ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ανεξήγητη εμπειρία... έζησε κάποιος από εσάς κάτι παρόμοιο? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ανεξήγητη εμπειρία... έζησε κάποιος από εσάς κάτι παρόμοιο? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

escape91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
ALOSΜέλος
08/09/2006, 12:36:52
Αγαπητή pyramid

όπως κατάλαβες εγώ πιστεύω την κοπέλα αλλα έχει ξεκινήσει να
δημιουργείται η πεποίθηση οτι όποιος εδω μέσα δεν αναφέρει όνομα
τότε αυτό που λέει είναι ψέμματα, και ότι παράξενο νοιώσει είναι
για γέλια. Συμφωνείς ?

08/09/2006, 12:57:27
τυρανοσαυρε ας δεχτω οτι η χρηση της φρασης εγινε ετσι οπως το λες

υπαρχουν και αλλα κενα στην μαρτυρια

1)ο νεαρος ειδε το φως και εκεινη την βραδια

2)η κοπελα οταν βγηκε εξω απο το σπιτι ειδε στον ουρανο κοκκινα συνεφα

αφου ηταν 02.00 το βραδυ πως καταφερε να δει το χρωμα που ειχαν τα συνεφα
και πως με συνεφια ειδε ο νεαρος το φως

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 08/09/2006 12:59:39

08/09/2006, 13:02:38

ALOS δεν το κατάλαβα γι΄αυτό σου έγραψα να προσέχεις τις εκφράσεις σου. Ακριβώς επειδή διαπιστώνω αυτό που αναφέρεις και δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε ανθρώπους να νοιώθουν άβολα θεώρησα καλό να σου γράψω.

Ευχαριστώ για την εξήγηση που μου έδωσες και ζητώ συγγνώμη για το μήνυμά μου.

ALOSΜέλος
08/09/2006, 13:25:05
Εγώ συγνώμη άν δημιουργήθηκε η αντίθετη άποψη περι της γνώμης μου και
εγώ ευχαριστώ που υπάρχει ενεργή παρέμβαση επι των αμφισβητούμενων
θεμάτων, που μπορεί να πάρουν άλλη δυσάρεστη τροπή.

Αγαπητή escape δεν ξέρω αν βοηθάνε οι συζητήσεις αυτών των ανθρώπων

http://www.talkaboutsleep.com/message-boards/viewtopic.php?t=8871&sid=a7bad7abadab01a17b0d65e6fea661a6
http://www.hppdonline.com/board/viewtopic.php?p=32160&sid=e0c0cffb0939ebaba0dafcbd49b3b20e

08/09/2006, 14:09:04
quote:
αφου ηταν 02.00 το βραδυ πως καταφερε να δει το χρωμα που ειχαν τα συνεφα
και πως με συνεφια ειδε ο νεαρος το φως

Συντοπίτη, έτσι όπως το θέτεις, αφού είναι βράδυ, πως είναι δυνατό να είδε καν τα σύννεφα;;! –Αλλά δεν είμαι δικηγόρος της escape.

Άλλωστε ήδη έχω επισημάνει κάτι...
Ας αφήσουμε λιγάκι τη ροή να κυλήσει και βλέπουμε...

escapeΝέο Μέλος
08/09/2006, 14:29:22

http://www.talkaboutsleep.com/message-boards/viewtopic.php?t=8871&sid=a7bad7abadab01a17b0d65e6fea661a6
http://www.hppdonline.com/board/viewtopic.php?p=32160&sid=e0c0cffb0939ebaba0dafcbd49b3b20e

[/quote]

( ΑLos?
Πραγματικά σε ευχαριστώ, στο δευτερο link ομως βγαζει error!και παλι ομως σε ευχαριστώ πολυ! )
------
Η αληθεια είναι πως εγραψα θεμα σε αυτο το φορουμ γιατι πιστευα πως οι περισσοτεροι θα κατανοουσαν καποια τετοιου ιδος κατασταση και ισως να χε περασει και καποιος αλλος κατι τετοιο παρομοιο... ομως ειδα πως οι περισσοτερες απαντησεις ηταν απαντησεις αμφιβολιας μηπως κανω πλακα.Ποιος ο λογος να κανω πλακα?και ειπα και παραπανω οποιος εχει ορεξη για πλακα καλητερα να μην απανταει στο θεμα. εμενα το μονο που με ενδιαφερει ειναι να βγαλω μια ακρη. Ποιος ο λογος να μπαινετε σε ενα τετοιο φορουμ αν δεν περνετε τετοιες καταστασεις στα σοβαρα?Αν σας φενετε κατι παραλογο και αστειο, μην απαντατε! Την επομενη φορα που θα συμβει κατι παρομοιο σε καποιον(που για να συμβει κατι παραλογο,παρονοικο,αφυσικο, λογικα αυτος ο καποιος δεν θα βρισκετε και σε καλη ψυχολογικη κατασταση),αφου θα χει διαβασει τις απαντησεις που δινετε, θα φοβατε να το γραψει ακομη και σε ενα τετοιου ειδους φορουμ για να βρει ''λυση''. Θα προτειμαει να σωπασει για παντα.

