- Συνομωσιολογία κατά των Ελλήνων!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Δημοψήφισμα δεν γίνεται γιατί για να γίνει νομίζω πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προυποθέσεις που προβλέπονται από το σύνταγμα
Το ευρωσύνταγμα μπορείτε να το βρείτε και από το διαδίκτυο..
Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει δημοψήφισμα, όπως και σε άλλες χώρες αλλά όχι σε όλες. Προς το παρόν έχει γίνει μόνο στην Ισπανία.
Τί έγραψα πάλι! Σταματάω να μην σας μπερδέψω άλλο.
ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ (ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ) ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ) ΟΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΒΙΒΛΙΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΛΕΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ.
ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ… ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΛΩΝ ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΥΠΕΡ ΡΩΣΙΑΣ.
ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΙΣΩ ΦΟΝΤΟ (ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ, ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
ΜΙΛΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ… ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΡΩΣΙΑ. ΟΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΤΛ ΚΤΛ.
ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΤΩΡΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΩΦΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΓΑΖΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΙΣ ΠΕΡΑΝ, ΤΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΤΟΥΣ………
Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΘΕΛΕΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΨΕΙΣ.
ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΗΡΘΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΙΕΝΕΞΕΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΤΗΣ…
ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΠΟ ΓΚΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙ (ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ!) ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ… ΕΗΗΛΗΣΙΑ (ΠΡΟΣΕΞΤΕ… ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!), ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΗ ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ), ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΟΤΙΜΟ… ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ… ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ…
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ…
ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΒΑΤΟ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ (ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ)…
ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΡΙΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ… ΒΑΡΕΩΝ ΒΑΡΩΝ…
ΟΠΟΥ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΑΓΓΙΧΤΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ…
ΟΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΟΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ Ν ΑΓΓΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ…
ΑΥΤΟ ΤΟ… ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ… ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ (ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ –ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ) ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ…
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;
ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ… ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΑΒΑΤΕΣ ΣΤΟΕΣ… ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ… ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ» ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ…
ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ… ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ «ΦΥΛΛΑΔΙΑ» ΜΕ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ»…
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΚΗΝΗ;
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;
"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."
Το Άγιο Όρος διατηρούσε το άβατο και στη αρχαιότητα, ονομαζόταν Ιερόν Όρος.
Επειδή έχω επισκευτεί πολλές φορές τις παραλίες τις περιοχής μέχρι το Άγιο Όρος καθώς και τα γύρω βουνά δεν έχω δεί ποτέ στρατό. Έχω δεί όμως περιπολίες αστυνομικών πάρα πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής σε σχέση με άλλα βουνά στην βόρειο Έλλάδα και μία πάρα πολύ καλή ακτοφυλακή Ιερισσού που περιπολεί τις ακτες του αγίου όρους με πολύ γρήγορα φουσκωτά ταχύπλοα.
Μπορουν και επεμβαίνουν μέχρι και στα ανοικτά του κόλπου Ορφανου Καβάλας.
Αυτό μπορεί να μήν είναι στρατός αλλά σίγουρα κάνει το ίδιο καλή δουλεια!
Όσο για τους μοναχους υπάρχουν και καλοί άνθρωποι εκεί! Ο πατέρας μου έχει επισκευτεί το άγιο όρος 2 φορές. Υπάρχουν μοναστήρια όπως μου είπε που δεν είναι εύκολο να τα επισκευτείς(σίγουρα θέλουν την ηρεμία τους κάποιοι) καθώς και τουλάχιστον ένα Ρώσικο Μοναστήρι.Υπάρχουν επίσης πολύ αυστηρά μοναστήρια(ιερά μονή Εσφιγμένου), και μία σχολη - λυκειο(Αθωνιάδα σχολή). Δεν πιστεύω να έστελνα ποτέ το παιδί μου εσώκλειστο στο Άγιο όρος να το φανατίσουν θρησκευτικά οι παππάδες!
Ένας μοναχός είχε πει: Τα δικά σας δεν είναι αμαρτήματα είναι αγνοήματα, αυτά που κάνουμε εμείς είναι αμαρτήματα.(Παϊσιος)
Επί τουρκοκρατίας δεν ήταν που έκαναν συμφωνία με τους τουρκους να μην πειράξουν και να μην μπουν στο όρος και τους άφησαν να σφαξουν τους ελληνες που δεν επέτρεψαν να μπουν μέσα;Και με τους γερμανους δεν ήταν,που έπεισαν τους ελληνες που θελαν να πολεμησουν,αντί να πολεμησουν να έρθουν όλοι στα μοναστηρια να προσευχηθουν;
Αυτά τα ήξερα,αλλά εσύ με έβαλες σε υδατα που δεν βουτηξα το μυαλό μου ποτέ!και όσο το σκεφτομαι τόσο και διεγειρεται το μυαλό μου και ανοίγουν παράθυρα.
