ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

xristosxatz30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/01/2016, 13:26:07
Καλη χρονια σε ολους !!!!!!

02/01/2016, 13:37:26
quote:
Δεν σε αμφισβητώ -θα μπορούσα

Ολες οι θεσεις αποψεις δεκτες και πηγη αξιολογησης και επαναξιολογησης για ολους

CarmelΜέλος
03/01/2016, 17:01:26
Heretic και kost νομίζω ότι η καταγραφή που σας αναφέρω βρίσκεται στο ημερολόγιο του Κολόμβου.

Κάπου είχα πετύχει και ένα πιο πρόσφατο πείραμα που έγινε σε απομονωμένη φυλή και με προβολή εικόνων πάνω σ'ένα πανί. Αν δεν κάνω λάθος οι μεγαλύτεροι έβλεπαν μόνο το πανί και όχι τις εικόνες πάνω στο πανί που τις έβλεπαν οι μικρότεροι ή κάτι ανάλογο.

Το έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να το βρω ρε γμτ.

03/01/2016, 17:08:16
Carmel, ομοίως το έχω ψάξει κι εγω και δεν έχω βρεί τίποτα. Υποθέτω για την ώρα ότι μπορεί και να προκειται για κάποια εκ των υστέρων προσθήκη.

CarmelΜέλος
03/01/2016, 17:14:10
quote:

Carmel, ομοίως το έχω ψάξει κι εγω και δεν έχω βρεί τίποτα. Υποθέτω για την ώρα ότι μπορεί και να προκειται για κάποια εκ των υστέρων προσθήκη.

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος λόγος ώστε να μετέρθουν κάποιοι επιτήδειοι τέτοιου είδους προσθήκες.

Ποιο θεωρείς ότι θα μπορούσε να είναι το κίνητρο για κάτι τέτοιο?

03/01/2016, 17:26:38
Συγγραφείς βιβλίων new age και παραψυχολογίας. Κατασκευάζουν συστηματικά τεκμήρια για ερμηνείες που δίνουν οι ίδιοι σε παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενα. Δεν υπάρχει καν το τεκμήριο της αφέλειας, γιατί κύριος στόχος τους είναι οι πωλήσεις βιβλίων και ο αθέμιτος πλουτισμός και όχι η πνευματική άνοδος, αυτών και των αναγνωστών τους.

CarmelΜέλος
03/01/2016, 21:33:36
Δεν το γνωρίζω τόσο καλά το θέμα Heretic οπότε σταματώ.

05/01/2016, 14:22:59
Καποιες φορες στο παρελθον ,θελοντας να κανω καποια πραγματα εξωτερικα η και εσωτερικα , ,η να αντιμετωπισω καποιες καταστασεις ,εβγαινε ,αλλα και βγαινει μια φωνη που λεει .....Μα αυτο ειναι αδυνατο .....δεν γινεται
Η πραξη τις περισσοτερες φορες εδειξε οτι τελικα δεν ηταν!!!!
Οταν κανεις μπαινει μεσα στο χορο, ζωντας ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ τις περισσοτερες φορες διαπιστωνει ,οτι τελικα η αρχικη εκτιμηση ηταν λαθος
Ο κυριος λογος για την λανθασμενη εκτιμηση ,ειναι οτι ηταν αποτελεσμα , αισθησεων και συναισθηματων φαντασιωσεων για μια υποθετικη κατασταση Παρομοια επισης ,την οποιαδηποτε στιγμη που βαζουμε εναν εξωτερικο η εσωτερικο στοχο ,αυτος ο στοχος εμπεριεχει πολλα κομματια Τα συναισθηματα μας αποσπουν απο την στιγμη Δεν αντιμετωπιζουμε, το καθε επιμερους κομματι του στοχου μεμονομενα στο ΤΩΡΑ
Το να καταλαβει κανεις γιατι πρεπει να βρισκετα στο τωρα ,ειναι μια μικρη συνειδητιποιηση ,που την εχει παρει καποιος ,γιατι ετυχε καποιες δεδομενες στιγμες ,να γινει ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ καταστασεων και συναισθηματων χωρις αυτα να τον χρησιμοποιουν
Οσο τα συναισθηματα μας χρησιμοποιουν ,δεν θα μπορεσουμε ουτε να αυτοπαρατηρηθουμε ,και βεβαια ουτε να συνειδητοποιουμε καταστασεις ,γιατι δεν ειμαστε παρατηρητες αλλα χρησιμοποιουμαστε απο τα συναισθηματα μας
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
Ακριβως με αυτον τον τροπο , που αφορα τους στοχους που προανεφερα ,λειτουργει ,και η υιοθετηση θεωριων ιδεων ,που αφορουν την εσωτερικη δουλεια
Θα θελαμε να αντιμετωπισουμε γενικα μια κατασταση ,εναν φοβο , η οποιοδηποτε αλλο, ΘΕΛΩ Η ΔΕΝ ΘΕΛΩ
Ετσι αδυνατουμε να βρεθουμε στην στιγμη ,για να αντιμετωπισουμε την κατασταση στα επιμερους της κομματια ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ
Να παιξουμε με την δεδομενη κατασταση
ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΑΥΤΙΣΗ ,και να περναμε απο την θεση στην αντιθεση
ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η ενοια του να μην βρισκομαστε στο ΕΠΙΠΕΔΟ μας ειναι ακριβως αυτο το πραγμα
Δεν ειμαστε στην στιγμη αλλα εχουμε υιοθετησει με τον νου φανταστικες διανοητικες καταστασεις
Το αποτελεσμα ειναι να χορευει το ΕΓΩ συνεχιζοντας να καθοριζει την υπαρξη μας ,και εμεις να βρισκομαστε πραγματικα σε εναν αλλο κοσμο
Κατ αυτον τον τροπο θα ειμαστε μονο κατα φαντασιαν εργατες του πνευματος ,χωρις την παραμικρη πιθανοτητα να τροποποουμε καταστασειςΗ δικη μου αποψη για την χρηστικοτητα των διαφορων θεωριων ειναι οτι διατιθενται για επαληθευση, μεσα απο την δικη μας εμπειρια ,και κατα συνεπεια δυναμη για να προχωραμε
Προσφερουν επισης ενα γενικο πλανο αλλα και ιδεες , για την μετεπειτα πορεια
Ειναι τελειως απαραιτητες για να μπορουμε να προχωραμε Σε διαφορετικη περιπτωση θα βρισκομασταν μονιμα στο χαος της ανασφαλειας και της αμφισβητησης ,πραγματα που θα μπορουσαν να ανακοψουν τελειως την προσπαθεια

