- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Ευχαριστω παρα πολυ για σας!
Μας εδωσες αλλη οπτικη αντιληψη και κατανοηση για το θεμα α.π.
Λοιπον, Drifter τα "κακα ατομα" ομως τι ειναι; Ειναι δηλαδη τα προβληματα της καθημερινης μου ζωης; Ή κατι αλλο; Μπορεις να με διαφωτισεις;
Αν η φαντασια του εγκεφαλου ορια δεν εχει, πως και με ποιο τροπο να ξεχωρισω το ονειρικο απο την πραγματικη α.π.;
Nikola, ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα σου ![]()
Για ποιο λογο ειναι αποτομη στο τελος της α.π.;
Καλη ερωτηση: τι ΘΕΛΩ να κερδισω;
Εκτος απο διαφορετικους κοσμους (αυτο το πιστευω αν κι δε εχω κανει α.π., διοτι ο Δημιουργος σιγουρα εφτιαξε κι αλλους κοσμους εκτος του δικου μας!!), παντως τι αλλο προσφερει η α.π.;
Μπορεις να κατανομασεις περιπου τα ειδη;
Βασικα με ενδιαφερει η χρονικη (δηλ. θελω να παω στο παρελθον να δω ιδιοις ομμασι τον Μ. Αλεξανδρο). Υπαρχει;
Περιμενω απαντηση σας
Φιλικα
ManDeaf
Αυτό που θέλω να ρωτήσω όσους συμμετέχουν στη συζήτηση είναι αν πιστεύουν ότι η αστρική προβολή έχει κάποιες ιδιαίτερες θετικές επιδράσεις στη ζωή μας. Πέραν του ότι μάθαμε ότι υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος από αυτόν που βλέπουμε, βοηθάει η αστρική προβολή στην ανύψωση του πνεύματος;
ipes oti eixes mia kamouflarismeni astrikh provoli mesa se ena oneiro.
Vasika tha ithela perisoteres leprtomereies diladi isoun ksypnia katalavenes oti vlepis oneiro kai itan san na zeis se auto?
Se auti tin periptosi to fenomeno legete lucid dreaming mesa apo to opoio syneidita mporeis na perasis stin astriki provoli
sk
mono etsi boroume na elegxoume ti ginete kai na mathoume prin pathoume.. (o kindinos.. antistrofos analogos ths gnoshs)
natali... autes tis erothseis gia na tis apanthseis os ena vathmo.. to mono pou boreis na kaneis einai na koitaxeis mesa sou.. na diabaseis kai na kaneis kapoia systhmatikh ereuna... (den borei na sou pei kaneis diaitologos..giati na kaneis esy mia diaita.. einai diko sou zhthma!) pantos tha me endiafere poly na mou peis gia thn "sxolh" sou kathos den exo akousei tpt paromoio...
kai sygnomh an sas fanhka epithetikh alla etsi einai...
h astrikh probolh einai mia katastash yparxhs diaforetikhs apo thn dikh mas.. de boroume na thn antimetopizoume erasitexnika... oso kai na to theloume exei kai kindinous kai pagides
Θέλω να σε ευχαριστήσω -έστω και καθυστερημένα- που έκανες το κόπο να μου απαντήσεις στο ερώτημά μου.
Σου απευθύνω -όπως και στους άλλους φίλους- ένα συμπληρωματικό ερώτημα :
"Αυτή η ουσία(!) που εκτελεί την αστρική προβολή τί είναι ;
Εγκεφαλικό κύμα (άυλη μορφή) που περιφέρεται, καταγράφει και
αποστέλλει στον εγκέφαλο αυτά που συναντά ή είναι κάποια μορφή
εγκεφαλικής ύλης που μέσω του διαλογισμού μετατρέπεται για
κάποιο χρονικό διάστημα σε ενέργεια και έχει έτσι τη δυνατότητα
να αντιληφθεί καταστάσεις που υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι
δυνατόν να γίνουν αντιληπτές ;"
Ευχαριστώ
Ατμαν
Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που επιτέλους βρήκα κάτι τόσο ενδιαφέρον στο net.
Θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ κάποιες απόψεις σχετικά με το θέμα.