«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»
συμφωνω με τον αγαπημενο φιλο.
«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»
ΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ. ΜΙΛΩ ΓΙΑ… ΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ».
"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."
quote:
Επειδή έχω επισκευτεί πολλές φορές τις παραλίες τις περιοχής μέχρι το Άγιο Όρος καθώς και τα γύρω βουνά δεν έχω δεί ποτέ στρατό. Έχω δεί όμως περιπολίες αστυνομικών πάρα πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής σε σχέση με άλλα βουνά στην βόρειο Έλλάδα και μία πάρα πολύ καλή ακτοφυλακή Ιερισσού που περιπολεί τις ακτες του αγίου όρους με πολύ γρήγορα φουσκωτά ταχύπλοα.
Μπορουν και επεμβαίνουν μέχρι και στα ανοικτά του κόλπου Ορφανου Καβάλας.Αυτό μπορεί να μήν είναι στρατός αλλά σίγουρα κάνει το ίδιο καλή δουλεια!
Αλήθεια με αυτές τις πληροφορίες υποννοείς κάτι συγκεκριμένο;
Εγώ που έχω επισκευθεί τόσες και άλλες τόσες φορές δεν έχω δει δυνάμεις της ακτοφυλακής να κάνει περιπολίες γύρω απο το Άγιον Όρος!!! Σίγουρα έχω δει πυροσβεστική που δικαιολογημένα βρίσκεται σε επαγρύπνηση, αφού σε όλους μας είναι γνωστες μεγάλες πυρκαϋες που έχουν αναστατώσει κάποιες μονές. Δεν θα διακυνδίνευαν να χάσουν αρχαία και πολυτιμότατα κείμενα Αγίων...
Όσον αφορά την αστυνομία...το Ελληνικό σύνταγμα αναφέρει πως θα προστατεύει, θα υπερασπίζεται και θα είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια του Αγίου Όρους.
Και κάτι ακόμα. Δεν έχει σημασία μόνο να επισκευτείς τις παραλίες κοντά στην Άθω, αλλά σημασία έχει να μπεις μέσα... και τότε θα καταλάβεις τι εστί αληθινή βασιλεία και αγάπη του Ύψιστου! Αρκεί να θες να την νιώσεις.....
quote:
Όσο για τους μοναχους υπάρχουν και καλοί άνθρωποι εκεί!
Έλεος, έλεος, έλεος!!! Φίλε μου εκεί μόνο καλούς ανθρώπους θα βρεις!!! Εάν εξαιρέσουμε δυο τρεις, οι οποίοι παντού υπάρχουν, και οι οποίοι πάνε μόνο για το άσυλο που τους προσφέροι, οι υπόλοιποι εκει μέσα είναι....... Άγιοι άνθρωποι.
quote:
Ο πατέρας μου έχει επισκευτεί το άγιο όρος 2 φορές. Υπάρχουν μοναστήρια όπως μου είπε που δεν είναι εύκολο να τα επισκευτείς(σίγουρα θέλουν την ηρεμία τους κάποιοι) καθώς και τουλάχιστον ένα Ρώσικο Μοναστήρι.Υπάρχουν επίσης πολύ αυστηρά μοναστήρια(ιερά μονή Εσφιγμένου), και μία σχολη - λυκειο(Αθωνιάδα σχολή). Δεν πιστεύω να έστελνα ποτέ το παιδί μου εσώκλειστο στο Άγιο όρος να το φανατίσουν θρησκευτικά οι παππάδες!
Έχεις παρεξηγήσει την κατάσταση. Κατ'αρχάς αξίζει να την επισκευτείς έστω μια φορα την χερσόνησο και όχι όπως προανέφερα να την βλέπεις απο μακρυά ή να ακούς απο τρίτους μαρτυρίες. Μόνο με την επίσκεψη θα μπορείς να εκφράζεις άποψη.
