- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
καθε ζωο και διαφορετικη προσωπικοτητα!
η αμαθεια και η υπερβολικη ιδεα που εχουμε για το ειδος μας μας κανουν να τα κατατασουμε σε γενικες κατηγοριες τυπου γατα - σκυλος.
οι σκυλοι μου ειναι αδερφια (απο μπαμπα ντομπερμαν και μαμα αμερικανα πιτμπουλα - εγινε το ατυχημα και γεννησε 12 η ατιμη, οποτε ειπα να βοηθησω τον φιλο και πηρα δυο κουταβια), αλλα εντελως διαφορετικοι χαρακτηρες αν και μεγαλωσαν στο ιδιο σπιτι με την ιδια εκπαιδευση.
ο "μπουλης" μου:

ενας αγαθος γιγαντας, φιλικος με ολους εκτος κι αν νιωσει ή δει επιθετικοτητα.
το μονο "επικινδυνο" σε αυτον ειναι οτι μπορει απ τη χαρα του να σε γκρεμισει επειδη δεν καταλαβαινει την δυναμη του.
και η "νευρωτικια" μου:

δεν περιμενει αφορμες, τις ψαχνει μονη της!
αν πχ κατσει καποιος στο σαλονι και ενω εγω λειπω σηκωθει για να βγαλει τα τσιγαρα απο την τσεπη του, θα τον "επαναφερει στην ταξη" αμεσα!
οι γατουληδες τωρα: ο σιαμεζος ειναι λιγοφαγος μεχρι αηδιας, ενω ο ασπρος τρωει τα παντα (διαρκως) και εκτιμα ολα τα γιαχνιστα λαχανικα.
ο σιαμεζος προτιμα να κοιμαται επανω μας, ενω ο ασπρος προτιμα τις τηλεορασεις, το πλυντηριο, και ερευνα μονιμως την φυση του νερου (μου ειπαν οτι τα κουφα γατια δειχνουν μια περιεργεια για το νερο, αλλα το γελιο πουχω ριξει βλεποντας τον να πειραματιζεται με το νερο δεν περιγραφεται!)

τις δυο νεροχελωνες μου τις πασαρε το ανηψακι μου οταν τις βαρεθηκε (πολυ συντομα).
εκτοτε εχουν μεγαλωσει και σε κανα δυο χρονια θα τις αφησω σε καποια προστατευομενη λιμνη.
το ενδιαφερον ειναι πως με αναγνωριζουν και τρωνε απο το χερι μου, αν και διατηρουν το ενστικτο του να αρπαζουν ο,τι κινειται στην επιφανεια του νερου ή μεσα του.

το ιδιο συμβαινει και με τις στεριανες χελωνες που εχω σωσει στο τσακ απο τις κατεδαφισεις των παλιων μονοκατοικιων της περιοχης.
με αναγνωριζουν και τρωνε απο το χερι μου.
και ο πυθωνακος μας...

οταν ηταν μονο 50 ποντους...
κι αυτον μου τον πασαραν οταν τον βαρεθηκαν, αλλα ο Θεος φροντισε να βρω την προηγουμενη βραδια ενα πεταμενο τεραριουμ.
ετσι οταν μου τον "εδωσαν στο χερι" εγω ειχα ηδη την φωλια του ετοιμη.
ειναι γλυκας, με δερμα βελουδενιο (το αντιθετο απ ο,τι νομιζα μεχρι τοτε) αλλα λαιμαργος και ανυπομονος και μου χωνει που και που καμια δαγκωνιτσα περνωντας το χερι μου για ποντικακι αν το βαλω για να καθαρισω πχ.
το γιατι, το εμαθα στην πορεια: πολλα φιδια δεν βλεπουν το λευκο χρωμα του ποντικου, αλλα μονο την θερμοκρασια του (στο υπερυθρο).
αν ομως τον βγαλω και τον τυλιξω στον λαιμο μου, θα βολταρει πανω μου οσο καθαριζω την φωλια του.
