ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

spirit55 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
spiritΜέλος
31/10/2004, 00:52:34
Φιλε Oculatis Abis,καλως ηρθες!

Σε ευχαριστω πολυ για της πολυτιμες πληροφοριες που μας δινεις.

Αλλα ο ψυχισμος μας μεταβαλλεται συνεχως αναλογα με της επιροες της οποιες δεχομαστε απο της κοσμικες ενεργειες και τους ρυπους του συμπαντος.
Δυστυχως εχουν συσωρευθει απειρα μαυρα συννεφα που απειλουν το μελλον αυτου του πλανητη το μελλον της ανθρωποτητας.
Ποσο ειμαστε ετοιμοι να ανταπεξελθουμε στο μεταβλητο και αοριστο;
Πως μπορουμε μεσα απο τον τεραστιο ογκο πληροφοριων ηχων και εικονων που βομβαρδιζομαστε καθημερινα να επιλεγουμε αυτο που εμεις θελουμε και μας ταιριαζει;

Μηπως μας φοβιζει το γεγονος να δουμε την αληθεια και να αναδιοργανωσουμε την ζωη μας πανω σε πιο υγειη θεμελια;

Ο μεγαλος εχθρος μας που ειναι ο φοβος και ο δισταγμος μας βαζει συνεχως φραγματα εμπρος μας,ενω αντιθετα η εξασφαλιση της συνεργασιας των κοσμικων δυναμεων μας οδηγει κοντα στην πηγη της ατομικης ενεργειας και ελευθεριας.

Σημαντικος παραγοντας σε ολη αυτην την δραση ειναι η βουληση και η αυτοπειθαρχια.

Στην τελευταια σου τοποθετηση,Oculatis Abis σχετικα με τα ακασικα πεδια,αναφερεις:
Κλείνω την τοποθέτησή μου με κάποιο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Οι ισχυροί ενεργειακοί τόποι συνδέονται και με αυτό που ονομάζουμε "Ακασικά αρχεία", ένα είδος "σκληρού δίσκου" της ανθρωπότητας όπου καταγράφεται οποιουδήποτε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως "συλλογικό ασυνείδητο". Οι αποκαλούμενοι λοιπόν ως "μύστες" είναι τόσο ευαίσθητα άτομα που υπό κατάλληλες κι "έντονες" συνθήκες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία, καθώς είναι εντυπωμένα και άμεσα συνδεδεμένα με την περιοχή και περιμένουν τον κατάλληλο άνθρωπο-δίαυλο που θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά. Ίσως σε μερικούς τα τελευταία στοιχεία φαντάζουν γελοία, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε the world is filled with many mysteries! Αλλοίμονο αν νομίσουμε ότι πλέον τα γνωρίζουμε όλα κι έχουμε αναλύσει τα πάντα φίλοι μου.

Σε ποιους ενεργειακους τοπους,αυτοι που βρισκονται ανα τον κοσμο;

Ποιος μπορει να πει με σιγουρια που ειναι τα Ακασικα αρχεια;

Ειναι τοπος,ειναι μνημη,ειναι μεταβαλλομενη ενεργεια αφου απο την γεννεση της ανθρωποτητας υπαρχουν.

Δεν ειναι καθολου αστεια ολα αυτα φιλε,Oculatis Abis και ευτυχως που δεν τα ξερουμε ολα,αλλιως δεν θα ειχαμε λογο υπαρξης.

«Είμαι το Πνεύμα που αρνείται διαρκώς»

Oculatis AbisΜέλος
31/10/2004, 03:25:59
Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σου ονομάσω συγκεκριμένα άτομα, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα ακασικά αρχεία βρίσκονται παντού. Θα έλεγα ότι περιβάλλουν τη Γη σαν εξωτερικός φλοιός. Κατ εμέ τα ακασικά αρχεία είναι ένα δυναμικό ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει τη Γη και στο οποίο εντυπώνονται όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Το τι αποκαλύπτεται στον μύστη ανά πάσα στιγμή εξαρτάται από το που βρίσκεται.

sub rosa

spiritΜέλος
06/11/2004, 13:14:14
TΑΥΓΕΤΟΣ

Εχοντας παρει το ονομα του απο την Πλειαδα Ταυγετη,κορη του Ατλαντα και μητερα του Λακεδαιμονα,απο τον οποιο προηλθε ο ομωνυμος λαος,ο Ταυγετος υψωνει τον ογκο του σαν φυσικο φραγμα αναμεσα στην Μεσσηνια και Λακωνια.
Απο την ανατολικη πλευρα και βορειοανατολικα του βουνου,απο την μερια της Σπαρτης,η κορυφη του Ταυγετου μοιαζει με πελωρια πυραμιδα,στην πραγματικοτητα ομως ειναι ενας φυσικος σχηματισμος.

Η ιεροτητα της κορυφης ειναι διαχρονικη.

Στην Αρχαιοτητα αναφερονται προσκυνηματα και θυσιες αλογων στην κορυφη του βουνου.
Και ως δεδομενο οτι η πυραμιδα ειναι ηλιακο συμβολο,καθως επισης και συμβολο του αρχεγονου Ιερου Ορους,του αξονα του κοσμου.
Ετσι το Simulacra στην κορυφη του Ταυγετου λειτουργησε ως μοχλος αυξησης της ιεροτητας και της δυναμης του τοπου.

Επισης δεν ειναι τυχαιο οτι η περιοχη βριθει απο ποικιλα φωτεινα και ενεργειακα φαινομενα απο τα λεγομενα χαμοδρακια μεχρι(ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ)στο επιπεδο του εδαφους μεχρι τα γνωστα ΑΤΙΑ.

Αλλα ο Ταυγετος συνδεθηκε στην συγχρονη νεομυθολογια και με τον γνωστο φιλοσοφο Δημητρη Λιατινη,ο οποιος διαλεξε τον Ταυγετο για να εξαφανιστει.

08/11/2004, 00:14:53
Φίλοι μου , κατα την γνώμη μου , ανάμεσα στους πλέον ισχυρούς τόπους δύναμης της πατρίδας μας , θα πρέπη να συμπεριλάβουμε και την Ακρόπολη των Αθηνών . Είναι τόσο μεγάλη η ενέργεια που εκλύει ο χώρος αυτός , πού όταν πριν μερικά χρόνια θέλησαν να προσδιορήσουν το ακριβές γεωγραφικό στίγμα της μέσω δορυφόρου , οι επιστήμονες που το προσπάθησαν διαπίστωσαν ότι τα τελειότατα ηλεκτρονικά όργανά τους ήταν εκτός λειτουργείας και ξαναλειτούργησαν κανονικά όταν απομακρύνθηκαν από τον ιερό βράχο .
Το φαινόμενο επαναλήφθηκε και σε όλες τις άλλες απόπειρες που έκαναν και τελικά αναγκάστηκαν να προσδιορήσουν τό στίγμα της Ακροπόλεως με την μέθοδο της τηλεμετρίας από άλλα σημεία γύρω από αυτήν .

spiritΜέλος
12/11/2004, 23:34:20
AKΡΟΠΟΛΗ

Ο Ιερος Βραχος μεσα στην καρδια της Αθηνας,ειναι απο πολλες αποψεις το εστιακο σημειο του κλασικου ελληνικου πολιτισμου.

Φυσικα ειναι αδυνατον μεσα σε λιγες παραγραφους να σκιαγραφησουμε την πολυδιαστατη ιστορια της Ακροπολης και της πτυχες της.

Αρκει να αναφερουμε οτι,ως τυπικη πηγη πολιτισμου,κατοικηθηκε απο τα νεολιθικα χρονια,συγκεντρωνοντας ολα τα στοιχεια που την κατεστησαν τοπο δυναμης απο την αρχη.

Οι πρωτοι ναοι κτιστηκαν στα μυκηναικα χρονια,αλλα ο τοπος ηταν ιερος απο πιο παλια.

Το χθονιο,τελλουρικο στοιχειο της λατρειας εκφραζεται τοσο απο τον Ποσειδωνα οσο και τον Εριχθονιο-Ερεχθεα,μυθικο ερπετομορφο γεναρχη των Αθηναιων.
Τα πρωτα λειψανα ιδιαιτερου λατρευτικου οικου της ΑΘΗΝΑΣ αναγονται γυρω στο 700 π.Χ,αλλα το αποκορυφωμα ηταν ο Χρυσος Αιωνας,στον οποιο η Ακροπολη απεκτησε τα διασημοτερα κτισματα της.

Στο πλαισιο της διαδικασιας της διαχρονικοτητας,τα αρχαια ιερα μεταβληθηκαν σε χριστιανικα και μετα σε ισλαμικα,ακομα ενα σημα κατατεθεν Τοπου Δυναμης.

Και βεβαιως η Ακροπολη ειναι μια εστια γυρω απο την οποια περιστρεφονται,αρκετα ιδιαιτερα σημεια:τα ιερα σπηλαια στους προποδες,ενα Ασκληπιειο,το ιερο του Διονυσου και το ομωνυμο θεατρο.

Υπαρχουν διηγησεις συμφωνα με τις οποιες η πραγματικη Ακροπολη βρισκεται κρυμμενη στα σπλαχνα του ιερου βραχου και αλλες που λενε πως ειναι ενας μαρμαρινος χαρτης ολης της Γης και,οταν πεφτει ο ηλιος πανω στους κιονες της,αυτοι που ξερουν να διαβαζουν βλεπουν πυλες για αλλους κοσμους και αλλα παραξενα..

