ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ100 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
planeΜέλος
05/05/2003, 18:32:56
Αν ο γαμπρός είναι καλός, κέρδισες ένα γιο, αν είναι κακός, έχασες μια κόρη.

Εκείνος που πίνει κρασί και εκείνος που πίνει νερό δεν μπορεί να μη σκέφτονται διαφορετικά.
"Δημοσθένης"

Η γλώσσα επινοήθηκε από την ανάγκη να ρωτάς. Την απάντηση μπορείς να δώσεις και με μούγκρισμα και με χειρονομίες, αλλά την ερώτηση πρέπει να την προφέρεις. Ο νους γεννήθηκε όταν ο άνθρωπος πρώτη φορά ρώτησε. Η κοινωνική στασιμότητα αρχίζει όχι από την έλλειψη απαντήσεων, αλλά από την έλλειψη ανάγκης να ρωτάς.
"Ι. Μπρόντσκι"

Ο διάβολος ενοχλεί μόνο εκείνους που τον είχαν ενοχλήσει.
"Σ. Χασιντίμ"

Ο Θεός κάνει τη γυναίκα όμορφη και ο διάβολος την κάνει νόστιμη.
"Β. Ουγκώ"

Σοφός είναι εκείνος που ξέρει, αλλά κάνει πως δεν ξέρει. Ανόητος είναι εκείνος που δεν ξέρει, αλλά κάνει πως ξέρει.
"Λάο-Τζι"

planeΜέλος
05/05/2003, 22:26:44
Μην εκτιμάς το χρήμα ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο απ’ ό,τι του αξίζει. Είναι πολύ καλός υπηρέτης, αλλά πολύ κακός κύριος.
"Α. Δουμάς"
Η στρατηγική λέει να μισείς τον εχθρό σου, αλλά η τακτική λέει να τον παίρνεις στα σοβαρά.
"Μάο Τσε Τουγκ"

CronosΜέλος
05/05/2003, 23:53:55
Στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές. Είναι όλοι ηττημένοι εξ ορισμού
Νέβιλ Τσάμπερλεϊν

Αν θες ειρήνη καλύτερα να συνομιλείς με τον εχθρό σου παρά με τους φίλους σου.
Μοσέ Νταγιάν

Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματοβαμμένη πολιτική
Μάο Τσε Τουνγκ

Ο πόλεμος είναι σαν την αγάπη: Βρίσκει πάντα τον τρόπο
Μπέρτλοντ Μπρεχτ

Ο πόλεμος δεν καθορίζει ποτέ το ποιος έχει δίκιο. Καθορίζει μόνο το ποιος θα επιζήσει.
Μπέρτραντ Ράσελ

Η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι για την δικαιοσύνη ότι η στρατιωτική μουσική για την μουσική.
Γκράουτσο Μαρξ

Τα McDonald's είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύνθλιψης των πολιτισμών και της εξάλειψης κάθε έννοιας εθνικής ταυτότητας.
Φιντέλ Κάστρο

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

Edited by - Cronos on 05/05/2003 23:54:45

planeΜέλος
07/05/2003, 19:51:23
Ένας που έχει χωρίσει από τη γυναίκα του, δέχτηκε ένα σωρό κατηγορίες από τους φίλους του, που τον ρωτούσαν:
Μα δεν ήταν τίμια; Δεν ήταν καλή;
Τότε εκείνος, βγάζοντας το παπούτσι του, τους ρώτησε αν έβλεπαν ότι ήταν καινούργιο και γερό.
Και όμως, κανένας από σας δεν μπορεί να μου πει που με χτυπάει.

"Πλούταρχος"

08/05/2003, 11:08:58
"Πόσο απλησίαστο κακό είναι η αμάθεια!"

ΣΟΦΟΚΛΗΣ.

HIGHLANDER
"who wants to live for ever,who dares to love for ever?"

08/05/2003, 11:10:35
"Όπου υπάρχει και άμιλλα είναι και νίκη".

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.

