ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H συνταγή για την έλευση της "ζωής" στην ζωή μας! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- H συνταγή για την έλευση της "ζωής" στην ζωή μας! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Κηφεύς30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/10/2011, 15:59:12
Φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ

Εκπληκτικές οι παρατηρήσεις σου !

Περιμένω να ολοκληρώσεις για να σου απαντήσω συνολικά σε όλο σου το σκεπτικό !!!

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

13/10/2011, 18:47:35

Φίλε Κηφέα μιλώ για τον ανθρωπικό παράγοντα, την ανθρωπική αρχή.

quote:
Μήπως , ο νόμος της εξέλιξης , αν υπάρχει βέβαια τέτοιο πράμα , έγκειται στο να οδηγήσει αναπόφευκτα τον Μακρόκοσμο στην ακινησία , στην αδράνεια ;

Δεν πιστεύω σε κάποιο νόμο εξέλιξης, αλά στην λογική της καλύτερης επιλογής.
Δεν υπάρχει – κατα την γνώμη μου – τελικό σχέδιο.
Από την στιγμή της δημιουργίας τού πρώτου ζωντανού κυττάρου, η εξέλιξη αναλαμβάνει αυτόματα το έργο της.
Το μόνο που θα πρέπει να εξετασθεί, είναι οι μηχανισμοί που οδηγούν στις μεταλλάξεις.

Αποκλείεται η εξέλιξη να οδηγήσει σε ακινησία.
Αυτοαναιρείται έτσι η “εξέλιξη”.
Το ακίνητο δεν εξελίσσεται

quote:
Ενώ είναι αδύνατο να διανοηθούμε ύλη “αδιάστατη” , μπορούμε να φανταστούμε ένα είδος ύλης ακινητοποιημένης , αφεαυτής , και μη υποκείμενης σε καμιά εξωτερική διαταράσσουσα αιτία (ιδανικές συνθήκες, ασφαλώς) και η οποία, απ’αυτό το γεγονός και μόνο , θα ήταν εκτός χρόνου .

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια μορφή ακινητοποιημένης ύλης.
Η ύπαρξη ύλης θα παραμόρφωνε τον χωροχρόνο, και αυτός θα ανάγκαζε την ύλη να κινηθεί, υποδεικνύοντας και πως.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να ακούσω ποιο αναλυτικά τις σκέψεις σου, στο ενδεχόμενο μιας ακινητοποιημένης ύλης.

quote:
Θα ήθελα αν μπορούσες , φίλε μου , να μου πεις με δυο λόγια την διαφορά που υπάρχει μεταξύ ενός σύμπαντος που διαστέλλεται (και που φαίνεται πως είναι σήμερα αποδεκτό από την πλειονότητα αν όχι από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας) και του δικού σου σεναρίου περί αραιώσεως για "διαφορετικό λόγο" από αυτόν της διαστολής του .

Σχετικά με την “αραίωση”, ο Νικόμαχος έδωσε την μισή ίσως απάντηση στο σενάριο που σκέφτομαι και εξετάζω.
Δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του, αλλά εγώ υποστηρίζω, πως αυτό που παρατηρούμε σαν διαστολή, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως όλοι οι γαλαξίες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά με διαφορετική ταχύτητα, και μάλιστα με επιτάχυνση.
Οι προπορευόμενοι κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτούς που ακολουθούν, δίνοντας την αίσθηση της διαστολής.
Τι θα μπορούσε να προκαλεί αυτή την κίνηση? Δεν ξέρω ακριβώς,
Ίσως μια τεράστια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα, που ρουφά ύλη, μειώνοντας την πυκνότητα κάθε περιοχής, ιδικά των απομακρυσμένων.

Μια συνεχή μείωση (και ενδεχομένως επιταχυνόμενη) της πυκνότητας του σύμπαντος, θα μπορούσε να οδηγεί σε λάθος εκτίμηση της πιθανής γεωμετρίας του χωροχρόνου.

Οι τελευταίες μετρήσεις οδηγούν σε εκτίμηση επίπεδου χωροχρόνου.
Αν οι μετρήσεις της πυκνότητας είναι λάθος, και ή εκτίμησή μου σωστή, τότε οδηγούμαστε μάλλον σε θετική καμπυλότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα μου πεις όλα αυτά είναι τραβηγμένα.
Βεβαίως και είναι.

