ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Destiny59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
17/05/2005, 11:26:08
Brie Boy

Αγαπητέ Γιγενή, ένα από τα είδη που ενυπάρχουν στην επιστήμη της γλωσσολογίας, είναι η περιγραφική γραμματική, της οποίας μόνος στόχος είναι η περιγραφή της δομής μιας γλώσσας. Η συγκεκριμένη επιστήμη εξετάζει την περιγραφή της γλώσσας, χωρίς να επιδιώκει ρύθμιση ή ερμηνεία της. Εν ολίγοις, ο Μπαμπινίωτης ως επιστήμονας υποχρεούται να περιγράψει στο λεξικό του την πραγματικότητα. Ότι δηλ μια μερίδα πολιτών χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο για να αναφερθεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Από την στιγμή που αυτό συμβαίνει αναμφισβήτητα, ο λεξικογράφος πρέπει να το καταγράψει, είτε συμφωνεί με τον όρο, είτε όχι. Αν κάποιος αντίκειται σε αυτό, είναι δικό του -μη επιστημονικό- θέμα. Αλλά ο επιστήμονας οφείλει να καταγράψει ότι στην σύγχρονη Ελλάδα οι Ολυμπιακοί λέγονται γάβροι, οι Παναθηναϊκοί βάζελοι, οι Αεκτζήδες χανούμια και ούτω καθεξής. Γιατί η γλωσσολογιά δεν είναι χάϊδεμα στα αυτιά, αλλά παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΣΩΣΤΗ ΕΙΣΑΙ

ΨΑΡΙ=ΝΕΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ
ΠΟΝΤΙΚΙ=ΝΕΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ
ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ=ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ=ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΩ

ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ ΒΓΗΚΑΝ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΔΙΣΤΡΑ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

-529-Νέο Μέλος
17/05/2005, 11:30:19
“…Οι Νεοπαγανιστές έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Δικαιούμεθα μόνο να ζητούμε να μη ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την απόρριψη τής ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, παραπλανώντας μερικούς ανυποψίαστους συμπατριώτες μας ότι δήθεν Ελληνας σημαίνει μη Χριστιανός και ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό!...”

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

ΧΜΜ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ…"ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ" ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ-ΡΩΜΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ…ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ!
ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο "ΕΛΛΗΝ" ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ(ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ)ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ, ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ…ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΚΑΤΙ ΠΟΥ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

-ΕΧΩΜΙΑΑΠΟΨΗΓΙΑΤΟΝΚΟΣΜΟΠΟΥΘΑΑΛΛΑΞΕΙΑΜΕΣΩΣΜΟΛΙΣΜΑΘΩΤΗΝΑΛΗΘΕΙΑ-529-

17/05/2005, 12:38:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΨΗΛΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟΝ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ....

ΒΕΒΑΙΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ...

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ..

ΠΑΝΤΩΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΨΗΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.Μπαμπινιώτη...

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΟΠΟΥ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

17/05/2005, 12:39:11
Με καθησυχάζει το γεγονός ότι έως τώρα, εκτός από την Brie Boy και τον-την 529, όλοι οι άλλοι ανταποκρίθηκαν όπως το φανταζόμουνα, αν και δεν το επιθυμούσα.

Άιντε λοιπόν, ας ασχοληθούμε με τη ζωή του συγγραφέα και με το αν δικαίως ή όχι βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται.

Αν έχετε να πείτε κάτι σχετικά με τα όσα αναφέρει στο άρθρο του, καλώς.

Μην γίνεστε γραφικοί και εκτίθεστε.
Λίγο έως πολύ έχουμε καταλάβει την "αντικειμενικότητα" και το "ανεξάρτητο" κριτικό πνεύμα που σας διαπνέει.

Πάμε παρακάτω.