HIGHLANDER

08/05/2003, 11:11:59
"Ο άνθρωπος που αναβάλει το έργο του, παλεύει πάντοτε με ζημιέσ".

ΗΣΙΟΔΟΣ.

HIGHLANDER

planeΜέλος
08/05/2003, 12:43:42
Η σιωπή είναι η πιο τέλεια έκφραση της περιφρόνησης.
"Μπ. Σω"

Μη λες λίγα με πολλά λόγια, αλλά πολλά με λίγα λόγια.
"Πυθαγόρας"

ΓιώργοςΜέλος
08/05/2003, 13:26:08
{ Γιώργο μου... το προβλημα με την θυασική μαγεια στην Ελλάδα σημερα ,ειναι οτι εχει γεμισει πολλους καραγκιοζηδες.... και εχουμε καταλήξει να γίνουμε Θέατρο Σκιών...... μεγάλων μαύρων σκιών....}

Ενας φίλος του Γιώργου.

CronosΜέλος
08/05/2003, 23:33:15
Τα εξής τα σούφρωσα από άλλα θέματα...

Για την ταπείνωση:
Ένας πολύ σοφός άνθρωπος προσπάθησε να εξηγήσει σε ένα ταλαίπωρο μυρμήγκι τη φύση και την ομορφιά του σύμπαντος.
Πέρασε από εκεί και ένας τρελός και μόλις ο σοφός τελείωσε και αποχώρησε άρχισε και αυτός να γρυλίζει διάφορα στο μυρμήγκι.
Το μυρμήγκι τους αντιλήφθηκε εξ' ίσου και συνέχισε ατάραχο.
Εγώ είμαι το μυρμήγκι.

Από τον Kelso στο θέμα Τί γιορτάζουμε στις 15 Δεκεμβρίου:
Το να ερευνούμε δε θα πρέπει να ενοχλεί ΕΜΑΣ, αλλά τους ΑΛΛΟΥΣ...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

liamnΜέλος
16/04/2014, 19:42:48
https://www.youtube.com/watch?v=SF9xp6HMDfc

https://www.youtube.com/watch?v=3OrXNxMgXUk

Edited by - liamn on 16/04/2014 19:43:26

liamnΜέλος
16/04/2014, 23:45:11
quote:
"Πύρινος"
Δεν μας είπες όμως.. εσύ αυνανιζόσουν τόσα χρόνια μέσω της φαντασίας. Εκτός αν έκανες τις πρακτικές τους, και είχες και εσύ φαντασίες.
Έβλεπες τίποτα αύρες και δεν έφευγες; Ή απλά δεν σκεφτόσουν τότε;

quote:

Το μήνυμα το διέγραψα γιατί θεώρησα ανούσιο να συζητήσω μαζί σου. Και μου το αποδεικνύεις λιπόν οτι είχα δίκαιο.

Δηλαδή για να καταλάβω, έγραψες ένα μήνυμα γεμάτο εξυπνάδες και περιφρόνηση επειδή ήθελες να συζητήσεις μαζί μου;
Τα έχεις χάσει εντελώς μου φαίνεται και νομίζεις ότι τρώμε κουτόχορτο.
Απλά πέταξες μια χαζομάρα και έπειτα το μετάνιωσες επειδή κατάλαβες πόσο βλακεία ήτανε. Άντε καληνύχτα σου. Καλά το είπα παραπάνω, πυρήνας.

Edited by - liamn on 16/04/2014 23:50:18

17/04/2014, 04:33:41
Για να λέμε πάντως και την αλήθεια,
δεν είχε και άδικο ο DSM στην παρατήρηση που έκανε περί ορθογραφίας και συντακτικού και δικαιολόγησε επαρκώς τις παρατηρήσεις του.
Δεν ήταν ειρωνικές, μια διαπίστωση ήταν που πιθανόν κάποιους να τους στεναχωρεί αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα: βασική προϋπόθεση για να μεταδώσει κανείς τις απόψεις του είναι να μπορεί να γίνεται κατανοητός στη γλώσσα του. Αυτό είναι απαραίτητο και για να επικοινωνήσει τα όποια νοήματα στους άλλους, αλλά και για να κατανοήσει ο ίδιος αυτά που του λένε οι άλλοι, αυτά που διαβάζει, αυτά που συζητάει, κ.λπ.

