ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
el.elyonΜέλος
03/05/2007, 10:31:05
Καλημέρα φίλε μου elo.

quote:
elo: Δεν παύει να είναι ένας από τους πολλούς δρόμους που πρέπει να περάσεις ,για να γνωρίσεις την μια και πραγματική αγάπη που κρύβει ο εαυτός σου .

Σαφώς και μπροστά σου υπάρχουν και άλλοι δρόμοι αλλά ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια, η Ζωή και ο Δρόμος.
Πως μπορείς φίλε elo να πιστεύεις ότι ο εαυτό σου κρύβει την πραγματική αγάπη μέσα σου ? Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι δρόμοι που περπατάς ? Ποιοι είναι αυτοί που σε οδηγούν στο αδιέξοδο? Ποιανού κείμενα διαβάζεις? Δεν κουράστηκες από το χάος, δεν κουράστηκες από το αόριστο, δεν κουράστηκες από τους άλλους δρόμους που σε οδηγούν μακριά από την Αλήθεια, μακριά από τον Ιησού Χριστό;

quote:
elo: Τώρα για το αν έχω βρει εγώ την αγάπη ;
Απλά θα σου πω ότι προσπαθώ κάθε λεπτό που περνάει από την ζωή μου ,να την γνωρίσω όλο και περισσότερο .

Μα για αυτό μιλάω μαζί σου φίλε μου elo γιατί προσπαθείς, και όλα αυτά που σου γραφω είναι μέσα από την καρδιά μου.
«Φίλε elo δεν έχεις καταλάβει ένα πράγμα, ότι αυτό που κάνω δεν το κάνω για μένα αλλά για σένα. Πες μου φίλε, είτε πιστεύεις στον Θεό είτε όχι, εγώ θα χάσω τίποτα? Σαφώς και δεν θα χάσω, αλλά εσύ είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις θα χάσεις τίποτα?

Φίλε μου elo, δεν μπορώ να σου περιγράψω την χαρά της σωτηρίας που προσφέρει ο Ιησούς Χριστός. Δεν μπορώ να σου περιγράψω τη χαρά της αιώνιας ζωής , δεν μπορώ να σου περιγράψω την ελευθερια που χαρίζει ο Αληθινός Θεός ο Ιησούς Χριστός. το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι μπορείς και εσύ να γευτείς την χαρά της σωτηρίας που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός, μπορείς και εσύ να γευτείς την χαρά της αιώνιας ζωής, μπορείς και εσύ φίλε μου elo.

Φίλε elo ο καθένας αγαπάει με την αγάπη που έχει, και ο καθένας λέει την αλήθεια που γνωρίζει. Ο Θεός μας αγαπάει επειδή είναι αγάπη. Επειδή μας αγαπάει μας έδωσε την ελευθερια να αποφασίσουμε αν θα δεχτούμε την αγάπη Του ή δεν θα τη δεχτούμε! Ο Θεός είναι και δίκαιος Θεός. Το να τιμωρείς τον πονηρό είναι δίκαιο. Ποτέ ο Θεός δεν τιμώρησε τον δίκαιο αλλά τον άδικο. Άρα αγαπητέ μου elo ο Θεός δεν είναι μόνο Αγάπη αλλά και Δικαιοσύνη. Η Αγάπη και η Δικαιοσύνη του Θεού συναντηθήκαν στο Σταυρο Του Ιησού Χριστού! Ο Ίδιος ο αναστημένος Κύριος ο Ιησούς Χριστός κήρυξε το ευαγγέλιο σε όλους αυτούς τους πονηρούς που δικαία ο Θεός τότε τους τιμώρησε! Αλλά επειδή ο Θεός αγαπάει όλους τους ανθρώπους, ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε για όλους! Αγάπη και Δικαιοσύνη είναι ο Σταυρος του Ιησού Χριστού! Ο Θεός δεν μπορεί να πάψει να είναι Θεός! Ο Θεός είναι Αγάπη και Δικαιοσύνη! Άρα φίλε μου elo ο Θεός της Αγάπης τιμωρεί επειδή είναι και ο Θεός της Δικαιοσύνης. Κανένας δεν θα τιμωρηθεί άδικα ή επειδή είναι δίκαιος! Ο Θεός της Αγάπης έστειλε στον σταυρο τον Υιό Του για να πληρώσει για τους αδίκους γιατί είναι δίκαιος Θεός και κάποιος έπρεπε να πληρώσει. Για αυτό όποιος δεχτεί την θυσία του Ιησού Χριστού το αίμα του Ιησού Χριστού τον δικαιώνει και είναι δίκαιος μπροστά στον Θεό αλλά αυτός που δεν την δέχεται παραμένει άδικος.
Αγάπη και δικαιοσύνη!»
Αυτά σου είχα γράψει πριν μερικές μέρες σε ένα άλλο θέμα και δεν είναι κάποια ‘αντιγραφή’ κειμένων.

quote:
elo: Γιατί το πρώτο που πρέπει να μάθει κάποιος ,είναι πως όταν προσφέρεις κάτι απλόχερα ( αγάπη ) ,δεν πρέπει να περιμένεις ανταμοιβή ( παράδεισο ).
Γιατί τότε αυτό λέγετε ανταλλαγή .

