ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγγελοι - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Αγγελοι - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Valnta18 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
02/07/2003, 13:31:13
Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη αν ξαναβάζω στο forum ένα θέμα που πιθανών να υπάρχει ήδη. Δεν υπάρχει σίγουρα στα ενεργά κ δεν ξέρω πως να ψάξω αν υπάρχει κάπου αλλού.....
Άγγελοι... Τι πιστεύεται εσείς; Σκοπός μου δεν είναι να κάνουμε μια συζήτηση -καταγραφή των όσων αναφέρονται σε γραφές κτλ., αλλά αν πιστεύεται ότι υπάρχει κάποιο πνεύμα οδηγός-προστάτης για τον καθένα μας...

old tigerΜέλος
02/07/2003, 13:44:18
Φίλη Valnta καλημέρα,
χμ...σωστά το κατάλαβες...

το topic που σε ενδιαφέρει είναι
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=308
όπου μπορείς να παραθέσεις τις απόψεις σου αλλά και τις απορίες σου

Οσον αφορά στην αναζήτηση σχετικών θεμάτων, θα ανατρέχεις στην "αναζήτηση", επάνω ακριβώς από την έξοδο (log out), στο δεξί επάνω μέρος της οθόνης σου.

Καλή συνέχεια

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

02/07/2003, 14:24:55
Eυχαριστώ πολύ κ sorry...

20/01/2004, 14:27:32
Το Θέμα απενεργοποιείται. Άλλες σχετικές Συζητήσεις(συμπεριλαμβάνεται και αυτή στην οποία ο old tiger είχε παραπέμψει:

Άγγελοι εξ' ουρανού. Υπάρχουν;
Εχουν οι αγγελοι φτερά???...
ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

actrΜέλος
08/09/2005, 15:59:02
quote:
Είμαι της άποψης ότι το Θεϊκό Πνεύμα ή Δημιουργική Ενέργεια, ή Συμπαντικός Νούς όπως θες πές το, έχει επιδράσει σε όλες τις θρησκείες του κόσμου. Το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες ή ιδρυτές των θρησκειών αυτών αντιλήφθηκαν την θεϊκή επαφή ή μήνυμα είναι ανάλογα με το πνευματικό τους ύψος. Έτσι ανάλογου πνευματικού ύψους ήταν και τα αποτελέσματα που έδωσαν στους μετέπειτα οπαδούς.

Συμφωνούμε απολυτα...

quote:
Έτσι δεν τίθεται θέμα αν ασπάζομαι την βίβλο ή όχι. Μερικά πράγματα τα ασπάζομαι, άλλα με προβληματίζουν και άλλα τα απορίπτω τελείως.

Αγαπητέ μου φίλε, αν σε καλύπτει αυτή η στάση εμένα μου περισεύει.
Αν θες τη γνώμη μου εγώ δεν το βρίσκω λογικό να κρατώ (π.χ απο τη Βίβλο) οτι μου αρέσει και να απορρίπτω οτι με χαλάει. Η το αποδέχομαι όπως έχει ή το απορρίπτω.
Εφόσον λοιπόν όπως λές δεν μπορείς να δεχθείς την "κακή στάση" του Θεού που παρουσιάζεται τις περισσότερες φορές στην Π.Δ για το λόγο ότι οι συγγραφείς της ήταν ανακριβείς ή ήθελαν να πετύχουν το "μάντρωμα" όπως είπες, πως πιστεύεις λοιπόν οτι ισχύει και η αντίστοιχη "καλή" Του στάση, αφού και γιαυτή γράφουν πάλι οι ίδιοι συγγραφείς...

Με λίγα λόγια φίλε μου, είναι παράλογο όποτε αναφερόμαστε στα καλά λόγια του Θεού, να λέμε αυτός είναι ο Θεός, ενώ όποτε συναντάμε την έχθρα και το μίσος να λέμε αυτά είναι λόγια των ανθρώπων.

Και αν θες και λίγο παραπέρα δεν μπορώ να ακούω τους τραγόπαπες να μιλάνε για αγάπη και συμπόνοια τη στιγμή που την κυριακή της ορθοδοξίας βλασφημούν ολόκληρο το Ελληνικό Εθνος και τη στιγμή που η θρησκεία τους στηρίζεται στην Π.Δ με τα τόσα εγκλήματα (και οχι μόνο.