Μια δεύτερη σημείωση προς την liamn:
Στην προηγούμενη σελίδα έγινε επέμβαση σε μήνυμά σου όπου αναφερόμενη στο ΝΙΚΟΜΑΧΟ έκανες ένα απαράδεκτα προσβλητικό σεξιστικό σχόλιο! Το παρακάτω:

quote:
Eσένα Νικόμαχος σε προσπερνώ ούτε με ενδιαφέρει να σχολιάσω, εξάλλου αμφιβάλω αν σε εκτίμησε γυναίκα και μάλλον μόνος σου θα μείνεις σε αυτήν την ζωή.

Θεωρούμε πως για το σχόλιο αυτό θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη στο ΝΙΚΟΜΑΧΟ: η όποια ένταση δημιουργήθηκε στη μεταξύ σας αντιπαράθεση, με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογεί μια τέτοια προσβολή.
Βέβαια, δεν επιβάλλουμε να ζητήσεις συγνώμη, καθώς στα πρώτα ολισθήματα ενός μέλους συνήθως δείχνουμε μια σχετική ανοχή, αναλόγως και της ευρύτερης συμμετοχής του βέβαια.
Λάβε το όμως ως προειδοποίηση.

17/04/2014, 09:00:02
quote:
liamn
Δηλαδή για να καταλάβω, έγραψες ένα μήνυμα γεμάτο εξυπνάδες και περιφρόνηση επειδή ήθελες να συζητήσεις μαζί μου;
Τα έχεις χάσει εντελώς μου φαίνεται και νομίζεις ότι τρώμε κουτόχορτο.
Απλά πέταξες μια χαζομάρα και έπειτα το μετάνιωσες επειδή κατάλαβες πόσο βλακεία ήτανε. Άντε καληνύχτα σου. Καλά το είπα παραπάνω, πυρήνας.
Πάμε να στο εξηγήσω λοιπόν.
Είπες οτι η οργάνωση που ήσουν (Ν.Α. αν έχω καταλάβει καλά) είναι εσωτεριστική. Αυτό το πιστεύεις εσύ.
Μετά λες οτι όλες οι εσωτεριστικές ομάδες, συνεπώς και αυτή που ήσουν εσύ, είναι φαντασιόπληκτες.
Απο τα παραπάνω λοιπόν ποιο συμπέρασμα εξάγεται;
Οτι εσύ ήσουν επι χρόνια σε μια οργάνωση, που εσύ ισχυρίζεσαι οτι ήταν εσωτερισμού, χωρίς να έχεις αποτελέσματα. Δηλαδή ούτε αύρες, σε εισαγωγικά, έβλεπες, ούτε τίποτα.
Άρα, αφού ήσουν επί χρόνια σε μια ομάδα, χωρίς να έχεις επαληθεύσει τίποτα από αυτά που πρεσβεύει, ποιο συμπέρασμα βγαίνει;
Είτε αυτή η ομάδα δεν ήταν εσωτερισμού, άρα ορθά λες οτι ήταν φαντασιόπληκτοι.
Είτε αυτή η ομάδα ήταν εσωτερισμού (καλή ή κακή, δε ξέρω), και άρα δεν φταίει αυτή, αλλά εσύ που δεν επαλήθευσες τίποτα απ' το περιεχόμενό της επειδή δεν ακολούθησες το πρόγραμμά της (πρακτικές κλπ).
Τέλος, αν ισχυρίζεσαι οτι κάθε ομάδα, γνήσια ή μη γνήσια, καλή ή κακή, εσωτερισμού, είναι φαντασιόπληκτοι, τότε φυσικά λες το ίδιο και για τον εαυτό σου, αφού ήσουν μέλος σε μια τέτοια ομάδα. Εκτός αν εσύ ήσουν η εξαίρεση.