Φίλε elo η αιώνια ζωή είναι δώρο του Θεού! Δεν υπάρχει καμία ανταλλαγή, αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα. Η αγάπη είναι καρπός του Αγιου Πνεύματος! Όχι όλοι όσοι λένε ότι είναι χριστιανοί είναι και στην πραγματικότητα παιδιά του Θεού. Μπορεί να είναι διαμαρτυρόμενοι, καθολικοί, ορθόδοξοι αλλά αυτό δεν θα πει ότι είναι παιδιά του Θεού. Αν δεν υπάρχει ο καρπός του Αγιου Πνεύματος τότε δεν είναι παιδιά του Θεού! Για αυτό και δυσφημίζεται το όνομα του Θεού.

quote:
elo: Εδώ δυστυχώς έρχεται η μοναδικότητα της μιας αλήθειας .
Μια μοναδικότητα που σε εγκλωβίζει μέσα σε κλειστά στερεότυπα .
Και δεν μιλάω για την αγάπη ( αγαθό ) ,αλλά για ένα πιστεύω που δογματίζει .

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική! Η αλήθεια σε ελευθερώνει από το χάος, από τους ψεύτικους Θεούς και ψεύτικους δρόμους, σε ελευθερώνει από τον εαυτό σου! ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια και μπορεί να σε ελευθερώσει από όλα αυτά, φίλε μου elo!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

03/05/2007, 23:08:06
quote:
Σαφώς και μπροστά σου υπάρχουν και άλλοι δρόμοι αλλά ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια, η Ζωή και ο Δρόμος.

Αγαπητέ el.elyon, μπροστά μας υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι και μπορούν να μας οδηγήσουν εξίσου και στην Αλήθεια και στην Ζωή.
Σημασία δεν έχει ο δρόμος καθεαυτός αλλά ο τελικός προορισμός κι όλα αυτά που αποκομίζει η Ψυχή διαβαίνοντας το μονοπάτι που επιλέγει...

Οπότε όλα αυτά που ανέφερες μπορεί να ενσαρκώνονται στο πρόσωπο του Ιησού για κάποιον, του Μωάμεθ για κάποιον άλλον ή απλά στον Θεό για άλλον.

Αν εμείς νιώθουμε πληρότητα με την διδασκαλία του Ιησού και πιστεύουμε ότι ακολουθώντας την θα φτάσουμε στον Θεό, είναι πολύ πιθανόν αυτή την πληρότητα να την βιώνει τόσο δυνατά κι ένας συνάνθρωπος μας που διαλέγει ένα - φαινομενικά τουλάχιστον - διαφορετικό μονοπάτι.
Άλλωστε όλα στην ίδια Ιθάκη θα καταλήξουν...

quote:
Η αλήθεια είναι μια και μοναδική! Η αλήθεια σε ελευθερώνει από το χάος, από τους ψεύτικους Θεούς και ψεύτικους δρόμους, σε ελευθερώνει από τον εαυτό σου! ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια και μπορεί να σε ελευθερώσει από όλα αυτά, φίλε μου elo!

Η Αλήθεια είναι όντως μία και μοναδική.
Σ' αυτό συμφωνούμε απολύτως, αγαπητέ μου!
Αυτό λοιπόν που αλλάζει είναι η όψη της όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος.
Για αυτό το λόγο μπορεί να την προσεγγίσει ο καθένας από άλλο δρόμο...
Η Αλήθεια είναι μία.
Και μπορεί να την αντικρύσει ο κάθε πιστός οποιασδήποτε θρησκείας αν επιτρέψει στον εαυτό του να την γνωρίσει και να την δει.

Και πολλοί άνθρωποι γνώρισαν έως σήμερα την Αλήθεια, θέλησαν να βοηθήσουν και τους συνανθρώπους τους να την δουν αλλά δεν θεώρησαν τον Ιησού ως την Αλήθεια αλλά ως ένα μέρος της Αλήθειας...

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
04/05/2007, 09:41:27
Καλημέρα αγαπητέ Dying_Incubus.

quote:
Dying_Incubus: Αγαπητέ el.elyon, μπροστά μας υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι και μπορούν να μας οδηγήσουν εξίσου και στην Αλήθεια και στην Ζωή.
Σημασία δεν έχει ο δρόμος καθεαυτός αλλά ο τελικός προορισμός κι όλα αυτά που αποκομίζει η Ψυχή διαβαίνοντας το μονοπάτι που επιλέγει...

Ποιοι είναι οι άλλοι δρόμοι ? Ποιος είναι ο τελικός προορισμός?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

04/05/2007, 09:59:33
quote:
Ποιοι είναι οι άλλοι δρόμοι ? Ποιος είναι ο τελικός προορισμός?

Αγαπητέ el.elyon, νομίζω πως εξήγησα στο προηγούμενο μήνυμα μου ποιοί μπορεί να είναι οι άλλοι δρόμοι αλλά κι ο τελικός προορισμός.

In anticipation of my resurrection...

04/05/2007, 10:35:51
quote:
Πως μπορείς φίλε elo να πιστεύεις ότι ο εαυτό σου κρύβει την πραγματική αγάπη μέσα σου ? Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι δρόμοι που περπατάς ? Ποιοι είναι αυτοί που σε οδηγούν στο αδιέξοδο? Ποιανού κείμενα διαβάζεις? Δεν κουράστηκες από το χάος, δεν κουράστηκες από το αόριστο, δεν κουράστηκες από τους άλλους δρόμους που σε οδηγούν μακριά από την Αλήθεια, μακριά από τον Ιησού Χριστό;

el.elyon υπάρχουν αρκετές κατηγόριες ανθρώπων ,βάση τα πιστεύω τους.
Επέτρεψε μου όμως να πιάσω μόνο τις δυο κατηγόριες που μας ενδιαφέρουν προσωπικά .
Αυτός που βρίσκει την προσωπική του αλήθεια μέσω μιας διδασκαλίας ( θρησκεία ) γεμίζοντας τον ψυχικό του κόσμο με αγάπη ,ερχόμενη από αυτό που λέμε θεός ,και που το γνωρίζουμε μέσα από εδάφια ( Αγια γραφή ).
Και αυτός που ψάχνει να κατανόηση την προσωπική του αλήθεια ,προσπαθώντας πρώτα να γνωρίσει το ίδιο του το Εγώ του ,χρησιμοποιώντας απλά κάθε αγαθό μέσο , που θα μπορέσει να του δώσει ένα καινούργιο ερέθισμα ,ώστε να ανακαλύψει ακόμα μια κρυμμένη πτυχή της αγάπης (αλήθεια ) που υπάρχει μέσα του .

