ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

theosoficus31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/11/2003, 16:13:32
μέχρι στιγμής που διαβάζω το θέμα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι εδώ γίνεται ουσιαστική συζήτηση σε υψηλό επίπεδο.

quote:
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΥ ΒΙΟΥ

συμφωνώ σε αυτό και εγώ, όπως ειπώθηκε από κάποιους από εσάς.

γιά τη μαγεία, νομίζω ότι είτε την προσεγγίσεις με ιντελεκτουαλισμό, είτε με την απλότητα της καθαρής σκέψης, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. ίσως είναι και καλύτερα να φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε και να πράτουμε "μαγεία" με απλούς, καθαρούς τρόπους.

ως εκ τούτου νομίζω, ότι όλο το "ενδελέκτουαλ" που περιέχει η μαγεία είναι ένα μονοπάτι που στοχεύει να "δελεάσει" ή "παγιδέψει" τη σκέψη μας, ώστε να μπορέσει πειθαρχημένη πιά να παράγει έργο σε συγκεκριμένους άξονες.

όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ίσως στις περισσότερες, τελικά το τελετουργικό αποτελεί το απαραίτητο -γιά την αρχή- στήριγμα.

και... όπως κάποιος φίλος κάποτε μου είπε:
"ο λευκός μάγος δε χρειάζεται ούτε το μανδύα, ούτε τα εμβλήματα, ούτε το μαγικό ραβδί"

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

theosoficusΜέλος
24/11/2003, 00:33:12
quote:

μέχρι στιγμής που διαβάζω το θέμα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι εδώ γίνεται ουσιαστική συζήτηση σε υψηλό επίπεδο.

quote:
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΥ ΒΙΟΥ

γιά τη μαγεία, νομίζω ότι είτε την προσεγγίσεις με ιντελεκτουαλισμό, είτε με την απλότητα της καθαρής σκέψης, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. ίσως είναι και καλύτερα να φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε και να πράτουμε "μαγεία" με απλούς, καθαρούς τρόπους.

ως εκ τούτου νομίζω, ότι όλο το "ενδελέκτουαλ" που περιέχει η μαγεία είναι ένα μονοπάτι που στοχεύει να "δελεάσει" ή "παγιδέψει" τη σκέψη μας, ώστε να μπορέσει πειθαρχημένη πιά να παράγει έργο σε συγκεκριμένους άξονες.

όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ίσως στις περισσότερες, τελικά το τελετουργικό αποτελεί το απαραίτητο -γιά την αρχή- στήριγμα.

"ο λευκός μάγος δε χρειάζεται ούτε το μανδύα, ούτε τα εμβλήματα, ούτε το μαγικό ραβδί"

click ^

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΜΑΓΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ".ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ"ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ,Η ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΗΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΠΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ?ΜΕ ΤΙ ΤΠΟΠΟΥΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ,ΘΕΟΥΡΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΘΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ.ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ.

GuessWhoΜέλος
24/11/2003, 00:50:40
Ρε παιδια.Εμεις που δεν εχουμε ιδεα μπορει καποιος να κανει μια περιληψη να καταλαβουμε τι παιζει?Εχει αυτο καμια σχεση με καποια φωτοστεφανα που μπορουμε να δουμε γυρω απο αντικειμενα και ανθρωπους?
Μην μου πειτε να διαβασω κανα βιβλιο γιατι δεν τα παω καλα μ'αυτα.

Master Of Puppets

YngwieΜέλος
24/11/2003, 01:12:59
quote:

quote:

quote:

click ^

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΜΑΓΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ".ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ"ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ,Η ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΗΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΠΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ?ΜΕ ΤΙ ΤΠΟΠΟΥΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ,ΘΕΟΥΡΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΘΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ.ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ.