Κατα τη γνώμη μου πάντα είτε αποδέχεσαι εξολοκλήρου το λεγόμενο θεόπνευστο κείμενο ή όχι. Αν οχι τότε δεν έχει κανένα νόημα να δημιουργείς μια δικιά σου θρησκεία κρατώντας μόνο τα καλά στοιχεία της Π.Δ.

quote:
Ότι είναι κάποιος με σάρκα και οστά. Γιατί τότε δεν θέλει να τον δεί ο Μωυσής και τον κρύβει;

Μα φίλε μου αν δεν ήθελε όντως να Τον δεί ο Μωυσής γιατί έπρεπε να εμφανίσει μόνο "το πίσω Του μέρος". Εφόσον όπως λες ήταν πνεύμα θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει χωρίς να τον δεί καθόλου...

quote:
Και κάτι άλλο : Εσύ φίλε actr τι πιστεύεις γενικά για την Θεότητα ;
Την γνώμη σου και το πιστεύω σου θέλω ν' ακούσω όχι παραπομπές απο βιβλία ("ιερά" και μή).

Καταρχάς αγαπητέ φίλε όσον αφορά στην Βίβλο πιστεύω προσωπικά ότι είναι ένα παραμυθάκι για παιδάκια χωρίς να την χαρακτηρίζει καμιά διαχρονικότητα...
Κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμιά θέση σαυτόν τον Ιερό τόπο που ονομάζεται ΕΛΛΑΣ και πραγματικά λυπάμαι οταν γνωρίζουμε τα πάντα για τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τα υπόλοιπα εβραϊκά συνάφια και δεν γνωρίζουμε τι εστί Αριστοτέλης ή Πλάτων.

Οσο για το τί πιστεύω περί θεότητας έχω ξαναγράψει πως για μένα δεν έχει καμιά σχέση μαυτά που γράφουν οι Εβραίοι. Θεότητα προσωπικά ονομάζω την απέραντη δύναμη της φύσης η οποία μας δημιούργησε και η οποία αποτελεί ένα τεράστιο σπίτι για όλους μας.

Αυτά εν ολίγοις, ελπίζω να έγινα κατανοητός
Φιλικά

Edited by - actr on 08/09/2005 16:02:59

09/09/2005, 10:00:31
actr, ειλικρινά μέσα από τις απαντήσεις σου καλύφθηκα σε όλα.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ στα πάντα με τα γραφόμενα κάποιο στο σύνολο του post του!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

actrΜέλος
09/09/2005, 15:35:08
quote:

actr, ειλικρινά μέσα από τις απαντήσεις σου καλύφθηκα σε όλα.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ στα πάντα με τα γραφόμενα κάποιο στο σύνολο του post του!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Οτι μπορούμε κάνουμε...
Να δείς που πάλι θα βγούμε κλίκα εμείς οι δύο

OpenmindΝέο Μέλος
12/09/2005, 12:17:52
Αγαπητέ actr συγγνώμη για την καθυστέρηση.

quote:
...απέραντη δύναμη της φύσης η οποία μας δημιούργησε και η οποία αποτελεί ένα τεράστιο σπίτι για όλους μας.

Τι εννοείς ;
Η φύση μας δημιούργησε ;
Και πώς ;

Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!

13/09/2005, 00:16:43
quote:
Τι εννοείς ;
Η φύση μας δημιούργησε ;

Eγώ πάντως αυτό πιστεύω...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
actrΜέλος
13/09/2005, 00:38:15
quote:
Τι εννοείς ;
Η φύση μας δημιούργησε ;
Και πώς ;

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
302 Μηνύματα Απεστάλη: 12/08/2005, 00:23:58

Θα προσπαθήσω να στο μεταφέρω οδο καλύτερα μπορώ
Με βάση λοιπόν τη λογική. Είναι αυτή που μας δημιούργησε και είναι η μόνη υπεύθυνη για την πορεία του ανθρώπινου γένους(και οχι μόνο) πάνω στη Γη.
Η αδιαμφισβήτητη δύναμή της στο να προστατεύει όταν αντιμετωπίζεται με σεβασμό και στο να κταστρέφει οταν βάλλεσαι εναντίον της.
Για τα συναισθήματα που γεμίζεις οταν βρεθείς σ'ένα τροπικό δάσος μετά απο μια καταρακτώδη βροχή, γιάυτήν της λοιπόν την υπερηφάνια.
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς, είναι η ίδια η δημιουργία, η αρχή και το τέλος.