Φιλικά όπως πάντα

17/05/2005, 13:13:56
Για να καταλάβω δηλαδή, τους μυτιληνιούς (τους Λέσβιους γενικότερα) τους αποκαλούν και καζμάδες (περιπαιχτικά, θα έλεγα) , στο λεξικό θα γράφει Καζμάς = ισχυρό σκαπτικό εργαλείο - κάτοικος του νομού Λέσβου;

*Εσύ ψηλέ τι έχεις να σχολιάσεις για αυτά που παρουσιάζεις; Υιοθετείς της απόψεις του; διαφωνείς; Συμφωνείς; Και γιατί;

Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων

ming-leeΜέλος
17/05/2005, 13:25:48
Δηλαδή, Ψηλέ, για να καταλάβω, μας την είχες "στημένη" και γνώριζες εκ των προτέρων ότι θα "εκτεθούμε," ώστε μετά εσύ να μας δώσεις την πατρικού τύπου συμβουλή "μη γίνεστε γραφικοί και εκτίθεστε";

Και, στο κάτω-κάτω, εσένα τί σε κόφτει αν εμείς που διαφωνούμε μαζί σου εκτιθέμεθα; Εμείς γινόμαστε "γραφικοί," όπως γράφεις, όχι εσύ. Το κάνεις από χριστιανική αγάπη προς τον πλησίον, μήπως;

Εγώ, πάντως, δεν θεωρώ ότι γίνομαι γραφικός ή εκτίθεμαι επειδή δεν συμφωνώ με σένα ή και με άλλους, τουναντίον. Και για πες μου με ειλικρίνια: ποιός είναι πιο γραφικός από τους δυο μας, εγώ που ευθέως και εξαρχής εξέφρασα την άποψή μου για το εν λόγω άτομο, ή εσύ που απλά παρέθεσες τα λόγια του χωρίς κανένα δικό σου σχόλιο ή κρίση, και περίμενες εμάς τους "γραφικούς" κατ' εσέ να πέσουμε στη λούμπα και να "εκτεθούμε";

Θα ήθελα να ρωτήσω, όμως, τον Brie Boy το εξής: εγώ δεν υπήρξα μαθητής του Μπαμπινιώτη. Δεν γνώριζα το περιστοτικό με το σκίσιμο του βιβλίου, αλλά αυτό ακριβώς δεν δείχνει το αληθινό δημαγωγικό πρόσωπο του εν λόγω ατόμου; Μου θύμισε αυτομάτως τον Καϊάφα που διέρρηξε τα ιμάτιά του. Όσο για την επιστημονική επάρκεια του συγκεκριμένου καθηγητή, επίτρεψέ μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου, δεν συμφωνείς;

Εξάλλου, ποσώς με ενδιαφέρει να επιβάλλω σε κανέναν την άποψή μου. Αυτό το κάνουν εδώ και 2.000 χρόνια τώρα οι "αντικειμενικοί" και με "ανεξάρτητο κριτικό πνεύμα" χριστιανοί παπάδες, θεολόγοι, καθηγητές κλπ. με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Άλλωστε, αυτοί ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ από τα χρήματα όλων ημών των αγρίως φορολογουμένων πολιτών αυτής της χώρας, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε εμείς που τα σκάμε χοντρά στην άμεση και έμμεση φορολογία να πηγαίνουν τα λεφτά ΜΑΣ στις κοιλιές ΤΟΥΣ, οπότε έχουν και έναν παραπάνω λόγο να το κάνουν.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, φίλε Ψηλέ, το στυλ του αφ' υψηλού, της λεπτής ειρωνείας και της "αδελφικής παραίνεσης" που επιστρατεύεις στην τελευταία σου απάντηση, δεν χρησιμεύει σε τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώνει όλα αυτά που λέμε εμείς οι "γραφικοί".

Αλλά, δεν τρέχει και τίποτα στην τελική. Αφού εσείς οι "μη-γραφικοί" αρέσκεστε να υποστηρίζετε δωρεάν αυτούς που σας τα τρώνε, τί άλλο μπορώ να πω; Περαστικά!

Την Καληνύχτα μου.

I have some things to settle before I go legit.

