ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Unseen60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
UnseenΜέλος
30/10/2007, 09:41:21
Ρωτάει ο Dying Incubus (ελπίζω καλέ μου να σε κάλυψα ως προς το θεωρητικό κομμάτι με τα παραπάνω):
quote:
Η επόμενη ενσάρκωσή του λοιπόν σε τι κριτήρια θα μπορούσε να βασιστεί;
Τα κριτήρια δεν περιγράφονται στη θεωρία. Θα μπορούσε να είναι κάποιου είδους αλγόριθμος, σαν αυτούς που συζητούσαμε κάποτε. Θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε που διαφεύγει της απλοϊκής λογικής μας. Ο Υπερνούς γνωρίζει κι αν μπορούσαμε να συνδεθούμε με αυτόν, θα μεταφέραμε αυτή τη γνώση στις ατομικές μας συνειδήσεις. Αυτό που έχει σημασία, νομίζω, είναι να σκεφτόμαστε συλλογικά, σα να είμαστε ΟΛΗ η ψυχική ουσία ΟΛΩΝ των ανθρώπων. Τι θα διαλέγαμε σαν Υπερνούς να είμαστε; Εμείς είμαστε το μπράχμα, εμείς και ο υπερνούς. Πιστεύεις ότι θα είχαν σημασία τα κριτήρια;

Καλή μου pyramid, γράφεις:

quote:
όντως δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στο «εμείς» και οι «άλλοι», ήταν ένα καλό μάθημα αυτή η αναταραχή.
Χαίρομαι που βλέπεις κι εσύ τα οφέλη αυτής της θεώρησης! Όμως δεν τίθεται θέμα αδικίας. Σκέψου συλλογικά. Εμείς (όλοι εμείς) έχουμε ένα κάρμα και ένα εξελικτικό σχέδιο. Δεν υπάρχει εμπειρία που να συμβαίνει έξω από εμάς, οποιαδήποτε εμπειρία βιώνεται από οποιαδήποτε ατομική μονάδα, μας αφορά όλους. Δεν είμαστε όλοι μπράχμαν; Και αφού επίσης είμαστε και ο υπερνούς, δική μας επιλογή είναι και το φορτίο που φορτωνόμαστε κάθε φορά! Γίνομαι κατανοητή; Αν όχι δώσε μου μια σφαλιάρα να το ξαναπιάσω απ’την αρχή.

Στην ίδια συλλογιστική γραμμή, λέει ο open mind με τη συμφωνία της karma μας:

quote:
Μου φαίνεται και άδικο αυτή η τυχαία κατανομή της τύχης στις νέες ψυχικές
Οντότητες πχ γιατί μια ψυχή να γεννηθεί μέσα στα πλούτη ενώ μια άλλη σε
Μια αφρικανική χωρα και μες τη φτώχεια?.
Δεν μπορώ να καταλάβω και τον λογο των ενσαρκώσεων των ψυχών μιας
Συλλογικής ψυχής τι θα μπορούσε να προσφέρει ολη αυτή η διαδικασία στην
Λεγομένη συλλογική ψυχή ?.

Φίλοι μου θα σας γράψω τα λόγια του ίδιου του Aurobindo: “It is the Brahman who thus suffers, it is not imposed to someone or something outside the Brahman”. Σε κάθε δηλαδή περίπτωση είναι το μπράχμαν που βιώνει τις επιμέρους εμπειρίες, καμία εμπειρία δεν επιβάλλεται σε κάποιον ή κάτι έξω από το μπράχμαν. Και ξαναλέω, σκεφτείτε συλλογικά. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ εντέλει ποιος βιώνει τι. Ίσως όμως έχει σημασία να υπάρχουν μοναδικοί κάθε φορά ατομικοί συνδυασμοί που να δίνουν διαφορετικές (και ίσως περισσότερες) δυνατότητες και πιθανότητες να ξεπεραστεί το κάρμα. Ακόμα και η σαμσάρα δηλαδή είναι συλλογική υπόθεση.

Να διευκρινίσω εδώ ότι δεν υποσκελίζεται η αξία της ατομικής εμπειρίας, τουναντίον. Καθένας που τα καταφέρνει να φωτιστεί (να ανελιχθεί δηλαδή στο πέμπτο κατά τον Aurobindo στάδιο εξέλιξης), όχι μόνο φωτίζει το σύνολο αλλά και δημιουργεί προηγούμενο, ένα καλούπι που μπορεί να κληροδοτηθεί σε πολλές νέες ενσαρκώσεις.

Λέει επίσης ο open mind:

quote:
Αν ίσχυε η θεωρία της επιστροφής της ατομικής ψυχής στην συλλογική ψυχή Μετά τον θάνατο του υλικού σώματος τότε δεν ισχύει τίποτα από τις λεγόμενες ανάδρομες υπνώσεις καθώς κάθε ενσάρκωση είναι μια νεα οντότητα οπότε Δεν έχει αναμνήσεις από προηγούμενες ζωες .

Φυσικά και έχει. Τις ζωές των οντοτήτων από τις οποίες αποτελείται. Μπορεί να μην είναι ατομικά δικές της, όμως ταυτόχρονα είναι εντελώς δικές της, αφού την αφορά ατομικά ο,τιδήποτε την αποτελεί και σε ένα άλλο επίπεδο την αφορά ατομικά κυριολεκτικά το ο,τιδήποτε έχει βιωθεί, βιώνεται και θα βιωθεί ποτέ. Αν πάλι δεν γίνομαι κατανοητή, να το ξαναπιάσω από την αρχή.

