- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Λοιπόν για τις LBRP και BRH γνωρίζω αλλά έχω αποφασίσει να μην τις ακολουθήσω γιατί είναι σχετικά περίπλοκες και εγώ πάντα πίστευα στην απλότητα. Επιπλέον είναι καθαρά "μοντέρνες" τεχνικές αφού έχουν εισαχθεί από την Χρυσή Αυγή, πράγμα που σημαίνει ότι παλαιότερα δεν ακολουθούνταν από κανέναν γιατί πολύ απλά...δεν υπήρχαν!
Δεν το λέω αυτό για να δείξω ότι είναι άχρηστες,απλά για να δείξω ότι δεν αποτελούν κάποιο must κι ότι κάποιος μπορεί να επιτύχει τα ίδια (και ίσως καλύτερα)αποτελέσματα ακολουθόντας τον παλιό καλό τρόπο...την προσευχή και ίσως κάποιο απλό τυπικό κάθαρσης.
Προσωπικά διαλέγω την προσευχή και εν καιρώ θα χρησιμοποιήσω και κάποιο τυπικό.
Τέτοιες τακτικές(που πρέπει να εφαρμόζονται κάθε μέρα) βοηθούν στο να κτίσεις το απαραίτητο υπόβαθρο ώστε υποσυνείδητα να είσαι σταθερός και έτοιμος για αυτό που θες να κάνεις(είτε για κάποια επίκληση είτε απλά για να λάβεις περισσότερη γνώση από αυτά που διαβάζεις). Βοηθούν όμως και στο λαμβάνεις ευλογία γιατί στην ουσία αυτό είναι που ζητάς. Ζητάς να σου επιτραπεί να ανοίξουν οι οφθαλμοί σου...κρούεις τη θύρα εκείνη τη στιγμή.Άρα λοιπόν κατά κάποιο τρόπο εσύ και το μέρος όπου γίνεται αυτή η τελετή ή επίκληση πες το όπως θες,καθαγιάζεσαι, προσελκύεις κοντά σου την ευτυχία και διώχνεις οτιδήποτε βλαβερό. Φυσικά με αυτές τις πρακτικές προσελκύεις και το ενδιαφέρον κάποιων υπάρξεων που τις τραβάει η ενέργεια που συγκεντρώνεις εκείνη τη στιγμή...
Οι όποιες οντότητες προσελκύονται από αυτό που κάνεις έχουν σκανδαλιάρικη φύση. Θα τις αιαθανθείς, θα τις δεις ξαφνικά να βγαίνουν από το πάτωμα, θα τις ακούσεις και βέβαια όλα αυτά ανάλογα με το πόσο έχεις εξελιχθεί στην τεχνική σου και με το πόσο έχεις ανυψώσει τη συνήδεισή σου.Ξέρω άτομο που καθώς σχημάτιζε στον αέρα τα πεντάκτινα της LBRP άκουγε πίσω του μια βαριά ανάσα!Τρομερό ε; Όμως πολλοί διαβεβαιώνουν ότι οι υπάρξεις αυτές δεν σου κάνουν κανένα απολύτως κακό.Απλά τις προσελκύουν οι πράξεις σου.
Τώρα υπάρχει και η άλλη περίπτωση.Αν αποφασίσεις να κάνεις κάποια Επίκληση και αρχίζεις να ετοιμάζεσαι για αυτό (με το να προσεύχεσαι, να μελετάς και να αναλύεις το κείμενό σου για μήνες) τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να σε ενοχλούν κακοποιές δυνάμεις προσπαθόντας να σε αποσπάσουν από το Έργο.Μιλούσα μια φορά με έναν νεαρό που ετοιμάζονταν να κάνει την πρώτη του Επίκληση και μου έλεγε ότι τη νύχτα άκουγε συνεχώς χτύπους κάτω από το κρεβάτι του ενώ άλλες φορές "έπιανε" με τη ματιά του κάτι να κινήται στο χώρο.