Πρώτον ήθελα να διαχωρίσω την αστρική προβολή από το sleep paralysis. Είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Αστρική προβολή μπορούμε να έχουμε και όταν ονειρευόμαστε, αλλά το σημαντικό σ'αυτην την κατάσταση είναι να μπορούμε να το κάνουμε συνειδητά.
Ουσιαστικά αστρική προβολή είναι η έξοδος των τριών μόνιμων ατόμων (ψυχή) από το σώμα μας. Η λεγόμενη ¨ασημένια¨ κλωστή είναι αυτή που μας ενώνει με το φυσικό μας σώμα. Αν αυτός ο δεσμός κοπεί, τότε έχουμε αυτό που λέμε θάνατο.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, καλό είναι να αποφεύγουμε να την κάνουμε μόνοι μας, καλύτερα να είναι μαζί μας και κάποιος δάσκαλος ο οποίος θα μας καθοδηγεί και θα μας προστατεύει. Είναι όντως επικίνδυνη, ιδίως μετά τη δύση του ήλιου, που κυκλοφορούν αρνητικές οντότητες.
Προσωπικά έχω κάνει αρκετές α.π. πάντα με την παρουσία άλλων ατόμων. Μην περιμένετε να δείτε πεντακάθαρες εικόνες, αφεθείτε στις αισθήσεις σας. Το ίδιο μέρος ο καθένας μας μπορεί να το δεί διαφορετικά. Άλλος προσέχει χρώματα, άλλος ήχους, άλλος σχήματα. Όλα αυτά φτιάχνουν την ολοκληρωμένη εικόνα.
Τώρα στο θέμα μας : δεν ζήτησα κάποια συνταγή αστρικής προβολής ή δίαιτας, κι ούτε κάποια απάντηση σε προσωπικό ερώτημα και ζητώ συγνώμη αν δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημά μου. Ως "νέα" στην συζήτηση ενδιαφέρομαι να μάθω τι σημασία αποδίδουν οι υπόλοιποι του φόρουμ στο φαινόμενο της αστρικής προβολής και τι προσδοκούν απο αυτό. Είναι σημαντικό για μένα να γνωρίζω με ποια κριτήρια ο καθένας διαλέγει να ασχοληθεί με κάτι, τι αποζητάει και τι πιστεύει τελικά ότι συμβαίνει στον ίδιο του τον εαυτό. Τις απορίες αυτές τις έχω λύσει για τον εαυτό μου αλλά δεν ξέρω σε τι συμπέρασμα έχουν φτάσει οι υπόλοιποι.
Εγώ προσωπικά σταμάτησα να ασχολούμαι, γιατί προτίμησα να επικεντρωθώ στην ενδυνάμωση της ψυχής (και του πνέυματος ) μου, η οποία τελικά αυτή είναι που θα μου δείξει τι να κάνω. Πρώτα χρειάζομαι να μάθω να περπατάω στη γη, ώστε να μπορώ να ανεβαίνω και τα σκαλιά. Γιατί όπως κι εσύ λες η αστρική προβολή είναι μια εμπειρία με πολλούς κινδύνους και δεν θα έπρεπε να πηγαίνουμε ξιπόλυτοι στ'αγκάθια. Μπορεί όμως να γίνει και μια υπέροχη πηγή εφόσον γνωρίζουμε πλέον και τα καλά της και τα κακά της. Η α.π. (κι αυτή είναι μόνο η γνώμη μου) δεν είναι μέσον για να εξελιχθούμε αλλά αποφέρει τους καρπούς της εξέλιξης. Γιατί αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε εδώ, θα τα πάρουμε μαζί και στον άλλο κόσμο. Αλλά αν δεν αρχίσει κανείς σαν ερασιτέχνης, πως θα γίνει επαγγελματίας?
Τα σεμινάρια που παρακολούθησα, ήταν απλά σεμινάρια και δεν είχαν σχέση με σχολή. Απλώς πληροφορηθήκαμε για την α.π., τους τρόπους να την προκαλέσουμε, μάθαμε προστατευτικά μάντρας και τρόπους να κινούμαστε όσοι ήμασταν "ερασιτέχνες", καθώς και πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε. Απλά πράγματα, πολύ βοηθητικά για κάποιον που αρχίζει πρώτη φορά.
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά βγήκαν όλα με μιας.
Συμφωνώ απόλυτα με την φίλη Elise πως η ΑΠ και το sleep paralysis είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Παραθέτω την δική μου εμπειρία για το δεύτερο.