17/05/2005, 13:36:49
Γειά σου φίλε Εχέμβροτε,΄
Να σου πω γενικά την άποψή μου.
Όταν αντέγραψα το άρθρο αυτό, θέλησα να βάλω σε bold και να υπογραμμίσω κάποια σημεία και προτάσεις, θέλοντας να δώσω έμφαση και να ορίσω τα σημεία αυτά σαν σημεία εκκίνησης για διάλογο.

Δεν το έκανα όμως για να μην θεωρηθεί ως κατήχηση (σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ορισμένοι μου έχουν αποδώσει και αυτό το ρόλο) και να μην που επίσης, οι ίδιοι, ότι προσπαθώ να οδηγήσω τη συζήτηση σε πράγματα που εγώ είτε θεωρώ σωστά είτε με συμφέρουν.

Προτίμησα λοιπόν να το άντιγράψω όπως ακριβώς το βρήκα ελπίζοντας να βγει κάτι καλό.

Τα όσα ακούγονται, πάνω κάτω, για τον συγγραφέα τα γνωρίζω. Δεν παύει όμως να είναι ένας επιστήμονας αναγνωρισμένου κύρους. Δεν θα ήθελα να περιοριστούμε λοιπόν στο σχολιασμό της προσωπικότητάς του.

Ναι συμφωνώ με τις διαπιστώσεις που κάνει.

Αν και δεν γνωρίζω τη στάση όλων αυτών των "μεγάλων μορφών" όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχω κανένα λόγο να μην τον πιστέψω.

Φιλικά όπως πάντα

17/05/2005, 13:36:51
quote:
το στυλ του αφ' υψηλού, της λεπτής ειρωνείας και της "αδελφικής παραίνεσης"

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της ορθοδοξίας, από τα βασικά.

17/05/2005, 13:42:29
quote:
Αν και δεν γνωρίζω τη στάση όλων αυτών των "μεγάλων μορφών" όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχω κανένα λόγο να μην τον πιστέψω

Άρα πρόκειται ουσιαστικά για πίστη και όχι για μελέτη. Αυτό αντιλαμβάνομαι από την δήλωσή σου. Εάν είναι έτσι, τότε διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί.

17/05/2005, 13:53:53
quote:
Ψηλός

Semper Idem

macedon

17/05/2005, 14:40:25
quote:
Ψηλός
Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε, είμαι σίγουρος πως κάτι θα κερδίσετε.

Το υλικό προς μελέτη πρώτα. Η διάλεξη

quote:
Ψηλός
επί των απόψεων του συγγραφέα δεν έχετε να πείτε τίποτε;;

Η εξέταση

quote:
Ψηλός
Με καθησυχάζει το γεγονός ότι έως τώρα, εκτός από την Brie Boy και τον-την 529, όλοι οι άλλοι ανταποκρίθηκαν όπως το φανταζόμουνα, αν και δεν το επιθυμούσα.

Η αξιολόγηση εν είδει αυθεντίας.

quote:
Ψηλός

Η κρίση

quote:
Ψηλός
και να μην που επίσης, οι ίδιοι, ότι προσπαθώ να οδηγήσω τη συζήτηση σε πράγματα που εγώ είτε θεωρώ σωστά είτε με συμφέρουν.

Η υποκρισία

quote:
Ψηλός
Αν και δεν γνωρίζω τη στάση όλων αυτών των "μεγάλων μορφών" όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχω κανένα λόγο να μην τον πιστέψω.

Το αποκορύφωμα της κριτικής σκέψης!

macedon

17/05/2005, 15:15:35
Μίλησε κανείς για εμπάθεια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Εδώ ο Μακεδόνας με κάλυψε απόλυτα. Δείχνει το δρόμο για έναν ωραίο και γόνιμο διάλογο.
Δεν έχετε, όσοι θέλετε, παρά να ακολουθήσετε το λαμπρό παράδειγμά του.