Οσο για τα συνεφα, ειπα ηταν κοκκινα γιαυτο και φενοντουσαν, αν και πολλες φορες συμβαινει να χει πολυ φεγγαρι εξω και να διακρινοντε τα συνεφα και χωριςς να ναι κοκκινα!
Την λαμψη που ειδε ο φιλος μου στο σπιτι του, να ερχετε και να φευγει γρηγορα , γινοταν να την δει γιατι τα συνεφα δεν καλιπταν ολο τον ουρανο αλλα ηταν αραια... αλλιως λογικα αν ηταν πυκνα και μαζεμενα , θα χε βρεξει, και οπως ειπα ακομα δεν εχει βρεξει, και ετσι θα δικαιολογουσα και το χρωμμα τους αφου θα ταν ισως απο κοκκιχωμα!
Και κατι ακομα, ο φιλος μου μενει σε αλλη περιοχη απο μενα, ισως εκει να μην ειχε καν συνεφα!μεχρι να ερθει ειχα βγει εξω οπως ειπα παραπανω για να βλεπω ανθρωπους γιατι φοβομουν μονη μου.

maraTΜέλος
08/09/2006, 14:43:12
φίλη escape μην αφήνεις τις αμφιβολίες των μελών να σε στενοχωρούν και να σε θυμώνουν. ίσως να έχουν γίνει δύσπιστοι από προηγούμενα post που να αποδείχτηκαν φούμαρα. και λογικό να κρατάς πολλές ΄φορές κάποιες επιφυλάξεις γιατί σε τέτοια forums πολλές φορές μπαίνουν άτομα μόνο και μόνο για να σπάσουν πλάκα.

εγώ προσωπικά τέτοια εμπειρία δεν είχα ποτέ και ούτε έχω ακούσει για κάτι παρόμοιο. όμως αφού όπως λες το ίδιο ένιωσαν και άτομα σε διαφορετική περιοχή από τη δική σου (και με το δεδομένο ότι δεν μένεις σε μια μεγαλούπολη με πολλά κέντρα υγείας και νοσοκομεία), ίσως μια επίσκεψή σου στο νοσοκομείο να σε διαφώτιζε αν και άλλα άτομα ένιωσαν έτσι εκείνο το διάστημα. σίγουρα αν ήταν κάτι μαζικό θα το έχουν συγκρατήσει τα άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού γιατί θα τους έκανε εντύπωση.
θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα από κει, καλήτερα παρέληψε τα περί φωτός κλπ για ευνόητους λόγους, και ψάρεψε να δεις μήπως μάθεις κάτι παραπάνω.
το πιο φυσιολογικό θα ήταν πως άν και άλλα άτομα ένιωθαν έτσι περίεργα και με το σκεπτικό πως λίγοι μπαίνουν σε φορουμ σαν αυτό, βοήθεια θα ζητούσαν από το γιατρό.
καλά αποτελέσματα λοιπόν.

angiΜέλος
08/09/2006, 15:11:09
Η Σεληνη ηταν στη "γεμιση" της. Ειναι φυσικο να φαινονται τα συννεφα οπως και το χρωμα τους!!!
Το εχω δει πολλες φορες!

08/09/2006, 15:26:53
Τυραννόσαυρος οταν ειναι βραδυ και κοιταξεις τον ουρανο αν εχει συνεφα θα το καταλαβεις γιατι

1)δεν θα φαινονται τα αστρα
2)αν εχει φεγγαρι θα φωτιζει ειτε μεσα απο συνεφα αν ειναι καλυμενο
η θα φωτιζει τα συνεφα που θα ειναι γυρο του

quote:
Η αληθεια είναι πως εγραψα θεμα σε αυτο το φορουμ γιατι πιστευα πως οι περισσοτεροι θα κατανοουσαν καποια τετοιου ιδος κατασταση και ισως να χε περασει και καποιος αλλος κατι τετοιο παρομοιο... ομως ειδα πως οι περισσοτερες απαντησεις ηταν απαντησεις αμφιβολιας μηπως κανω πλακα.

συγνωμη που εχουμε αμφιβολιες

quote:
Ποιος ο λογος να κανω πλακα?

μα για να περασεις την ωρα σου

quote:
και ειπα και παραπανω οποιος εχει ορεξη για πλακα καλητερα να μην απανταει στο θεμα.

αν η αμφιβολια ειναι για σενα πλακα
τοτε δεν ξερεις τι θα πει ανταλαγη αποψεων

quote:
Ποιος ο λογος να μπαινετε σε ενα τετοιο φορουμ αν δεν περνετε τετοιες καταστασεις στα σοβαρα?