Ξέρεις φίλε μου η αγάπη (αλήθεια) δεν ανακαλύπτεται σαν δώρο εξ ουρανού ,αλλά πρέπει να ψάξεις να την βρεις μέσα στα ατελείωτα σκοτεινά μονοπάτια του εαυτού σου .
Είναι διαφορετικό να λέμε ότι βρήκαμε την αιώνια πηγή της μιας αλήθειας ,μέσα από μια αντανάκλαση ενός αστείρευτου Ήλιου ,και διαφορετικό να λέμε ότι βρήκαμε και αντικρίσαμε τον ίδιο τον Ήλιο .

pan_thsΜέλος
15/05/2007, 19:08:24
Φιλε Πλατωνα, μηπως αυτοι που αποκαλουμε εμεις "Αγιους" η "γεροντες" ή οπως αλλιως τους ονομαζουν οι αλλες θρησκειες, εχουν κατα καποιο τροπο ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ;
D.P.J. 10Μέλος
16/05/2007, 09:51:19
quote:

Ο Θεός είναι και δίκαιος Θεός. Το να τιμωρείς τον πονηρό είναι δίκαιο. Ποτέ ο Θεός δεν τιμώρησε τον δίκαιο αλλά τον άδικο. Άρα αγαπητέ μου elo ο Θεός δεν είναι μόνο Αγάπη αλλά και Δικαιοσύνη. Η Αγάπη και η Δικαιοσύνη του Θεού συναντηθήκαν στο Σταυρο Του Ιησού Χριστού! Ο Ίδιος ο αναστημένος Κύριος ο Ιησούς Χριστός κήρυξε το ευαγγέλιο σε όλους αυτούς τους πονηρούς που δικαία ο Θεός τότε τους τιμώρησε! Αλλά επειδή ο Θεός αγαπάει όλους τους ανθρώπους, ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε για όλους! Αγάπη και Δικαιοσύνη είναι ο Σταυρος του Ιησού Χριστού! Ο Θεός δεν μπορεί να πάψει να είναι Θεός! Ο Θεός είναι Αγάπη και Δικαιοσύνη! Άρα φίλε μου elo ο Θεός της Αγάπης τιμωρεί επειδή είναι και ο Θεός της Δικαιοσύνης. Κανένας δεν θα τιμωρηθεί άδικα ή επειδή είναι δίκαιος!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Τώρα μεταξύ μας , αυτά τα πιστεύετε ;
Και όσον αφορά την τιμωρία , πως καταλαβαίνεις ότι ο θεός τιμωρεί κάποιον ; Διότι από ότι κυκλοφορεί ευρέως "όποιους αγαπάει ο θεός τους παίρνει μαζί του". Με θαυμάσιο τρόπο είναι αλήθεια : Προσφέροντάς τους μια υπέροχη αρρώστια για να βασανίζονται και να εξαθλιώνονται μέχρι τέλους , παίρνοντας παιδάκια υπό την στοργική του σκέπη (έστω και αποκεφαλίζοντάς τα) , διαλύοντας οικογένειες και τόσα άλλα.
Έβαλα το γνωμικό για να αντικρούσω εκ των προτέρων την άποψη ότι αυτά είναι έργα των ανθρώπων , και ο θεός είναι αμέτοχος (σφυρίζει αδιάφορα για όλα αυτά ;).
Και τελικά πως τιμωρεί κάποιον που το αξίζει ; αφήνοντάς τον να ζει υγιής , ευτυχής , να εξαπατά ίσως τους άλλους ως τα βαθειά γεράματα του μήπως και ....μετανοήσει...(παρόλο που ο θεός ΞΕΡΕΙ ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο) !!!!
Νομίζω ότι προτιμότερο θα ήταν να μην επιμένετε και πολύ οι πιστοί στο θέμα του "δίκαιου θεού" . Μπάζει από παντού , και θα γίνετε μούσκεμα...

19/05/2007, 22:20:10
quote:
Φιλε Πλατωνα, μηπως αυτοι που αποκαλουμε εμεις "Αγιους" η "γεροντες" ή οπως αλλιως τους ονομαζουν οι αλλες θρησκειες, εχουν κατα καποιο τροπο ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ;

Γεια σου pan_ths,

Συγνώμη γιατί άργησα να απαντήσω, αν είχα περισσότερο χρόνο διαθέσιμο για ερωτήσεις, σαν και αυτή που έθεσες, θα το έπραττα αμέσως. Αυτή την περίοδο δεν έχω,(χρονο) δουλεύω όπως εσύ, όπως κάθε άνθρωπος, που οφείλει κατά κάποιο τρόπο να επιβίωση στη Ζωή. Μην νομίσεις πως παραπονιέμαι *(γιατί εργάζομαι), αντίθετα, δεν επιθυμώ κάποιο όρος για να αγιάσω, να γνωρίσω το θεό, η να (ολοκληρωθώ) με βάση κάποιο πρότυπο, (Χριστό, Βούδα, Κρίσνα. Κλπ)

Ας εξετάσουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα, μην τυχόν πέσουμε σε παγίδες, στο αν είναι η όχι κάποιος ολοκληρωμένος.