Και αν νομίζεις πως εκεί μέσα (στην Αθωνιάδα σχολή) φανατίζουν τους φοιτητές οι παπάδες, όπως τους γενίτσαρους οι Τούρκοι... Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω.
Μια επίσκεψη με ανοιχτή καρδια και ανοιχτό μυαλο, θα σου απαντήσει.
Φιλικά Eliathor
Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ότι θέλουν, έχουν κλειστά τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουν δε θέλω να βρίσκομαι εν ζωή για να δω τις συνέπειες.
Arthour J. Elorot
Αργότερα άκουσα ότι άρχισε να ασχολείται περισσότερο με τις συνομωσίες και έχασε την εγκυρότητά του.
Βέβαια δεν έτυχε να διαβάσω κάποιο άλλο βιβλίο του και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πάνω σ'αυτό.
Κατα καιρούς κάποιοι δημοσιογράφοι από αυτούς που πουλούν βιβλία τον είχαν σε πολύ υψηλη εκτίμηση(τον Στριγά) και αργότερα τον πολεμούσαν.(πχ Βελλόπουλος)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ.
ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.
ΙΣΩΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΙΣΩΣ ΑΛΛΩΝ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.
ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΠΟΥ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ...
"H ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"
Πριν πω οτιδήποτε άλλο να προσθέσω ότι ο πατέρας μου γύρισε από τον Άθω και τις 2 φορές ανανεωμένος και ενθουσιασμένος.
Εδώ και 15 χρόνια επισκέπτομαι την περιοχή πάρα πολύ συχνά γιατί οι γονείς μου έχουν εξοχικό σε μία απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιερισσού. Από το Στρατώνι μέχρι και την Ιερισσό η περιοχή είναι καλή για ψάρεμα. Ασχολούμαι λίγο με το ψαροντούφεκο και μου αρέσουν οι βόλτες στα βουνα. Μπορείς να μου επιτρέψεις να έχω μία γνώμη για την περιοχή γιατί την γνωρίζω καλά. Αν ποτέ πάς για ψάρεμα με βάρκα ανοιχτά του κόλπου Ορφανού θα δείς σκάφη του λιμενικού. Την δουλεία τους κάνουν και καλά κάνουν. Αν κάνεις βόλτα στο βουνά τριγύρω θα δείς πυροσβεστική και Αστυνομία συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει. Υπάρχουν πολυ όμορφα δάση που πρέπει να προστατευτούν και πολλά αρχαία επίσης.
Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει και το όρος Παγγαίο με πολλά δάση και πολλά αρχαία μέχρι και αρχαία μεταλεία χρυσού του Φιλλίπου. Όπως επίσης και αρκετά μοναστήρια περίπου 10 αν θυμάμαι καλλά, από τα οποία τουλάχιστν 6 είναι ενεργά. Αστυνομία όμως ανύπαρκτη και πυροσβεστική ελάχιστη, Εκείνα τα δάση δεν κινδυνελυουν από φωτιές; Με αυτά που έγραψα πρίν ήθελα να τονίσω ότι ο Άθως φυλάγεται καλά. Δεν υπονοώ τίποτα,
Όσο για την αθωνιάδα σχολή είμαι ελεύθερος να πιστεύω ότι δεν θα ήθελα να στείλω το παιδί μου εκεί γιατί δεν είναι ότι καλύτερο για την πνευματική του ανάπτυξη(όχι ότι θα είναι καλύτερο στα δημόσια λύκεια). Γνωρίζω προσωπικά 2 αδέρφια, ένας εκ των οποίων έχει σταλεί απο επιμονή της μητέρας του εκεί.
Brie boy δεν ξέρω σε ποιούς επιτρεπόταν η είσοδος στον Άθω στην αρχαιότητα. Δεν έχω διαβάσει πολλά αρχαία κείμενα ως τώρα αλλά θα ήθελα να βρώ κάτι για το θέμα. Τώρα τι πιστεύει καθένας είναι δικό του θέμα και δεν θα ήθελα να ξεσπάσει καμιά διαμάχη εδώ μέσα για την θρησκέια. Συμφωνώ ότι πάρα πολλοί χριστιανικοι ναοί έχουν χτιστεί πάνω σε αρχαίους ναούς, Προς το παρών το θέμα είναι συνομοσιολογία κατά των Ελλήνων,
Μήπως το χτίσιμο των χριστιανικών ναών έγινε πάνω σε παλιά ιερά για να χάσουν κάθε επαφή οι Ελληνες Εθνικοί με την θρησκεία του και να εξαπλωθεί ευκολότερα ο χριστιανισμός και να βάλουν στο χέρι ευκολότερα τους Έλληνες μέσω θρησκείας'(Ξανατονίζω ότι δεν έχω τίποτα με την θρησκεία απλά θεωρό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τις θρησκείες για να κάνουν εύκολα την δουλεία τους).
