- Απάτη "Πολιτικά Ορθή" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Προσδιορίζουμε τη σχέση και τις βάσεις της (κατά προτίμηση όπως πρότεινε ο κυνικός) ώστε να μην χρειαστεί να την "επαναπροσδιορίσουμε"Γενικότερα προτιμώ να πάω γι'αλλη παρά να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσω...
Και παει λοιπόν η Avallon για άλλη , και ο Steelspring για άλλη , και ο Kynikos για άλλη διότι ο προσδιορισμός απέτυχε.
Επειδή όμως το 90% πάει για άλλη , και το 9,9% δεν πάει για άλλη επειδή απλά δεν τους παίρνει , σημαίνει ότι ο προσδιορισμός όπως τον έχουμε συνηθίσει χάνει νερά απο παντού.
έτσι όπως έχουν γίνει όλα είναι λογικό να αμφισβητούμε ακόμη και αυτό.
Σχέση για μένα είναι να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο να ταιριάζεις σε όλα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Γιατί να το κάνεις αυτό; Μα για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος βέβαια! Όχι για τους άλλους. Για σένα! Όσοι το έχουν ζήσει αυτό θα καταλαβαίνουν τι εννοώ.
Ο φίλος όσο και να προσπαθήσει δεν θα μπορέσει να σε αλλάξει. Θα τον ακούς μα δεν θα έχεις κανένα κίνητρο να κάνεις αυτά που σου λέει.
Ο σεξουαλικός σύντροφος της μιας βραδιάς τι να σου πει; Σιγά μην τον νοιάζει.
Τι σε ωθεί λοιπόν να γίνεις καλύτερος; Αυτός που αγαπάς. Που σε καλύπτει πλήρως. Που βοηθά άμεσα ή έμμεσα να διορθώσεις τα ελλατώματα σου. Που μαθαίνει από εσένα. Που γίνεται καλύτερος άνθρωπος μέσω εσού.
Όσο για το γάμο; Τυπική καθαρά διαδικασία. Δημαρχείο και πάλι δημαρχείο.
Δεν ξέρω κάτω από ποιές συνθήκες διαμόρφωσες τις απόψεις σου steelspring. Εύχομαι πάντως να βρεις αυτό που θες σύντομα...
-------------------------
...The Unerring Nereis...
quote:
Δεν ξέρω κάτω από ποιές συνθήκες διαμόρφωσες τις απόψεις σου steelspring. Εύχομαι πάντως να βρεις αυτό που θες σύντομα...
Νemertes
Δεν νομίζω ότι αυτή η κουβέντα να βοηθάει την συζήτηση.
Εν πάσει περιπτώσει ευχαριστώ και ανταποδίδω.
μάλλον παρεξηγήθηκες και κακώς. Οι απόψεις που διαμορφώνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας οφείλονται στα ερεθίσματα που μας δίνει το περιβάλλον μας.
Εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον είναι σκεφτείς πώς διαμόρφωσες αυτή την άποψη. Πέρασες από σχέση και γάμο; Αν ναι, με τι κατάληξη; (Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις, απλά σκέψου τα λόγια μου).![]()
-------------------------
...The Unerring Nereis...
Αν νομίζεις ότι βοηθάει τότε θα πώ ότι έχει περάσει πολύς καιρός απο την τελευταία ευχάριστη ή δυσάρεστη "τρικυμία" στο θέμα αυτό , τόσο που να θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ήρεμο και ψύχραιμο για να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα.
Και οι σχέσεις και ο γάμος μάλλον είναι ένα από αυτά. Πολλά έχουν αλλάξει άλλωστε από το παρελθόν. Σήμερα οι γυναίκες δεν είναι πια θεούσες όπως παλαιότερα, πολλά ταμπού δεν υπάρχουν πια και η θέση της γυναίκας δεν είναι πια όπως η θέση της Άννας Καρένινα.
Οι άνδρες από την άλλη πλευρά έχουν κάνει πια σαφείς διαχωρισμούς, δεν υπάρχει λόγος να μας σπάνε τα νεύρα!
Και είναι επίσης αλήθεια ότι η σχέση άνδρας - γυναίκας έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μίας διαπολιτισμικής επικοινωνίας.
Το πρόβλημα που τίθεται είναι: Σε ποια περίπτωση από τις δύο (σχέση -μή σχέση ή γάμος - μόνος) υπάρχει ικανοποίηση;
Απάντηση: Σε καμία, και στις 2 περιπτώσεις είτε σε γάμο ή σχέση , είτε κατά μόνας, είμαστε απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι. Στην πρώτη περίπτωση λόγω ασπώλειας κάποιων άλλων πραγμάτων και στην δεύτερη λόγω έλλειψης συντρόφου.