Αγαπητέ μου trithemius,

Εξαιρετικά τα περί ιδεόσφαιρας, τα οποία δεν γνώριζα. Αναρωτιέσαι:

quote:
Αφού αποδεχόμαστε πως στο ακασικό πεδίο αποτυπώνεται πραγματικά οποιασδήποτε φύσεως πληροφορία, γιατί εκτός του γεγονότος να μην αποτυπώνεται και η συνοδευτική συναισθηματική φόρτιση του άμεσα εμπλεκόμενου με το παρελθοντικό γεγονός;
Και θα σου πω ότι στην Spiritual Response Therapy δεχόμαστε ότι de facto αποτυπώνεται η συναισθηματική φόρτιση που συνοδεύει τα γεγονότα και σε αυτό ακριβώς συνίσταται η συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδος: στο να μετατρέπει παλιές αρνητικές συναισθηματικές φορτίσεις σε θετικές, επιτρέποντας την αποδέσμευση από όρκους κλπ καταστάσεις που οδηγούν σε σημερινές - φαινομενικά αναίτιες -ασθένειες.

Καταλήγουμε λοιπόν και πάλι σε αυτό που αυτή τη φορά έγραψε η pyramid:

quote:
κάθε ένας από εμάς δικαιούται να πιστεύει ότι τον κάνει να νιώθει όμορφα στην καθημερινότητά του.
Να προσθέσω ότι δεν θέλω να πείσω κανέναν για όσα γράφω ή για τη διδασκαλία του Aurobindo, το μόνο που θέλω είναι να γίνει κατανοητή μια τόσο διαφορετική και όμορφη κατά τη γνώμη μου διδασκαλία, να τη δοκιμάσω στις απόψεις σας και να την εμπεδώσω κι εγώ η ίδια.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Με αγάπη,
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

30/10/2007, 10:12:35
quote:
Με την συγκεκριμένη οπτική θα μπορούμε να ψάχνουμε τις αιτίες έξω από εμάς και να νιώθουμε όλοι καλύτερα, θα μπορούμε να μιλάμε για το Θεϊκό σχέδιο, που στην ουσία κανένας δεν γνωρίζει και έτσι δικαιολογούμαστε να κάνουμε λάθος, το οποίο μας έδωσε τις συγκεκριμένες δονήσεις και πρέπει να ανταπεξέλθουμε σηκώνοντας στην πραγματικότητα το κάρμα του κόσμου στις πλάτες μας.

pyramid μου, πολύ σωστό αυτό που αναφέρεις!
Αυτό από τη μια θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά καθώς θα μπορούσαμε να δώσουμε μια απάντηση σε ερωτήματα που μας δυσκολεύουν ή όταν απορούμε έχοντας άγνοια - τουλάχιστον για μια δεδομένη χρονική εποχή - για τα αίτια.
Από την άλλη, πιστεύω ότι ο νους μας έχει μια τάση προς την "τεμπελιά".
Μπορεί να επαναπαυτεί δηλαδή σε αυτές τις απαντήσεις και να μην αναζητά να δώσει ο ίδιος την απάντηση στα ερωτήματα που τον απασχολούν.
Μπορεί να αναπτυχθεί επίσης η υπερβολική δικαιολόγηση του εαυτού μας, μια τάση να μην εμβαθύνουμε στα όποια γεγονότα διαδραματίζονται κι έχουν κι εμάς ως αποδέκτες ώστε να δούμε την σκοπιμότητα τους κι επιπλέον να νιώσουμε Σωτήρες του κόσμου, αφού θα σηκώσουμε το βάρος του κόσμου στις πλάτες μας.
Ειδικά το τελευταίο, μου προκαλεί κάποια έντονη ανησυχία...

Φίλε Trithemius, για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται λογική η διάκριση που υπάρχει σε μια περίπτωση αναδρομής σε προηγούμενη ενσάρκωση και σε μια περίπτωση πρόσβασης στα ακασικά.
Κι ο λόγος είναι η βίωση, το ποιός βίωσε δηλαδή ένα συγκεκριμένο γεγονός.
Αν στην ψυχή δηλαδή έχει καταγραφεί η εμπειρία κάποιας προηγούμενης ενσάρκωσης της, δεν είναι πιθανόν να υπάρχει συναισθηματική φόρτιση κατά την αναδρομή καθώς αυτή η εμπειρία διυλίζεται από την τωρινή μου προσωπικότητα;
Για να είμαι ειλικρινής πάντως, είμαι αρκετά επιφυλακτικός απέναντι στις αναδρομές με σκοπό την ανακάλυψη προηγούμενων ενσαρκώσεων.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι κι η Χ εμπειρία κάποιας προηγούμενης ενσάρκωσης μου μπορεί να ανήκει στα ακασικά αρχεία...

In anticipation of my resurrection...