Απο μια μελετη του Θαναση Βεμπου.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΕΡΝΕΣΤΟΥ ΡΕΝΑΝ
( 1823 - 1892 )

Αφιερωμένο
Στους λάτρες του Καλού
και του Ωραίου.

" Π ρ ο σ ε υ χ ή , π ο υ έ κ α μ α ε π ά ν ω
Σ τ η ν Α κ ρ ό π ο λ η, ό τ α ν α ξ ι ώ θ η κ α
ν α ν ι ώ σ ω τ η ν τ έ λ ε ι α
Ο μ ο ρ φ ι ά ".
http://www.freehellenes.org/keimena/akrop_renan/akrop_renan.htm" border=0>

Ω ευγένεια ! ω απλή κι αληθινή ομορφιά ! Θεά, που η λατρεία σου φανερώνει την ορθή κρίση και τη φρόνηση, εσύ που ο ναός σου είναι ένα αθάνατο μάθημα συνειδήσεως και ειλικρινείας, αργά φθάνω στο κατώφλι του ιερού ναού σου , φέρνω μαζί μου για να προσφέρω στο βωμό σου πολλές τύψεις.
Για να σ' εύρω χρειάστηκε να κάνω άπειρες προσπάθειες, την μυσταγωγία, που εχάριζες εσύ στον αρχαίον Αθηναίο, όταν γεννιόταν μέσα από ένα χαμόγελο, εγώ την απέκτησα ύστερα από μακροχρόνιες αναζητήσεις και μετά από πολλούς συλλογισμούς.

Γεννήθηκα, μεγαλομάτα Θεά, από Κιμμερίους, καλόκαρδους και ενάρετους ανθρώπους, που κατοικούν στις όχθες μιας σκοτεινής θάλασσας, γεμάτης από απότομους βράχους, που συνεχώς τους δέρνουν οι βαρειές καταιγίδες. Εκεί, μόλις ξέρουν τον ήλιο, για λουλούδια τους έχουν τα φύκια της θάλασσας και τα χρωματιστά κογχύλια, που συναντά κανείς στο βάθος των ερημικών κόλπων.

Τα σύννεφα εκεί φαίνονται σαν να μην έχουν χρώμα, και η ίδια η χαρά ακόμη, είναι κι αυτή, εκεί, κάπως θλιμμένη, όμως μέσα από τους βράχους αυτούς ξεπροβάλλουν βρυσούλες με κρυστάλλινα νερά, και τα μάτια των κοριτσιών μοιάζουν σαν τις καταπράσινες πηγές, που πάνω από την κυματιστή πρασινάδα τους καθρεφτίζεται, στο βάθος, ο ουρανός.
Οι πρόγονοί μου, όσο μακρινή κι αν είναι η καταγωγή μας, είχαν καταγίνει με μακρινά ταξίδια, που ούτε οι Αργοναύτες δεν εγνώρισαν.
Είχα ακούσει, σαν ήμουν μικρός, τα τραγούδια των πολικών ταξιδιών, ενανουρίστηκα με τις αναμνήσεις των πάγων, που πλέουν πάνω στις καταχνιασμένες σαν το γάλα θάλασσες, με την ανάμνηση νησιών κατοικημένων από πουλιά, που κελαιδούν με τις ώρες τους, και ύστερα πετώντας όλα μαζί σκοτεινιάζουν με μιας τον ουρανό.
Ιερείς μιας ξένης, ιδιαίτερης, απ' τη δική σου θρησκείας, Σύροι, που ήλθαν από τη Παλαιστίνη, επήραν τη φροντίδα να με μορφώσουν.
Οι παπάδες αυτοί ήταν σοφοί και άγιοι.
Με εδίδαξαν τις ατέλειωτες ιστορίες του Κρόνου που έπλασε τον κόσμο, και του γιου του, του Δία, που, καθώς λένε, επραγματοποίησε ένα ταξίδι πάνω στη γη. Οι ναοί τους είναι τρεις φορές πιο υψηλοί από τον ιδικό σου, ω Ευρυθμία, και μοιάζουν με δάση, μονάχα που δεν είναι στερεοί, πέφτουν και γίνονται ερείπια μέσα σε διάστημα πέντε - έξι αιώνων. Αυτά είναι φαντασίες βαρβάρων, που θαρρούν πως μπορούν να κάνουν κάτι ωραίο, έξω από τους κανόνες, που έχεις χαράξει.
Εσύ στους εμπνευσμένους σου, ω Φρόνηση.
Μα οι ναοί αυτοί μου ήταν τότε ευχάριστοι, δεν είχα μελετήσει ακόμη τη Θεία Τέχνη σου, εκεί μέσα εύρισκα τον Θεό.
Έψαλλαν εκεί ψαλμούς, που ακόμη τους θυμάμαι :
" Χαίρε, άστρο της θάλασσας…, βασίλισσα αυτών, που στενάζουν μέσα στην κοιλάδα των δακρύων ". Ή ακόμη καλύτερα : " Ρόδο μυστικό, ελεφάντινε Πύργε, χρυσό Παλάτι, Άστρο της αυγής… ".
Παράβλεψε Θεά, όταν ξαναθυμάμαι αυτούς τους ψαλμούς, η καρδιά μου πλημμυρίζει από πίστη, γίνομαι, σχεδόν αποστάτης σου. Συγχώρα μου αυτή τη γελοιότητα, δεν μπορείς να φαντασθής τη γοητεία, που οι βάρβαροι αυτοί μάγοι εσκόρπισαν μέσα σ' αυτούς τους στίχους, και πόσο μου στοιχίζει να ακολουθήσω τώρα ολοφάνερη την Αλήθεια.
Ύστερα απ' όλα αυτά, αν ήξερες πόσο δύσκολο είναι να σε λατρεύει κανείς ! Όλη η ευγένεια έχει εξαφανισθεί σήμερα. Οι Σκύθες έχουν κατακτήσει τον κόσμο. Δεν υπάρχει πια δημοκρατία από ελευθέρους ανθρώπους, δεν υπάρχουν πια βασιλιάδες από ταπεινή καταγωγή, μεγαλειότητες, που θα μειδιούσες γι' αυτές. Αμόρφωτοι υπερβόρειοι ονομάζουν ελαφρόμυαλους αυτούς που σε λατρεύουν…
Μια τρομερή παμβοιωτία ένας συνασπισμός από όλες τις ανοησίες, απλώνει στον κόσμο κάποιο παγωμένο και βαρύ, σαν μολύβι, σκέπασμα, που πεθαίνει κανείς από ασφυξία κάτω απ' αυτό. Κι αυτοί ακόμη, που σε τιμούν, τόσο θα πρέπει να σε λυπούνται ! Θυμάσαι αυτόν τον Καληδόνιο ( τον Σκώτο ), που εδώ και πενήντα χρόνια κομμάτιασε τον ναό σου με τα κτυπήματα του σφυριού του για να πάρει μαζί του τα κομμάτια του ναού σου στο νησί της Θούλης ; Έτσι άραγε κάνουν όλοι…
Έχω γράψει, σύμφωνα με μερικούς κανόνες που αγαπάς, ω Θεονόη, τη ζωή του νέου Θεού, που ελάτρεψα στα παιδικά μου χρόνια. Με θεωρούν σαν να είμαι ο φιλόσοφος Ευήμερος, μου γράφουν για να με ρωτήσουν τι σκοπό έχω στο μυαλό μου, αυτοί όμως ενδιαφέρονται μόνον για κάθε τι που εξυπηρετεί τα οικονομικά τους. Και γιατί λοιπόν γράφει κανείς την ζωή των Θεών, ω ουρανέ, αν αυτό δεν ήταν να μας κάνει ν' αγαπήσουμε το Θείον, που υπήρχε μέσα σ' αυτούς, και για να δείξει, ότι το Θείον αυτό ζει και θα ζει αιώνια μέσα στη καρδιά της ανθρωπότητος ;

Θυμάσαι την ημέρα εκείνη, κάτω από το αρχοντικό του Διονυσόδωρου, όπου ένας κακοφτιαγμένος, μικρόσωμος Ε β ρ α ί ο ς μιλώντας την Ελληνική γλώσσα των Σύρων, ήρθεν εδώ, προσπέρασε βιαστικά τα προπύλαια, χωρίς να σε καταλάβει, διάβασε με μεγάλη προσοχή τις επιγραφές σου και πίστεψε πως βρήκε στον περίβολο σου ένα βωμό αφιερωμένο, σ' ένα Θεό, σ' αυτόν που
ήταν : Ο Άγνωστος Θεός. Ε, λοιπόν, ο μικρόσωμος αυτός Εβραίος απήγαγε τον βωμό σου. Επί χίλια χρόνια σε θεωρούσαν σαν ψεύτικο είδωλο, σ' αυτά τα χίλια χρόνια ο κόσμος ήταν μια ερημιά, όπου δεν εφύτρωνε λουλούδι.

Σ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα σιωπούσες, ω Αθηνά Σάλπιγξ, σαλπικτήριον όργανο του νου, Θεά της ευταξίας και του ρυθμού, εικόνα της ουράνιας σταθερότητος. Γινόταν ένοχος κανένας, όταν σ' αγαπούσε, και σήμερα, που ύστερα από ευσυνείδητη εργασία καταφέραμε να σε πλησιάσωμε, μας κατηγορούν, πως έχουμε κάμει έγκλημα στο ανθρώπινο πνεύμα, αψηφώντας τις θεωρίες επάνω στις οποίες εδίδαξεν ο Πλάτων.
Μόνη εσύ είσαι νέα, ω Κόρη, μόνη εσύ είσαι αγνή, ω Παρθένος, εσύ μόνη είσαι αγία, ω Υγεία, εσύ μόνη είσαι δυνατή, ω Νίκη.
Τις μεγάλες πόλεις εσύ τις προστατεύεις, ω Πρόμαχος. Έχεις ότι πρέπει από τον Άρη, ω " Αρεία " Αθηνά.