Edited by - xristosxatz on 05/01/2016 15:31:41

07/01/2016, 15:07:24
quote:

Heretic και kost νομίζω ότι η καταγραφή που σας αναφέρω βρίσκεται στο ημερολόγιο του Κολόμβου.

Κάπου είχα πετύχει και ένα πιο πρόσφατο πείραμα που έγινε σε απομονωμένη φυλή και με προβολή εικόνων πάνω σ'ένα πανί. Αν δεν κάνω λάθος οι μεγαλύτεροι έβλεπαν μόνο το πανί και όχι τις εικόνες πάνω στο πανί που τις έβλεπαν οι μικρότεροι ή κάτι ανάλογο.

Το έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να το βρω ρε γμτ.

Γιατί είναι μύθος, και η ιστορική αναφορά αφορά τα καράβια του Κουκ (στον Ειρηνικό)

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

07/01/2016, 19:54:23
Υπαρχουν δυο ειδη φαντασιας
Η συνειδητη και η μηχανικη
Το,να κανει καποιος συνδοιασμους δεδομενων, ουτως ωστε να εχει καποιο αποτελεσμα , ειναι ενας συνδοιασμος συνειδητης αλλα και μηχανικης φαντασιας
Η μηχανικη φαντασια εχει σαν αιτια νοητικα συναισθηματικα η αισθησιακα δεδομενα παντα μηχανικα
Σαν αποτελεσμα, μηχανικα θα ειναι και τα αποτελεσματα που παραγει αυτη η διαδικασια Πχ μου εκανε ,θα του κανω ,θα του πω θα μου πει ,τι ωραια να ημουν εκει κλπ Σε αντιθεση στην συνειδητη φαντασια στελνουμε την προσοχη για νε εξυπηρετησουμε σκοπους
Η αναδρομη πχ ειναι συνειδητη φαντασια
Να φανταστουμε τι θα γινει μεσα μας αν πχ συναντησουμε ενα προσωπο η μια κατασταση , να περναμε ,απο την θεση στην αντιθεση και πραγματικα οι χρησεις της ειναι απεριοριστες
Μια απο τις κυριες λειτουργιες της συνειδητης φαντασιας , ειναι η συνειδητοποιηση που μπορουμε να εχουμε για παρουσες ψυχολογικες καταστασεις
Αυτο συμβαινει επειδη τραβαμε ενα μερος της προσοχης απο την ταυτιση ,και ενα αλλο μερος της προσοχης γινεται ικανο να αντιλαμβανεται
Κατι στο οποιο επανειλημενα ειχε αναφερθει ο Regulus,σαν διαχωρισμο της προσοχης
Αυτο συμβαινει ,απλα και μονο ,επειδηενα μερος προσοχης αποκοληθηκε απο την ταυτιση,και μπορει να παρατηρησει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ
Με αυτον τον τροπο , μπορουμε να αντιληφθουμε κυριως αισθησεις και συναισθηματα και αισθησεις , που περασαν αλλα εμειναν στο σωμα απο το παρελθον ,κυμαινομενα απο ενα δευτερολεπτο πριν μεχρι ,οσο μπορει να διαρκεσει η επηρεια ενος συναισθηματος
Κατα την ωρα επισης, που διαδραματιζεται ενα γεγονος ,μπορουμε να το αντιληφθουμε ΑΜΕΣΑ να διαδικαζεται αν χρησιμοποιουμε την συνειδητη φαντασια
Απλα και μονο επειδη δεν θα ειμαστε ταυτισμενοι με τον εαυτο
Αυτο βεβαια θελει εξασκηση αλλα και να ειναι κανεις εξοικιωμενος με την συνειδητη φαντασια,και με τα διαφορα κομματια του εαυτου του Να εχει αντιληφθει τι σημαινει ΤΑΥΤΙΣΗ