ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - Εφεύρεση ή ανακάλυψη? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - Εφεύρεση ή ανακάλυψη? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Narkissa55532 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
02/01/2011, 13:49:57
quote:

Επισης με τα κενα στην ευθεια των πραγματικων τι γινεται? Δεν δημιουργουνται κενα?

Αν υπάρχει εστω και ένας πραγματικός αριθμός ανάμεσα στο 0,9999... και το 1 τότε θα υπάρχουν απειροι πραγματικοί αριθμοι αναμεσα στο 0,9999... και το 1
Οσο όμως και να προσπαθήσεις δεν θα μπορέσεις να βρείς ενα τέτοιο αριθμό
Επίσης ακριβώς επειδή 0,9999...=1 δεν υπάρχουν κενα στο συνολο των πραγματικών

"Οσο μαθαίνω τους θεούς πιστεύω στους ανθρώπους"

02/01/2011, 14:02:35
Έκανα ένα λάθος στο προηγούμενο μήνυμά μου και αντί να γράψω σε κάποιο σημείο, τη λέξη "απόδειξη" έγραψα τη λέξη "απάντηση". Επαναλαμβάνω το μήνυμά μου διορθωμένο:

quote:
matthias16 : Επισης με τα κενα στην ευθεια των πραγματικων τι γινεται? Δεν δημιουργουνται κενα?

Φίλε Matthias16 . Σου γυρνάω το ερώτημα ανάποδα:

"Με τα κενα στην ευθεια των πραγματικων τι γινεται? Δεν δημιουργουνται κενα?"

Εσύ τι λες ;

Απάντησέ μου πρώτα με ένα "ναι" ή ένα "όχι" .

Όποια και νάναι η απάντησή σου (θετική ή αρνητική), θα σε παρακαλούσα να γράψεις την απόδειξή σου στο επόμενο μήνυμα.

Όταν πάρω την απάντησή σου, θα σου πω τη γνώμη μου.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

NASAROYTAKIΜέλος
02/01/2011, 16:00:27
όταν είμουνα στο παν/μιο (αστροφυσικη) μας έλεγαν οτι τα μαθηματικά είναι
η επιστήμη που μετρά την ποσότητα, την δομή, το διάστημα, τη μεταβολη και όλων των μετρησημων αντικειμένων.

Κατά την γνωμη μου τα μαθηματικά ειναι εφευρεση, θα σας πω μια ιστορία που μας έλεγαν βασικά :

Στα παλιά τα χρόνια ο άνθρωπος δεν ήξερε ουτε να γράφει, ουτε να μετράει. Ένας που ειχε πρόβατα λοιπόν κάθε μέρα τα πήγαινε στο λιβάδι να βοσκήσουν, το απόγευμα οταν τα μαζευε μερικά τα τρώγανε οι λύκοι, αλλά ο βοσκός δεν το καταλάβαινε αφού δεν ήξερε να μετραει! Μετά απο καιρό όμως είδε οτι του έλειπαν πάρα πολλά πρόβατα...Ετσι είπε πως για κάθε πρόβατο θα αντιστοιχει μια πέτρα. Έτσι και έκανε...

Τα μαθηματικά ειναι η γλώσσα των αριθμών!
Δεν νομιζω οτι μπορεί να είναι ανακάληψη. Ανακάληψη ειναι οτι βρήσκω κατι.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν τα μαθηματικά ειναι εφεύρεση. Δεν ειναι διόλου τυχαίο οτι τα παντα γύρω μας λύνονται και ειναι μαθηματικά, ακομα και η μουσική!

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει ξεχωριστό!

Edited by - NASAROYTAKI on 02/01/2011 16:03:21

02/01/2011, 16:25:45
Χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για το θέμα του τελευταίου μηνύματός μου:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82

http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?p=18014

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

matthias16Μέλος
02/01/2011, 23:47:43
Φιλε Κηφεα , για να σου πω την αληθεια δεν το παιζω ειδημον σε κατι !
Αλιμονο αν πιστευα οτι τα ξερω ολα

Η απαντηση ειναι οτι δημιουργουνται κενα κατα την αποψη μου γιατι ο 0,999... και ο 1 δεν ειναι ιδιοι αριθμοι , η αποδειξη αυτης της ισοτητας στηριζεται και ταυτοχρονα ανατρεπεται στον λογο που εγραψα παραπανω !

Επισης φιλε Ωριωνα νομιζω οτι ουτε και να αποδειξουμε οτι δεν υπαρχει τετοιος αριθμος αναμεσα στο 0.999... και στο 1 μπορουμε , ετσι δεν ειναι?
Και θα ηθελα περεταιρω εξηγηση σε αυτο που γραφεις :
"Επίσης ακριβώς επειδή 0,9999...=1 δεν υπάρχουν κενα στο συνολο των πραγματικών"

Τελος φιλε (ή φιλη?) nasaroutaki , γραφεις οτι "Τα μαθηματικά ειναι η γλώσσα των αριθμών!" . Και τι ειναι αριθμος κατ'εσενα?

Αν οντως τα μαθηματικα ειναι μονο εφευρεση τοτε πραγματικα πετυχαμε το τζοκερ του συμπαντος!Υπαρχουν παντου πριν καν μας περασει απ'το μυαλο οτι θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο!

"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"

NASAROYTAKIΜέλος
02/01/2011, 23:58:33
quote:

Τελος φιλη nasaroutaki , γραφεις οτι "Τα μαθηματικά ειναι η γλώσσα των αριθμών!" . Και τι ειναι αριθμος κατ'εσενα?

Αν οντως τα μαθηματικα ειναι μονο εφευρεση τοτε πραγματικα πετυχαμε το τζοκερ του συμπαντος!Υπαρχουν παντου πριν καν μας περασει απ'το μυαλο οτι θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο!