30/10/2007, 12:14:07
quote:
Καλέ μου open mind χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω εδώ

Χαίρομαι που ξανασυζητάμε
Πάντα το παρακολουθώ το topic καθώς είναι απ τα αγαπημένα μου απλά λόγω φόρτου εργασίας συχνά δεν προλαβαίνω Να γράψω και αυτό επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον απαιτεί και χρόνο
Ως προς τα ερωτήματα και τις απαντήσεις έτσι αν δεν προλαβαίνω γραφώ στα πιο
Ανάλαφρα θέματα.

quote:
Να προσθέσω ότι δεν θέλω να πείσω κανέναν για όσα γράφω ή για τη διδασκαλία του Aurobindo, το μόνο που θέλω είναι να γίνει κατανοητή μια τόσο διαφορετική και όμορφη κατά τη γνώμη μου διδασκαλία, να τη δοκιμάσω στις απόψεις σας και να την εμπεδώσω κι εγώ η ίδια.

Κατανοητό συζήτηση κάνουμε καλό είναι να συζήτιουνται διαφορές θεωρίες
quote:
Φυσικά και έχει. Τις ζωές των οντοτήτων από τις οποίες αποτελείται. Μπορεί να μην είναι ατομικά δικές της, όμως ταυτόχρονα είναι εντελώς δικές της, αφού την αφορά ατομικά ο,τιδήποτε την αποτελεί και σε ένα άλλο επίπεδο την αφορά ατομικά κυριολεκτικά το ο,τιδήποτε έχει βιωθεί, βιώνεται και θα βιωθεί ποτέ. Αν πάλι δεν γίνομαι κατανοητή, να το ξαναπιάσω από την αρχή.

Εντάξει έχει τις εμπειρίες όλων μας δεν το βρίσκεις όμως άδικο ως προς
Την κατανομή των εμπειριών στις οντότητες οπού αποτελείται ? και τελικά
Τι θα προσφέρει ολη αυτή η διαδικασία στη συλλογική ψυχή?..

quote:
Αν όμως τελικά έχουμε να κάνουμε με μία άντληση εμπλουτισμένης με συναίσθημα πληροφορίας από το ακασικό πεδίο, τότε πως θα διακρίνουμε τη διαφορά;

Ενδιαφέρον άποψη λεμε ότι η διαφορά είναι το συναίσθημα
Αν καταγράφετε και αυτό περιπλέκεται η υπόθεση αλλα πιστεύω αυτό που βιώνουμε
Προσωπικά μπορούμε να το ξεχωρίσουμε ακόμα υπάρχουν και
Αλλα στοιχειά που μπορείς να καταλήξεις στο τι απ τα δυο είναι πχ
Κάποιες φοβίες που έχουμε στην τωρινή ζωή μπορεί να έχουν σχέση με την
Προηγουμένη αν κάνουμε πχ μια αναδρομη και αυτό που δούμε συνδυάζεται
Με την τωρινή ενσάρκωση είναι μια ένδειξη ακόμα .

quote:
Μπορεί να επαναπαυτεί δηλαδή σε αυτές τις απαντήσεις και να μην αναζητά να δώσει ο ίδιος την απάντηση στα ερωτήματα που τον απασχολούν.
Μπορεί να αναπτυχθεί επίσης η υπερβολική δικαιολόγηση του εαυτού μας, μια τάση να μην εμβαθύνουμε στα όποια γεγονότα διαδραματίζονται κι έχουν κι εμάς ως αποδέκτες ώστε να δούμε την σκοπιμότητα τους κι επιπλέον να νιώσουμε Σωτήρες του κόσμου, αφού θα σηκώσουμε το βάρος του κόσμου στις πλάτες μας.
Ειδικά το τελευταίο, μου προκαλεί κάποια έντονη ανησυχία

Έχεις δίκιο σε αυτό που γραφείς και είναι κάτι που μπορείς να το παρατηρήσεις
Ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

TrithemiusΜέλος
30/10/2007, 15:08:02
Dying Incubus
quote:
Φίλε Trithemius, για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται λογική η διάκριση που υπάρχει σε μια περίπτωση αναδρομής σε προηγούμενη ενσάρκωση και σε μια περίπτωση πρόσβασης στα ακασικά.
Κι ο λόγος είναι η βίωση, το ποιός βίωσε δηλαδή ένα συγκεκριμένο γεγονός.
Αν στην ψυχή δηλαδή έχει καταγραφεί η εμπειρία κάποιας προηγούμενης ενσάρκωσης της, δεν είναι πιθανόν να υπάρχει συναισθηματική φόρτιση κατά την αναδρομή καθώς αυτή η εμπειρία διυλίζεται από την τωρινή μου προσωπικότητα;

Μα αγαπητέ μου συμφωνώ απολύτως! Εδώ ακριβώς βρίσκει εφαρμογή και η αντίρρηση που προέβαλλα πιο πάνω, ότι δηλαδή:
quote:
Αφού αποδεχόμαστε πως στο ακασικό πεδίο αποτυπώνεται πραγματικά οποιασδήποτε φύσεως πληροφορία, γιατί εκτός του γεγονότος να μην αποτυπώνεται και η συνοδευτική συναισθηματική φόρτιση του άμεσα εμπλεκόμενου με το παρελθοντικό γεγονός;
....................................................
Αν όμως τελικά έχουμε να κάνουμε με μία άντληση εμπλουτισμένης με συναίσθημα πληροφορίας από το ακασικό πεδίο, τότε πως θα διακρίνουμε τη διαφορά;

Δηλαδή εδώ αναφέρω πως στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος άνθρωπος μας μεταφέρει εμπειρία+συναίσθημα, τότε είναι αδύνατο να βρούμε τη διαφορά μεταξύ της αναδρομής και της πρόσβασης στο ακασικό πεδίο.