Η ειρήνη είναι ο σκοπός σου, ω Ειρηνική Θεά.
Νομοθέτρια, πηγή των δικαίων θεσμών, " Δημοκρατία ", εσύ που βασικό δόγμα σου είναι, ότι κάθε καλό προέρχεται από τον λαό, και ότι, παντού, όπου δεν υπάρχει λαός για να θρέψει και να εμπνεύσει τη διάνοια, εκεί δεν υπάρχει τίποτε, μάθε μας να διαλέγωμε τα διαμάντια μέσα από τους ακάθαρτους σωρούς.

Θεϊκή Πρόνοια, που κατάγεσαι από τον Δία, ιερή εργάτρια, μητέρα κάθε πνευματικής εργασίας, ω Εργάνη, εσύ που κάμνεις τον εργάτη να γίνει πολιτισμένος και τον τοποθετείς τόσο πιο ψηλά από τον οκνηρό Σκύθη, Θεά της Σοφίας, εσένα που σ' εγέννησεν ο Δίας από το κεφάλι του, παίρνοντας βαθιά την αναπνοή του , εσύ που κατοικείς μέσα στη συνείδηση του πατέρα σου, ενωμένη ολοκληρωτικά με την ύπαρξή του, εσύ που είσαι η συνοδός του και η συνείδησή του, Αθηνά Ενέργεια, σπίθα που ανάβεις και διατηρείς την φωτιά στους ήρωες και στους ανθρώπους του πνεύματος, κάνε μας να γίνουμε πνευματικά τέλειοι.
Διάλεξες να κατοικήσεις με τους Αθηναίους, σαν πιο σοφούς, την ημέρα που οι ίδιοι οι Αθηναίοι και οι Ρόδιοι αγωνίστηκαν ευλαβικά για την ιερή θυσία. Μα ο πατέρας σου έστειλε σε τούτους τον Θεό Πλούτο μέσα σ' ένα χρυσό σύννεφο στη μεγάλη πόλη των Ροδίων, γιατί είχαν προσφέρει κι αυτοί μεγάλες τιμητικές θυσίες στην κόρη του. Οι Ρόδιοι έγιναν τότε πλούσιοι, αλλά οι Αθηναίοι απέκτησαν πνεύμα, δηλαδή : την αληθινή χαρά, την παντοτινή ευθυμία, την Θεϊκή παιδικότητα της καρδιάς !

Ο κόσμος δεν θα σωθεί παρά μόνον, όταν ξαναγυρίσει πίσω σε σένα, αφού ξεχάσει και αποβάλει τις βάρβαρες συνήθειές του, ας τρέξουμε, ας έλθουμε όλοι μαζί.

Πόσο όμορφη θα είναι αυτή η ημέρα, όπου όλες οι πόλεις, που πήραν κάτι από τα υπολείμματα του ναού σου : η Βενετία, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, θα ξαναδώσουν πίσω τα κλοπιμαία τους, επανορθώνοντας έτσι την αδικία που έκαναν !

Θα σχηματίσουν επίσημες αντιπροσωπείες, αρχαιολογικές αποστολές, στα ιερά μέρη της Ελλάδος για να ξαναδώσουν τα αρχαία μνημεία, που κρατούν ακόμα στη κατοχή τους, λέγοντας : " Συγχώρεσέ μας Θεά " ! Τα πήραμε για να τα σώσωμε από τους βαρβάρους, από τα κακά δαιμόνια της νύχτας, και θα ξαναχτίσουν τα τείχη σου, κάτω από τους ήχους της φλογέρας σου, για να ξεπλύνουν το κρίμα του ανόσιου Λύσανδρου, που τα γκρέμισε.

Πιστός σε σένα, θα αντισταθώ στους επικίνδυνους και μοιραίους συμβούλους μου : στον σκεπτικισμό μου, που με κάνει να αμφιβάλλω, στην ανησυχία του πνεύματός μου, που κι όταν ακόμα βρεθεί η αλήθεια με κάμνει να την αναζητώ διαρκώς στη φαντασία μου που δεν μ' αφήνει ποτέ να ησυχάσω, και ύστερα από την διαπίστωσή της από την ίδια τη λογική.

Ω αρχηγέτιδα Αθηνά, ιδανικό, που ο κάθε μεγαλοφυής άνθρωπος ενσαρκώνει στα αριστουργήματά του, προτιμώ να είμαι ο τελευταίος στη πατρίδα σου, παρά ο πρώτος οπουδήποτε αλλού.

Ναι, θα προσκολληθώ στον στυλοβάτη του ναού σου, θα ξεχάσω κάθε άλλη πειθαρχία, εκτός απ' τη δική σου, θα γίνω στυλίτης στις κολώνες σου, στο επιστήλιο σου επάνω θα στήσω το κελί μου.
Κάτι πιο δύσκολο ακόμη :
Για να σε ευχαριστήσω, για χάρη σου, θα γίνω αν μπορώ,
Ασυμβίβαστος, μεροληπτικός, φανατικός, θα αγαπώ μόνο εσένα. Θα μάθω τη δική σου τη γλώσσα, θα ξεμάθω όλα τ' άλλα, δεν θ' αγαπώ κανέναν άλλο, παρά μόνον εσένα.

Θα γίνω άδικος γι αυτόν, που δεν σε λατρεύει, θα γίνω ο υπηρέτης και του τελευταίου από τους απογόνους σου. Τους σημερινούς κατοίκους της γης, που έδωκες στον Ερεχθέα, θα τους εξυψώσω θα τους περιποιηθώ, θα τους συμπαθήσω. Θα προσπαθήσω να πείσω τον εαυτό μου, ω Ιππία Αθηνά, ότι οι νεώτεροι Έλληνες κατάγονται από τους ιππείς, που πανηγυρίζουν εκεί ψηλά, επάνω στο μάρμαρο του διαζώματος του ναού σου, την παντοτινή γιορτή τους. Θα ξεκολλήσω απ' την καρδιά μου κάθε χορδή, που δεν είναι καθαρή λογική και αληθινή Τέχνη.
Θα σταματήσω ν' αγαπώ τις αρρώστιες μου, να ενδιαφέρομαι για τον πυρετό μου. Υποστήριξέ με στη σταθερή μου απόφαση, ω Αθηνά Σώτειρα, εσύ που σώζεις.

Πόσες δυσκολίες, πραγματικά, βλέπω μπροστά μου !
Πόσες πνευματικές συνήθειες θα πρέπει ν' αλλάξω !
Πόσες γοητευτικές αναμνήσεις θα πρέπει να ξεριζώσω απ' την καρδιά μου ! Θα προσπαθήσω όσο μπορώ αλλά δεν είμαι βέβαιος για τον εαυτό μου.

Αργά σ' έχω γνωρίσει, τέλεια, ασύγκριτη, καλλονή !
Θα έχω πολλές μεταβολές μέσα μου, μεταπτώσεις, αδυναμίες. Μία φιλοσοφία κακόβουλη, χωρίς αμφιβολία, μ' έκανε να πιστεύω ότι :
Η καλοσύνη και η κακία, η χαρά και η θλίψη, η ομορφιά και η ασχήμια, η λογική και η τρέλα,
αλλάζουν μεταξύ τους, με λεπτούς χρωματισμούς, τόσον αδιόρατους, όσο είναι και οι λεπτότατες αποχρώσεις
στο λαιμό ενός περιστεριού.
Να μην αγαπά κανείς τίποτε, να μην μισεί κανείς απολύτως τίποτε, αυτό καταντάει να λέγεται φρονιμάδα. Αν μια κοινωνία, αν μια φιλοσοφία, αν μια θρησκεία, θα μπορούσε να κατείχε την απόλυτη αλήθεια, αυτή η κοινωνία, αυτή η φιλοσοφία, αυτή η θρησκεία, θα είχε νικήσει όλες τις άλλες και θα ζούσε μόνη αυτή την ώρα. Όλοι αυτοί, που ως τώρα έχουν πιστέψει ότι έχουν δίκαιο, έχουν απατηθεί. Το βλέπουμε ολοφάνερα.

Μπορούμε, χωρίς ανόητον εγωισμό να πιστέψωμε, ότι το μέλλον δεν θα μας κρίνει καθώς και μεις κρίνομε το παρελθόν ; Να οι βλαστήμιες, που μου υπαγορεύει το βαθιά ανήσυχο, το κακομαθημένο μυαλό μου. Μια φιλολογία, που, όπως η δική σου, θα ήταν εντελώς υγιής, δεν θα ενέπνεε τώρα πια παρά την πλήξη.

Χαμογελάς για την αφέλειά μου. Μάλιστα την πλήξη !
Είμαστε κακομαθημένοι, τι να γίνει ;

Θα τραβήξω μακρύτερα ακόμη στις σκέψεις μου, Θεά της λογικής, θα σου πω την βαθύτερη διαστροφή της καρδιάς μου : Νους και ευθυκρισία δεν είναι αρκετά για να εξηγήσουν τον κόσμο.

Υπάρχει κάποια ποίηση στον παγωμένο Στρυμόνα και στο μεθύσι της Θράκης. Θ'αρθούν αιώνες, που οι μαθητές σου θα λογίζονται σαν οπαδοί της Ανίας.