Αυτή είναι η απάντηση που είχα δώσει και παλιότερα

Δε μου απάντησες όμως φίλε openmind στα υπόλοιπα... και μανησύχησες

"Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει"

OpenmindΝέο Μέλος
13/09/2005, 12:50:12
Αγαπητέ actr σε χαιρετώ.

quote:
Αγαπητέ μου φίλε, αν σε καλύπτει αυτή η στάση εμένα μου περισεύει.

Ναί με καλύπτει!

quote:
Η το αποδέχομαι όπως έχει ή το απορρίπτω.

Αν ανατρέξεις την παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική ιστορία Θα δείς ότι άνθρωποι με αυτό το πιστεύω αιματοκύλησαν τον πλανήτη !

quote:
Και αν θες και λίγο παραπέρα δεν μπορώ να ακούω τους τραγόπαπες να μιλάνε για αγάπη και συμπόνοια τη στιγμή που την κυριακή της ορθοδοξίας βλασφημούν ολόκληρο το Ελληνικό Εθνος και τη στιγμή που η θρησκεία τους στηρίζεται στην Π.Δ με τα τόσα εγκλήματα (και οχι μόνο.

Γιά τους παπάδες συμφωνώ.
Βέβαια δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις (αρκετές) και στην πόλη αλλά κυρίως στο Άγιο Όρος που είναι διαφορετικής νοο-τροπίας. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

quote:
Κατα τη γνώμη μου πάντα είτε αποδέχεσαι εξολοκλήρου το λεγόμενο θεόπνευστο κείμενο ή όχι. Αν οχι τότε δεν έχει κανένα νόημα να δημιουργείς μια δικιά σου θρησκεία κρατώντας μόνο τα καλά στοιχεία της Π.Δ.

Δεν συμφωνώ (σε συνάρτηση με την πρώτη απάντηση)

quote:
Μα φίλε μου αν δεν ήθελε όντως να Τον δεί ο Μωυσής γιατί έπρεπε να εμφανίσει μόνο "το πίσω Του μέρος". Εφόσον όπως λες ήταν πνεύμα θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει χωρίς να τον δεί καθόλου...

Μήπως δεν διάβασες όλο το εδάφιο ; Μήπως το πήρες ως έχει από κάποιο βιβλίο και το έκανες "αντιγραφή" και "επικόλληση" χωρίς να μπεις στο κόπο να το μελετήσεις όλο και όχι αποσπασματικά ;

Στο παραθέτω λοιπόν :

Καί είπε Μωυσής προς Κύριον· .......εμφάνισόν μοι σεαυτόν γνωστώς, ινα ιδω σε, ..........18 και λέγει· εμφάνισόν μοι σεαυτόν, 19 και ειπεν· εγώ παρελεύσομαι πρότερος σου τη δόξα μου .......20 και είπεν· ού δυνήση ιδειν το πρόσωπόν μου· ού γαρ μη ίδη άνθρωπος το πρόσωπόν μου και ζήσεται.21 και είπε Κύριος· ιδού τόπος παρ’ εμοί, στηση επί της πέτρας· 22 ηνίκα δ’ αν παρέλθη η δόξα μου, και θήσω σε εις οπήν της πέτρας και σκεπάσω τη χειρί μου επί σε, έως άν παρέλθω· 23 και αφελώ την χείρα, και τότε όψει τα οπίσω μου, το δε πρόσωπον μου ουκ οφθήσεται σοι.

α. Τί νόημα είχε λοιπόν να περάσει χωρίς να τον δεί αφού το είχε ζητήσει ο ίδιος (ο Μωυσής);
β. Όπως βλέπεις το λέει καθαρά ότι δεν μπορούσε να αντέξει ο Μωυσής το βίωμα αυτής της Ενέργειας - Πνεύματος σε όλο της το "δυναμικό".

quote:
Καταρχάς αγαπητέ φίλε όσον αφορά στην Βίβλο πιστεύω προσωπικά ότι είναι ένα παραμυθάκι για παιδάκια χωρίς να την χαρακτηρίζει καμιά διαχρονικότητα...

