- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ελπίδα μου χάρισε μου για λίγο την προσοχή σου...
Εάν είμαστε πλασμένοι από ύλη (σώμα) και ενέργεια (ψυχή/πνεύμα) τότε έχουμε ως εξής...
Πρώτον δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την ύλη διότι αυτή μας κρατάει ζωντανούς.
Δεύτερον δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την ενέργεια διότι αυτή μας δίνει την κίνηση (ζωή).
Οπως πολύ σωστά (κατα την δική μου θεωρία της έννοιας σωστό) είπες ότι θα ελευθερωθούμε από την ύλη όταν πεθάνουμε. Φαντάζομαι πως κανείς από εμάς δεν θέλει να πεθάνει! Σωστά? Ελπίζω πως ναί! Η ζωή είναι γλυκιά σαν μέλι και ωραία σαν τα κόκκινα τριαντάφυλλα!
Επομένως γιατί να προσπαθήσουμε να ελευθερωθούμε από την ύλη και να μην επιβάλουμε στην ύλη την θέληση μας (νους). Δηλαδή να μάθουμε να είμαστε ελέυθεροι, να δώσουμε τα δικά μας σωστά και λάθος στοιχεία στην ύλη που μας περιβάλλει και να τα καταλάβει. Μιλάω για το σώμα μας (ύλη) πάντα και όχι για την κοινωνία (κόσμο). Αυτό θα μπορούσα να το αποκαλέσω αυτοσυγκράτηση,αυτοσυγκέντρωση,αυτοκυριαρχία! Να μπορέσουμε λοιπόν να ελένξουμε τα θέλω και τα πρέπει που μας έχουν δώσει κάποιοι άλλοι και να βάλουμε τα δικά μας θέλω και πρέπει πάνω από όλα τα άλλα. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι είμαστε και ζούμε με την μάζα (υπόλοιποι άνθρωποι) οπότε θα πρέπει να τους σκεφτούμε και αυτούς.
Με λίγα λόγια, γιατί σας κούρασα...να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας χωρίς να μισήσουμε τους υπόλοιπους. Αν δεν μάθουμε να αγαπάμε πρώτα εμάς δεν θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε τους υπόλοιπους. Εάν δεν ελευθερωθούμε εμείς δεν θα ελευθερώσουμε κανέναν άλλον.
Με τα παραπάνω δεν θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε εγωιστές αλλά εάν δεν ξεκινήσεις από την βάση δεν φτάσεις ποτέ στην κορυφή!
Ελευθερία σημαίνει να αγαπάς!
Σημαίνει να μην στερείς από τον άλλον αυτό που θέλεις να έχεις και εσύ!
Να είστε καλά και αγαπημένοι.
Μετα τιμής Κύβος.
αλλαξε τη σταση σου απεναντι σ'αυτα..."
Edited by - ΑΤΜΑ on 29/09/2003 18:39:39
Ευτυχώς που ήρθες κι εσύ κι είπες την εξυπνάδα σου κι έδωσες άλλο τόνο στην συζήτηση.
Μας έλειψαν οί... βαθυστόχαστες επικρίσεις σου.
Τι κάναμε τόσο καιρό χωρίς εσένα; ![]()
Εγώ λέω να κλειδώσουμε το forum και να ορμήξουμε όλοι για... πράξεις. ![]()
Τι λες Dimindy; Θα μας συγχωρέσεις μετά; ![]()

Ο Fokaias αναφέρει...
"Ένας ελεύθερος άνθρωπος πρέπει να είναι αδιάφορος για τα πάντα... Άκαρδος"
Μου είναι δύσκολο πάρα πολύ αγαπητε συνομιλητή να γίνω ΑΚΑΡΔΟΣ, τα συναισθήματα πολλές φορές με αγκαλιάζουν και άλλες φορές με πνίγουν αλλά μου αρέσει να νιώθω γιατί αυτό με κάνει πιο Ανθρώπινο.
