ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μελαχρινάκι - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Το μελαχρινάκι - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Πύρρα46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
ΠύρραΜέλος
12/08/2003, 09:40:54
quote:
Συν-πολίτισα Περήφανη...ξέρεις, η περηφάνεια τυφλώνει την ταπεινότητα.

"Παν μέτρον άριστον"

Φίλε Γρηγόρη, λυπούμαι αν φάνηκα ως υπερόπτης. Περήφανη είμαι όχι υπερόπτης. Το ένα από το άλλο απέχει πολύ αν και η μετάβαση μπορεί να γίνει σε μηδέν χρόνο. Το να γνωρίζεις κομμάτι του εαυτού σου και να το αποδέχεσαι αποτελεί απόρροια πολύπλοκων καταστάσεων και όχι επιπόλαιης παραδοχής.

quote:
Η ζωή καμιά φορά σε στριμώχνει στο μέγιστο βαθμό.
Να ξέρεις οτι η ζωή, σε στριμώχνει πάντα σε όλη τη διαβάθμιση της κλίμακας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και η πηγή της α-λήθειας...

Δε διαφωνώ Γρηγόρη. Η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να σε στριμώξει. Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσεις το εκάστοτε στρίμωγμα. Προς θεού αν πιστεύαμε ότι είμαστε υπέρανω.

quote:
Δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά. Ούτε στις σχέσεις στην οικογένεια, ούτε στις ερωτικές σχέσεις.

Τι σημαίνει ασφάλεια? Κάτι που εμένα Δε μου προκαλεί ανασφάλεια, κάποιον άλλον τον προκαλεί. Παρεκτροπές υπάρχουν παντού και πάντα. Να δηλώνουμε όμως ότι τα της ζωής μας προκαλούν ανασφάλεια είναι υπερβολή. Και φυσικά ταράσσουν τον ψυχικό μας κόσμο, δεν διαφωνώ. Αλλά δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε με σθένος. Και Δε λέω ότι εγώ τα έχω καταφέρει, προς θεού. Άνθρωπος είμαι, όχι θεός.

quote:
"Σχετική" ασφάλεια υπάρχει όταν γνωρίσουμε τον εαυτό μας γιατί έτσι θα γνωρίσουμε τον διπλανό μας αλλά και τον κόσμο που μας περιβάλει.
Θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας αν έχουμε τη διάθεση να καταπιαστούμε μαζί του και όταν κοιτάζουμε το πρόσωπό μας κάθε πρωί στον καθρέφτη, δε θα αποστρέφουμε το βλέμμα μας.
Έτσι θα είμαστε σοφότεροι και δε θα βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.

Θα διαφωνήσω Γρηγόρη. Αν γνωρίζουμε τον εαυτό μας μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να τον δεχόμαστε χωρίς αποστροφή? Δε νομίζω. Η γνώση του εαυτού μου μάλλον το αντίθετο θα προκαλέσει. Και αυτό γιατί η γνώση του εαυτού μου δε σημαίνει κιόλας ότι δε πράξω κάποια στιγμή ενάντια στις αρχές μου, είπαμε άνθρωπος είμαι όχι θεός. Η ουσία είναι να δώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη, να έχω το σθένος να τον κρίνω και αν αυτό που βλέπω Δε μου αρέσει να τον "φτύσω". Και μέσα από αυτή τη διαδικασία να κατανοήσω πρώτα από όλα την ανθρώπινη φύση, και στη συνέχεια να γνωρίσω μια νέα πτυχή του εαυτού μου.

quote:

Αλήθεια είναι η ζωή και η ζωή είναι η αλήθεια.

Αλήθεια είναι η ζωή και η ζωή είναι η αλήθεια? Τότε τελικά, όλοι μας ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

quote:

Κρίση περνάνε όλες οι σχέσεις όταν αυτές δεν τίθονται σε σωστές βάσεις. Οι πρώτες βάσεις τοποθετούνται απο τους γονείς και το στενό κοινωνικό περίγυρο του παιδιού.
Αν ενα παιδί μεγαλώσει "στραβά" και στερημένα, τέτοια θα είναι και η ματιά του για τον κόσμο.
Τόσο "στραβή" και αμβλύα θα είναι και η οπτική του για όσα τον/την περιτρυγυρίζουν... .

Σωστά. Αλλά μία ένσταση. Το παιδί εμείς το γαλουχούμε!!! Σωστά? Το σύντροφο μας όχι.

quote:

Γιατί πιστεύεις οτι κάποιος ή κάποια εδω έσω ή "έξω" ασχολείται μόνο με την καλλιέργεια του πνεύματός του??

Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Από πού που το συμπέρανες? Για μένα μιλούσα, Δε θα μπορούσα άλλωστε να μιλήσω για ανθρώπους που δε γνωρίζω.

quote:
Εγώ μένω πιστός αυτή την περίοδο και έγκλειστος στα εσωδωμάτια (αυτά αλλά και τα δικά μου) να ψάχνω τον εαυτό μου και την καλλιέργεια του πνεύματός μου και παράλληλα με το επίπεδο που επιτυγχάνω να πληρώ τους εν ζωή όρους...συγνώμη αν ενοχλώ.

