ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Arela4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ArelaΜέλος
10/02/2006, 12:51:54
Το αιθερικό είναι μια έννοια που ιστορικά χρησιμοποιήθηκε στην επιστήμη (ως μέσο) και στην φιλοσοφία (ως ουσία). Πίστευαν ότι ήταν η ουσία που «γέμιζε» όλο το χώρο. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ τον περιλάμβανε ως το ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, επί της αρχής ότι η φύση αποστρέφεται το κενό. Το αιθερικό αποκαλείτο επίσης ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ. (πέμπτη ουσία-πέμπτο στοιχείο). Το αιθερικό ήταν ευρέως αποδεκτός στην ελληνική φιλοσοφία και την επιστήμη.
Παραπάνω μετέφρασα μέρος σχετικού άρθρου-ανάλυσης από εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Aether_%28classical_element%29
Επίσης, ενδιαφέρον έχει το άρθρο που διάβασα εδώ http://ascension2000.com/ConvergenceIII/c305.htm περί αιθέρος, ηλεκτρομαγνητισμού και ελεύθερης ενέργειας , καθώς και άρθρο για διατριβές περί αιθερικής επιστήμης εδώ http://www.padrak.com/ine/ATHERICBOOK.html .

Πρόθεσή μου είναι να κατατάξω την ψυχή, μέσα στο υλικό πεδίο, ως μορφή ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, καθ'όλα υπαρκτής, με την οποία καταπιανόταν και καταπιάνεται σοβαρά η επιστήμη, και άρα στη σκέψη μου δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Μας έχουν μάθει να διαχωρίζουμε τον κόσμο σε δύο σκέλη. Πνευματικό και Υλικό. Στην πιθανότητα να μιλάμε για ΕΝΑΝ κόσμο χωρίς κάθετους ασπρόμαυρους διαχωρισμούς, αλλά με περισσότερες από τις 3 γνωστές διαστάσεις και περισσότερες απ'τις γνωστές και παγειωμένες μορφές ενέργειας, ποια θα ήταν η θέση σας? (Μιλάμε για περισσότερες απ'αυτές που γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε με τα 5 αισθητήρια- βλ.θεωρία των υπερχορδών κάνει λόγο για δέκα ή έντεκα διαστάσεις. Παραπλήσιες ερμηνείες της μιλάνε ακόμα και για 26 διαστάσεις).

Επανακάμπτοντας ύστερα από καιρό, αναμένω μ'ενδιαφέρον σχόλια και σκέψεις σας.

Β+

12/02/2006, 15:37:23
Αγαπητή Arela, να σε καλωσορίσω ξανά!
Για να καταλάβω το θέμα σου (επειδή έχει ενδιαφέρον), εννοείς πως η κρατώσα αντίληψη για τον κόσμο μας είναι οτι χωρίζεται σε πνευματικό και υλικό.
Όπου ο υλικός είναι άμεσα αντιληπτός σε εμάς κάθε στιγμή της ζωής μας ενώ ο πνευματικός μας "ανοίγεται" κάποια άλλη στιγμή πχ μετά τον θάνατο μας?
Αν εννοείς αυτό, νομίζω πως ο κόσμος μας συνίσταται τόσο από τη μία "κατηγορία" όσο κι από την άλλη.
Απλά οι άνθρωποι είναι ικανοί να μπορούν να κατανοήσουν μόνο τον υλικό.
Αυτό που βλέπουν, αυτό που ακούν, αυτό που νιώθουν.
Αυτό που δε μπορούν να βιώσουν είτε το αρνούνται είτε το αμφισβητούν.
Δεν σημαίνει όμως πως οτι δεν αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχει, σωστά φίλη μου?

In anticipation of my resurrection...

liviaΜέλος
13/02/2006, 09:58:34
καλημέρα,
νομίζω οτι εννοείς πως η ψυχή έχει και παίζει σοβαρό (ίσως ισοβαρή?)ρόλο με το σώμα στην επίγεια ζωή μας,έχοντας δικές τις αισθήσεις.
Οι πέντε αισθήσεις του σώματoς είναι γνωστές,τις ψυχής είναι γνωστές?
Ναί,αλλά οι περισσότεροι "αναζητητές" θεωρούν οτι η επίγεια ζωή είναι για την ψυχή περίοδος προετοιμασίας για την πραγματική της "ζωή" που αρχίζει με τον θάνατο του σώματος.
Αν όμως μπορέσουμε να εντάξουμε την ψυχή στον υλικό κόσμο όπως λές,τότε ίσως,στην λογική που θα ακολουθήσουμε για να αποδείξουμε (δείξουμε)οτι η ψυχή υπάρχει εδώ και τώρα και ζεί μέσα απο δικές της αισθήσεις,(υπερακοή,ενώραση,διαίσθηση?),πρέπει πρώτα απο όλα να κατανοήσουμε τι σημαίνει υλικός κόσμος.
Αν εννοείς κάτι άλο,
περιμένω,

Είναι δύσκολο το μονοπάτι

Edited by - livia on 13/02/2006 09:59:25

13/02/2006, 11:33:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΦΙΛΗ ArelaΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΛΘΕΣ.....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ....
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ..

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ MOY ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΕ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ...

ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