Ο κόσμος είναι πιο μεγάλος απ' ότι νομίζεις. Εάν είχες ιδεί τα χιόνια των πόλων και τα μυστήρια του μεσημβρινού ουρανού, το παντοτινά γαλήνιο μέτωπό σου, Θεά, δεν θα ήταν τόσον ήρεμο, η κεφαλή σου, πιο πλατειά απ' ότι είναι, θα χωρούσε κάθε λογής ομορφιές.
Είσαι αληθινή , αγνή, τέλεια. Το μάρμαρό σου δεν έχει κανένα ψεγάδι, μα και ο ναός της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται, στο Βυζάντιο, γεννά επίσης μια Θεϊκήν εντύπωση με τα τούβλα του και τα ψηφιδωτά του. Είναι η εικόνα του ουράνιου θόλου, θα καταρρεύσει και αυτός με τον καιρό. Όμως, κι αν ακόμη η αίθουσα του ναού σου, θα ήταν τόσον ευρύχωρη για να χωρέσει ένα αμέτρητο πλήθος, πάλι θα γκρεμιζόταν.
Ένα απέραντο ποτάμι λησμονιάς μας παρασύρει μέσα σε μιαν άβυσσο, χωρίς όνομα.

Ω άβυσσος, εσύ είσαι ο μοναδικός Θεός !
Τα δάκρυα όλων των λαών είναι αληθινά δάκρυα,

Τα δάκρυα όλων των σοφών κλείνουν μέσα τους ένα μέρος Αλήθειας.
Όλα εδώ κάτω δεν είναι παρά ένα σύμβολο και όνειρο.
Οι Θεοί περνούν και χάνονται, όπως και οι άνθρωποι, και δεν θα ήταν καλό να έμεναν αθάνατοι.

Η πίστη, που δέχθηκαν κάποτε δεν μπορούσε ποτέ να συνεχισθεί αιώνια, έχει ξεπεραστεί πια γι' αυτούς, αφού έχει κυλήσει απαλά μέσα στο πορφυρένιο σάβανο της Λήθης, όπου κοιμούνται οι " νεκροί " Θεοί.

ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΡΕΝΑΝ 1865

10/08/2008, 16:59:34
Βρίσκεται σε καλό δρόμο
Με νίκη επί της Ρόζελααρ αποχαιρέτησε ο Πανθρακικός το Βέλγιο

Ο Πανθρακικός επικράτησε της Ρόζελααρ με 2-1 στον τελευταίο του φιλικό αγώνα επί βελγικού εδάφους. Η ομάδα της Κομοτηνής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο 24' με τον Ροντρίγκεζ ενώ 14 λεπτά αργότερα (38') ο Ριέρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Οι Βέλγοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με αυτογκόλ του Ζαπρόπουλου.

Η σύνθεση του Πανθρακικού: Βρονταράς, Κανωτίδης, Αγγελόπουλος (75' Πρεκόνε), Ζαπρόπουλος, Κατερίνης (46' Κλέμεντ), Ολίσε (46' Γήττας), Λόπεζ (46' Μπισκόντι), Πόνσε (75' Στόικος), Ριέρα (46' Ντιαλό), Μάξι (46' Βιντάλ).

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
11/08/2008, 09:50:24
Οικονομικό χάσμα
Τέλος στο σίριαλ Ζιβέ, δεν φορά τα πράσινα

Το σίριαλ με τον Ζιβέ δείχνει να οδεύει προς την οριστική λήξη του, η οποία, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, δεν θα είναι θετική. Ο παίκτης δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να μειώσει τις απαιτήσεις του και ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεβάσει την προσφορά του.

Στο τριφύλλι περιμένουν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (11/8) την οριστική απάντηση του παίκτη, στον οποίο προσφέρουν 1.1 εκατομμύριο ευρώ συν το μπόνους συμμετοχών. Σε περίπτωση που ο Ζιβέ δεχτεί να υποχωρήσει έστω και λίγο από τις αρχικές του απαιτήσεις (1.7 εκ το χρόνο + 600.000 πριμ υπογραφής), τότε δεν αποκλείεται τα δεδομένα να αναστραφούν ξανά.

Στην αντίθετη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα εγκαταλείψει την υπόθεσή του, καθώς κοιτάζει και προς άλλες κατευθύνσεις. Σκοπός είναι να γίνει ακόμα μία μεταγραφή στη θέση του κεντρικού αμυντικού, η οποία ωστόσο δεν πρόκειται να γίνει... απλά για να γίνει, παρά μόνο αν βρεθεί κάποιος καλός παίκτης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πράσινοι δεν πρόκειται να προβούν σε κάποια άλλη μεταγραφή.

Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, ο Ελίνι Δημούτσος θα παραχωρηθεί ως δανεικός για έναν χρόνο από τον Παναθηναϊκό στον ΟΦΗ. Ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων μέσος, συμφώνησε στο να δοθεί ως δανεικός για να έχει περισσότερες ευκαιρίες. Η μετακίνηση αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στη Δευτέρα (118/).

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

11/08/2008, 09:51:29
Τη... ζόρισε η Πόρτσμουθ
Έστω και στα πέναλτι, η Μάντσεστερ κατέκτησε το «Κομιούνιτι Σιλντ»

Της βγήκε το... λάδι αλλά τελικά κατάφερε να σηκώσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Πόρτσμουθ στα πέναλτι με 3-1 (κανονικός αγώνας 0-0) στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 84,808 θεατών, και κατέκτησε το «Κομιούνιτι Σιλντ», ξεκινώντας τη σεζόν με «κούπα».

Οι πρωταθλητές είχαν την ελαφρά υπεροχή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να μετατρέψουν την υπεροχή τους αυτή σε ένα τέρμα. Έφτασαν πάντως πολύ κοντά στο 50', όταν το σουτ του Ντάρεν Φλέτσερ σταμάτησε στο δοκάρι του Ντέιβιντ Τζέιμς.

Ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, από τους τέσσερις παίκτες που ανέλαβαν να εκτελέσουν πέναλτι για λογαριασμό της κυπελλούχου, Πόρτσμουθ, μόνο ο ένας βρήκε δίχτυα (Ντεφόου) ενώ οι υπόλοιποι τρεις αστόχησαν (Ντιανά, Γκ.Τζόνσον-άουτ, Μβουέμπα-απέκρουσε ο Φαν ντερ Σάαρ).

Αντίθετα οι Τέβεζ, Γκιγκς και Κάρικ βρήκαν στόχο και η Γιουνάιτεντ πήρε το τρόπαιο με 3-1 στα πέναλτι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ (66' Μπράουν), Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Φλέτσερ, Ο' Σέι (66' Κάρικ), Σκόουλς, Νάνι (79' Κάμπελ), Γκιγκς, Τέβεζ

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ (Χάρι Ρέντναπ): Τζέιμς, Γκ.Τζόνσον, Κάμπελ, Ντιστίν, Χρέινταρσον (79' Λαουρέν), Μπούπα Ντιόπ, Μέντες (75' Μβουέμπα), Ντιαρά, Κράνιτσαρ (60' Ουτάκα), Κράουτς, Ντεφόου

11/08/2008, 09:54:23
Για προληπτικούς λόγους
Τρεις απόντες στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το φιλικό με τη Λάτσιο

Χωρίς τον Πάμπλο Γκαρσία, που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα, τον Αναστασάκο που ταλαιπωρείται από ισχιαλγία και τον Αθανασιάδη που είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο ταξίδεψε η αποστολή του ΠΑΟΚ για τη Ρώμη, όπου την Τρίτη το βράδυ θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο σε φιλικό αγώνα.

Οι τρεις προαναφερθέντες θα ακολουθήσουν πρόγραμμα θεραπείας και ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στην Θεσσαλονίκη υπό την επίβλεψη του Λεωνίδα Μπίλη.

Την αποστολή που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος απαρτίζουν οι: Αραμπατζής, Γεωργίου, Γλύκος, Δάρλας, Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Λάκης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Ρίζος, Χαλκιάς, Μπακαγιόκο, Κοντρέρας, Ιβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Κονσεϊσάο, Βερόν και Βιεϊρίνια.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα προπονηθεί τη Δευτέρα (18:30) και την Τρίτη (11:30) στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Λάτσιο, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 22:00 στο «Ολίμπικο».

11/08/2008, 09:55:31
Καλά δείγματα από τους «Φαίακες»
Ισόπαλος 3-3 με την Κέρκυρα ο Πανιώνιος δείχνοντας ότι είναι ανέτοιμος

Πανιώνιος και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Οι Νεοσμυρνιώτες έδειξαν ότι θέλουν ακόμα πολλή δουλειά, ενώ οι «Φαίακες»φάνηκαν περισσότερο έτοιμοι.

Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν στο 23' με σουτ του Κουτσόπουλου ενώ οι «νησιώτες» ισοφάρισαν στο 38' με τον Μακρυδημήτρη και πήραν το προβάδισμα στο 51' με τον Τσάγγαρη. Ο Σκούφαλης στο 62' ισοφάρισε σε 2-2 για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην Κέρκυρα ο Καρβάλιο στο 75'. Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε στο 79' ο Μπάρκογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Μανιάτης, Κουτσόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Λανγκάμπ, Μάκος, Κουμορτζί, Σκούφαλης, Κοιλιάρας, Μπάρκογλου, Χούτος. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γουνδουλάκης, Ντρσεκ, Νικολάου και Τζαβέλλας.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αποστολίδης, Τσεμπερίδης, Κολοτούρος, Πελαγίας, Μακρυδημήτρης, Καρβάλιο, Νακαράτο, Ρέτσας, Μουστόγιαννης, Τσάγγαρης, Γιαννιτσανάκης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Συμεωνίδης, Αθανασιάδης,Ρεπέρν, Γκίκας,Πετούμενος, Βιτουλαδίτης.