Διακήρυξη Μπους για την 25η Μαρτίου
Απο τον Λευκό Οίκο εκδόθηκε διακήρυξη του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για την επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, ενώ για τον ίδιο σκοπό ο αμερικανός Πρόεδρος θα διοργανώσει την Δευτέρα ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο. Στην τελετή θα είναι παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος αμερικής Δημήτριος και κορυφαία στελέχη της ομογένειας. Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι «πολύ πριν την επίτευξη της ελληνικής εθνικής ανεξαρτησίας η Αρχαία Αθήνα είχε εισαγάγει τις αρχές της Δημοκρατίας απο τις οποίες εμπνεύστηκαν οι Πατέρες του Αμερικανικού Εθνους και η αγάπη της Αμερικής για την ελευθερία έχει τις ρίζες της στο ελληνικό πνεύμα». Και συνεχίζει: «Οι ΗΠΑ υποδέχθηκαν γενιές Ελλήνων μεταναστών που με το ταλέντο, σοφία και δημιουργικότητα τους, προόδευσαν στους τομείς των επιστημών, του πολιτισμού και του εμπορίου, συνεισέφεραν στην άμυνα της πατρίδας μας, ενώ η υπηρεσία τους στα κοινά ενδυνάμωσε την Δημοκρατία στην Αμερική.
Καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, Ελλάδα και ΗΠΑ αποτελούν εταίρους στην προώθηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας». «Ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, βασισμένος στις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα και οι νόμοι των ΗΠΑ, ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου ως ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας των Ελλήνων, ως Εθνική μέρα εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας και καλώ όλους τους Αμερικανούς να τιμήσουν την ημέρα αυτή με τις κατάλληλες εορτές και τελετές», καταλήγει η διακήρυξη του Προέδρου Μπους.
Πηγή : http://world.flash.gr//cosmosl/2005/3/25/25274id/
Δεν έχω ξαναδεί αλλη τέτοια κίνηση από αμερικανό πρόεδρο. Δεν σας φαίνεται λίγο παράξενο;
quote:
Σας χαιρετίζω όλους ως νέο μέλος του φόρουμ. Όντως το Αγιο Όρος ήταν Ιερός Τόπος και κατά την αρχαιότητα. Μόνο που στην αρχαία Ελλάδα, επιτρέπονταν η είσοδος μόνο σε γυναίκες και στους μύστες
καλωσόρισες
Καλά θα ήταν να μαθαίνουμε και λίγη ιστορία.
Από πού το έμαθες αυτό?
απέχει από την πραγματικότητα...
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Edited by - τυχερουλης on 25/03/2005 23:23:15
Anyway, αργότερα το άκουσα και πάλι από έναν καθηγητή -αρχαιολάτρη ομολογουμένως- στη σχολή μου, και το θεώρησα αποδεκτέο, καθώς γνώριζα πως, ούτως ή άλλως, στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε συγκέντρωση πολλών έγκλειστων ιερέων-ανδρών σε ένα σημείο -όπως οι σημερινοί μοναχοί- αλλά μόνο ιερειών, γυναικών δηλαδή. Την ιερότητα του Άγιου Όρους, και κατά την αρχαιότητα, την γνώριζα από το σχολείο.
Βέβαια, όταν λέω κάτι σχετικά με την Αρχαία Ελλάδα, θεωρώ δεδομένο πως δεν θα επιμείνω στο αδιάσειστο της άποψης μου, όπως και οι υπόλοιποι φαντάζομαι, αφού κανείς μας δεν ζούσε τότε και μόνο κατόπιν επίπονης μελέτης μπορούμε να ισχυριστούμε ότι γνωρίζουμε την απόλυτη αλήθεια, ειδικά για ανάλογα θέματα.
