- Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ TATTOO - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Η λέξη tattoo προέρχεται από την ταϊτινή λέξη “ tatau ” που σημαίνει σημαδεύω .
Οι ρίζες του τατουάζ χάνονται στα βάθη της αρχαιότητας καθώς ο άνθρωπος χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική για να διακοσμήσει το σώμα του καθαρά για θρησκευτικούς σκοπούς και μετέπειτα για καλλωπισμό ή ακόμα και για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους τα μέλη διάφορων μυστικών κοινωνιών κλπ .
Το αρχαιότερο tattoo που έχει βρεθεί είναι όταν αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν άνδρα γεμάτο τατουάζ, ο οποίος εκτιμάται ότι έζησε πριν από 5.000 χρόνια. Το σώμα του, άψογα διατηρημένο, εντοπίσθηκε σε μία ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αυστρία και την Ιταλία και εικάζεται ότι κυνηγούσε, όταν μία χιονοστιβάδα τον καταπλάκωσε . Μεταξύ των απεικονίσεων, που κοσμούσαν το σώμα του, ήταν ένας σταυρός στο γόνατο, έξι παράλληλες γραμμές μήκους 15 εκατοστών στην κοιλιά και πολλές άλλες γραμμές στους αγκώνες .
Στην Αίγυπτο το αρχαιότερο tattoo ήταν μία πάνω σε μια βασιλική μούμια ηλικίας 4.000 ετών, που διέθετε την εικόνα του Θεού του Ήλιου.
Αναφορές για τατουάζ έχουμε και από τον Πλούταρχο που αναφέρει πως οι Συρακούσιοι μετά τη συντριβή των Αθηναίων στις Συρακούσες της Σικελίας, έβαλαν ένα άλογο με τη μορφή «τατουάζ» στα μέτωπα των αιχμαλώτων .
Ακόμα εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των τατουάζ κατά την παλαιολιθική εποχή, έχουν ανακαλυφθεί σε πολλούς αρχαιολογικούς τόπους στην Ευρώπη.
Οι Ρωμαίοι σημάδευαν με τατουάζ τους εγκληματίες και τους σκλάβους για να ξεχωρίζουν από τους ελεύθερους πολίτες .
Στα νεώτερα χρόνια βέβαια το τατουάζ ήταν ταυτισμένο με τους περιθωριακούς τύπους, με μηχανόβιους, φυλακισμένους αλλά και με διάφορα επαγγέλματα όπως ναυτικούς κλπ.
Βέβαια την τελευταία δεκαετία το τατουάζ έχει φύγει πλέον από αυτήν την κατηγόρια που το είχαν κατατάξει κάποιοι..
και έχει γίνει κάτι πολύ in ή για να το θέσω κάπως αλλιώς πολύ της μόδας, αν και για κάποιους βέβαια το tattoo είναι κάτι πολύ σοβαρό, προσωπικό και δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που λέμε προσωρινή μόδα, οπότε και αυτό που επιλέγουνε για να τους «συντροφεύει» σε όλοι τους την ζωή γίνεται κάτω από σοβαρή επιλογή και βέβαια τις περισσότερες φορές είναι κάτι που τους εκφράζει απόλυτα, εν αντιθέσει με αυτούς που επιλέγουν μόνο και μόνο για να το δείχνουν κάνοντας το σε φανερά σημεία μέχρι να το αφαιρέσουνε με κάποια ιατρική επέμβαση .
Αλήθεια αν εσείς επιλέγατε να κάνετε ένα tattoo τι θα ήτανε και γιατί ;

Είναι όπως είπες αγαπητέ elo κάτι πολύ σοβαρό και προσωπικό.
Η μόνη συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στους υποψήφιους "σημαδεμένους" είναι να διαλέξουν έναν πολύ καλό ζωγράφο.
Εγώ επέλεξα έναν αετό που κρατάει ένα άνγκχ -το κλειδί της ζωής στην αίγυπτο- στη δεξιά ωμοπλάτη.
Το ανεξήγητο για μένα είναι ότι όποιος κάνει ένα τατουάζ δεν βλέπει την ώρα να κάνει και δεύτερο!!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
gretel -Η μόνη συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στους υποψήφιους "σημαδεμένους" είναι να διαλέξουν έναν πολύ καλό ζωγράφο.
Πολύ βασικό αυτό που λες καλή μου gretel, δηλαδή αυτός που σου «χτυπάει» το tattoo να είναι Ζωγράφος με Α…..α, να έχεις ελέγξει τα έργα του, και πάνω από όλα κάτι που δυστυχώς πολύ το βάζουνε σε δεύτερη θέση, να έχεις ελέγξει την υγιεινή (καθαριότητα του studio), και αν μπορείς να ελέγξεις το αν τηρεί τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής όταν κάνει το tattoo (γάντια, αποστειρωμένες βελόνες, κλπ).
Δηλαδή θέλει αρκετό ψάξιμο πριν πάρουμε την απόφαση το που θα κάνουμε το tattoo, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αρκετά σφαγεία…![]()
![]()