Δεν ενοχλείς καθόλου Γρηγόρη. Για αυτό είμαστε εδώ: για να ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες. Αλλιώς τι "τόπος ανταλλαγής ιδεών " θα ήταν. Σε αυτά τα εσωδωμάτια που αναφέρεις όλοι κάποια στιγμή βρισκόμαστε. Άλλοι πιο νωρίς, άλλοι πιο αργά. Θέλει μεγάλο σθένος να παραμείνεις σε αυτά. Κάποια στιγμή όμως έρχεται, πάντα κατ'εμέ, η στιγμή που πρέπει να βγεις από αυτά και να χαμογελάσεις στη ζωή, για να έχει νόημα και η όλη διαδικασία. Η ζωή είναι για να τη ζεις. Η καλλιέργεια του πνεύματος έχει τον ρόλο να βελτιώσει τη ζωή σου και να της δώσει τη σωστή ώθηση προς το φως. Αλλιώς όλα είναι άστοχα.

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

16/08/2003, 06:08:09
quote:
Τι σημαίνει ασφάλεια? Κάτι που εμένα Δε μου προκαλεί ανασφάλεια, κάποιον άλλον τον προκαλεί. Παρεκτροπές υπάρχουν παντού και πάντα. Να δηλώνουμε όμως ότι τα της ζωής μας προκαλούν ανασφάλεια είναι υπερβολή. Και φυσικά ταράσσουν τον ψυχικό μας κόσμο, δεν διαφωνώ.

...Ποιός δήλωσε ανασφάλεια?...Και ποιός δήλωσε οτι τα της ζωής προκαλούν ανασφάλεια??...
Δεν αναρωτήθηκα, δήλωσα κατηγορηματικά οτι:
quote:
Δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά. Ούτε στις σχέσεις στην οικογένεια, ούτε στις ερωτικές σχέσεις.

'
quote:
Θα διαφωνήσω Γρηγόρη. Αν γνωρίζουμε τον εαυτό μας μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να τον δεχόμαστε χωρίς αποστροφή? Δε νομίζω. Η γνώση του εαυτού μου μάλλον το αντίθετο θα προκαλέσει.

Μα εκεί έγκειται και η όλη διαφωνία μας...Όταν δούμε πραγματικά τον εαυτό μας είτε θα μας αρέσει (πράγμα σπάνιο), είτε θα θελήσουμε να αποστρέψουμε τη ματιά μας...Αυτή η αποστροφή απο μόνη της θα φέρει τη δράση της (αν θέλουμε να είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας).
Η Αποστροφή προς τον εαυτό μας ή θα προετοιμάσει μια νέα ασφάλεια(ψευδαίσθηση) στην οποία θα γαντζωθούμε, ή θα μας κάνει να αναρωτηθούμε πραγματικά για τον εαυτό μας...
'
quote:
Αλήθεια είναι η ζωή και η ζωή είναι η αλήθεια? Τότε τελικά, όλοι μας ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

δείξε μου τον κόσμο σου...
'
quote:
Σωστά. Αλλά μία ένσταση. Το παιδί εμείς το γαλουχούμε!!! Σωστά? Το σύντροφο μας όχι.

Ακριβώς!...Γι' αυτό ειπώθηκε απο Mara και lencolas, οτι δε βιαζόμαστε να παντρευτούμε για να παντρευτούμε...
Θα παντρευτούμε όταν είμαστε έτοιμοι και όταν βρούμε αυτόν/αυτήν ώστε να δομήσουμε μια υγιή οικογένεια.
Ότιδήποτε κάνουμε, η επόμενη πράξη μας, όλα, είναι κτίσματα τα οποία αν δεν έχουν σωστά θεμέλια θα γκρεμιστούν και θα έρθουμε πάλι στα λόγια μου...
quote:
Κρίση περνάνε όλες οι σχέσεις όταν αυτές δεν τίθονται σε σωστές βάσεις. Οι πρώτες βάσεις τοποθετούνται απο τους γονείς και το στενό κοινωνικό περίγυρο του παιδιού.
Αν ενα παιδί μεγαλώσει "στραβά" και στερημένα, τέτοια θα είναι και η ματιά του για τον κόσμο.
Τόσο "στραβή" και αμβλύα θα είναι και η οπτική του για όσα τον/την περιτρυγυρίζουν...

'
quote:
Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Από πού που το συμπέρανες? Για μένα μιλούσα, Δε θα μπορούσα άλλωστε να μιλήσω για ανθρώπους που δε γνωρίζω.

...αφού ρωτάς και απαντάς στον εαυτό σου...τότε...Ok...
'
'
quote:
Κάποια στιγμή όμως έρχεται, πάντα κατ'εμέ, η στιγμή που πρέπει να βγεις από αυτά και να χαμογελάσεις στη ζωή, για να έχει νόημα και η όλη διαδικασία.