αγαπητέ μου φίλε,δεν λεω πως ο ανθρωπος τυχαία ανακαλυψε τους αριθμούς και συνεπώς τα μαθηματικά. Ο ανθρωπος χρειαστηκε 1 εκ. χρονια για να οδηγηθει στην αφηρημενη εννοια των αριθμων.
ο χομο σαπιενς πριν απο 300.000 χρονια εκανες πραξεις με κλαδια.
ο χομο σαπιενς σαπιενς πριν απο 100.000 μπορουσε να χρησιμοπιουσε και αριθμιτικες λεξεις.
οι κυνηγοι-τροφοσυλλεκτες πριν απο 70.000 με 20.000 χρονια ειχαν κατανοησει την διαιρεση και τον πολ/σμο.
ακομα και τα ζωα ξερουν να μετρουν οπως τα δελφινια!
γραφοντας εφευρεση δεν εννοω οτι ετσι τυχαια το βρηκαμε, ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.

οσο για το τι συμαινει αριθμος για μενα δεν καταλαβαινω... αν το εξηγουσες καλυτερα!

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει ξεχωριστό!

matthias16Μέλος
03/01/2011, 00:06:37
Επειδη γραφεις οτι τα μαθηματικα ειναι η γλωσσα των αριθμων αυτο που ουσιαστικα ρωταω ειναι , τι πιστευεις δλδ οτι εμηνευουμε με αυτην την γλωσσα? Τι ειναι αριθμος? Ειναι κ αυτο μια εφευρεση δικη μας η προυπηρχε και θα συνεχισει να υπαρχει ακομα κ αν εμεις εξαφανιστουμε ?

Αν ξεφευγαμε λιγο απο τους συμβολισμους δλδ οταν λεμε αριθμος να μην σκεφτομαστε 1,2,3,4.. κτλ θα ειχαμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα για αυτο το θεμα! Ο αριθμος προυπαρχει της εννοιας που εμεις του εχουμε δωσει , γι'αυτο εγραψα και σε προηγουμενη σελιδα καπου οτι δεν εχουμε ιδεα τι ειναι αριθμοι , απλως αρκουμαστε στο να "μελεταμε" τις σχεσεις κ τις ιδιοτητες τους , δεν εχουμε δωσει καποιον σαφη ορισμο δλδ!

"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"

NASAROYTAKIΜέλος
03/01/2011, 00:17:59
quote:

Επειδη γραφεις οτι τα μαθηματικα ειναι η γλωσσα των αριθμων αυτο που ουσιαστικα ρωταω ειναι , τι πιστευεις δλδ οτι εμηνευουμε με αυτην την γλωσσα? Τι ειναι αριθμος? Ειναι κ αυτο μια εφευρεση δικη μας η προυπηρχε και θα συνεχισει να υπαρχει ακομα κ αν εμεις εξαφανιστουμε ?

πιστευω οτι με τους αριθμους ερμηνευουμε πραματα που δεν μπορουμε να πουμε με λεξεις. οι αριθμοι στην φυση δεν υπαρχουν. ειναι δημιουργημα του ανθρωπου με σκοπο την μετρηση των πραματων.
αριθμος ειναι ενα νουμερο που δινουμε σε καποια αντικειμενα για να προσδιορισουμε το ποσο τους.

αριθμοι θα υπαρχουν οσο υπαρχει ο ανθρωπος. η φυση δεν ξερει απο νουμερα και σχηματα. οπως ξερεις ειμαστε μονο κυματα στην ουσια...

Edited by - NASAROYTAKI on 03/01/2011 00:25:49

matthias16Μέλος
03/01/2011, 00:23:47
quote:
οι αριθμοι στην φυση δεν υπαρχουν.

Χμμ...και ο Φ? Ο π? Οι αριθμοι Fibonacci? Παντου στη φυση βλεπουμε αναλογιες που εχουν αυτους τους αριθμους

quote:
αριθμος ειναι ενα νουμερο που δινουμε σε καποια αντικειμενα για να προσδιορισουμε το ποσο τους.

Αυτο επετρεψε μου να σου πω οτι δεν ειναι ορισμος Πολυ ασαφης ασε που εχει κ κενα (πχ μονο ποσα μετραμε με τους αριθμους?) ...

NASAROYTAKIΜέλος
03/01/2011, 00:28:08
quote:

quote:
οι αριθμοι στην φυση δεν υπαρχουν.

Χμμ...και ο Φ? Ο π? Οι αριθμοι Fibonacci? Παντου στη φυση βλεπουμε αναλογιες που εχουν αυτους τους αριθμους διαβασε ξανα τι λεω

quote:

διαβασε ξανα τι λεω,η εννοια του αριθμου δεν οριζεται απο οσο ξερω. με ρωτησες ομως τι ειναι αριθμος για μενα.
Αυτο επετρεψε μου να σου πω οτι δεν ειναι ορισμος Πολυ ασαφης ασε που εχει κ κενα (πχ μονο ποσα μετραμε με τους αριθμους?) ...

natasakiΝέο Μέλος
24/10/2005, 00:17:14
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΙΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΤΩ ΟΩ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΘΑ ΜΑΘΩ!!!ΜΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΡΜΕΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΡΙΞΗΜΑΤΟΣ(ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΟΧΙ ΤΑΡΩ)!!ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ Η ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!ΦΙΛΙΑ ΝΑΤΑΣΑΚΙ
24/10/2005, 02:36:08
γειά σου natasaki.
Μπορείς να διαβάσεις και να συμμετάσχεις στα παρακάτω θέματα:

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ
κάνε κλικ^^^^

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ
κάνε κλικ^^^^

το θέμα αυτό, εφόσον ήδη υπάρχει, απενεργοποιείται.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!