το καλοκαιρι ακομα, υπαρχουν και "υπαιθριοι" καλλιτεχνες (λεμε τωρα)
και υπαρχουν και τα προβληματα με την Χενα!
πρεπει να φροντισεις ΠΡΩΤΑ για τα μετρα υγιεινης για να προστατευσεις πρωτα απο ολα τον εαυτο σου

Εγώ εδω και κανα δυο χρόνια το παζαρεύω για να το κάνω, αλλά κόλλαγα στο σχεδιο γιατι ακριβως θελω να ειναι κατι που θα με εκφραζει και θα το'χω πανω μου για μια ζωη
Τρία πράγματα θέλω να συμβολίζει το tattoo μου:
ερωτα, ελευθερια και μουσική.
Χωρίς ένα από αυτά τα τρία απλα δεν μπορω να ζησω
Για καλή μου τύχη, μού έφτιαξε ένα τέλειο σχέδιο ένας φίλος μου ζωγράφος-ελπίζω φέτος το χειμώνα να αξιωθώ να το χτυπησω, αν και μην ξεχνάμε ότι πέρα απο το σχέδιο και την υγιεινή που πρέπει πανω απ'ολα να προσεξεις, και το οικονομικο δεν ειναι λίγο.
Αλήθεια, επειδή έχω μείνει και λίγο πίσω στις τιμές, πόσο περίπου πάει σήμερα το μαλλί;
Και τον πόνο ρε παιδιά... πού τον πάτε τον πόνο;;;

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
quote:
Και τον πόνο ρε παιδιά... πού τον πάτε τον πόνο;;;
τον πονο τον ξεχνας, αν το παρεις αποφαση και κανεις το tattoo.
ο πονος ειναι η "θυσια"

Εγώ στην ωμοπλάτη έκανα ένα αρκετά μεγάλο τατουάζ και δεν πόνεσα καθόλου, πιο πολύ ενόχληση σαν γρατσουνιά είναι παρά πόνος.
Αν βέβαια το κάνεις σε εσωτερική πλευρά των χεριών και όπου το δέρμα είναι λεπτότερο υποθέτω ότι πονάει περισσότερο.
Όσο για τις τιμές το δικό μου στοίχισε 150 ευρώ στον εξαιρετικό ζωγράφο κύριο Βασίλη στην Μέδουσα στα Εξάρχεια.

quote:
loukritia -Αλήθεια, επειδή έχω μείνει και λίγο πίσω στις τιμές, πόσο περίπου πάει σήμερα το μαλλί;Και τον πόνο ρε παιδιά... πού τον πάτε τον πόνο;;;
Εξαρτάται από το μέγεθος, το πόσο γέμισμα θα έχει, αν είναι μαύρο ή αν έχει χρώμα και βέβαια το όνομα που έχει αυτός που σου χτυπάει το tattoo…
Και όσο για τον πόνο.. ![]()
Σε αυτό που λέει η gretel έχει δίκιο .
Ακόμα και αν το tattoo έχει αρκετό γέμισμα ο «πόνος/ενόχληση» είναι αρκετά πιο έντονος από το αν είναι ένα απλό περίγραμμα, και το ποιο βασικό η ψυχολογία που θα έχεις την στιγμή που το κανείς .
Πάντως το χειρότερο για εμένα είναι η ακινησία όταν το κανείς…![]()

