ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 6 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 6 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

GEO3391 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
dom1Μέλος
30/08/2011, 18:02:13
Αυτό με τις ελληνικές περιουσίες στην Τουρκία ήταν πράγματι πολύ καλό
για όσους τις είχαν χάσει. Απορώ, πώς έγινε αυτό με αυτή τη Τουρκία! Μήπως να τους δώσουμε κάτι απο το αιγαίο ?

Οι Ελληνες που να κάνουν απόβαση σε δικα μας εδάφη?

Πως είναι οι εξελίξεις κα΄τω στι Κύπρο ετοιμάζεται ο στόλος για άμυνα?

GEO33Μέλος
30/08/2011, 18:11:15
quote:

Αυτό με τις ελληνικές περιουσίες στην Τουρκία ήταν πράγματι πολύ καλό
για όσους τις είχαν χάσει. Απορώ, πώς έγινε αυτό με αυτή τη Τουρκία! Μήπως να τους δώσουμε κάτι απο το αιγαίο ?

Οι Ελληνες που να κάνουν απόβαση σε δικα μας εδάφη?

Πως είναι οι εξελίξεις κα΄τω στι Κύπρο ετοιμάζεται ο στόλος για άμυνα?

Ε οχι και σε δικά μας εδάφη. Σε τουρκικά θεωρώ.
Για την Κύπρο δεν βλέπω κάποια είδηση. Η Μαρκουλλή πήγε στο Ισραήλ, ο Μπεγλίτης θα πάει. Η Τουρκία προσπαθεί μέ τις απειλές της ότι θα τορπιλήσει τις διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ για το κυπριακό να αναβάλει τις εξορύξεις κτλ. Γενικά όλα βρίσκονται σε κίνηση. Τις επόμενες μέρες νομίζω θα δούμε προς τα πού κλίνουν τα πράγματα.

Spawn13Μέλος
30/08/2011, 21:08:48
ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

dom1Μέλος
30/08/2011, 23:42:17
τα έχουν παραχωρήσει οι άτιμοι!

Spawn13Μέλος
31/08/2011, 01:26:06
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ...ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ...
ΕΙΔΩΜΕΝ!

dom1Μέλος
31/08/2011, 11:47:44
Μου θημίζει την διαφήμιση " Μαμά έρχεται ο Ναύαρχος, βάλε Κλινέξ παιδί μου"

stanfromgreeceΜέλος
31/08/2011, 11:49:53
Από link σε link πάει αυτό το θέμα...

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ

Spawn13Μέλος
31/08/2011, 13:23:31
ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ...ΛΕΜΕ!!!

20/12/2003, 11:28:18
ΑΙΟΝ λές

Φίλε reptille γιατι πολύ απλά ήταν ο μόνος που είπε "Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα" ... αν πιστέψεις στα υπόλοιπα που είπε και κατέδειξε δεν μπορείς να το παρακάμψεις αυτό.

Προκειμένου (και χάριν επερώτησης..) να ξεκαθαρίζουμε τις έννοιες των λεγομένων, και αν θυμάμαι καλά, όταν ήτανε επάνω στο σταυρό ρώτησε «Πατέρα γιατί με εγκαταλείπεις?»

Μπορείς να το..ξεδιαλύνεις λίγο?

hrismigΜέλος
20/12/2003, 11:50:02
quote:

Επειδή δε μπορώ λοιπόν να παρακάμψω το παραπάνω, πιστεύω πως ο οποιοσδήποτε μυηθεί με αυτές τις αιώνιες ηθικές αξίες, τις εκ του Πατρός εκ-πορευόμενες, αυτός μπορεί να γίνει Υιός του Θεού.
Γιατί Υιός Του Θεού δεν είναι απαραίτητο οτι πρέπει να είναι μόνον ένας.
Όποιος γίνεται αγωγός της Αγάπης και της Αλήθειας, ονομάζεται Υιός του Θεού-είναι Υιός του Θεού...

Σωστή η αποψή σου φίλε Γρηγόρη,
άπλά υπάρχει μία συμπλήρωση στα όσα ανωτέρω λες. Σαφώς έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε Υιοί Θεού ΚΑΤΑ ΧΑΡΗΝ! Αυτή είναι η ΜΟΝΗ διαφορά. Αλλά σε αυτή την λεπτή διαφορά βρίσκεται η μεγαλύτερη παγίδα!