11/08/2008, 09:59:27
Το τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία
Παρατηρήσεις Πεντράθα για την άμυνα πριν το ματς με τη Ναϊμέγκεν

Με την αμυντική λειτουργία του Ηρακλή στο σαββατιάτικο φιλικό παιχνίδι με την Αλκμάαρ, ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο ο Ανχελ Πεντράθα, στην ομιλία τους προς τους ποδοσφαιριστές πριν την κυριακάτικη προπόνηση.

Οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-0 πληρώνοντας ουσιαστικά την έλλειψη συνοχής μεταξύ των παικτών που έχουν ανασταλτικά καθήκοντα και του κεντρικού αμυντικού διδύμου, αλλά παρουσίασαν θετική εικόνα στην επίθεση, παρότι δεν σκόραραν.

Ο Ισπανός τεχνικός έκρινε ότι όλα ξεκίνησαν από την έλλειψη συγκέντρωσης που χαρακτήρισε τους ποδοσφαιριστές του. Αναφέρθηκε επίσης και στο επιθετικό κομμάτι, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικότητα, αφού έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο ανάπτυξης του συνόλου.

Επί της ουσίας όμως, η αμυντική αποτελεσματικότητα του Ηρακλή απέναντι στην Αλκμάαρ χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου, αφού οι κυανόλευκοι δέχθηκαν τρία τέρματα, σε σύνολο πέντε ευκαιριών της ολλανδικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσουν την Ναϊμέγκεν στον τελευταίο φιλικό αγώνα στην Ολλανδία.

Στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού δεν θα βρεθεί ο Κίκο Ρατόν, αφού δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού. Ο προπονητής του Ηρακλή σκοπεύει πάντως να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Φερνάντο Μαρκές, αφού διέκρινε ότι ο Ισπανός έδειξε ότι η απουσία του από το ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας, άφησε τα σημάδια της.

Ο νεαρός επιθετικός μετά την συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αντώνη Ρέμο, έδειξε να συμμορφώνεται στα δεδομένα που ισχύουν στην ομάδα, ενώ η αγκαλιά του Πεντράθα μετά την ήττα από την Αλκμάαρ, απέδειξε τις θετικές προθέσεις του προπονητή του Ηρακλή.

11/08/2008, 10:01:57
Μαζί με «Σάλπι», Ζιλμπέρτο
Καπετάν... Νίνης με τις ευλογίες του Τεν Κάτε

Στην τριάδα των αρχηγών του Παναθηναϊκού θα είναι φέτος ο Σωτήρης Νίνης, με απόφαση του Χενκ Τεν Κάτε, και έτσι ο 18άχρονος άσος έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αρχηγός του «τριφυλλιού».

Πρώτος αρχηγός των «πρασίνων» θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον οποίο ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε βάση του... ειδικού βάρους που φέρει φυσικά το όνομα του Βραζιλιάνου. Η απόφαση για τον καθορισμό των αρχηγών πάρθηκε από τον Κώστα Αντωνίου, σε συνεννόηση με τον Χενκ Τεν Κάτε, και ανακοινώθηκε στους παίκτες στην προπόνηση της Κυριακής.

«Ειδικό ρόλο», όπως εξήγησε ο Αντωνίου, θα έχουν οι «παλιοσειρές», Γκούμας και Καραγκούνης, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις συζητήσεις και για τον καθορισμό των πριμ, οι οποίες θα γίνουν μετά τα ματς με τη Σπάρτα Πράγας.

Πρόβα της Πράγας με νίκη

Λίγα 24ωρα πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, η Σπάρτα Πράγας συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο τσέχικο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Κλάντνο με 2-0 εκτός έδρας.

Ο Κλαντρούμπσκι έβαλε τους φιλοξενουμένους μπροστά στο σκορ στο 31ο λεπτό και στο 81' τον μιμήθηκε ο Ζέμαν, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Με τη νίκη αυτή η Σπάρτα διατήρησε το απόλυτο με 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς.

Η σύνθεση της Σπάρτα Πράγας: Κόζατσικ, Κάντλετς, Κούτσερα, Ρέπκα, Κλαντρούμπσκι, Χούσεκ (59' Χόλαρ), Βάτσεκ, Ζέμαν, Κούλιτς, Κούσνιρ, Ντόσεκ (77' Χόλεντα)

11/08/2008, 13:00:47
«Ερχομαι σε πολύ μεγάλη ομάδα»

Η μεταγραφή του Ντιόγο πέρασε από... σαράντα κύματα, όμως η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι ότι η Πορτουγκέζα είπε (όπως αναμενόταν) τελικά το «ναι» στη βελτιωμένη πρόταση των πρωταθλητών και ο 21χρονος επιθετικός «ντύθηκε» στα «ερυθρόλευκα». Οι Πειραιώτες συμφώνησαν με τον βραζιλιάνικο σύλλογο περίπου στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων με ετήσιες απολαβές ενός εκατ. ευρώ.

Ο Ντιόγο αναμένεται στη χώρα μας σήμερα ή αύριο, ενώ οι Πειραιώτες κάνουν αγώνα δρόμου για την έκδοση της μπλε κάρτας του ποδοσφαιριστή.
Λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα, ο Ντιόγο έστειλε το μήνυμά του μέσω της εφημερίδας «Goal». «Eρχομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Oνειρό μου είναι να πετύχω στην Eυρώπη και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό θα γίνει πραγματικότητα».

O Nτιόγο δεν θέλησε να αποκαλύψει ο ίδιος πότε θα έρθει στη χώρα μας και αρκέστηκε να πει ότι αυτό θα γίνει μία από τις επόμενες μέρες, αλλά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λεονάρντο και αποκάλυψε τι του είπε ο άσος του Ολυμπιακού και παλιός συμπαίκτης του στην Πορτουγκέζα: «Mίλησα πολλές φορές με τον Λεονάρντο στο τηλέφωνο. Eίναι πολύ καλός μου φίλος και χαίρομαι πολύ που θα βρεθούμε ξανά στην ίδια ομάδα. O Λεονάρντο μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Oλυμπιακό και αυτά που μου είπε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου».

Τελειώνει του Λεντέσμα

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θέλουν να... ξεμπερδέψουν μέσα στις προσεχείς ώρες και με την υπόθεση του Κριστιάν Λεντέσμα. Οι ιθύνοντες των πρωταθλητών «τρέχουν» για να τελειώσουν το θέμα της παραχώρησης του «λύκου» στη Σαν Λορέντζο προκειμένου να αδειάσει και τυπικά μία θέση ξένου στο ρόστερ τους, την οποία και θα πάρει ο Ντιόγο.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα μέχρι αύριο να κάνει μία αλλαγή στη λίστα με τους παίκτες που έχει δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ για τα δύο ματς με την Ανόρθωση, με τον Ντιόγο να παίρνει τη θέση, πιθανότατα, του Ντομί.
Οσον αφορά την υπόθεση του δεύτερου ενδεκαδάτου επιθετικού που ψάχνει ο Ολυμπιακός, ο μεγάλος στόχος είναι ο Εντού, αφού, όπως έχουμε γράψει ξανά, ο Βραζιλιάνος (με κοινοτικό διαβατήριο) επιθετικός της Μπέτις είναι ο παίκτης που θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλλωστε, το όνομα του Εντού είναι το πρώτο στη λίστα του Ισπανού τεχνικού.

... και Τζιμπούρ

Η άλλη... γνωστή λύση είναι ο Τζιμπούρ. Στον Ολυμπιακό έχουν πολύ καλά άποψη για την αξία του Γαλλοαλγερινού επιθετικού, όμως δεν συζητούν το ενδεχόμενο να δώσουν 3 εκατ. ευρώ, ποσό που φέρεται να ζητά ο Πανιώνιος για να τον παραχωρήσει. Πάντως, οι ουσιαστικές κινήσεις για τον δεύτερο επιθετικό θα γίνουν μετά το παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Από κει και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για την απόκτηση και ενός τερματοφύλακα, αφού ο Κόβατς δεν πείθει ως «ρεζέρβα» του Νικοπολίδη, ενώ για το αν θα αποκτηθεί κι άλλος (κοινοτικός) μέσος πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα παραχωρηθεί ο Βασίλης Τοροσίδης, κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει δύσκολο.

Εν τω μεταξύ, οι Πειραιώτες συνέχισαν χθες την προετοιμασία τους για το κρίσιμο πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου, την Τετάρτη με την Ανόρθωση στην Κύπρο, με τον Βαλβέρδε να δείχνει ότι έχει καταλήξει στην απόφαση της χρησιμοποίησης του Λουτσιάνο Γκαλέτι δίπλα στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Αργεντινού (αγωνίστηκε ως δεύτερος επιθετικός) στα δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια κόντρα σε Σανταντέρ και Χετάφε, και θα του δώσει ξανά αυτόν τον ρόλο...