για να παρω μια κατασταση στα σοβαρα πρεπει να μου δειξει το ατομο που γραφει την κατασταση οτι οι αμφιβολιες μου δεν εχουν βαση
και λυπαμε αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω πιστει οτι τα πραγματα εγιναν ετσι οπως τα παρουσιαζεις

quote:
Αν σας φενετε κατι παραλογο και αστειο, μην απαντατε!

τοτε καλο θα ηταν να γραψεις στο εισαγωγικο σου μηνυμα

<<οσοι εχουν αμφιβολιες να μην απαντησουν
θα απαντω μονο σε οσους δεχτουν οτι τα πραγματα εγιναν ετσι οπως τα γραφω>>

στην τελικη το μηνυμα σου δεν μου φαινετε ουτε παραλογο ουτε αστειο
απλα δεν ειναι πιστευτο τουλαχιστον οχι ακομη

quote:
Οσο για τα συνεφα, ειπα ηταν κοκκινα γιαυτο και φενοντουσαν,

και πουα με μοβ βουλες να ηταν απ οτην στιγμη που ειναι σε καποιο αλφα υψος στις 02.00 το βραδυ δεν προκεται να δεις το χρωμα

quote:
αν και πολλες φορες συμβαινει να χει πολυ φεγγαρι εξω και να διακρινοντε τα συνεφα και χωριςς να ναι κοκκινα!

στην δικη σου περιπτωση ειχε φεγγαρι η οχι;

quote:
Την λαμψη που ειδε ο φιλος μου στο σπιτι του, να ερχετε και να φευγει γρηγορα , γινοταν να την δει γιατι τα συνεφα δεν καλιπταν ολο τον ουρανο αλλα ηταν αραια...

αρκετα βολικο δεν νομιζεις;;

quote:
αλλιως λογικα αν ηταν πυκνα και μαζεμενα , θα χε βρεξει, και οπως ειπα ακομα δεν εχει βρεξει, και ετσι θα δικαιολογουσα και το χρωμμα τους αφου θα ταν ισως απο κοκκιχωμα!

δεν ειναι απαραιτητο οτι οταν ειναι πυκνα βρεχει

quote:
Και κατι ακομα, ο φιλος μου μενει σε αλλη περιοχη απο μενα, ισως εκει να μην ειχε καν συνεφα!

το βολικο που λεγαμε
αλλα εδω μας βγαινει ενα ακομη προβληματακι

ο φιλος σου μενει σε αλλη περιοχη αλλα η επιροη που του ασκητε απο το α.τ.ι.α.=αγνωστης ταυτοτητας ιπταμενο αντικειμενο
ειναι τοσο υσχυρη που επιρεαζει και εσενα
ενω δεν επιρεαζει τους αλλους μεσα σε αυτην την περιοχη

quote:
μεχρι να ερθει ειχα βγει εξω οπως ειπα παραπανω για να βλεπω ανθρωπους γιατι φοβομουν μονη μου.

δεν το ξεχασα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

XDΜέλος
08/09/2006, 18:40:37
Escape, απόρροια αυτών των φαινομένων θα μπορούσαν επίσης να είναι η λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) κοντά σας καθώς εκπέμπουν ισχυρότερη ακτινοβολία από το απλό GSM και είναι ύποπτες για την πρόκληση ζαλάδων, πονοκεφάλων και αδυναμίας συγκέντρωσης όταν βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Υ.Γ.
Είναι κρίμα να μετατραπεί το θέμα σε ένα ακόμα flame.

ALOSΜέλος
08/09/2006, 21:27:41
Αγαπητέ gigenis

σεβαστές οι απόψεις σου, αλλα δεν σεβάστηκες και την άποψη του μέλους
escape, που ήταν όποιος δεν με πιστεύει, να μήν συνεχίσει να απαντάει.
(μπορούσες απλά να διαβάζεις). Δέν υπάρχει απαγόρευση μήν το πάρεις
αλλιώς, αλλα σεβασμός για την άποψη ενός ανθρώπου. Θα μπορούσε να
έλεγε είδα τον Έλβις χθές και κατέβηκε απο μιά ιπτάμενη Κάντιλακ,
φορώντας τα μπλέ του τα παπούτσια με τη ρίγα τη λαδί, αλλά εκεί δεν
θα απαντούσες, γιατί θα ήξερες οτι η πλειονότητα δεν θα την πίστευε
άρα εσύ δεν θα είχες να κάνεις κάτι για να συνεισφέρεις στην φώτιση
της αλήθειας, αφού για όλους θα ήταν ηλίου φαεινότερον. Αλλα με την
εσωτερική σου στάση να επιμείνεις να απαντήσεις ώς σκεπτόμενο όν,
φούλ απο επιχειρήματα δεν σε κάνει ούτε περισσότερο σκεπτόμενο (που
είσαι δεν έχω καμία αμφιβολία - και ιδιαίτερα οξυδερκή θα έλεγα),
ούτε περισσότερο υπερασπιστή της αλήθειας, όταν για κάποιον αυτή,
συμπορεύεται με τον σεβασμό, του εαυτού του πάνω απ'όλα.

