- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Είναι όμως έτσι φίλε μου open mind ή απλα συντηρείται
μια εικόνα πανικού και χάους, ενώ κανονικά δεν είναι έτσι;
Συντηρείται εικόνα πανικού Έτσι θα φτάσουμε στο σημείο να δουλεύουμε για 700 ευρώ και να είμαστε και ευχαριστημένοι .
quote:
Δηλαδή, καλά αυτοί, κάνουν τη δουλειά τους,πόσο ανόητοι μπορούμε
να είμαστε εμείς;
Απ ότι φαίνεται είμαστε ανόητοι αν δεν ήμασταν δεν θα ανεχόμασταν να παίζονται
Παιχνίδια στην πλάτη μας ούτε να μας εκμεταλλεύονται .
ότι πολεμιέται άνετα, αφού συνέχεια συντηρείται, ώστε να διατηρείται,
ως ξένο που ειναι...
Τα 700 ευρώ δεν είναι η κατάληξη, το ξέρεις ότι είναι η κάρτα με μονάδες,
όπως πρότειναν τώρα τελευταία και για λίγες κοινωνικές ομάδες, σαν αρχή...
Πάμε σε μια άλλη κοινωνία..
Μια κοινωνία που θα έχεις μόνο για να ζεις, περιορισμένος σε λίγα τετραγωνικά
δουλειάς και σπιτιού.. Δεν θα πηγαίνει κανείς πουθενά, απλά θα δουλεύουμε και θα
ζούμε...
Αν ήμαστε ανόητοι, με την έννοια ότι αυτό που γίνεται πρέπει να το καταλαβαίνουμε,
να το κατασνοήσουμε και να το νικήσουμε, όχι σε μάχη, αλλά απο μέσα του,
μη επιτρέποντας του να αναπτυχθεί...
Υπάρχει μια πολύ μεγάλη κοινωνική ομάδα, αυτό που λέμε μεσαία τάξη,η οποία έχει
δύναμη, αλλά ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι την κοροιδεύουν.
Ακόμη πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν έχουν καταλάβει τις αλλαγές που έγιναν, πιστεύουν
ότι θα αλλάξει η κατάσταση ή θα είναι σε αυτούς που θα αλλάξουν προς το καλύτερο....
Το όνειρο υπάρχει, όσο ουτοπικό κι αν μοιάζει σήμερα...
Αυτό που χρειάζεται για μας, σαν κοινωνία, είναι να
συνειδητοποιήσουν όλο και περισσότεροι τι συμβαίνει και όταν είμαστε πολλοί,
τότε ότι γίνει θα γίνει μόνο του...Έχω πολύ εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, ώς
σύνολο...
Τώρα είμαστε στο προηγούμενο στάδιο, απο την μαζική συνειδητοποίηση...
Αυτό θα φέρει τις επόμενες κινήσεις...
Είδα και σήμερα τα τρία πρόσωπα της ΦΙΛΙΚΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ..
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
ας επανέλθουμε σε ότι συμβαίνει στον κόσμο μας, αλλά όλοι
το περιμένουν, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα... Χωρίς να λένε
μέτρα που θα ξεπεραστεί η κρίση, ή μια αλλαγή στην υπάρχουσα δομή
της παγκόσμιας οικονομίας, που να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής.Τίποτε
για εναλλακτικές κινήσεις σε επίπεδο ενέργειας, διατροφής....
Γενικώς όλοι περιμένουμε αυτό που έχουν προετοιμάσει εδώ και καιρό,
η παγκόσμια ολαγαρχία που κυβερνά τον πλανήτη και θέλει να βάλει πιο
βαρειά δεαμά στον άνθρωπο, μετατρέποντας τον απο άνθρωπο σε ζώο...
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
Εδω λέμε για την υποδούλωση του ανθρώπου,απο αποκρυφιστικές
οργανώσεις που δουλεύουν αιώνες γι αυτό κι εσύ, ότι θυμάσαι
χαίρεσαι;
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
επιχειρήσεων, δημοσιες σχέσεις και παραγωγή προωθητικού υλικού...