Ας δούμε προσεχτικά γιατί κάποιος, θέλει να μοιάσει σε κάποιο, να αγιάσει η να γνωρίσει το θεό, και αυτό τον σπρώχνει να πάει να κλεισθεί σε κάποιο μοναστήρι, μακριά από τα επίγεια.
Αυτή σαν πράξη, σε μενα τουλαχιστον λέει, πως (ο κάποιος) δημιούργησε μέσα του μια ιδέα, (μια εικόνα) για το τι είναι (Χριστός, Άγιος, Θεός) διαφορετική από ότι είναι ο ίδιος.

Δηλαδή, ισως δεν του αρέσει ότι είναι ο ιδιος, και προσπαθεί να φτάσει σε κάτι που δεν είναι.

Αν βλέπεις το παιχνίδι που παίζει ο Νους, (άσχετα αν οι πολλοί, το ονομάζουν πνευματικότητα) ουσίαστικα είναι ένα δημιούργημα του Νου, (μια ιδέα), όχι διαφορετική από τις πολλές *(τις καθημερινές, που υπάγονται στο γίγνεσθαι) Π.χ θέλω μια Φερραρι, θέλω μια βίλα, θέλω Σεϋχέλλες και καταχτήσεις, θέλω… θέλω… θέλω…

Έτσι λοιπόν, πιασμένοι σε αυτή την πόλωση, (αυτό που πραγματικά είμαστε/εχουμε και αυτό που θα θέλαμε να είμαστε/εχουμε) δημιουργούμε το είδωλο, (σαν ιδεώδες),. Ο Άγιος, Ο Παισιος, ο Μαραντωνα, που δεν είναι άλλο από μια προβολή του Εαυτού μας (που δεν είναι/εχει) σε κάτι που θα ήθελε να είναι/εχει!

Πρόσεξε τώρα αυτό το σημείο.

Ο Άγιος, Ο Θεός η ανάγκη για ολοκλήρωση, γεννιούνται από κάτι που εμείς αισθανόμαστε πως δεν εχουμε/ειμαστε, βλέπουμε τον εαυτό μας (σαν Κακό, Διάβολο, πιασμένο συνεχώς στα πάθη του) και εκεί γεννιέται το ιδεώδες. Μα το ιδεώδες (το τέλειο που δημιουργούμε) δεν είναι τίποτα άλλο από μια προβολή (αυτού που είναι) με διαφορετικό όνομα!

Και αυτό τον αγώνα, που οι περισσότεροι ονομάζουν Πνευματική πάλη, δεν είναι άλλο, από μια προβολή που διεξάγεται μέσα στη φυλακή του Νου, και αναπόφευκτα οδηγεί σε Πλάνη.

Αν ο Νους δεν ελευθερωθεί από κάθε είδους γίγνεσθαι, πως γίνεται να είναι ολοκληρωμένος?

Όταν μιλάμε για ολοκλήρωση, δεν γίνεται να είναι πράξη θελήσεως, (κάτι που ακολουθούν οι άγιοι), μα παύση της αποσύνθεσης του Νου, και αυτό υπονοεί (και στην πραξη) το τέλος της εσωτερικής σύγκρουσης.

Επίσης θα πει, πως είτε δουλεύεις με τους συνανθρώπους (μέσα στη Ζωή) είτε βρίσκεσαι στα Ιμαλάια, η σε κάποιο όρος, αυτό που είναι (είσαι) έχει υποστεί μεταμόρφωση, που το έξω δεν επηρεάζει, ούτε και διαφέρει... από το μέσα.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 19/05/2007 22:41:39

el.elyonΜέλος
20/05/2007, 16:56:51
Καλησπέρα D.P.J. 10.

quote:
D.P.J. 10: Τώρα μεταξύ μας , αυτά τα πιστεύετε ;
Και όσον αφορά την τιμωρία , πως καταλαβαίνεις ότι ο θεός τιμωρεί κάποιον ; Διότι από ότι κυκλοφορεί ευρέως "όποιους αγαπάει ο θεός τους παίρνει μαζί του".

Ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος αλλά το δώρο του Θεού είναι η αιώνια ζωή!
Φίλε μου εγώ μίλησα για την ημερα εκείνη που ο Θεός θα κρίνει τα πάντα. Από την μια υπάρχει ο μισθός της αμαρτίας και από την άλλη το δώρο του Θεού, ο θάνατος και η αιώνια ζωή! Για αυτήν την τιμωρία μίλησα και όχι για αυτά που ρωτάς. Πρώτα θα ήθελα να σου πω ότι δεν συμφωνώ με αυτό που κυκλοφορεί ευρέως "όποιους αγαπάει ο θεός τους παίρνει μαζί του" γιατί ο Θεός αγαπάει όλους τους Ανθρώπους γιατί ο Ιησούς Χριστός πέθανε για όλους! Το αίμα Του χύθηκε για τις αμαρτίες όλων των Ανθρώπων! Το αίμα Του μπορεί να καθαρίζει τον καθένα που θα ζητήσει συγνώμη από τις αμαρτίες του.