Είναι η διαφορά που θα στιρήξει την κατάλυση των θρησκειών ανά τον κόσμο. Γιατί πολύ απλά θα πούνε "τι Βούδας τι Κούδας", οπότε βγάλτε τον Χριστό έναν άλλο Βούδα να τα ισοπεδόσουμε όλα γιατί όλοι το ίδιο είναι. Το τραγικό βέβαια είναι ότι είναι πιθανό ο κάθε "Βούδας" να ΕΙΝΑΙ ένα με τον Ιησού αλλά κάτω από τον νόμο της ΑΓΑΠΗΣ και όχι της ισότητας!

Ξέρεις...αυτή η παγίδα αναφέρεται και στα Ευαγγέλια από τον Ιωάννη όταν αναφέρει ότι θα έρθει η στιγμή που κάποιοι θα πουν ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι Ο Θεός. Αλλά - ευτυχώς για κάποιους και δυστυχώς για κάποιους άλλους - ΕΙΝΑΙ!!!

Γι' αυτό δεν είπε να βαφτίζεστε στο όνομα του όποιου Βούδα, Αγίου κ.λ.π. Γιατί είμαστε όλοι δυνιτικά Υιοί Θεού κατά χάρην!

Επειδή από τα γραφόμενά σου έχω συμπεράνει ότι θέλοντας να έχεις ανοιχτό μυαλό (που έχεις) και πιστεύω ότι δεν θα συμφωνήσεις με αυτά που σου γράφω, αν θέλεις ανοίγουμε ένα νέο θέμα με το συγκεκριμένο να το αναλύσουμε...

σε χαιρετώ φιλικά...

ΠύρραΜέλος
20/12/2003, 12:45:17
quote:

..........όταν ήτανε επάνω στο σταυρό ρώτησε «Πατέρα γιατί με εγκαταλείπεις?»

Aς το αναλύσουμε λοιπόν, με τη βοήθεια του θεού πάντα. Αν και δε νομίζω ότι είμαστε οι κατάλληλοι για τέτοιες αναλύσεις και εύκολα μπορεί να πέσουμε σε λούμπες. Και κάνοντας αυτό μπαίνω στην ίδια διαδικασία που μπαίνεις και εσύ. Έστω όμως με το απλό ανθρώπινο μυαλό μας ας ερευνήσουμε.
Ποιος θα έλεγε μια τέτοια κουβέντα? Ένας άνθρωπος πονεμένος, πληγωμένος, απογοητευμένος, που βρίσκετε σε σύγχυση. ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ = ΘΕΟΣ + ΑΝΘΡΩΠΟΣ . Η κουβέντα του αποδεικνύει το δεύτερο συνθετικό. Εσύ πιστεύεις ότι αυτό αντιτίθεται με το "Εγώ και ο Πατέρας είμαι ένα".
Συνεχίζω τη σκέψη μου: Η θεϊκή μου υπόσταση είναι ένα με τον Θεό, εγώ ειμαι δηλαδή Ο θεός. Η ανθρώπινη μου φύση όμως είναι διαφορετική, φθαρτή, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της φθαρτής ύλης. Θα μου πεις, και δικαιολογημένα, τα λόγια του δε βγαίνουν από τη σάρκα του, βγαίνουν από το νου του, και ας επηρεάζεται από τον πόνο της σάρκας. Αν όμως δεν το έλεγε αυτό, πως θα έμενε στην ιστορία ώστε να αποδειχτεί ή να επισημανθεί:

1) ότι ήταν και άνθρωπος μαζί
2) ότι ουδείς αναμάρτητος, ακόμη και ο ίδιος
3) ότι όλοι κάποια στιγμή θα αμφισβητήσουμε τον Κύριο μας, αλλά αυτό να μη μας πτοήσει
4) ότι η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη για τη δημιουργία του που θυσίασε τον Υιό του και τον άφησε να πονέσει σαρκικά αλλά και πνευματικά
5) ότι όλοι μας είμαστε φθαρτοί, έτσι είναι η δημιουργία, και κάποια στιγμή θα κοιμηθούμε τον "αιώνιο ύπνο", εδώ ο Χριστός κοιμήθηκε
6) ότι δεν έχει σημασία το σώμα μας, εδώ δε δόθηκε σημασία στο σώμα του Κυρίου
7) ότι θα νομίσουμε πολλές φορές ότι μας εγκατέλειψε, αλλά Εκείνος θα είναι δίπλα μας

και μπορώ να σου βρω με το δικό μου "ερευνητικό" μυαλό δεκάδες απαντήσεις.

Σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, τι το πιο εποικοδομητικό να ψάξουμε πρώτα τα θετικά και μετά να μπαίνουμε στη διαδικασία να βρούμε τα αρνητικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κατανοήσουμε και τους γύρω μας, τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και τη ζωή.

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

20/12/2003, 20:19:37
Πύρρα,

ο συλλογισμός σου ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙ τις προϋποθέσεις του δράματος.

Οι υποθέσεις επί υποθέσεων (για μία τόσο απλή ερώτηση…) ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Εφόσον ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΙΔΙΟΣ πριν «ενσαρκωθεί» (!) ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ (ουσιαστικά διηύθυνε με το δικό του σενάριο και επέλεξε τόσο τους κακούς όσο και τους καλούς!!) , ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ «ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»? (υποθέσεις δηλαδή, διότι απάντηση ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ)

Και πώς γίνεται να βρίσκετε σε σύγχυση και να είναι και μάλιστα απογοητευμένος (!) όταν Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ «ΕΠΙΓΕΙΑ» ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ???
Απογοητεύτηκε από…..τον ίδιο του άραγε? Βρισκότανε σε σύγχυση διότι….δεν του άρεσε τελευταία στιγμή κάποια εκτέλεση του σκηνικού?

Μήπως απλά ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ τα πράγματα, με τις ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (αιγυπτιακός Όσιρις, ελληνικός Διόνυσος και Άδωνις, σκανδιναβικός Μπάλντουρ) και ξέχασαν ότι ναι μεν ο Μίθρας γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου (σε αντίθεση με τους χριστιανούς που έως και τον 4ο αιώνα τοποθετούσαν την γέννηση του Ιησού στις 28 Μαρτίου!) ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ? Λέω μήπως…

Μήπως τελικά ήτανε ένα ντελίριο η όλη η κατάσταση, διότι είπαμε ότι από Θεός ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, και η διαπίστωση της….αποτυχίας οδήγησε και στο εύλογο ερώτημα?

Μήπως ενδεχομένως η διαφυγή ενός «πρόσκαιρου» χαρίσματος, απέδειξε ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΟΣ, και άραγε και το…εύλογο ερώτημα του επάνω στον σταυρό καθώς και η σύγχυση της στιγμής υπό το υπόστρωμα της απογοήτευσης?

Μήπως τελικά ένας Θεός δεν δύναται να κάνει τέτοιου είδους τεχνάσματα και κακοστημένες μηχανορραφίες περιορισμένου κύρους και αποδοχής, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ μάλιστα, όταν απλά και μόνο το γεγονός ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ δεν καθιστά δυνατή την ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, έστω και….πρόσκαιρα???

Μήπως τελικά φίλτατη Πύρρα…..τα δόγματα οδηγούνε σε πνευματικό μονόδρομο?

Από ότι βλέπεις, τα πιθανά σενάρια είναι πάρα πολλά (και ιδιαιτέρως ΛΟΓΙΚΑ!) ενώ οι ετσιθελικές ερμηνείες του δόγματος εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να διευρύνουν την διχόνοια αλλά και το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους.

Κοίτα γύρω σου, κοίτα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ στους κόλπους της «Εκκλησίας του Θεού», και θα διαπιστώσεις ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ…ΘΕΟΥ.

Αυτά!

ΠύρραΜέλος
20/12/2003, 20:30:18
Μου θύμισες την ερώτηση: Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό?.....Θα επανέρθω..

