- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Η ΟΥΣΙΑ δεν είναι κάτι νοητικό. Έτσι δεν μπορούμε να πούμε
quote:
Earendil Το μυαλό μου οργανώνει την προσωπικότητα μου για να δρά σύμφωνα με την ουσία, το μυαλό μου είναι αυτό που συλλαμβάνει την ουσία, μάλλον.
Όταν δρα η Ουσία τότε το μυαλό και η προσωπικότητα γίνονται οι υπηρέτες.. στην αντίθετη περίπτωση, γίνονται οι κύριοι και η ΟΥΣΙΑ το έρμαιο!
quote:
Earendil Άρα (επίσης μάλλον) η ουσία είναι η αιτία της ύπαρξης της προσωπικότητας.(;)
Η προσωπικότητα υπάρχει επειδή υπάρχει το διανοητικό. Πχ σε ένα ζώο υπάρχει προσωπικότητα; Υπάρχει όμως.. ένστικτο… σοφία της φύσης.
quote:
Εαρινός Να δεχθώ την ουσία ως αρμονία ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο και μάλιστα αναφερόμενη και εκ-πορευόμενη απο έναν καλλιεργημένο-πειθαρχημένο νού , με εν-συναίσθηση και επιδραστικότητα και ως δομικό στοιχείο ενός υπρ-κείμενου νού , με υπερ-κείμενη σκέψη , ικανού να κάνει delete kai reset και re-boot ενεργητικά...
Να ¨δεχτείς¨ την ΟΥΣΙΑ ως συνείδηση η οποία μπορεί να γίνει ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Δηλ να αυτό-αναγνωριστει χωρίς κάποιο μέσο! Τότε είναι που κάποιος ξέρει τι είναι η ΟΥΣΙΑ ..ποτέ πιο πριν. Όλα τα πιο πριν είναι διανοητικοί συλλογισμοί.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 04/06/2010 10:31:17
Αυτό που λέμε είναι τελείως απλό και φυσικό. Ξεκινάμε από αυτό που είμαστε, διευρύνουμε αυτό που είμαστε, βιώνουμε αυτό που Είμαστε στο Βάθος. Δεν μιλάμε ούτε γιά θεωρίες, ούτε γιά εκκλησίες και σκοπιμότητες, ούτε για εκμετάλευση, είτε ιδεολογική, είτε οικονομική, ούτε γιά τίποτα άλλο.
Ο καθένας πρέπει μόνος του, μέσα του να βρει την Αλήθεια. Κι αν υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε ας συζητήσουμε. Αλλά ας το κάνουμε σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, πέρα από θεωρίες, πέρα από προσωπικές συγχίσεις και μέσα σε ένα ευπρεπές κλίμα.
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι: Μπορούμε να δούμε την μεταφυσική σαν προσωπικό βίωμα; Μπορούμε να βιώσουμε τον Αληθινό Εαυτό μας; Το Απόλυτο;
==================================================================
Μιλάμε για την διερεύνηση της αλήθειας φίλε μου Υπηρέτη -μικρούλη-...
....και αναπόφευκτα γίνεται συσχετισμός του σημερινού εαυτού μας , του κοινωνικά διαμορφωμένου μέσα απο την εκ-πολιτιστική διαδικασία την οποία όλοι μας "υποσθήκαμε" και θα μπορούσα να πώ "υφιστάμεθα" σε καθημερινή βάση , μιάς και κάθε σκέψη ..κάθε αξιολόγησή μας "περνάει" μέσα απο τον δοσμένο κώδικα -κοινωνικό- περί ορθού και λάθους και πράγματι αυτό μας χειραγωγεί και ορίζει κάθε εσωτερική μας διεργασία!
Υπάρχει η "απαίτηση" απο την άλλη μεριά για επιστροφή -ίσως και παλιγγραφή- σε κείνη την καθαρή ψυχή του νεο-γέννητου παιδιού ... την "αμόλυντη" 'οπως εικάζεται...που δεν έχει επι-μολυνθεί απο ηθικούς προστακτικούς κώδικες -πεποιθήσεις-προκαταλλήψεις και βιώματα ενοχοποιητικού τύπου .....!
Ωραία λοιπόν , ας το κάνουμε και η πρώτη ερώτηση εκ των πραγμάτων -κατα την γνώμη μου- μπορεί να είναι η εξής:
-Υπάρχει έστω και μια περίπτωση , ο οποιοσδήποτε άνθρωπος , οπουδήποτε αυτός και αν βρίσκεται πάνω στην γή , να πούμε ότι δεν είναι υποκείμενος στις γονεϊκές εντολές και κατευθύνσεις?