Πράγματι το tattoo συνηθιζόταν να γίνεται στα αρχαία χρόνια για θρησκευτικούς κυρίως λόγους, κάτι που γίνεται ακόμη σε κάποιες φυλές ιθαγενών.
Πάντοτε συμβόλιζε κάτι για τους ανθρώπους και κατά κύριο λόγο σχετιζόταν με ένα λατρευτικό τυπικό ή ώστε να καταδείξει κάτι για την κοινωνική θέση του ατόμου.
Προσωπικά μου αρέσει το τατουάζ όταν είναι όμορφο κι όταν εκφράζει κάτι για τον άνθρωπο που το έχει κάνει.
Στις μέρες μας πλέον αυτός είναι ο κύριος λόγος που κάποιος οδηγείται σε αυτήν την επιλογή, η οποία είναι αυστηρώς προσωπική κι έτσι πρέπει να παραμείνει.
Δυστυχώς υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που επιλέγει να κάνει το tattoo διότι νομίζει ότι είναι της μόδας ή θα τους προσθέσει περισσότερο κύρος.
Σε αυτά τα άτομα λοιπόν θα έλεγα να μην το δοκιμάσουν διότι δεν αποκλείται σύντομα να μετανιώσουν για την επιλογή τους.
Το τατουάζ είναι μια μορφή τέχνης, άλλοι θέλουν πραγματικά να την δοκιμάσουν και να την υποστηρίξουν κι άλλοι όχι.
Κι επειδή είναι κάτι μόνιμο - εκτός από την henna - θα πρέπει ο καθένας που το κάνει να είναι σίγουρος ότι αφενός το θέλει πραγματικά κι αφετέρου να ξέρει τα κίνητρα που τον οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Όσον αφορά τα "διαδικαστικά", ο πόνος εξαρτάται από το σημείο που το κάνεις.
Στο εσωτερικό των χεριών - όπως είπε σωστά η gretel - το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο κι υπάρχει κάποιος πόνος.
Στην ωμοπλάτη, επάνω από το στήθος, στο πόδι και στον βραχίονα του χεριού δεν πονάει.
Όταν έκανα το δικό μου πριν κάποια χρόνια ένιωσα ελάχιστο πόνο.
Απ' όσο ξέρω υπάρχει κάποιος πόνος όταν στο τατουάζ συμπεριλαμβάνονται αρκετές λεπτομέρειες, γεμίσματα, σκιές ή κι αρκετά χρώματα.
Φυσικά πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, οι βελόνες να είναι αποστειρωμένες, να υπάρχει κλίβανος στο μαγαζί που θα το κάνει κάποιος κλπ.
Οι τιμές είναι σχεδόν πάντα τσουχτερές αλλά υπάρχουν και τα παζάρια. ![]()
quote:
Το ανεξήγητο για μένα είναι ότι όποιος κάνει ένα τατουάζ δεν βλέπει την ώρα να κάνει και δεύτερο!!!!
Αυτό είναι αλήθεια! ![]()
Υ.Γ. Φίλε elo, η τελευταία φωτογραφία από το εισαγωγικό μου μήνυμα μου θύμισε την πρώτη μου Ψηφιακή Υπογραφή στις Συζητήσεις! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Αλοιφές, να μην ξύνεσαι, παγωμένο νερό όταν ξεφλουδίζει κλπ…
Για 2 εβδομάδες το λιγότερο πρέπει να είσαι συνέχεια στο πρόσεχε…

quote:
Πάντως το ποιο «σπαστικό» από όλα είναι το διάστημα που πρέπει να περιποιείσαι το tattoo .Αλοιφές, να μην ξύνεσαι, παγωμένο νερό όταν ξεφλουδίζει κλπ…
![]()
Μπα, σχετικό είναι αυτό το διάστημα και φυσικά εξαρτάται από τον τύπο δέρματος που έχει ο κάθε άνθρωπος.
Αλοιφή φυσικά και πρέπει να βάζεις αλλά η φαγούρα θυμάμαι ήταν κάτι υποφερτό κι όχι ανυπόφορο.
Πράγματι δεν πρέπει να ξύνεσαι και χρειάζεται προσοχή στο μπάνιο ώστε να μην τρίβεται η περιοχή που έχεις κάνει το τατουάζ.
Εγώ θυμάμαι ότι το κοκκίνισμα έφυγε μετά από τρεις ώρες, κάποια φαγούρα υπήρχε αλλά η αλοιφή βοηθούσε αρκετά κι από ξεφλούδισμα το αναμενόμενο. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:Α, πολύ ωραία, πείτε κι άλλα τετοια κι άμα το κάνω εγώ το tattoo, σφυρίξτε μου κλέφτικα...
Πάντως το ποιο «σπαστικό» από όλα είναι το διάστημα που πρέπει να περιποιείσαι το tattoo .Αλοιφές, να μην ξύνεσαι, παγωμένο νερό όταν ξεφλουδίζει κλπ…