Ελευθερία είναι η δύναμη του να κάνουμε ή να μην κάνουμε κάτι σύμφωνα με την δική μας βούληση
Αποσπασμα απο τον Βολταιρο :
«Είμαι πραγματικά ελεύθερος, σημαίνει μπορώ. Η δυνατότητα να κάνω αυτό που θέλω, να η ελευθερία μου! Υπάρχει όμως μια αναγκαιότητα στη βούλησή μου, αλλιώτικα θα ήθελα χωρίς λόγο, χωρίς αιτία, πράγμα αδύνατο[...]Ό,τι γίνεται είναι απόλυτα αναγκαίο. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο μεταξύ αναγκαιότητας και τύχης. κι όπως το ξέρετε, η τύχη είναι ανύπαρκτη, άρα ό,τι συμβαίνει είναι φυσικά αναγκαίο[...] Στο βάθος, τι άλλο είναι ο καταναγκασμός παρά μια αναγκαιότητα που γίνεται αντιληπτή, κι η αναγκαιότητα, ένας καταναγκασμός που περνάει απαρατήρητος[...] "Du****, volentem fata, nolentem trahunt" (μτφρ: η μοίρα οδηγεί όποιον εκούσια την ακολουθεί, σέρνει όποιον αντιστέκεται - Σενέκας)».
Το να πρατουμε κατα βουληση σημαινει ελευθερια, η βουληση ομως καθοριζεται απο αναγκες που εχουμε εστω και αν αυτες ειναι οι απλες αναγκες διαβιωσης μας: φαγητο, ρουχισμος κλπ. Μηπως λοιπον ειναι μια εντελως εικονικη κατασταση η ελευθερια?
Η δυναμη λοιπον του να κανουμε κατι η να μην κανουμε κατι συμφωνα με την δικη μας βουληση. Κανουμε ομως κατι γιατι πρεπει να το κανουμε η γιατι θελουμε να το κανουμε?
Ο ανθρωπος στην εξελιξη του αυτο που προσπαθει ειναι να εχει τον πληρη ελεγχο των αναγκων του, να οριζει εκεινος τις αναγκες του, δημιουργωντας ετσι τον δρομο που πρεπει να οδευσει, σχηματιζοντας ομως στην πορεια και αλλες αναγκες τις οποιες προσπαθει να κατακτησει και να χρησιμοποιησει για να υπαρξει μια προοδος στην εξελικτικη του πορεια...
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Όλοι αναζητούν την ελευθερία κανείς δεν θέλει να πεθάνει άρα αυτό που μας μένει προκειμένου να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά σε αυτήν γίνεται είναι να μπορέσουμε να κυριαρχήσουμε στην ύλη, μιας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας.
Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δουλέψουμε για την ψυχή και το πνεύμα μας. Να συλλέγουμε διαρκώς τα εργαλεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να περπατήσουμε το δύσκολο δρόμο μέσα από τον οποίο θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τα πάθη μας τις αδυναμίες να κυριαρχήσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό να τον κάνουμε καλύτερο.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Αν καταφέρουμε να τον «νικήσουμε» να τον αγαπήσουμε σίγουρα κάτι θα έχουμε κάνει.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν.
Γλυκομίλητη και καλοσυνάτη μου ΕΛΠΙΔΑ...
Οπως τα λες είναι τα πράγματα...σύμφωνα πάντα με αυτά που πιστεύουμε εμείς οι δύο...συμφωνούμε σε πολλά σημεία!
Δίκαια λοιπόν αυτό που λείπει είναι αγάπη!
Η αγάπη θα μας ελευθερώσει!
Αγαπήστε...
Αφήστε τους άλλους να σας αγαπήσουν...
Και εάν πληγωθήτε...
Θα πρέπει να ξαναγαπήσετε...
Και να ξαναφήσετε να σας αγαπήσουν...
Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα βρεθεί το ιδανικό και τότε όλα θα είναι λευκά,όμορφα και θα μυρίζουν άνοιξη...τότε θα ήμαστε πραγματικά ελεύθεροι! Οταν όλοι μάθουν να τους αγαπάνε ΟΛΟΥΣ!
Αγάπη λοιπόν!
Με αγάπη προς όλους Κύβος.
Να είστε όλοι υγιείς!
Η αγάπη πράγματι γαληνεύει την ψυχή, κάνει τον κόσμο μας λευκό, αλλά πόσο κοντά σε αυτήν την αγάπη μπορούμε να φτάσουμε? Πόσοι μπορούμε να την νιώσουμε ? Πόση δύναμη ψυχής χρειάζεται να έχει κάποιος για να καταφέρει πράξει μέσα από αυτή την αγάπη?
Στον υλικό μας κόσμο συναντάμε άφθονα ένα άλλο είδος αγάπης κυριευμένο από συναισθήματα που το μόνο που κάνουν είναι να φρενάρουν την πορεία μας προς ένα άλλο επίπεδο.