- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Γιαυτα τα ονειρα ,σ αυτα μαλλον τα αονειρα αναφερομαι,και σε σχεση μ αυτα τα ονειρα εκανα την παρατηρηση οτι αν δε λεχτουν θεωρω,νομιζω,διαισθανομαι,πιστευω(δε ξερω τι αλλη λεξη να χρησιμοποιησω) οτι διατηρουν τη δυναμικη τους.Οι περιπτωσεις που εσυ αναφερεις ειναι γνωστες,και νομιζω σ ενα πολυ μεγαλο βαθμο οτι δεν αφορουν τη δικη μου περιπτωση.Σ ευχαριστω ειλικρινα για την απαντηση σου,και την καταθεση της γνωμης σου.
Φιλε,η Oneiric μοιαζει οντως το συνειδητο ονειρεμα να ειναι κατι πολυ ενδιαφερον.Θα μελετησω πανω σ αυτο οτι μπορω για να μπορεσω να εκφρασω καπως μια ποιο ολοκληρωμενη αποψη.Ειναι ευχαριστο παντως οτι σε κανει να αισθανεσαι ομορφα και πληρης.
Γιωργος
nNoe
εφόσον αναφέρεσαι σε γεγονότα τα οποία δεν
εξαρτώνται από εσένα, δηλαδή δεν συμμετέχεις
εσύ στη διαμόρφωσή τους, τότε έχεις δίκιο. Η εξήγηση
που έδωσα είναι μάλλον εκτός θέματος και άχρηστη για
την περίπτωσή σου. Δεν μπορώ να εξηγήσω το πώς σου
συμβαίνει αυτό. Μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις πιο
"μεταφυσικές" εξηγήσεις.
Φίλε/η oneiric,
αν θες μπορώ να αναφέρω μερικούς τροπους με τους οποίους
μπορείς να παρατείνεις ένα συνειδητό όνειρο.
Μερικές ερωτήσεις ακόμα.
Ξέρεις πότε θα έχεις ένα τέτοιο όνειρο; Έννοω, πριν κοιμηθεις
αποφασίζεις να έχεις ένα συνειδητό όνειρο και το καταφέρνεις
ή το πότε θα έχεις είναι τυχαίο;
Σε τι βαθμό μπορείς να ελέγχεις ένα όνειρο; Μπορείς να αλλάξεις
όλο το σκηνικό του; Θα ήθελες να δώσεις ένα παράδειγμα;
Φυσικά και θα ήθελα να αναφέρεις τρόπους με τους οποίους
θα μπορούσα να παρατείνω ένα συνειδητό όνειρο! Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Να σου πω την αλήθεια, ίσως επειδή μου συμβαίνει αυθόρμητα, δεν προσπαθήσει για πολλά πράγματα, ενώ θα μπορούσα και με ενδιαφέρει περισσότερο η Αστρική Προβολή. Όχι πως δεν με ενδιαφέρει φυσικά αυτό το θέμα.
Όχι, δεν ξέρω πότε θα έχω ένα τέτοιο όνειρο. Απλά συμβαίνει.Όταν όμως συμβεί, έχω (ίσως και απόλυτο) έλεγχο του ονείρου.
Ένα "απλό" παράδειγμα:
Έβλεπα πως με κυνηγούσε κάτι, το οποίο είχε πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις από εμένα. Σε κάποια φάση με πιάνει και τότε νιώθω ότι τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα για μένα. Την στιγμή εκείνη ακριβώς, λέω "όχι, θα κάνω αυτό που θέλω εγώ και θα γίνει όπως το θέλω. Τώρα αμέσως θα "ξαναζήσω" το όνειρο διαφορετικά. Φυσικά συμβαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό μου έχει συμβεί χιλιάδες φορές, με διαφορετικά περιστατικά κάθε φορά.
'Η πολλές φορές όταν νιώσω ότι είμαι σε ένα τέτοιο όνειρο, "ζητάω" κατά μία έννοια, να ζήσω/κάνω/βιώσω πράγματα που θα ήθελα αλλά α) φοβάμαι, β) δεν μπορώ (να πέσω από έναν γκρεμό, να αναπνεύσω κάτω από την θάλασσα κ.α.), το οποίο με ενδιαφέρει τρομερά.