-Υπάρχει περίπτωση -ο οποιοσδήποτε- άνθρωπος , να μην συμπεριλάβει στην σκέψη του και στο λογισμικό του , ότι εκτός απο μονάδα ... αποτελεί και κύτταρο μιας κοινωνίας που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αγνοήσει???
-Και αυτό -σε κάθε περίπτωση- δεν ορίζει μια μορφή εξάρτησης ή και φόβου ή ακόμα-ακόμα αδυναμίας συνεύρεσης???
-Θα δεχθούμε την "συνέργεια" ως δομικό λίθο για την οποιαδήποτε περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξη σε οποιοδήποτε τομέα και θα δεχθούμε ότι η επίτευξή της "περνάει" μέσα απο μια σειρά -πρωτίστως- εσωτερικών διαδικασιών αλλα και της ανάλογης παιδείας??

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Στον αληθινό διαλογισμό,σταδιακά αρχίζεις να αισθάνεσαι την κοσμική ενέργεια.Στην αρχή νιώθεις μια δόνηση στο κέντρο του εγκεφάλου σου που ολοένα και αυξάνεται.Αργότερα αισθάνεσαι όλο σου το σώμα να δονείται και σταδιακά γίνεσαι ένα με το σύμπαν,όπως μια κεραία συντονίζεται με συχνότητες,έτσι και το σώμα σου συντονίζεται με όλες τις συχνότητες του σύμπαντος.
Μιλάμε λοιπόν πρακτικά,χωρίς έννοιες και συλλογισμούς,μόνο με εμπειρίες.
quote:
Εαρινέ,για να καταλάβεις αυτά που σου λέει ο υπηρέτης,(υπηρέτης της ουσίας του προφανώς),θα πρέπει να έχεις κάποια εμπειρία στο θέμα του διαλογισμού.Εννοώ τον αληθινό διαλογισμό,όχι κάποιον συλογισμό που κάνεις με τον νού σου ενώ έχεις κλειστά μάτια και χαλαρώνεις σε στάση οκλαδόν.Στον αληθινό διαλογισμό,σταδιακά αρχίζεις να αισθάνεσαι την κοσμική ενέργεια.Στην αρχή νιώθεις μια δόνηση στο κέντρο του εγκεφάλου σου που ολοένα και αυξάνεται.Αργότερα αισθάνεσαι όλο σου το σώμα να δονείται και σταδιακά γίνεσαι ένα με το σύμπαν,όπως μια κεραία συντονίζεται με συχνότητες,έτσι και το σώμα σου συντονίζεται με όλες τις συχνότητες του σύμπαντος.
Μιλάμε λοιπόν πρακτικά,χωρίς έννοιες και συλλογισμούς,μόνο με εμπειρίες.
Για να δείς , ότι δεν είμαι κανένας "παραδόπιστος" και έχω την καλή διάθεση να εστιάσω στα όσα λές...θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση:
-"Και σαν δονηθώ με το σύμπαν..συντονισθώ..τι πρακτικό αποτέλεσμα θα έχει αυτό για μένα και την ζωή μου ή την ζωή του καθενός"???
Θα βελτιωθώ ως άνθρωπος και αυτό θα επιτελέσει θεματική νοητική αλλαγή στάσης απέναντι στα πράματα , με λίγα λόγια μετά απο αυτήν την εμπειρία όλα όσα πίστευα και διαστρωμάτωναν τον νού μου ... θα αλλάξουν άρδην και θα αρχίσω να βλέπω τους ανθρώπους με άλλο "μάτι" και θα συνυπάρχω μαζί τους σε μια άλλη κατα-νόηση???
Και πως θα γίνει αυτό...πιο είναι το σκεπτικό και οι αρχές του???

quote:
Θα βελτιωθώ ως άνθρωπος και αυτό θα επιτελέσει θεματική νοητική αλλαγή στάσης απέναντι στα πράματα , με λίγα λόγια μετά απο αυτήν την εμπειρία όλα όσα πίστευα και διαστρωμάτωναν τον νού μου ... θα αλλάξουν άρδην και θα αρχίσω να βλέπω τους ανθρώπους με άλλο "μάτι" και θα συνυπάρχω μαζί τους σε μια άλλη κατα-νόηση???