Δε θα μπορούσα να τα πώ καλύτερα...όπως όμως είπες "κάποια στιγμή"...
Διαφωνώ στο δεύτερο κομμάτι όμως...δε σημαίνει οτι όσοι γράφουν ακόμα στο esoterica δε χαμογελούν στη ζωή!...Κάθε άλλο!...φλερτάρουν απο την esotericή πλευρά...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

22/08/2003, 13:44:10
ΑΣΦΑΛΕΙΑ !

Γιατί να επιδιώκουμε την ασφάλεια στη ζωή μας ;
Τι μας οδηγεί σε αυτή τη συμπεριφορά ;
Η ασφάλεια είναι το αντίθετο της ανασφάλειας .

Άρα συμπερασματικά επειδή είμαστε ανασφαλείς επιδιώκουμε να έχουμε έστω και αυτή τη σχετική ασφάλεια στην όποια σχέση , στην όποια δράση μας .
Όλη αυτή η πρακτική μας οδηγεί να ορίζουμε εχθρούς , να αναστέλλουμε τη δράση μας , να εγκλωβίζουμε τον εαυτό μας , να δρούμε ανασταλτικά και πολλές φορές καταπιεστικά .

Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός .

Κοιτάξτε τον πίνακα αυτόν τυπώστε τον και διαβάστε τον , μετά δείτε τον εαυτό σας σε ένα καθρέφτη και αναλογιστείτε σε πόσα από αυτά που λέει κάποιος άλλος θα θέλατε να συμφωνήσετε αλλά φοβάστε .

Αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι εγώ επέστρεψα και εύχομαι καλό χειμώνα σε όλους σας .

Ο κακός λύκος

Darkangel_78Μέλος
22/08/2003, 14:09:45
Καλό χειμώνα κι από μένα φίλε Ramoglou και σε όσα παιδιά επέστρεψαν από τις διακοπές τους!
Η ασφάλεια αγαπητέ μου,είναι το εφαλτήριο για ορισμένους...
Παίρνουν ρίσκα,τολμούν,εκτίθενται αλλά χρειάζονται ένα λιμάνι για να επιστρέψουν,ακόμα κι αν αυτό το λιμάνι δεν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός,αλλά το δεύτερο πρόσωπο σε μια σχέση.Ίσως αυτή η ανασφάλεια (για άλλους αδυναμία) είναι μια από τις ιδιότητες που μας κάνουν ανθρώπινους τελικά...
Τί λες?

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

24/08/2003, 13:06:17
Διαφωνώ καλή μου φίλη

Ή έχεις το γνώθι σ’ εαυτόν και όπως λες «ρισκάρεις» ή χρειάζεσαι να νιώθεις ασφαλής μέσα από το οτιδήποτε γιατί δεν έχεις τι δύναμη να πράξης το ποθούμενο , το θέλω σου .

Δε θα μπορούσα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι είμαι αναζητητής , ότι θέλω να μάθω επιδιώκοντας παράλληλα να είμαι ασφαλισμένος απέναντι στην όποια δυσκολία .
Θυμίζει κάτι από αντιγραφή σε διαγώνισμα , περνάω το μάθημα αλλά δεν κατέχω τη γνώση .

Ο κακός λύκος

Darkangel_78Μέλος
24/08/2003, 16:09:07
quote:

Δε θα μπορούσα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι είμαι αναζητητής , ότι θέλω να μάθω επιδιώκοντας παράλληλα να είμαι ασφαλισμένος απέναντι στην όποια δυσκολία .

Καλέ μου Ramoglou έχεις δίκιο να διαφωνείς γιατί ίσως δεν εκφράστηκα τόσο καλά όσο συνήθως!

Αυτό που εννοώ είναι ότι ναι,αναζητούμε και ρισκάρουμε αλλά η επειδή η ζωή μας κολλάει στον τοίχο καμιά φορά,χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια,κάποιον άνθρωπο που να μας στηρίξει όταν τον χρειαζόμαστε (και το αντίστροφο βέβαια).Αλλιώς,ποιό είναι το νόημα κάθε σχέσης? Και μάλιστα μιας σχέσης ερωτικής,που περιλαμβάνει όσα ειπώθηκαν πιο πάνω (απογύμνωση,ειλικρίνια κλπ κλπ)
Υπάρχει μεγαλύτερη απογύμνωση από το να παραδεχτείς το λάθος και την ανασφάλειά σου?
Και ας μη μπερδέψουμε τις έννοιες - άλλο ανασφαλής άλλο δειλός.

O Σκοτεινός Άγγελος!

26/08/2003, 17:17:46
Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Το παρόν τόπικ ανοίχτηκε στις 22/07/2003 σε αυτό γράφτηκαν 216 μηνύματα και είχε 1870 επισκέψεις μέχρι σήμερα .

