ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

lousipan63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
31/05/2007, 12:10:38
Φίλε F.R.C, δεν αναφέρομαι στην προσευχή αλλά στην επίκληση.

In anticipation of my resurrection...

F.R.CΜέλος
31/05/2007, 13:22:39
Αααααα!

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

lousipanΜέλος
01/06/2007, 13:25:28
Καλημερα σε ολους.Απο οσο εχω ακουσει απο ατομα που ασχολουνται με το θεμα της μαγειας εστω και θεωρητικα οταν καλεις καποια οντοτητα πρεπει να γνωριζεις πιο χρωμα ταιριαζει σε αυτη.Δηλαδη αφου γνωριζεις βασικα σε ποια κατηγορια ανηκει πρεπει να φροντισεις στον χωρο που κανεις την επικκληση να υπαρχει αρκετα εντονη παρουσια του χρωματος που ταιριαζειστην οντοτητα.Γνωριζεται κατι σχετικα με αυτο?Επισης γνωριζει καποιος κατι σχετικα με τον εξορκισμο των τριων και των τεσσαρων?
F.R.CΜέλος
04/06/2007, 09:53:18
Καλημέραααα!

Όσον αφορά το χρώμα αγαπητέ lousipan έχω ακούσει και εγώ ότι πρέπει να κυριαρχεί όταν καλείς την οντότητα όμως δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι ουσιώδες ή New Age βλακείες!Βέβαια αυτοί που ακολουθούν τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής πιστεύουν ότι το χρώμα είναι πολύ σπουδαίο σε σημείο να βάφουν και τα όργανα της Τέχνης(αυτά τουλάχιστον που χρησιμοποιούν αυτοί).Αν κάποιος ακολουθεί το Παλαιό Σύστημα θα δει ότι στα Γριμμόρια τα χρώματα παίζουν κάποιο ρόλο αλλά νομίζω δεν είναι τόσο αυστηρές και περίπλοκες οι "χρωματικές" εντολές που δίνουν ούτε απαιτούν να κυριαρχεί κάποιο χρώμα.Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι και έτσι έχω παρατηρήσει.

Σχετικα με τον εξορκισμο των τριων και των τεσσαρων κάτι έχω ακούσει. Νομίζω το είχα διαβάσει σε κάποια Σολωμονική. Δεν θυμάμαι όμως περισσότερα και το Σαββατοκύριακο δεν πρόλαβα να κοιτάξω. Εσύ τι έχεις ακούσει σχετικά;

lousipanΜέλος
04/06/2007, 11:47:16
Καλημερα σε ολους.Φιλε μου τους εχω και τους δυο.Τους περιλαμβανει το τυπικο της υψηλης μαγειας του Ελιφας Λεβι.Ο εξορκισμος των τεσσαρων σε κανει να εξουσιασεις τα πνευματα που κυριαρχουν καθε στοιχειο της φυσης.Συλφες Νηρηιδες Σαλαμανδρες και Χθονιες.Βεβαια απαιτει να μην σε τρομαζει καποιο απο τα στοιχεια αυτα γιατι δεν θα μπορεσεις να επιβληθεις ποτε στα αντιστοιχα πνευματα.Για αυτο αν σε τρομαζει κατι ζητα να κανεις μια πραξη που θα σε βοηθησει να το ξεπερασεις.Π.χ οι Συλφες ειναι του αερα οποτε σου λεει κανε ορειβασια με δυνατο αερα ωστε να δειξεις δυναμη.Για των τριων δεν θυμαμαι και δεν περιμενα να βρεθω γραφειο σημερα οπτε δεν πηρα σημειωσεις μαζι.Αυριο θα σου εχω αναλυτικοτερα.
F.R.CΜέλος
04/06/2007, 12:11:20
Ααα..."οι Συλφες ειναι του αερα οποτε σου λεει κανε ορειβασια με δυνατο αερα ωστε να δειξεις δυναμη...." μάλιστα....

Εμένα τώρα αυτό γιατί μου φαίνεται...αστείο να το πω...χαζό να το πω....

Έχω διαβάσει και εγώ το "Δόγμα και Τυπικό της Υψηλής Μαγείας" όχι όμως όλο αφού από τις εκδόσεις "Τετρακτύς" που το έχω, κυκλοφορεί δε τρία η τέσσερα νομίζω επιμέρους βιβλία και έχω διαβάσει μόνο τα δύο.
Ειληκρινά δεν ξέρω....αυτός ο Ελιφάς Λεβί με είχε βάλει σε σκέψεις. Αναφέρεται σαν αυθεντία στα θέματα του μυστικισμού αλλά τελικά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό.Έχω την εντύπωση ότι ήταν περισσότερο θεωρητικός(σαν κι εμάς) παρά ασχολήθηκε πραγματικά πρακτικά με τη μαγεία.Τα έργα του, όπως κι αυτά του Παπύς (που είχε τρελή εμμονή με την Αίγυπτο...Θεέ μου!) ή δεν τα καταλαβαίνω ή μου φαίνονται...πασαλίματα!
Ναι το παραδέχομαι, ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω αυτούς αλλά τι να κάνω;Τα έργα άλλων ανθρώπων που μπορεί να μην ήταν τόσο γνωστοί με συγκίνησαν περισσότερο και ένιωσα ότι αυτά που έγραφαν ήταν σημαντικά.Αντιθέτως με τα έργα των δύο παραπάνω αισθάνομαι πραγματικά...σαν να διαβάζω έργο τσαρλατάνου...
Χάος και σύγχηση!Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν το έργο τους.Καταπιάνονται με όλα και στο τέλος δεν λένε τίποτα.
Αλλά μήπως τελικά είμαι εγώ αυτός που έχει το πρόβλημα;Μήπως εγώ δεν τους καταλαβαίνω;Μπορεί,δεν το αρνούμαι.