θα μπορουσα να παραθεσω ενα σωρο ερευνες για την αντιληψη και την νοημοσυνη των ζωων (και ισως το κανω) αλλα νομιζω πως οσοι εχουν ζησει μαζι με καποιο ζωο θα με καταλαβουν οταν πω οτι "ο Θεος δεν μας εφτιαξε για αφεντικα αλλα για κηπουρους στον κηπο του".
και γι αυτο μας εδωσε το χαρισμα να μονιαζουμε το λυκο με το προβατο!
ναστε καλα
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
Φίλε pixeldream,
γέλασα πάρα πολύ με τις φωτο που έστειλες μετά το μύνημά μου!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ.
jonniebegood
quote:
πολλα φιδια δεν βλεπουν το λευκο χρωμα του ποντικου, αλλα μονο την θερμοκρασια του (στο υπερυθρο).αν ομως τον βγαλω και τον τυλιξω στον λαιμο μου, θα βολταρει πανω μου οσο καθαριζω την φωλια του.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ "ΘΕΡΜΟ" ΛΑΙΜΟ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
και η "νευρωτικια" μου
ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ........

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
quote:
Αφήστε που μονίμως ξέρω που βρίσκεται από τον θόρυβο που βγάζει, ακούγεται σαν μοτεράκι, τρομέρο?
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ.......ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΕΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ/ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ...........ΙΣΩΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑ ΛΑΔΙΑ/ΜΟΤΕΡΑΚΙ;ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ...ΜΗΠΩΣ ΞΕΦΤΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΜΑΝΤΑΣ;
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΦΑΝΗΚΑ "ΚΑΚΟΣ".
ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ.
ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ;
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
Ο ΓΑΤΟΣ ΜΟΥ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ.ΝΑΖΙΑΡΗΣ.ΧΑΔΙΑΡΗΣ.ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ.ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.
ΨΑΧΝΩ ΜΙΑ ΓΑΤΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΛΥΚΑ.
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΓΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΡΟ ΦΟΙΒΟ ΜΟΥ;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
quote:ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΓΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΡΟ ΦΟΙΒΟ ΜΟΥ;
μια απο τις γατες που ταϊζω γεννησε τρια καταπληκτικα γατια, αλλα δεν ξερω ακομη το φυλο τους, γιατι ειναι μολις 5 ημερων.
αν δεν βιαζεσαι, μολις ξεπεταχτουν θα βαλω φωτογραφιες τους.
Ρε συ jonniebegood αυτό δεν είναι σπίτι είναι ζωολογικός κήπος!
Φαντάζομαι οτι δεν θα έχεις ποτέ καθαρό σπίτι. Αξιαγάπητα τα ζωάκια σου πάντως εκτός απο τον Πύθωνα. Ξέρεις εξάλλου τη γνώμη μου για τα φίδια.
Αν σε γνώριζα και ερχόμουν σπίτι σου για καφέ θα τον έψαχνες τον Πύθωνα.
Πλάκα κάνω
. Ο Μπούλης πάντως είναι αρχηγός.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω τι άποψη έχεις για την στείρωση? είσαι υπέρ στην στείρωση των ζώων?
Με εκτίμηση
Μiou
Υ.Σ. θα ήθελα να απαντήσω στο φίλο Loco ότι πολλές φορές αυτοί που έχουν ζώα είναι πιο καθαροί από άλλους που δεν΄έχουν διότι πολλές φορές και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχουν ζώα στο σπίτι καθαρίζεις πιο συχνά!!!!!
quote:Ρε συ jonniebegood αυτό δεν είναι σπίτι είναι ζωολογικός κήπος!
ενα μονο ζωον υπαρχει στο σπιτι, εγω!
quote:Φαντάζομαι οτι δεν θα έχεις ποτέ καθαρό σπίτι.
φαντασου ο,τι θελεις.
αλλα, ευτυχως που δεν μπαινει η συζυγος στο δικτυο γιατι θα ακουγες τα εξ αμαξης και θα επεφτε το επιπεδο του τοπικ!!! ![]()
quote:Αν σε γνώριζα και ερχόμουν σπίτι σου για καφέ θα τον έψαχνες τον Πύθωνα.
δεν θα σιχαινοσουν?