Γνώριμη τακτική φίλε μου γνώριμη, κάτι άλλο έχεις να μας πεις;

Τι λέτε λοιπόν φίλοι μου, αν κάνουμε πως δεν ακούμε τον φίλτατο Μακεδόνα, θα μπορέσει να συνεχιστεί η συζήτηση;

Φιλικά όπως πάντα

17/05/2005, 15:32:11
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών έστι η Βασιλεία των Ουρανών

macedon

17/05/2005, 15:33:16
Εχέμβροτος

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αν και δεν γνωρίζω τη στάση όλων αυτών των "μεγάλων μορφών" όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχω κανένα λόγο να μην τον πιστέψω
--------------------------------------------------------------------------------

Άρα πρόκειται ουσιαστικά για πίστη και όχι για μελέτη. Αυτό αντιλαμβάνομαι από την δήλωσή σου. Εάν είναι έτσι, τότε διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί.

η αναφορά μου αφορά το παρακάτω

quote:
Έτσι ένιωθαν, για να συνεχίσουμε την ιστορική περιπλάνηση, και ο Φώτιος και ο Αρέθας και ο Ευστάθιος, αυτές οι μεγάλες μορφές τής Εκκλησίας και των γραμμάτων τού Βυζαντίου, όταν μελετούσαν, παρέπεμπαν ή μιλούσαν για τους αρχαίους. Και εκκλησιαστικοί άνδρες τού διαμετρήματος ενός Ευγένιου Βούλγαρη, ενός Νεόφυτου Δούκα, ενός Ανθιμου Γαζή ή ενός Κωνσταντίνου Οικονόμου ή ενός Νεόφυτου Βάμβα έτσι ένιωθαν όταν χρησιμοποιούσαν τα ελληνικά γράμματα και τα ελληνικά κείμενα για να συμβάλουν στον φωτισμό τού σκλαβωμένου Γένους.

καθώς και για τις άλλες "μορφές" που αναφέρει πιο πάνω.
Μάλλον η παρεξήγηση οφείλεται στο ότι δεν διετύπωσα σωστά την σκέψη μου.
Πιστεύω πως τώρα να κατάλαβες τι εννοώ με την αναφορά μου στις "μορφές" και το ότι δεν γνωρίζω τις απόψεις τους. Αλλά εφόσον ένας επιστήμονας του διαμετρήματος του Μπαμπινιώτη τους αναφέρει, θεωρώ πως πριν το κάνει τους έχει μελετήσει.

ming-lee
Επιμένεις ακόμη ε; Όλα αυτά που είπες ως τώρα (οι διαφωνίες σου) καμία σχέση δεν έχουν ούτε με το άρθρο του συγγραφέα αλλά ούτε και με το χαρακτήρα της συζήτησης.
Δεν θα επιμείνω παραπάνω μια που κινείσαι από ένα παράλογο μένος, πράγμα που χαρακτηρίζει όχι μόνο εσένα, αλλά και πολλούς άλλους που συμπεριφέρονται όπως εσύ.
Λοιπόν αν έχεις κάτι να πεις για το άρθρο καλώς, ειδάλλως μπορείς και να σωπάσεις, κανείς δεν σε υποχρεώνει να μιλήσεις.

Καλή σου νύχτα.

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 17/05/2005 15:38:50

17/05/2005, 15:36:51
Ψηλός:
«Μην γίνεστε γραφικοί και εκτίθεστε.
Λίγο έως πολύ έχουμε καταλάβει την "αντικειμενικότητα" και το "ανεξάρτητο" κριτικό πνεύμα που σας διαπνέει.»

Και ενώ τα λέει όλα ετούτα τα βαρύγδουπα ο συγγραφέας του topic, αναμένει κανείς να διαπνέει την σκέψη και την κρίση του τόσο η ανεξαρτησία όσο και η αντικειμενικότητα.

Πάμε λοιπόν να δούμε…ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ!