Προς το παρόν έχω "κόψει" επαφές με τα έργα τους. Θα τα ξαναδιαβάσω όποτε αισθανθώ ότι μπορεί να πάρω κάτι από αυτά ή όποτε κάποιος μου πει ότι βρήκε κάτι σημαντικό σε αυτά που λένε.

lousipanΜέλος
04/06/2007, 12:49:50
Oντως ο τυπος δεν αναφερει κατι να εχει σε πραξη και να μιλα για τα αποτελεσματα που εζησε.Και σιγουρα το τυπικο του ειναι γραμμενο πολυ μπερδεμενα και δεν βγαζεις ακρη ισως τον υπερεκτιμησα λογω μαρκετινγκ.Βρηκα και αλλο βιβλιο για το κλειδι του Σολομωντα απο Ελληνα συγγραφεα αλλα φαινεται οτι πιο πολυ θεωρια θα ειναι και οχι πραξη.Εχεις ακουστα για μια Σολομωνικη εκδοσεις Διδυμοι η Δαμιανος?Που στον θα βρουμε σαφης οδηγιες για να μπουμε σε μια σειρα?
F.R.CΜέλος
04/06/2007, 13:49:23
Δε σου λεω να μην τον θεωρήσεις σπουδαίο άνθρωπο και μυστικιστή. Την άποψή μου είπα.Αν σου προκαλεί το ενδιαφέρον και μπορείς να καταλάβεις τα γραπτά του...πάσσο!

quote:
Βρηκα και αλλο βιβλιο για το κλειδι του Σολομωντα απο Ελληνα συγγραφεα αλλα φαινεται οτι πιο πολυ θεωρια θα ειναι και οχι πραξη

Βρήκα κι εγώ ένα μικρό και μαύρο για τη Σολομωνική αλλά αναφέρεται στην ιστορία των χειρογράφων καθώς και στο πως γράφηκαν. Στην ιστορία δηλαδή της Σολομωνικής από την επιστημονική και την καθαρά ιστορική σκοπιά. Έχει φυσικά και μέσα του αποσπάσματα. Βέβαια κάποιοι λένε ότι κάτι τέτοιο για τον μυστικιστή δεν είναι χρήσιμο γιατί ασχολείται με το πρακτικό μόνο μέρος.Η γνώμη μου είναι πως είναι καλό να ξέρει κανείς την ιστορία αυτού με το οποίο ασχολείται. Μάλλον θα το αγοράσω.Μιλάμε άραγε για το ίδιο βιβλίο;

quote:
Εχεις ακουστα για μια Σολομωνικη εκδοσεις Διδυμοι η Δαμιανος?

Τι να σου πω δεν ξέρω.Μπορεί να την έχω κι όλας!Δεν θυμάμαι η δικιά μου τι εκδόσεων είναι!

quote:
Που στον θα βρουμε σαφης οδηγιες για να μπουμε σε μια σειρα?

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα!Όσοι ασχολούνται θέλουν από "κάπου" "σαφείς οδηγίες".Το κλειδί όμως lousipan βρίσκεται στο ότι πρέπει να ψάξεις μόνος σου.Εντάξει δε λέω, πάντα θέλει κανείς μια ταμπέλα με ένα βέλος να δείχνει κάπου αλλά και πάλι τη δουλειά πρέπει να την κάνεις μόνος σου.Πρέπει να διαβάσεις ξανά και ξανά το κείμενο με το οποίο θα ασχοληθείς και να το κατανοήσεις εις βάθος.
Πάντως μην αγχώνεσαι.Αισθάνεσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο; Εγώ καθόλου. Θεωρώ ότι πρέπει να αναπτύξω πολύ το υπόβαθρό μου (γνωστικό και μυστικιστηκό).Και πάνω από όλα θεωρώ πως πρέπει να μελετήσω την Καμπαλά.Έπειτα πρέπει να αποφασίσω αν θέλω πραγματικά να κάνω κάτι τέτοιο και αν τελικά θέλω, να αποφασίσω με ποιο Γριμμόριο θα ασχολειθώ(αν και νομίζω ότι αυτή την απόφαση την έχω πάρει ήδη).
...και μετά πρέπει να μελετήσω πολύ καλά το Γριμμόριο
...και να αρχίσω μια προετιμασία μηνών
...και να προσεύχομαι κάθε μέρα
...και να εκτελώ κάποιο τυπικό
...και να έχω βρει τον κατάλληλο χώρο κάπου στην εξοχή γιατί στην πόλη δεν γίνεται
...και να αποξενωθώ(μερικώς και με την καλή έννοια) από τους ανθρώπους και τα επίγεια
....
Τι βιάζεσαι λοιπόν;Απλά ψάξε,ψάξε,ψάξε.Μάθε να ξεχωρίζεις τη σαβούρα από την σοβαρή Τέχνη(μπορεί να πάρει και χρόνια αυτό). Μελέτα την Καμπαλά, μυήσου στη Γνώση της και φιλοσόφησε πάνω στις υπέροχες έννοιές της.

Είχα περάσει κι εγώ από αυτόν τον πανικό του τύπου "καλά...χάος επικρατεί εδώ...άντε πιάσε το αυγό και κούρευτο!" Τώρα παρακολουθώ από απόσταση κάποια "μαθήματα" ας πω πάνω στο Παλαιό Σύστημα (στο οποίο κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο) από έναν άνθρωπο που τα βιβλία του και η 40χρονη πείρα του μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι έχω βρει κάποια άκρη και φυσικά παράλληλα...ακόμα διαβάζω και ψάχνω...αλλά διαβάζω πια μόνο εκείνα που θεωρώ και κρίνω ότι είναι σχετικά και με βοηθούν στο Παλαιό Σύστημα που διάλεξα να ακολουθήσω και αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι ό,τι έχει σχέση με New Age και τις βλακείες που αυτοί υποστηρίζουν με ένα σορό αναποτελεσματικές "τεχνικές οραματισμού" και "οραματισμού"... και "οραματισμού"...και ξανά "οραματισμού"...και ένα φοβερό μπλέξιμο διαφορετικών συστημάτων μαγείας...

lousipanΜέλος
04/06/2007, 14:01:15
Το βιβλιο που λεω ειναι μαλλον εκδοσεις ψαρας.Οχι φιλε μου σαφως και δεν νοιωθω ετοιμος ακομη και μαλιστα απο πολλες αποψεις.Μαλλον ειμαι στην φαση που δεν ξερω που να ψαξω τι κανω και το παθος που εχω να μαθω με αγχωνει.Σιγουρα θελει μελετη πολυ και να κατανοησουμε μονοι μας γιατι μονο ετσι θα το κατανοησουμε και θα το νιωσουμε πραγματικα.Οταν ειπα να μπουμε σε σειρα εννοουσα οχι να μπω στον δρομο για επικκληση αλλα στο μονοπατι της ορθης γνωσης για την τεχνη γιατι εγω εχω κολλησει στα ιδια και δεν βρισκω κατι να με ξεμπλοκαρει και να μαθω κατι παραπανω.
F.R.CΜέλος
04/06/2007, 14:38:50
Μμμ...θα ήθελα όποτε μπορέσεις να μου γράψεις τι έχεις διαβάσει γενικά μέχρι τώρα.Θα ήθελα να αναφέρεις και τυχόν βιβλία(ενδυκτικά) και τι θέματα έχεις καλύψει.Αν έχω κάτι διαφορετικό τότε να στο προτείνω.