το σπιτι εννοω, οχι τον πυθωνα...
quote:Πλάκα κάνω
.
κι εγω! ![]()
quote:Ο Μπούλης πάντως είναι αρχηγός.
του εχω αδυναμια του αλητη!
αλλα μην νομιζεις οτι περπαταει καμαρωτα στον δρομο...
το μουσουδι του ειναι μονιμως στο χωμα, ψαχνοντας ο,τι ολα τα αρσενικα! ![]()
quote:Aγαπητέ jonniebegood πραγματι είναι τρομερό το πως μπορείς και συμβιώνεις με φίδι!!!!
δεν υπαρχει πιο ησυχο και διακριτικο ζωο!
οταν δεν κοιμαται, ή δεν κανει μπανιο, κουλουριαζεται στο κλαδι του και παιρνει κατι απιθανες ποζες!
νιωθω λες και βλεπω ενα κομματι ζουγκλας!
και φυσικα δεν κυκλοφορει μεσα στο σπιτι ελευθερος γιατι θα τον φανε οι γατες σε χρονο μηδεν!
ο ασπρος μαλιστα τον λιγουρευεται μεσα απ το τζαμι του τεραριουμ. ![]()
να καταριψω δυο μυθους επι τη ευκαιρια: τα φιδια δεν ειναι κρυα, και το δερμα τους δεν ειναι σαν ναχει λεπια - το αντιθετο, ειναι σαν βελουδο!
quote:Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω τι άποψη έχεις για την στείρωση? είσαι υπέρ στην στείρωση των ζώων?
οχι!
αλλα αυτο το οχι δεν ειναι απολυτο...
αν δεν στειρωνα τους γατους θα ειχαμε τρελλαθει απο τις κραυγες τους την περιοδο ζευγαρωματος.
τους σκυλους δεν τους στειρωσα.
τα αδεσποτα παλι ειναι αλλη ιστορια: η στειρωση τους απο την μια βοηθαει να μην γεννιωνται και βασανιζονται αδεσποτα ζωα, αλλα δεν θα ηθελα και μια πολη χωρις αυτα!
η σκληρη αληθεια ειναι οτι οι συνθηκες επιβιωσης τους χωρις την βοηθεια των φιλοζωων ειναι αθλιες και ελαχιστα επιβιωνουν.
αν κρινω απο τις αδεσποτες γατες που ταϊζω και γεννανε καθε τοσο, ουτε μια στις 20 δεν κλεινει δευτερο χρονο ζωης...
καποιες ωστοσο προσαρμοζονται.
quote:Με εκτίμηση
Μiou
αμοιβαια η εκτιμηση! ![]()
quote:
δεν θα σιχαινοσουν?το σπιτι εννοω, οχι τον πυθωνα...
jonniebegood αυτό με το καθαρό σπίτι δεν το εννοούσα αρνητικά. Σκέφτηκα πως μόνος του ζει κανείς και το σπίτι είνα άνω-κάτω και σκέφτηκα πως εσύ με τόσα ζώα (που όσο να ΄ναι λερώνουν)τα καταφέρνεις. Τους χαιρετισμούς και την συμπάθεια μου στην σύζυγο.
quote:
του εχω αδυναμια του αλητη!αλλα μην νομιζεις οτι περπαταει καμαρωτα στον δρομο...
το μουσουδι του ειναι μονιμως στο χωμα, ψαχνοντας ο,τι ολα τα αρσενικα!
Όταν ζούσα μικρός στο χωριό μου είχα αρκετά ζωάκια: κουνελάκια, χελωνίτσες, παπαγάλο, καναρινάκια... αλλά παντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία στο σκύλο μου τον Chico. Ήταν ενας πανέμορφος καθαρόαιμος γερμανικός ποιμενικός, δυστυχώς όμως πέθανε εδω και χρόνια. Με την κοπέλα μου θέλαμε να αγοράσουμε ενα μικρό Terrier αλλά σκέφτηκα πως θα υποφέρει στο διαμέρισμα που ζούμε. Στην πόλη είναι δύσκολο αν δεν ζείς σε μονοκατοικία και όχι τόσο για εμας όσο για το σκυλάκι.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Edited by - Loco on 16/03/2005 02:48:05
quote:Με την κοπέλα μου θέλαμε να αγοράσουμε ενα μικρό Terrier αλλά σκέφτηκα πως θα υποφέρει στο διαμέρισμα που ζούμε. Στην πόλη είναι δύσκολο αν δεν ζείς σε μονοκατοικία και όχι τόσο για εμας όσο για το σκυλάκι.