Καλό απόγευμα
* Irene *
~ Love is the only truth ~
Ταο,αγαπητε φιλε Ταο,ναι εχεις ενα μεγαλο δικιο.Το που να λες καποια πραγματα,κ συγκεκριμενα που να τα μοιραζεσαι και με ποιον.Ισως ,δε το θεωρω καθολου απιθανο,η προκαταληψη να παιζει σημαντικο ρολο,αλλα και παλι εχω μια μικρη γωνια στο κεφαλι μου που ειναι σκοτεινη και καλυμενη με ομιχλη.Ειναι εντονοτατη η αισθηση οτι υπαρχουν ονειρα που περιβαλλονται απο μια δυναμη η οποια για καποιο ιδιαιτερο και ξεχωριστο λογο θελει σιωπη..Δεν ειναι εξαλλου τυχαιο κατα τη γνωμη μου,οτι σχεδον ολα τα πολυ σημαντικα ονειρα που ειδα με ειχαν μουδιασει μ ενα περιεργο τροπο και δε εμεπιανα στη διαδικασια να τα πω.Μονο οταν συνεβησαν ενιωσα ενα μεγαλο "γαμωτο",και καλα ,οτι αν τα ελεγα "θα εσπαζε " η δυναμη τους.Αυτο ναι,,αυτο ειναι ισως προκαταληψη,την οποια ειλκρινως λεγω δεν θυμαμαι που και απο ποιον θα μπορουσα να την εχω ακουσει.Μου μοιαζει σαν να ξεπηδα αυθορμητα απο μεσα μου.Ισως ,να αισθανομαι μια ευθυνη ,μια ενοχη ,και αυτο να εκφραζεται μεσα απο αυτη την παρατηρηση μου.Ναι,τωρα που ξετυλιγω τη σκεψη μου,ναι,,μου φαινεται πολυ πιθανο αυτο.Να ναι ,ενα ειδους ενοχη,επειδη ειμουνα μ ενα τροπο γνωστης αλλα ανικανος να κανω κατι,και να νομιζω οτι αν το λεγα μ αυτο τον τροπο δε θα συνεβαινε.
Οκ,.νοιωθω καλα μ αυτην την εξηγηση μου.
Σας ευχαριστω για τη συζητηση και τον διαλογο.Σκεφτηκα κατι που απορω πως μου διεφευγε τοσο καιρο...
Οσον αφορα το "εξελισιμη κατασταση" που αναφερεις,ειναι ενα πολυ ενδιαφερον ζητημα και μ εχει αποσχολησει.Θα επανερθω για να το συζητησουμε.Αληθεια ,στη δικη σου περιπτωση,βιωνεις μια συνειδητη εξελιξη ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΟΥ??
**oneιric,αληθεια...αληθεια εχει συμβει ποτε ενα ονειρο να θες ν αλλαξει οπωσδηποτε και να μη μπορεις να παρεμβεις σ αυτο??Εστω μια φορα????
Να στε καλα ολοι σας
Γιωργος
nNoe
Απ' όσα όνειρα τουλάχιστον θυμάμαι, όχι. Όταν καταλάβω ότι είμαι σε ένα Lucid Dream, τίποτα δεν μπορεί να με εμποδίσει.
Μου έχει συμβεί όμως σε ένα τέτοιο όνειρο να μην μπορώ να ελέγξω τον χρόνο.. δηλαδή να μου "τελειώνει" ο χρόνος ενώ εγώ δεν θέλω... δεν ξέρω αν το είπα σωστά!!! xexe
* Irene *
~ Love is the only truth ~
*Ποσο εξελισιμη θα μπορουσε να ειναι μια "ευαισθησια",να αντιλαμβανεσαι καποια ονειρα προφητικου χαρακτηρα κυριως?Και,εξελισιμη προς ποια κατευθυνση αραγε??Και με τι σκοπο??Γνωμη μου ειναι οτι -ειδικα οσο αφορα το προφητικα ονειρα-η εξελισιμοτητα δεν ειναι κατι που αφορα τον ονειρευομενο.Αυτος γινεται δεκτης ενος μυνηματος απλα.Μοιαζει λες και οι κεραιες του πιανουν ενα σημα που εκμπεμπεται στον χωρο και στο χρονο.Απλα αυτο.Τιποτα αλλο.Δε μπορει να παρεμβει να το αλλαξει αυτο,δε μπορει να "σπασει τους κωδικες"Εχει στα χερια του κατι ,που τις περισοτερες φορες δεν ειναι καν σε θεση να εξηγησει -τουλαχιστον οχι πριν εκπληρωθει πληρως το ονειρο-τι ακριβως ειδε,και ειναι σαν ερχεται αντιμετωπος με τον χρησμο μιας Πυθιας.Μονο την αισθηση εχει πιο δυνατη,οτι το ονειρο που ειδε,δεν ειναι σαν τ αλλα,οτι κατι σημαινει σε σχεση με μελλουμενο γεγονος.Εξελισσιμοτητα ομως, οσον αφορα τα αλλα ονειρα,που εχουν να κανουν με με την αυτογνωσια ,ειναι δυνατη να υπαρξει,και ενας απο τους βασικους λογους εμφανισης των ονειρων αυτων ειναι και αυτος ακριβως.Εσεις τι λετε?
