- ΝΕΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΔΙΣΤΑΓΜΟΠΟΡΤΙΑ:
Η στιγμιαία επιβράδυνση του βηματισμού, όταν πλησιάζεις σε πόρτες που ανοίγουν αυτόματα, λόγω της ενστικτώδους υποψίας ότι έχει πάθει βλάβη ο μηχανισμός, οπότε αν συνεχίσεις θα κουτουλήσεις επάνω τους.
ΣΙΝΕΜΝΗΣΤΙΚΑ:
Τα αποκόμματα εισιτηρίων του κινηματογράφου, που παραμένουν στις τσέπες των μπουφάν και τα ανακαλύπτεις μετά από καιρό.
ΕΤΟΙΜΟΓΕΛΟ:
Η αγωνιώδης έκφραση «είμαι-ετοιμος-να-βάλω-τα-γέλια» που παίρνει κανείς όταν του διηγούνται ένα ανέκδοτο, προκειμένου να είναι έτοιμος να γελάσει αμέσως μόλις τελειώσει για να φανεί ευγενικός και να ευχαριστήσει αυτόν που το λέει.
ΕΥΓΕΝΙΚΙΝΗΣΙΑ:
Το άκρως αντιθετο του τρακαρίσματος. Το φαινόμενο της «Ευγενικινησίας» συμβαίνει όταν δύο αυτοκίνητα ακινητοποιούνται ταυτόχρονα σε μία διασταύρωση, καθώς οι οδηγοί τους, από ευγένεια, δίνουν προτεραιότητα ο ένας στον άλλον, χωρίς να «υποχωρεί κανένας από τους δύο.
ΠΟΖΗΧΑΝΙΑ:
Η αμήχανη ακινησία (λίγων δευτερολέπτων), με το παγωμένο χαμόγελο, όσων ποζάρουν μπροστά σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μέχρι να γίνει το αυτόματο φόκους και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις.
ΓΑΛΛΙΚOΦΥΓΗ:
Το να απομακρύνεσαι σφυρίζοντας αδιάφορα, ενώ μόλις έχεις βάλει στο φλιτζάνι σου την τελευταία ποσότητα γαλλικού καφέ από την καφετιέρα του χώρου εργασίας, επειδή βαριέσαι θανάσιμα να μπεις στη διαδικασία να ετοιμάσεις άλλον για τους επόμενους.
ΚΕΡΜΑΤΟΜΠΟΛΟΪ:
Το ασυναίσθητο παιχνίδι με τα ψιλά που βρίσκονται χύμα στην τσέπη.
ΣΙΝΤΑΡΦΑΝΟ:
Το cd που έχει αποχωριστεί για πάντα τη θήκη του, είτε γιατί δεν τοποθετήθηκε ποτέ πίσω όταν βγήκε από το μηχάνημα είτε η θήκη μεταφέρθηκε κατά λάθος άδεια σε άλλο σημείο (π.χ. αυτοκίνητο) οπότε παραμένει επ’άπειρον στην κορυφή της στοίβας (προσεκτικά τοποθετημένο ανάποδα ώστε να μη φθείρεται)
Big fish Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Edited by - gretel on 25/02/2006 23:35:22

"Γαμογελώ"
Ο άνθρωπος βέβαια ήθελε να πει χαμογελώ, αλλά θεωρήθηκε αρκετά περιγραφική η έννοια της λέξης που έφτιαξε άθελά του, μιας και περιγράφει ένα χαμόγελο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο....
;)
Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε...
Όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος!
απο τα ελαχιστα πραγματα που ειπε με λεξεις καποιος δασκαλος μου:
δυστυχιοκοκκιωσις - η ασθενεια απο την οποια πασχει ο ανθρωπος
δυστυχιονια - υπευθυνα για την νοσο
ευτυχιονια - το ζητουμενο
![]()