πηγή: http://sports.e-go.gr

11/08/2008, 13:04:08
Ο Ντιόγο και... οι άλλοι

Στον Ολυμπιακό περιμένουν από ώρα σε ώρα να «πέσουν» οι υπογραφές στα συμβόλαια με τον Ντιόγο και ο Βραζιλιάνος να γίνει κι επίσημα παίκτης των «ερυθρόλευκων».
Ομως, οι Πειραιώτες συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το κρίσιμο πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου, κόντρα στην Ανόρθωση στην Κύπρο, με τον Βαλβέρδε να δείχνει ότι έχει καταλήξει στην απόφαση της χρησιμοποίησης του Λουτσιάνο Γκαλέτι δίπλα στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς!
Ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Αργεντινού (αγωνίστηκε ως δεύτερος επιθετικός) στα δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια κόντρα σε Σανταντέρ και Χετάφε και φαίνεται πως θα του δώσει ξανά αυτόν τον ρόλο.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θέλουν να... ξεμπερδέψουν μέσα στις προσεχείς ώρες και με την υπόθεση του Κριστιάν Λεντέσμα.
Το πρόβλημα που προέκυψε με τον δανεισμό του «λύκου» στη Σαν Λορέντζο, λύνεται τελικά, με την πλευρά του παίκτη να υποστηρίζει ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του, Αργεντινή.

Οσον αφορά την υπόθεση του δεύτερου (κοινοτικού) επιθετικού, που ψάχνει ο Ολυμπιακός, ο μεγάλος στόχος είναι ο Εντού, αφού ο επιθετικός της Μπέτις είναι ο παίκτης που θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλλωστε, το όνομα του Εντού είναι το πρώτο στη λίστα του Ισπανού τεχνικού.
Η άλλη... γνωστή λύση είναι ο Τζιμπούρ. Στον Ολυμπιακό έχουν πολύ καλά άποψη για την αξία του Γαλλοαλγερινού επιθετικού, όμως δεν συζητούν το ενδεχόμενο να δώσουν 3 εκατ. ευρώ και δανεικό τον Μήτρογλου, όπως φέρεται να ζητά ο Πανιώνιος για να τον παραχωρήσει.

Για τη θέση του τερματοφύλακα, οι διοικούντες έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ακόμη ένας γκολκίπερ, μετά τον Πάβελ Κόβατς. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν βιάζονται και θέλουν να είναι σίγουροι, προτού προβούν σε κάποια κίνηση.

Στα της προπόνησης, ο Σεμπάστιαν Λέτο συνεχίζει ν’ αφήνει... άφωνους τους συμπαίκτες του με όσα κάνει! Στις πρώτες του προπονήσεις στου Ρέντη ο 21χρονος Αργεντινός αριστερός χαφ εντυπωσιάζει, και όπως παραδέχονται τα άλλα μέλη της ομάδας, αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Δεν «προχωρά» η τηλεοπτική μετάδοση

Πολύ πιθανό φαντάζει πια το ενδεχόμενο να μην καλυφθεί τηλεοπτικά ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ανόρθωση στην Κύπρο. Κι αυτό γιατί, μέχρι στιγμής, κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν φαίνεται διατεθειμένος να πληρώσει το πόσο των 150.000 ευρώ για να μεταδώσει την σημαντική αναμέτρηση.

Μάλιστα, τo συνδρομητικό κανάλι εξέφρασε ενδιαφέρον, όμως το ποσό που απαιτείται «χάλασε» την συμφωνία. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς ο αγώνας διεξάγεται την Τετάρτη και όλα μέχρι στιγμής είναι στον αέρα...

«Χαμός» με τα εισιτήρια στην Κύπρο

Σε κατάμεστο γήπεδο θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ανόρθωση, αφού επικρατεί... πανζουρλισμός στα εκδοτήρια του «Αντώνης Παπαδόπουλος» για ένα εισιτήριο του αγώνα.
Οπως έγινε γνωστό, χιλιάδες οπαδοί της κυπριακής ομάδας κατακλύζουν, καθημερινώς, τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων και ζητούν εναγωνίως ένα «μαγικό χαρτάκι».

Από τη διοίκηση της ομάδας τους γίνονται προσπάθειες να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατότερο περισσότεροι οπαδοί, ενώ έχει διαρρεύσει πως εισιτήρια αγοράζονται και από φίλους της ελληνικής ομάδας που διαμένουν στην Μεγαλόνησο.
Ήδη κινούνται οι διαδικασίες να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να παρευρεθούν... άμεσα ενδιαφερόμενοι.

πηγή: http://sports.e-go.gr

11/08/2008, 19:29:31
Η αποστολή για την Κύπρο
Ο Ντιόγκο έρχεται για τις υπογραφές με τον Ολυμπιακό

Προς το τέλος του οδεύει το σίριαλ με τον Ντιόγκο στον Ολυμπιακό, αφού η μεταγραφή του έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ημερών, οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να τα έχουν βρει με την Πορτουγκέζα, ύστερα και από την πίεση που άσκησε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής στην ομάδα του και, εκτός σοβαρού απροόπτου, την Τρίτη (12/8) αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Στο μεταξύ, στη Σαν Λορέντσο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό για ένα χρόνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν βρει με την κυπριακή Ομόνοια, αλλά επιθυμία του ποδοσφαιριστή ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα του, κάτι το οποίο τελικά έγινε.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Δευτέρα (11/8) την παραχώρηση του παίκτη: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την παραχώρηση στην Σάν Λορέντζο, με τη μορφή δανεισμού, για ένα χρόνο του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Λεντέσμα».

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος και αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας, Χριστάκης Τζιοβάνης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣπορFM Κύπρου για... συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Λεντέσμα:

«Με τον Ολυμπιακό τα έχουμε βρει και περιμένουμε τώρα την απόφαση του παίκτη».

Χωρίς Μπράβο, Γκαλίτσιο, Ντουντού στην Κύπρο

Xωρίς τους Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιο, Πάντο και Ντουντού που έμειναν εκτός αποστολής θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Κύπρο για τον πρώτο αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης του Champions League με αντίπαλο την Ανόρθωση. Αντίθετα στην 18μελη αποστολή βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Λέτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν το πρωί για περισσότερο από μιάμιση ώρα. Στην προπόνηση δεν έλαβε μέρος ο Σίσιτς που ταλαιπωρείται από μια σύσπαση στον δεξιό προσαγωγό.

Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκαν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Πιο συγκεκριμένα στην αποστολή περιλήφθηκαν 18 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι:

Νικοπολίδης, Κόβατς, Αντζας, Μπελούτσι, Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κοβάσεβιτς, Μενδρινός, Μήτρογλου, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ και Λέτο.

Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί την Τρίτη στις 11:30 για την Λάρνακα. Στις 19:30 θα γίνει η καθιερωμένη, πριν από τους αγώνες του Champions League, συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε και μισή ώρα αργότερα (20:00) θα γίνει στο γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Ανακοίνωση για τον κόσμο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει έκκληση στον κόσμο της ομάδας από την Κύπρο ή εκείνους που θα βρεθούν στο νησί της Αφροδίτης για το παιχνίδι να μην επισκεφθούν το ξενοδοχείο που θα διαμείνει η αποστολή, προκειμένου οι παίκτες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παρακαλεί τους φιλάθλους της ομάδας μας από την Κύπρο ή αυτούς που θα βρεθούν στην Κύπρο για το παιχνίδι με την Ανόρθωση, να συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες μας, με το να μην επισκεφθούν το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνει η αποστολή, καθώς είναι απαραίτητο οι ποδοσφαιριστές μας να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι της Τετάρτης, το οποίο είναι και το πρώτο επίσημο για τη νέα αγωνιστική περίοδο», ανέφερε πιο χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

12/08/2008, 10:29:11
Με συνταγή Τιφλίδας στην άμυνα
Νοκ - άουτ ο Ρουκάβινα από τους αγώνες με τη Σπάρτα Πράγας

Ασχημα ήταν τα νέα για τον Αντε Ρουκάβινα, καθώς ο Κροάτης επιθετικός του Παναθηναϊκού θα απουσιάσει τελικά και από τα δύο ματς των «πρασίνων» με τη Σπάρτα Πράγας στο πλαίσιο των προκριματικών για τους ομίλους του Champions League.

Ο 22άχρονος επιθετικός υποβλήθηκε τη Δευτέρα σε εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλάση δεξιού προσαγωγού και ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι δύο εβδομάδες.

Συνταγή... Τιφλίδας στην άμυνα

Στην απόφαση να παρατάξει με τρεις αμυντικούς τον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Σπάρτα στην Πράγα, όπως και στην Τιφλίδα με την Ντιναμό, φαίνεται να καταλήγει ο Χενκ Τεν Κάτε.

Αυτοί οι αμυντικοί θα είναι, από αριστερά προς τα δεξιά, οι Σιμάο, Γκούμας και Βύντρα, αφού η συμμετοχή του Σαριέγκι στην 11άδα θα θεωρηθεί έκπληξη, λόγω των προπονήσεων που έχασε πρόσφατα ο Βάσκος. Στα χαφ σίγουρη θα πρέπει να είναι η συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, με παρτενέρ πιθανότατα τον Μάτος, εκτός αν προτιμηθεί ο Τζιόλης. Δεξιά θα παίξει ο Νίλσον και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Στην τριάδα της επίθεσης, δεξιά ο Σαλπιγγιδης έχει σίγουρη θέση, ενώ για τα αριστερά προβάδισμα έχει ο Ίβανσιτς και για την κορυφή προορίζεται ο Μάντζιος, εκτός αν ο Τεν Κάτε προτιμήσει να ρίξει στα «βαθιά» τον Σόουζα.

Στην αποστολή των «πρασίνων», η οποία αναχωρεί το πρωί (09:30) της Τρίτης για Πράγα, χωρίς τους Ρουκάβινα, Κλέιτον και Μελίσση. Στην προπόνηση της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν με ζέσταμα, πάσες ενώ συνέχισαν με ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν την προπόνηση με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Λεοντίου και Ρουκάβινα.