και οποιος στο ζητησει παρα τη θεληση σου, μην το κανεις! γιατι μπορει μετα να το μετανοιοσεις

quote:κοιτα, αν μου το ζητουσαν παρα τη θεληση μου και μου διναν και αρκετες χιλιαδες ευρω, θα το εκανα ευχαριστως
μα δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις tattoo!!
και οποιος στο ζητησει παρα τη θεληση σου, μην το κανεις! γιατι μπορει μετα να το μετανοιοσεις
Όχι καλέ μου Predator, εδώ και δύο χρόνια έχω καταλήξει στο ότι ειμαι σιγουρη και θέλω να το κανω, απλα όπως ξαναειπα, δεν είχα καταληξει στο σχεδιο. Αλλά η αληθεια ειναι οτι με όλες αυτές τις ταλαιπώριες (αλοιφες και προσοχη και φαγουρες και τετοια)δεν εχω και πολυ υπομονη.
Τι να κανεις όμως, ειναι και αυτα μες στο πακετο

παρολο που υπαρχουν καποια εντυπωσιακα σχεδια, δεν μου κανουν την διαθεση να τα αποτυπωσω στο σωμα μου

Φυσικά θα ήταν δικό μου σχέδιο, και εδώ αρχίζουν οι αναστολές(που δεν είναι και λίγες)και δεν το έκανα ακόμα, αυτός που θα το κάνει θα είναι τόσο καλός σχεδιαστής ώστε να το αποδώσει ακριβώς το ίδιο και στην παραμικρότερη λεπτομέρεια;
Αν του βγεί ασχεδίαστο; Αν έχει λάθη; Το tattoo σβύνεται μόνο με επέμβαση χειρουργική ή και λέιζερ νομίζω(και πάλι όχι απόλυτα).
Αν το βαρεθώ μετά από καιρό;
Τα εργαλεία θα είναι σίγουρα αποστειρωμένα;
Τα μελάνια θα είναι αθώα;
Κάποια χρώματα είναι ισχυρά δηλητήρια, θα υπάρχουν αυτά τα χρώματα σε αθώα μη δηλητηριώδη μορφή ειδικά για tattoo ή θα γίνει καμιά αντίδραση στον οργανισμό(έστω και σε μικρή ποσότητα είναι επικίνδυνα: λευκό του μολύβδου, πράσινο έμεροντ, πορτοκαλί βερμιγιόν κλπ).
Έχω δει tattoo σε φίλους που το χρώμα έχει ξεθωριάσει, ή έχει κυλίσει στα περιθώρεια και μοιάζει σαν μουτζούρα (μία αηδία).
Πριν από χρόνια είχα ακούσει ότι όποιος έχει κάνει tattoo δεν μπορεί να δώσει αίμα σαν αιμοδότης,(έχει σχέση με το αίμα και το μελάνι) δεν ξέρω αν αληθεύει ή είναι ακόμα ένας αστικός μύθος.
Παρ' όλες τις αναστολές μου όμως ακόμα το σκέπτομαι, λέτε τελικά να μείνω μόνο στη σκέψη ή να το πάρω απόφαση;
Δεν λείπουν πάντως και οι υπερβολές στα σημεία που χτυπάνε κάποιοι tattoo όπως επίσης υπερβολές και στο μέγεθος των σχεδίων.
Είδα εικόνα στο δίκτυο γκουγκλάροντας την λέξη tattoo κάποιον να έχει μεταμορφώσει το μόριο του σε δράκο( σε όλη την περιοχή ήταν ζωγραφισμένος ένας δράκος)
Οι εικόνες που θα παρουσιάσω φυσικά δεν θα περιέχουν τον συγκεκριμένο κύριο με τον "δράκο" του, αλλά άλλα περιέργα tattoo
Για τους φανατικούς του spiderman

Tατουάζ στο μάτι(αυτός που είχα βάλει πριν πολύ καιρό στα παράξενα των παράξενων)

Για όσους θέλουν να "ξεχωρίζουν" στα clubs (black light tattoos)ορατό μόνο με το συγκεκριμένο φωτισμό.

