- Τριτο μάτι - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:Οι δοκιμασίες που δέχεσαι δεν είναι απλές σπαζοκεφαλιές μυαλού. Νομίζω, και πάλι, ότι αντιλαμβάνεσαι λάθος το τι πάει να πει μύηση.
μια επιπλεον δοκιμασια(σπαζοκεφαλια μυαλου)που θα σου βαλει για να λυσεις μονος σου αυτο που νοιωθεις
Οι δοκιμασίες θέτονται από τον ίδιο τον ψυχολογικό σου εκπαιδευτή (κοινώς γνωστό και ως Lucifer) και είναι δοκιμασίες μέσα στην καθημερινή ζωή (και άλλες). Μπορεί να είναι κάτι απλό, π.χ. ένα χαρτί κάποιου να 'χει πέσει κάτω και εσύ να πρέπει να επιλέξεις αν θα το σηκώσεις ή όχι. Μπορεί να χρειαστεί να επιλέξεις ανάμεσα στη δουλειά και σε κάτι πνευματικό και να δοκιμαστεί το αν μπορείς και ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες και να βρίσκεις λύσεις. Πολλά μπορεί. Πάντως η δοκιμασία, κατα τη γνώμη μου, δεν είναι ένα απλό αίνιγμα (έστω και αν έχει κάτι να σου δώσει αυτό το "αίνιγμα").
Οι δυνάμεις μας δεν αφυπνίζονται απο άλλους, τις αφυπνίζει η ίδια μας η πνευματική εξέλιξη, η οποία βέβαια έχει πολλές πτυχές, που όλες γερνάνε γύρω από τα εξής:
1)Αφύπνιση συνείδησης
2)Αλχημεία
3)Θάνατος του Εγώ
άλλοι τα θέτουν έτσι:
1)Αφύπνιση της Συνείδησης & Θάνατος του Εγώ
2)Αλχημεία
3)Θυσία για την ανθρωπότητα (προσφορά για την ανθρωπότητα)
Ουσιαστικά τα τρία αυτά πράγματα είναι αλληλένδετα. Όποιος κάνει μόνο ένα από τα τρία, δεν επιτυγχάνει αν γίνει θεός, παραμένει αυτό που είναι.
Σου έχει αναφέρει κάτι από τα παραπάνω ο Δάσκαλός σου; Τι πνευματική άσκηση σου έχει προτείνει;
Ένας Δάσκαλος, ενδεχομένως να μπορεί να σου δώσει κάποιες δυνάμεις (δεν το γνωρίζω), όμως, γιατί να το κάνει;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/01/2012 03:49:19
quote:Οπότε αυτά σου τα 'χει μάθει ο δάσκαλός σου; Αν στα 'χει μάθει, και στα 'χει μάθει σωστά, μάλλον καλός είναι...
Με αυτα τα 3 που ειπες..τα ειπες ΟΛΑ!! μπραβο σου!!!
ΥΓ: Για να κάνεις quote απλά πάτα αυτό το εικονίδιο ![]()
και βάλε το κείμενο που θες (με αντιγραφή-επικόλληση) ανάμεσα στα (quote) (/quote) που θα εμφανιστούν. Δηλαδή: (quote) ...κείμενο... (/quote)
quote:Χμμμ...
και για αυτον ειναι τοσο απλο το να κανω μια απλη ερωτηση..αυτο προφανως απο τα 3 που ειπες ανηκει στην κατηγορια του να σπασεις το εγω σου,τη ντροπη σου και γενικως αυτο που σε κραταει καθηλωμενο μακρυα απο αυτο που θες.Δε ξερω αν τα εξηγω και σωστα..προσπαθω οσο μπορω....
Κοίτα... εγώ δε ξέρω αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι ή δεν είναι δάσκαλος. Μπορεί να είναι απλά κάποιος που ξέρει καλά π.χ. διαλογισμό. Αυτό δεν τον καθιστά δάσκαλο, αλλά τον καθιστά έναν άνθρωπο με αρκετό "φώς", που πιθανόν να μπορεί όντως να σε βοήθήσει σε κάποια πράγματα. Μπορεί και όχι!