charaΝέο Μέλος
03/05/2004, 10:43:34
geia xara se olous,

re paidia egw lew na afhsoume tis antiparatheseis(ti ekseygenismena to ethesa!!!) kai na asxolhthoume me to thema mas opws leei kai h ostria. efoson oloi kseroume kata vathos ti esti xristianismos kai efoson oloi exoume dei ta thaymata tou ellhnismou ypo kapoia allh thrhskeia ti pedeyomaste tzampa??? oloi edw mesa kseroume ti exei kanei o xristianismos sthn anthrwpothta!!! isws na ekane kai o dwdekatheismos ta idia thn shmeron hmeran! to thema nomizw den einai sthn thrhskeia alla sto ellhniko pneyma! ayto einai pou dhmiourgei apo tis staxtes , kserete oloi poso pio eyfyhs laos eimaste se sygkrish me tous ypoloipous. panw stis dikes mas anakalypseis kai efeyreseis sthrizontai ola! poios tha vrethei na to arnhthei ayto???
gi'ayto as afhsoume kata meros tis dixonoies gia tis 2 aytes thrhskeies kai as afhsoun kai oi xristianoi ton dogmatismo tous giatid en vgazei pouthena ektos apo thn es aei diamaxh xristianismou-dwdekatheismou. ayta ta idia kanoun kai oi xristiano-pateres shmera kai vlepete thn katantia tous. rezili ginomaste pagkosmiws! kai mhn mou pei kaneis den mas endiaferoun oi alloi giati eimaste ki emeis meros ayths ths ghs kai tha eprepe na mas endiaferoun ta diethnh!!
loipon an exete kati na peite peri tou thematos kalws, alliws anoigoume allo topic!

kai athakandr lypamai alla den einai oloi oi mh xristianoi siwnistes, alla perissotero o siwnismos kollaei ston xristianismo, allwste aytoi htan pou dhmiourghsan ton xristianismo...oi apogonoi tou avraam(kalo paidi!!!!!)
na prosthesw kati akomh omws: den sas thn dinei agria otan stous gamous o papas eyxetai sto zeygari ta kala kai ta agatha tou avraam kai tou isaak??? ti dhladh? provata? ti? to na poulas thn gynaika sou apo dw kai apo kei gia na mazeyeis fragka??? wraies eyxes dinoun !!!pws to ekshgeis ayto athakandr?/???

filika chara

diati den ripteis zey thee tous keraynous...

beyondΜέλος
03/05/2004, 11:31:39
"Οι μύθοι για τη μεταθανάτια ζωή είναι το ύπατο ψέμα του ανθρώπου από την άποψη του απόλυτου και του καθολικού.....Εκείνος από τους ιδρυτές θρησκειών που θα άντεχε να στηρίξει τη θεϊκή ιδέα του σε οποιοδήποτε άλλο έξω από αυτό το αρχιμήδειο σημείο, το μοναδικό οπαδό που θα αποχτούσε θα τον έβρισκε στον εαυτό του…
Ο φόβος και ο πόνος μπροστά στο θάνατο είναι η αιτία που έπλασε ο άνθρωπος τον κάτω κόσμο και τον Αδη. Και πάντα μέσα στη σφαίρα της ποίησης. Στη σφαίρα της θρησκείας όμως η αιτία αυτής της επινόησης, πέρα από το φόβο και τον πόνο, εκπορεύτηκε κυρίαρχα από το χυδαίο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης. Και τέτοιο ονομάζω την ημιμάθεια, τον εγωισμό, και την ανανδρία…
Αν έξαφνα συναντήσεις στο δρόμο σου άνθρωπο, κι είναι ανάγκη να καρατάρεις το μέταλλο της ανθρωπιάς του, έχεις ασφαλή μέθοδο να το κάμεις. Είναι η λύδια λίθος που δοκιμάζει το ποιό του μυαλού και της «ύπαρξης» των ανθρώπων.
- Πες μου ξένε, θα τον ρωτήσεις, πιστεύεις στη ζωή μετά θάνατο;
Αν σου αποκριθεί «Ναι πιστεύω!», τότε το πιο φρόνιμο που έχεις να κάμεις είναι να του δώσεις ένα τάλληρο να του πεις «Καλημέρα», και να φύγεις. Να πάρεις εκείνο το δρόμο που δε θα ξαναβγεί ποτέ μπροστά σου.
Γιατί η απάντηση που σου έδωσε δηλώνει ότι αναζητούσες άνθρωπο και σύντυχες πίθηκο. Πίθηκο κολομπίνο και μακάκο… " Λιαντίνης

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

athakandrΜέλος
03/05/2004, 12:00:39
quote:

geia xara se olous,

re paidia egw lew na afhsoume tis antiparatheseis(ti ekseygenismena to ethesa!!!) kai na asxolhthoume me to thema mas opws leei kai h ostria. efoson oloi kseroume kata vathos ti esti xristianismos kai efoson oloi exoume dei ta thaymata tou ellhnismou ypo kapoia allh thrhskeia ti pedeyomaste tzampa??? oloi edw mesa kseroume ti exei kanei o xristianismos sthn anthrwpothta!!! isws na ekane kai o dwdekatheismos ta idia thn shmeron hmeran! to thema nomizw den einai sthn thrhskeia alla sto ellhniko pneyma! ayto einai pou dhmiourgei apo tis staxtes , kserete oloi poso pio eyfyhs laos eimaste se sygkrish me tous ypoloipous. panw stis dikes mas anakalypseis kai efeyreseis sthrizontai ola! poios tha vrethei na to arnhthei ayto???
gi'ayto as afhsoume kata meros tis dixonoies gia tis 2 aytes thrhskeies kai as afhsoun kai oi xristianoi ton dogmatismo tous giatid en vgazei pouthena ektos apo thn es aei diamaxh xristianismou-dwdekatheismou. ayta ta idia kanoun kai oi xristiano-pateres shmera kai vlepete thn katantia tous. rezili ginomaste pagkosmiws! kai mhn mou pei kaneis den mas endiaferoun oi alloi giati eimaste ki emeis meros ayths ths ghs kai tha eprepe na mas endiaferoun ta diethnh!!
loipon an exete kati na peite peri tou thematos kalws, alliws anoigoume allo topic!

kai athakandr lypamai alla den einai oloi oi mh xristianoi siwnistes, alla perissotero o siwnismos kollaei ston xristianismo, allwste aytoi htan pou dhmiourghsan ton xristianismo...oi apogonoi tou avraam(kalo paidi!!!!!)
na prosthesw kati akomh omws: den sas thn dinei agria otan stous gamous o papas eyxetai sto zeygari ta kala kai ta agatha tou avraam kai tou isaak??? ti dhladh? provata? ti? to na poulas thn gynaika sou apo dw kai apo kei gia na mazeyeis fragka??? wraies eyxes dinoun !!!pws to ekshgeis ayto athakandr?/???

filika chara

Αγαπητή chara,

αυτή η συλλογιστική γύρω από τις θρησκευτικές αντιπαραθέσεις καθόλου δεν με ενδιαφέρει.