Ικανοποιημένος;
Επι της ουσίας και μεσούσης της ταραχής που ζούμε, πιστεύω ότι λόγω της κρίσης
και με αφορμή όσα δείχνουν να γίνονται προβλήματα, μάλλον πολύ στήσιμο
πέφτει.. Μετά δε και την δολοφονία του 16χρονου, στα εξάρχια, μάλλον για
ένταση που θα περάσουν πολλά στο κρυφτό, μου μοιάζει...
για να δούμε στις επόμενες μέρες τι μας περιμένει... Επαναλαμβάνω, δεν
είναι άσχετο το τι συμβαίνει τώρα με όσα θέλουν να περάσουν...
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
Φίλε trexagireve
quote:
Όλα όσα λές έχουν το δίκιο τους, αλλά παλιότερα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, φτώχεια κι όμως, λύσεις υπήρχαν...
Συμφωνώ μαζί σου, τουλάχιστον για τα τεκταινόμενα στην ελληνική επικράτεια. Δεν είναι κρίμα ο "διδαχθείς" ατομικισμός να μας έχει ωθήσει στην αναζήτηση του υλικού πλουτισμού. Παλιότερα τα "τεχνολογικά" προϊόντα υηψλής προστιθέμενης αξίας απουσίαζαν, αλλά υπήρχαν οι άμεσες ανθρώπινες σχέσεις, μήπως η θεοποίηση των πρώτων οδήγησε στη δαιμονοποίηση του εαυτού μας;
quote:
Φίλε μου όταν λέω για τεχνητή κρίση, εννοώ καλά σχεδιασμένη, ώστε να τσιμπήσουν τα κορόιδα, εμείς, ώστε να δεχτούν θυσίες που πρέπει να γίνουν και φυσικά, η πιο σημαίνουσα, η κατάργηση του χρήματος...
ΜΑΚΑΡΙ να καταργείτο το χρήμα, όχι όμως με τον τρόπο που αυτοί σκέφτονται. Γιατί στην πραγματικότητα δε θέλουν να καταργήσουν το Χρήμα, θέλουν να καταργήσουν το εγχρήματο των συναλλαγών και αυτά τα δύο διαφέρουν. Για μένα κατάργηση του χρήματος σημαίνει κατάργηση των συναλλαγών, αν εννοείς ότι εννοώ.
quote:
Αυτά τα άτομα που λές ότι δεν νοιάζονται για μένα δεν είναι άνθρωποι, κάπου ειναι για λύπηση... Δεν ζούν, απλά αγοράζουν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους, την ευχαρίστηση τους, τις επιθυμίες τους...
Γι αυτό έγραψα : "εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος με τη δύναμη που υπονοείται εδώ, να είναι ευτυχισμένος. Γιατί ευτυχισμένος είσαι όταν δεν υπάρχει λόγος να σε μισούν, κάτι το οποίο δεν ισχύει γι' αυτούς, αλλά για όσους αφήνουν τον πλησίον τους στα όρια της ελευθερίας του. Και αυτοί δεν το κάνουν."
quote:
Ευτυχώς που ήρθε η κρίση, φίλε, για να μείνουμε
άνθρωποι... Αλήθεια είναι τελικά, το καλό, μόνο μέσω κακουχιών προχωράει...
Όχι μέσω κακουχιών φίλε, μέσω συνειδητοποίησης, αλλά συμφωνώ με τη λογική σου.
quote:
Απο την άλλη, οι πλούσιοι, ζουν μια ζωή σχεδόν θεική, με τον
πλούτο τους να αυξάνει και να γίνονται πλέον μεγιστάνες του χρήματος απο όλοτον κόσμο και έτοιμοι να χαράξουν την δική τους πορεία, ελέγχοντας εξ ολοκλήρου τον κόσμο...
Τόσο λίγοι, τόσο υπόδουλοι, που δε θα χαρακτήριζα τη ζωή τους θεϊκή. Εντέλλουσα και εντεταλμένη ναι, προκαθορισμένη ναι, αλλά θεϊκή όχι. Δεν είναι ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι ελέγχεις τον κόσμο, όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.
quote:
Δηλαδή, καλά αυτοί, κάνουν τη δουλειά τους,πόσο ανόητοι μπορούμε να είμαστε εμείς;
Πολύ
quote:
Πάμε σε μια άλλη κοινωνία..