Αλλά....

Ας μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε ακριβή εκτιμήσει ακόμα πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν.
Το σύμπαν που παρατηρούμε φαίνεται παντού σε όλες τις κατευθύνσεις ίδιο.
Θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να είμαστε στο κέντρο του.

13/10/2011, 19:39:54
Φίλε Κηφέα
Θα τοποθετηθώ πρός το παρόν,στη σχέση μικρό-μακρο.Για την διαστολή θα μιλήσουμε αργότερα,επειδή είναι τεράστιο θέμα και κουραστικό.[για μένα].

Αρχίζω με ενα παράδειγμα,που έλεγε ενας αείμνηστος καθηγητής,για να εξηγήσει με απλά λόγια την σχέση μικρόκοσμου-μακρόκοσμου.

Φανταστείτε,έλεγε,εναν γίγαντα με ξύλινα λεπτά πόδια.Το σώμα του γίγαντα είναι ο μακρόκοσμος.Πολλοί μικρόκοσμοι,δομημένοι μαζί,σαν δεμάτι ξύλα,απαρτίζουν τον ισχυρό κορμό.

Κατεβαίνοντας προς τα κάτω,οι δεσμοί αυτοί αραιώνουν και καθίστανται αδύνατοι και ευάλωτοι.Είναι τα πόδια.Και ακόμη πιο κάτω,όπου οι δεσμοί είναι μοναχικοί.Είναι οι πυρήνες με τα ηλεκτρόνια γύρω τους και τα πρωτόνια στο κέντρο τους.

και λίγο πιο κάτω ας εισέλθουμε σε ενα πυρήνα,βρίσκουμε τα κουάρκ.Ας σταματήσουμε εδώ,έλεγε.Απλώνουμε το ξερό μας και κλέβουμε δυο κουάρκ και απομακρυνόμαστε γρήγορα.Τι γίνεται τότε?Βλέπουμε αυτόν τον γίγαντα να διπλώνεται,να γονατίζει και να σωριάζεται!!

Τι εχει συμβεί?Εύκολα το αντιλαμβάνεται κάποιος!
Επομένως ο μακρόκοσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον μικρόκοσμο και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτόν [μικρο],εχει αντίκτυπο και στον μακρο.Αν για κάποιο λόγο αδρανοποιηθούν τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια ενός πυρήνα,αυτός καταρρέει και παρασύρει και τους άλλους που είναι δομημένοι γύρω του και απαρτίζουν ενα ορατό τμήμα του μακρόκοσμου.Για αυτούς τους λόγους είπα αυτό:

quote:

Ποτέ και σε καμμία περίπτωση.Επειδή για να αδρανοποιηθεί ο μακρόκοσμος,πρέπει πρώτα να ακινητοποιηθεί ο μικρόκοσμος.Και αν γίνει αυτό θα έχουμε κατάρρευση των πάντων.Θα περάσουν τα πάντα στην ανυπαρξία.

Γιάννης:

quote:

Ας μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε ακριβή εκτιμήσει ακόμα πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν.

Ακριβή εκτίμηση?Εχουμε μήπως έστω και κατα προσέγγιση?Υπάρχουν αριθμητικές μονάδες να καθορίσει κανείς το σύμπαν?

quote:

Είσαι σίγουρος?Βλέπεις ποια γεγονότα λαμβάνουν χώρα μέσα σε μαυρες τρύπες και <<πίσω>> απο αυτές?Βλέπεις τι υπάρχει στην σκοτεινή περιοχή του σύμπαντος?Νομίζεις οτι το 23% του ορατού σύμπαντος εκπροσωπεί το 77%?

quote:

Εγώ θεωρώ απίθανη,την ύπαρξη και μόνο κέντρου!

Συγνώμη Γιάννη,που θέτω αυτά τα ερωτήματα και ίσως να νομίζεις οτι στρέφονται προσωπικά εναντίον σου.Δεν είναι έτσι.Στρέφονται κατα της Βικιπαίδεια,την οποία χρησιμοποιούν πολλοί ώς σημείο αναφοράς,χωρίς προσωπική γνώση.Και πάλι δεν είναι προσωπικό,οκ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

13/10/2011, 20:10:58
quote:
gianipseftis :

Σχετικά με την “αραίωση”, ο Νικόμαχος έδωσε την μισή ίσως απάντηση στο σενάριο που σκέφτομαι και εξετάζω.

Δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του, αλλά εγώ υποστηρίζω, πως αυτό που παρατηρούμε σαν διαστολή , μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως όλοι οι γαλαξίες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά με διαφορετική ταχύτητα, και μάλιστα με επιτάχυνση.

Οι προπορευόμενοι κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτούς που ακολουθούν, δίνοντας την αίσθηση της διαστολής.

Τι θα μπορούσε να προκαλεί αυτή την κίνηση? Δεν ξέρω ακριβώς,

Ίσως μια τεράστια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα, που ρουφά ύλη, μειώνοντας την πυκνότητα κάθε περιοχής, ιδικά των απομακρυσμένων.

Μια συνεχή μείωση (και ενδεχομένως επιταχυνόμενη) της πυκνότητας του σύμπαντος, θα μπορούσε να οδηγεί σε λάθος εκτίμηση της πιθανής γεωμετρίας του χωροχρόνου.

Οι τελευταίες μετρήσεις οδηγούν σε εκτίμηση επίπεδου χωροχρόνου.
Αν οι μετρήσεις της πυκνότητας είναι λάθος, και ή εκτίμησή μου σωστή, τότε οδηγούμαστε μάλλον σε θετική καμπυλότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα μου πεις όλα αυτά είναι τραβηγμένα.
Βεβαίως και είναι.

Αλλά....

Αυτήν την θεωρία δεν την γνωρίζω . Ήθελα να σε παρακαλέσω , αγαπητέ gianipseftis , αν είναι μια θεωρία την οποία σκέφθηκες εσύ ή μια θεωρία που έχει διατυπωθεί από άλλους επιστήμονες σε κάποιο ερευνητικό κέντρο ή οπουδήποτε αλλού (π.χ. σε κάποιο Πανεπιστήμιο) . Ό,τι από τα δύο συμβαίνει (δηλ. ή είναι ιδέα δική σου ή κάποιων άλλων επιστημόνων) , έχει όνομα ; Και αν ναι : Ποιό είναι το όνομα της θεωρίας αυτής περί μη διαστολής του σύμπαντος ;

13/10/2011, 20:20:47
Νικ,
Άλλα λέω, άλλα λες.

Ναι! αυτό που ξέρουμε είναι, πως το σύμπαν που παρατηρούμε - όσες περιοχές του μπορούμε να δούμε - φαίνεται σχετικά ίδιο.
Εσύ διάβασες στην Βικιπαίδεια κάτι διαφορετικό?
Για πες.

Τι σχέση έχουν οι μαύρες και άσπρες τρύπες?
Τι σχέση μπορεί να έχoυν με αυτά, το 77% του σύμπαντος που δεν βλέπουμε?
Μπορούμε να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα?
Για πες ποια τα ασφαλή συμπεράσματα από το σύμπαν που δεν βλέπουμε (δεν μιλώ για τρύπες, αλλά το υπόλοιπο 77%)

Το αν υπάρχει κέντρο ή όχι, είναι άγνωστο, αυτό που είπα είναι οτι εμείς σίγουρα δεν είμαστε στο κέντρο του.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Φίλε μου εγώ δεν κοντράρω άτομα, αλά αντιπαραθέτω θέσεις
Μπορούμε να συνεννοηθούμε πάνω σε θέσεις?

13/10/2011, 20:32:08
quote:
Κηφέας

Αυτήν την θεωρία δεν την γνωρίζω . Ήθελα να σε παρακαλέσω , αγαπητέ gianipseftis , αν είναι μια θεωρία την οποία σκέφθηκες εσύ ή μια θεωρία που έχει διατυπωθεί από άλλους επιστήμονες σε κάποιο ερευνητικό κέντρο ή οπουδήποτε αλλού (π.χ. σε κάποιο Πανεπιστήμιο) . Ό,τι από τα δύο συμβαίνει (δηλ. ή είναι ιδέα δική σου ή κάποιων άλλων επιστημόνων) , έχει όνομα ; Και αν ναι : Ποιό είναι το όνομα της θεωρίας αυτής περί μη διαστολής του σύμπαντος ;