Ουδέποτε έχω καταφερθεί υποτιμητικά απέναντι σε οτιδήποτε πιστεύει κανείς. Ποτέ κανείς δεν με έχει ακούσει σε αυτό το forum να καταφέρομαι εναντίον οποιουδήποτε πιστεύει κάτι άλλο. Εγώ απλώς προσπαθώ να αμυνθώ, όχι προσωπικά, σε προσπάθειες διαίρεσης του Ελληνισμού σε Χριστιανούς κλπ, με πρόσχημα την καπηλεία του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος.

Εσύ ενώ από την μία πλευρά λες "Αφήστε τις διαμάχες" άρχισες πάλι τις ανοησίες λέγοντας πόσο κακό έχει κάνει ο Χριστιανισμός στην ανθρωπότητα κλπ. Και πραγματικά εμένα αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο στα άτομα είναι η αδυναμία διαχωρισμού. Έχει σχέση ο Χριστιανισμός ως κοσμοθεώρηση με τις ανοησίες, θηριωδίες κλπ όσων αυτοακποκαλούντο Χριστιανοί. Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε δηλ. τα απλά, τότε πως να προχωρήσουμε σε πιο σύνθετες σκέψεις.

Μετά πάλι αρχίσεις τις περιαυτολογίες, τι καλοί Έλληνες που είμαστε. Και εδώ μου ήρθε στο μυαλό ένας θαυμάσιος στίχος του Γκαίτε, που λέει, πως κάτι για να γίνει δικό μας πρέπει να το κερδίσουμε. Δε είμαστε απλοί αχθοφόροι ενός ένδοξου παρελθόνοτος, πρέπει να γίνουμε σκαπανείς του πολιτισμού. Να καταλάβουμε το παρελθόν μας, ώστε να το αξιοποιήσουμε.

Για τις λοιπές ανοησίες που πάλι επαναλαμβάνεις περί Αβραάμ και σία (και αυτά τα εντάσσεις στην προσπάθειά σου για ηρεμία κλίματος;) έχω απαντήσει ότι απότελούν όχι απλά ιστορία, αλλά προϊστορία. Ο Χριστιανισμός για την Ελλάδα ξεκινά με τον Ιησού. Αυτό ισχύει για εμένα τουλάχιστον. Το ότι επαναλαμβάνονται σε κάποια τελετουργικά, δεν σημαίνει ότι τα αποδεχόμαστε και 100%. Αλλού είναι η ουσία.

Φιλικά,

junk95Μέλος
03/05/2004, 14:22:34
quote:

Γιατί δεν υπάρχει.

charaΝέο Μέλος
03/05/2004, 16:05:21
re athakandr tha me trelaneis gmt!!!

poies teletourgies re file???sto sxoleio gmt ti sou mathane???? mhpws sou mathane thn istoria twn progonwn sou??? mhpws sou mathane tpt gia thn istoria ths ellados??? mhpws ths arxaias ellados??? mhpws sou mathane ti htan oi telhines, ti htan oi mouses, ti htan o hraklhs ti eipe o aristotelhs, o platwn o enas o allos o swkraths? mhpws sou mathane tpt gia ton kataklysmo tou deykaliwna? mhpws sou mathane gia ton mega alexandro? den kserw se ti sxoleio phges alla sta dhmosia sxoleia akougame panta gia ton avraam thn sara thn mara kai to kako synapanthma, ton isaak, olous aytous tous tyxarpastous mizerous misanthrwpous evraious, mas mathane gia enan allo evraio pou ton stayrwsan kiolas, gia to vyzantio, gia to pasxa twn evraiwn, mas mathane me liga logia oles tis mpourdes kai ta paramythia twn evraiwn, kai oute mia paragrafo parapanw apo mia gia ta dika mas estw "paramythia". giati??? kai meta mou les oti ola ayta einai mono se elaxistes teletourgies??? pothen??? e??? pothen???
mporei na milhsa kai na eipa stop stis diamaxes metaksy mas, alla to thema einai oi diamaxes metaksy mias thrhskeias kai enos tropou zwhs. diamaxh yparxei anamesa se ayta ta 2 eite to theleis eite oxi. egw milhsa gia tis diamaxes metaksy mas. alla vlepeis ki alla katalavaineis mou fainetai. allwste gi'ayto kai eisai akomh xristianos, xwris parekshghsh h kakia. pros theou(etsi den lete???).
an kai edw pou ta leme olo akouw na epikalountai ton theo alla aytos mallon grammenous tous exei olous an yparxei.
parto xampari oti oi afypnismenoi Ellhnes (kai oxi oi neoellhnes) ponane!!!ponane kai gi'ayto xwnoun etsi ston xristianismo(oxi pws den tou aksizei vevaia). emena poios mporei na me peisei (kai eimai anoixth eilikrina) gia thn yparksh tou ihsou??? apo thn stigmh pou oloi aytoi pou egrapsan gi'ayton htan evraioi kai pisteyan pws einai o messias o yios tou giaxve...mwsaikos nomos ktl??? kai meta tha mou peis giati koitw thn proistoria??? ma den ginetai na diaxwriseis ton evraismo apo ton xristianismo, einai ena kai to ayto. oso gia thn ellada ayta pou sou eipa peri sxoleiwn(h xeiroterh propaganda ekei ginetai allwste), ta kathxhtika ayta pou legontai stis ekklhsies..ti einai ola ayta??? ola ayta pou anaferoun toso kataplhktika tis anwmalies twn evraiwn ksevrakwtwn????pws na ta paravlepsw ayta dld??? opote h istoria tou xristianismou den ksekinaei apo ton xristo. ksekinaei apo poly paliotera file mou, pws na to kanoume?
an kapoia mera(leme twra...ahahahaha) vgaloun oles aytes tis evraikes ahdies apo ta sxoleia, otan stamathsoun ta anathemata kata twn ellhnwn, kai to "ta kala kai ta agatha tou avraam kai tou isaak", otan stamathsoun na xtypane tis kampanes olh mera thn paraskeyh(megalh paraskeyh ) kai stamathsoun na me enoxloun tote isws tous dw me kalo mati. isws kai na ginw xristianh...pou ksereis...!!! parolayta, mexri tote exoume polles xilieties akomh!!!

filika chara

03/05/2004, 22:50:28
chara,

τζάμπα προσπαθείς αγαπητή να πάρεις απαντήσεις. ΤΖΑΜΠΑ!

Εάν φαντάζεσαι πως θα βάλει ο συγκεκριμένος το χέρι του εκεί που ΑΠΕΥΧΕΤΑΙ να αναφέρεσαι, δηλαδή τον ιουδαϊκό κορμό του δόγματος, απλά γελιέσαι. Ξεχνά, η μάλλον ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ, πως ΤΙΠΟΤΑ δεν υφίσταται στην ερμηνεία της Πεντατεύχου που αποκαλείται Καινή Διαθήκη δίχως το εβραϊκό στοιχείο του μύθου.