Παραμυθάκια είναι και :

Ο λύκος με τα 7 κατσικάκια.
Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι.
Η Ωραία Κοιμωμένη.
Τα 3 γουρουνάκια.
κ.α.
Αν νομίζεις ότι είναι παραμυθάκια μόνο για παιδιά κάνεις μεγάλο λάθος. (Νομίζεις ότι αυτά προήλθαν από την φαντασία των συγγραφέων ή τα εμπνέυστηκαν΄; Από που προέρχεται η Έμπνευση και τι διαφορά έχει με την φαντασία ;) Όλα αυτά τα "παραμυθάκια" έχουν ένα διαχρονικό και αποκαλυπτικό μήνυμα για το τι είναι άνθρωπος, από τι αποτελείται και τι πρέπει να κάνει για να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος.
Μήπως (αυτό το μήπως είναι πολύ σημαντικό στην αναζήτηση της αλήθειας.) πρέπει να προσπαθήσεις να τα κοιτάξεις και με άλλα "μάτια" (όχι να πιστέψεις, αλλά να το ψάξεις) και όχι μόνο τα παιδικά και τα εξωτερικά ;
Η μόνη διαφορά με αυτούς τους συγγραφείς των "παραμυθιών" είναι ότι δεν είπαν ποτέ ότι τα κείμενα τους είναι θεόπνευστα και αυτοί σωτήρες. (Θεό-πνευστα.....Εμ-πνεύστηκαν) Χμ!!!!

quote:
πραγματικά λυπάμαι οταν γνωρίζουμε τα πάντα για τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τα υπόλοιπα εβραϊκά συνάφια και δεν γνωρίζουμε τι εστί Αριστοτέλης ή Πλάτων.

Συμφωνώ απόλυτα.

quote:
Με βάση λοιπόν τη λογική.

Απάντηση κενού περιεχομένου. Η λογική στηρίζεται σε επιχειρήματα και αποδείξεις βάσει των οποίων βγαίνουν τα "λογικά" συμπεράσματα (μερικές φορές βέβαια και λανθασμένα έως ότου βγούν νέα "λογικά" συμπεράσματα βάσει καινούργιων "αποδείξεων").

quote:
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς,

Συγγνώμη αλλά δεν μου το εξηγείς καθόλου. Εξήγηση είναι αυτή ;
Αφού λοιπόν δεν μπορείς να υποστηρίξεις ο ίδιος την άποψη σου πως λοιπόν την πιστεύεις ;
Το θέμα είναι ότι σέβομαι αυτό που πιστεύεις αλλά δεν μου δίνεις στοιχεία γιατί το πιστεύεις.
Ξέρεις το να κάνουμε κριτική σε κάτι είναι το πιό έυκολο πράγμα. Το να παρουσιάσουμε όμως μιά εμπεριστατωμένη άποψη και να την θέσουμε υπό το κριτικό βλέμμα των άλλων, μάλλον δείχνει την αδυναμία μας να παραδεχτούμε το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.

Μήπως τελικά πιστεύεις ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο ;

Με σεβασμό
Openmind

actrΜέλος
13/09/2005, 21:40:28
quote:
Αν ανατρέξεις την παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική ιστορία Θα δείς ότι άνθρωποι με αυτό το πιστεύω αιματοκύλησαν τον πλανήτη !

Το θεωρείς επίχειρημα τώρα εσύ αυτό?
Εμένα δε με πείθεις πάντως...
Φίλε μου δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά μιλάμε για ένα υποτιθέμενο "θεόπνευστο" κείμενο. Τώρα αν εσύ θεωρείς οτι μπορείς να κρατήσεις οτι σε βολεύει, τί να σουπώ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του με τις οποίες πορεύεται.
Εγώ πάντως θα το θεωρούσα μάλλον προσβολή προς αυτό που πιστεύω και κυρίως στον ίδιο τον εαυτό μου αν κρατούσα "οτι με συμφέρει".
Τέσπα, απόψεις, πάμε παρακάτω

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Γιά τους παπάδες συμφωνώ.
Βέβαια δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις (αρκετές) και στην πόλη αλλά κυρίως στο Άγιο Όρος που είναι διαφορετικής νοο-τροπίας. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Μα φίλε μου οι ύβρεις που σου λέω την Κυριακή της Ορθοδοξίας δεν είναι εφεύρεση παπάδων όπως λές αλλά αποτελούν τα γραπτά της θρησκείας σου. Προφανώς και δεν κατηγορώ αυτούς λοιπόν γιατί αμφιβάλλω και αν καταλαβαίνουν τί διαβάζουν.

quote:
Όλα αυτά τα "παραμυθάκια" έχουν ένα διαχρονικό και αποκαλυπτικό μήνυμα για το τι είναι άνθρωπος, από τι αποτελείται και τι πρέπει να κάνει για να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος.