φιλε μου, η ευτυχια του σκυλου ειναι να βρισκεται διπλα στον ανθρωπο!
αν τον εχεις μεσα στο διαμερισμα και οχι στο μπαλκονι, δεν εχει προβλημα.
η αληθεια ειναι πως το ζορι το τραβαμε εμεις!
δεν υπηρξε μερα, ειτε ημουν αρρωστος, ειτε με το εγχειρισμενο χερι στο γυψο, ειτε εβρεχε ειτε χιονιζε, που να μην τους βγαλω βολτα τους σκυλους!
ωστοσο μου προσφερουν τοσα πολλα που δεν το μετανιωνω!
ακομη και το οτι "με αναγκαζουν" να εκτιθεμαι στις καιρικες συνθηκες καθε μερα, τελικα καλο μου κανει! ![]()
quote:
φιλε μου, η ευτυχια του σκυλου ειναι να βρισκεται διπλα στον ανθρωπο!
αν τον εχεις μεσα στο διαμερισμα και οχι στο μπαλκονι, δεν εχει προβλημα.
η αληθεια ειναι πως το ζορι το τραβαμε εμεις!δεν υπηρξε μερα, ειτε ημουν αρρωστος, ειτε με το εγχειρισμενο χερι στο γυψο, ειτε εβρεχε ειτε χιονιζε, που να μην τους βγαλω βολτα τους σκυλους!
ωστοσο μου προσφερουν τοσα πολλα που δεν το μετανιωνω!
Αγαπητέ φίλε μου jonniebegood,
είπες κάτι πάρα πολύ σωστό, η ευτυχία του σκύλου είναι να είναι δίπλα στο "αφεντικό" του άσχετα αυλής ή μπαλκονιού!!!
Εμείς όταν πληθύναμε αναγκαστήκαμε με το σύντροφό μου να νοικιάσουμε διαμέρισμα με μεγάλη βεράντα έτσι ώστε να μπορεί και η Αύρα να τρέχει και να νιώθει σχετικά πιο ελέυθερη, (ξέχασα να πω κίολας ότι πρόκειται για pit bul για να καταλάβετε ότι μιλάμε για μεγαλόσωμο σκυλί), έλα ντε όμως που παρόλο ότι η βεράντα είναι πολύ μεγάλη η Αύρα βρίσκεται συνέχεια δίπλα μας. Στην βεράντα δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ παραμόνο αν είμαστε και εμείς εκεί!!!
Και όσο για το ζόρι, όντως εμείς το τραβαμε διότι βρέξει χιονίσει η Αύρα θα πρέπει να πάει την βόλτα της για τις ανάγκες τις.
Αγαπητέ jonniebegood θα ήθελα να σε ρωτήσω καθε πότε ταϊζεις το φίδι σου? όταν φεύγετε τι κάνετε?
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Miou
quote:(ξέχασα να πω κίολας ότι πρόκειται για pit bul για να καταλάβετε ότι μιλάμε για μεγαλόσωμο σκυλί), έλα ντε όμως που παρόλο ότι η βεράντα είναι πολύ μεγάλη η Αύρα βρίσκεται συνέχεια δίπλα μας. Στην βεράντα δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ παραμόνο αν είμαστε και εμείς εκεί!!!
χαχαχα!
τα πιτ μπουλ ειναι εντονα ανθρωποκεντρικα σκυλια, οπως και ο προγονος τους το Αγγλικο Σταφορντσαϊντ πιτ μπουλ τερριε.
ειναι καλοκαρδα σκυλια αλλα και πολυ καλοι σωματοφυλακες!