Η εβραϊκή αίρεση του ιουδαϊσμού που ονομάστηκε ελληνιστί «χριστιανισμός» (μεταφέροντας σε ελεύθερη μετάφραση τον αναμενόμενο Meschiah του εβραϊκού μύθου ως «χριστό»), μιας και ιδρύθηκε αλλά και γαλουχήθηκε από εβραίους, δεν δύναται ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΤΗΣ να αποχωριστεί από την εβραϊκή συνέχεια. Εάν το πράξει ΤΟΤΕ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!

Θα εισπράττεις γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, οι οποίες θα σερβίρονται με ένδυση Αριστοτέλη και Πλάτωνα (κατ’επίφαση), καθώς και ένα άρωμα «ελληνοχριστιανικού πατριωτικού» ιδεώδους.

Αυτά για να μην χάνεις τον καιρό σου.

Αλλά, μιας και ανέφερες κάτι περί ηθικής αλλά και τι είδους «ευχές» δίδονται στους νιόπαντρους έλληνες από τους ταγούς της ορθοδοξίας, ας υπενθυμίσουμε σε ορισμένους τα λόγια ενός άξιου «Πατέρα» και «Αγίου» περί του θέματος (μιας και μιλάνε για χριστιανισμό απο την εμφάνιση του Γαλιλαίου Ιησού):

Ας απολαύσουμε ένα μέρος της ομιλίας του μεγάλου ιεράρχη και άγιου αλλά και επίσημου προστάτη της παιδείας της Ρωμιοσύνης που αναπολούνε, του Ιωάννη Χρυσοστόμου. ( «Παραινετικός της Άγιας Τεσσαρακοστής» ΛΒ', ε' 25 )

«(...) Εϊδες σύνεσιν (Ο Αβραάμ) τοϋ δικαίου, πώς βρήκε τρόπο άπ' την επιβουλή των Αιγυπτίων ανώτερος να γίνει? Άναλογίσου την υπομονή του και το φιλά-γαθον της γυναικός του δικαίου (Αβραάμ), που δεν βαρυθύμησε να πή... ποιο το όφελος του γάμου, όταν πρόκειται στο τέλος γι' αυτήν και τήν ομορφιά της μέχρι θανάτου να κινδυνεύω? Τίποτε από αυτά δεν είπε... Άλλα ενα μόνο είχε κατά νουν πώς θά διαφύγει τον κίνδυνο... διά τοϋτο λέγει προς αυτήν:
είπε ότι αδελφή μου είσαι- γίνου της σωτηρίας μου ή αιτία. Ελεεινά τά λόγια, πολύς όμως και ό φόβος γιά τήν αιγυπτιακή μανία. (Που στα κομμάτια βρήκε ο Μέγας και χρυσό-στομος ιεράρχης την αιγυπτιακή μανία, μόνο αυτός ξέρει, αλλά δυστυχώς πήρε το μυστικό μαζί του...).

»Eτσι - συνεχίζει - όμως ξέφυγαν του θανάτου την τυραννία (άλλο και τούτο...) -γι' αυτό και τήν μοιχεία της γυναικός του ό δίκαιος (Ο δίκαιος είναι ο Αβραάμ!) προτίμησε νά γνωρίσει και τον μοιχό Φαραώ νά ύπηρετήσει, γιά νά ξεφύγει τον θάνατο.

Είδες σύνδεσμον αγάπης ανδρός και γυναικός; Είδες και άνδρα, πού δεν δίστασε νά ενθάρρυνα συμβουλεύοντας τήν γυναίκα, αλλά και γυναίκα πού δέχεται τήν συμβουλή; Δεν υποχωρεί (ή...αμυνόμενη Σάρα!) ούτε δυσχεραίνει, αλλά πάντα ποιεί (για να συνεννοούμαστε: μιλάμε πάντα για μαστροπεία συζύγου…) ώστε το δραμα νά ξεφύγει. (Περί ποίου δράματος άραγε να ομιλεί ο χειμαρρώδης αυτός ιερωμένος?).

« Ακούσατε, άνδρες και γυναίκες, και μιμηθήτε τούτων τήν ομόνοια, της αγάπης τον σύνδεσμο, της ευσέβειας τήν ένταση και της Σάρας τήν σωφροσύνη»!!!
«Είδες τήν θαυμάσια τούτη γυναίκα, πού λάμπουσα άπό της ψυχής το κάλλος αλλά και της όψεως και στά ϊχνη (υποδείξεις) του δικαίου (συζύγου της) πο-ρευομένη? Αυτήν νά μιμήσθε, γυναίκες... Τοϋτο είναι αληθώς συνοικέσιο μή μόνον εν άνέσει αλλά και εν κινδύνοις, τοϋτο γνήσιας αγάπης τεκμήριο, τοϋτο φιλίας γνώρισμα, πού ή υπακοή στην συμβουλή αυτή τοϋ δικαίου επέδειξε... υπέρ τοϋ δικαίου (του Αβραάμ!) τήν διάσωση και είς μοιχείαν (ή Σάρα) έαυτήν εξέδωσε και συνουσίας άνέχετο βαρβαρικής (μπάααααα!!), είδες, αγαπητέ μου, τήν εύμήχανοντοϋ θεοϋ σοφία?».

Είδες λοιπόν αγαπητή μου αυτός ο Θεός του ιουδαιοχριστιανισμού……..ΤΙ ΣΟΦΙΑ ΕΠΕΔΕΙΞΕ? Είδες λοιπόν όταν οι άνθρωποι δώσουνε ΟΝΟΜΑ και ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ στον Θεό πως τον καταντάνε? ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!!

Ελπίζω τώρα να αντιλαμβάνεσαι ΓΙΑΤΙ δεν πρόκειται να πάρεις απαντήσεις από τον συγκεκριμένο Απολογητή.

Κατά τα άλλα, είναι απολύτως βέβαιον ότι εάν ένα τέτοιο ΑΘΛΙΟΛΟΓΗΜΑ βρισκόταν σε κάποιο αρχαίο ελληνικό κείμενο, θα είχε γραφτή ολόκληρη πραγματεία εναντίον των μυσαρών... Ελλήνων! Είναι όμως του «Χρυσόστομου» και όλοι ποιούν την νήσσα, όπως και ο συγκεκριμένος απολογητής, διότι επί πλέον στηρίζεται στή «θεοπνευστία» τής Παλαιάς Διαθήκης. Αμ τι φαντάζεστε ρε ρωμιοί!