επιστολή προς ΡΩΜΑΙΟΥΣ
Κεφάλαιο 8
«1ʼρα, λοιπόν, δεν υπάρχει πια καμιά περίπτωση καταδίκης για εκείνους που ανήκουν στον Iησού Xριστό και δε ζουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας, αλλά σύμφωνα με την οδηγία του Πνεύματος. 2Γιατί ο νόμος του Πνεύματος, δηλαδή της ζωής με το Xριστό, με ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου. 3Γιατί, αυτό που ήταν ακατόρθωτο για το νόμο, καθότι ήταν ανίσχυρος εξαιτίας της πεσμένης φύσης του ανθρώπου, το πραγματοποίησε ο Θεός στέλνοντας το Γιο του με μορφή όμοια με του αμαρτωλού ανθρώπου, ακριβώς για το πρόβλημα της αμαρτίας, και καταδίκασε την αμαρτία που κατοικεί στη σάρκα, 4έτσι ώστε να εκπληρωθεί η απαίτηση του νόμου για λογαριασμό δικό μας, που δε ζούμε σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας, αλλά σύμφωνα με την οδηγία του Πνεύματος. 5Kαθότι εκείνοι που διατελούν κάτω από την κυριαρχία της σάρκας επιδιώκουν αυτά που επιθυμεί η σάρκα, ενώ εκείνοι που κυριαρχούνται από το Πνεύμα, επιδιώκουν αυτά που θέλει το Πνεύμα. 6Κι οπωσδήποτε οι επιθυμίες της σάρκας ισοδυναμούν με θάνατο, ενώ η καθοδήγηση από το Πνεύμα ισοδυναμεί με ζωή και ειρήνη. 7Γιατί η σάρκα, με τις επιθυμίες της, είναι έχθρα εναντίον του Θεού, καθόσο δεν υποτάσσεται στο νόμο του Θεού, μα ούτε και μπορεί να υποταχτεί. 8Έτσι, λοιπόν, όσοι κυριαρχούνται από τη σάρκα δεν μπορούν να αρέσουν στο Θεό.
9Eσείς, όμως, δεν κυριαρχείστε από τη σάρκα αλλά από το Πνεύμα, αν βέβαια κατοικεί πραγματικά μέσα σας το Πνεύμα του Θεού. Kι αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα του Xριστού, αυτός δεν είναι δικός Tου. 10Aν, όμως, ζει ο Xριστός μέσα σας, τότε το μεν σώμα σας είναι νεκρό για την αμαρτία, ενώ το πνεύμα σας είναι ζωή για τη δικαιοσύνη. 11Kι αν το Πνεύμα εκείνου που ανέστησε τον Iησού από τους νεκρούς κατοικεί μέσα σας, τότε αυτός που ανέστησε το Xριστό από τους νεκρούς, θα δώσει ζωή και στα θνητά σας σώματα με την ενέργεια του Πνεύματός του, που κατοικεί μέσα σας.»

quote:
D.P.J. 10: Με θαυμάσιο τρόπο είναι αλήθεια : Προσφέροντάς τους μια υπέροχη αρρώστια για να βασανίζονται και να εξαθλιώνονται μέχρι τέλους , παίρνοντας παιδάκια υπό την στοργική του σκέπη (έστω και αποκεφαλίζοντάς τα) , διαλύοντας οικογένειες και τόσα άλλα.

επιστολή προς ΡΩΜΑΙΟΥΣ
Κεφάλαιο 8
«15Γιατί δε λάβατε πνεύμα που σας κάνει πάλι δούλους, ώστε να έχετε φόβο, αλλά λάβατε Πνεύμα που σας χαρίζει την υιοθεσία, χάρη στο οποίο και αποκαλούμε το Θεό: «Αββά, Πατέρα!». 16Aυτό το Πνεύμα δίνει τη μαρτυρία του μαζί με το δικό μας πνεύμα πως είμαστε παιδιά του Θεού. 17Kι αφού είμαστε παιδιά του, είμαστε επίσης και κληρονόμοι. Kαι μάλιστα κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Xριστού, αν βέβαια πάσχουμε μαζί του, ώστε και να δοξαστούμε μαζί του. 18Kαι πραγματικά φτάνω στο λογικό συμπέρασμα, πως τα δεινοπαθήματα αυτής της ζωής δε συγκρίνονται με τη μέλλουσα δόξα που θα μας αποκαλυφθεί. 19Aφού ακόμα ο διακαής πόθος της δημιουργίας είναι η προσδοκία της φανέρωσης των γιων του Θεού. 20Γιατί, η δημιουργία υποδουλώθηκε στη ματαιότητα όχι από μόνη της, αλλά επειδή την υπέταξε εκείνος, εφοδιάζοντάς την με την ελπίδα 21ότι κι αυτή η ίδια η δημιουργία θα απελευθερωθεί από την υποδούλωσή της στη φθορά και θα συμμετάσχει στην ελευθερία της δόξας των παιδιών του Θεού. 22Tο ξέρουμε, άλλωστε, πως ολόκληρη η δημιουργία συστενάζει και συμπάσχει μέχρι και τώρα. 23Kι όχι μόνο αυτή, αλλά ακόμα κι εμείς που έχουμε δοκιμάσει την αρχική εμπειρία του Πνεύματος, ακόμα κι εμείς οι ίδιοι στενοχωρούμαστε εσωτερικά, καθώς προσδοκούμε με πόθο την τελική αποκατάστασή μας σαν παιδιά του Θεού, δηλαδή την απολύτρωση του σώματός μας. 24Γιατί σωθήκαμε με την ελπίδα της τελικής απελευθέρωσης. Όμως ελπίδα για κάτι που το βλέπει κανείς τώρα, δεν είναι ελπίδα - γιατί αν ένα πράγμα το βλέπει κάποιος για ποιο λόγο να το ελπίζει; 25Eπομένως, αφού ελπίζουμε ν’ αποκτήσουμε εκείνο που δε βλέπουμε, το προσδοκούμε καρτερικά.
26Aλλά και το Πνεύμα επίσης μας συμπαραστέκεται στις αδυναμίες μας, γιατί εμείς δεν ξέρουμε πώς να προσευχηθούμε καθώς πρέπει, όμως το ίδιο το Πνεύμα μεσιτεύει για μας στο Θεό με ανέκφραστους στεναγμούς. 27Παράλληλα, εκείνος που διερευνάει τις καρδιές ξέρει ποια είναι η επιθυμία του Πνεύματος, αφού μεσιτεύει για λογαριασμό των αγίων σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. 28Kαι ξέρουμε, βέβαια, πως σ’ εκείνους που αγαπούνε το Θεό, όλα συντελούν για το τελικό καλό τους. Σ’ αυτούς, δηλαδή, που τους έχει καλέσει ο Θεός σύμφωνα με την πρόθεσή του. 29Γιατί όσους προγνώρισε, αυτούς και προόρισε να λάβουν τη μορφή του Γιου του, έτσι ώστε αυτός - ο Xριστός - να είναι ο Πρώτος ανάμεσα σε πολλά αδέλφια. 30Kι αυτούς που προόρισε, αυτούς και κάλεσε. Kι αυτούς που κάλεσε, αυτούς και δικαίωσε. Kι αυτούς που δικαίωσε, αυτούς και δόξασε. 31Ποιο, λοιπόν, θα πρέπει να είναι το συμπέρασμά μας απ’ όλα αυτά; Aν ο Θεός είναι με το μέρος μας, ποιος είναι εκείνος που θα στραφεί εναντίον μας; 32Kαι μάλιστα αυτός που δε λυπήθηκε τον ίδιο του το Γιο, αλλά τον παρέδωσε στο θάνατο για χάρη όλων μας, πώς επίσης μαζί μ’ αυτόν δε θα μας χαρίσει τα πάντα; 33Ποιος θα κατηγορήσει τους εκλεκτούς του Θεού; O Θεός είναι αυτός που μας δικαιώνει. 34Συνεπώς, ποιος είναι αυτός που μας κατακρίνει; Eκείνος που πέθανε, και μάλιστα αναστήθηκε, είναι ο ίδιος ο Xριστός, ο οποίος και είναι στα δεξιά του Θεού, ο οποίος και μεσιτεύει για μας. 35Eπομένως, ποιος θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Xριστού; Θλίψη ή στενοχώρια; ή διωγμός; ή πείνα; ή γύμνια; ή κίνδυνος; ή μαρτυρικός θάνατος; 36Όπως λέει η Γραφή: “Για χάρη σου μας θανατώνουν όλη τη μέρα. Θεωρηθήκαμε σαν πρόβατα για σφάξιμο!” 37Όμως μέσα απ’ όλα αυτά τα δεινά βγαίνουμε περισσότερο κι από νικητές μέσω εκείνου που μας αγάπησε! 38Γιατί έχω πειστεί πια απόλυτα, πως ούτε θάνατος, ούτε ζωή, ούτε άγγελοι, ούτε αρχές, ούτε εξουσίες, ούτε παρόντα, ούτε μέλλοντα, 39ούτε όσα βρίσκονται ψηλά, ούτε όσα βρίσκονται στα βάθη, κι ούτε κάποιο άλλο διαφορετικό δημιούργημα θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, που εκδηλώθηκε μέσω του Xριστού Iησού, του Kυρίου μας.»