Πιστεύω πως εδώ δώσαμε όλοι την ποιο όμορφη πλευρά του εαυτού μας , μιλήσαμε αληθινά , απλά , φιλικά .
Ο καθένας μας έβαλε την προσωπική του πινελιά σ’ αυτόν τον πανέμορφο πίνακα , σήμερα βλέπω μια πολύ όμορφη εικόνα σχεδόν τέλεια , ας κάνουμε δώρο λοιπόν αυτόν τον πίνακα στον Admin και στο esoterica .

Βάλτε λοιπόν όσοι θέλετε τις διορθωτικές σας πινελιές μέχρι την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στις 21:00:00 και μετά ας δωρίσουμε αυτόν τον πίνακα .

Παρακαλώ τον Admin μετά την παρέλευση της προθεσμίας να κλειδώσει το θέμα .

Ο κακός λύκος

Darkangel_78Μέλος
30/08/2003, 23:07:39
Καλησπέρα.
Μιας και το θέμα πλησιάζει προς το τέλος του,θα ήθελα να πω κάτι.

Κατ'αρχήν,να ευχαριστήσω το φίλο μας Ramoglou για την ευκαιρία που μας έδωσε να ξεδιπλώσουμε τόσο όμορφα συναισθήματα.Κατά δεύτερον,ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στη συνέχιση αυτού του πραγματικά πολύ όμορφου θέματος.

Το Μελαχροινάκι κατάφερε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα:

Πρώτον,απέδειξε ότι το πολυσηζητημένο Μεταξύ τύρου και αχλαδιού forum μπορεί να φιλοξενήσει θέματα ουσίας που,αν και ξεκίνησαν σαν ανάλαφρη κουβεντούλα,κατάληξαν να είναι κατάθεση ψυχής. Τι κι αν δεν άλλαξε forum... το ίδιο το αγαπήσαμε όλοι!

Δεύτερον,κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μελών και συνέχισε να δέχεται απαντήσεις εν μέσω θέρους,όταν όλοι (ή σχεδόν όλοι) είχαν πάει διακοπές...

Μέσα από τις 8 σελίδες του,μας κράτησε συντροφιά,μας παρακίνησε να βγάλουμε από μέσα μας ό,τι ομορφότερο έχουμε και να φτιάξουμε έναν υπέροχο ΠΙΝΑΚΑ! Τον πίνακά μας!!

Σας ευχαριστώ όλους και κλείνω με μια ευχή...

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!

O Σκοτεινός Άγγελος!

MaraΜέλος
30/08/2003, 23:32:38
Ξεκινωντας με την ευχη που μας αφησε η Darkangel "Παντα τετοια" θα παροτρυνα στο ανοιγμα και αλλων τετοιων θεματων...κυριως εδω στο αχλαδοτυρο... κουβεντουλες χαλαρες μα ουσιωδης οπου ολοι μπορουν να συνισφερουν λιγο απο το αγαπημενο τους χρωμα... λιγο απο τον εαυτο τους, απο την σκεψη τους, καθημερινοι προβληματισμοι και αναλυσεις. Μια κουβεντα ανθρωπινη που να μην χρειαζεται να εχεις διαβασει τους τομους βιβλιων...απλα να σε προβληματιζει η καθημερινοτητα σου και να θες να την κανεις καλυτερη.

Δεν χρειαζεται παντα να συμφωνουμε - αλλωστε χωρις αντιλογο χανετε η μαγεια!! (Αυτο ισχυει για ολα τα φορουμ)

Διορθωτικες πινελιες δεν εχω να βαλω, αλλωστε ο καθε ζωγραφος στο τελος του καθε πινακα βαζει μονο την υπογραφη του

Απλα και μονο να ευχαριστησω τους συμμετεχοντες στην κουβεντα για τις αποψεις τους - οι οποιες με τον τροπο τους η καθε μια πηρε το προσωπικο της χρωμα και με προβληματισε δινωντας μου "τροφη" για παραπανω σκεψη!

.........

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

lencolasΜέλος
31/08/2003, 03:17:46
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ....
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΝΙΩΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΘΕΜΑ…ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ…..
ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΛΟΓΟΜΑΧΙΕΣ!
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΟΥΤΕ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΜΕΡΩΝ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΑΚΙ!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΣ!
ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ….
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ….ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΜΑΡΑ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΨΗ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…

ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

Edited by - lencolas on 31/08/2003 03:21:55

SilverwolfΜέλος
31/08/2003, 03:24:45
Ευχαριστώ για τον θυσαυρό που δώσατε όλοι σας φίλοι μου σε όλους μας!

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

CronosΜέλος
01/09/2003, 12:48:17
Είναι Δευτέρα και μόλις γύρισα από τις διακοπές.... Κάτι όμορφο τελείωσε. σίγουρα κάτι όμορφο θα ξεκινήσει...

