ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Μυστική Ελλάδα" & η απόλυτη αντιγραφή - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Μυστική Ελλάδα" & η απόλυτη αντιγραφή - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ntavelis66631 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Ntavelis666Μέλος
21/10/2004, 19:38:04
Στην αρχή ήταν ο Χρήστος Ρίζος που κατέκλεψε τις μελέτες και έρευνες του ΙRANON και του CM, τώρα έρχεται ο Νίκος Χειλαδάκης να συνεχίσει την «παράδοση». Στο καινούριο τεύχος του «Μυστική Ελλάδα», υπάρχει ένα άρθρο για την Δούκισσα της Πλακεντίας. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι από τη μέση περίπου του κειμένου μέχρι το τέλος, το κείμενο είναι δικό μου. Δεν λείπει ούτε ένα κόμμα, ούτε ένας τόνος. Το εν λόγω κείμενο βρίσκεται σε ένα τόπικ που άνοιξε προ καιρού η φίλη Valnta σχετικά με τη Δούκισσα. Η συγκεκριμένη φίλη είχε ζητήσει μια βιογραφία της Δούκισσας και της την παρέθεσα. Το κείμενο προερχόταν από το ανερχόμενο (από τον «Κέδρο») βιβλίο μου σχετικά με την Πεντέλη. Το τόπικ της Valnta βρίσκεται σε κάποια από τις σελίδες του ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ.
Τι να πει κανείς…παρά μόνο ντροπή και κρίμα.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

21/10/2004, 20:21:27
Μπορεί να πει κανείς, αγαπητέ Ntavelis666, για το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (Ν.2121/1993) και τις αστικές και ποινικές ευθύνες που τον συνοδεύουν.

Ζήσε τη στιγμή!

21/10/2004, 20:22:38
Φίλε μου τι να πεις... λαμόγια του κερατά... δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί θα μιλήσω πολύ άσχημα... δεν ξέρω αν θυμάσαι πριν λίγο καιρό ένα θέμα που άνοιξα για τον μεγάλο ερευνητή του παράξενου και της κούφιας γης...
και εις άλλα με υγεία...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

21/10/2004, 20:36:21

το οτι το δικτυο τροφοδοτει τα περιοδικα και τις τηλεορασεις ηταν γνωστο

και ας παραδεχτουμε οτι αφου βαζουμε δωρεαν στο δικτυο μια πληροφορια δεν μας ενοχλει η διακινηση της (της πληροφοριας, οχι του κειμενου μας) - σε αυτη την περιπτωση αρκει μια αναφορα στην πηγη και παμε πασο

αλλα να γινεται copy-paste ενα κειμενο σου, επειδη βαριεται να το διαβασει ο "ερευνητης" ωστε να παρει τις πληροφοριες και να τις αποδοσει με δικα του λογια, ειναι καθαρα κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας

και καπως πρεπει να σταματησει

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

21/10/2004, 22:14:43
Πάντως αν αποδειχθεί δικό σου αυτό το κείμενο που αναφέρεις και ο διευθυντής τον διώξει και αυτόν και αν στην πορεία βρεθούν κανα δυο ακόμη που κάνουν το ίδιο στο τέλος θα το περιοδικό θα κλείσει από έλλειψη συντακτών.

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Ntavelis666Μέλος
21/10/2004, 22:38:40
Στέφανε έχεις δίκιο, αλλά αν το περιοδικό διευκρινήσει στο επόμενο τεύχος του οτι το κείμενο δεν ανήκει στον Χειλαδάκη, τότε όλα ΟΚ. Αύριο περιμένω τηλεφώνημα απο τον Αντώνη Αντωνιάδη (διευθυντή του περιοδικού). Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω. Ξέρεις δεν είμαι άνθρωπος της φασαρίας και δεν θέλω να μπλέξω σε τέτοιου είδους διαδικασία. Θέλω απλώς το ίδιο το περιοδικό να αποκαταστήσει την αλήθεια και αυτό είναι που θα ζητήσω απο τον κ.Αντωνιάδη.
Αγαπητέ Απέρριτε, σου χρωστάω νομίζω κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τον "ερευνητή" που αναφέρεις. Συγγνώμη που δεν το έκανα τόσο καιρό στο σχετικό με αυτόν θέμα σου. Θα το κάνω όμως λείαν συντόμως. Όσο για το αν είναι λαμόγια...η ιστορία Φίλε μου το έχει δείξει πάμπολλες φορές.
Χαιρετώ.