Μια κοινωνία που θα έχεις μόνο για να ζεις, περιορισμένος σε λίγα τετραγωνικά δουλειάς και σπιτιού.. Δεν θα πηγαίνει κανείς πουθενά, απλά θα δουλεύουμε και θα ζούμε...
Η επαναφορά στοιχείων του κομμουνισμού, υπό άλλη σκέπη και υπό διαφορετικές προϋποθέσεις : ισοπεδωτισμός και οικονομική "δυσπραγία" από τη μία, αλλά και ολιγαρχική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την άλλη. Εξασφάλιση των προς το δυσκόλως ζην (αλλιώς των της επιβίωσης) από τη μία πλευρά, αλλά κατάργηση της συμμετοχής στην οικονομική υπεραξία και στην κοινωνική παρουσία από την άλλη. Ενδιαφέρον μοντέλο...
quote:
Αυτό που χρειάζεται για μας, σαν κοινωνία, είναι να
συνειδητοποιήσουν όλο και περισσότεροι τι συμβαίνει και όταν είμαστε πολλοί, τότε ότι γίνει θα γίνει μόνο του...Έχω πολύ εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, ώς σύνολο...
Μακάρι να χεις δίκιο στο τελευταίο... αν και τα στοιχεία δε μας δικαιώνουν.
quote:
Τίποτε για εναλλακτικές κινήσεις σε επίπεδο ενέργειας, διατροφής....
Δεν είναι καταπληκτικό ότι η πρόοδος της τεχνολογίας διαχέεται και προωθείται μόνο όσον αφορά σε αυτά που δημιουργούν οικονομική εξάρτηση και όχι σε εκείνα που επιφέρουν (καλώς εννοούμενο) φυσικό εναγκαλισμό; κι οι ηλίθιοι το χάψανε...
Φίλε open mind
quote:
Οποτε υπάρχουν 2 κόσμοι ο σκληρός που είμαστε εμείς και πολεμάμε για την Επιβίωση και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής μέσα στο άγχος και στην κούραση Και ο κόσμος των προνομιούχων που έχουν όλα τα προνομία και τις ανέσεις Και ζουν εις βάρος μας .
Όχι σε βάρος μας, απλά τρέφονται από τη ματαιοδοξία μας
quote:
Πολύ απλα αυτοί δεν νοιάζονται στο αν τους μισούν οι αλλοι επειδή ζουν εις βάρος τους Δεν έχουν ηθικές άξιες αρα αφού δεν τους ενδιαφέρει δεν τους πειράζει κιόλα .
Αν εμείς είχαμε ηθικές αξίες, δε θα μας προβλημάτιζε η ευδαιμονία τους. Θα μας ήταν αδιάφορη, έλα όμως που κατά βάθος ζηλεύουμε στοιχεία τους. Γιατί;
quote:
Ναι έτσι είναι το χρήμα διοικεί τον κόσμο
Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε, αλλά επειδή η πλειοψηφία το πιστεύει επιβάλλει τις λάθος θέσεις και στη μειοψηφία.
Φίλε richter
quote:
Ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι να παίξουμε μετοχές τραπεζών..
Όχι ακόμα, θα πέσουν κι άλλο, θα "ψωνίσουμε" φτηνότερα... ![]()
quote:
Ξέρει κανένας πόσο παίζονται οι μετοχές της Eurobank;;
5,76 ευρώ το κλείσμο της Παρασκευής, ιστορικό χαμηλό, ενδιαφέρεσαι; ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Εσείς τι λέτε
AX VRE KAPETANIO FOVAME OTI KAI PALI ERXESE DEYTEROS.![]()
KALO THA EINAI KAPETANIO NA TSEKAREIS TA THEMATA PRIN ANIXEIS
KAPIO TOPIC.YPARXEI MIA RITHMISH EPANO DEXIA SE MIA BARA.
EPELEXE EMFANISH THEMATON TELEYTEOU ETOUS.![]()
DROPH SOU!(PLAKA KANW VEVEA)![]()
Α=Ω

Μετα την θερμη υποδοχη που ειχα
αλλα ιδιαιτερα απο τις
πολυ ενδιαφερουσες σελιδες που βρηκα εδω,
αμεσως μου γεννηθηκε η επιθυμια να γνωρισω
τα ατομα του FORUM
ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ πηγα στο παλαιοτερο θεμα που παραθετης.