** Κατι αλλο,που διαισθανομαι οτι συμβαινει,ειναι οτι υπαρχει μια αορατη κλωστη που δενει ακομα και αγνωστους μεταξυ τους ανθρωπους,και μεσα στα ονειρα δινεται η εικονα μιας αλλης πραγματικοτητας που ειναι το ιδιο αληθινη οπως και αυτη που ζει κανεις οταν δεν κοιμαται.."Πηγαινω επισκεψη σε μια παλια φιλη","δεχομαι επισκεψεις απο προσωπα που γνωριζω η οχι,συζηταω μαζι τους,προβληματιζομαι,χαιρομαι διακινουμαι συναισθηματικα,αποριπτω η συγκατανευω σε μια προταση".Ενας κοσμος που καταργουνται οι διαχωριστικες γραμμες που καθρεπτιζονται στο φως του ηλιου,ενας κοσμος που ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ -ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ,ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ...Καποτε ειδα στον υπνο μου,τον αειμνηστο Παπανδρεου τον Ανδρεα.Συζητουσαμε σε πολυ φιλικο κλιμα,και μου λεγε οτι ειναι αναγκη να φυγει,οτι ειναι πολυ κουρασμενος,και οτι τιποτα μα τιποτα δεν εχει περισοτερη αναγκη απο ενα πολυ μακρινο ταξιδι σε καποιο εξωτικο νησι.Προσπαθουσα να τον πεισω οτι δε θα μπορουσε να το κανει αυτο μιας και οι υποχρεωσεις του σαν πρωθυπουργος δε μπορουσαν να του το επιτρεψουν.Εμοιαζε ματαιο ομως.Φευγοντας μου ειπε απλα."Μην επιμενεις .Σε 40 μερες απο τωρα θα φυγω".Την αλλη μερα πηγαινοντας στη δουλεια,ειπα ανοιχτα στους συναδερφους μου αυτο το ονειρο.Αμηχανια και διαφορα σχολια καλοπροαιρετα συνοδευσαν το ακουσμα του ονειρου.Ολοι ξεραν πως ποτε δεν ειχα καποια σχεση ουτε με το προσωπο αυτο,ουτε με τον πολιτικο φορεα που ηγειτο.Η 30 μερα απο την ημερα του ονειρου ,ηταν η μερα των γενεθλιων μου.Εκεινη ηταν και η μερα εισαγωγης του στο νοσοκομειο.Η 40 μερα ηταν η μερα που "τον εχασαν" μια δυο φορες ,και χρειαστηκε η διασωληνωση του.Δεν ηταν ενα φιλικο,γνωστο,συγγενικο μου προσωπο.Ηταν ενας γνωστος μεν πολιτικος αντρας,αλλα αγνωστος σε μενα.Αγνωστος ειπα???Μηπως ομως αγνωστος μονο οσον αφορα την υλικη μου υποσταση και οχι οσον αφορα τη ψυχικη μου?
Μηπως το ιδιο συμβαινει και μ ολους μας?ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ,ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ,(τουλαχιστον οχι ολοι) ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,αλλα μηπως στη ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ -ΚΑΠΟΙΟΙ ,ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΝΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ?????
Εεεε...
Γεια.
nNoe
Μπορούμε να μάθουμε να θυμόμαστε καλύτερα τα όνειρα μας ή να τα «κατευθύνουμε». Οι επιστήμονες που μελετούν τα όνειρα στα εργαστήρια παρατήρησαν ότι οι εθελοντές, ενώ αρχικά καταβάλλουν προσπάθεια για να θυμηθούν τα όνειρα τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τους έρχονται πολύ εύκολα - φυσικά μιλάμε πάντα για τα τελευταία όνειρα της νύχτας. Αρκεί λοιπόν να πηγαίνουμε για ύπνο με την απόφαση να θυμόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα όνειρα την επόμενη ημέρα. Ανακαλύφθηκε ένα σαφώς πιο εκπληκτικό φαινόμενο, ότι μερικά άτομα έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται ότι ονειρεύονται. Έτσι καταφέρνουν να συνειδητοποιήσουν το παράλογο των όσων βλέπουν, γνωρίζοντας ότι δεν βρίσκονται στην πραγματικότητα. Οι πιο ικανοί καταφέρνουν να μη ξυπνήσουν και να «σκηνοθετήσουν» το όνειρο τους σα να έβλεπαν φιλμ του οποίου γνωρίζουν την υπόθεση γιατί αυτοί ίδιοι είναι σκηνοθέτες. Το λεγόμενο «εναργές όνειρο» είναι κάτι που μαθαίνεται.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ dreamtrap ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧH ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΜΕΣΑ.
ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΝΕΙΡΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=581
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=813
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=227
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=386
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
prwton eimai kopela kai defteron
to koita3a.
isws den to proseksa
na sai kala pantws
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ...![]()
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**