Τα παραπάνω είναι η Αλήθεια και όχι αυτό που εσύ παρουσιάζεις!

Γιατί πράγματι τίποτα δεν μπορεί να με χωρίσει από την Αγάπη του Θεού! Και το Μέτρο της Αγάπης του Θεού είναι μονο ο Σταυρος του Ιησού Χριστού!!! Δεν μπορείς να Αναστηθείς αν πρώτα δεν Πεθάνεις! Δεν μπορείς να Πεθάνεις αν πρώτα δεν Σταυρωθείς! Και δεν μπορείς να πας στο Σταυρό αν πρώτα δεν περάσεις από την Γεθσημανή και πεις στον ουράνιο Πατερα, ας γίνει το θέλημα Σου και όχι το δικό μου! H Αλήθεια είναι ότι Eκείνος:
επιστολή προς ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
Κεφάλαιο 2

«6ο οποίος, παρόλο που είχε την ιδιαίτερη μορφή του ως Θεός, εντούτοις δε θεώρησε την ισότητά του με το Θεό σαν κάτι από το οποίο θα μπορούσε να αρπαχτεί, 7αλλά κένωσε τον εαυτό του και πήρε τη μορφή δούλου, αποκτώντας την εμφάνιση του ανθρώπου. Kι όταν πια πήρε το ανθρώπινο σχήμα, 8ταπεινώθηκε αυτόβουλα, υποτασσόμενος ως το σημείο να δεχτεί ακόμα και να πεθάνει, και μάλιστα να πεθάνει στο σταυρό! 9Γι’ αυτό και ο Θεός τον υπερύψωσε και του χάρισε αξίωμα ανώτερο από κάθε άλλο αξίωμα, 10έτσι ώστε στο αξίωμα του Iησού να υποταχτούν όλες οι ουράνιες και επίγειες και καταχθόνιες δυνάμεις, 11και κάθε γλώσσα να ομολογήσει ότι Kύριος είναι ο Iησούς Xριστός, και να δοξάζεται έτσι ο Θεός Πατέρας!»

Αυτό το έκανε από Αγάπη για σένα φίλε μου! Eσυ πως ανταποκρίνεσαι στην Αγάπη Του? Eσυ πως ανταποκρίνεσαι στο δώρο του Θεού για σένα? Ποια θα είναι η απόφαση σου, τι θα επιλεγείς? Το μισθό της αμαρτίας ή το δώρο του Θεού?
Τον θάνατο ή την αιώνια ζωή?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

21/05/2007, 13:56:37
Προς Παύλου εκ Ταρσού. (Απάντηση επιστολών)

quote:
επιστολή προς ΡΩΜΑΙΟΥΣ
Κεφάλαιο 8
«1ʼρα, λοιπόν, δεν υπάρχει πια καμιά περίπτωση καταδίκης για εκείνους που ανήκουν στον Iησού Xριστό και δε ζουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας, αλλά σύμφωνα με την οδηγία του Πνεύματος. 2Γιατί ο νόμος του Πνεύματος, δηλαδή της ζωής με το Xριστό, με ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου.