σιγά σιγά φίλε theosoficus γιατί τα πέταξες όλα μαζεμένα και ο χώρος δεν προσφέρεται για μακροσκελείς αναλύσεις. Η φίλη Λίλιθ έχει δίκιο και άν παρατήρησες και η φίλη Αμαλία το γραψε παραπάνω. Για να το εκφράσουμε απλούστερα αυτή η άποψη σημαίνει ότι όταν θέλεις να κάνεις κάτι, και διαθέτεις τα απαραίτητα μέσα όπως π.χ μία ατσάλινη θέληση, μία δημιουργική φαντασία εμποτισμένη με συναίσθημα το υποσυνείδητο θα ερεθιστεί και θα αντιδράσει άρα το επιθυμητό συμβάν θα πραγματοποιηθεί. Ολοι μας καθημερινά εξασκούμε μαγεία και η ικανότερη θέληση νικά. Π.χ ο εργοδότης σου διαθέτει μία ατσάλινη θέληση επιχειρηματία, τη δύναμη να σε απολύσει, την επιθυμία να δουλεύεις πολύ και να σου δίνει λίγα, και κατέχει και το μαγικό τάλισμαν που καλείται χρήμα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπάνω.

2ον) Πιστεύω ότι είναι κακό να μοιράζεσαι έτσι χύμα το μέγα μυστικό της Αλχημείας με όλους τους αναγνώστες αυτού του topic. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Κάποτε εάν αυτο αναφερόταν και μόνο οι ιερείς των μυστικιστικών σχολών και ταγμάτων φόνευαν τον άνθρωπο που το έλεγε χύμα, τον έκαιγαν και σκορπίζαν τις στάχτες του στους 4 ανέμους. Προσοχή λοιπόν. Μην ξεχνάς το νόμο της σιωπής. οποιος θέλει ας το βρεί μόνος του. Eliphas Levi, Aleister Crowley και Dion Fortune ελάχιστα και με νύξεις έκαναν αναφορά στο θέμα.

Πρώτα έρχεται ο διαλογισμός και η Asana,Pranayama,Dharana,κτλ έως και την έκσταση του Shamadi, το μεθύσι των Αγίων. Οταν έχει κατακτηθεί έστω και σε βασικό επίπεδο η τέχνη του διαλογισμού, η τέχνη της Αστρικής προβολής έρχεται πολύ ευκολότερα. Εκεί μετά ο αναζητητής πρέπει να ξεκοκαλίσει τις παρυφές του Αστρικού πεδίου και σε συνδυασμό με το Αλχημιστικό μυστικό να πάρει το ξίφος της φωτιάς και να ανεβάσει την σπερμική ενέργεια στα κανάλια της Σουσούμνα. Το κηρύκειο του Ερμή ως σχήμα δεν ήταν τυχαίο και το ξέρεις. Εάν δεν ακολουθηθούν με τάξη αυτά τότε η Κουνταλίνι δεν θα ανέβει σε όλα τις εκκλησίες της Αποκάλυψης και άν ακτέβει πρός τα κάτω θα αρχίσουν τρομερά προβλήματα και πολύπλοκες καταστάσεις.

Πιστεύω ότι τα παραπάνω δεν διδάσκονται βιώνονται και ότι βιώσεις γίνεται κτήμα σου. Ο πιθανός δάσκαλος απλά παρατηρεί πιθανά λάθη , χοντρά λάθη έτσι ώστε να αποτρέψει χοντρές καταστάσεις. Οσον αφορά όλα τα υπόλοιπα να ξέρεις ότι είναι προσωπική υπόθεση του καθένα μας. Εάν δεν κερδηθεί το φλεγόμενο ξίφος δεν θα προχωρήσει κανείς παραπάνω και η Κουνταλίνι θα κατέβει τόσο κάτω που κάθε επίσκεψη σου στο Αστρικό πεδίο θα αναπαριστά την κόλαση, αυτο που ανέφερε και ο φίλος ΑΙΟΝ για τα χαμηλότερα αιθερικά επίπεδα.

Διάβασε και ρούφηξε τα γραπτά των μυστών που εντρυφησαν στις αχαρτογράφητες περιοχές του νού και της ψυχής, Blavatsky,Fortune,Crowley,Weor,Bardon,Mathers,Regardie,Spare,Levi,Weor,Paracelsus,Agrippa,Barrett,Trithemius,Bacon και άλλους που ασχολήθηκαν με το πρακτικό έργο. τα φώτα των πρωτοπόρων θα σου αποκαλύψουν τις λύσεις και τα εμπόδια και μόλις βγείς στο Αστρικό καθαρά ζήτα στη Θεία μητέρα να σου στείλει τους οδηγούς σου.