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του

T-SEEKERΜέλος
01/09/2003, 17:57:56
Εδώ και αρκετό καιρό έβλεπα αυτό το θεμα αλλα λόγω της τοποθεσίας και του τίτλου δεν μου φαινόταν ενδιαφέρον... Ωσπου σημερα αναρωτήθηκα πως γίνεται καιένα ανουσιο θεμα να έχει φτασει τις 8 σελίδες . Πήγα στην 8 και σε κα΄ποιες και αφου τις διαβασα πραγματικα απόρησα γιατί βρίσκεται στο "μεταξύ τυρου και αχλαδιού" ...
μια και αυτό το θεμα κλειδωνεται απόψε και η είσοδος μου ήταν λίγο αργοπορημενη για να καταθέσω και τις δικες μου απόψεις το μόνο που θα ήθελα να σας πω είναι...
Συγχαρητήρια!
για τις όμορφες σας σκέψεις και την κατάθεση ψυχής

για άλλη μια φορα το esoterica λάμπει...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
02/09/2003, 00:53:46
Θα ήθελα από βάθους καρδίας να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας σε αυτό το τόπικ .

Αυτό που δείξαμε εδώ είναι απλά ο εαυτός μας .
Εύχομαι να είσαστε πάντα καλά .

Και πάλι ευχαριστώ .

Ο κακός λύκος

thothΙδρυτικό Μέλος
02/09/2003, 01:19:53
Ένα μεγάλο...

ΕΥΓΕ

στον καλό μας Ramoglou και σε όλα τα καλά μας μέλη που "ζωγράφισαν" αυτόν τον πίνακα.

Μετά από παράκληση του δημιουργού του, κλειδώνω το topic και εύχομαι να γίνει αυτό το topic το παράδειγμα για το πως θα έπρεπε να λειτουργεί μια απλή, καθημερινή αλλά βαθιά ανθρώπινη επαφή μεταξύ των μελών αυτού του forum και ειδικά σε αυτήν την τόσο παρεξηγημένη κατηγορία του, "το μεταξύ τύρου και αχλαδιού".

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

PATROTAΝέο Μέλος
05/08/2015, 03:41:39
Όσες πληροφορίες ακολουθούν δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά οι διδασκαλίες Ταγμάτων που εκπαιδεύουν τους νέους συνεργάτες των λεγόμενων Θεών. Καλό είναι οι άνθρωποι να τις γνωρίζουμε, έτσι ενημερωτικά...

Αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα είναι στην ουσία ένας κατασκευασμένος κόσμος που δε διαφέρει σε τίποτα από το όνειρο! Βέβαια θα μου πείτε, αφού στα όνειρα μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, να πετάξουμε, να μεταμορφωθούμε σε κάτι άλλο, γιατί αυτό δε συμβαίνει και στη συλλογική πραγματικότητα που ζούμε;

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι όλα επηρεάζονται από την πίστη και στο ότι η πραγματικότητα είναι Δημοκρατική. Αν όλα τα όντα πάνω στη Γη πίστευαν ότι μπορούν να είναι αθάνατα για παράδειγμα, αυτό θα συνέβαινε! Όμως αυτό δε θα γίνει ποτέ, διότι δεν υπάρχει μόνο η συνειδητή πίστη, υπάρχει επίσης υποσυνείδητη πίστη για το τι πρέπει να είναι αληθινό, αλλά και η πίστη που είναι χαραγμένη στο DNA μας.

Το DNA (που βρίσκεται σε πλήρη αναλογία με την αρχική ουσία του, τον αιθέρα) έχει μέσα χαραγμένους τους φυσικούς νόμους! Έχουν γίνει και πειράματα στο παρελθόν, βάλανε ένα κομμάτιDNA σε ένα μέρος μαζί με μερικά σωματίδια, και τα σωματίδια αντιγράψανε τη δομή του DNA. Η ίδια η βαρύτητα που βλέπουμε γύρω μας είναι καταγεγραμμένη στο DNA όπως και όλοι οι φυσικοί νόμοι.

Το σύμπαν είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, φτιάχτηκε από ανώτερες οντότητες για να μας καλλιεργούν και να τρέφονται από μας. Η τροφή τους είναι η αιθερική ενέργεια, αλλά δε μπορούν να τη λάβουν καθαρή από το σύμπαν, όπως και εμείς δεν μπορούμε για παράδειγμα να φάμε ένα χωράφι αν δε το καλλιεργήσουμε. Ο άνθρωπος και τα υπόλοιπα ζώα παράγουν τη ζωτική ενέργεια, το Πράνα που ζητούν.

Οι Αρχαίοι Θεοί διδάσκουν ότι για να γίνεις αθάνατος και ημίθεος, ο μόνος δρόμος είναι να συνεργαστείς μαζί τους, και να κάνεις ανταλλαγή του DNA σου μαζί τους (όπως στις ταινίες που για να γίνεις Βαμπίρ, πρέπει να πιεις από το αίμα ενός άλλου βρικόλακα). Ανταλλάσοντας λοιπόν το DNA στην αιθερική/αστρική του βάση, λαμβάνεις νέες πληροφορίες, και πλέον επαναπρογραμματίζεσαι!