Σίγουρα υπάρχει ανωνυμία εδώ, αλλα πολύ εύκολα οι μάσκες πεφτουν όταν
βρεθούμε μαζί, αύριο σε κάποια συγκέντρωση και όλοι θα αποκτήσουμε
όνομα και επώνυμο. Βλέπεις υπάρχουν δεκάδες μέλη εδώ που συνεχίζουν
χρόνια να υπάρχουν, και δεν είναι διάτοντες αστέρες, που διατείνουν,
μια άποψη και φεύγουν, του στύλ "Είδα ένα ούφο" και δεν ξανα-απαντάνε,
αφήνοντας μόνο εντυπώσεις.

Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση ώς προς την αληθοφάνεια είναι η
εσωτερική της ανάγκη να το μοιραστεί, και να ψάξει ΤΙ ήταν αυτό, και
άν ήταν ΚΑΤΙ σαν αυτό, που με κάνει να την πιστεύω για αυτό που
έννοιωσε, όχι για αυτό που ΛΕΓΕΤΑΙ οτι έννοιωσε. Έχει διαφορά.

Το trailing vision είναι κοινό σε ανθρώπους, με υπερευαισθησία,
σε συγκεκριμένα φάρμακα, και καταστάσεις, καθώς όμως αυτή η
υπερευαισθησία, συνοδεύεται απο αντίστοιχη ευαισθησία σε ακοή,
(μαχητικά, αέρηδες), κλπ. είναι πολλές φορές πρόδρομος κάποιων
άλλων ασθενειών. Η συμβουλή της pyramid ήταν απο της καλύτερες,
θα έλεγα, καθώς βάζοντας διάφορα "παράλογα" πράγματα σαν εξήγηση,
μπορούμε να χάσουμε την πιο λογική, οπου θα μπορούσε να είναι
κάτι πιο απλό. Απο κεραίες τηλεφωνίας πχ. μέχρι οτιδήποτε.

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ είναι οτι μιλάμε για παραπάνω απο 1 ή δύο άτομα.
που είχαν τα ίδια συμπτώματα και αυτό είναι ανησυχητικό άν είναι,
δωσμένο ακριβώς έτσι.

Τώρα ως προς τα σύννεφα που λές

quote:

και πουα με μοβ βουλες να ηταν απ οτην στιγμη που ειναι σε καποιο αλφα υψος στις 02.00 το βραδυ δεν προκεται να δεις το χρωμα

Ότι ώρα και άν είναι τα σύννεφα θα φαίνονται στον ουρανό. Δέν
χρειάζεται επιστημονική ανάλυση ούτε μπορώ να καταλάβω την
επιμονή σου για το αντίθετο.

30/08/2009, 18:46:33
quote:
Θα πω κάτι τελευταίο και θα σταματήσω για να μην γίνει chat.

no problem.

quote:
Το φυσικό bodybuilding και το fitness έχει κι αυτό τις παγίδες του.

Ναί το είδα. Παιδάκια. Έλεος...

quote:
Για μένα αυτή η εμμονή με τη φυσική διατροφή είναι πολλές φορές πιο επικίνδυνη από τα αμινοξέα και τις πρωτείνες.

Εδώ χωρά πολύ συζήτηση το θέμα.
Να διορθώσω αυτό που ονομάζεις ``φυσική διατροφή`` με τον όρο ``ισορροπημένη διατροφή``..
Σήμερα ολοι γνωρίζουμε οτι οτιδήποτε το φυσικό εχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές πχ ο υδράργυρος στα ψάρια.
Απο εκεί και μπρός ο καθένας γνωρίζει τι τρώει, γιατί το τρώει και σύμφωνα με την δική του επιλογή η οποία αρκετές φορές είναι επηρρεασμένη ηθικώς.

Οι πρωτείνες και τα αμινοξέα.
Εδώ οσο επικρατεί η λογική όλα πάνε καλά.
Δλδ.. εάν κάποιος κάποια φορά στη ζωή του και οχι σε καθημερινή βάσει προσπαθεί να ισορροπήσει τα ποσοστά του λίπους και μυών πάντα με τη παρακολούθηση ενός ειδικού η πρωτείνη και τα αμινοξέα θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου του.
Εάν ομως κάποιος με δική του πρωτοβουλία ή κάτω απο την καθοδήγηση κάποιου ανεύθυνου προβεί σε κατάχρηση των προιόντων αυτών σίγουρα θα βλάψει ανεπανόρθωτα τον οργανισμό του.
Φυσικό bodybuilding πιστεύω οτι δεν υπάρχει.
Η ορολογία fitness πιστεύω οτι καλύπτει αυτό που εννοείς ``φυσικό bodybuilding.

quote:
Μητρικό γάλα! http://www.polisport.gr/product_info.php?cPath=41&products_id=213
Αν τώρα αυτό που είναι "φυσική τροφή" είναι νορμάλ να το τρώει ένας ενήλικας,τότε πάω πάσο.