Χωρίς αυτούς το Αστρικό είναι ένα ατέλειωτος λαβύρινθος. Εξερεύνησε πρώτα τα σώψυχα σου (Εσωτερικά πεδία) για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι το εξωγενές απο το ενδογενές οραμα γιατί εκεί είναι η παγίδα.
Θα δυσκολευτείς αλλά εάν το επιθυμείς πολύ και με καθαρή καρδιά οι ουρανοί θα ναι μαζί σου και η κόλαση κόντρα στη θέληση σου. Δεν υπάρχουν ημίμετρα για την ατσάλινη θέληση ενός ανθρώπου, τον κάνει σχεδόν Θεό άν όχι Θεό.

May the light be our guide to heavens

OannesΜέλος
24/11/2003, 09:15:03
Η μία και μοναδική συμβουλή που δόθηκε μέσα απο τον πάπυρο «Χάρις» ήταν :
«Κρατείστε το στόμα σας κλειστό. Σφραγίστε τα στόματά σας».

Ενας Κινέζος αλχημιστής έγραψε: «Να μην υπάρχει ούτε μύγα μέσα στο εργαστήριο την ώρα της εργασίας»

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
24/11/2003, 15:24:38
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ (ΜΑΓΕΙΑ).
ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ..... (ΠΡΑΚΤΙΚΗ)

ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ.
ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΘΕΟΥΡΓΙΣΕΙ....

ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ....
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ..
Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)....

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΠΙΚ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΑΙ...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=768

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1097

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=856

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1571

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=737

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1331

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2028

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=565

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2473

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ..
ΠΩΣ Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΙΣΕΤΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΕΑΝ ΕΓΙΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

24/11/2003, 15:27:57
ΘΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΣΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΛΟΓΟ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΟΑΝΝΕΣ....

Η ΣΙΩΠΗ ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

HeliosΜέλος
24/11/2003, 15:48:27
Το πληρες συστημα μαγικων πρακτικων,ασκησεων κλπ,της Golden Down,δημοσιοποιηθηκε απο τον Israel Regardie,στο αμεταφραστο στα ελληνικα ογκωδεστατο βιβλιο του
"ΤΗΕ COMPLIETE GOLDEN DOWN SYSTEM OF MAGIC".
Ετσι,ο καθενας-με η χωρις δασκαλο-μπορει να εκτελεσει τις πρακτικες που αναφερονται εκει.
Ο λογος της δημοσιευσης ηταν-οπως αναφερεται-η χρηση των τυπικων και η "αναστροφη" τους,ετσι ωστε να επικαλουνται οι γνωστες ιουδαιοχριστιανικες δαιμονικες οντοτητες,και να μολυνονται τα τυπικα,
απο λεγομενες σατανιστικες ομαδες.
Προσωπικα,πιστευω οτι οι μαγικες πρακτικες,δεν ειναι καθολου απαραιτητες για την ενασχοληση με τον εσωτερισμο,το αντιθετο,
και προτιμω την φιλοσοφικη-ψυχολογικη-μυστικιστικη ατραπο,
ασχολουμενος με εργα των Κρισναμουρτι,θεοσοφιας και Αρχαιων Ελληνων.
Αλλα ο καθεις,οπου ορεγεται...ελευθερως.

Edited by - Helios on 24/11/2003 15:57:07

YHVHΜέλος
24/11/2003, 16:09:33
quote:
ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ.
ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΘΕΟΥΡΓΙΣΕΙ....