Φίλε Κηφέα πρόκειται για αμιγώς δική μου ιδέα/σενάριο (δεν τολμώ να την πω θεωρία), που με απασχολεί τα δυο-τρία τελευταία χρόνια.
Υπάρχουν κάποια προβληματάκια που θέλω κάποιο χρόνο να τα σκεφτώ.
Την κουβεντιάζω, και ακούω παρατηρήσεις και ενστάσεις, που θα οδηγήσουν σε βελτίωση ή πλήρη απόρριψη.
Το πρόβλημά μου είναι πως είμαι μπλοκαρισμένος από καταπιεστικές άλλες έγνοιες μεγαλύτερης προτεραιότητας,

Οποιαδήποτε ιδέα/ένσταση, είναι φυσικά καλοδεχούμενη.

13/10/2011, 21:29:17
Τελικά -για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου...- οι αραιώσεις και οι μαυρό-ασπρες τρύπες και οι επιταχύνσεις των γαλαξιών και τα άγνωστά του μέρη , συντελλούν στην έλευση της "ζωής" στην ζωή μας..???

Λέςςςς..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
13/10/2011, 21:46:18
Σωστά Εαρινέ!!
Πρός το παρόν θα απέχω του θέματος των διαστολών και συστολών και επιπέδου ή μη σύμπαντος,εν αναμονη της κατάρριψης της ταχύτητας του φωτός ως ανωτάτη ταχύτητα στο σύμπαν.Και μετα θα σας παρακαλέσω μα μου εξηγήσετε,πώς είναι δυνατόν να διαστέλεται το σύμπαν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός!!!!!!!!
Μόλις πάνε περίπατο,η σταθερα Η,η σταθερά G,η κυματική ακτινοβολία υποβάθρου Ω και κάποιες άλλες κοσμολογικές σταθερές,που δίνουν και Nobel,στούς κατόχους τους,θα τα ξαναπούμε.

Τώρα μας ενδιαφέρει,το πώς ήρθε η ζωή,στη ζωή μας.
Πανσπερμία λένε Εαρινέ.Απο που ξεκίνησε?Είναι αυτοδημιούργητη ή μη?Ποιός,ποιά,τι,πώς και γιατί είναι η αιτία της δημιουργίας του πρώτου αρχέγονου συμπαντικού κυττάρου?

Αν δεν απαντήσουμε σε αυτά δεν θα μάθουμε ποτέ!
Οτι άλλο λέμε,είναι απλώς για να περνάει η ώρα.
Ξέρεις το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι...?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

13/10/2011, 21:53:11
Έχεις κανα καλό ρακο-τσίπουρο στην διάθεσή σου και το ρακόμελο -δεν λέωωωωωω..- καλό είναι....συμβιβάζομαι και με κόκκινο ξηρό βεβαίως-βεβαίως...Μάριε..

http://www.youtube.com/watch?v=SY-VDSvFs5A

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 13/10/2011 21:55:00

13/10/2011, 21:56:52
quote:
gianipseftis :

Φίλε Κηφέα πρόκειται για αμιγώς δική μου ιδέα/σενάριο (δεν τολμώ να την πω θεωρία), που με απασχολεί τα δυο-τρία τελευταία χρόνια.
Υπάρχουν κάποια προβληματάκια που θέλω κάποιο χρόνο να τα σκεφτώ.
Την κουβεντιάζω, και ακούω παρατηρήσεις και ενστάσεις, που θα οδηγήσουν σε βελτίωση ή πλήρη απόρριψη.
Το πρόβλημά μου είναι πως είμαι μπλοκαρισμένος από καταπιεστικές άλλες έγνοιες μεγαλύτερης προτεραιότητας,
Οποιαδήποτε ιδέα/ένσταση, είναι φυσικά καλοδεχούμενη.

Φίλε gianipseftis , χαίρομαι που συζητώ με έναν άνθρωπο που έχει τέτοιους προβληματισμούς στην σημερινή εποχή μας . Αν ποτέ έχω κάποια ιδέα που κατά τη γνώμη μου μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά σου αυτή , θα βρω κάποιο τρόπο να σε ενημερώσω .