Open Mind

quote:
Αλλα στοιχειά που μπορείς να καταλήξεις στο τι απ τα δυο είναι πχ
Κάποιες φοβίες που έχουμε στην τωρινή ζωή μπορεί να έχουν σχέση με την
Προηγουμένη αν κάνουμε πχ μια αναδρομη και αυτό που δούμε συνδυάζεται
Με την τωρινή ενσάρκωση είναι μια ένδειξη ακόμα

Οι φοβίες είναι (και) κληρονομικο χαρακτηριστικό. Κατά συνέπεια, ακόμη κι αν "δούμε" τον εαυτό μας σε μία αναδρομή να εμφανίζει φοβίες, πάλι δεν μπορούμε να αποφανθούμε πως αποτελούν εχέγγυο για την ασφαλή ταύτιση του γεγονότος με μία πραγματική παρελθοντική εμπειρία.

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω
30/10/2007, 20:10:18
quote:
Οι φοβίες είναι (και) κληρονομικο χαρακτηριστικό. Κατά συνέπεια, ακόμη κι αν "δούμε" τον εαυτό μας σε μία αναδρομή να εμφανίζει φοβίες, πάλι δεν μπορούμε να αποφανθούμε πως αποτελούν εχέγγυο για την ασφαλή ταύτιση του γεγονότος με μία πραγματική παρελθοντική εμπειρία.

Ναι αλλα αν συνδυάσεις δυο τρεις ενδείξεις μπορείς να κατασταλάξεις
Πχ οι φοβίες ,το συναίσθημα από κάποια εμπειρία ,κάνοντας μια ερευνά
Κατά ποσο στεκουν αυτά που ειδές μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.
Βεβαια σίγουρος σε τέτοια ζητήματα δεν μπορείς να είσαι καθώς στηρίζεσαι μονο
Σε ενδείξεις .

31/10/2007, 09:51:17
Unseen μου, είχα ήδη αρχίσει να απαντάω χωρίς να δω το μήνυμα που έστειλες εχθές στις 30/10/2007, 09:41:21.

quote:
Και αφού επίσης είμαστε και ο υπερνούς, δική μας επιλογή είναι και το φορτίο που φορτωνόμαστε κάθε φορά!

Νομίζω πως και σε άλλες θεωρήσεις περί μετενσάρκωσης αναφέρεται πως η Ψυχή επιλέγει το "ένδυμα" με το οποίο θα περιβληθεί, την επόμενη ενσάρκωση με σκοπό να εξελιχθεί.
Θα συμφωνήσω μαζί σου σ' αυτό που αναφέρεις:

quote:

καθώς από όσα έχω καταλάβει για την θεωρία του Aurobindo, δεν αποκλείεται το άτομο να έχει κάποια ανάμνηση από μια προηγούμενη ενσάρκωση.

Φίλε Trithemius, έχεις δίκιο!
Μπερδεύτηκα και παρανόησα.

UnseenΜέλος
01/11/2007, 08:57:56
Καλέ μου Dying Incubus,

quote:
Από την άλλη, πιστεύω ότι ο νους μας έχει μια τάση προς την "τεμπελιά".
Ειδικά το τελευταίο, μου προκαλεί κάποια έντονη ανησυχία...
Πολύ καλό σημείο. Ίσως πράγματι να υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής δικαιολόγησης του εαυτού, εάν ο νους δεν συνειδητοποιήσει ότι όλα στον Εαυτό αναφέρονται, μόνο που αυτός ο Εαυτός είναι τόσο ευρύς ώστε να καλύπτει όλους... Ο κίνδυνος να αισθανθεί κάποιος σωτήρας του κόσμου είναι επίσης απτός. Πράγματι, πολύ καλό σημείο, σε ευχαριστώ.

Αγαπητέ μου open mind,

Χαίρομαι πάντα να σε βλέπω, ιδίως σε πιο μακροσκελείς απαντήσεις όπως οι παραπάνω, στις οποίες δεν σε έχω συνηθίσει!

quote:
Εντάξει έχει τις εμπειρίες όλων μας δεν το βρίσκεις όμως άδικο ως προς
Την κατανομή των εμπειριών στις οντότητες οπού αποτελείται ? και τελικά
Τι θα προσφέρει ολη αυτή η διαδικασία στη συλλογική ψυχή?..
Όχι, δεν το βρίσκω άδικο. Μου φαίνεται πολύ σοφό, για να είμαι ειλικρινής. Για να δώσω ίσως καλύτερα αυτό που εννοώ, θα πρέπει ίσως να σου ζητήσω να σκεφτείς τη συλλογική ψυχή σαν τη μόνη αληθινή ουσία και τις εξατομικεύσεις της σαν μια προσωρινή ψευδαίσθηση - ο,τιδήποτε αφορά το άτομο, αφορά ουσιαστικά το σύνολο, έστω κι αν ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι αφορά το άτομο που γίνεται ο ήρωας και παθών. Είναι η συλλογική ψυχή που βιώνει ΜΕΣΑ ΑΠΟ το άτομο και οι συνέπειες της εμπειρίας είναι ακριβώς οι ίδιες, είτε τις βιώνει η ατομική μονάδα είτε η συλλογική ψυχή γιατί απλούστατα μιλάμε ουσιαστικά για το ίδιο πράγμα!