Έτσι αποκτάς όλες αυτές τις ιδιότητες που ένας θνητός δε μπορεί να έχει, διότι ξυπνάς από το όνειρο της συλλογικής πραγματικότητας, ξυπνάς από το Matrix και πλέον μπορείς και εσύ να βγαίνεις έξω από τα παρασκήνια του ψεύτικου αυτού κόσμου...

05/08/2015, 14:52:12
quote:

αλλά και η πίστη που είναι χαραγμένη στο DNA μας.

quote:

Το DNA (που βρίσκεται σε πλήρη αναλογία με την αρχική ουσία του, τον αιθέρα) έχει μέσα χαραγμένους τους φυσικούς νόμους!

quote:

Έχουν γίνει και πειράματα στο παρελθόν, βάλανε ένα κομμάτιDNA σε ένα μέρος μαζί με μερικά σωματίδια, και τα σωματίδια αντιγράψανε τη δομή του DNA.

quote:

Η ίδια η βαρύτητα που βλέπουμε γύρω μας είναι καταγεγραμμένη στο DNA όπως και όλοι οι φυσικοί νόμοι.

quote:

Ανταλλάσοντας λοιπόν το DNA στην αιθερική/αστρική του βάση, λαμβάνεις νέες πληροφορίες, και πλέον επαναπρογραμματίζεσαι!

Προφανώς έχετε αποφοιτήσει από το ίδιο πανεπιστήμιο, μαζί με τον Vasilis_1 και τον Χριστο Ελ.
Απλά εσύ προχώρησες για μάστερ!!

Εύγε!

Θα χαρούμε να συνεχίσεις μαζί μας, ως καινούργιος Ρωμαίος.Ο Ντιεσεμί, ο Χερετίξ κι εγώ, θα είμαστε στην διάθεσή σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/08/2015, 15:40:11
Αγαπητέ/ή Patrota όντως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Έχω προσωπικά σχηματίσει μια θεωρία του πως και του γιατί και επι τη ευκαιρία θα σας την εκμυστηρευτώ. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αφύπνιση στον σύγχρονο άνθρωπο, γιατί η κοινωνία μας έχει γίνει πολύ κυριλέ και καθώς πρέπει. Παλιά, τις εποχές των σπηλαίων ας πούμε, σου κοπάναγε μια στο κεφάλι με ένα ρόπαλο, ένας ανταγωνιστής σου αν ήσουν άνδρας ή ένας μελλοντικός εραστής αν ήσουν γυναίκα. Έπεφτες ξερός/ή, κόβονταν οι παρασιτικοί δεσμοί με τους αστρικούς βρικόλακες και μετά το σοκ ξύπναγες και είχες γίνει ο γιατρός-μάγος της φυλής, και χωρίς την μακρόχρονη και επίπονη εκπαίδευση από τους παλιούς σαμάνους.

Σήμερα, άντε να τα βρείς όλα αυτά! Λίγοι τυχεροί μόνο που μικροί βιώσαν ατυχήματα, όπως για παράδειγμα το να απογειωθείς από την κούνια που είχε στήσει ο παππούς (με ότι σαβούρα βρήκε μέσα στην αποθήκη) και να πας και να κοπανήσεις το κεφάλι σου στην απέναντι βελανιδιά.
Αν επιβίωνες από αυτήν τη μεταφυσική εμπειρία, είχες ξυπνήσει έχοντας ενεργοποιημένη κάποιου είδους ενόραση, όπως αντιλαμβάνομαι έχεις κι εσύ. Δυστυχώς οι εμπειρίες αυτές είναι πια δυσεύρετες και οι άνθρωποι που τις κουβαλούν σπανίζουν, οπότε μείνε κοντά μας και διαφώτισε μας για την αληθινή φύση της πραγματικότητας, όπως την έχεις διαπιστώσει εσύ.

Edited by - Heretic on 05/08/2015 15:47:33

05/08/2015, 15:47:31
Αποποινικοποίηση άμεσα. Χθες!

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

05/08/2015, 18:29:25
Γεια σου Patrota και καλωσήρθες στο Esoterica.

Με τέτοια ζέστη ένα δροσερό σεντονάκι είναι ότι πρέπει.

Αν και το άλλο θέμα σου μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον, (θα το κοιτάξω πιο μετά γιατί είναι και μεγάλη η παράθεση σου), ας συζητήσουμε αν θες προς το παρόν αυτό, στο οποίο ομολογουμένως έχεις πιάσει 10 θέματα μαζί, αλλά δεν πειράζει.

Κάποια από αυτά που αναφέρεις τα έχω ξανακούσει.

quote:
Όσες πληροφορίες ακολουθούν δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά οι διδασκαλίες Ταγμάτων που εκπαιδεύουν τους νέους συνεργάτες των λεγόμενων Θεών. Καλό είναι οι άνθρωποι να τις γνωρίζουμε, έτσι ενημερωτικά...