20/12/2003, 20:50:25
Avallon, δε μπορούν να "σκαλίσουν" το μυαλό μου, έβαλα...αντισκαλιστικό software
~
Αγαπητέ hrismig, όπως θέλεις, το αφήνω επάνω σου για το νέο θέμα.
Να σου πω την αλήθεια όμως δε κατάλαβα επακριβώς τι εννοούσες.
Οπότε στο θέμα που θα ανοίξεις, προσπάθησε αν γίνεται να το κάνεις πιο απτό αυτό που θέλεις να πείς.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 20/12/2003 20:51:46

20/12/2003, 22:11:49
quote:
Avallon, δε μπορούν να "σκαλίσουν" το μυαλό μου, έβαλα...αντισκαλιστικό software

Mα δεν είπα ότι σκάλισαν το μυαλό σου αλλά ότι εσύ σκάλισες το δικό μου...για μια ακόμη φορά...βρε μπας και να το σκεφτώ να βάλω αυτό το "αντισκαλιστικό" software? Eχεις καμμιά κόπια να μου στείλεις?

"Τάδε έφη Avallon"
ARIS021Νέο Μέλος
21/12/2003, 05:44:23
Ωραια συζήτηση,σκαλίζετε ωραία το μυαλό μου.Προσωπικά είμαι με τη μεριά των ΑΙΩΝ,ΠΥΡΡΑΣ αλλά τα ερρωτήματα αμφισβήτησης με εχουν τυρανίσει κι εμένα.Νομίζω όμως οτι αν δούμε τον Χριστό ξεχωριστά απ'οτι έγινε και γίνεται κακώς στο όνομά του θα παραδεχτούμε οτι ξεπερνάει πολλούς φιλόσοφους,διανοούμενους που συχνα επικαλούμαστε με τα οσα είπε και έκανε. Οσω για τη σταύρωση και την ανάσταση καθημερινά εγώ σταυρώνομαι κι αναστένομαι απο χιλια δυό μικρά κι άσημαντα απ'τον θάνατο μόνο ένας μπορεί ο θεος και οι κατ'εικονα και καθ'ομοίωση...Εχουμε λείψανα αγιων που δεν αποσυντίθονται και ευοδιάζουν, οι οποιοι άγιοι ίσως να πλησίασαν λίγο το Θεος στο Θεάνθρωπος.
Γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος έχει πολυ απο θεό μέσα του, ο χριστός είχε το περισσότερο

21/12/2003, 11:45:08
ARISO21,

"λείψανα αγίων που...ευοδιάζουν?"

Δέν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΙΨΑΝΟ ΠΟΥ ΝΑ..."ΕΥΟΔΙΑΖΕΙ" ΦΊΛΤΑΤΕ!

Υπάρχει, και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα, η γνώση των ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ τεχνικών της ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ απο μεγάλη μερίδα του ιερατείου (βλέπεις, ανατολικές Θεότητες ΚΑΙ έθιμα!) αλλά και η ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥΣ.

Έχεις δει π.χ. το αποκρουστικό θέαμα της περιφοράς του λειψάνου στην Κέρκυρα? Έχεις παρατηρήσει πόσο...."ευοδιάζει" (!) αλλά και ενδεχομένως ΠΩΣ έχει καταντήσει απο την αέναη συντήρηση της κατάστασης του? ΠΙΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!

Τόσο μαύρο όσο και το σκεπτικό της ιουδαϊκής μεταλλαγμένης προπαγάνδας αποχαύνωσης που προσφέρει η χριστιανική κάστα!

Θα έπερεπε να ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ λέω εγώ εν έτη 2003, και υποτίθεται ως κληρονόμοι του ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, να μιλάμε για...."ευοδιαστά πτώματα" του εσχατολογικού σκοταδισμου της ιουδαϊκής μυθολογίας!

ΠύρραΜέλος
21/12/2003, 14:24:17
Ξεκίνησα να απαντήσω στο μήνυμα Schwabe αλλά με πρόλαβε το δεύτερο, και σκέφτηκα να μη μπω καν στον κόπο. Τελικά όμως θα μπω, και όχι για να συνεχίσω αυτήν την αν μη τι άλλο συζήτηση επίδειξης απόλυτης σκέψης, αλλά για να μην αφήσω στους συμμετέχοντες και αναγνώστες την εντύπωση της υποχώρησης.
Πρώτα από όλα, ας βγάλουμε από έξω την απόλυτη σκέψη σου, χαρακτηριστικό που κατά εμένα δε δηλώνει ερευνητή, ο τόνος σου και ο τρόπος αντιμετώπισης της συζήτησης είναι άστοχος, γιατι απέναντι σου δεν έχεις εχθρούς, ούτε μικρά παιδιά. Δε χωρίζουμε τίποτα, ούτε θα λύσουμε εμείς το θέμα, μιας και είμαστε πολύ "μικροί" για να κατανοήσουμε τη δημιουργία.

quote:
ο συλλογισμός σου ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙ τις προϋποθέσεις του δράματος.