Καλημέρα σε όλους, με αγάπη,
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

02/11/2007, 12:32:23
Οπότε τι μπορεί να μας οδηγήσει από το να διαπράξουμε πέντε φόνους, δέκα ληστείες κλπ;

Για να είμαι ειλικρινής πάντως, πιστεύω πως ένα άτομο αν έχει την προδιάθεση ή την τάση να δημιουργήσει κακό εσκεμμένα, θα το κάνει ακόμη κι αν πιστεύει στην οποιαδήποτε θεωρία που αναφέρεται στην Ψυχή μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος.

Απλά σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αποφύγει την ηθελημένη άσκηση κακών ενεργειών/πράξεων στην σκέψη της γέννησης δράσης - αντίδρασης, κάρμα ή όπως αλλιώς θέλει κάποιος να το ονομάσει.

karmaΜέλος
02/11/2007, 18:23:38
quote:
Dying_Incubus

Οπότε τι μπορεί να μας οδηγήσει από το να διαπράξουμε πέντε φόνους, δέκα ληστείες κλπ;

Για να είμαι ειλικρινής πάντως, πιστεύω πως ένα άτομο αν έχει την προδιάθεση ή την τάση να δημιουργήσει κακό εσκεμμένα, θα το κάνει ακόμη κι αν πιστεύει στην οποιαδήποτε θεωρία που αναφέρεται στην Ψυχή μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος.

Αγαπητέ Dying_Incubus

Με την ερώτησή σου αυτή επανερχόμαστε στο ζήτημα, στο αν η ψυχή διαθέτει ατομικότητα ή όχι.

Αν η ψυχή, αποκόβεται από τη Θεϊκή Ουσία, με σκοπό τη μία και μοναδική ενσάρκωση, θα πρέπει να διαθέτει την τελειότητα του Θείου. Άρα, γιατί να διαπράξει φόνο, ληστείες κ.λ.π.;;;;;

Ερχόμαστε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι η ψυχή θα πρέπει να διαθέτει ένα επίπεδο! Το λεγόμενο επίπεδο εξέλιξης. Και το επίπεδο αυτό αποκτάται από την εμπειρία των διαδοχικών ενσαρκώσεών της.

Μία άγουρη ψυχή, η οποία δρα και αντιδρά με τα πρωτόγονα ένστικτά της, θα μπορούσε να διαπράξει έναν φόνο, μία ληστεία κ.λ.π. Μία εξελιγμένη ψυχή, βρίσκεται πιο κοντά στη Συμπαντική ενέργεια και δρα και αντιδρά με σύνεση και σοφία.

Αυτά από τη δική μου έρευνα και μελέτη!

Φιλικά, http://starworld.myforumportal.com/

η karma

03/11/2007, 12:48:08
quote:
Μία άγουρη ψυχή, η οποία δρα και αντιδρά με τα πρωτόγονα ένστικτά της, θα μπορούσε να διαπράξει έναν φόνο, μία ληστεία κ.λ.π. Μία εξελιγμένη ψυχή, βρίσκεται πιο κοντά στη Συμπαντική ενέργεια και δρα και αντιδρά με σύνεση και σοφία.

Σωστά, αγαπητή karma!

Αυτό που θα ήθελα να καταλάβω είναι εάν αυτή η διαδικασία είναι εφικτή όπως παρουσιάζεται μέσα από την θεώρηση του Aurobindo, κατά πόσο δηλαδή υπάρχει εξέλιξη.

19/02/2007, 16:23:16
quote:

Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα, εύχομαι να τα λέμε συχνά. Είμαι φίλη .Θέλω τώρα να ευχηθώ κι εγω χρόνια πολλά στον φίλο predator( ελπίζω να έγραψα σωστά το όνομα). Δυστυχώς δεν ξέρω ακόμα πως να βάζω φωτογραφίες,( Για να σου κάνω κάποιο δώρο) ελπίζω όμως πως θα τα καταφέρω σύντομα. Αλήθεια , έχετε χόμπυ;

jean.r

Αρκετα Χομπυ...

Εκτος απο το Εσωτερικα... πολυ μουσικη, πολλα DVDs, γυμνναστηρια, περπατημα... κτλ κτλ...

19/02/2007, 17:50:26
Καλησπέρα σας

Ελπίζω να περάσατε καλά χτες το βράδυ, και ακόμα καλύτερα σήμερα!

Φίλε PREDATOR, εφόσον του έδωσες (του κρασιού) και κατάλαβε, είσαι δικαιολογημένος...

Πάντα τέτοια βρε

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

19/02/2007, 19:12:10
Βεβαια, δεν μεθυσαμε... μεχρι τα ορια μας... να μην το παρακανουμε...

Αλλα μια φορα διασκεδαζουμε ετσι?

Eσυ πως τα περασες χθες και σημερα?

19/02/2007, 19:26:36
C' mon

19/02/2007, 19:51:38
Καλά η προηγούμενη υπογραφή με τους χορευτές είναι γαμάτη...

Όσο καλύτερα γινόταν....

Βέβαια εγώ τις γιορτές τις θεωρώ λίγο αγκαρία, αλλά τη να κάνεις.

Εγώ είμαι της άποψης ότι μπορεί κανείς να περάσει πολύ καλύτερα τις καθημερινές παρά τις γιορτές.

Λόγο κόσμου, και συνωστισμού.

20/02/2007, 07:24:55
Καλημέρα σας

20/02/2007, 10:29:39
Καλημερα και απο εμενα...