«Ορόσημο τα ματς με Σπάρτα»

Για τα δύο κρίσιμα ματς του Παναθηναϊκού με τη Σπάρτα Πράγας μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο α' αντιπρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Αντωνιάδης, χαρακτηρίζοντας τα «ορόσημο για τη νέα χρονιά». Επίσης ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού μιλησε και για τα νέα του καθήκοντα στην ΠΑΕ, αλλά και το άνοιγμα που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στον κόσμο της ομάδας.

«Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι σημαντική μόνο για το οικονομικό, αλλά αποτελεί και θέμα πρεστίζ και ονόματος. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά δρώμενα, γιατί τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε ξεχαστεί. Και οι δύο αγώνες με την Σπάρτα είναι πολύ δύσκολοι. Αποτελούν ορόσημο για τη φετινή χρονιά.

» Η ομάδα είναι έτοιμη, αλλά βρίσκεται ακόμα στο στάδιο προετοιμασίας. Ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει πώς θα παρατάξει την ομάδα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι στο τέλος θα προκριθούμε στους ομίλους».

Όσον αφορά στην απόφαση του να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ομάδας, τόνισε:

«Υπήρξε μία πολύ δελεαστική πρόταση, από πλευράς των τεσσάρων μεγαλομέτοχων της ΠΑΕ. Αποφάσισαν ομόφωνα να με προσλάβουν, κάτι που ήταν πολύ τιμητικό για μένα. Ημουν 32 χρόνια στον ΠΣΑΠ μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, όταν και παραιτήθηκα. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου και δεν θα πάψω να ενδιαφέρομαι για τους ποδοσφαιριστές, που είναι οι πρωταγωνιστές. Ολοι οι άλλοι συμμετέχουν στο διαδικαστικού του ποδοσφαίρου».

Τέλος, για το άνοιγμα της ΠΑΕ στον κόσμο, ανέφερε:

«Ο Παναθηναϊκός άλλαξε σελίδα και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Η εσωστρέφεια αποτελεί παρελθόν. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο, δεν είναι μόνο μία εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι και κάτι παραπάνω και αυτό ήταν που έλειπε τα τελευταία χρόνια από το σύλλογο.

» Είναι θετικό που υπάρχουν 4 άνδρες που ενδιαφέρονται για την ΠΑΕ, αρκεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία. Σχετικά με τον κόσμο, ήδη το πρώτο βήμα έγινε, που ήρθε στο γήπεδο στο πρώτο ματς με την Ντιναμό, αλλά και στο φιλικό με την Σαρλερουά. Στη Λεωφόρο πήγαιναν 5.000 κόσμος και αυτοί έβριζαν. Δεν είναι σωστό αυτό. Αν είναι να βρίσεις, μην πας στο γήπεδο. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και δεν πρέπει να τον κακίζουμε για αυτό. Δεν αναφέρομαι, βέβαια, για αυτούς που κάνουν επεισόδια».

12/08/2008, 10:34:16
Στην Πράγα ο Παναθηναϊκός
Πρόκριση με οποιοδήποτε τρόπο ζήτησε ο Ιβανσιτς

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (12/8) για την Πράγα, όπου μια μέρα μετά θα δώσει το πρώτο ματς κόντρα στην Σπάρτα για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. «Δεν έχει σημασία ο τρόπος, η ουσία είναι να προκριθούμε», ήταν το μήνυμα του Αντρέας Ιβανσιτς με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, ο αυστριακός μέσος δήλωσε: «Είναι ένα κρίσιμο ματς. Αυτή τη στιγμή προέχει η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα έρθει η πρόκριση αλλά η ουσία είναι η πρόκριση. Πάμε για το θετικό αποτέλεσμα στην Πράγα αφού έχουμε και τη ρεβάνς».

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν ξέρω πολλά για την Σπάρτα αλλά τις τελευταίες μέρες την έχουμε αναλύσει. Πάντως, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι».

Οσο για την κάτω του αναμενομένου απόδοση του Παναθηναϊκού στο 0-0 με την Ντιναμό στην Τυφλίδα, ο Ιβανσιτς σημείωσε: «Κάθε ημέρα δουλεύουμε σκληρά. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Στην Τυφλίδα είχαμε πάει με αβαντάζ 3-0 και δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά σημασία έχει ότι περάσαμε και αυτό μετράει. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο».

Ο Νίκος Σπυρόπουλος στάθηκε στην σημασία που έχει για το τριφύλλι η επίτευξη ενός γκολ στο ματς της Πράγας: «Θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση κόντρα στους τσέχους», ανέφερε ο διεθνής αμυντικός. «Είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να πετύχει ένα γκολ εκτός έδρας αφού η ρεβάνς είναι στο γήπεδο μας και με τον κόσμο στο πλευρό μας».

Ο Μίκαελ Νίλσον εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την Τυφλίδα. «Είναι ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά πράγματα για την ομάδα της Σπάρτα, αλλά γνωρίζω ότι έχει ποιοτικούς παίκτες όπως ο Πάτρικ Μπέργκερ» είπε ο σουηδός μπακ.

«Το καλύτερο για εμάς είναι η νίκη σε αυτό το ματς. Στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτό στην Τυφλίδα καθώς τότε είχαμε το αβαντάζ του 3-0 ενώ τώρα ξεκινάμε από 0-0. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εμφανιστούμε πιο βελτιωμένοι από ότι στο ματς με τη Ντιναμό. Το ιδανικό είναι να νικήσουμε».

Ο Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά ταξίδεψε κανονικά στην Πράγα με την υπόλιπη αποστολή, τόνισε:

«Είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλά για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και να κάνουμε το πρώτο βήμα. Θα ήταν ιδανικό να πετύχουμε κάποιο γκολ, αλλά μετράει το θετικό αποτέλεσμα».

12/08/2008, 11:05:45
Χωρίς πολλές αλλαγές
Με στιλ... Μπόλτον προετοιμάζει ο Δώνης την ΑΕΚ για Ομόνοια

Ο Γιώργος Δώνης φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στα πλάνα του σχετικά με την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στον αγώνα της Πέμπτης (21:30) κόντρα στην Ομόνοια για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA. Σύμφωνα με τα όσα έδειξε ο 39άχρονος τεχνικός στην προπόνηση της Δευτέρας, δεν θα υπάρχουν πολλές αλλαγές συγκριτικά το φιλικό κόντρα στην Μπόλτον.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Σάχα, οι Αλεξόπουλος και Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας, ο Ράμος δεξιά και ο Χουανφράν αριστερά. Σίγουροι στα χαφ θα πρέπει να θεωρούνται οι Ρίκκα και Ριβάλντο και από εκει και πέρα ο Χετεμάι διεκδικεί με πολλές πιθανότητες μια θέση στην 11άδα, όπως και ο Καφές.

Το ρόλο του «φουνταριστού» στην επίθεση θα αναλάβει ο Ισμαέλ Μπλάνκο, ενώ σίγουρη θέση έχει και ο Σκόκο. Αν ο Δώνης επιλέξει να ξεκινήσει τον Λαγό, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα παίξει δεξιά, ενώ αν τελικά παίξει ο Ζορμπάς, ο Σκόκο θα πάει στην αριστερή πλευρά. Τα τελικά πλάνα πάντως του τεχνικού της «Ένωσης» θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης.

Τελικά, δεν θεωρείται απίθανο πάντως θέση στην αποστολή να πάρει και ο Σωτήρης Κυργιάκος, λόγω... λειψανδρίας στην άμυνα, αλλά ο Μπασινάς δεν πρόκειται να είναι στη 18άδα.

Η αποστολή της Ομόνοιας έρχεται στην Αθήνα την Τρίτη (10:00) και οι παίκτες της κυπριακής ομάδας θα προπονηθούν στο ΟΑΚΑ στις 20:30.

Oι 21 παίκτες που έχει στη διάθεση του ο Νέντιμ Ντούντιτς είναι οι: Γεωργαλλίδης, Ασπρογένους, Ντικουμάνα, Μάρης, Χαραλάμπους, Βέντσιελ, Πλετς, Αλαμπί, Κασέκε, Ζλόγκαρ, Καϊάφας, Παύλου, Μπανγκούρα, Χριστοφή, Κλέιτον Κρουζ, Ντούρο, Αλωνεύτης, Αγκίρε, Νικολέσκου, Οκκάς, Καφού Σεμέτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή της κυπριακής ομάδας αριθμεί συνολικά 39 άτομα.

12/08/2008, 11:06:54
«Ο Φερέρ και ο Δώνης»
Μεγάλη ευκαιρία θεωρεί ο Σάχα την ΑΕΚ, πιο έμπειρος δηλώνει ο Χετεμάι

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΕΚ Εmpire, τόνισε πως στόχος του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη φανέλα της «Ένωσης», αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Εκτός του Σάχα, στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ μίλησε και ο Περπαρίμ Χετεμάι αναφρόμενος στον Λορένσο Φερέρ αλλά και στον νέο τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Δώνη.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Σεμπάστιαν Σάχα:

Για την επιστροφή του στην Ευρώπη:

«Ήµουν 23 χρονών όταν ήρθα πρώτη φορά στην Ευρώπη για την Μπρέσια. Έµεινα εκεί ένα εξάµηνο. Μου κόστισε η προσαρµογή µου στα νέα δεδοµένα. Στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να παίξω στην Ισπανία, στη Ράγιο Βαγεκάνο.