Στο βιβλίο "The Ceremonial Magick & the Power of Evocation" ο συγγραφέας κάνει λόγο για μια σειρά γεγονότων που συμβαίνουν μετά από μια ατυχή Επίκληση και που εμφανίζονται πάντα με την ίδια σειρά(είτε το πνεύμα δεν μπόρεσαι να εμφανιστεί σωστά είτε ο μάγος δεν μπόρεσαι να του επιβληθεί) και τα οποία ονομάζει "Sideshot Effects".Υπήρξε ένας αναγνώστης που του έγραψε ότι ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη του Επίκληση και κατά ένα περίεργο τρόπο αυτά τα "Sideshot Effects" άρχισαν να συμβαίνουν πριν καν προετοιμαστεί κατάλληλα για την Επίκληση!Ο συγγραφέας εξήγησε ότι στα άτομα που έχουν αληθηνή πρόθεση μέσα τους, οι οντότητες που πρόκειται να καλέσουν αντιλαμβάνονται την επικείμενη επίκληση και προσπαθούν να αποτρέψουν τον μάγο από το Έργο.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν εσύ πάρεις απόφαση να κάνεις μια Επίκληση και αρχίζεις να ετοιμάζεσαι(μια διαδικασία που κρατά περίπου 6 μήνες ή και παραπάνω) τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα με σκοπό να σταματήσεις αυτό που κάνεις.Το ίδιο περίπου συμβαίνει κι όταν κάνεις την καθημερινή προσευχή σου.Κι αυτό επειδή αυτή την προσευχή που κάνεις, δεν την κάνεις μηχανικά αλλά με απότερο σκοπό να επιτύχεις κάτι.
Γενικό Συμπέρασμα:Με την καθυμερινή τεχνική που ακολουθείς μπορεί να προσελκύσεις απλές περίεργες οντότητες που ελκύονται από την ενέργεια που συγκεντρώνεται στο σημείο που κάνεις την επίκληση.
Άμα αρχήσεις να ετοιμάζεσαι για μια Επίκληση μπορεί να προσελκύσεις από πριν τις οντότητες που πρόκειται να καλέσεις (ή και άλλες) κι αυτό γιατί "αισθάνονται" την επικείμενη Επίκληση.
Υ.Γ Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι αργία για τους δημόσιους υπαλλήλους και μόνο.Άρα εγώ δουλεύω(γκρρ).Καλά να περάσεις!Τα ξαναλέμε!
quote:
Το οτι προσεύχεσαι δεν σημαίνει ότι ελκύεις αγαθές οντότητες. Το αντίθετο μάλιστα!Οι οντότητες που ελκύονται είναι κατά κύριο λόγο κακές.
Αυτό το επισημαίνω και θα ήταν καλό να διευκρινιστεί για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις.
Υπάρχουν πχ άνθρωποι σ' όλο τον πλανήτη που προσεύχονται καθημερινά προς τον Θεό στον οποίο πιστεύουν.
Δε νομίζω ότι με την προσευχή εφελκύονται αρνητικές δυνάμεις, θεωρώ πιο πιθανό να εφελκυστούν θετικές δυνάμεις.
Άλλωστε, αυτό μπορεί να είναι και αυτό το ζητούμενο των ανθρώπων που προσεύχονται, το να νιώσουν την παρουσία κάποιας θετικής δύναμης/οντότητας κτλ.
Φίλε lousipan, σκέφτομαι επάνω σ' αυτό που αναφέρεις:
quote:
Απο αυτα που μου γραφεις συμπεραινω οτι οι οντοτητες ομως δεν μπορουν να σε βλαψουν σωματικα αλλα ψυχικα και αν εσυ τις αγνοησεις δεν προκειται να σε βλαψουν.Απλα πρεπει να μην επηρεαστουμε και εγκαταλειψουμε την προσπαθεια μας.Βεβαια αν σου συμβαινουν αυτα και δεν εισαι ετοιμος για τετοια συμβαντα μπορει και να τρελαθεις.
Καταλαβαίνω ότι οι επικλήσεις φαίνονται άκρως γοητευτικές στους ανθρώπους κι ειδικά σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν την δύναμη να ελέγξουν αγγελικές ή - κατά κύριο λόγο - δαιμονικές οντότητες.
Τα αίτια για αυτή την επιθυμία τους μπορεί να είναι πολλά οπότε δεν θα τα αναφέρω εδώ.
Αν όμως κάνει μια επίκληση κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν είναι έτοιμος τότε θα έχει να αντιμετωπίσει τις παραπάνω συνέπειες που ανέφερες - αν δεχθούμε φυσικά οι επικλήσεις επιφέρουν αποτελέσματα κτλ.
Τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση?

In anticipation of my resurrection...