Οσο αφορα την υπογραφη μου... πειραματιζομαι, και την αλλαζω συχνα, για να μην βαριεμαι τα ιδια και τα ιδια

20/02/2007, 10:31:23
20 Φεβρουαρίου

το 1472... προσαρτώνται στη Σκοτία τα νησιά Όρκνι και Σέτλαντ.

το 1547... στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ ο Εδουάρδος ΣΤ'.

το 1626... πεθαίνει ο Βρετανός συνθέτης της Αναγέννησης, Τζον Ντόουλαντ.

το 1724... κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο η όπερα του Χέντελ "Ιούλιος Καίσαρας".

το 1751... γεννιέται ο Γερμανός ποιητής και μεταφραστής αρχαίων κειμένων Γιόχαν Χέινριχ Βος. Πεθαίνει το 1826 σε ηλικία 75 ετών.

το 1811... η Αυστρία του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α' κηρύσσει χρεοκοπία.

το 1844... γεννιέται ο Αυστριακός φυσικός Λούντβιχ Μπόλτζμαν. Αυτοκτονεί το 1906 στην Ιταλία.

το 1871... πεθαίνει ο Καναδός ζωγράφος Πολ Κέιν.

το 1872... ανοίγει στη Νέα Υόρκη το Μητροπολιτικό Μουσείο.

το 1873... ανοίγει η πρώτη ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

το 1887... γεννιέται ο Γερμανός σκηνοθέτης Καρλ Έμπερτ. Πεθαίνει το 1980 στην Καλιφόρνια σε ηλικία 93 ετών.

το 1895... γίνεται η πρώτη κίνηση για την δημιουργία ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων από τον Παναχαϊκό ΓΣ, Εθνικό ΓΣ, Πανελλήνιο ΓΣ, ΓΕ Πάτρας και Παναιτωλικό, που υπογράφουν κοινή δήλωση για σύσταση συνδέσμου με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους.

το 1901... δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Φιγκαρό" το Μανιφέστο του Φουτουρισμού, που συντάχθηκε από τον ποιητή Φίλιππο Τομάζο Μαρινέτι.

το 1901... συνέρχεται για πρώτη φορά το νομοθετικό σώμα της επαρχίας της Χαβάης.

το 1902... γεννιέται ο Αμερικανός φωτογράφος Άνσελ Άνταμς, εφευρέτης του ζωνικού συστήματος. Πεθαίνει το 1984 σε ηλικία 82 ετών.

το 1904... γεννιέται ο Αλεξέι Κοσίγκιν, πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ένωσης από το 1964 έως το 1980. Πεθαίνει το 1980 σε ηλικία 76 ετών.

το 1912... γεννιέται ο Γάλλος Πιέρ Μπουλ, συγγραφέας των έργων "Η γέφυρα του ποταμού Κβάι" και "Ο πλανήτης των πιθήκων". Πεθαίνει το 1994 σε ηλικία 82 ετών.

το 1913... απελευθερώνονται τα Ιωάννινα.

το 1913... επαναλαμβάνονται οι εργασίες της Βουλής μετά από 5μηνη διακοπή λόγω του Βαλκανικού Πολέμου. Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος ενημερώνει το Σώμα για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις διπλωματικές εξελίξεις του πολέμου.

το 1919... σημειώνεται κομμουνιστική επανάσταση στη Βουδαπέστη.

το 1920... πεθαίνει σε ηλικία 64 ετών ο Αμερικανός εξερευνητής Ρόμπερτ Έντουιν Πίρι, που θεωρείται ο πρώτος άνθρωπος, που έφτασε στο Βόρειο Πόλο στις 6 Απριλίου 1909.

το 1921... η Τουρκία αποδέχεται την απόφαση της Διάσκεψης του Λονδίνου περί Εξεταστικής Επιτροπής και ζητά την αναθεώρηση κι άλλων όρων της συνθήκης.

το 1921... κάνει πρεμιέρα η πρώτη ταινία του Ροδόλφο Βαλεντίνο, "Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης".

το 1922... η Βουλή της Λιθουανίας ψηφίζει την προσάρτησή της στην Πολωνία.

το 1924... γεννιέται η Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας, Γκλόρια Βάντερμπιλτ.

το 1925... γεννιέται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Όλτμαν.

το 1926... γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, Ρίτσαρντ Μάθεσον.

το 1927... γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Σίντνεϊ Πουατιέ, ο πρώτος Αφροαμερικανός, που βραβεύτηκε με Όσκαρ.

το 1927... ο 16χρονος Λεωνίδας Ανδριανόπουλος σκοράρει στο φιλικό του Ολυμπιακού εναντίον του Φαληρικού Συνδέσμου (6-2). Ο Τσέχος Kopsiva, προπονητής της ομάδας, τον έχει επιλέξει για τη θέση του έξω αριστερά. Τα υπόλοιπα γκολ πετυχαίνουν τα αδέρφια του Κώστας (2), Βασίλης (2) και Γιώργος. Οι πέντε αδερφοί Ανδριανόπουλοι έγιναν "συνώνυμοι" σχεδόν με τον Ολυμπιακό ενώ ο Γιάννης, ο μεγαλύτερος, έχει ήδη καθιερώσει το κόκκινο χρώμα στην ομάδα. Στον αντίποδα, ο ''αιώνιος'' αντίπαλος Παναθηναϊκός είχε τους αδελφούς Μπόγδανους (Δημήτρης, Δημοσθένης και Τάσος), που έπαιξαν την περίοδο 1926-32.