Edited by - Πύρινος on 17/04/2014 10:34:39

17/04/2014, 10:23:31
quote:
δεν είχε και άδικο ο DSM στην παρατήρηση που έκανε περί ορθογραφίας και συντακτικού και δικαιολόγησε επαρκώς τις παρατηρήσεις του.
Δεν ήταν ειρωνικές, μια διαπίστωση ήταν που πιθανόν κάποιους να τους στεναχωρεί αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα: βασική προϋπόθεση για να μεταδώσει κανείς τις απόψεις του είναι να μπορεί να γίνεται κατανοητός στη γλώσσα του. Αυτό είναι απαραίτητο και για να επικοινωνήσει τα όποια νοήματα στους άλλους, αλλά και για να κατανοήσει ο ίδιος αυτά που του λένε οι άλλοι, αυτά που διαβάζει, αυτά που συζητάει, κ.λπ.
Στην προηγούμενη σελίδα έγινε επέμβαση σε μήνυμά σου όπου αναφερόμενη στο ΝΙΚΟΜΑΧΟ έκανες ένα απαράδεκτα προσβλητικό σεξιστικό σχόλιο! Το παρακάτω:

quote:
Eσένα Νικόμαχος σε προσπερνώ ούτε με ενδιαφέρει να σχολιάσω, εξάλλου αμφιβάλω αν σε εκτίμησε γυναίκα και μάλλον μόνος σου θα μείνεις σε αυτήν την ζωή.

Θεωρούμε πως για το σχόλιο αυτό θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη στο ΝΙΚΟΜΑΧΟ: η όποια ένταση δημιουργήθηκε στη μεταξύ σας αντιπαράθεση, με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογεί μια τέτοια προσβολή.
Βέβαια, δεν επιβάλλουμε να ζητήσεις συγνώμη, καθώς στα πρώτα ολισθήματα ενός μέλους συνήθως δείχνουμε μια σχετική ανοχή, αναλόγως και της ευρύτερης συμμετοχής του βέβαια.

Να με συγχωρησεις ΑΜΑΛΙΑ ομως η παραπανω σου παρεμβαση με κανει πραγματικα να αγανακτω

Ακομα και αν δεν λαβουμε υπ οψιν τις προηγουμενες συμπεριφορες των μελων ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ ΚΑΙ DSM ,που ενα απο τα κυρια χαρακτηριστικα της υπαρξης τους μεσα στο φορουμ ,ειναι να κοροιδευουν να βριζουν , και γενικα να συμπεριφερονται με απαραδεκτο τροπο σε οποιον δεν συμφωνει με τις αποψεις τους ειναι καταφανεστατο οτι :

Στα τελευταια τους ποστ στα οποια αναφερεσαι συμπεριφερθηκαν παλι με τον ιδιο αναρμοστο ειρωνικο , και υβριστικο τροπο , που δεν τιμα ουτε τους ιδιους αλλα ουτε και το φορουμ

Και ουσιαστικα βεβαια δεν τοποθετηθηκαν επι του θεματος ,που ηταν , αν ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ Η ΑΔΙΚΑ αυτα που η φιλη LIAMN προσαπτει στα διαφορα κεντρα εσωτερισμου

Δεν εξεφρασαν ουσιαστικη αποψη στα υπο συζητηση θεματα αλλα αρκεστηκαν αλλη μια φορα στις υβρεις και στα ειρωνικα σχολια αποσυντονιζοντας το θεμα

Λογω του οτι εχω αποκομισει τρομερα πραγματα, τον καιρο που υφισταμαι στο φορουμ , εχω αποφασισει γενικα να μην αντιβαινω στην αποψη σας [ και αυτο βεβαια δεν ειναι σε τιμη μου] , ομως τα παραπανω λεγομενα σου με κανουν πραγματικα να αγανακτω

Και η αληθεια ειναι οτι θα περιμενα καποιος να παρεμβει

Βλεποντας να μην γινεται κατι παρομοιο , απεφυγα να το σχολιασω για τους προαναφερθεις λογους

Δεν περιμενα ομως αντι αυτου να τους δοθει οχι μονο αφεση αλλα να βγουν και οι αδικημενοι της υποθεσεως

Και αυτο με κανει πραγματικα να αγανακτω !!!!!!!