Ψηλός:
«Αν και δεν γνωρίζω τη στάση όλων αυτών των "μεγάλων μορφών" όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχω κανένα λόγο να μην τον πιστέψω.»

Πάμε λοιπόν μια βόλτα στα όσα ο ίδιος ο Γ.Μπαμπινιώτης αναφέρει στο λεξικό του περί της έννοιας της αντικειμενικότητας:

«η αμεροληψία, η ιδιότητα να αποδίδει κανείς πιστά τα πραγματικά δεδομένα, χωρίς να παρασύρεται από υποκειμενισμό, από προσωπικά αισθήματα, κρίσεις ή σχόλια».

Γεννώνται λοιπόν κάποια σοβαρά ερωτήματα ως προς τις έννοιες που έχουνε παρεισφρήσει στις σκέψεις του συγγραφέα:

ΠΩΣ μπορεί να αποδίδει πιστά τα πραγματικά δεδομένα όταν δεν γνωρίζει καν τις μεγάλες μορφές που κατά τα άλλα……….«αντικειμενικά ασπάζεται»?

ΠΩΣ ομιλεί για αντικειμενικότητα όταν καθαρά υποκειμενικά κρίνει τα όσα στο άρθρο διαβάζει?

ΠΩΣ εννοεί την αντικειμενικότητα όταν οι κρίσεις και τα σχόλια του εκκινούνε από ένα σύνολο αναφορών το οποίο καν δεν κατέχει?

Τελικά, μήπως σφάλει ο……….κύριος Μπαμπινιώτης?

17/05/2005, 15:50:06
Σβάμπε
έτοιμος είσαι να αρπάξεις τη λέξη ή τη φράση και να την "αναλύσεις" ε;

Διάβασε λοιπόν το παραπάνω

quote:
Πιστεύω πως τώρα να κατάλαβες τι εννοώ με την αναφορά μου στις "μορφές" και το ότι δεν γνωρίζω τις απόψεις τους. Αλλά εφόσον ένας επιστήμονας του διαμετρήματος του Μπαμπινιώτη τους αναφέρει, θεωρώ πως πριν το κάνει τους έχει μελετήσει.

και όσον αφορά αυτό:

quote:
«η αμεροληψία, η ιδιότητα να αποδίδει κανείς πιστά τα πραγματικά δεδομένα, χωρίς να παρασύρεται από υποκειμενισμό, από προσωπικά αισθήματα, κρίσεις ή σχόλια».

Αυτό Σβάμπε, σου πάει γάντι, σε εκφράζει 1000%.

Φιλικά όπως πάντα

17/05/2005, 16:06:43
quote:
Ψηλός
Μίλησε κανείς για εμπάθεια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τι λέτε λοιπόν φίλοι μου, αν κάνουμε πως δεν ακούμε τον φίλτατο Μακεδόνα, θα μπορέσει να συνεχιστεί η συζήτηση;

Αυτός είναι εμπαθής. Κλείστε τα αυτιά σας.

quote:
Ψηλός
Επιμένεις ακόμη ε;...
.. κινείσαι από ένα παράλογο μένος,..
...Λοιπόν αν έχεις κάτι να πεις για το άρθρο καλώς, ειδάλλως μπορείς και να σωπάσεις...

Αυτός έχει μένος (και επιμένει κιόλας!!). Σ'αυτόν μην κλείσετε τα αυτιά σας, γιατί ήδη διατάχτηκε να σωπάσει.

quote:
Ψηλός
Σβάμπε δεν παίζεσαι!!
Είσαι αυθεντία στη διαστρέβλωση!!!

Αυτός παραχαράκτης και διαστρεβλωτής.

quote:
Ψηλός
Δεν έχεις δει ότι ο ζοιρός δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προκαλεί;
Αφού είναι κολλημένος ο άνθρωπος.

Αυτός κολλημένος

quote:
Ψηλός
Το λιγότερο που θα μπορούσα να πως είναι πως είσαι υπερόπτης!

