- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν. Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει.
Στη Νέα Ελληνική Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι? Μάιστα, σαν να λέμε ό,τι να΄ναι...εγώ πάντως λέω ότι εδώ εννοεί τους Εβραίους. Γάντι τους ταιριάζει η προφητεία αυτή! οι τελευταίοι έσονται πρώτοι και τα συναφή...
quote:Αυτό που έγραψα όμως δεν το κατάλαβες, ή μάλλον έκανες πως δεν το κατάλαβες...όσοι περιμένουν στη σειρά να θεραπευτούν είναι όλοι "πιστοί" στον Ιησού. Ο διαχωρισμός λοιπόν που κάνει ο Ιησούς είναι καθαρά φυλετικός και αυτό μπορεί και ένα παιδάκι να το καταλάβει. Διαχωρίζει ξεκάθαρα τους Ιουδαίους από τους μη-Ιουδαίους. Αναπαράγει λοιπόν τον διαχωρισμό που κάνει η Π. Διαθήκη σε Ιουδαίους (ο περιούσιος λαός) και στους υποδεέστερους αλλοεθνείς και αλλόρθησκους.
Ελπίζω τώρα να το κατάλαβες και να μην το αναλύσω περαιτέρω
Το κατάλαβα απλά σου εξήγησα ότι από εκεί ξεκινάει η Εδέμ και οι πρωτόπλαστοι, τι ήθελες να γράφει;
Όλοι ξέρουμε από που αρχίζουν οι πρώτες ρίζες, ο πρώτος πολιτισμός, να το αλλάξουμε και αυτό;
Εκεί βρέθηκαν οι πρώτοι πάπυροι της παλαιάς Διαθήκης, ότι γίνονται έθνος και τα αγαπημένα παιδιά του Θεού ξεκινάει με τον Μωυσή αν δεν κάνω λάθος;
sol-mix Ωραίος δεκτών ![]()
quote:
Όλοι ξέρουμε από που αρχίζουν οι πρώτες ρίζες, ο πρώτος πολιτισμός, να το αλλάξουμε και αυτό;
Τι εννοείς;;;
Αργότερα οι πολιτισμοί της Μεσοποταμίας;
Και οι Ακκάδιοι οι Αμορίτες αργότερα οι δεύτεροι, αναφέρονται ως οι βιβλικοί πολιτισμοί;
Δεν ξέρω αλλά κάπου προς τα εκεί λέγεται ότι βρίσκεται ο πρώτος πολιτισμός κοντά στο Ισραήλ, η πρώτη γραφή μάλλον μπορεί να κάνω και λάθος.
Edited by - maria3 on 11/01/2015 20:17:30
Μαρία μου μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε...
Να το θέσω με έναν πιο ευθύ τρόπο...ο ιουδαιοχριστιανικός "Θεός" είναι ένας ρατσιστής Θεός διότι ιεραρχεί τους ανθρώπους βάσει φυλετικών κριτηρίων.
Επίσης είναι και 'φαλλοκράτης' Θεός, σχεδόν μισογύνης, καθώς θεωρεί την γυναίκα υποδεέστερη του άνδρα και κτήμα του.
Και εννοείται επίσης πως είναι και ένας "Θεός" υποκειμενικά προκατειλημμένος με το θρήσκευμα του καθενός...οι Χριστανοί σώζονται, οι μη-χριστιανοί στο πυρ το εξώτερον...
Και είναι βέβαια και ένας θεός ζηλιάρης, φονικός και εκδικητικός, κατά την ειλικρινή ομολογία του ιδίου![]()
Δηλαδή αν είναι έτσι του λόγου του ο κυρ-θεός τότε δεν χρειαζόμαστε διάολο, γιατί ο πρώτος κάνει και για τους δύο...
Η σκηνή λοιπόν που ανέφερα προηγουμένως είναι από τις πιο ενοχλητικές της Κ. Διαθήκης...η γυναίκα πέφτει στα γόνατα του Ιησού ζητώντας του να θεραπεύσει την κόρη της...ο Ιησούς της λέει υποτιμητικά "περίμενε στη σειρά σου, γιατί προηγούνται τα τέκνα και έπονται τα σκυλάκια. Η γυναίκα όλο ταπεινότητα του απαντάει "ναι Κύριε, αλλά και τα σκυλάκια τρέφονται από τα ψίχουλα των παιδιών. Και ο Ιησούς εκτιμώντας την δουλοπρεπή της στάση βοηθάει τελικά την κόρη της.
Εγώ λοιπόν ρωτάω, έχουμε έναν Θεό ρατσιστή, σεξιστή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...μία μη-Ιουδαία γυναίκα πχ, κατατάσσεται στα μάτια αυτού του "Θεού" σε ένα κατώτερο επίπεδο. Και αν δεν είναι και Χριστιανή στο θρήσκευμα τότε ανήκει στον απόπατο της αξιολόγησης αυτής.