Πηγαίνω σε μαγαζί με σύνεργα ψαρέματος.
Ζητάω: αγκίστρια, πετονιές, βαρύδια.
Και μετά...ελαφρύδια!
(οι μικρές σημαδούρες που στερεώνονται περίπου 2 μέτρα πριν το αγκίστρι για να μη βυθίζεται η πετονιά)
Ο μαγαζάτορας, ακόμα τα ψάχνει...
Κάποιες άλλες λέξεις:
Αθλιόφυτο:Φυτό που φύεται σε δημόσιες υπηρεσίες και που ποτίζεται μια φορά του χρόνο. Ενίοτε χρησιμοποιείται ως τασάκι και είναι πάντοτε σε άθλια κατάσταση τέτοια, που δεν αναγνωρίζεται πια το είδος του. Ανήκει πλέον στην κατηγορία "αθλιόφυτο"
Φυσοτρώω:Χαρακτηριστική κίνηση της στοματικής κοιλότητας που έχει ως αιτία τη βιαστική δαγκωνιά τυρόπιτας, χωρίς να ληφθεί υπόψην η υψηλή της θερμοκρασία. Αυτός που φυσοτρώει, κρατάει το κομμάτι της τυρόπιτας μεταξύ δοντιών και γλώσσας, ενίοτε το αναταράσει (ή και αναποδογυρίζει για να κρυώσει και από την άλλη πλευρά
) και κάνει χαρακτηριστικούς ήχους φυσήματος σε συνδιασμό με πόνο καυσίματος.
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Πουχειπάει (το): Το "πουχειπάει", είναι οποιοδήποτε αντικείμενο μικρού μεγέθους, το οποίο ακριβώς τη στιγμή που το θέλουμε δεν το βρίσκουμε, ή μας πέφτει από το χέρι μόλις πάμε να το τοποθετήσουμε κάπου. Ψάχνουμε το έδαφος, κάτω από καναπέδες, καρέκλες, τραπέζια και αναφωνούμε με αγωνία: "Μα, που' χει πάει;;;"
![]()
![]()
Ψυχή μου,
quote:
Δύο χρόνια πριν, καλοκαίρι.
Πηγαίνω σε μαγαζί με σύνεργα ψαρέματος.
Ζητάω: αγκίστρια, πετονιές, βαρύδια.
Και μετά...ελαφρύδια!
Παρτόν.. ζητάς αγκίστρια, πετονιές.. να τα κάνεις τί??
Μην μου πείς οτι πάς για ψάρεμα![]()
Ακου ελαφρύδια.. φελλάρια βρέ.. φελλάρια τα λέμε.. τώρα θα εννοείς αυτά τα πλαστικά , τα μοντέρνα
αυτά βρέ τα βλέπουν τα ψάρια και φεύγουν.. ξέρεις τι πονηρά είναι...![]()
quote:
Και φυσικά όποιος ξέρει κι άλλες μπορεί να τις παραθέσει....
Πλέ![]()
Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε...
Όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος!

Λυπήσουμε, δεν τρώω που δεν τρώω, την βλέπω και μου κόβετε τελείως η όρεξη.
Π.χ. Είσαι άνω ποταμών
πώς θα μπορούσε να ειπωθεί με μία λέξη? Σας έχω κι άλλες...χε χεχε...
ΚΑΤΣΕ ΣΤ'ΑΥΓΑ ΣΟΥ
ΙΣΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ
ΜΗ ΦΑΣ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟ
ΒΛΑΜΜΕΝΗ ΞΑΝΘΙΑ ΨΩΝΑΡΑ
οποιαδήποτε ομοιότητα του τελευταίου, με την δημιουργό του τόπικ είναι απολύτως συμπτωματική

Edited by - gretel on 01/03/2006 00:19:35
ΚΑΤΣΕ ΣΤ'ΑΥΓΑ ΣΟΥ: αυγάτσε σου!
ΙΣΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ: περαστισακά σου!
ΜΗ ΦΑΣ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟ: γλαροκρέμασμα! (θέλει και επεξήγηση αυτό: λες στον άλλο να μη φάει και εκείνος δεν τρώει, γιατί νομίζει ότι θα φάει γλάρο, αλλά τον κρεμάς
και δεν τρωέι τίποτα...)
Και κάποιες άλλες νέες λέξεις.
Σβαμπήγορος και 2γουοκεργγελέας:
Ο Σβαμπήγορος, είναι ο συνήγορος του Σβάμπε σε σχετικές κατηγορίες στο forum ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
O 2γουοκεργγελέας ή στα greeklish Wwalkerήγορος είναι αντίστοιχα ο εισαγγελέας ή ο κατήγορος που την πέφτουν στον Σβάμπε - και πάλι στα του ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! ![]()
![]()
Ψυχή μου,
quote:
Και κάποιες άλλες νέες λέξεις.
Σβαμπήγορος και 2γουοκεργγελέας:
Ο Σβαμπήγορος, είναι ο συνήγορος του Σβάμπε σε σχετικές κατηγορίες στο forum ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
O 2γουοκεργγελέας ή στα greeklish Wwalkerήγορος είναι αντίστοιχα ο εισαγγελέας ή ο κατήγορος που την πέφτουν στον Σβάμπε - και πάλι στα του ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
Εδώ το θέμα έχει πολύ ψωμί...χε χε χε ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.

Galadriel, UK
υ.γ. : αφιερωμένο εξαιρετικά στα πολύ αγαπητά μέλη Περονοτέτοιος και Didowhatever ![]()

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Edited by - G. on 01/03/2006 01:42:26
Γιατί ΒΛΑΗΤΤΗΤΗ (η αήττητη βλακεία).

Απεξαπανέκαθεν
Παρασυμπαθίζομαι (μάλλον δεν υπάρχει :) )---> σεξουαλικού περιεχομένου
Κάτσε στ'αυγά σου = κατσαυγάσου?? χεχ..

U dO KnOW u'RE pREtenDInG..Do u KnOW iT %*@%iN' AcHEs ??
quote:
Τυχερούλα στο Λόντον έχει συννεφιά...
Μεγάλη μπουκιά φάε......![]()
![]()
Δεν έχω δει πιο γαλανό ουρανό από το σημερινό! ![]()