Το οποίο μήνυμα (επιτρεψέ μου να διαφωνίσω ως προς τη διαχρονικότητα) είχε μλετηθεί και πρωτο ειπωθεί κάτι χιλιάδες χρόνια πρίν στα γραπτά των Ελλήνων...οπότε μάλλον για imitation πρόκειται...
Με την καλή έννοια πάντα

quote:
Με βάση λοιπόν τη λογική.

Εννοώ με βάση τις επιστημονικές έρευνες και μελέτες. Έλεος

quote:
Συγγνώμη αλλά δεν μου το εξηγείς καθόλου. Εξήγηση είναι αυτή ;
Αφού λοιπόν δεν μπορείς να υποστηρίξεις ο ίδιος την άποψη σου πως λοιπόν την πιστεύεις ;

Απο πού έβγαλες το συμπέρασμα ρε φίλε αυτό τώρα?
Πες μου τί θες να μάθεις συγκεκριμένα για να σου πώ.
Με μια γενική ερώτησή σου δεν μπορώ να γράψω το κατεβατό της ιστορίας της ζωής μου και να απαιτείς να σε καλύπτει κιόλας...
Διαχώρισε πάντως κάτι... τη φύση δεν την λατρεύω ως Θεό όπως μάλλον έχεις εσύ στο μυαλό σου σαν τον Γιαχβέ σας, αλλά πολύ απλά πιστεύω οτι αυτή μας δημιούργησε και είναι η αιτία που υπάρχει ζωή στον πλανήτη

Φιλικά
Αποστόλης

OpenmindΝέο Μέλος
15/09/2005, 13:21:50
Αγαπητέ actr σε χαιρετώ. Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά είχα αρκετές υποχρεώσεις και πολύ λίγο χρόνο.
quote:
Το κατά πόσο είναι θεόπνευστο ένα κείμενο εξαρτάται από το κατά πόσο καλά είσαι και σε τι βαθμό συντονισμένος με το Θείο, Συμπαντικό Νού, Δημιουργική Ενέργεια κλπ. Άλλες φορές είσαι πολύ καλά συντονισμένος και καταλαβαίνεις περισσότερα και σωστότερα και άλλες φορές λιγότερο συντονισμένος και έτσι καταλαβαίνεις λιγότερα και μερικές φορές τα μπερδεύεις κιόλας. Και υπάρχει και η περίπτωση να είσαι καλά συντονισμένος, να λάβεις καλά και ξεκάθαρα το μήνυμα αλλά επειδή δεν σε συμφέρει, δεν σου αρέσει, δεν το εφαρμόζεις το αποσιωπάς ή ακόμα χειρότερα το διαστρεβλώνεις.

quote:
Είμαι της άποψης ότι το Θεϊκό Πνεύμα ή Δημιουργική Ενέργεια, ή Συμπαντικός Νούς όπως θες πές το, έχει επιδράσει σε όλες τις θρησκείες του κόσμου. Το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες ή ιδρυτές των θρησκειών αυτών αντιλήφθηκαν την θεϊκή επαφή ή μήνυμα είναι ανάλογα με το πνευματικό τους ύψος. Έτσι ανάλογου πνευματικού ύψους ήταν και τα αποτελέσματα που έδωσαν στους μετέπειτα οπαδούς.

Θα πρόσθετα και τα.......βιβλία.

quote:
Τέσπα,

;;;;;;

quote:
"οτι με συμφέρει".

Εσύ τι λές με συμφέρει ο δύσκολος δρόμος της καλωσύνης, της αγάπης, της κατανόησης, του σεβασμού, της συγχώρεσης ή ο εύκολος δρόμος του μίσους, της κακίας,του κέρδους, του εγωισμού, της εξαπάτησης και κοροιδίας των άλλων, του συμφέροντος κ.α. ;;;
Όπως βλέπεις λοιπόν δεν κρατώ "οτι με συμφέρει" αλλά ότι βελτιώνει πνευματικά την ψυχή μου και γενικά την ποιότητα μου σαν άνθρωπος.