Dying_Incubus δεν αντιλέγω ότι με την προσευχή ελκύεις θετικές δυνάμεις.Για αυτό άλλωστε τα Γριμμόρια είναι γεμάτα με προσευχές και επικλήσεις στις αγαθοποιές δυνάμεις και αγγέλους.Όταν εκφωνώ τον ψαλμό 13 από την Παλαιά Διαθήκη(διαβάστε τον αξίζει τον κόπο) κάθε άλλο παρά αρνητική δύναμη ελκύω.
Από την άλλη, όταν εφαρμόζεις τελετές όπως την LBRP από την ενέργεια που εκλύεται προσελκύεις την προσοχή διάφορων οντοτήτων. Απλά μαγνητίζονται από την ενέργεια που "σηκώνεις".Τόσο απλά.
Τώρα υπάρχει και η άλλη περίπτωση.Εκείνη που ο Μύστης έχει μπει σε μια περίοδο προετιμασίας για Επίκληση και που προσεύχεται καθημερινά και τελεί διάφορα τυπικά.Τότε τα πνεύματα που πρόκειται να καλέσει προσπαθούν να τον ενοχλήσουν για να διακόψουν την προετιμασία. Δεν είναι ότι η προσευχή έχει αρνητικό αντίκτυπο.Είναι ότι προσπαθούν να σε φοβήσουν και να σταματήσεις την Εργασία. Μήπως δεν έχουμε ακουστά περιπτώσεις ανθρώπων(πχ μοναχών) που προσεύχονταν αλλά ο "διάβολος" τους "πείραζε";
Όσον αφορά τις διάφορες επιπτώσεις πάνω στον ψυχισμό του Μύστη αυτές σίγουρα υπάρχουν και είναι σχετικές με το πόσο σίγουρος είναι για αυτό που κάνει, την πίστη του στην Εργασία και τη δύναμη του Θεού που την ώρα της Επίκλησης τον κατακλύζει.
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!
Πολλές φορές τα κίνητρα έχουν να κάνουν με το εγώ μας και με την επίδραση - άμεσα ή έμμεσα - με τους γύρω μας.
Και θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας πάντα τις συνέπειες των πράξεων μας.
Αυτό βέβαια είναι μεγάλο θέμα όταν δυσκολευόμαστε να αναλογιστούμε τις συνέπειες ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό... ![]()
Φίλε F.R.C, σίγουρα η προσευχή εφελκύει θετικές οντότητες, απλά μου φάνηκε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια παρανόηση των λεγομένων σου που έκανα quote στο προηγούμενο μήνυμα μου.
quote:
Τότε τα πνεύματα που πρόκειται να καλέσει προσπαθούν να τον ενοχλήσουν για να διακόψουν την προετιμασία. Δεν είναι ότι η προσευχή έχει αρνητικό αντίκτυπο.Είναι ότι προσπαθούν να σε φοβήσουν και να σταματήσεις την Εργασία. Μήπως δεν έχουμε ακουστά περιπτώσεις ανθρώπων(πχ μοναχών) που προσεύχονταν αλλά ο "διάβολος" τους "πείραζε";
Ναι, αλλά στην περίπτωση του Μύστη που αναφέρεις, τον παρενοχλούν οι οντότητες που επιχειρεί να καλέσει.
Ο μοναχός παρενοχλείται από τα λεγόμενα δαιμόνια ενώ εκείνος καλεί την δύναμη κάποιου αγίου, του Ιησού ή ακόμη και του Χριστιανικού Θεού. ![]()

Έπειτα πια η διαφορά;Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Και οι δύο δέχονται την παρενόχληση κάποιου δαίμονα.![]()
Άρα δεν καταλαβαίνω τι ήθελες να πεις με το σχόλιό σου. Αν κατάλαβα λάθος και θες να πεις κάτι άλλο πες μου σε παρακαλώ.
lousipan καλημέρα και σε εσένα!Ειληκρηνά πιστεύω ότι θέλει πολύ προετιμασία σε πολλά επίπεδα για να κάνει κανείς μια Επίκληση. Θέλει Σοφία και καθαρή καρδιά.
Ο μοναχός επικαλείται τον Θεό και παρενοχλείται από δαιμόνια.
Ο Μύστης επικαλείται κάποιες οντότητες και παρενοχλείται από αυτές τις οντότητες.
Δεν βλέπεις την διαφορά? ![]()

Ο Μύστης ΔΕΝεπικαλείται δαιμονικές οντότητες!!!