Οσο αληθινα κι αν ειναι τα εμποδια αυτα,
μου φαινονται ως δικαιολογιες.
Το να ξεκινησει μια προσπαθεια δεν θα ηταν κακο
Εγω με θερμη το υποστηριζω.
Σχετικα με το να υπαρχει θεμα απο την πρωτη κιολας
συναντηση , πραγματι δεν ειναι εφικτο.
Knight ΜΙΧΑΗΛ
Α=Ω

Είναι ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ που το σκεφτόμαστε αυτό, ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ...
Ενας σημαντικός λόγος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ μέχρι τώρα ήταν, ότι ΕΙΧΑΜΕ ΧΕΙΜΩΝΑ και άρα ο χώρος για να συγκεντρωθούμε θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να είναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ...
Και κλειστός χώρος, ΓΙΑ ΟΛΑ (έστω τα περισσότερα) ΜΕΛΗ ΤΟΥ Esoterica.gr μάλλον ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ..
[bΟΜΩΣ...][/b]
Τώρα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ ή έστω κοντέυει...
Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα να βρεθούμε σε ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ...
Λοιπόν φίλοι μου, ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ το στοιχείο αυτό, ΑΣ ΔΟΥΜΕ τι προσέλευση μπορεί να έχει μια τέτοια συνάντηση και νομίζω ότι θα ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΘΟΥΜΕ....
Πιστευώ ότι θα υπάρξει ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, άρα και η "οργάνωση" θα πρέπει να είναι ΑΝΑΛΟΓΗ....
Την καλημέρα μου,
Κέλσος

Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ/ΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΙΛΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΧΤΙΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΘΕΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.
ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΘΩΘ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.
quote:
Δεν ξέρω και πόσοι φίλοι μας το επιθυμούν. Ίσως αυτός ο τρόπος της διαδικτυακής επικοινωνίας για πολλούς να είναι και μια συνειδητή προτίμησή αντί της άμεσης επικοινωνίας
EYXAPIΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Καλέ μου φίλε ΑvatarGr, ΑΣ ΜΗΝ μπερδευτούμε με έννοιες όπως η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ(!!!!)
Τι σημαίνει δηλαδή ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ;;;
Και ΑΝ υποθέσω πώς ΥΦΙΣΤΑΤΕ ο όρος, ποιός θα ΚΡΙΝΕΙ τη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ(!!!) του καθένός μας;;;
Σίγουρα το ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ είναι το διαδύκτιο, ΑΛΛΑ και το αν βρεθούν ΟΣΟΙ και ΟΠΟΙΟΙ επιθυμούν με κάποιους ή και ΟΛΟΥΣ, αυτό είναι στην ελεύθερη βούλιση του καθενός, καθώς επίσης στην ελεύθερη βούλιση του καθενός μας είναι το ΑΝ θα παρευρεθεί σε μια τέτοια συνάντηση...
'Αλλωστε έχει εκφραστεί κατα καιρούς απο ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ η επιθυμία για συνάντηση...
Μάλλον έρχεται ο καιρός για να υλοποιηθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
Κέλσος

Πάω να αγοράσω καινούργιες σιδερογροθιές....
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
όπως και να'ναι πάντος εγώ ψηφίζω υπέρ!!!
ναι θέλω!να συναντηθούμε!
γιατί δεν κάνουμε μια ψηφοφορία?
'Ασε και τίποτα για τους "άλλους"...
Ολα εσύ;;;;
Χαχαχαχαχα
Λοιπόν φίλε μου Κάπτεν, άσε να ανοίξει λίγο ο καιρός και βλέπουμε...
Ας μαζευτούν ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ακόμα στο παρόν θέμα και εδώ είμαστε...
'Ολο και κάτι θα κακονίσουμε...
Βέβαια υπάρχει και το πρόβλημα ότι ΠΟΛΛΟΙ και ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ φίλοι, βρίσκοντε ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ....
Αλλά τι να κάνουμε...
Θα κάνουμε μια αρχή απο Αθήνα και βλέπουμε...