Τώρα το ΠΟΥ την βρήκε την «εύμήχανον θεοΰ σοφίαν» σέ ένα τόσο ΑΠΑΙΣΙΟ και ΒΡΩΜΙΚΟ συμβάν, μόνον αυτός ο έβραι-ομανής και ταυτόχρονα μισέλληνας ιερωμένος γνωρίζει.

Να ξέρουνε άραγε κάποιοι νεόκοποι χριστολόγοι την εξήγηση αυτής της "σοφίας" του Κυρίου? Ποιός ξέρει....

Και ο νοών νοείτω!

captaincookΝέο Μέλος
04/05/2004, 00:09:03
Καλησπέρα σε όλους. Μήπως Ostria ο Πλούταρχος, λέγοντας ότι ¨η Σίβυλλα μαινομένη κατά Ηράκλειτο μιλώντας για χίλια έτη…¨, εννοεί την εκάστοτε Σίβυλλα-ιέρεια- προφήτιδα της Άρτεμης (αφού δεν αναφέρει ειδικά το όνομα της Ερυθραίας) που σύμφωνα με τον Ηράκλειτο προφήτευε για ένα διάστημα τουλάχιστον χιλίων ετών έως και την εποχή του (Ηρακλείτου); Το απόσπασμά χρησμού που αναφέρω, κατά τον συγγραφέα, μαζί με ολόκληρη την προφητεία («Λόγος πρώτος»), βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη (ε.φ. 648) και στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη Αθηνών (GC2136) και αποτελεί αντίγραφο της συλλογής ¨Σιβυλλικοί Χρησμοί¨ (Παρίσι 1599). Υπάρχουν και φωτογραφίες διαφόρων σελίδων από την συλλογή αυτή στο εν λόγω βιβλίο. Ακόμη, συμφωνώ ότι οι προφητείες που αναφέρεις ίσως να κυκλοφορούσαν μεταξύ Εβραίων, αλλά τότε, γιατί εβραϊκές προφητείες μνημονεύονται ως Σιβυλλικοί Χρησμοί; Οι προφητείες που ανέφερες πού έχουν την πηγή τους; Το σημαντικό και παράξενο παράλληλα γεγονός όσον αφορά τους αρχαιοελληνικούς χρησμούς περί Χριστού είναι ότι, όχι μόνο δεν αμφισβητούνται από την «απέναντι όχθη» (τους χριστιανούς συγγραφείς, πατέρες, αγίους), αλλά χρησιμοποιούνται μάλιστα, όπως στην προαναφερόμενη περίπτωση του Μεγάλου Αθανασίου. Πάντως, αν οι Σίβυλλες είπαν ότι είπαν θεόθεν κινούμενες, τότε τι να πούμε γιά τον Αισχύλο που χωρίς την άνωθεν βοήθεια έγραψε στο έργο του «Προμηθεύς Δεσμώτης», στίχ.1026, όπου ο Ερμής ως απεσταλμένος του ίδιου του Δία προφητεύει την έλευση του Χριστού αναφέροντας στον Προμηθέα τα παρακάτω: «Καί μην περιμένεις λύτρωση από το μαρτύριό σου, πριν να ευρεθεί κάποιος Θεός που θα θελήσει να πάρει πάνω του όλα σου τα πάθη και να πάει στα σκοτάδια του Άδη, εις τα βάθη του Ταρτάρου». Έπειτα και από αυτό το λόγο του Αισχύλου, πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο σε ποιόν αναφέρεται τόσο ο Ερμής (ίσως να μην είναι τυχαίο που ο Αισχύλος βάζει τον συγκεκριμένο θεό να λέει τα παραπάνω), όσο και ο Αισχύλος. Ας σημειωθεί ότι ο λυτρωτής αυτός θα είναι απόγονος της Ιούς κατά Αισχύλο, και δεν βλέπω τον λόγο να μην είναι έτσι τα πράγματα, αφού και τα προηγούμενα λόγια του αποδείχτηκαν αληθινά.
Είναι γελοίο πλέον αυτό που συμβαίνει μεταξύ Schwabe καί Athakandr. Δεν μπορώ να καταλάβω, διαλέγετε ένα τυχαίο θέμα, δεν καταθέτετε ουδεμία άποψη περί αυτού καί φιλονικείτε γιά Ι.Χ., άσχετα με το θέμα ζητήματα; Γιατί δεν ανοίγετε ένα νέο θέμα ώστε να μεταφέρετε εκεί την αντιπαράθεσή σας; Είστε τουλάχιστον αγενείς, μη σεβόμενοι τις αναζητήσεις ενός άλλου μέλους επί ενός συγκεκριμένου θέματος. Εάν δεν γνωρίζεται ή δεν έχετε να προσθέσετε κάτι σχετικό με το θέμα, τότε πρέπον είναι να μην στέλνετε άσχετα μηνύματα με άσχημα μάλιστα κοσμητικά επίθετα καί χαρακτηρισμούς, τα οποία έτσι καί αλλιώς δεν τιμούν όποιον τα χρησιμοποιεί.
Χαρά έκανες ένα σωστό βήμα αρχικά καί δέκα λανθασμένα αμέσως μετά... (συμφωνώ με προηγούμενο μήνυμά σου "re paidia...allo topic").