Το ότι είναι διδασκαλίες ταγμάτων δεν σημαίνει ότι δεν είναι και προιόν φαντασίας, όπως επίσης και η φαντασία δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα όπως με ίσως κάπως διαφορετικό τρόπο από ότι το αντιλαμβάνομαι γράφεις και συ παρακάτω.

Επίσης αναφέρεσαο σε θεούς, και το τι είναι θεοί και τι δεν είναι είναι συζητήσιμο...

quote:
Αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα είναι στην ουσία ένας κατασκευασμένος κόσμος που δε διαφέρει σε τίποτα από το όνειρο! Βέβαια θα μου πείτε, αφού στα όνειρα μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, να πετάξουμε, να μεταμορφωθούμε σε κάτι άλλο, γιατί αυτό δε συμβαίνει και στη συλλογική πραγματικότητα που ζούμε;

Αυτή η παραδοχή με βρίσκει πέρα για πέρα σύμφωνο. Και χωρίς να το πάρουμε καν μεταφυσικά, συμβαίνει απόλυτα και στη συλλογική πραγματικότητα, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Ο άνθρωπος είναι δυναμική ύπαρξη, εξελίσσεται και μεταλλάσεται με την πάροδο του Χρόνου.

Θα μπορούσαμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα αυτοκίνητα θα ήταν από φελιζόλ ροζ πράσινο κόκκινο μπλε, κινούμενα σε ράγες, τα ρούχα θα ήταν ντεμοντέ η εξόρυξη πετρελαίου παράνομη και η mainstream μουσική σε ρυθμούς 5,5/18.

Ο άνθρωπος παράγει, πραγματικά, όπως με ένα διαφορετικό τρόπο ανέφερες. Το ΠΑΡΑΓΕΙ είναι πολύ δυνατή λέξη, και υπονοεί ότι φτιάχνει στην ουσία την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται. Παράγει πολιτισμό, παράγει τροφή, παράγει γενικότερα.

Αυτό που πραγματικά θα μπορούσε να διερευνυθεί εδώ και να συζητηθεί, είναι γιατί δημιουργούμε αυτήν την όχι και τόσο φιλική επί του πρακτέου πραγματικότητα προς εμάς.

Ποια είναι τα αρχετυπικά πρότυπα που έχουμε, να σου βάλω μέσα και το DNA που ανέφερες, και από που τα πήραμε αυτά τα πρότυπα; Μιμούμενοι τη Φύση, ενώ όμως φαίνεται να μην τη μιμούμαστε, ούτε καν να είμαστε σε ισορροπία με αυτήν; Αλλά μήπως αυτό συμβαίνει διότι η Φύση με τη φύση μας δεν είναι ακριβώς σε αντιστοιχία παρά σε παραλληλία;
Αυτά είναι αρχαία ερωτήματα δεν περιμένω να τα λύσουμε, αλλά μπορούμε να τα συζητήσουμε.

quote:
Η απάντηση βρίσκεται στο ότι όλα επηρεάζονται από την πίστη...

Κοίτα να δεις. Η πίστη ενυπάρχει σε ότι δεν γνωρίζουμε, αλλά κυρίως σε ότι δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε, τουλάχιστον προς το παρόν.
Σε ότι ξέρεις ή νομίζεις ότι ξέρεις, θα παρατηρήσεις ότι το ρήμα πιστεύω δεν χωράει. Επεξεργάσου το αυτό και θα δεις ότι έχω δίκιο.
Πάντως ναι η πίστη σε δεδομένα ειδικά και αόριστα παράγει πραγματικότητα.

quote:
...και στο ότι η πραγματικότητα είναι Δημοκρατική

εδώ αντιλαμβανόμενος τον τρόπο που μεταφράζεις τη Δημοκρατία, ακόμα και έτσι (έχουμε ανοίξει θέμα για τη Δημοκρατία, την Πολιτεία και τον Πολίτη) θα διαφωνήσουμε.

Η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δημοκρατική. Είναι δυναμική, και οι επιρροές υφίστανται ανάλογα των δυνάμεων και των μεγεθών.

Για να με αντιληφθείς: Αν αύριο το πρωί πέσει ένας κομήτης πραγματικός και στέρεος στο κεφάλι μας, "δημοκρατικότατα" θα εξαφανιστούμε.
Αν περάσει ένας ανεμοστρόβιλος από τα Φίτζι, ότι και να πιστεύουν οι άνθρωποι, (-Δεν είναι ανεμοστρόβιλος ωωωωωμ) δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο.
Εδώ καλύτερα θα έλεγα να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ τι έρχεται, και να την κοπανήσουνε όσο είναι καιρός. Η γνώση είναι η δυναμη, η πίστη είναι τυφλή, δεν ξέρω πως αλλιώς να στο τονίσω.

quote:
ή. Αν όλα τα όντα πάνω στη Γη πίστευαν ότι μπορούν να είναι αθάνατα για παράδειγμα, αυτό θα συνέβαινε!