17/04/2014, 10:32:46
quote:
Ακομα και αν δεν λαβουμε υπ οψιν τις προηγουμενες συμπεριφορες των μελων ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ ΚΑΙ DSM ,που ενα απο τα κυρια χαρακτηριστικα της υπαρξης τους μεσα στο φορουμ ,ειναι να κοροιδευουν να βριζουν , και γενικα να συμπεριφερονται με απαραδεκτο τροπο σε οποιον δεν συμφωνει με τις αποψεις τους
Αν και θα συμφωνήσω οτι δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος, θα διαφωνήσω στο οτι οι δύο που ανέφερες είναι το ίδιο πράγμα.
17/04/2014, 11:50:58
quote:
Αν και θα συμφωνήσω οτι δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος, θα διαφωνήσω στο οτι οι δύο που ανέφερες είναι το ίδιο πράγμα.

Σαν ατομα γενικοτερα ισως και να εχουν διαφορες !!

Δεν γνωριζω ,και δεν με ενδιαφερει , οπως εχω επανειλημενα δηλωσει

Δειξε μου ομως που διαφερουν στην προκειμενη περιπτωση η συμπεριφορα τους

Αποο μια μερια σκεπτομαι , τι κατασταση θα επικρατουσε στο φορουμ , αν ολοι, επεδεικνυαν παρομοια με την δικη τους συμπεριφορα

Μην παμε μακρυα ....την παραπανω !!!!

Και βεβαια ολοι ειδαμε πως αντεδρασαν σαν συνολο , και μονο που στο γνωστο τοπικ εξεφρασα την αποψη μου

Εμενα παντως ,και λυπουμε πραγματικα που το λεω , διοτι ενδιαφερομαι για αυτο το φορουμ , μου διδεται η εντυπωση ,οτι ναι μεν εχω δικαιωμα να εκφραζω την αποψη μου , απο την μια ........., απο την αλλη ομως δεν εχω το δικαιωμα να υπερασπιζομαι τον εαυτο μου ,εναντι των συμπεριφορων αυτων των ανθρωπων , οταν αυτοι αποφασισουν ,οτι κατι δεν τους αρεσει , και αποφασισουν να παρεμβουν με τους γνωστους τροπους

Edited by - xristosxatz on 17/04/2014 11:53:39

17/04/2014, 12:12:13
quote:

quote:

quote:

Να με συγχωρησεις ΑΜΑΛΙΑ ομως η παραπανω σου παρεμβαση με κανει πραγματικα να αγανακτω

Ακομα και αν δεν λαβουμε υπ οψιν τις προηγουμενες συμπεριφορες των μελων ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ ΚΑΙ DSM ,που ενα απο τα κυρια χαρακτηριστικα της υπαρξης τους μεσα στο φορουμ ,ειναι να κοροιδευουν να βριζουν , και γενικα να συμπεριφερονται με απαραδεκτο τροπο σε οποιον δεν συμφωνει με τις αποψεις τους ειναι καταφανεστατο οτι :

Στα τελευταια τους ποστ στα οποια αναφερεσαι συμπεριφερθηκαν παλι με τον ιδιο αναρμοστο ειρωνικο , και υβριστικο τροπο , που δεν τιμα ουτε τους ιδιους αλλα ουτε και το φορουμ

Και ουσιαστικα βεβαια δεν τοποθετηθηκαν επι του θεματος ,που ηταν , αν ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ Η ΑΔΙΚΑ αυτα που η φιλη LIAMN προσαπτει στα διαφορα κεντρα εσωτερισμου