quote:
αποτελούν τα γραπτά της θρησκείας σου

Ποιά γραπτά εννοείς ; Των "Πατέρων της Εκκλησίας";
Μήπως ανήκουν σε κάποιο λειτουργικό τυπικό που δημιουργήθηκε από τους πρώτους Χριστιανούς όταν ο Χριστιανισμός έγινε Θρησκεία (για μένα Θρησκεία = Σύστημα), οπότε είναι ανθρώπινο δημιούργημα με ποταπά κίνητρα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς όχι σίγουρα πνευματικούς ;

quote:
Το οποίο μήνυμα (επιτρεψέ μου να διαφωνίσω ως προς τη διαχρονικότητα) είχε μλετηθεί και πρωτο ειπωθεί κάτι χιλιάδες χρόνια πρίν στα γραπτά των Ελλήνων...οπότε μάλλον για imitation πρόκειται...
Με την καλή έννοια πάντα

Σου έδωσα ένα παράδειγμα όσον αφορά τι μπορεί να είναι ένα "παραμυθάκι" που λές. Κατά τ' άλλα συμφωνώ κι εγώ ότι οι Έλληνες δώσανε πολλά και σίγουρα περισσότερα απ όσα μας λένε. Όπως και πολλά έχουν κάνει "clopy right" απ' αυτούς άλλοι λαοί.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην προσπάθεια του ανθρώπου για πνευματική ανέλιξη. Και νομίζω θα συμφωνίσεις μαζί μου ότι σε ένα βουνό μπορεί να υπάρχουν αρκετά μονοπάτια που οδηγούν στην "κορυφή".

quote:
Εννοώ με βάση τις επιστημονικές έρευνες και μελέτες.

Η σειρά της επιστημονικής προσέγγισης σε κάποιο ζήτημα είναι η εξής :
α. Παρατήρηση
β. Έρευνα
γ. Μελέτη
δ. Θεωρία
ε. Αποδείξεις
Αυτό που πιστεύεις έχει φτάσει μέχρι το "ε" ;

quote:
Πες μου τί θες να μάθεις συγκεκριμένα για να σου πώ.

Στο είπα αλλά δεν μου απάντησες.

quote:

----------------------------------------

quote:
τη φύση δεν την λατρεύω ως Θεό όπως μάλλον έχεις εσύ στο μυαλό σου

Δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Απλά σε ρώτησα τι πιστεύεις και γιατί.

quote:
σαν τον Γιαχβέ σας,

!!!! Μ' έχεις κατατάξει βλέπω στους απέναντι. Σίγουρα θα μου έχεις κολήσει και ταμπέλα.
Η μη αντικειμενικότητά σου φαίνεται στο ότι εγώ σου μιλάω για "Θεό-Δημιουργική Ενέργεια-Συμπαντικό Νού" και εσύ περιέργως είσαι κολημένος κι όλο "Γιαχβέ" και "Γιαχβέ" μου τσαμπουνάς.

Βρέ μπας και πιστεύεις εσύ περισσότερο από ότι εγώ ;

Με σεβασμό
Openmind

actrΜέλος
15/09/2005, 14:41:20
quote:
Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά είχα αρκετές υποχρεώσεις και πολύ λίγο χρόνο.

Μη σανησυχεί βρε παληκάρι εδώ είμαστε δε χανόμαστε...

quote:
Το κατά πόσο είναι θεόπνευστο ένα κείμενο εξαρτάται από το κατά πόσο καλά είσαι και σε τι βαθμό συντονισμένος με το Θείο, Συμπαντικό Νού, Δημιουργική Ενέργεια κλπ. Άλλες φορές είσαι πολύ καλά συντονισμένος και καταλαβαίνεις περισσότερα και σωστότερα και άλλες φορές λιγότερο συντονισμένος και έτσι καταλαβαίνεις λιγότερα και μερικές φορές τα μπερδεύεις κιόλας. Και υπάρχει και η περίπτωση να είσαι καλά συντονισμένος, να λάβεις καλά και ξεκάθαρα το μήνυμα αλλά επειδή δεν σε συμφέρει, δεν σου αρέσει, δεν το εφαρμόζεις το αποσιωπάς ή ακόμα χειρότερα το διαστρεβλώνεις.

Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τελικά...
Απο τη θρησκεία σου θεωρείται θεόπνευστο κείμενο

quote:
quote:
Τέσπα,

;;;;;;

τέσπα = τελοσπάντων

quote:
Εσύ τι λές με συμφέρει ο δύσκολος δρόμος της καλωσύνης, της αγάπης, της κατανόησης, του σεβασμού, της συγχώρεσης ή ο εύκολος δρόμος του μίσους, της κακίας,του κέρδους, του εγωισμού, της εξαπάτησης και κοροιδίας των άλλων, του συμφέροντος κ.α. ;;;
Όπως βλέπεις λοιπόν δεν κρατώ "οτι με συμφέρει" αλλά ότι βελτιώνει πνευματικά την ψυχή μου και γενικά την ποιότητα μου σαν άνθρωπος.

Και οτι δεν τη βελτιώνει?
την απορρίπτουμε?
οτι την χειροτερεύει?
την απορίπτουμε και αυτή?
Αρα λοιπόν κρατάς ή οχι αυτά που σε συμφέρουν?
Μάλλον ναι..

quote:
Υπάρχουν όμως κι άλλοι που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην προσπάθεια του ανθρώπου για πνευματική ανέλιξη. Και νομίζω θα συμφωνίσεις μαζί μου ότι σε ένα βουνό μπορεί να υπάρχουν αρκετά μονοπάτια που οδηγούν στην "κορυφή".

Θα συμφωνίσω
Για πες μου λοιπόν τη συμβολή του Χριστιανισμού σ'αυτό τον τομέα...
Τί καινούριο μας δίδαξε...

quote:
α. Παρατήρηση
β. Έρευνα
γ. Μελέτη
δ. Θεωρία
ε. Αποδείξεις

Αυτό που πιστεύεις εσύ τόχεις περάσει απο αυτή τη διαδικασία?
Αν ναι πολύ θάθελα να μου αναφέρεις τις αποδείξεις

quote:

Προφανώς και όχι
Δε σου απάντησα την πρώτη φορά γιατί νόμιζα πως αστειευόσουν...

quote:
!!!! Μ' έχεις κατατάξει βλέπω στους απέναντι. Σίγουρα θα μου έχεις κολήσει και ταμπέλα.

Δεν το συνηθίζω και δε μαρέσει κιόλας, πίστεψέ με

quote:
Η μη αντικειμενικότητά σου φαίνεται στο ότι εγώ σου μιλάω για "Θεό-Δημιουργική Ενέργεια-Συμπαντικό Νού" και εσύ περιέργως είσαι κολημένος κι όλο "Γιαχβέ" και "Γιαχβέ" μου τσαμπουνάς.

Οτι πείς εσύ...

"Θεό-Δημιουργική Ενέργεια-Συμπαντικό Νού"

Εισαι μεγιστοτεράστιος τελικά...
Αν θες γίνε λίγο πιο σαφής γιατί δεν διαπίστωσα καμιά τέτοια αναφορά σου στα τελευταία σου τόπικ...

quote:
Βρέ μπας και πιστεύεις εσύ περισσότερο από ότι εγώ ;

Πού ξέρεις καμιά φορά...

Φιλικά
actr

OpenmindΝέο Μέλος
21/09/2005, 09:19:46
Φίλε actr

quote:
quote:

Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τελικά...
Απο τη θρησκεία σου θεωρείται θεόπνευστο κείμενο

Σου εξήγησα ποια είναι η δική μου άποψη για το τι είναι θεόπνευστο κείμενο για μένα.

quote:
την απορρίπτουμε?
οτι την χειροτερεύει?

Φυσικά!!!

quote:
Αρα λοιπόν κρατάς ή οχι αυτά που σε συμφέρουν?
Μάλλον ναι..

Δηλαδή εσύ θα έλεγες συμφέρον να μην πηδήξεις σε ένα γκρεμό;
Εγώ θα το έλεγα προφύλαξη της ζωής. Αυτοσυντήρηση. Το ίδιο ισχύει και στα πνευματικά μονοπάτια. Προσπαθείς να πάρεις πάντα το καλύτερο. Προσπαθείς να κάνεις πάντα το καλύτερο. Προσπαθείς να δώσεις πάντα το καλύτερο.

quote:
α. Παρατήρηση
β. Έρευνα
γ. Μελέτη
δ. Θεωρία
ε. Αποδείξεις

Αυτό που πιστεύεις εσύ τόχεις περάσει απο αυτή τη διαδικασία?
Αν ναι πολύ θάθελα να μου αναφέρεις τις αποδείξεις

α. Δεν μου απάντησες στην δική μου ερώτηση.
β. Εγώ δεν σου είπα ποτέ κάτι για αποδείξεις. Εσύ μίλησες για αποδείξεις.

quote:
quote:

Προφανώς και όχι
Δε σου απάντησα την πρώτη φορά γιατί νόμιζα πως αστειευόσουν...

