ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

jonniebegood30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/03/2005, 00:01:03

quote:

Φυσικά 2 φορές τον μήνα αγοράζω εικοσάκιλο σακί με ξηρά τροφή και ταϊζω τα σκυλία του Ρέντη.Και πιστέψτε με είναι πάρα πολλά.Αλλα μόνο που βλέπω τα ματάκια τους γεμάτα αγάπη και τις ουρές τους να πηγαίνουν πέρα - δώθε αυτή είναι η ανταμοιβή μου.

EYΓΕ ΣΟΥ!

και καλωσορισες στο τοπικ και στο φορουμ!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

miouΜέλος
29/03/2005, 16:11:17
Κατ' αρχήν καλωσήρθες renaker !!!

Σου στέλνω και τα δικά μου συγχαρητήρια για το "έργο" σου.

Φιλικά,
Miou

lorenzoΜέλος
31/03/2005, 06:27:45

Ξενυχτώ δίπλα στην σκυλίτσα μου που κάποιος υπάνθρωπος της έδωσε δηλητήριο νωρίς το απόγευμα...
Παλεύω με τον γιατρό να τη σώσω. Προς το παρών σταθεροποιήθηκε αλλά πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να ήμαστε σίγουροι.

31/03/2005, 13:13:22

quote:

Ξενυχτώ δίπλα στην σκυλίτσα μου που κάποιος υπάνθρωπος της έδωσε δηλητήριο νωρίς το απόγευμα...
Παλεύω με τον γιατρό να τη σώσω. Προς το παρών σταθεροποιήθηκε αλλά πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να ήμαστε σίγουροι.

φιλε μου σας ευχομαι να το ξεπερασετε και να συνελθει το σκυλι!

καταλαβε ο γιατρος απο τα συμπτωματα τι ειδους ηταν το δηλητηριο?

miouΜέλος
31/03/2005, 14:35:33
quote:

Αγαπητέ μου Lorenzo καλή δύναμη!!!!
Πονάει αυτό και πραγματικά εύχομαι να το ξεπεράσει.

Κουράγιο!!!!

Φιλικά,
Miou

miouΜέλος
31/03/2005, 14:37:58
quote:

Κουράγιο!!!!

Φιλικά,
Miou

lorenzoΜέλος
31/03/2005, 17:51:19
quote:
miou

Κουράγιο!!!!

Καλή μου miou σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

quote:
jonniebegood

φιλε μου σας ευχομαι να το ξεπερασετε και να συνελθει το σκυλι!

καταλαβε ο γιατρος απο τα συμπτωματα τι ειδους ηταν το δηλητηριο?

Kαλέ μου φίλε jonniebegood σ' ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Το δηλητήριο είναι αδύνατο να προσδιοριστεί 100% αλλά μάλλον ήταν λανέϊt. Πρόκειται για πολύ ισχυρό φυτοφάρμακο το οποίο είναι υγρό άοσμο κι άγευστο και είναι το κατ' εξοχήν χρησιμοποιούμενο απ' αυτά τα δίποδα κτήνη!
Θεωρήθηκε θαύμα που σώθηκε {εκτός συγκλονιστικού απροόπτου} το μόλις 6 μηνών σκυλάκι μου. Έπαιξε ρόλο βέβαια η καλή φυσική του κατάσταση, είχε φάει ένα τέταρτο πριν καθώς και η δυνατή του ράτσα {Dogo Argentino}. Αλλά πιο πολύ βοήθησε η άμεση χωρήγηση ατροπίνης που του έδωσα. Η προσπάθεια με αλατόνερο για πρόκληση εμέτου δεν απέδωσε σημαντικά. Θα βοηθούσε πάρα πολύ αν της έδινα ελαιόλαδο όπως μου είπε ο Γιατρός.

Δίδαγμα πάντα στο σπίτι Ατροπίνη {4-5 δόσεις άμεσα, ενισχύει την καρδιά}, χορήγηση ελαιολάδου για τα πνευμόνια {επιπλέει και εμποδίζει τις αναθυμιάσεις} και κατόπιν μεταφορά στον κτηνίατρο.

Σας ευχαριστώ κι εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν σας!

31/03/2005, 20:27:48
Φίλοι μου γειά σας...

Τον εχω ως μέλος της οκογένειας εδώ και 13 χρόνια.
Τώρα τελευταία εβηχε παράξενα και είχε και μια αιματουρία...

Πέτρα στα νεφρά, κάποιο μικρόβιο ... τελικά τον πήγα στο γιατρό..
Μου έδωσε μία αντιβίωση που έκανε τα συμπτώματα να υποχωρήσουν αλλά μου πρότεινε και μία γενική αίματος...
Την έκανα .. το αποτελέσμα είναι ``καλαζάρ`` . Μού σύστησε ευθανασία εδώ και τώρα.. Πρέπει λέει να κάνουμε ευθανασία οσο πιο γρήγορα μπορούμε ώστε να μην μολυνθούν και τα γύρω σκυλιά της γειτονία ακόμα και εμείς .. οι ίδιοι...
Τελικά κατέληξα σε μία θεραπεία με χάπια .. είναι μάλλον η καλύτερη .. και ο Θεός βοηθός...

Φυλαχτείτε.. όλα τα σκυλιά.. μηδενώς εξαιρουμένου θα προσβληθούν απο το ``καλαζάρ`` .. ο ψεκασμός του σκυλιού με εντομοκτόνο και του αντιπαρασιτικό λουράκι .. είναι υπέραπαραίτητα....

Βέβαια ο ``μπομπιράκος`` είναι ακόμα καλά χωρίς συμπτώματα...

miouΜέλος
31/03/2005, 21:09:02
ΤΩΡΑ ΑΓΧΩΘΗΚΑ!!!

Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΥΡΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΕΡΛΙΧΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ.

ΑΓΑΠΗΤΕ ALLZZARO EYXOMAI ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ NA ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ.....

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
MIOY

01/04/2005, 02:42:12

quote:

Τον εχω ως μέλος της οκογένειας εδώ και 13 χρόνια.

αφου ειναι 13 ετων πολυ καλα εκανες και του κανεις θεραπεια και οχι ευθανασια.

τα κατω απο 5 χρονων σκυλια σπανια επιβιωνουν απο το καλαζαρ.

οσον αφορα την μεταδοση του παρασιτου, αυτη δεν γινεται αμεσα απο σκυλο σε σκυλο την ιδια μερα.

το παρασιτο περναει μια περιοδο (περιπου εβδομαδα) στο στομαχι της σκνιπας και κατοπιν μολυνει αλλα ζωα.

αρα το να κολλησεις απο τον αρωστο σκυλο σου ειναι πιο απιθανο απο το να κολλησεις απο οποιοδηποτε αλλο σκυλο.

ευχομαι να το ξεπερασει!!!