Δεν εξεφρασαν ουσιαστικη αποψη στα υπο συζητηση θεματα αλλα αρκεστηκαν αλλη μια φορα στις υβρεις και στα ειρωνικα σχολια αποσυντονιζοντας το θεμα

Λογω του οτι εχω αποκομισει τρομερα πραγματα, τον καιρο που υφισταμαι στο φορουμ , εχω αποφασισει γενικα να μην αντιβαινω στην αποψη σας [ και αυτο βεβαια δεν ειναι σε τιμη μου] , ομως τα παραπανω λεγομενα σου με κανουν πραγματικα να αγανακτω

Και η αληθεια ειναι οτι θα περιμενα καποιος να παρεμβει

Βλεποντας να μην γινεται κατι παρομοιο , απεφυγα να το σχολιασω για τους προαναφερθεις λογους

Δεν περιμενα ομως αντι αυτου να τους δοθει οχι μονο αφεση αλλα να βγουν και οι αδικημενοι της υποθεσεως

Και αυτο με κανει πραγματικα να αγανακτω !!!!!!!

"Βέβαια, δεν επιβάλλουμε να ζητήσεις συγνώμη, καθώς στα πρώτα ολισθήματα ενός μέλους συνήθως δείχνουμε μια σχετική ανοχή" !!!!!!!!
Διόρθωση: και στα δεύτερα και στα τρίτα και στα νιοστά "ολισθήματα" βλέπουμε "μια σχετική ανοχή" ΑΝ αυτά τα μέλη ανήκουν σε γνωστή παρέα που εξυπηρετεί και στην περίπτωση για μια ακόμα φορά "εξεφρασαν ουσιαστικη αποψη στα υπο συζητηση θεματα αλλα αρκεστηκαν αλλη μια φορα στις υβρεις και στα ειρωνικα σχολια αποσυντονιζοντας το θεμα"

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

17/04/2014, 13:40:44
Ας ερθουμε ομως στο θεμα μας

Και βεβαια δεν θα ηθελα να θεωρηθει, οτι προσπαθω να πεισω την φιλη liamn να επαναπατριστει στους ''γνωστικους κυκλους ''

Καθε αλλο μαλιστα .....στην προκειμενη περιπτωση ,οπως και σε καθε παρομοια περιπτωση , που εχει εκλειψει το ενδιαφερον για την αυτογνωσια , η καλυτεερα οταν καποιος δεν εχει εκ των πραγματων αντιληφθει την αναγκη του για αυτογνωσια με σκοπο να διαλευκανει το εσω ,ΙΣΩΣ και να προτεινα την απομακρυνση απο αυτου του ειδους τις σπουδες

Αυτο γιατι, για να επιτευχθει αποτελεσμα , ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ αγαπη ,αφιερωση ,υπομονη επιμονη , και ΑΠΕΡΑΝΤΗ διψα για μαθηση

Πολλες φορες τα αποτελεσματα ειναι αμυδρα η και μηδαμινα σε σχεση με την καταβληθεισα προσπαθεια

Οπως ειπα ομως δεν ειναι τα αποτελεσματα ,οσο η ιδια η αγαπη για αυτο που κανουμε

Αν δεν υπαρχουν αυτες οι προυποθεσεις , το πιθανοτερο ειναι να ερθει η απογοητευση , με οτι αυτη τραβαει απο πισω

17/04/2014, 14:00:57
panpam, xristosxatz, Πύρινος

Το να σας αποκαλώ μαλάκες, σε ειδικές περιστάσεις και κατόπιν αφορμών εκ μέρους σας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν "σχετικά" υγιεινό διάλογο.Και συνήθως είναι σχήμα λόγου της καθημερινότητος, το οποίο πολλές φορές δεν αποδίδει κάποια ενορχηστρωμένη επίθεση, αλλά είναι "κολαουζο" στην πρόταση.