O στόχος του διαλογισμού είναι η πνευματική εξέλιξη.Είναι ο τρόπος για να θυμηθούμε ποιοί ήμασταν προτού ενσαρκωθούμε στην γή.Είναι μια διαδικασία ανάβασης στην πηγή.Δέν έχει να κάνει με το "να είμαι καλύτερος άνθρωπος" μπορεί να γίνει αυτό,αλλά ώς φυσικό επακόλουθο.Για να θέλεις να προχωρήσεις,θα πρέπει πρώτα να έχεις συνειδητοποιήσει οτι δέν είσι μόνο σάρκα και οστά,αλλά κάτι περισσότερο.Όσο προχωράει κάποιος αλλο τόσο αλλάζει η αντίληψή του,γιατί καταλαβαίνει περισσότερα.
quote:
Η απλή και προσιτή πρακτική διαλογισμού σε όλους,είναι αυτή εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=e0rSmxsVHPE
Δές όλο το βίντεο,μήν βαρεθείς στην αρχή.
Θα σου δώσω μερικές απαντήσεις..αλλα και πάλι δεν σου επιβεβαιώνουν τίποτα επειδή μια άλλη σκέψη και ένα καινούριο ερώτημα μπορεί να δημιουργηθεί και συνεχώς να κινείσαι στην περιφέρεια του ψυχολογικού εαυτού και ποτέ προς το κέντρο αυτού που ΕΙΣΑΙ.
quote:
-"Και σαν δονηθώ με το σύμπαν..συντονισθώ..τι πρακτικό αποτέλεσμα θα έχει αυτό για μένα και την ζωή μου ή την ζωή του καθενός"???
Δεν θα το περιέγραφα έτσι… αλλα δεν πειράζει προς το παρόν.. Το πρακτικό αποτέλεσμα θα ήταν ότι για πρώτη φορά θα από-ταυτιζοσουν από όλα αυτά που νομίζεις ότι είσαι. Έχεις μια εντύπωση, μια ιδέα, για το ποιος είσαι. Αναγνωρίζεις ως εαυτό μια εικόνα..μια διανοητική εικόνα. Η αποτάυτιση από αυτό σε φέρνει στην ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ.
quote:
Θα βελτιωθώ ως άνθρωπος και αυτό θα επιτελέσει θεματική νοητική αλλαγή στάσης απέναντι στα πράματα , με λίγα λόγια μετά από αυτήν την εμπειρία όλα όσα πίστευα και διαστρωμάτωναν τον νού μου ... θα αλλάξουν άρδην και θα αρχίσω να βλέπω τους ανθρώπους με άλλο "μάτι" και θα συνυπάρχω μαζί τους σε μια άλλη κατα-νόηση???
Ναι! ΤΩΡΑ δρας όχι μόνο εσύ.. μέσα από την ψευδή εικόνα αυτού που είσαι, την διαμορφωμένη προσωπικότητα και τα διάφορα εγώ. Όταν έχεις ή όταν δεν θα είσαι ταυτισμένος με αυτά ,τότε θα δρας χωρίς αυτά.. Αυτό είναι κάτι που η ψευδη εικονα αυτου που εισαι, η διαμορφωμένη προσωπικότητα και τα διάφορα εγώ δια μέσου του διανοητικού δεν θα συλλάβουν ποτέ… επειδή είναι κάτι που δεν είναι αυτά.
quote:
Το σκεπτικό είναι ότι υπάρχουν 3ων ειδών πράγματα που κρατούν την συνείδηση φυλακισμένη.. Αυτά είναι .. η ΤΑΥΤΙΣΗ, Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ. Θα μου επιτρέψεις να κάνω μια λεπτομερή με παραδείγματα αναφορά πάνω στο καθένα ξεχωριστά την επόμενη φορά που θα έχω τον χρόνο.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Ασφαλώς μεσα απο το διάβα μου και την περι-ηγησή μου -τόσα χρόνια- σε βιβλία ψυχολογίας -και όχι μόνο-, δειλά-δειλά στην αρχή και με μεγαλύτερο βηματισμό στην συνέχεια συνετελέσθη εντός μου μια δομική αλλαγή , συγκροτώντας έναν "υπερ-κείμενο- εαυτό μεταξύ πραγματικού-πραγματικότητας...μεταξύ επιθυμίας και αιτημάτων...μεταξύ του "ψυχολογικού εαυτού" και του "πρωτεύοντος εαυτού" , μεταξύ λογικής και συναισθήματος...μεταξύ πηγαίων επιθυμιών και εντέχνως δομημένων και υποστασιοποιηθέντων ταυτόχρονα...
