ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι ευχή θα γράφατε στον έναστρο ουρανό,αν μπορούσατε; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Τι ευχή θα γράφατε στον έναστρο ουρανό,αν μπορούσατε; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

nossoforos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NemesiΜέλος
21/09/2005, 17:20:02
quote:

ΑΣ ΑΛΛΑΞΩ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ:
ΦΙΛΙΚΑ.
ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΩΙΣΤΟΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Η ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΟΜΩΣ...Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΩΘΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ;
Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΑΣ;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ.
Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.[/b]

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ...ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΕΓΩ".

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ...ΣΥΝΕΧΙΖΩ.

..

Ας τα πάρουμε από την αρχή
Και φυσικά με ενόχλησε που κράτησες όλο το εγωιστολεξιλόγιο για σένα Η αλήθεια είναι ότι δεν ενοχλήθηκε η λογική μου, αλλά το συναίσθημα και γι' αυτό υποστήριξα την άποψή μου, αλλά αυτό δεν είναι εγωισμός, είναι ... συζήτηση έτσι νομίζω τουλάχιστον Αλλά νομίζω ότι η λογική μας δεν επηρεάζεται από τον εγωισμό μας, αν και εξαρτάται από τι είδους εγωισμό, δηλαδή για τι είδους εγωισμό μιλάμε τώρα? Για μένα υπάρχουν πολλά είδη εγωισμού. Ναι, το να μην πιστεύουμε τους άλλους όταν μας λένε κάτι, είναι ένα είδος εγωισμού, αλλά δεν είναι πάντα ότι δεν πιστεύουμε τους άλλους όταν έχουμε διαφορετική άποψη. Απλά ίσως βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία

Όσο για το "Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ." μάλλον έχεις δίκαιο, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι

Πάντως προσπαθείς βλέπω να μην χρησιμοποιείς τη λέξη "ΕΓΩ" αλλά και το προκλητικός για σένα τί είναι?

Nemesi

21/09/2005, 22:35:31
Προκλητική θα γίνω κι εγώ τώρα, με τούτα που θα γράψω στο στερέωμα του ουρανού απόψε.
΄Η σαφής. Γιά να δω.

Γράψε κάτι...
Κι ας είναι μιά καληνύχτα...

Γράψε κάτι στο μουσαμά του ανέφελου ουρανού.
Γύρη στο στήμονα της ψυχής σου γίνομαι.
΄Ενας διάδρομος υποδοχής
αφή αγάπης
οι ράγες
βγαίνουν από το λήθαργό τους.
Ταξίδι.
Τα τρένα σφυρίζουν.
Εφήμερη αιωνιότητα θα μου πεις...
Πάλι έγινα ο στόχος σου.
Χίλια στιλέτα εντός μου.
Στυγνός Θεός λοιπόν.
Πόνα με.
Γαλήνια στάθμη ύδατος στο ποτήρι σου
παραμένω.
΄Ελα να ξεδιψάσεις...
Αμαχητί δεν παραδόθηκα.
Κι αν διαμέλισες κάθε κύτταρο
η αγάπη μου
εγκλώβισε τ΄άστρα
μες το σύμπαν
στα χαρίζω...
Μιά τέλεια
ευθεία
ξανά
οριοθετεί
επίγεια πέρατα.
Καληνύχτα.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!

22/09/2005, 02:46:37
quote:

ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;
Ο ΜΟΥΣΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ...ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ.
ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ...Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ.

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΚΟΝΑ.

ΤΑ "ΕΓΩ" ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

..

NemesiΜέλος
22/09/2005, 11:02:07
Τι πάθος βυθίζει σε πέλαγα το νου
Βραδιάζει κι αλλάζει το χρώμα τ' ουρανού
Βραδιάζει κι αλλάζει το χρώμα τ' ουρανού
Τι πάθος βυθίζει σε πέλαγα το νου

Είν' η αθωότητα μου, είναι μέσα στη σιωπή
Σ' ένα θησαυρό κρυμμένο που γυρεύω μια ζωή
Μην τη ξόδεψα στα ζάρια μην τη πήρε το κρασί
Ίσως φταίει η βροχή που κλαίει με παράπονο κι οργή - η

Χάνω την ισορροπία ο αέρας με τρυπά
Φταίνε κι οι κραυγές των γλαρών σ' ένα γκρίζο ορίζοντα
Οι αποστάσεις με λυγίζουν δεν υπάρχει επιστροφή
είν ' η αθωότητα μου μέσα στην καταστροφή

Μια και μιλάμε για ουρανούς, ένα μικρό απόσπασμα από ένα αγαπημένο μου τραγουδάκι

Nemesi

22/09/2005, 13:00:48
quote:

quote:

ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;
Ο ΜΟΥΣΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ...ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ.
ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ...Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ.

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΚΟΝΑ.

ΤΑ "ΕΓΩ" ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

..

Δεν βάζω όρια στον ουρανό. Η ανθρώπινη ψυχή στην ανώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από πνευματικές εφέσεις και ανώτερη αγάπη. Χαμόγελώ διακριτικά. Προς το παρόν απολαμβάνω της βροχής τις στάλες.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!

22/09/2005, 21:36:15
Μην κρατάς έξω από το παιχνίδι του κόσμου
τους κυματισμούς της σκιάς σου.
ΚΑΤΕΒΑ, έστω και με φτερά αιώνια
να κομματιάσεις τη σιγή μου.
Εκλεκτέ της Ζωής.
Τρεμοσβήνω αγιάζοντας την ύπαρξή σου
με νεύματα αστραπών, σαν τούτες απόψε και φως τροπαιοφόρο.
Φεύγω.
Τούτα τα αστραπόβροντα μου δείχνουν άλλο δρόμο.
Αγαπάω τον παλμό, τη βοή τ΄ανέμου τα κροταλίσματα
των θαλασσών σου.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

evgeniosΜέλος
22/09/2005, 23:51:19
"Είμαι εδώ πάνω. Το δικό σου αστέρι και σε περιμένω. Αν θέλεις, έλα να με βρεις."

Φιλικά
Ευγένιος

Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα παιδί. Ας μην το σκοτώσουμε. Είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.

seminaΜέλος
23/09/2005, 20:55:44
"Πονάω αλλά δεν το βάζω κάτω..έχω την αγάπη κάποιων που με ανεβάσει κοντά σου ουρανέ μου"
Φιλικά
Σεμίνα

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο

26/09/2005, 20:01:03
΄Ισως ένα οριστικό αντίο.
΄Οταν φεύγεις μην κυττάς πίσω.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

26/09/2005, 20:04:21
quote:

"Πονάω αλλά δεν το βάζω κάτω..έχω την αγάπη κάποιων που με ανεβάσει κοντά σου ουρανέ μου"
Φιλικά
Σεμίνα

Να μην πονάς Σεμίνα. Ποτέ γιά κάτι που δεν αξίζει. Να μην πονάς. ΄Οταν υπάρχουν άτομα κοντά σου που σου δίνουν φως πάρε το φως τούτο και άνθισε ξανά. Η ζωή είναι μπροστά σου. Κανένα άτομο δεν πρέπει να σε ματώσει. Μην το αφήσεις. Κάποτε όλοι παρασυρόμαστε. Κλείσε την πόρτα σε ότι σε πληγώνει. Τώρα. Χθες. ΄Οχι αύριο. Μην αφήνεις το χρόνο να φέρνει δάκρυα στα όμορφα ματάκια σου. Η Σεμίνα είναι μία.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]