Αυτός υπερόπτης

macedon

17/05/2005, 16:13:28
Επίσης, και για να μην παραπονεθεί ο φίλτατος Ψηλός ότι δεν σχολιάζω τα του άρθρου, θα σημειώσω τα όσα λέει ο κύριος Μπαμπινιώτης περί της «λατρείας των ειδώλων».

Ο κύριος Μπαμπινιώτης τελικά…..μάλλον σε άλλη χώρα ζει!!

Κατηγόρησαν τους Έλληνες ως ειδωλολάτρες-πολυθεϊστές-σατανάδες και τους έσφαξαν...για να μπορούν να τους αγαπούν και να τους σώνουνε αενάως!

Ας δούμε λοιπόν καθαρά το ποιος είναι ειδωλολάτρης και ποιος όχι, καθώς και ποιοι έχουνε επίπλαστα πιστεύω.

Θεωρώ ανούσιο στο να αναφερθώ στα ψευδό-θαύματα των εικόνων και των άλλων ματζουνιών, καθώς αυτό είναι ο εύκολος τρόπος.

Πάμε επομένως να δούμε τον μονοθεϊσμό-πολυθεϊσμό της χριστιανικής ειδωλολατρίας, καθώς το μονό σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει άλλη θρησκεία με τόσο μεγάλη γκάμα ειδώλων για προσκύνηση και τάματα!!!

Από το επίσημο εορτολόγιο της εκκλησίας της Ελλάδος προκύπτουν τα εξής:

Λατρεύουν 276 Άγιους, κατά κανόνα σφαγείς του Ελληνισμού και γυναίκες ελευθέρων ηθών επί το πλείστον!

Οσίους ίσα με 189!

Πατέρες θεοφόροι και συνοδικοί που μισούσαν και αφόριζαν την Ελλάδα 1949!

Απόστολοι και ισαπόστολοι 141 και 3921!

Μάρτυρες, ιερομάρτυρες, οσιομάρτυρες, μεγαλομάρτυρες, παρθενομάρτυρες και……. ούτε ένας Εθνομάρτυρας.

Θεοδοχοι, θεοδοτοι, στρατιώτες, Ανάργυροι, μυροφόροι 25!

Αβάδες δίκαιοι, ιεράρχες, μακάριοι, θεολόγοι, πατριάρχες, άνθρωποι του θεού, αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι, αρχιδιάκονοι, διάκονοι, μητροπολίτες και ηγούμενοι 143!

Υπάρχουν και κάποιες παράξενες γιορτές που συμπληρώνουν τον θαυμαστό αριθμό των 20934 θεών και ειδώλων.

Θαυματουργές εικόνες, κόκαλα, αλυσίδες, ζώνες, κρεβάτια, κομποσκοίνια, χριστιανούς βασιλείς, ζώνη της Παναγιάς, υμνογράφους και την Ταισια την πόρνη ( σύμφωνα με το χριστιανικό ημερολόγιο) τότε φθάνουμε στα όρια παράκρουσης του πολυθεϊσμού, αφού περιμένουμε να μας βοηθήσει μια αλυσίδα που με αυτήν πιθανώς έδεσαν κάποιο χριστιανό άγιο!

Ταυτόχρονα, οι Έλληνες κατηγορήθηκαν για πολυθεϊσμό οι οποίοι ουδεμια σχέση είχαν με τα προαναφερθέντα των διαφόρων Χριστιανοκάπηλων.

Η μεγαλύτερη εμπορική κομπίνα έχει στηθεί με το τίμιο ξύλο από τον σταυρό του Χριστού που είναι αδύνατο να το πλησιάσει κάποιος ποσό μάλλον να κόψει ένα κομμάτι...και όμως στην αγορά κυκλοφορεί τόσο ξύλο που χρειάζεται εμπορικός στόλος για την μεταφορά του!!