21/10/2004, 22:56:14
Ντροπή ρε γμτ. Πρέπει να μαζευτούν πιά!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ThiosΜέλος
21/10/2004, 23:54:36
Φίλε Νταβέλη, ποιος (θα) είναι ο τίτλος του βιβλίου σου;

22/10/2004, 02:39:41
Το διάβασα το άρθρο στο περιοδικό φίλε Ntavelis666, όπως επίσης και τη βιογραφία της Δούκισσας που είχες γράψει, στο παλιότερο τόπικ που αναφέρεις:
Η Δούκισσα της Πλακεντίας...

Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα στο κείμενο του περιοδικού αυτού με το κείμενο που είχες παραθέσει παλιότερα. Διαφορές στην σύνταξη υπάρχουν επίσης, αλλά νοηματικά το κείμενο του άρθρου δεν έχει ουσιαστική διαφορά.

Δεν γνωρίζω τις βιβλιογραφικές σου πηγές, απ'όπου είχες συντάξει το κείμενο της βιογραφίας, αλλά από αυτά που διάβασα στο άρθρο του περιοδικού υποθέτω πως χρησιμοποιήθηκε ως βασική πηγή το δικό σου κείμενο. Σ'αυτήν την περίπτωση ο συγγραφέας θα έπρεπε τουλάχιστον να αναφέρει στις πηγές του το ESOTERICA και εσένα ως μέλος, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει, αφού δεν υπάρχουν καν βιβλιογραφικές αναφορές. Επίσης, θα μπορούσες να είχες παραθέσει κάτω από το κείμενό σου κάποιο επιπλέον στοιχείο (όπως για παράδειγμα πως πρόκειται για τμήμα από βιβλίο που είναι υπό έκδοση από τον τάδε συγγραφέα - δηλαδή εσένα), οπότε στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να αναφερθεί αυτό ως πηγή, μαζί με τον διαδικτυακό χώρο όπου το δημοσίευσες (δηλαδή το ESOTERICA).

Αναμένουμε λοιπόν κι εμείς, την απάντηση του συγγραφέα του άρθρου, αλλά και του περιοδικού, σχετικά με την μη αναφορά του δικού σου ονόματος (μέλους, αφού αυτό αναγραφόταν στο συγκεκριμένο κείμενο) αλλά και του ESOTERICA.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

TaigetosΜέλος
22/10/2004, 14:22:29
Re paidia den poly-kollaei afto pou tha grapso edo
alla prepei na knoume kati giati mou exei spasei ta nevra.

Mexri kai simera -kai tha sinexisei nomizo-
o gnostos telemarketer pou poulaei biblia
deeixnei ti fotografia tou KENTABROU kai epimenei
pos einai alithinos skeletos kai malista leei oti einai
mia spania fotografia eno tin exei parei apo to internet.

DEN EINAI ALITHINOS SKELETOS!!! TO LEEI KAI TO SITE TOY PANEPISTIMIOU POU TON EXEI.

DEN MPOROUME NA TOU STEILOUME EMAIL H NA THL. KAI NA STAMATISEI NA KOROHDEVEI?

ΑΠΟ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ 'ΣΠΑΝΙΑ' ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΕΡ..http://web.utk.edu/~blyons/centaur.html

--Like other works of archaeological fiction [see end note #1], this display uses the conventions of scholarship to present a work of fiction as authentic---

The ancient Greeks, who generally represented centaurs as wild and promiscuous, used the metaphor of the half man, half horse to express the animal nature of humans. By using the metaphor of the half man, half animal ñThe Centaur Excavations at Volosî underscores a very basic truth; human nature can not be separated from its animal, and hence evolutionary origins.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ Η ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ EMAIL TOY

Ntavelis666Μέλος
22/10/2004, 18:43:14
Φίλε Τhios, αν και είμαι σίγουρος οτι κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν οτι κάνω διαφήμηση, εντούτις θα σου απαντήσω γιατί πολύ απλά ο λόγος δεν είναι αυτός και αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, θα το είχα κάνει προ πολλού. Ο τίτλος του βιβλίου είναι "ΠΕΝΤΕΛΗ-Το Ιερό Όρος της Αθηνάς" και είναι καθαρά ιστορικό. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο τα οποία θα καταπιάνονται με το Θείο Μυστήριο του Πεντελικού Βουνού. (αν βέβαια όλα πάνε καλά)
Αγαπητή μου Αμαλία, η πηγή μου ήταν ο αθηναιογράφος Δημήτριος Καμπούρογλου.