Και τι γινεται αγαπητέ Παύλε σε όσους δεν ανήκουν πουθενα, σε οσους ζουν αρμονικά με το Θειο, και αισθάνονται ελεύθεροι τοσο εσωτερικά, οσο και από κάθε εντολή?

Μήπως το πνεύμα δεν δίνει οδηγίες, μα τις επικαλούνται το σκηνικό που επιμελημένα έχτισες στο όνομα του?

Αυτό που καταδίκασε τον Ελληνισμό, να ζει στο φόβο και στην επιφάνεια ενός πιστεύω, για κάποια μελλοντική κρίση, και που αν δεν κάνουμε όσα μας λες, είμαστε καταδικασμένοι στην Αμαρτία?

Παύλο αγκάλιασες ποτέ σου μια γυναίκα?

Πράξη αγάπης δεν είναι Παύλε?

Στην αγάπη δίνεις! Δίνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου, για να γεννηθεί κάτι Νέο. Εκεί βασίζεται η ΖΩΗ, και που αν δεν το σκέφτηκες ποτέ μισογύνη μας, χωρίς….δεν θα είχες και εσύ γεννηθεί.

Δεν κατάλαβες ποτέ σου Παύλε εκ Ταρσού, πως όσο ακολουθείς κάποιον, όσο πνευματικός και να είναι, εσύ παραμένεις στο τέλμα της συσσώρευσης, λόγων, κανόνων, και συνηθειών που υπαγορεύει το πιστεύω σου?

quote:
3Γιατί, αυτό που ήταν ακατόρθωτο για το νόμο, καθότι ήταν ανίσχυρος εξαιτίας της πεσμένης φύσης του ανθρώπου, το πραγματοποίησε ο Θεός στέλνοντας το Γιο του με μορφή όμοια με του αμαρτωλού ανθρώπου, ακριβώς για το πρόβλημα της αμαρτίας, και καταδίκασε την αμαρτία που κατοικεί στη σάρκα, 4έτσι ώστε να εκπληρωθεί η απαίτηση του νόμου για λογαριασμό δικό μας, που δε ζούμε σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας, αλλά σύμφωνα με την οδηγία του Πνεύματος.

Τι λε βρε παιδί μου. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί, και το πρόβλημα μας είναι η Αμαρτία. Ο Χριστός έλεγε σε όλους, μη κάνετε ερωτά! Εγώ είχα την εντύπωση, πως έλεγε αγαπάτε αλλήλους.

quote:
5Kαθότι εκείνοι που διατελούν κάτω από την κυριαρχία της σάρκας επιδιώκουν αυτά που επιθυμεί η σάρκα, ενώ εκείνοι που κυριαρχούνται από το Πνεύμα, επιδιώκουν αυτά που θέλει το Πνεύμα. 6Κι οπωσδήποτε οι επιθυμίες της σάρκας ισοδυναμούν με θάνατο, ενώ η καθοδήγηση από το Πνεύμα ισοδυναμεί με ζωή και ειρήνη.

Κάτι τέτοια γράφεις Παύλε, και δημιουργήθηκαν τα μοναστήρια και τα Αγια όρη.
Και αναρωτιέμαι, πως χωρίς έρωτα (κλεισμένοι και απαρνούμενοι την Αμαρτία) θα υπάρξει ΖΩΗ?

Αν δεν κάνεις ερώτα, υπάρχουν απόγονοι?

Βρε Παύλακη, μπας και θέλεις το θάνατο της ανθρωπότητας?

quote:
7Γιατί η σάρκα, με τις επιθυμίες της, είναι έχθρα εναντίον του Θεού, καθόσο δεν υποτάσσεται στο νόμο του Θεού, μα ούτε και μπορεί να υποταχτεί. 8Έτσι, λοιπόν, όσοι κυριαρχούνται από τη σάρκα δεν μπορούν να αρέσουν στο Θεό.

Έλα βρε Παυλο, τα παραλές τώρα.

Εκτός και δεν μας τα έδωσε ο θεός αυτά, (άρα δεν είναι παντοδύναμος ούτε και Σοφός). Αποφάσισε, γιατί πέφτεις σε αντιθέσεις.

quote:
9Eσείς, όμως, δεν κυριαρχείστε από τη σάρκα αλλά από το Πνεύμα, αν βέβαια κατοικεί πραγματικά μέσα σας το Πνεύμα του Θεού. Kι αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα του Xριστού, αυτός δεν είναι δικός Tου.

Και οι προ Χριστού, δεν είναι δικοί του?

Κόλαση τότε ρε Παύλο, μαζί με Πλάτωνα, Πυθαγόρα, Παρμενίδη, Αριστοτέλη, Δημόκριτο, Ηράκλειτο, Σωκράτη, Επίκουρο, Αρίσταρχο, Διογένη, και τόσα ευγενικά και ελευθέρα πνεύματα.

quote:
10Aν, όμως, ζει ο Xριστός μέσα σας, τότε το μεν σώμα σας είναι νεκρό για την αμαρτία, ενώ το πνεύμα σας είναι ζωή για τη δικαιοσύνη. 11Kι αν το Πνεύμα εκείνου που ανέστησε τον Iησού από τους νεκρούς κατοικεί μέσα σας, τότε αυτός που ανέστησε το Xριστό από τους νεκρούς, θα δώσει ζωή και στα θνητά σας σώματα με την ενέργεια του Πνεύματός του, που κατοικεί μέσα σας.»