Περιστασιακά, υπήρχαν περιπτώσεις που ενώ κοιμόμουν, ξυπνούσα χωρίς να μπορώ να κουνηθώ καθόλου. Για μένα ήταν ένα συναίσθημα , όχι τόσο παράλυσης, ( γιατί πιστεύω σε παράληση δεν νοιώθεις κιόλας τα μέλη σου) αλλά σαν μια δύναμη να μην με άφηνε να κουνηθώ. Όσο και να προσπαθούσα, δεν μπορούσα να κουνήσω, ούτε το χέρι μου, ούτε το πόδι μου, ούτε να γυρίσω καν το κεφάλι. Ταυτόχρονα, ένοιωθα σαν να υπάρχει εκεί , είτε απο πάνω απο το σώμα μου, είτε πολύ κοντά μου, μια απροσδιόριστη παρουσία. Αν μπορούσα να προσδιορίσω φύλο, θα έλεγα πως ήταν αρσενική-αντρική οντότητα. Όλα αυτά συνοδέυονταν απο αγωνία και φόβο. Όχι φόβο για τη ζωή μου, αλλά ένα απροσδιόριστο φόβο που παγώνει. Αυτά συνέβεναν αραιά και που. Μέχρι που πριν απο 2 χρόνια, 2-3 βδομάδες πριν απο το πάσχα έγιναν πιο συχνά. Το επιστέγασμα όλων ήταν ένα βράδυπου ήμουν μόνος στο σπίτι. Με πήρε ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση και ενώ ήμουν ξαπλωμένος στο καναπέ. Εκεί που κοιμόμουν, ένοιωσα πάλι αυτή τη παράλυση-αδυναμία κίνησης και άνοιξα τα μάτια μου. Φυσικά όσο και να προσπαθούσα δεν μπορούσα να κουνηθώ. Και μια μικρή αλλά πολυ σημαντική λεπτομέρεια (που ίσως με έχει σώσει απο τη τρέλλα) είναι πως ο καναπές βρισκόταν σε διαφορετική θέση απο ότι ήταν στη "πραγματικότητα" .Εκεί λοιπόν που προσπαθούσα να κουνηθώ, βλέπω κάποιον ακριβώς απέναντι μου, να βγαίνει βιαστικά απο τη κουζίνα, να κοντοστέκεται, και μετά να τρέχει προς το υπνοδωμάτιο μου. Τάπαιξα !!!! Με όση δύναμη είχα, κατάφερα και ξεκόλλησα απο το καναπέ και έτρεξα ξοπίσω του. Ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στη κουζίνα, την είδα άνω-κάτω. Ξεκολλημένα τα καππάκια απο τα ντουλάπια, σπασμένες καρέκλες, μια καταστροφή σαν να έσκασε βόμβα. Συνέχισα στο υπνοδωμάτιο μου, αλλά δεν τον βρήκα πουθενά. Πανικόβλητος, έψαχνα όλο το σπίτι να τον βρώ, αλλά πουθενά, είχε γίνει (και πάλι) άφαντος. Κάπου εκεί, ξύπνησα, ο καναπές ήταν εκεί που ήταν πάντα, κι εγώ μούσκεμα στον ιδρώτα και με την καρδιά μου να χτυπα 200 !!!
Μετά απο αυτή την εμπειρία, βυθίστηκα σε μια κατάσταση πολύ μπερδεμένη. Τα δε επόμενα 2-3 βράδυα κοιμόμουνα με το φώς αναμμένο και στο κομοδίνο δίπλα μου, έβαλα την Αγία Γραφή. Μετά απο αυτό, έκανα πάνω απο χρόνο να ξαναέχω εμπειρία sleep paralysis, και πάλι είναι πολύ αραιές, και σίγουρα καμμία μα καμμία σχέση με εκείνη τη φοβερή φορά.
Δεν ξέρω αν συνδέεται, περίπου όμως μια βδομάδα μετά, η κόρη μου , τότε δυόμιση χρονών, μπήκε στο νοσοκομείο για 4 μέρες, με σοβαρή ίωση. Δεν ξέρω…….
Αντρέας.
Πολύ ενδιαφέροντα όντως τα θέματα γύρω από την αστρική προβολή.