Αν θέλεις διατύπωσε το κάπως καλύτερα, δε το καταλαβαίνω.

Edited by - allzzaro on 30/08/2009 19:32:43

veritasΜέλος
30/08/2009, 19:54:43
Α, ωραία μόλις μπήκα είδα ότι έστειλες σχεδον ταυτόχρονα το μήνυμα σου.

quote:
Να διορθώσω αυτό που ονομάζεις ``φυσική διατροφή`` με τον όρο ``ισορροπημένη διατροφή``
.

Με αυτή τη διατύπωση νομίζω ότι ξεκαθαρίζεις τα πράγματα. Με δυό λόγια ήθελα να πω ότι οτιδήποτε "φυσικό" δεν είναι a priori και ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Διαβάζω λοιπόν στην ιστοσελίδα του προϊόντος:

Το colostrum είναι το μητρικό γάλα των πρώτων ωρών μετά τη γέννα που παρέχεται από τη μητέρα στο παιδί της,είναι η πρώτη πολύτιμη θρεπτική ουσία. Το colostrum έχει μια μοναδική σύνθεση η οποία είναι περρισότερο θρεπτική από το κοινό γάλα γιατί περιέχει μια υψηλή ποιοτική συγκέντρωση σημαντικών και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών τησ πρωτεϊνης .
Επειδή το colostrum είναι η πρώτη θρεπτική ουσία που παρέχεται από τη μητέρα στο νεογέννητο παιδί της η σύνθεση του, η ποιότητα του και η συνεισφορά του στην καλή λειτουργία και την ανάπτυξη του οργανισμού είναι πολύτιμη

Και αναρωτιέμαι με το δίκιο μου, πως είναι δυνατόν μια τέτοια ουσία που είναι "φυσική" (με την έννοια ότι όλοι μας σαν παιδιά την έχουμε λάβει) να είναι το ίδιο φυσική και για τον οργανισμό ενός ενήλικα. Αν μπορείς διαφώτισε με, γιατί μου θυμίζει τα σαμπουάν με πλακούντα.

Εφόσον έχεις ασχοληθεί με τα βάρη θα ξέρεις ότι υπάρχει μια περίοδος loading-όγκου και μια περίοδος γράμμωσης. Για να αποκτήσεις μυικό όγκο θα έπρεπε να βάλεις πάνω σου πρώτα κάποια κιλά (μάλλον δεν το ήθελες). Το ότι δεν καταναλώνεις κρέας είναι μεν ανασταλτικός παράγοντας αλλά μπορείς να πάρεις πρωτεϊνη και από σόγια-φασόλια ή ψάρι (αν τρως).

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει whey και bcaa αμινοξέα με εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδιασμό όμως με καλή διατροφή. Υπήρξα βεβαίως και τυχερός μιας κι έχω πρόσβαση σε τροφές εξαιρετικής ποιότητας καθότι βλαχάκος από χωριό. Συχνά αυτός ο παράγοντας δεν λαμβάνεται υπόψη (η ποιότητα των τροφών) αλλά κατά τη γνώμη μου έχει μεγάλη διαφορά το αν τρως 4 αυγά από πτηνοτροφείο ή αν είναι από την κότα που βοσκά χορταράκι.

Σου υπενθυμίζω να μας πεις (αν θες) τον τύπο/μάρκα/μοντέλο της λιπομετρικής σου ζυγαριάς

30/08/2009, 20:42:53
quote:
Με αυτή τη διατύπωση νομίζω ότι ξεκαθαρίζεις τα πράγματα. Με δυό λόγια ήθελα να πω ότι οτιδήποτε "φυσικό" δεν είναι a priori και ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Διαβάζω λοιπόν στην ιστοσελίδα του προϊόντος:

Κατ` εμέ αυτό είναι ενα φρικτό λάθος.
Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη.
Οτιδήποτε είναι φυσικό είναι έτσι δομημένο απο τη ``μητέρα φύση``.
Το πως και το γιατί η ``μητέρα φύση`` δόμησε με τον τρόπο αυτό οτιδήποτε είναι προς κατανάλωση τό δόμησε σύμφωνα με τη δική της αλάθητη αντίληψη.
Τώρα εμείς, φτάνουμε στο σημείο να ``κρίνουμε`` τα λάθη της μητέρας φύσης, να τροποποιήσουμε ακόμα και να μεταλλάξουμε τις δομές των τροφών έτσι ώστε μετά απο χρόνια να ανακαλύψουμε οτι κάναμε ενα φρικτό λάθος.
Eνα παράδειγμα είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.
Η φύση τα προίκισε έτσι ώστε να είναι ευάλωτα στις διάφορες ασθένειες στην ξηρασία το κλίμα κλπ.
Εμείς τα τροποποιούμε έτσι ώστε να είναι ανθεκτικά στις ασθένειες, ανθεκτικά στην ξηρασία ακόμα και στο κλίμα.
Το αποτέλεσμα ενας όμορφος καρπός χωρίς γεύση, χωρίς τις εξειδικευμένες ουσίες που προίκισε η φύση και χωρίς να αναπαράγεται..