Και ρωτάω λοιπόν εγώ, πώς γίνεται ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος να δίνει πίστη στις ιερατικές αυτές κατασκευές, και να πιστεύει σε τέτοιες καρικατούρες θεών;
Και η απάντηση είναι φυσικά ότι ο περισσότερος κόσμος πρέπει κάπου να πιστέψει...φτιάχνοντας τον δικό του "προσωπικό Θεό"...πρέπει να πιστέψει κάπου και γι'αυτό οι αρχικές πηγές είναι το πρόσχημα...και γιαυτό εξιδανικεύει την δοσμένη εκδοχή του...αγνοώντας πλήρως τα κείμενα...δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να τα διαβάσει...θυμάται πέντε-έξι αφηρημένα σκηνικά από το σχολείο και το υπόλοιπο το σχηματοποιεί φαντασιακά...αν όμως αρχίσει να τα σκαλίζει με περιέργεια τότε ξεκινάει η απομυθοποίηση...και η επίγνωση ότι αυτός ο "Θεός" είναι ένα ατελές ανθρώπινο δημιούργημα
Η αποκάλυψη μιλάει για επτά γενεές, σου δίνω ένα παράδειγμα, πρώτοι οι Εβραίοι, δεύτεροι οι Έλληνες, τρίτος ο πολιτισμός που αναμίχτηκε με τους Εβραίους και τους Έλληνες, τέταρτος, πέμπτος οι μίξη των προηγουμένων και ούτω καθ εξής.
Ο Μεσσίας προ υπήρχε από του πρώτου και ήταν ο ενδιάμεσος ως προς τον έλεγχο, αν διαβάσεις την Αγία Γραφή θα τα δεις.
Μιλάει καθαρά για τον Μεσσία και τους Θεούς των Ελλήνων όπου αποφασίζεται η εκεχειρία μάλλον καταστρέφεται ο δεύτερος πολιτισμός και αρχίζει ο τρίτος έτσι πάμε και στους άλλους, λογικά είμαστε ο έβδομος πολιτισμός που θα καταστραφεί.
Οι Νικολαϊτες λογικά ήταν αίρεση όπου πίστευαν και στις δύο ποιο πάνω θρησκείες...
Όλα αυτά βέβαια αν υποθέσουμε ότι ο Ιωάννη έγραψε και για το παρελθόν και είναι γιαυτά που δεν μπορεί να μιλήσει.
Τώρα από εκεί και πέρα στα γράφω όλα αυτά γιατί η Ουράνια Ιερουσαλήμ υπάρχει, μας το λέει καθαρά και στο τέλος μας γράφει ο Ιωάννης:
17 Καὶ τὸ Πνεῦμα καὶ ἡ νύμφη λέγουσιν· ἔρχου. καὶ ὁ ἀκούων εἰπάτω· ἔρχου. καὶ ὁ διψῶν ἐρχέσθω, καὶ ὁ θέλων λαβέτω ὕδωρ ζωῆς δωρεάν.
18 Μαρτυρῶ ἐγὼ παντὶ τῷ ἀκούοντι τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου. ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ· 19 καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ.
20 Λέγει ὁ μαρτυρῶν ταῦτα· ναὶ ἔρχομαι ταχύ. ἀμήν, ναὶ ἔρχου, Κύριε ᾿Ιησοῦ.
21 ῾Η χάρις τοῦ Κυρίου ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ μετὰ πάντων τῶν ἁγίων· ἀμήν.
Και σου εξηγώ και για το ποιο πάνω ερώτημα σου, ότι ο Θεός σύμφωνα με τα παραπάνω που γράφω δεν έχει πρόβλημα με την γυναίκα αλλά με την μη ελεγχόμενη ανθρώπινη αναπαραγωγή, κάνω λάθος;
Σε αυτό μπορείς να τον θεωρήσεις στριμμένο αλλά κοίτα που φτάσαμε από αιωνόβιοι να ζούμε πόσα χρόνια;
Τώρα στην Παλαιά Διαθήκη μας μιλάει για τις ρίζες μας, αν αναλογιστούμε κάθε δέντρο ή ακόμα και ένα χορτάρι στην γη και ένας άνθρωπος, αργότερα μας λέει για τον όφις τον πολλαπλασιασμό της Εύας, το σπέρματος της γυναικός εναντίον του διαβόλου, οπότε βλέπουμε ότι αυτό είναι σημαντικός παράγοντας.
Όσο για την Ελληνίδα ήθελα να μου το μεταφέρεις επ' ακριβώς γιατί δεν το θυμάμαι, σου το είπα και ποιο πάνω.
Edited by - maria3 on 11/01/2015 21:25:18
Αλλα σου λέει ο kost, άλλα καταλαβαίνεις κι άλλα του απαντάς.
Je suis κριστιάν ορτοδόξ!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 11/01/2015 21:36:40
Large Binocular Telescope Near-infrared Utility with Camera and Integral Field Unit for Extragalactic Research
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 11/01/2015 21:30:27
Η Αγία Γραφή είναι η Π.Διαθήκη, ή η Κ.Διαθήκη?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Απο το κατα Ματθαιον ιβ'
46 ῎Ετι δὲ αὐτοῦ λαλοῦντος τοῖς ὄχλοις ἰδοὺ ἡ μήτηρ καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτοῦ εἱστήκεισαν ἔξω, ζητοῦντες λαλῆσαι αὐτῷ.
47 εἶπε δέ τις αὐτῷ· ἰδοὺ ἡ μήτηρ σου καὶ οἱ ἀδελφοί σου ἑστήκασιν ἔξω ζητοῦντές σε ἰδεῖν.
48 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε τῷ λέγοντι αὐτῷ· τίς ἐστιν ἡ μήτηρ μου καὶ τίνες εἰσὶν οἱ ἀδελφοί μου;
49 καὶ ἐκτείνας τὴν χεῖρα αὐτοῦ ἐπὶ τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ ἔφη· ἰδοὺ ἡ μήτηρ μου καὶ οἱ ἀδελφοί μου·
50 ὅστις γὰρ ἂν ποιήσῃ τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς, αὐτός μου ἀδελφός καὶ ἀδελφὴ καὶ μήτηρ ἐστίν.
321