το 1930... ιδρύεται η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ) με την επωνυμία Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος από τον Ορειβατικό Αθηνών και τον Ορειβατικό Πατρών.

το 1931... ο περιορισμός των σελίδων και η απαγόρευση κάθε παροχής δώρων ή βιβλίων είναι τα νέα μέτρα κατά του Τύπου, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

το 1943... γεννιέται ο Βρετανός σκηνοθέτης Μάικ Λι.

το 1943... στελέχη των αμερικανικών κινηματογραφικών στούντιο επιτρέπουν τη λογοκρισία των ταινιών.

το 1944... Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα οχηματαγωγό, με το οποίο οι Ναζί μετέφεραν όλα τα αποθέματα τους σε βαρύ ύδωρ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του Χίτλερ να κατασκευάσει πρώτος την ατομική βόμβα. Την ίδια μέρα αρχίζει η "Μεγάλη Εβδομάδα" με τον αμερικανικό βομβαρδισμό των σταθμών κατασκευής αεροσκαφών των Ναζί.

το 1946... γεννιέται η Βρετανίδα ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ερμηνείας, Μπρέντα Μπλέθιν.

το 1947... γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Στράους.

το 1950... φτάνει στην Νέα Υόρκη ο Ουαλός ποιητής Ντίλαν Τόμας για την πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ.

το 1952... ο Emmett L. Ashford γίνεται ο πρώτος έγχρωμος διαιτητής στο μπέιζμπολ, όταν χρησιμοποιείται σαν αλλαγή σε αγώνα του Southeastern International League.

το 1952... τα δύο κυβερνητικά κόμματα -του Πλαστήρα και του Βενιζέλου- τάσσονται υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

το 1954... γεννιέται η Αμερικανίδα Πάτι Χιρστ, πλούσια κληρονόμος, η οποία το 1974 απάγεται από το Συμβιωτικό Απελευθερωτικό Στρατό και στη συνέχεια εντάσσεται στους κόλπους του.

το 1962... οι Αμερικανοί στέλνουν τον πρώτο συμπατριώτη τους, τον αντισυνταγματάρχη Τζον Γκλεν, στο διάστημα, σε τροχιά γύρω από τη Γη με το διαστημόπλοιο Φιλία 7 (Friendship 7). Επιστρέφει μετά από τρεις περιφορές, που κάνει μέσα σε 4 ώρες και 55 λεπτά και γίνεται ο πρώτος Αμερικανός, που κάνει το γύρο της Γης.

το 1963... γεννιέται ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

το 1964... το Μαρόκο και η Αλγερία συμφωνούν να σταματήσουν τις συνοριακές συγκρούσεις.

το 1965... το Ρέιντζερ 8 συντρίβεται στην επιφάνεια της σελήνης μετά από την επιτυχημένη αποστολή για τη φωτογράφηση πιθανών σημείο προσσελήνωσης για το πρόγραμμα Απόλλο.

το 1966... γεννιέται η Αμερικανίδα τοπ μόντελ Σίντι Κρόφορντ.

το 1966... πεθαίνει ο Αμερικανός ναύαρχος Τσέστερ Νίμιτς.

το 1967... γεννιέται ο τραγουδιστής των Nirvana Κερτ Κομπέιν. Αυτοκτονεί το 1994 σε ηλικία 27 ετών.

το 1968... πεθαίνει ο Βρετανός σκηνοθέτης και συγγραφέας Άντονι Άσκουιθ.

το 1969... πεθαίνει ο Ελβετός διευθυντής ορχήστρας Έρνεστ Άνσερμετ.

το 1971... ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα ρυθμίζουν πλέον την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

το 1975... η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καλεί τα Ηνωμένα Έθνη να ορίσουν προθεσμία για την αποχώρηση των 40.000 τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

το 1979... δημοσιεύεται νέος ελληνικός νόμος περί διαζυγίου, "λόγω μακροχρονίου διακοπής της εγγάμου συμβιώσεως".

το 1985... νομιμοποιείται στην Ιρλανδία η πώληση αντισυλληπτικών χαπιών.

το 1985... πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός, που έδωσε τη φωνή του στο Ντόναλντ Ντακ, Κλάρενς Νας.

το 1987... εκρήγνυται μια βόμβα του Γιούναμπομπερ σε ένα κατάστημα υπολογιστών του Σολτ Λέικ Σίτι.

το 1988... η Βουλγάρα Στέφκα Κοστατίνοβα καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 2.06 και η Νίκη Μπακογιάννη το πανελλήνιο με 1.87 στο 1ο Διεθνές Μίτινγκ Κλειστού Στίβου "ΑΘΗΝΑ" στο ΣΕΦ. Στους αγώνες αυτούς ο Κώστας Κουκοδήμος θα κάνει 6.85 στα 60μ (!) και 7.72 στο μήκος, ενώ ο Κουβανός Χαβιέρ Σατομαγιόρ (2.30) χάνει στις προσπάθειες από τον Αμερικανό Τζερόμ Κάρτερ (2.30) στο ύψος.

το 1989... το νέο κόμμα Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου πραγματοποιεί την πρώτη πολιτική του συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο.

το 1991... στη Χιλή, αεροσκάφος με 72 επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν τουρίστες από τις ΗΠΑ, συντρίβεται στη διώρυγα Μπεάγκλε.