Αυτό το κάνει την ώρα της Επίκλυσης.
Την ώρα όμως της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΟ!Ότι και να κάνει ο Μύστης το κάνει με τη ΧΑΡΗ ΕΚΕΙΝΟΥ. Τίποτα μα τίποτα δεν γίνεται άμα ο Μύστης δεν επικαλεστεί τον Θεό.Στην προσευχή του λοιπόν επικαλείται τον Θεό όπως ακριβώς και ο μοναχός.Ζητά ΕΥΛΟΓΙΑ για το Έργο.Επαναλαμβάνω ότι ο Μύστης δεν επικαλείται κάποιες οντότητες την ώρα της προσευχής όπως γράφεις αλλά τη Θεία Χάρη.
Και αυτήν ακόμα την ώρα της Επίκλησης όλα γίνονται με προσευχές και επίκληση στη Δύναμη του Θεού.
Ποιά λοιπόν η διαφορά;Υπάρχει αλλά βρίσκεται στον σκοπό, στα κίνητρα. Η προσευχή όμως είναι η ίδια και γίνεται με καθαρή καρδιά. Για αυτό ακριβώς επηρεάζονται και οι δύο.Κάνουν το ίδιο πράγμα, ζητάνε τη Θεία Χάρη.
Συγκεκριμένα ανέφερα:
quote:
30/05/2007, 08:14:59:Ναι, αλλά στην περίπτωση του Μύστη που αναφέρεις, τον παρενοχλούν οι οντότητες που επιχειρεί να καλέσει.
και
quote:
30/05/2007, 11:12:31:Ο Μύστης επικαλείται κάποιες οντότητες και παρενοχλείται από αυτές τις οντότητες.
Επίσης, αναφέρθηκα κι εγώ στην επίκληση - τόσο στην περίπτωση του μοναχού όσο και στην περίπτωση του Μύστη - κι όχι στην προσευχή.
Με λίγα λόγια, θέλω να πω πως δεν γνωρίζω αν ο Μύστης επικαλείται αρνητικές ή θετικές οντότητες και για αυτό το λόγο δεν τις χαρακτήρισα με κάποιο απ' αυτά τα 2 επίθετα.
Όσον αφορά την προσευχή, δεν αντιλέγω πως κι ο ένας κι ο άλλος αποσκοπούν στην εύνοια της Θεϊκής Χάρης και στην καθοδήγηση της. ![]()
Εν πάσει περιπτώσει, σ' αυχαριστώ για τις απαντήσεις σου! ![]()
Θα επανέλθω στο θέμα μάλλον αύριο.

Κατ'αρχάς όταν εσύ λες ότι "τον Μύστη τον παρενοχλούν οι οντότητες που επιχειρεί να καλέσει" εννοείς για τις οντότητες που τον παρενοχλούν ΜΕΤΑ την Επίκληση ή ΠΡΙΝ;
Γιατί λες ότι δεν ξέρεις αν οι οντότητες που καλεί ο Μύστης είναι θετικές ή αρνητικές;Προφανώς για να το λες αυτό, μιλάς για τις οντότητες που επικαλείται κατά τη διάρκεια της Επίκλησης και όχι της προσευχής γιατί στην προσευχή εννοείται ότι επικαλείται το καλό.
Εγώ μιλούσα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ για την ενδεχόμενη παρενόχληση από οντότητες ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.Έτσι δεν καταλάβαινα τη διαφορά με τον μοναχό γιατί εκείνη τη στιγμή και οι δύο κάνουν το ίδιο πράγμα.Οι οντότητες που παρενοχλούν τον Μύστη κατά τη διάρκεια της προσευχής δεν τον περενοχλούν απλά επειδή προκειται να τις καλέσει αλλά επειδή ο Μύστης έχει μπει σε μια διαδικασία ιερή που περιλαμβάνει προσευχή.Επειδή ο Μύστης με το Έργο επιχειρεί να καλέσει (κατά κύριο λόγο) τους Έκπτωτους,άρα οντότητες καθαρά δαιμονικές, είναι επόμενο αυτές να τον παρεμποδίσουν άν μπορούν επειδή το Έργο είναι στην ουσία Θείο αφού μόνο με τη Θεία Χάρη μπορεί κάποιος να υποτάξει πραγματικά ένα τέτοιο πνεύμα.