πηγή για το συγκεκριμένο tattoo εδώ
Ένα εξίσου ανατριχιαστικό tattoo όσο αυτό με το μάτι(κατά τη γνώμη μου πάντα)

Και φυσικά τα τεράστια όπου το σώμα γίνεται ζωντανός πίνακας ζωγραφικής(αν παχύνεις όμως το παραμόρφωσες το σχέδιο επίσης και το αντίστροφο αν αδυνατίσεις)

quote:
keraynos-αυτός που θα το κάνει θα είναι τόσο καλός σχεδιαστής ώστε να το αποδώσει ακριβώς το ίδιο και στην παραμικρότερη λεπτομέρεια;
Αυτό καλέ μου κεραυνέ είναι κάτι που μπορείς πολύ εύκολα να το διαπιστώσεις, γιατί πριν σου χτυπήσουν το tattoo στο σημείο που το θέλεις, το κάνουν πρώτα σε χαρτί, κάτι σαν ριζόχαρτο μοιάζει και μετά το ξεπατικώνουνε στο σώμα, οπότε έχεις την ευκαιρία δυο φορές να δεις αν είσαι ικανοποιημένη από αυτό που θες .
quote:
keraynos-Αν το βαρεθώ μετά από καιρό;
Για αυτό η απόφαση που θα πάρεις το αν χτυπήσεις tattoo, δεν πρέπει να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό, γιατί αν έχει να είσαι σίγουρη ότι θα το μετανιώσεις (βαρεθείς) μετά από καιρό .
quote:
keraynos-Τα εργαλεία θα είναι σίγουρα αποστειρωμένα;
Τα μελάνια θα είναι αθώα;
Οι βελόνες πλέον είναι μιας χρήσης, μετά την χρήση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά, μάλιστα υπάρχουν και κάποια studio που σου λένε πως άμα θες να κρατήσεις τις βελόνες, όσο για την απολύμανση αυτό είναι κάτι που εξαρτάται το πόσο επαγγελματίας είναι αυτός που έχει το studio tattoo, πάντως την πρώτη φορά που είχα κάνει και δεν γνώριζα την διαδικασία, είχα ζητήσει να ανοιχτούν μπροστά μου οι βελόνες και να μπουν για απολύμανση… ![]()
Τα χρώματα πλέον είναι όλα φυτικά και ελεγμένα .
quote:
keraynos-Έχω δει tattoo σε φίλους που το χρώμα έχει ξεθωριάσει, ή έχει κυλίσει στα περιθώρεια και μοιάζει σαν μουτζούρα (μία αηδία).
Πριν από χρόνια είχα ακούσει ότι όποιος έχει κάνει tattoo δεν μπορεί να δώσει αίμα σαν αιμοδότης,(έχει σχέση με το αίμα και το μελάνι) δεν ξέρω αν αληθεύει ή είναι ακόμα ένας αστικός μύθος.
Πράγματι τα tattoo μετά από μεγάλη χρονική διάρκεια τα χρώματα ξεθωριάζουνε, αυτό βέβαια παίζει και ρόλο το πόσο εκτεθειμένα είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες…![]()
Πάντως το σωστό είναι τουλάχιστον ανά 7 με 8 χρόνια (εξαρτάται) να γίνεται ένα ξαναπέρασμα από πάνω .
Όσο για την αιμοδοσία πράγματι ρωτάνε το αν έχεις κάνει tattoo και αν έχεις τρύπες από σκουλαρίκια…![]()
Πάντως αίμα έχω δώσει πολλές φορές, τελευταία ήταν πριν από 4 μήνες …![]()

Ενα τεραστιο ξωτικο με καλτσακια και μαυρα μαλλια.
Το εκανα οχι για μοδα,αλλα τοτε,ειχε γινει ενα δυσαρεστο περιστατικο που ειχε σημαδεψει ολη την οικογενεια μου,κι ετσι αποφασισα να το αποτυπωσω και στο σωμα μου αυτο.
Συμβολιζει την χαμενη παιδικοτητα μας..
Το δευτερο το εκανα στα 22,στο ποδι μου.Ειναι ενας γοτθικος σταυρος με μια ασπιδα κι ενα δορυ.
Συμβολιζει την πιστη και την καταγωγη μου.
Τωρα για την αιμοδοσια,το μονο που ξερω ειναι πως δεν μπορεις να δωσεις αιμα,μεσα στους 6 πρωτους μηνες.Μετα το κανεις αφοβα.
Θα μπορουσε να γινει και καποια αναφορα στα tattoo των Jakusa και τι συμβολιζουν;
Ευχαριστω

Προστασια απο τον ηλιο θελει.Εδω τα ρουχα βγαζουμε στον ηλιο και ξεθωριαζουν..
Και κατι σχετικο με τον πονο, εγω δεν πονεσα σχεδον καθολου.Ενιωθα μονο σαν να με γρατζουναγε κατι.Φυσικα αλλες αντοχες στον πονο εχει η γυναικα, και αλλες ο ανδρας..
Επισης τις βελονες μου τις εδωσαν στο χερι..