» Τώρα που επιστρέφω για τρίτη φορά στην Ευρώπη αξιολόγησα πολύ καλά τα πράγµατα γνωρίζοντας ότι το ελληνικό πρωτάθληµα δεν είναι από τα καλύτερα, όπως το ιταλικό και το ισπανικό, αλλά η ΑΕΚ είναι µια ομάδα που συγκαταλέγεται στις µεγάλες της Ευρώπης.

» Είναι µια οµάδα στην οποία έχω τη δυνατότητα να παίξω στο Κύπελλο UEFA, κάτι που είναι ένα επιπλέον κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Επίσης, πλέον έχω οικογένεια και είχα ακούσει θετικά πράγµατα από φίλους µου, οι οποίοι έχουν παίξει στην Ελλάδα. Έλαβα και τον οικογενειακό παράγοντα υπόψη και πήρα την απόφασή µου. Η ΑΕΚ ήταν µια πολύ καλή ευκαιρία για µένα».

Για τις ιδιαιτερότητες της θέσης του τερματοφύλακα:

«Ο συναγωνισµός για τη θέση του τερµατοφύλακα είναι λίγο άδικος, γιατί ένας επιθετικός, για παράδειγµα, µπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά, έχει τη δυνατότητα να χωρέσει στην 11άδα. Στη δική µας την περίπτωση η θέση είναι µία και αυτό κάνει τα πράγµατα πιο δύσκολα. Σε όλες µου τις οµάδες, πάντως, είχα πολύ καλές σχέσεις µε τους άλλους τερµατοφύλακες.

» Από την αρχή της προετοιµασίας µε τον Φυσέκη και τον Μοσχονά, αλλά και από τη µέρα που ήρθε ο Γιούργκεν στην οµάδα νοµίζω ότι τα πράγµατα πάνε πολύ καλά. Είναι µια ιδιαίτερη θέση, διότι ο τερµατοφύλακας την περισσότερη ώρα προπονείται σχεδόν µόνος του, κάνει ειδική προετοιµασία για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

» Γνωρίζω πως όταν ένας τερµατοφύλακας είναι σε καλή κατάσταση είναι δύσκολο να βγει από την 11άδα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουµε είναι να έχουµε καλές σχέσεις και να στηρίζουµε ο ένας τον άλλο, διότι πάνω απ’ όλα είναι η οµάδα».

Για τους στόχους του με την ΑΕΚ:

«Είναι φυσιολογικό το πρώτο πράγµα που θέλουµε όλοι να είναι το πρωτάθληµα. Ο προσωπικός µου στόχος είναι να κάνω µια καλή σεζόν και να παραµείνω για περισσότερο από ένα χρόνο στην οµάδα. Επίσης, θα ήταν πολύ καλό να κάνουµε µια καλή πορεία στην Ευρώπη».

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Περπαρίμ Χετεμάι:

Για τον τραυματισμό του και την πορεία της καριέρας του:

«Η περιπέτεια αυτή µε βοήθησε να γίνω αυτό που είµαι τώρα. Για παίκτη της δικής µου ηλικίας, νοµίζω ότι πέρασα πολλά. Πλέον είµαι πιο έµπειρος. Εννοείται, ότι αν θα µπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήθελα να µην είχα τραυµατιστεί και να µην είχα δοθεί δανεικός πέρσι. Και φυσικά να έπαιζα όλο αυτό το διάστηµα στην ΑΕΚ. Τώρα, όµως, ξεκινάει κάτι καινούριο, είµαι πιο έτοιµος, έχω πιο πολλές ευθύνες και νιώθω πολύ καλά µε τον νέο προπονητή».

Για τον δανεισμό του στην Καλαμαριά:

«Ήρθα στην Ελλάδα για να παίξω στην ΑΕΚ. Ήθελα να παίζω στην ΑΕΚ, αλλά δεν απογοητεύτηκα. Ο κ. Φερέρ δεν μου είχε μιλήσει καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν µίλαγε µαζί µου πολύ. Δεν µε ένοιαζε τι έλεγε, γιατί κι εγώ ήξερα µέσα µου ότι έπρεπε να φύγω. Δεν είναι καλό για έναν παίκτη να πηγαίνει στην προπόνηση και να µην µπορεί να προπονηθεί.

» Στην Καλαµαριά αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια και αυτό µού έκανε καλό. Φυσικά στο τέλος υπήρξε απογοήτευση, γιατί όταν η οµάδα υποβιβάζεται δεν είναι καλό ούτε για τους παίκτες, αλλά ούτε και για την ίδια την οµάδα».

Για την ΑΕΚ που ετοιμάζει ο Γιώργος Δώνης:

«Παίζουµε µε διαφορετικό στιλ και νιώθω όχι µόνο εγώ, αλλά όλοι µας, πολύ καλά µαζί του. Έχουµε καλούς παίκτες και µπορούµε να παίξουµε καλά σε ό,τι και να µας ζητήσει ο προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία ήταν πολύ διασκεδαστική. Ήταν δύσκολη, αλλά σε λογικά πλαίσια. Ήταν σκληρές οι προπονήσεις µας, αλλά όλοι ήθελαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και η ατµόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Εγώ, προσωπικά, είµαι σε καλή κατάσταση, οπότε δεν δυσκολεύτηκα».

12/08/2008, 11:08:01
Αναμένεται ο Περουβιανός
Η Λάρισα ανακοίνωσε την απόκτηση του Σολάνο για δύο χρόνια

Η Λάρισα ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον 34χρονο Περουβιανό μεσοεπιθετικό Νολμπέρτο Σολάνο για τα επόμενα δύο χρόνια!

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της θεσσαλικής ΠΑΕ και το βιογραφικό του Σολάνο, όπως το παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Κάτοικος Λάρισας είναι κι επίσημα από την Δευτέρα ο Νολμπέρτο Σολάνο. Ο Περουβιανός άσος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Premiership, συμφώνησε με τους διοικούντες την ΑΕΛ και υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας!

»Ο Σολάνο, αναμένεται να πατήσει επί ελληνικού εδάφους το απόγευμα της Δευτέρας (11/8) και την Τρίτη (12/8) θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τα βυσσινί.

»Ο Νολμπέρτο Αλμπίνο Σολάνο Τόντκο -όπως είναι το πλήρες όνομά του- είναι γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου του 1974 στην πόλη Καλάο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 17 ετών από τη Σπόρτιγκ Κριστάλ, ομάδα Α` κατηγορίας του Περού όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1997, με διακοπή ενός χρόνου όταν βρέθηκε να φορά τη φανέλα της Ντεπορτίβο Μουνισιπάλ (1993-94).

'Επόμενος σταθμός ήταν η Μπόκα Τζούνιορς, μια από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Οι 32 εξαιρετικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν από 5 γκολ κίνησαν το ζωηρό ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ομάδων και έτσι ένα χρόνο μετά ο Σολάνο αναχωρούσε για την Αγγλία για λογαριασμό της Νιούκαστλ.

«Το 1998 ο 'Νόμπι' γράφει ιστορία ως ο πρώτος περουβιανός που αγωνίζεται στην Premiership υπογράφοντας συμβόλαιο 2,5 εκατομμυρίων λιρών με τους Ανθρακωρύχους. Εκεί βρήκε τον σημερινό αρχηγό της ΑΕΛ, Νίκο Νταμπίζα και ακολούθησε μια καταπληκτική πενταετία με τον Σολάνο να πραγματοποιεί 160 επίσημες συμμετοχές με 29 γκολ και να αναδεικνύεται σε έναν από τα πιο αγαπημένα είδωλα των οπαδών της Νιούκαστλ.

Τον Ιανουάριο του 2004 μετεγγράφηκε στην Αστον Βίλα για 1,5 εκατομμύριο λίρες και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας τη σεζόν 2004-05 με 8 γκολ και πρώτος στις προτιμήσεις για τον τίτλο του 'Παίκτη της Χρονιάς' ανάμεσα στους φίλους της Αστον Βίλα, τον τοπικό Τύπο και τους συμπαίκτες του.

»Η επιστροφή στο Νιούκαστλ τον Αύγουστο του 2005 επισκίασε ακόμη και την σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη του Μάικλ Οουεν, αφού ο 'Νόμπι' ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στις τάξεις των οπαδών.

»Ακολούθησαν ακόμη δύο παραγωγικές χρονιές και η 10ετής θητεία του στην Πρέμιερσιπ έκλεισε με την περσινή παρουσία στη Γουέστ Χαμ, όπου έπαιξε σε 23 αγώνες σημειώνοντας 4 γκολ. Ο Σολάνο διετέλεσε αρχηγός της Εθνικής ομάδας Ανδρών του Περού με τη φανέλα της οποίας έχει καταγράψει συνολικά 82 συμμετοχές και 20 γκολ».

Η καριέρα του Σολάνο με αριθμούς
1994 / Ντεπορτίβο Μουνισιπάλ / 24 - 2
1995 / Σπόρτινγκ Κριστάλ / 38 - 12
1996 / Σπόρτινγκ Κριστάλ / 26 - 13
1997 / Σπόρτινγκ Κριστάλ / 11 - 7
1997-98 / Μπόκα Τζούνιορς / 32 - 5
1998-99 / Νιούκαστλ / 29 - 6
1999-00 / Νιούκαστλ / 30 - 3
2000-01 / Νιούκαστλ / 33 - 6
2001-02 / Νιούκαστλ / 37 - 7
2002-03 / Νιούκαστλ / 31 - 7
2003-04 / Νιούκαστλ / 12 - 0