Όπως και να 'χει, αν έχεις διαβάσει το αντίθετο, ή αν γνωρίζεις περισσότερα πράγματα, θα ήθελα να τα παραθέσεις -αν βέβαια δεν θεωρούν οι υπόλοιποι πως παρεκλίνουμε από το topic- καθώς το θέμα με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.. Ο λόγος που μπήκα άλλωστε στο φόρουμ ήταν να μάθω από σας καινούργια πράγματα και να τα αντιπαραβάλω με ό,τι ήδη γνωρίζω.
Ευχαριστώ!
Δες αυτό.
«Εις δε την μικράν χερσόνησον του Άθω εις μεν τον λαιμόν αυτής ήτο κτισμένη ή Ελληνική αποικία ΣΑΝΗ, πέραν δε της Σάνης ήσαν αί μικταίΘρακοελληνικαι ή Πελασγοελληνικαί πόλεις ΔΙΟΝ, ΟΛΟΦΥΞΟΣ, ΘΥΣΣΟΣ,' ΚΛΕΩΝΑΙ και ΑΚΡΟΘΩΟΝ.
Εις τάς πέντε αυτάς πολίχνας του Άθω οι κάτοικοι ήσαν κατά το πλείστον Πελασγοί (εξ εκείνων, οι όποιοι υπό το όνομα Τυρρηνοί ή μάλλον Τυρσηνοί είχον κατοικήσει την Λήμνον και κατόπιν τάς Αθήνας), επίσης δε Βισάλται, Κρηστωναίοι και Ήδωνες377.
Ωστε κατά τον Θουκυδίδην οι κάτοικοι των πόλεων αυτών ήσαν άποικοι Έλληνες, Πελασγοί και Θράκες, ωμιλούσαν δε την Έλληνικήν, Πελασγικήν και Θρακικήν γλώσσαν.
Ό γεωγράφος Σκυλαξ ό Καρυανδεύς, τον όποιον εις πολλά ακολουθεί ό Στράβων, σχετικά προς τάς πόλεις αυτάς του Άθω λέγει «Δίον Έλληνίς, θύσσος Ελληνίς, Κλεωναί Έλληνίς, Χαραδρούς Έλληνίς, Ολόφυξος Έλληνίς»378.
Οι κάτοικοι δηλαδή των πόλεων τούτων κατ' αυτόν ήσαν Έλληνες. Σημειώνει δέ και άλλην πάλιν, ην ονομάζει Χαραδρούν.
Ό Στράβων λέγει, οτι την χερσόνησον του Άθω εκατοίκησάν τίνες των εκ Λήμνου Πελασγών, διαιρεθέντες εις πέντε πολίσματα379.
Περισσότερον όμως φαίνεται πιθανωτέρα ή γνώμη, οτι μάλλον από την χερσόνησον του Άθω μετηνάστευσαν οί Πελασγοί εις την Λήμνον.
Διόδωρος δε ο Σικελιώτης λέγει, οτι εις την παραλίαν εκείνην, την καλουμένην Ακτήν, υπήρχον πέντε πόλεις, εκ των οποίων αί μεν Έλληνικαι ήσαν αποικίαι των Ανδρίων, αί δε άλλαι είχον οχλον δίγλωσσων | βαρβάρων Βισαλτικών380.
Δηλαδή φαίνεται, οτι τάς πόλεις αύτάς τάς έκτισαν μεν Πελασγοί, άργότερον δε ήλθον εις αυτάς από τάς γειτονικάς χώρας άποικοι Κρηστωναιοι, Πελασγοί, Βισάλται Θράκες, Ηδωνοί Θράκες, ως και Έλληνες»
http://alex.eled.duth.gr/Eldoseis/kourtidis/texts/2.htm
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Edited by - τυχερουλης on 29/03/2005 07:40:21
Οι αρετές του Έλληνα...
Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.
Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.
Για τους Ελληνες είπε:
- θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.
Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Ελληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
- Εχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η
απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι
πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα.
Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Ελληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.
Κι έτσι κι έγινε.
Αν ένας Ελληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος,
αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος, κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο.
quote:
Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.
Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.Για τους Ελληνες είπε:
- θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Ελληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
- Εχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η
απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι
πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα.
Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Ελληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.Κι έτσι κι έγινε.
Αν ένας Ελληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος,
αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος, κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο.
ΧΕ ΧΕ! ΤΙ ΝΑ ΠΩ...
ΕΞΥΠΝΟ!
ΟΡΦΕΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ...
ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΑΠΑΛΑ ΔΕΙΛΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΣΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ. (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.)
"H ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"