Αν είναι όντως δάσκαλος, η μέθοδος που ακολουθεί είναι θα έλεγα κάπως ανορθόδοξη για τα δικά μου γούστα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι (εγώ δεν μπορώ να κρίνω έναν δάσκαλο). Ίσως αυτό να χρειάζεσαι αυτή τη χρονική στιγμή, και όχι κάτι πιο, ας πούμε, εξειδικευμένο. Αργά ή γρήγορα όμως, αν και εφόσον είναι όντως δάσκαλος, θα πρέπει να σου υποδείξει έναν τρόπο με τον οποίο να γίνεις και εσύ δασκάλα, δηλαδή έναν τρόπο να φτάσεις εκεί που είναι και μετά να τον ξεπεράσεις. Το μονοπάτι της μύησης, δεν υπάρχει. Αντιλαβάνεσαι λοιπόν ότι ο καθένας θα πρέπει να φτιάξει τον δικό του δρόμο ανάμεσα στα αγκάθια και τα σκοτεινά σοκάκια.
Αυτό, το να γίνεις δάσκαλος, δεν γίνεται δια μαγείας με το να σε φωτίσει κάποιος, χρειάζεται προσωπική προσπάθεια και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ θυσίες.
quote:Ναι μπορείς να το πεις και έτσι χαχα. Βέβαια δεν νομίζω ότι το σκοτώνεις έτσι το Εγώ.. αλλά του κάνεις αδύναμο, του κόβεις τη τροφή. Είναι σημαντικό να έχουμε θέληση ισχυρότερη από του Εγώ.
.αυτο προφανως απο τα 3 που ειπες ανηκει στην κατηγορια του να σπασεις το εγω σου,τη ντροπη σου και γενικως αυτο που σε κραταει καθηλωμενο μακρυα απο αυτο που θες.Δε ξερω αν τα εξηγω και σωστα..προσπαθω οσο μπορω....
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/01/2012 14:44:14
quote:quote:Οι δοκιμασίες που δέχεσαι δεν είναι απλές σπαζοκεφαλιές μυαλού. Νομίζω, και πάλι, ότι αντιλαμβάνεσαι λάθος το τι πάει να πει μύηση.
μια επιπλεον δοκιμασια(σπαζοκεφαλια μυαλου)που θα σου βαλει για να λυσεις μονος σου αυτο που νοιωθεις
Οι δοκιμασίες θέτονται από τον ίδιο τον ψυχολογικό σου εκπαιδευτή (κοινώς γνωστό και ως Lucifer) και είναι δοκιμασίες μέσα στην καθημερινή ζωή (και άλλες). Μπορεί να είναι κάτι απλό, π.χ. ένα χαρτί κάποιου να 'χει πέσει κάτω και εσύ να πρέπει να επιλέξεις αν θα το σηκώσεις ή όχι. Μπορεί να χρειαστεί να επιλέξεις ανάμεσα στη δουλειά και σε κάτι πνευματικό και να δοκιμαστεί το αν μπορείς και ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες και να βρίσκεις λύσεις. Πολλά μπορεί. Πάντως η δοκιμασία, κατα τη γνώμη μου, δεν είναι ένα απλό αίνιγμα (έστω και αν έχει κάτι να σου δώσει αυτό το "αίνιγμα").
Οι δυνάμεις μας δεν αφυπνίζονται απο άλλους, τις αφυπνίζει η ίδια μας η πνευματική εξέλιξη, η οποία βέβαια έχει πολλές πτυχές, που όλες γερνάνε γύρω από τα εξής:
1)Αφύπνιση συνείδησης
2)Αλχημεία
3)Θάνατος του Εγώάλλοι τα θέτουν έτσι:
1)Αφύπνιση της Συνείδησης & Θάνατος του Εγώ
2)Αλχημεία
3)Θυσία για την ανθρωπότητα (προσφορά για την ανθρωπότητα)Ουσιαστικά τα τρία αυτά πράγματα είναι αλληλένδετα. Όποιος κάνει μόνο ένα από τα τρία, δεν επιτυγχάνει αν γίνει θεός, παραμένει αυτό που είναι.