Δι'αυτό λέω ότι πιάνεις πολλά θέματα μαζί.
Ξέρουμε τι είναι αθανασία; Η εγωκεντρική τάση μας τείνει προς το να πιστεύει ότι Αθανασία είναι η διατήρηση της ατομικής συνείδησης μας στο άπειρο. Γιατί στην πραγματικότητα η Ύπαρξη αν το καλοσκεφτείς και το δεις πέρα από την ατομικότητα, είναι Αθάνατη. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Ας ανακατέψω λίγο το γραπτό σου:

quote:
Ο άνθρωπος και τα υπόλοιπα ζώα παράγουν τη ζωτική ενέργεια, το Πράνα που ζητούν.

Μα η ύλη και η ενέργεια δεν είναι εν τέλει το ίδιο πράμα σε διαφορετική έκφανση; Για να μην πω ότι δεν είναι και σε διαφορετική έκφανση αλλά εμείς το ορίζουμε κατά το πως το αντιλαμβανόμαστε.
Στέρο υγρό αέριο και φως δεν είναι εκφάνσεις της ίδιας ουσίας; (Ασε τον Αιθέρα για την ώρα)
Αυτό που μετράει στην αφή δεν είναι επί της ουσίας οι Δυνάμεις που ασκούνται ή μήπως είναι η αίσθηση που αφήνουν;

Αλλά για να στηρίξουμε συζήτηση πάνω στην Αθανασία, πρέπει να εξετάσουμε και την έννοια του Χρόνου. Και εκεί το πράμα πρέπει να το δούμε από τελείως διαφορετική οπτική.
Τι είναι Χρόνος; Είναι μια δύναμη σαν όλες τις άλλες; Είναι διάσταση;
Σχετίζεται με την αντιδιαμετρική κίνηση και την "αντιδιαμετρική κίνηση"; Η σκέψη πχ έγκειται στον χρόνο;
Υπάρχει ο χρόνος εν τέλει;
(την παλεύεις ή σε τρέλανα ήδη; )

Ο τρόπος που βλέπεις την Αθανασία είναι σαφώς η διατήρηση της υλικής μας υπόστασης σε μια σταθερή κατάσταση. Δεν είμαι χαζός ούτε σε τρολλάρω, καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις.

Αυτό όμως δεν είναι αθανασία αναγκαστικά. Αυτό είναι μη-φθορά. Αθάνατος μπορεί και να μείνει και ένας υλικά πεθαμένος.

Και αν βάλουμε και τον μεταβολισμό στην διαδικασία της ζωής, που υπάρχει σε όλα τα πράγματα και παντού, τότε αφήνουμε πίσω το θέμα της Αθανασίας που μεταξύ μας μου πέφτει και λίγο βαρύ γιατί θα φτάσουμε και σε δονήσεις και μετά δεν το χω και δεν θέλω να ξεφτιλιστώ (κι άλλο), και πιάνουμε ένα θέμα που πραγματικά μπορούμε να συζητήσουμε, παραμένοντας σε φιλοσοφικό επίπεδο:

Την επίδραση του βαμπιρισμού στη ζωή, το πρόβλημα εκροής χρήσιμης ενέργειας κατά την ανάδραση ή αλλιώς "από που χάνουμε λάδια".

Αν θες και έχεις όρεξη να το συζητήσουμε.

quote:
Το DNA (που βρίσκεται σε πλήρη αναλογία με την αρχική ουσία του, τον αιθέρα) έχει μέσα χαραγμένους τους φυσικούς νόμους!

Οι φυσικοί νόμοι είναι μέσα στα πάντα, αλλά θα αναφερθώ σε αυτό σε παρακάτω σου τοποθέτηση.

Τι εννοείς "σε πλήρη αναλογία" με την αρχική ουσία, τον αιθέρα; Για την ύπαρξη του Αιθέρα (τον οποίο μπορούμε να συσχετίσουμε και με το Άγιο Πνεύμα (;) ) δεν τίθεται αμφισβήτηση από τη μεριά μου, αλλά αυτό το πλήρη αναλογία δεν το πολυκαταλαβαίνω, αν θες το επεξηγείς λιγάκι για να καταλάβω και τι σκέφτεσαι.

quote:
Έχουν γίνει και πειράματα στο παρελθόν, βάλανε ένα κομμάτιDNA σε ένα μέρος μαζί με μερικά σωματίδια, και τα σωματίδια αντιγράψανε τη δομή του DNA. Η ίδια η βαρύτητα που βλέπουμε γύρω μας είναι καταγεγραμμένη στο DNA όπως και όλοι οι φυσικοί νόμοι.

Ειδικά εκεί που λες "ένα κομμάτι DNA σε ένα μέρος" καταλαβαίνω ότι αυτό κάπου το πηρε το αυτί σου και το αναφέρεις. Αν θες δώσε μια παραπομπή να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής.

Εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος του μυνήματος σου, πάμε και στο δεύτερο με τους θεούς σε επόμενο ποστ, άμεσα.