Μπόρεσα να βλέπω πλέον πίσω απο την κουρτίνα των συμπεριφορών και να αφουγκράζομαι την ψυχή και τον πόνο των ανθρώπων , ακομα και στις πιο ακραίες συμπερφορές και στιγμές απόγνωσής τους...μπόρεσα και μπορώ πλέον να βρίσκω μόνο όμορφα συναισθήματα , τόσο για τον εαυό μου αλλα και για κάθε συνανθρωπό μου...
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω , ότι οδηγήθηκε ο εαυτός μου στην εμφάνιση και ΚΑΙ ενός άλλου εαυτού που κυριαρχεί και επισημαίνει , ποιά "φωνή" κάθε φορά θέλει να αναλάβει και για ποιό λόγο θέλει να αναλάβει αλλα και ποιά είναι η διάτρηση εκείνη που οργανώνει και αναζωπυρώνει αυτήν την έλλειψη , που θέλει να δεσμεύσει το "συνειδητό" μέρος μου πρός χάριν της απόλαυσής της και μόνο , αγνοώντας εμένα ως οντότητα "συλλογική"...!
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω , ότι πλέον δεν βλέπω μια ματιά...μια συμπεριφορά ή μια κίνηση...βλέπω πίσω απο την κουρτίνα και αφουγκράζομαι φίλε μου εσώψυχες διαμαρτυρίες...πόνους και επιθυμίες!
Το ταξίδι δεν ήταν εύκολο...δοκιμάσθηκα πολύ και δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο σε αυτά τα θέματα...τα αποτελέσματα πάντως ηταν θεαματικά και σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου...σε κάθε περίπτωση ακούω τα όσα λές/έτε...με προσοχή...![]()
![]()

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=32&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10389
Ίσως απαντηθούν διάφορες απορίες σου..
Και λισως σε βοηθήσουν και τα σχήματα αυτής της σελίδας(που είναι μέσα σε αυτές που προτείνω να διαβάσεις):
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=38&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10389
Ότι και να μου πούμε.. ο καθένας έχει τα Πιστεύω του ή τις κολλημένες πεποιθήσεις του!
Και τα δυο είναι ιστορικά πρόσωπα.
Μερικοί όμως λυσσάτε φασιστικά..
Μερικές φορές, μου λέει πολλά ο πόλεμος απέναντι στο Χριστιανισμόκαι σε καμία άλλη θρησκεία..
Αυτό το παραμύθι με το "μάσημα" πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή! Δεν μπορώ να χωνέψω άλλο :) χαχαχα
Γι' αυτό η Ελλάδα δεν πάει μπροστά, την έφαγε ο "Εμφύλιος"...
Edited by - AgentMulder on 03/10/2012 12:46:42
Λοιπόν για παραθέστε (macedon, Αίολος, Σωτήρης και λοιποί) ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ για να ξεκινήσουμε την κουβεντούλα μας...
Υ.Γ macedon, αν δεν έχεις τίποτα αξιόλογο δέχομαι και πηγές ανωνύμων συγγραφέων που ήταν παράλληλα και ντεκορατέρ στο επάγγελμα.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
AgentMulder
macedon τελείωσες ;
Έχει "τελειώσει" από το forum εδώ και κάτι μήνες...
Διάβασε εδώ για να μαθαίνεις τι θα πει αξιοπιστία απόψεων!!!
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11423
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Έτσι, για να τολμάς να μιλάς για την Υπατία, χριστιανόπουλο!
macedon τελείωσες ;

quote:AgentMulder φάε τη λάσπη μου
Όταν εφευρέθηκε η παραπάνω ανοησία, οι "ειδωλολάτρες" είχαν εκλείψει προ πολλού.
quote:
Λοιπόν για παραθέστε (macedon, Αίολος, Σωτήρης και λοιποί) ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ για να ξεκινήσουμε την κουβεντούλα μας...
Έλα Macedon πάρε θέση!
Παρακαλώ καθίστε...
quote:
Έτσι, για να τολμάς να μιλάς για την Υπατία, χριστιανόπουλο!