Συγχώρα με, αλλά η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν είναι ακριβής, ούτε φυσικά και εγώ ξέρω να τη χρησιμοποιώ πάντα ευστόχως, γεγονός ποθ με δυσκολεύει να κατανοήσω την ουσία αυτών που γράφεις.

Ποιες προϋποθέσεις του δράματος?

quote:

Οι υποθέσεις επί υποθέσεων (για μία τόσο απλή ερώτηση…) ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Οι υποθέσεις που έκανα δεν αφορούσαν το αρχικό σου ερώτημα αλλά αυτό του αμέσως προηγούμενου μηνύματος σου.

quote:

Εφόσον ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΙΔΙΟΣ πριν «ενσαρκωθεί» (!) ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ (ουσιαστικά διηύθυνε με το δικό του σενάριο και επέλεξε τόσο τους κακούς όσο και τους καλούς!!) , ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ «ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»? (υποθέσεις δηλαδή, διότι απάντηση ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ)

Εδώ όντως κολλάει το ερώτημα με την κότα και το αυγό. Δεν είμαι εγώ ο Θεός, δεν κρατάω εγώ τα μυστικά της δημιουργίας και σίγουρα δε γνωρίζω τη βούληση του. Μήπως έχεις εσύ αυτές τι ιδιότητες?
Και φυσικά υποθέσεις κάνω, δεν είμαι ο Θεός, επαναλαμβάνω.

quote:

Και πώς γίνεται να βρίσκετε σε σύγχυση και να είναι και μάλιστα απογοητευμένος (!) όταν Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ «ΕΠΙΓΕΙΑ» ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ???

Σύγχυση = μπέρδεμα, συσκότιση, αλλά και ψυχική αναστάτωση. Ρώτησες για την ανθρώπινη πλευρά του, αυτή επισήμανα.

quote:

Μήπως απλά ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ τα πράγματα, με τις ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (αιγυπτιακός Όσιρις, ελληνικός Διόνυσος και Άδωνις, σκανδιναβικός Μπάλντουρ) και ξέχασαν ότι ναι μεν ο Μίθρας γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου (σε αντίθεση με τους χριστιανούς που έως και τον 4ο αιώνα τοποθετούσαν την γέννηση του Ιησού στις 28 Μαρτίου!) ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ? Λέω μήπως…

Μην πάμε σε άλλες συζητήσεις...

quote:

Μήπως τελικά ήτανε ένα ντελίριο η όλη η κατάσταση, διότι είπαμε ότι από Θεός ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, και η διαπίστωση της….αποτυχίας οδήγησε και στο εύλογο ερώτημα?

Αποτυχία? Παρουσιάζεις τον Χριστό σαν ένα αδύναμο πλασματάκι?

quote:

Από ότι βλέπεις, τα πιθανά σενάρια είναι πάρα πολλά (και ιδιαιτέρως ΛΟΓΙΚΑ!) ενώ οι ετσιθελικές ερμηνείες του δόγματος εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να διευρύνουν την διχόνοια αλλά και το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους.

Και φυσικά τα σενάρια μπορούν να είναι πάρα πολλά, δε διαφωνώ και αυτό σου λέω εξ αρχής. Ο καθένας βάζει μυαλό και ψυχή και κλίνει προς μια κατεύθυνση. Γιατί θα έπρεπε όμως η δική σου λογική να είναι και η αληθής? Όλοι οι άλλοι δεν έχουν λογική ανθρώπου, ή ο μόνος σωστός είσαι εσύ? Τότε να ανακηρύξουμε εσένα θεό.

quote:

Κοίτα γύρω σου, κοίτα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ στους κόλπους της «Εκκλησίας του Θεού», και θα διαπιστώσεις ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ…ΘΕΟΥ.

Ο λόγος του ουδέποτε ήταν αιματοβαμμένος και το ξες καλά. Οι άνθρωποι αιματοβάψανε την πορεία της διάδοσης του. Μην μπερδεύουμε τις έννοιες.