Μου έχει δωθεί η εντύπωση, διορθώστε με αν κάνω λάθος, ότι ο theosoficus, o Yngwie και άλλοι ενδιαφέρονται αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, σε αυτό το συγκεκριμένο τόπικ, να ανταλλάξουν απόψεις, λαθη και εμπειρίες για αυτό το συγκεκριμένο θέμα, να βρουν ανθρώπους σε παραπλήσιο επίπεδο με αυτούς ή έστω σοβαρά ενδιαφερόμενους και να κάνουν μια συζήτηση που να αποφέρει καρπούς και όχι
quote:
Ρε παιδια.Εμεις που δεν εχουμε ιδεα μπορει καποιος να κανει μια περιληψη να καταλαβουμε τι παιζει?Εχει αυτο καμια σχεση με καποια φωτοστεφανα που μπορουμε να δουμε γυρω απο αντικειμενα και ανθρωπους?
Μην μου πειτε να διαβασω κανα βιβλιο γιατι δεν τα παω καλα μ'αυτα.

να ενημερώσουν κάποιους που πρώτη φορά ακούν για κάτι τέτοιο ή να συγκεκριμενοποιηθούν. Υπάρχουν ήδη πολλά τέτοια θέματα ενημέρωσης και πιο θεωρητικής συζήτησης, τα οποία - δόξα τω θεώ - υπέδειξε ο Αβαταρ(+γκρ όπως Γκριις αουρ κάντρι). Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο αφού το φόρουμ έχει γύρω στα 3000 μέλη(κάποια μέρα πρέπει να κάνουμε καταμέτρηση ΕΝΕΡΓΩΝ μελών), όμως είναι ο μόνος τρόπος να λάβουν μέρος και άλλοι που ενδιαφέρονται σοβαρά. Π.χ., εγώ μπορεί να μην έχω το υπόβαθρο να λάβω ενεργά μέρος στη συζήτηση αλλά μου είναι απίστευτα χρήσιμη και πρακτική. Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως σε άλλη περίπτωση ας αποσαφηνιστεί αυτό.
Καλό μεσημέρι!

Solve et Coagula
theosoficusΜέλος
24/11/2003, 22:23:58
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ.ΙΣΑ,ΙΣΑ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ,ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ,ΦΘΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ-ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ-ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.ΤΟ ΕMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

24/11/2003, 23:21:38
Γειά σας.

Τελικά, μιλάμε για μεθόδους πρακτικής του εσωτερισμού (γενικά) ή ειδικότερα για την κατεύθυνση που αφορά τη μαγεία (Θεουργία όπως είπα πριν);
Μιλάμε για την τελετουργική μαγεία, ή για την μαγεία με όργανο μία αρκετά εκπαιδευμένη και ελεγχόμενη συνείδηση;
Και τέλος, αναφερόμαστε μόνο στον δρόμο της καμπαλα (όπου δηλώνω προς το παρόν ασχετότατη), ή όποιονδήποτε άλλο επίσης;

Τις παραπάνω ερωτήσεις τις θέτω προς διευκόλυνση στην κατανόηση μελών, που λόγου χάρη ρωτάνε "τι παίζει εδώ"...

Θα μιλήσω όμως και σε προσωπική βάση.
Δεν έχω ασχοληθεί πρακτικά με την τελετουργική μαγεία (τουλάχιστον σε αυτήν την ζωή ), κάποια μόνο πράγματα έχω διαβάσει σχετικά, ώστε να κατανοώ τα γραφόμενα εδώ ως ελληνικά κι όχι ως διάλεκτο της βόρειας Ινδίας ...
Ωστόσο, έχω εξασκήσει (πιστεύω) μαγεία με άλλον τρόπο (κάποιες μάλιστα φορές δεν είμαι καθόλου περήφανη γιαυτό), με αποτελέσματα όμως ανάλογα. Χωρίς ραβδί, ξίφος και πεντάλφες, αλλά με συγκέντρωση, θέληση, οραματισμό, έντονη πίστη.
Εφτασα στο σημείο να καταλάβω, ότι το δύσκολο δεν είναι να επιρρεάσεις τον "ρουν" των πραγμάτων, αλλά να ελέγξεις τον εαυτό σου στη χρήση της δύναμης αυτής. Οτι λεπτομέρεις όπως η καρμική επιβάρυνση της μαγικής σου πράξης (η οποία - η καρμική επιβάρυνση - εννοείται πως πολλαπλασιάζεται όσο μπάινεις σε βαθύτερα νερά ), είναι τελικά η ουσία και αν θέλετε, μέσα σε αυτήν είδα το νόημα της μαγείας.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!