τα δικα μου σκυλια αν τα βγαλω στο μπαλκονι λογω καμιας γιορτης (που ερχονται και μη σκυλοφιλοι) νομιζουν οτι τα τιμωρω για κατι που εκαναν!
quote:Και όσο για το ζόρι, όντως εμείς το τραβαμε διότι βρέξει χιονίσει η Αύρα θα πρέπει να πάει την βόλτα της για τις ανάγκες τις.
οπως ειπα, τελικα μου κανουν καλο που με αναγκαζουν να σπασω την πραγματικοτητα της πολης και να τριγυρναω στα παρκα.
quote:Αγαπητέ jonniebegood θα ήθελα να σε ρωτήσω καθε πότε ταϊζεις το φίδι σου? όταν φεύγετε τι κάνετε?
τον ταϊζω κατεψυγμενα ποντικια.
στην αρχη του εδινα όποτε ζηταγε, αλλα τελικα απεδειχθει οτι ειναι λαιμαργος ο αλητης και μου ειπαν να τον ταίζω με μετρο.
κανονικα τρωει 3 μεγαλους ποντικους την εβδομαδα, αλλα εχει τις περιοδους του κι αυτος.
για παραδειγμα επι τρεις μηνες εχει πεσει σε ναρκη και περιμενω να βγει και να αλλαξει δερμα.
οταν φευγω, τα παιρνω ολα τα ζωα μαζι μας, επειδη την κοπαναω ολο τον Αυγουστο - ειναι η μονη περιοδος που μπορω να κλεισω το μαγαζι - κατα τα αλλα δουλευω και τις γιορτες και τις αργιες...
γι αυτο και εχω φορτηγακι κι οχι επιβατικο αυτοκινητο! οχι μονο λογω της δουλειας μου. ![]()
(βεβαια το φιδι αντεχει νηστικο πολυ περισσοτερο απο ενα μηνα νηστικο)
τα πιτ μπουλ ειναι εντονα ανθρωποκεντρικα σκυλια, οπως και ο προγονος τους το Αγγλικο Σταφορντσαϊντ πιτ μπουλ τερριε.
ειναι καλοκαρδα σκυλια αλλα και πολυ καλοι σωματοφυλακες!
[quote]
Αχ καλέ μου φίλε αν το ήξερα? όντως είναι πολύ ανθρωποκεντρικά αλλά η δικιά μου είναι και πολύ ανασφαλής δυστυχώς, αν κάνουμε πως φεύγουμε και δεν την κλείσουμε στο κένελ που της έχουμε πάρει εδώ και κάτι μήνες θα γυρίσουμε και θα βρούμε όλο το σπίτι γεμάτο ακαθαρσίες, γι'αυτό την κλείνουμε εκεί μέσα οπου νιώθει ασφάλεια και δεν κάνει τίποτα. Όσο για το αν είναι καλοί σωματοφύλακες δεν ξέρω ακόμα διότι προς το παρών όποιον βλέπει τρελένεται από την χαρά της, ίσως φταίει το ότι είναι ακόμα 1 χρονού, δεν ξέρω.
[quote]
τα δικα μου σκυλια αν τα βγαλω στο μπαλκονι λογω καμιας γιορτης (που ερχονται και μη σκυλοφιλοι) νομιζουν οτι τα τιμωρω για κατι που εκαναν!
[quote]
Εμείς πάλι άμα κάνουμε πως την κλείνουμε έξω ενώ είμαστε μέσα θα κάνει πάλι όλα τα παραπάνω. Μόνο μια εκπαίδευση θα μας σώσει από ότι μας έχουν πει.
Πάντως τα συγχαρητήριά μου!!! Πρέπει να τα αγαπάτε πολύ (και η σύζυγος)
Με εκτίμηση,
Μiou
Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ΤΙΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ
quote:...αλλά η δικιά μου είναι και πολύ ανασφαλής δυστυχώς, αν κάνουμε πως φεύγουμε και δεν την κλείσουμε στο κένελ που της έχουμε πάρει εδώ και κάτι μήνες θα γυρίσουμε και θα βρούμε όλο το σπίτι γεμάτο ακαθαρσίες, γι'αυτό την κλείνουμε εκεί μέσα οπου νιώθει ασφάλεια και δεν κάνει τίποτα.