quote:
Και αναρωτιέμαι με το δίκιο μου, πως είναι δυνατόν μια τέτοια ουσία που είναι "φυσική" (με την έννοια ότι όλοι μας σαν παιδιά την έχουμε λάβει) να είναι το ίδιο φυσική και για τον οργανισμό ενός ενήλικα.

Φίλε μου...
Πολύ συχνά μου αφήνουν στον κήπο μικρά νεογέννητα γατάκια 2-3 ημερών.
Τα γατάκια αυτά δεν ζούν αν δεν πιούν μητρικό γάλα.
Για να τα σώσω αναγκάζομαι να τους δίνω υποκατάστατο μητρικού γάλακτος απο το φαρμακείο. Το πληρώνω 20 ευρώ το κουτί.
Το μητρικό γάλα ομως περιέχει εκτός των θρεπτικών ουσιών και κάποια αντισώματα (και οχι μόνο) τα οποία θωρακίζουν στην κυριολεξία τον οργανισμό των γατιών.
Παρά τις όλες προσπάθειες των βιομηχανιών να παρασκευάσουν ``μητρικό γάλα`` δεν τα έχουν καταφέρει.
Ετσι τα γατιά αυτά ολα απο τις πρώτες μέρες κιόλας παρουσιάζουν λοιμώξεις και τα αντιβιωτικά πάνε και έρχονται.
Μία πολύ καλή λύση είναι τα μικρά να θηλάσουν έστω και μια φορά απο μία τροφό γάτα.

Απο οτι αντιλαμβάνεσαι δεν μπορούν να παρασκευάσουν ακόμα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος.
Το αν κάποιος ενήλικας εχει ανάγκη το μητρικό γάλα αυτό θα το καταλάβει με το εάν η μητέρα του εχει την δυνατότητα να τον θηλάζει με αυτό το γάλα. Απο τη στιγμή που δεν τον θηλάζει αυτό θεωρείται αφύσικο, άρα δεν το έχει ανάγκη.
Εάν ομως κάποιος ενήλικας θηλάσει γάλα μητρικό ίσως αυτό αποβεί καταστρεπτικό για την υγεία του..

Τρεφόμενος κάποιος απο τροφές οι οποίες είναι σχεδιασμένες απο τη μητέρα φύση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως.
Οταν ομως κάποιος το κάνει αυτό χωρίς μέτρο και χωρίς αυτή την αρχέγονη συνήθεια της δραστηριότητας τότε θα υποστεί τις συνέπειες να καταναλώσει τροφές τροποποιημένες.

quote:
Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει whey και bcaa αμινοξέα με εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδιασμό όμως με καλή διατροφή. Υπήρξα βεβαίως και τυχερός μιας κι έχω πρόσβαση σε τροφές εξαιρετικής ποιότητας καθότι βλαχάκος από χωριό.

Η πρωτείνη τύπου whey είναι καθαρός ορός γάλακτος.
Η πρωτείνη αυτού του τύπου, καθαρή , περιέχει ολα τα βασικά αμινοξέα, οι περισσότερες απο αυτές είναι απαλλαγμένες απο χοληστερίνες και πουρίνες.
Τώρα απο εκεί και μπρός αρκετές είναι τροποποιημένες σε οτι αφορά τον αριθμό των αμινοξέων που περιέχουν καθώς και τα ποσοστά τους.
Το αυτό συμβαίνει και με τα λεγόμενα ``αμινοξέα``.
Αυτά περιλαμβάνουν κάποια αμινοξέα, αυτά που κρίνουν απαραίτητα για τη μυική ενδυνάμωση. Η περιεκτικότητα τους είναι εκρηκτικά μεγάλη οπως πχ η γλουταμίνη ή η κρεατίνη.
Οντως η λήψη τους εχει ως αποτέλεσμα την εκρηκτική μυική διάπλαση η μακροχρόνια ομως λήψη τους ευθύνεται για πολλές παθήσεις με πρώτη και κυριότερη την BHP (υπερτροφία του προστατικού αδένα).
Ακολουθούν και αλλες παθήσεις των εσωτερικών οργάνων, οι περισσότεροι που κάνουν υπέχρηση εχουν προβλήματα με το συκώτι τους.
Η υπερτροφία των μυών και η αύξηση του μυικού όγκου (διατροφή-σκληρή προπόνηση), αυτή η οποία πλέον ξεφεύγει της λογικής δημιουργεί και πολλά μυοσκελετικά προβλήματα.
Η εικόνα του ασχολούμενου με αυτό το είδος αρχίζει να αλλάζει μετά τα 50 έτη της βιολογικής του ηλικίας εκεί οπου οι απώλειες του μυικού ιστού είναι αρκετά μεγάλες.
Αυτός που υπετρέφει τους μύς του αποκτά και αρκετό βάρος.
Το βάρος αυτό αν και είναι περισσότερο μυικό συνάμα αποκτά και μεγάλες ποσότητες λίπους οι οποίες σε σύγκριση με το μυικό ιστό είναι μικρές. Οταν ομως αυτός φτάσει σε μία ηλικία που ο μυικός ιστός συρρικώνεται παντρεύεται το λίπος το οποίο οχι απλά δεν συρρικώνεται με το πέρασμα του χρόνου αλλά αυξάνεται...