CMΜέλος
22/10/2004, 23:02:07
Βεβαίως δεν θα μπορούσα παρά να συμπαρασταθώ στο πρόβλημα σου μια και είμαι πρόσφατα παθόντας. Αν και στην περίπτωση μου έγινε μια δήλωση αποκατάστασης. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προσέχουν. Τόσο χύμα είναι σε αυτό το περιοδικό ρε παιδί μου;

Είχα ρωτήσει κάποτε για τον θησαυρό του Νταβέλη σε αυτό το φόρουμ και μου είχε απαντήσει κάποιος φίλος. Έβαλα την ιστορία με κάποιες πληροφορίες για τον νταβέλη και έχω στις πηγές μου την διεύθυνση του esoterica. Δηλαδή τι θα πάθουν; θα τους πέσει το ερευνητικό πηγούνι χαμηλά;

Εκτός αν εδώ ισχύει αυτό που είπε ο Αμερικανός συγγραφέας Harlan Cleveland: "Πνευματική ιδιοκτησία: Ένα λάθος επίθετο για ένα λάθος ουσιαστικό." Τι να πώ.

------------------------

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

23/10/2004, 18:37:01
Πολύ μου άρεσε αυτό το τελευταίο του Harlan Cleveland, CM!

Πάντως, το γεγονός πως σε άρθρα ενός περιοδικού δεν υπάρχουν βιβλιογραφικές αναφορές μετά το τέλος του άρθρου - ιδιαίτερα όταν το θέμα δεν είναι η προσωπική άποψη του συγγραφέα σχετικά με το ντύσιμο στα κλάμπς τον Μάρτιο... - είναι ένα πρόβλημα του ίδιου του περιοδικού που σχετίζεται με το πόσο φερέγγυο και επιστημονικό θα ήθελε να είναι.

Ισως να είναι μία παράλειψή τους που θα διορθωθεί. Αλλιώς, το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό σχετικά με τον φίλο Νταβέλη μόνο...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

24/10/2004, 01:05:13

quote:

Mexri kai simera -kai tha sinexisei nomizo-
o gnostos telemarketer pou poulaei biblia
deeixnei ti fotografia tou KENTABROU kai epimenei
pos einai alithinos skeletos kai malista leei oti einai
mia spania fotografia eno tin exei parei apo to internet.

DEN EINAI ALITHINOS SKELETOS!!! TO LEEI KAI TO SITE TOY PANEPISTIMIOU POU TON EXEI.

εγω λεω να του στειλουμε κι αλλο υλικο

οπως για παραδειγμα το κρανιο μονοκερου που ανακαλυψα προσωπικα στην Κρητη

το σαγονι του γιγαντα απο τις Κυκλαδες

ή αλλον εναν Κενταυρο που ανακαλυφθηκε στο Χαϊδαρι κατα την διανοιξη βοθρου

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

zenasΝέο Μέλος
24/10/2004, 01:36:51

Φίλε Γιάννη,

Στην τρίτη φωτογραφία ο σκελετός δεν είναι απολιθωμένος.
Μηπως γνωρίζεις τι ηλικίας εκτιμήθηκαν ότι είναι τα οστά?

Ioannis Zenas
http://www.zenas.gr

TaigetosΜέλος
24/10/2004, 04:53:53
Καλο!!!

astral-projectΜέλος
24/10/2004, 17:25:53
σε μια παραλια προπερσυ, βρηκα ενα απολιθωμενο μουρο. θα μεινει η ανακαλυψη μου στην αιωνιοτητα?

------------------------

zenasΝέο Μέλος
24/10/2004, 23:46:28
quote:

σε μια παραλια προπερσυ, βρηκα ενα απολιθωμενο μουρο. θα μεινει η ανακαλυψη μου στην αιωνιοτητα?
------------------------

Μπορεί όχι, αλλά ένα βιβλίο για την παραλία, μαζί με μία φωτογραφία που θα βάλεις στο internet φτάνουν για να τα κονομήσεις :)

Ioannis Zenas
http://www.zenas.gr

TaigetosΜέλος
25/10/2004, 01:26:02
ΟΡΙΣΤΕ ! ! ! ΑΥΤΗ Η ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΟΝΟ 70 €.
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ!!!
ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ!

Ntavelis666Μέλος
25/10/2004, 17:14:54
Νάτος και ο Jonniebegood με τα ψέμματά του! Παιδιά, μην τον πιστεύετε, το κρανίο του μονόκερου δεν το βρήκε αυτός καθώς ισχυρίζεται αλλά εγώ. Απλά του το δάνεισα να το φωτογραφήσει.

Σχετικά με το θέμα μας, απο την Παρασκευή έχω στείλει e-mail στον κ.Αντωνιάδη, αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση...
...είς αναμονήν...