dimitris2Μέλος
04/05/2004, 00:14:07
chara,
"an kai edw pou ta leme olo akouw na epikalountai ton theo alla aytos mallon grammenous tous exei olous an yparxei."
O Θεός υπάρχει και δεν τους έχει γραμμένους. Είναι κι αυτός γραμμέος. Μη τον φανταστείς με κεραυνούς να κυνηγάει κακούς, με ακάνθηνο στεφάνι είναι , μπορεί να πουλά τσιγάρα σε κάποιο περίπτερο,ή να είναι κλεισμένος σε κάποιο κελί με νούμερο το άπειρο. Αυτό είπε, αυτό πιστεύουμε. Τώρα για τους εβραίους τα είπαν οι πατέρες χιλιάδες φορές. Μη τηρείτε το Μωσαικό νόμο, ο ίδιος ο Παύλος χαστούκησε τον Πέτρο γιατί σκεπτόταν το νόμο, τέρμα δεν έχουμε καμιά σχέση, είναι η νέα καινή (καινούρια) θρησκεία. Η θρησκεία δεν έχει έχει σχέση με ιουδαικούς ή αφρικανικούς νόμους γιατί ο ιδρυτής της αποδείχτηκε παράνομος , αναρχηκός, τα έβαλε με τους νόμους, το σάββατο κλπ. δέχτηκε και καταδικάστηκε με τους νόμους μιας κοινωνίας ενώ ήταν αλλού.
Φίλε Schwabe
Γράφεις ας απολαύσουμε το κείμενο του Χρυσοστόμου αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε ένα κείμενο αν δεν το γράφουμε όλο αλλά μόνο αυτά που ανταποκρίνονται ενάντια στα πιστεύω μας ή αυτά που ανταποκρίνονται σε υλίκά αγαθά μας.
Γιατί το κείμενο γράφει διάφορα για να εξηγήσει ότι έχει για πρόλογο.
Ορώμεν δε πολλούς ότι εις τοιαύτην Μανίαν εξηκοντήσθησαν ως ουδέ μήγε αυτών φύσασθε των γυναικών, αλλά και αυτών των μοιχών πολλάκις κατέσφαξαν και εαυτούς. εδάφιο το ίδιο που αναφέρεις, αρχή.
Λέει δηλαδή ότι καταλαμβάνει μανία μερικούς να μην λυπούνται ούτε τις γυναίκες τους αλλά ούτε και τους μοιχούς ούτε και τους εαυτούς τους.
Γράφει ενδιάμεσα: Ελέεινά τα ρήματα , πολύς ήταν ο φόβος για την αιγυπτιακή μανία (εδώ συμφωνείς σε παραδέχομαι. Ο Χρυσόστομος είσαι?)
Και καταλήγει με αντρίκιες κουβέντες.
Ισως έτσι (αγάπη μου) διαφύγω κι εγώ τον ανθρώπινο κίνδυνο και σε σένα την υπόλοιπη ζωή αφιερώσω. Και συμπληρώνει ο Χρυσόστομος: Μεγάλες κουβέντες, ικανές να παρασύρουν μια γυναίκα. (καμάκι).
Τώρα περί εβραιομανούς εβραιοτάδε και άλλες εκφράσεις που αφορούν το χώρο των γηπέδων δεν θα ασχοληθώ. Απλά μόνο θα ρωτήσω επειδή κάνω μια έρευνα τώρα, αν κανείς ξέρει τί σημαίνει νοηματικά το
"Διέρρηξε πέτραν και ερρύησαν ύδατα,
επορεύθησαν εν ανύδροις ποταμοί" Ψαλμ ρδ,39
και το
"Θύρσον λαβούσα έπαισεν ες πέτραν
όθεν δροσώδης ύδατος εκπηδά νοτίς" Ευρυπίδης Βακχας 704
Και τι σχέση έχουν μεταξύ τους.
thks

04/05/2004, 11:02:06
captaincook,

έχοντας έως σήμερα ανοίξει φίλτατε πολλά topic στο χώρο φιλοξενίας του esoterica, και έχοντας επίσης λάβει εκατοντάδες απαντήσεις μελών, δεν βρέθηκα ποτέ σε θέση κριτή ώστε να χαρακτηρίσω ως συγγραφέας του topic την όποια σχετική ή άσχετη με την κύρια θεματολογία αντιπαράθεση.
Και μάλιστα όχι μόνον όταν οι απαντήσεις ή οι σχολιασμοί απλά ξέφευγαν από το κυρίως θέμα αλλά ακόμα και όταν γινόμουνα δέκτης προσωπικών επιθέσεων.

Οι διάλογοι που αναπτύσσονται γύρω από θέματα θρησκείας-μύθων δεν δύνανται να εγκλεισθούνε πάντοτε στις προσωπικές μας προσδοκίες, αλλά ούτε και θα πρέπει να προάγουμε έναν αποστειρωμένο διάλογο των μελών.

Επομένως, σεβαστή μεν η άποψη σου, αλλά δεν θεωρώ αγένεια την όποια διαφορετική ή και άσχετη τοποθέτηση, μιας και η ανατροπή και η διαφορετικότητα των απόψεων είναι αυτή που γονιμοποιεί τις συζητήσεις εδώ μέσα.

Κάνοντας έναν μικρό σχολιασμό όμως στο κυρίως θέμα που αποκλειστικά θέλεις να σχολιαστεί, έχω να παρατηρήσω τα εξής.

Το μέλος Ostria γράφει σχετικά:

Α) «Αναρρωτιέμαι αν ακόμα μπορούμε να συζητήσουμε το αρχικό θέμα. Δεν βλέπω να ενδιαφέρει κανέναν άλλο.
Πάντως, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καμιά άποψη (ούτε η δική μου ούτε η δική σου ή καλύτερα του βιβλίου που παραθέτεις), οπότε κάθε απάντηση είναι υποθετική.»

Β) «Μετά μην ξεχνάς ότι τα πρώτα γραπτά κείμενα στην περιοχή (εκτός Αιγύπτου) εμφανίζονται πολύ αργότερα, οπότε έτσι κι αλλιώς οι πρώτες προφητείες προφανώς καταγράφηκαν το νωρίτερο τον 8ο αιώνα και μάλλον στην ιωνική διάλεκτο για την Ελληνική γλώσσα.»

Νομίζω ότι η «γραμμή» που αναδεικνύεται είναι προφανής: μέσω επιπόλαιων αυτοσχεδιασμών επιδιώκεται η ανάδειξη δήθεν προφητειών περί του αναμενόμενου Meschiah του εβραϊκού μύθου. Μήπως είναι άραγε και οι λόγοι προφανείς?

Επίσης, αν και ουσιαστικά δεν απαντάς με έγκυρη επιχειρηματολογία αλλά συνεχίζεις τις υποθέσεις, προσπαθείς να στηρίξεις την άποψη σου με την παρακάτω τοποθέτηση:

«Καί μην περιμένεις λύτρωση από το μαρτύριό σου, πριν να ευρεθεί κάποιος Θεός που θα θελήσει να πάρει πάνω του όλα σου τα πάθη και να πάει στα σκοτάδια του Άδη, εις τα βάθη του Ταρτάρου». Έπειτα και από αυτό το λόγο του Αισχύλου, πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο σε ποιόν αναφέρεται τόσο ο Ερμής…»

Από ΠΟΥ προκύπτει φίλτατε αυτό που εσύ άραγε βλέπεις και δεν βλέπουνε άλλοι? Από ΠΟΥ προκύπτει στα λόγια του Αισχύλου η διάθεση μεσσιανικής προσδοκίας ενός «ενσαρκωμένου θεανθρώπου»? ΠΩΣ συμπεραίνεις ότι μιλάει ο….Ερμής (!) για τον ερχομό του Meschiah?

Ακόμα, αναφέρεις το εξής ευφάνταστο:

«Το σημαντικό και παράξενο παράλληλα γεγονός όσον αφορά τους αρχαιοελληνικούς χρησμούς περί Χριστού είναι ότι, όχι μόνο δεν αμφισβητούνται από την «απέναντι όχθη» (τους χριστιανούς συγγραφείς, πατέρες, αγίους), αλλά χρησιμοποιούνται μάλιστα, όπως στην προαναφερόμενη περίπτωση του Μεγάλου Αθανασίου.»

ΠΟΙΟ είναι το «σημαντικό» και συνάμα «παράξενο» γεγονός φίλτατε captaincook στην αποδοχή αυτών των δήθεν χρησμών περί Χριστού από τους ταγούς της ορθοδοξίας?