Εν κατακλκείδι μια πρωτείνη απο καθαρό ορό γάλακτος με ολα τα βασικά αμινοξέα εγκεκριμένο απο τον ΕΟΦ χωρίς χρωστικές χωρίς γλυκαντικές ουσίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής και αυτό με την καθοδήγηση ενός ειδικού και μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος το έχει ανάγκη.
Ολα τα αλλα είναι πονεμένες ιστορίες .....

Edited by - allzzaro on 30/08/2009 21:27:39

30/08/2009, 20:56:53
Μιάς και συζητάμε τέτοια θέματα και απο οτι φαίνεται δεν είσαι ασχέτος με το σιδερένιο άθλημα καλό θα ήταν να μου έδινες κάποια χαρακτηριστικά σου, σε οτι αφορά την ηλικία σου,το ύψος, βάρος, ποσοστό λίπους, φυσική κατάσταση, επιδόσεις...
31/08/2009, 16:23:21
quote:
Σου υπενθυμίζω να μας πεις (αν θες) τον τύπο/μάρκα/μοντέλο της λιπομετρικής σου ζυγαριάς

model BALANCE KH5510
http://www.kompernass.com/pages/index.php?page=1,2,1,1&product=236

Edited by - allzzaro on 31/08/2009 16:35:07

veritasΜέλος
31/08/2009, 18:50:12
!!! Ζυγαριά από τα LIDL με ακρίβεια 98,4% (σύμφωνα με τα στοιχεία σου).

Μάλλον εσύ προσεγγίζεις το ιδανικό της ζυγαριάς (πίνακες), παρά αυτή εσένα.
Τέσσερα φτηνιάρικα load cell στα πόδια της συσκευής και σιγά τα αυγά. Τσιμπίδα και πάλι τσιμπίδα.
Για τα στοιχεία μου που ρωτάς αν θες στα στέλνω με email. Τώρα όσο για τις επιδόσεις, ποτέ δεν με ενδιέφερε να στοιβάζω εικοσάρηδες δίσκους στο bench press. Η λογική του "έλα να δούμε ποιός την έχει μεγαλύτερη" δεν με ενδιαφέρει. Όταν ξεκίνησα ήθελα κι εγώ να γίνω μεγάλος και δυνατός. Τώρα, όταν π.χ μου κορνάρει ο ταρίφας στο δρόμο και μου σπάει τα νεύρα, προτιμώ να υποχωρήσω ξέροντας τι ζημιά θα του κάνω αν κατεβώ. Και την αυτοπεποίθηση αυτή δεν στη μετράει καμία ζυγαριά. Αν με καταλαβαίνεις...

31/08/2009, 19:36:58
Φίλε μου veritas οτι μου δείχνει η ζυγαριά αυτή μου δείχνει και η τσιμπίδα της OMRON αλλά και μια αλλη λιπομετρική ζυγαριά Philips.
Τώρα αν εχει φτηνιάρικα load cell απο το lidl την έχω αγοράσει 30 ευράκια..

quote:
Τώρα, όταν π.χ μου κορνάρει ο ταρίφας στο δρόμο και μου σπάει τα νεύρα, προτιμώ να υποχωρήσω ξέροντας τι ζημιά θα του κάνω αν κατεβώ.

Δεν ξέρω με ποιό σκεπτικό μου τα αναφέρεις αυτά.
Εδώ μιλάμε για κάποια θέματα που συνάδουν με τη σωματική αγωγή την υγεία κλπ. Τώρα τι δουλειά εχει ο ταξιτζής και οι φασαρίες δεν σε καταλαβαίνω.

quote:
Τώρα όσο για τις επιδόσεις, ποτέ δεν με ενδιέφερε να στοιβάζω εικοσάρηδες δίσκους στο bench press. Η λογική του "έλα να δούμε ποιός την έχει μεγαλύτερη" δεν με ενδιαφέρει.