Σου έχει αναφέρει κάτι από τα παραπάνω ο Δάσκαλός σου; Τι πνευματική άσκηση σου έχει προτείνει;
Ένας Δάσκαλος, ενδεχομένως να μπορεί να σου δώσει κάποιες δυνάμεις (δεν το γνωρίζω), όμως, γιατί να το κάνει;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/01/2012 03:49:19
Τζέκυλ,
συγχώρησε με, ποτέ δεν θα γίνει αυτό,
αφύπνιση, θάνατος, αλχημεία θυσία,
Ο δρόμος είναι ο εξής:
Μετάνοια.
Αναγέννηση, (από Άνω
Βάπτιση, (στο Πνεύμα
Αγιασμός, (αγνότητα, καθαρότητα
Μαθητεία, (αύξηση
Φώτιση, (αυτοπραγμάτωση
Θέωση (επίτευξη
Η ΘΥΣΊΑ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΟς ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑς!
Πως θα διακρίνουν τα νέα παιδιά την αλήθεια;
quote:Κάνεις λάθος, τίποτα από αυτά δε χρειάζεται να κάνουμε, γιατί η θυσία έγινε για εμάς.
Μετάνοια.
Αναγέννηση, (από Άνω
Βάπτιση, (στο Πνεύμα
Μαθητεία, (αύξηση
Φώτιση, (αυτοπραγμάτωση
Θέωση (επίτευξη
Αλήθεια
δεν κουράστηκες μ' αυτό το πισω-γύρισμα;
αλλού έγραψες,
για να φάμε από το δένδρο της ζωής (πρέπει=νομο)
να (εμείς) εξαλείψουμε...θαρρείς και μπορούμε εμείς, ή
μπορεί αυτή η εγωική συνείδηση να πράττει..καταλαβαίνεις
ότι σας έχει δέσει χειροπόδαρα ένα πνεύμα "μονο-εμισμού"
δηλαδή,
μόνο εμείς ξέρουμε, όμως έγραψα στο -πίστη-σήμερα
και το μήνυμα είναι και για σένα,
αγάπη ειρήνη χαρά
quote:
Αλήθεια
δεν κουράστηκες μ' αυτό το πισω-γύρισμα;αλλού έγραψες,
δηλαδή,
μόνο εμείς ξέρουμε, όμως έγραψα στο -πίστη-σήμερα
και το μήνυμα είναι και για σένα,
Έτσι είναι, και εγώ ξέρω, και εσύ ξέρεις απ' ότι φαίνεται, γενικά όλοι ξέρουμε... και κανείς δε ξέρει τίποτα
Πάμε τώρα στα πιο ουσιώδη..
Η συνείδηση δεν είναι εγωική! Η συνείδηση είναι φυλακισμένη μέσα στο Εγώ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η συνείδηση δεν είναι Εγώ. Καμία σχέση. Όταν μιλούσε π.χ. ο Κρισναρμούτη για "επανάσταση της συνείδησης" λες να εννοούσε το Εγώ; ή εννοούσε κάτι άλλο;
Τέλος πάντων, γνωρίζω ότι είναι δυσκολο όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικές λέξεις για διαφορετικά πράγματα να υπάρξει σωστή συνεννόηση και επειδή μπορεί και οι δύο να έχουμε δίκαιο, αλλά να λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια, θα ήθελα να μου εξηγήσεις ένα-ένα πώς γίνονται τα παρακάτω που ανέφερες:
quote:
Μετάνοια.
Αναγέννηση, (από Άνω
Βάπτιση, (στο Πνεύμα
Μαθητεία, (αύξηση
Φώτιση, (αυτοπραγμάτωση
Θέωση (επίτευξη
(καλύτερα να τα εξηγήσεις στο θέμα της Άννας ή στο Καράβι)
Το καλύτερο θα ήτανε να δώσεις μεθόδους για το καθένα, να μιλήσεις δηλαδή για το καθένα καθαρά πρακτικά (εγώ έτσι συνηθίζω να κάνω),
Γιατί και η Θέωση είναι κάτι πρακτικό, όχι κάτι θεωρητικό, ούτε κάτι συμβολικό.