AgentMulder φάε τη λάσπη μου
Εκτός από τον θρησκευτικό ρατσισμό που σε διακατέχει.., δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου και την όλη επίθεση απέναντι μου Dr.
Τι πάει να πει "τολμάς να μιλάς για την Υπατία";
Δλδ τι σε ενόχλησε; Εκτός από το να πιθηκίζεις;;![]()
Τουλάχιστον ο skeptic, ο PanosT, ο Αίολος βλέπω ότι έχουν επιχειρήματα και το ψάχνουν τα παιδιά και καλά κάνουν αλλά εσύ γιατί τραμπουκίζεις;![]()
Το τι πιστεύω εγώ δεν έχει σχέση με το ότι μερικά πράγματα μπορεί να είναι αλήθεια. Η Πίστη η δική μου δεν έχει να κάνει με το τι σφετερισμούς ή λάθη του παρελθόντος έκαναν κάποιοι από τα τότε ιερατεία. Μην τα συγχέεις στο μυαλό σου..
Edited by - AgentMulder on 03/10/2012 14:07:47
Μια αρλούμπα και ημίσια είναι ο χριστιανισμός και όχι μόνον.
ολες οι θρησκείες είναι τα εργαλεία χειραγώγησης των ηλιθίων εποίκων της Γης.
Τι νομίζετε βρε αμαθή ειδωλολατρικά όντα?
οτι υπάρχει θεός και διάλεξε αυτη την "κουτσουλιά" μέσα σε όλο το σύμπαν,ώστε να δημιουργήσει εσάς να τον λατρεύετε,να τον υμνείτε και να προδίδετε την οικογένειά σας,να σκοτώνετε τους συνανθρώπους σας για χάρη του?
Ρε τολοβομή που χρειάζεστε...![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Τις πρωτογενείς πηγές θέλεις να πεις Πάνο μας. Χωρίς πρωτογενείς πηγές οι σύγχρονες είναι παραμυθάκια.
Σωστά;
Τι ακριβώς αμφισβητείς;
Το ότι εκτελέστηκε η Υπατία, το ποίοι την εκτέλεσαν, το πότε, τους πρώτους ίσως καταγεγραμμένους τραμπούκους (παραβολάνοι), το ότι ήταν ανθρωποθυσία, ή κάτι άλλο;

quote:Έτσι ειμαστε εμείς οι Χρυσαυγίτες.
Dr Jekyll Mr Hydequote:
Έτσι, για να τολμάς να μιλάς για την Υπατία, χριστιανόπουλο!
AgentMulder φάε τη λάσπη μου
Εκτός από τον θρησκευτικό ρατσισμό που σε διακατέχει.., δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου και την όλη επίθεση απέναντι μου Dr.Τι πάει να πει "τολμάς να μιλάς για την Υπατία";
Δλδ τι σε ενόχλησε; Εκτός από το να πιθηκίζεις;;
Τουλάχιστον ο skeptic, ο PanosT, ο Αίολος βλέπω ότι έχουν επιχειρήματα και το ψάχνουν τα παιδιά και καλά κάνουν αλλά εσύ γιατί τραμπουκίζεις;
quote:Για πες το στον Macedon αυτό, να δούμε τι θα σου πει
Το τι πιστεύω εγώ δεν έχει σχέση με το ότι μερικά πράγματα μπορεί να είναι αλήθεια. Η Πίστη η δική μου δεν έχει να κάνει με το τι σφετερισμούς ή λάθη του παρελθόντος έκαναν κάποιοι από τα τότε ιερατεία. Μην τα συγχέεις στο μυαλό σου..
quote:
Έτσι ειμαστε εμείς οι Χρυσαυγίτες.
Να σε χαίρεται η συνομοταξία σου! Μόλις μάθετε και τον Εθνικό Ύμνο ξαναγράψε μας..
http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10127%3Ah-hrysh-aygh-den-xerei-ton-ethniko-ymno-binteo&Itemid=178
Κι αυτό http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11538
Άλλα λέει ο αρχηγός σας εδώ: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11456
quote:
...Για πες το στον Macedon αυτό, να δούμε τι θα σου πει
Και εσύ τι είσαι; η κολιτσίδα του ή ο ρουφ του;
Το φόρουμ έπρεπε να έχει ύφος εκπαιδευτικό και ερευνητικό και όχι εχθροπραξικό..
Edited by - AgentMulder on 03/10/2012 15:55:58
Edited by - AgentMulder on 03/10/2012 16:00:51