Το να σας αποκαλώ ηλίθιους, είναι απλώς ένας χαρακτηρισμός, αναγνωρισμένος επισήμως, από την παγκόσμια κλίμακα διαβάθμισης της νοημοσύνης.Οι δυνατότητες νοητικής πλεύσης και κριτικής αντίληψης, του κάθε ενός από εμάς, καθορίζονται από διεθνώς αποδεκτές βαθμίδες.Ο γραπτός λόγος, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σελίδες του φόρουμ, δείχνει σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά όχι με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας, τις βαθμίδες αυτές.

Πέραν αυτών όμως, οι φράσεις << mother ****er >>, που είπε κάποιος πιό πάνω απευθυνόμενος σε μένα και τα σεξιστικά υπονοούμενα της νέας μας φίλης, επίσης επί προσωπικού, δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία, ούτε καν αυτήν της "αγανάκτησης".

Δείχνουν όμως σαφώς και αμετακλήτως, χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, έλλειψη επιχειρημάτων, ανεπάρκεια γνώσεων και κακό χαρακτήρα.Πολύ κακό χαρακτήρα.

Ορθώς η Δ.Ο επεμβαίνει, σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις και δικαίως επιβάλλει προειδοποιήσεις και ποινές, αναλόγως των ειδικών "βαρών" των περιεχομένων, των υβριστικών κειμένων.
Ορθώς η Δ.Ο είναι "ανεκτική" τρόπον τινα, σε μέλη του φόρουμ, με ιστορία σε ουσιαστικές συμμετοχές, σε διάνοιξη σοβαρών θεμάτων και εν γένει στην ποικιλομορφία απόψεων.

Λάβετε υπ' όψιν ότι, κανείς από εμάς που λανθασμένα αποκαλείτε "παρεούλα", δεν έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί σας, αν δεν προκληθεί.Η πρόκληση μπορεί να είναι ποικίλη.Πάντα έχει γίνει προσπάθεια "ανάνηψης", είτε με αντιπαράθεση στοιχείων, είτε με "νουθεσία", είτε με απλή έκφραση λογικής.Αν αυτά δεν αποδώσουν, τότε το " αει σιχτιρ" είναι επιβεβλημένο για λόγους πνευματικής εκτόνωσης.

Στο θέμα της "παρεούλας" τώρα.
Αν εσείς οι τρείς, κάνατε τον κόπο να διαβάσετε τις αναρτήσεις της "παρεούλας" σε βάθος 3-4 χρόνων, θα διαπιστώνατε ιδίοις όμασι, τις διαφωνίες, τις διαφορετικές θέσεις, τα αντίθετα "αξιώματα" και το υπόβαθρο των γνώσεών της.

Ουδέποτε όμως, τα μέλη της "παρεούλας" δεν ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ στην ανάγκη χρήσης "κοσμητικών".Το γιατί, το αφήνω στην κρίση σας.

Και προς διευκρίνηση πρέπει να γνωρίζετε ότι,αν κάποιος από την "παρεούλα" που λέτε, δώσει το δικαίωμα στον άλλον, να χρησιμοποιήσει υβριστικά σχόλια, να είστε σίγουροι πως θα το κάνει.Αλλά, που να το καταλάβετε αυτό......!

Ο DSM σας είπε, πως η γνώση ορθογραφίας και συντακτικού, έχει καθοριστική σημασία, στην αντίληψη και στην έκφραση.

Τα ίδια ακριβώς σας είπε και η Αμαλία.
Και ο Κηφέας, ο Πυθαγόρας και άλλοι.

Αν δεν είστε σε θέση, να κατανοήσετε την αλήθεια αυτών των λόγων, τότε η αντιπαράθεση, θα εξακολουθεί να είναι έντονη και δυστυχώς "κοσμητική".

Επειδή όσο άνευ ορίων και να είναι η βλακεία, όπως έλεγε ο εβραίος σοφός, η ανοχή έχει όρια!!!

Ξέρω τι θα ακολυθήσει την ανάρτησή μου και πάω και δέκα μπύρες Βεργίνα weiss στοίχημα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.