αυτο το κανει απο αντιδραση επειδη φευγετε και δεν την παιρνετε μαζι σας.
και φυσικα παιζει ρολο το οτι ουσιαστικα ειναι ακομη κουταβι.
quote:Όσο για το αν είναι καλοί σωματοφύλακες δεν ξέρω ακόμα διότι προς το παρών όποιον βλέπει τρελένεται από την χαρά της, ίσως φταίει το ότι είναι ακόμα 1 χρονού, δεν ξέρω.
παντα ετσι θα κανει αν δεν την στρεσαρετε!
αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν καταλαβαινει τους σκοπους του καθενος ή οτι δεν θα σε προστατευσει αν χρειαστει.
σου ευχομαι να μην χρειαστει, αλλα αν συμβει δεν θα πιστεψεις στα ματια σου με το τι μπορει να κανει ο χαδιαρης σκυλος σου για σενα!
μολις κλεισει τα δυο χρονια θα ειναι ωριμος σκυλος.
quote:Εμείς πάλι άμα κάνουμε πως την κλείνουμε έξω ενώ είμαστε μέσα θα κάνει πάλι όλα τα παραπάνω. Μόνο μια εκπαίδευση θα μας σώσει από ότι μας έχουν πει.
το κανει απο αντιδραση.
ειμαι υπερ της εκπαιδευσης στα βασικα, αλλα διαλεξε προσεκτικα τον εκπαιδευτη και να τον ελεγχεις στην εκπαιδευση - μην αφησεις το σκυλο και μετα πας να τον παραλαβεις, γιατι μπορει να στο χαλασουν αντι να το εκπαιδευσουν το σκυλι αν χρησιμοποιησουν βια.
εγω τα εκπαιδευω μονος μου (εχω την λοξα) γιατι ταυτοχρονα εκπαιδευομαι και εγω στην υπομονη και την επιμονη.
χρειαζεται αφθονη υπομονη, επιμονη και χρονος!
quote:Πάντως τα συγχαρητήριά μου!!! Πρέπει να τα αγαπάτε πολύ (και η σύζυγος)
η συζυγος δεν το ηξερε πως ηταν φιλοζωη πριν με γνωρισει.
γνωριζοντας τα ζωα ομως, οχι μονο συνδεθηκε με τα εντος του σπιτιου, αλλα και με καθε αδεσποτο που ταϊζει.
φτασαμε στο σημειο να την παρηγορω για καθε γατα που πατανε τα αυτοκινητα ή ψοφαει απο φολα.
αμοιβαια η εκτιμηση Μiou μου!
quote:Φόλα...
να σε κερασω μια φολα ή να σε δωσω στην αρκουδα??? ![]()

quote:
Φόλα...
Αγαπητέ Typhwna κακόγουστο το αστείο σου και αν δεν ήταν αστείο κακόγουστος ο τρόπος σου!!!!Λυπάμαι...
Αγαπητέ jonniebegood σε ευχαριστώ!
Φιλικούς χαιρετισμούς
Miou
Το αγαπημένο μου θέμα είναι τα ζώα.Εγω έχω τον Ρούντι, ένα μαύρο σκύλο 6 χρονών ο οποίος είναι γκριφόν ,καννίς με κόκερ.Έχω μια κεραμιδόγατα η οποία είναι 11 χρόνων και ζούμε όλοι μαζί αρμονικά με τον τετράχονο παιδί μου και τον άντρα μου.Φυσικά 2 φορές τον μήνα αγοράζω εικοσάκιλο σακί με ξηρά τροφή και ταϊζω τα σκυλία του Ρέντη.Και πιστέψτε με είναι πάρα πολλά.Αλλα μόνο που βλέπω τα ματάκια τους γεμάτα αγάπη και τις ουρές τους να πηγαίνουν πέρα - δώθε αυτή είναι η ανταμοιβή μου.
Φιλία σε όλους.