Σε γαλλικό μοναστήρι φυλάνε ένα φτερό περιστεριού που το παρουσιάζουν ότι είναι από την φτερούγα του αρχάγγελου Γαβριήλ, όταν λέει πήγε τον κρίνο στην Μαρία!!!

Υπάρχουν 17 ακροβυστίες από την περιτομή του Χριστού...έχει δημιουργηθεί και αδελφότητα της αγίας ακροβυστίας, που σημαίνει ότι λατρεύουν 17 ακροβυστίες ενώ τα ευαγγέλια δεν αναφέρουν πουθενά το Χριστό σωματικά αφύσικο!

Υπάρχει μπουκάλι με την………ανάσα του Χριστού!

Φρενίτιδα λέτε? Όχι, απλά χριστιανισμός.

Και η χριστιανική βιομηχανία κατασκευές ιερών κειμηλίων και ψευτοθαυμάτων συνεχίζει…..ακάθεκτη!!

Τρίχες από τα γένια του Χριστού καθώς και νύχια του, παπούτσια του Χριστού, αίμα από το πλευρό του Χριστού και...κρατηθείτε....μπουκάλι με γάλα της Παναγιάς!!!!

Στην Ιταλία υπάρχει ταριχευμένο γαϊδουράκι που δήθεν καβαλησε ο Χριστός!!!!

Επίσης, φυλάσσονται επιστολές στον διάβολο και επιστολές στον Ουρανό....δεν νομίζω να εννοούν τον Θεό Ουρανό ε;

Στην Ρώμη φυλάνε φτερά από τις φτερούγες του Ιωάννη του προδρόμου...σε μερικές αγιογραφίες των παρουσιάζουνε με φτερά.. μάλλον αυτά θα είναι!
(Ίσως και για αυτό να τον έσφαξαν...τον πέρασαν για κοτόπουλο!)

Στην Ελλάδα ,την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ρωσία υπάρχει πλήθος κειμηλίων που προκαλούν θυμηδία!

Κοτρόνες που δήθεν ήταν κομμάτια από τον βράχο της σπηλιάς που γεννήθηκε ο Χριστός για παράδειγμα...

Και...έρχονται και τα απίθανα λείψανα του χριστιανισμού:

Η σάλπιγγα του Ναυη!!!
Το κλαδί ελιάς του κατακλυσμού!!!
Τα κέρατα από το κριάρι που θυσίασε ο Αβρααμ!!!
Ο θρόνος του Δαβίδ!!!
Τα δώρα των μάγων!!!
Το τσεκούρι του Νώε....
Το ψωμί που βούτηξε ο Χριστός στον δείπνο!
Ένα μπουκάλι με αναστεναγμό του Ιωσήφ!!!
Δάκρυα της Παναγιάς...

Αν όλα αυτά δεν οδηγούν τον παραπλανημένο πιστό σε σχιζοφρένεια ειδωλολατρίας, τότε τι θα μπορούσε άραγε να τον οδηγήσει?

Υπάρχουνε βέβαια και άλλα πολλά, όπως πτώματα που περιφέρουνε και προσκυνάνε, καθώς και διάφορα σπάργανα που βγάζουνε κάθε χρόνο στη βόλτα, αλλά ας μην το τραβήξουμε και άλλο.

Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ποιος κατηγόρησε και ποιος είναι ειδωλολάτρης….

17/05/2005, 16:16:00
quote:
δεν πρόσεξα ότι υπάρχουν ήδη παραπλήσια θέματα ανοιγμένα.

Αν οι διαχειριστές του φόρουμ θεωρήσουν ότι πρέπει να μεταφερθεί το μήνυμα σε κάποιο ήδη υπάρχον θέμα, ας το κάνουν.

Ψηλέ, μπορείς να κάνεις copy το κείμενο που παρέθεσες και να το αντιγράψεις σε όποια συζήτηση επιθυμείς να συνεχιστεί η παρούσα.
Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις:

Παγανισμός
παγανισμός και φυσιολατρεία

Το παρόν θέμα απενεργοποιείται.
Καλή συνέχεια

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!