Δεν μίλησα για τέτοιου είδους επιδόσεις καλέ μου φίλε veritas.
Εννοώ, ασχολείσαι με κάτι, κάνεις κάτι το ξεχωριστό, εχεις πετύχει κάτι το ιδιαίτερο?
Αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις κάποια στοιχεία μέσω esoterica στο μαιλ μου..

quote:
Και την αυτοπεποίθηση αυτή δεν στη μετράει καμία ζυγαριά. Αν με καταλαβαίνεις...

Αλλη δουλειά κάνει η αυτοπεποίθηση φίλε μου και αλλη η ζυγαριά.
Ας μην τα συγχέουμε.

kostas89grΝέο Μέλος
05/09/2009, 00:59:29
Γεια σου φίλε allzzaro σε ευχαριστώ πολύ για όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες!
Είμαι δυσκοίλιος και πραγματικά με βοήθησαν πολύ αυτά που γράφεις στο πρώτο σου τόπικ. Είμαι 20 ετών 68 κιλά ύψος 1.74 αλλά πριν 3 χρόνια ήμουνα χοντρός 82 κιλά και φυσικά μικρότερος σε ύψος με αποτέλεσμα να έχω αντιαισθητικές άσπρες ραγάδες στον πισινό... υπάρχει τρόπος να φύγουνε χωρίς χρήση λέιζερ; Κάνουν όντως δουλειά οι κρέμες του εμπορίου για ραγάδες;
Κάνω γυμναστική 20 λεπτά περπάτημα και 25 λέπτα έντονο τρέξιμο και κάποιες ασκήσεις κοιλιακούς και κάμψεις.
Μπορείς επίσης να μου πεις εάν αυτό είναι κάλο για γράμμωση;
http://www.healthaid.co.uk/shopexd.asp?id=211

Σε ευχαριστώ πολύ!!!

05/09/2009, 21:15:56
Γειά σου φίλε μου.
Η γράμμωση φίλε μου είναι κάτι πολύ δύσκολο.
Οταν λέμε γράμμωση εννοούμε ενα βαθύ στέγνωμα.
Αυτή η πολυπόθητη γράμμωση δεν έρχεται ούτε απο τη μία μέρα στην άλλη ούτε απο τον ενα μήνα στον αλλον αλλά και ούτε απο τον ενα χρόνο στον αλλον. Ερχεται μετά απο πολλά χρόνια προσεγμένης διατροφής και άσκησης.
Οταν λέμε γράμμωση λοιπόν θα πρέπει να έχουμε ενα ποσοστό λίπους κάτω του κανονικού.
Για νέους 20 ετών ενα καλό ποσοστό είναι γύρω στο 10%.
Εσύ αυτή τη στιγμή εχεις χάσει 15 κιλά.
Αρκετά έχασες, οτι πέτυχες πέτυχες εως τώρα, αυτό που θα πρέπει να κάνεις απο αυτή τη στιγμή είναι να αναρρώσεις.
Μείνε στα κιλά σου οσο μπορείς και τρώγε τροφές με χαμηλό εως και μεσαίο γλυκαιμικό δείκτη. Δώσε προσοχή στην κατανάλωση του υδατάνθρακα και κράτησε τον σε χαμηλά επίπεδα. Τρώγε αρκετά όσπρια και λαχανικά, μικρά γευματάκια και συχνά.
Στόχος σου είναι μακροπρόθεσμα να καταφέρεις να πάρεις 3-4 κιλά.
Καλά κιλά ομως.
Για τις ραγάδες υπάρχουν πάρα πολλά στο εμπόριο απο λαδάκια εως και κρέμες. Στα φαρμακεία θα βρείς πολλά απο αυτά πολύ καλά είναι τα προιόντα της vichy. Δώσε μεγάλη σημασία στα λεγόμενα φρουτοξέα.
Είσαι πολύ νέος και τα πάντα μπορείς να τα πετύχεις.
Το οτι είσαι δυσκοίλιος αγαπητέ αυτο θα πρέπει να σε προβληματίσει πολύ. Τρώγε ποικιλία, λίγα και ποικιλία. Η ποικιλία αυτή θα βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του εντέρου σου. Πρόσθεσε τη βρώμη στη διατροφή σου, το γιαούρτι και λαδερά λαχανικά.
Φίλε μου η αεροβική σου να σταματήσει στα 15 λεπτά 3 φορές εβδομαδιαίως με ταχύτητα του διαδρόμου στο 6 το πολύ.
Αν μπορείς να κάνεις λίγα βάρη και διάβασε προηγούμενα πόστ που αφορούν την απόκτηση μυικού ιστού. Τον έχεις ανάγκη.
Μην χάσεις αλλο βάρος.
Τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθεια σου..

Edited by - allzzaro on 05/09/2009 21:26:29