Μπορεί κάποιος να μου πεί τις προυποθέσεις και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από έναν άπειρο στο θέμα για να επιτευχθεί Α.Π. ;
Επίσης :
- Η Α.Π. περιορίζεται στο φυσικό πεδίο ή εκτείνεται και σε άλλα
πεδία , π.χ. μπορεί κάποιος να πάει στο αστρικό ;
- Κατά τη διάρκεια της Α.Π. πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το
πραγματικό περιβάλλον όπου προβάλλεται η ψυχή από τις σκεπτομορφές
που δημιουργούνται από εμάς ή από άγνωστες διάνοιες ;
- Πώς μπορεί κάποιος να κινείται ασφαλώς κατά τη διάρκεια της Α.Π.;
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν οδηγοι ; Πώς τους βρίσκει κανείς ;
Ευχαριστώ
Ατμαν
Eixa kairo na mpw logw ma8imatwn alla den ante3a allo kai mpika!
Epeidi diavasa merika posts pou anaferontousan ston an8ropino egefalo,8a i8ela na dior8osw kati pou eixa pei se paliotero mou post.O an8ropos xrisimoipoiei OLO ton egefalo tou apla den ton xrisimopoiei TAFTOXRONA.O einstein xrisimopoiouse to 7% tautoxrona.
Kapoios filos eipe oti pws ginetai na min mporoume na ton xrisimopoiisoume afou i epistimi exei meletisi ka8e detail.File mou i epistimi exei anakalipsei MERIKA mono neyra tou egefalou (p.x pou vrisketai to neyriko systima etc).Den exoun katalavei akoma pws leitourgei kai kata tin gnwmi mou,den 8a kataferoun pote dioti kanenas epistimonas den 8a mporesei na "dei" pws einai oi skepseis.I dikia mou gnwmi panw sto 8ema (an kai den eimai eidikos) einai oti apla stelnonte ilektromagnitika kimata se sigekrimena simeia tou egefalou ta opoia einai "programatismena",otan e8izonte,na exoun to analogo apotelesma ston an8ropo.Pws omws dimiourgeite i SKEPSH?afto pisteuw oti einai ena erwtima pou den prepei na apanti8ei edw alla se allo topic,opote den to epektinw.
File DRIFTER: eleges se ena post sou oti 3afnika evlepes ena aspro fws.Xwris na 8elw na se apo8arinw,to fws afto den itan tipota allo para mia ipotasi tou organismou.An to pa8aineis sixna,isws na exei or8ostatiki anemia 'i apla xamilo pososto sidirou ston organismo sou.An to pa8aineis area kai pou,den einai tipota.isws kourazesai poli.
8elw na 8i3w 3ana ena 8ema pou eixame sizitisei paliotera peri nomwn fisikis.Eimai fanatikos tis fisikis kai isws afta pou pw einai ipervolika.min me pare3igisete,apla dior8oste me.
Pisteuw oti TIPOTA den mporei na leitourgisei xwris tous nomous tis fisikis.akoma kai to XAOS exei fisiki e3igisi.Afti i e3igisi fisika kai den exei dw8ei akoma logw tou oti i fisiki pou dia8etoume afti ti stigmi,mporei na provlepsei tin kinisi enos sistimatos me to poli 2 swmata.Den pavei omws na simainei oti sto mellon den 8a kataferoume na provlepsoume kai megalitera sistimata.
Kapoios allos filos milise gia enan filo tou pou epa8e parania apo s.p 'i a.p.Pisteuw oti den ftaine afta AFTOUSIA gia tin parania alla i SKEPSH.8a sas ferw ena paradeigma:
Oloi nomizw 3eroume ton i8opoio pou paizei (epaize) ton rolo tou Xristou stis gnostes tainies pou provalonte ap'ola ta kanalia to pasxa (den 8imamai distixws to onoma tou).Aftos o i8opoios,afou teleiwsan ta girismata tis tainias,ekatse na tin dei.Meta apo ligo kairo,otan tin eide stin tilewrasi,trela8ike kai pe8ane.Den ton skotwse o rolos tou Xristou alla i SKEPSH.
Sorry an sas kourasa alla eixa kairo na mpw... ![]()
P.S 8a i8ela na mou pei kapoios ton titlo kai ton ekdotiko iko tou vivliou tou Monroe gia na paw na to agorasw.
Filika,
StorM_GmA
StorM_GmA