Αλλά αν δεν μπορείς να μιλήσεις πρακτικά για τους Χ λόγους, προσωπικά δέχομαι να μιλήσεις και συμβολικά. Αν τώρα οι συμβολισμοί σου δεν είναι κατανοητοί θα κάνω περαιτέρω ερωτήσεις για να καταλάβω. Αλλά πρέπει και εσύ να φροντίσεις να είναι κατανοητοί, ο κοσμάκης δεν έχει μαντικές ικανότητες, για την ακρίβεια ο κοσμάκης έχει ελάχιστη επαφή με το θείο.
Ξαναλέω όμως, ότι θέλω να δώσεις πράγματα πρακτικής χρησιμότητας, ότιδήποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό είναι απλά πληροροφρίες που βαραίνουν τον εγκέφαλο, ή βιώματα τα οποία μόνο μέσα από άσκηση μπορούν να αποκτηθούν (και χωρίς άσκηση ενδεχομένως) προσωπικά από τον καθένα, οπότε και πάλι είναι άχρηστο απλά το να ακούμε τα βιώματα κάποιου. Θέλω να μου πεις τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, κάποιος που ξεκινάει αυτή τη στιγμή το έργο.
Αυτά...
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/01/2012 11:22:10
quote:Έχω πει σε άλλο θέμα (στο φόρουμ ΠΑΡΑΞΕΝΟ) ότι η εξάλειψη γίνεται με προσευχή στη θεϊκή Μητέρα (Παναγία για τους Χ.Ορθόδοξους). Το είχε αναφέρει και ο Ελμισατβα σε εκείνο το θέμα και είχε μιλήσει (όπως και εγώ έχω μιλήσει) για προσευχή στον Χριστό. Δεν έχω πει κάτι παράλογο. Αν εσύ ξέρεις κάποιον άλλον τρόπο, πες τον, εδώ είμαστε
αλλού έγραψες,
δηλαδή,
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/01/2012 11:23:07
Ο Διδάσκαλος αυτός ο οποίος δίδει Μυήσεις ανήκει σε κάποια Μυητική γραμμή;
Διότι Μύηση μπορεί να δώσει μόνον:
1.) Κάποιος Διδάσκαλος-Μυητής που ανήκει σε κάποια Μυητική άλυσο.
2.) Διδάσκαλοι που ανήκουν σε κάποια Μυητική γραμμή οι οποίοι ΔΕΝ είναι Μυητές, είναι όμως Μυημένοι Διδάσκαλοι(δέν είναι όλοι οι Μυημένοι Διδάσκαλοι Μυητές), αλλά με τήν βοήθεια Αληθούς Μυητικού Τυπικού και συνεπικουρία άλλων -τουλαχιστον- 6 Διδασκάλων και μόνον παρουσία τών "Φώτων" του Τάγματος "Ανοιγμένων" κατά τό Τυπικό του -εκάστοτε- Τάγματος, έχουν ΡΟΛΟ ΜΥΗΤΟΥ κατά τήν Μύηση και μόνον.
3.)Όλοι οι Διδάσκαλοι Μυητές -όπως και οι λοιποί Μυημένοι-, ανήκουν σε κάποια ΜΥΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΟ (Παραδοσιακή οδό, ή αλλιώς οδό της αληθούς μυήσεως).
Άν τήν Μύηση τήν έδωσε ΜΟΝΟΣ, πρέπει οπωσδήποτε να είναι Διδάσκαλος ΜΥΗΤΗΣ -είτε ενταγμένος σε Τάγμα, είτε Μυημένος ώς "Ελεύθερος Μυητής", σε κάποια "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΥΗΤΙΚΗ ΑΤΡΑΠΟ".