Δεν θέλω να μιλήσω για άλλα θέματα εδώ, γιατί πρέπει κάποτε να είμαστε και ρεαλιστές.. Έτσι όπως έχει γίνει η κοινωνία σήμερα, οι σχέσεις είναι για πέταμα. Όχι μόνο θα συμφωνήσω αλλά θα υπερθεματίσω τον ισχυρισμό του steelspring.
Δεν θέλω να προστρέξουν κάποιοι να γίνουν ρομαντικοί. Τα ξέρουμε όλοι αυτά..
Όταν λέμε σχέση εννοούμε κάποια πράγματα όπως πίστη, αφοσίωση, υποχωρήσεις, αγάπη, κλπ , κλπ. Όταν δεν υπάρχουν αυτά (και στη σημερινή εποχή, έτσι όπως έχει γίνει δεν υπάρχει τίποτα όρθιο), τότε
και οι σχέσεις όχι μόνο θέλουν reform, αλλά οι περισσότερες σε ποσοστό υποθέτω > 90% είναι για τον κουβά..
Φιλικά,
quote:
Το πρόβλημα που τίθεται είναι: Σε ποια περίπτωση από τις δύο (σχέση -μή σχέση ή γάμος - μόνος) υπάρχει ικανοποίηση;Απάντηση: Σε καμία, και στις 2 περιπτώσεις είτε σε γάμο ή σχέση , είτε κατά μόνας, είμαστε απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι. Στην πρώτη περίπτωση λόγω ασπώλειας κάποιων άλλων πραγμάτων και στην δεύτερη λόγω έλλειψης συντρόφου.
Καταρχήν μην είσαι τόσο απόλυτος...
Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι την πληρότητα που σου δίνει η ικανοποίηση και η ευτυχία δεν μπορείς να την βιώσεις μέσα από μια σχέση? Αν αυτό θέλεις να μας πεις μάλλον απλά στάθηκες άτυχος στη ζωή σου σε αυτό το θέμα γιατί πίστεψέ με ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ! Βέβαια δε μιλώ για γάμο... όπου εκεί τα πράγματα γίνονται πιο σκούρα... αλλά για σχέση...Είμαι σίγουρη όμως με τον ίδιο τρόπο που εγώ είπα αυτά διαφωνώντας με σένα κάπου υπάρχει κάποιος που να με ανεραίσει και να μου πει ότι ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ...![]()
Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις για το ίδιο θέμα...

S.C.

H Ελλας
προοριζεται
να ζησει
+
θα ζησει!
Επίσης η ανάγκη της γυναίκας να ολοκληρωθεί μέσω της μητρότητας.
Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τους άντρες (πατρότητα).
Η μόνη περίπτωση να υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιάς γυναίκας
είναι όταν δέν υπάρχει ερωτική σχέση ανάμεσά τους , και μάλιστα δεν υπάρχει
και τέτοια προοπτική . ( ή έλλειψη ενδιαφέροντος κλπ)
Κανένας άντρας δεν θέλει να δεσμευτεί , και τώρα τελευταία ούτε οι γυναίκες.
Βλέπω συνέχεια νεαρές γυναίκες να βλέπουν γάμους , νυφικά , κουφέτα κλπ και να συγκινούνται
μέχρι δακρύων. Μετά απο μισή ώρα όμως να λένε ευθαρσώς :
"Με τρομοκρατεί η ιδέα ότι κάθε πρωί θα βλέπω την ίδια φάτσα....."
Οι άντρες άπο την άλλη πλευρά νομίζω ότι είναι μάλλον απαθείς και μάλλον άγονται υπο την πίεση των συγγενών.
Τη στιγμή που και οι άντρες και οι γυναίκες θέλουν να γνωρίσουν και άλλους συντρόφους στη ζωή τους , σημαίνει
ότι κάπου τα πράγματα είναι διαμορφωμένα χωρίς να ρωτηθούν οι Ξενοδόχοι.
Όλο και πιό συχνά ακούς :"Θέλω να κάνω ένα παιδί αλλά γιατι να φορτωθώ και ένα σύζυγο σώνει και καλά"
Θα πώ κάτι που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις , αλλά θα ήθελα να μήν περάσει αβασάνιστα.
Νομίζω πως όλο αυτό το σκηνικό της "σχέσης" και του Γάμου είναι μόνο και μόνο για να γονιμοποιηθεί
η γυναίκα με κάποια ασφάλεια.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ.
ΣΧΕΣΕΙΣ...ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΑΡΑΞΕΙ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΙΝG. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ Η ΑΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΙΑ Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ...
"ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΥ ΓΑΜΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΓΥΝΑΚΑ ΕΦΥΓΕ,Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΜΕΙΝΕ"
-GUSTAV MAHLER-
"ΠΟΛΛΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ
ΓΑΜΟΥ ΜΑΣ.ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΗ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ
ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"
-HENNY YOUNGMAN-
"ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ"
-ΑΝΩΝΥΜΟΣ-
Να και ενα ενδιαφερον θεμα σχετικα με το γαμο που ειχα ανοιξει παλιοτερα:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3684&whichpage=1&ARCHIVE=