το 1991... στην Αλβανία, διαδηλωτές γκρεμίζουν από το βάθρο του το τεράστιο άγαλμα του Εμβέρ Χότζα, στην κεντρική πλατεία των Τιράνων.

το 1992... νέος ηγέτης του ισραηλινού Εργατικού Κόμματος εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Γιτζάκ Ράμπιν, διαδεχόμενος τον Σιμόν Πέρες.

το 1992... στις ΗΠΑ αποφασίζεται με νόμο ότι, η σεξουαλική παρενόχληση θα αποτελεί αιτία για την αυτόματη απόλυση από τον αμερικανικό στρατό και το σώμα των πεζοναυτών.

το 1993... γερμανικό περιοδικό δημοσιεύει ότι, 900 εκατ. άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα στα επόμενα 40 χρόνια από την πείνα, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας.

το 1993... παραδίδεται στις σουηδικές αρχές ο Αζέρος αεροπειρατής ρωσικού αεροσκάφους, που μετέφερε 66 επιβάτες, ο οποίος ήθελε να μεταβεί στις ΗΠΑ.

το 1993... πεθαίνει ο Ιταλός μηχανικός και ιδρυτής της μεγάλης βιομηχανίας πολυτελών αγωνιστικών αυτοκινήτων με μηχανές υψηλής επίδοσης Φερούτσιο Λαμποργκίνι.

το 1994... λίγο πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου από το ΝΑΤΟ, οι Σερβοβόσνιοι αρχίζουν να απομακρύνουν τα βαρέα όπλα τους από το Σεράγεβο ενώ γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό οι πρώτοι Ρώσοι κυανόκρανοι.

το 1994... πεθαίνει ο Τριαντάφυλλος Σιαπέρας, πρώην πρωταθλητής Ελλάδος με τον τίτλο του μαιτρ και συγγραφέας του δίτομου έργου "Το σκάκι" που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1967

το 1995... οι αντίπαλοι ηγέτες της Υεμένης, ο Πρόεδρος Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ και ο αντιπρόεδρος Αλί Σαλέμ Αλ Μπαΐντ, υπογράφουν στην Ιορδανία συμφωνία συμφιλίωσης.

το 1995... στην Ιταλία, η Μαφία αποφασίζει, ότι τα μέλη της εφεξής δε θα χρησιμοποιούν το φιλί ως σήμα κατατεθέν της οργάνωσης, όταν χαιρετιούνται, για να αποφευχθεί η αναγνώρισή τους.

το 1995... στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο, η ταινία του Μπερτράν Ταβερνιέ "Το Δόλωμα" κατακτά τη Χρυσή Άρκτο και ο Πολ Νιούμαν το βραβείο καλύτερου ηθοποιού.

το 1995... την παραμονή των συνομιλιών για τη Βόρεια Ιρλανδία, η αστυνομία του Μπέλφαστ συλλαμβάνει επτά μέλη του IRA.

το 1996... στις ακτές της Ουαλίας, πάνω από 100.000 άγρια πτηνά κινδυνεύουν από τη διαρροή στη θάλασσα 40 χιλιάδων τόνων αργού πετρελαίου από το προσαραγμένο δεξαμενόπλοιο "Σι Εξπρές".

το 1997... στο Περού, 41 νεκροί ανασύρονται από τα ερείπια των χωριών, που καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης, ενώ οι αγνοούμενοι φτάνουν τους 300.

το 1999... αυτοκτονεί σε ηλικία 28 ετών η Βρετανίδα θεατρική συγγραφέας Σάρα Κέιν.

το 2000... ο Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας τύπου Mistral, που διεξάγεται στο Μαρ ντελα Πλάτα της Αργεντινής συγκεντρώνοντας 19β. ποινής. Δεύτερος ανακηρύσσεται ο Αυστραλός Macintosh με 28β και τρίτος ο Αργεντινός Espinola με 33β.

το 2001... συλλαμβάνεται ο πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Χάνσεν με την κατηγορία ότι, κατασκόπευε για λογαριασμό της Ρωσίας επί 15 χρόνια.

το 2002... για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο βόλεϊ, δυο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Ηρακλής) προκρίνονται στο φάιναλ φορ.

το 2002... στην Αίγυπτο, φωτιά σε τρένο σκοτώνει τουλάχιστον 370 άτομα και τραυματίζει άλλα 65.

το 2003... πεθαίνει ο Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Μορίς Μπλανσό.

το 2003... πεθαίνει ο Γερμανός τραγουδιστής και καλλιτέχνης του καμπαρέ Ούλριχ Ρόσκι.

το 2003... στο Ρόουντ Άιλαντ φωτιά, που ξεσπάει σε κλαμπ σκοτώνει 100 άτομα και τραυματίζει πάνω από 200.

το 2004... η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Έβερτ. Στις έξι εκλόγιμες θέσεις είναι ο Γιώργος Σουφλιάς, η καθηγήτρια ιδιωτικού κολεγίου Ελευθερία Μπερνιδάκη, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Γιάννης Βαληνάκης και η Χρυσή Καρύδη, εκδότρια και κόρη του ποιητή Νίκου Καρύδη.

20/02/2007, 12:05:35
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ PREDATOR ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ
ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.
20/02/2007, 14:46:07
Aυτο το βιντεακι... ειναι η Ινδικη Εκδοση του βιντεοκλιπ Triller του Michael Jackson!!!!

To ινδικο ειναι πιο ωραιο ε?