Τι ΚΑΛΥΤΕΡΟ θα μπορούσε να συμβεί στους αυτόκλητους εκπροσώπους Του επί της γης από το να προφητεύεται από πολλές και διάφορες παραδόσεις η θρυλούμενη έλευση του? Τι καλύτερο από το να μπορούνε να παραπλανάνε τον κόσμο μονοπωλώντας την σκακιέρα των Αβρααμικών αιρέσεων στηριζόμενοι ακόμα και….στα λόγια του Ερμή??

Το ίδιο ακριβώς κάνουνε και στην πλαστογράφηση της εβραϊκής Πεντατεύχου φίλτατε. Μιλούνε για δήθεν προφητεία ενός θεανθρώπου Ιησού (ενώ αναφέρεται σε έναν απλό θνητό ονόματι Εμμανουήλ!), παραπληροφορούνε πως η προφητεία μίλαγε για «παρθένο» μητέρα (ενώ μιλάει ξεκάθαρα για «νεαρά γυναίκα»), και γενικά με χειρουργικές επεμβάσεις στα κείμενα προσπαθούνε να στηρίξουνε τα όσα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ υποστηρίζουνε (και κανείς άλλος!) περί του θρυλούμενου Meschiah του ιουδαϊσμού.

Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί λοιπόν.

Αυτές οι προσπάθειες εξελληνισμού όσων αναφέρονται στο μυθικό πρόσωπο Ιησούς του Ευαγγελισμού, έχουνε ξεπεραστεί αγαπητέ από την ανεξάρτητη και αδογμάτιστη βάσανο των ερευνητών εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

04/05/2004, 12:15:34
dimitris2,

λες φίλτατε πως «Θεός υπάρχει…αυτό είπε αυτό πιστεύουμε». Τι είναι για σένα άραγε ο Θεός? Ποιο είναι τούτο το τεκμήριο που στηρίζεις πως αυτά που σου μεταφέρανε είναι αυτά «που έχει πει»?

Θα αναμένω μια μεστή τοποθέτηση σου.

Κατά τα άλλα, νομίζω ότι κάπου κάτι πρέπει να έχεις μπερδέψει. Αλλιώς δεν εξηγείται η παρακάτω στάση σου.

Λες:

«Τώρα για τους εβραίους τα είπαν οι πατέρες χιλιάδες φορές. Μη τηρείτε το Μωσαικό νόμο, ο ίδιος ο Παύλος χαστούκησε τον Πέτρο γιατί σκεπτόταν το νόμο, τέρμα δεν έχουμε καμιά σχέση, είναι η νέα καινή (καινούρια) θρησκεία.
Η θρησκεία δεν έχει έχει σχέση με ιουδαικούς ή αφρικανικούς νόμους γιατί ο ιδρυτής της αποδείχτηκε παράνομος , αναρχηκός, τα έβαλε με τους νόμους, το σάββατο κλπ. δέχτηκε και καταδικάστηκε με τους νόμους μιας κοινωνίας ενώ ήταν αλλού.»

ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι ο Ιησούς απέκλινε ή αψήφησε τον Μωσαϊκό νόμο αγαπητέ? ΠΟΥ υπάρχει μια τέτοια αναφορά?

«Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας΄ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι»! (Κατά Ματθαίον ε’ 17) Ο Ιησούς λοιπόν αγαπητέ είναι ΦΑΝΑΤΙΚΑ προσκολλημένος στον Μωσαϊκό νόμο! Και όχι μόνον δηλώνει την τήρηση του αλλά δηλώνει με χαρακτηριστική ακρίβεια στα όσα λέει πως ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ!

Και για να μην υπάρχει σύγχυση σε όσους αναγνώσουνε την Κ.Δ. από την ετσιθελική ερμηνεία της….δεξιάς πλευράς, ας σημειώσουμε πως η έννοια της λέξης «πληρωτής» (πληρόω-πληρώσω-πεπλήρωκα-πληρώσομαι-έπληρωσάμην-πληρωθήσομαι) είναι αυτού που θα εκπληρώσει θα ικανοποιήσει, ο συναγωγός δηλαδή. Και πίστεψε με, οι συγγραφείς γνώριζαν αρκετά καλά ελληνικά και δεν υπέπεσαν σε κανένα σφάλμα!

Και κάτι ακόμα:

Α) Κάνεις ΜΕΓΑ σφάλμα όταν ισχυρίζεσαι πως ο Ιησούς τα έβαλε με τους νόμους. Ο Ιησούς ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, δηλαδή αυτούς που κατείχαν τον Ναό και όχι με τους νόμους! Και μάλιστα, ομιλεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως ούτε και τους προφήτες (τους εβραίους) αμφισβητεί. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγαπητέ.

Β) Μιλάς για «νέα θρησκεία»? ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ άραγε? Δεν είναι «νέα» η θρησκεία που ευαγγελίζεται ο Ιησούς της περιγραφής φίλτατε, αλλά η ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Η ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΣ (Π.Δ.). Ποιο είναι το «νέο» όταν ΟΛΑ όσα προφητεύονται από τα κατάστιχα της Πεντατεύχου ενσαρκώνονται στο πρόσωπο του Ιησού? Τι μπορεί να ειδωθεί ως «νέο» όταν ουσιαστικά ενσαρκώνεται ο θεός για να καταστεί ΠΛΗΡΩΤΗΣ του Μωσαϊκού νόμου?

Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω αυτό το κόμπλεξ που διακατέχει ορισμένους όταν έρχονται σε επαφή με την ιουδαϊκή μήτρα του ίδιου του δόγματος που ασπάζονται.

Σε σχέση με τον Παύλο (τον ουσιαστικό ιδρυτή του χριστιανισμού και συνάμα έναν που ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ..) έχε απλά υπ’οψιν σου πως οι διαφωνίες του προπαγανδιστή Φαρισαίου (δηλαδή ακριβώς εκείνης της κάστας [Φαρισαίοι] που μάχονταν ο Ιησούς….) αφορούν τα προβλήματα που προέκυπταν από την εφαρμογή των ιουδαϊκών εθίμων (π.χ. περιτομή) και του στέκονταν εμπόδιο στα σχέδια του, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

Τέλος, τα όσα παραθέτω περί της «Θείας σοφίας» του κατ’εξοχήν προαγωγού Αβραάμ (και…πνευματικού προγόνου των οπαδών της «νέας θρησκείας» που σχολιάζεις..) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΠΑΤΕΡΑ» ή «ΑΓΙΟ» ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ.

Ούτε καν από τον Ιησού της περιγραφής, αλλά ούτε και από τους μαθητές ή από τους μετέπειτα Αποστόλους.

Αυτά φίλτατε.