Ωραία θα με ενδιέφερε λοιπόν ειλικρινά να ακούσω την δικιά σου θεώρηση για την προέλευση του ανθρώπου και της Δημιουργίας γενικά.

quote:

Δεν το συνηθίζω και δε μαρέσει κιόλας, πίστεψέ με

Αν κάνω λάθος σου ζητώ συγγνώμη. Αλλά το ύφος των γραπτών σου αυτό μου έδειξε……..Μπορεί να έκανα λάθος.

quote:

Θα συμφωνίσω
Για πες μου λοιπόν τη συμβολή του Χριστιανισμού σ'αυτό τον τομέα...
Τί καινούριο μας δίδαξε...

Νομίζω ότι ξεφεύγουμε από το θέμα μας.
Χωρίς να θέλω να υπεκφύγω πρέπει να επανέλθουμε στο θέμα μας το οποίο είναι διάφορα περίεργα, “παράλογα” και ανεξήγητα της Βίβλου.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ;
Αν όχι τότε η συζήτηση τέλειωσε και με γεια μας με χαρά μας.
Συνέχεια σε όλα τα topic αυτό γίνεται. Ξεκινάει μια συζήτηση για το “α” μόνο και καταλήγουνε να συζητάνε για όλα τα γράμματα της αλφαβήτου.
Έτσι δεν καταλήγεις πουθενά και στο τέλος δεν θυμάσαι κάν ποιό είναι το αρχικό θέμα της συζήτησης.
Αν θέλαμε να μιλήσουμε για τον Χριστιανισμό και την όποια συμβολή του στον κόσμο μπορούμε να πάμε σε ένα άλλο topic (υπάρχουν πάμπολα νομίζω). Όμως εγώ επέλεξα αυτό το topic και την θεματολογία του.

Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για την καλή και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε και άν υπάρξουν άλλοι προβληματισμοί για την βίβλο ευχαρίστως αν γνωρίζω να εκθέσω την άποψη μου.

Με αγάπη και σεβασμό
Openmind

actrΜέλος
21/09/2005, 10:47:32
quote:
Σου εξήγησα ποια είναι η δική μου άποψη για το τι είναι θεόπνευστο κείμενο για μένα.

Ρε φίλε τελικά ένα δεν κατάλαβα.
Ασπάζεσαι τη θρησκεία σου ως έχει, εξολοκλήρου και χωρίς εξ-αιρέσεις-
η όχι;
Αν οχι, τότε δεν μπορώ να σου πώ κάτι παραπάνω...
Αν ναι τότε πώς είναι δυνατόν να κρατάς μόνο τα καλά στοιχεία (άσχετα αν μέσα απο αυτήν την άποψη γίνεσαι καλύτερος πνευματικά) και να εξαιρείς τα ¨άσχημα¨;
Πραγματικά δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική

Αν θες να μορφωθείς πνευματικά όπως λες, πιστεύω οτι θα το καταφέρεις περισσότερο αν διαβάσεις αρχαία ελληνική γραμματεία (δεν ξέρω αν το κάνεις ίδη) παρά μέσω της θρησκείας σου.

quote:
quote:
την απορρίπτουμε?
οτι την χειροτερεύει?

Φυσικά!!!

Τότε φτιάξε μια δικιά σου
Δεν θα μπαίνεις και στον κόπο να διαχωρίζεις τα χρήσιμα απο τα άχρηστα σημεία της

quote:
β. Εγώ δεν σου είπα ποτέ κάτι για αποδείξεις. Εσύ μίλησες για αποδείξεις.

quote:
α. Παρατήρηση
β. Έρευνα
γ. Μελέτη
δ. Θεωρία
ε. Αποδείξεις

Τελοσπάντων επειδή είμαι στη σχολή τώρα δεν μπορώ να σου πώ τα πιστεύω μου για τη δημιουργία του ανθρώπινου είδους και τα σχετικά...

quote:
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για την καλή και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε

Ελπίζω και εγώ να ήταν επικοδομητική φίλε μου
Καλή σου μέρα

Edited by - actr on 21/09/2005 10:49:36

06/01/2006, 21:08:14

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ FORUMS.
περισσότερα στο σχετικό θέμα:

Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνε κλικ^^^^