Αυτά είναι μπαλώματα, κλεμμένα από φιλοσόφους μαλιστα προ Χριστού, τροποποιημένα στην Αρέσκεια και στο δόγμα σας αγαπητέ Παύλε.

quote:
επιστολή προς ΡΩΜΑΙΟΥΣ
Κεφάλαιο 8
«15Γιατί δε λάβατε πνεύμα που σας κάνει πάλι δούλους, ώστε να έχετε φόβο, αλλά λάβατε Πνεύμα που σας χαρίζει την υιοθεσία, χάρη στο οποίο και αποκαλούμε το Θεό: «Αββά, Πατέρα!». 16Aυτό το Πνεύμα δίνει τη μαρτυρία του μαζί με το δικό μας πνεύμα πως είμαστε παιδιά του Θεού. 17Kι αφού είμαστε παιδιά του, είμαστε επίσης και κληρονόμοι. Kαι μάλιστα κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Xριστού, αν βέβαια πάσχουμε μαζί του, ώστε και να δοξαστούμε μαζί του.

Μπαμπάκα, θέλω να δοξαστώ, να υποκλίνονται οι άλλοι στο πέρασμα μου.

Θέλω όλους τους Άθεους και τους Φιλόσοφους, να μου φιλούν το χέρι και να ζητούν συγνώμη!

quote:
18Kαι πραγματικά φτάνω στο λογικό συμπέρασμα, πως τα δεινοπαθήματα αυτής της ζωής δε συγκρίνονται με τη μέλλουσα δόξα που θα μας αποκαλυφθεί.

Λογικότατος! Δεν σας δίνω τώρα τίποτα, μπεστε στο μαντρί, και στο μέλλον θα δείτε! Μονο που η λογική κατοικεί στα γεγονότα, και όχι στις υποθέσεις αγαπητέ Παύλε.

quote:
19Aφού ακόμα ο διακαής πόθος της δημιουργίας είναι η προσδοκία της φανέρωσης των γιων του Θεού. 20Γιατί, η δημιουργία υποδουλώθηκε στη ματαιότητα όχι από μόνη της, αλλά επειδή την υπέταξε εκείνος, εφοδιάζοντάς την με την ελπίδα

Αυτό σκέφτηκε πολύ Παύλε να το γράψεις?

Έλα στο 2007, κοίταξε γύρω σου, είναι γεμάτο από ιούς του θεού. Αλήθεια, η ανθρώπινη ματαιότητα έχει εξαλειφθεί, η την διατηρεί σταθερά αναμμένη η ελπίδα?

quote:
21ότι κι αυτή η ίδια η δημιουργία θα απελευθερωθεί από την υποδούλωσή της στη φθορά και θα συμμετάσχει στην ελευθερία της δόξας των παιδιών του Θεού. 22Tο ξέρουμε, άλλωστε, πως ολόκληρη η δημιουργία συστενάζει και συμπάσχει μέχρι και τώρα. 23Kι όχι μόνο αυτή, αλλά ακόμα κι εμείς που έχουμε δοκιμάσει την αρχική εμπειρία του Πνεύματος, ακόμα κι εμείς οι ίδιοι στενοχωρούμαστε εσωτερικά, καθώς προσδοκούμε με πόθο την τελική αποκατάστασή μας σαν παιδιά του Θεού, δηλαδή την απολύτρωση του σώματός μας. 24Γιατί σωθήκαμε με την ελπίδα της τελικής απελευθέρωσης.

Άσε μας βρε Παύλε, δοκιμάσατε λες το πνεύμα, λες και είναι ο μουσακάς της μητέρας μου.

Το πνεύμα έγινε εμπειρία χρυσό μου? Μάλιστα τεκνό μου! Ανθέ, και καλά κρασιά... Παύλε! Αν και φαίνεται…το λες και μόνος, προσδοκάς το πνεύμα….και θα προσδοκάς!

quote:
Όμως ελπίδα για κάτι που το βλέπει κανείς τώρα, δεν είναι ελπίδα - γιατί αν ένα πράγμα το βλέπει κάποιος για ποιο λόγο να το ελπίζει;

25Eπομένως, αφού ελπίζουμε ν’ αποκτήσουμε εκείνο που δε βλέπουμε, το προσδοκούμε καρτερικά.

Σοφία ορθή! Αναμηνατε στο ακουστικο σας!

quote:
26Aλλά και το Πνεύμα επίσης μας συμπαραστέκεται στις αδυναμίες μας, γιατί εμείς δεν ξέρουμε πώς να προσευχηθούμε καθώς πρέπει, όμως το ίδιο το Πνεύμα μεσιτεύει για μας στο Θεό με ανέκφραστους στεναγμούς.

Οι στεναγμοί σου παυλακο, οφείλονται σε διακαείς πόθους (σαν Σεχ που γράφεις πάρα πάνω). Βλέπεις που δεν τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι?

quote:
27Παράλληλα, εκείνος που διερευνάει τις καρδιές ξέρει ποια είναι η επιθυμία του Πνεύματος, αφού μεσιτεύει για λογαριασμό των αγίων σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. 28Kαι ξέρουμε, βέβαια, πως σ’ εκείνους που αγαπούνε το Θεό, όλα συντελούν για το τελικό καλό τους. Σ’ αυτούς, δηλαδή, που τους έχει καλέσει ο Θεός σύμφωνα με την πρόθεσή του. 29Γιατί όσους προγνώρισε, αυτούς και προόρισε να λάβουν τη μορφή του Γιου του, έτσι ώστε αυτός - ο Xριστός - να είναι ο Πρώτος ανάμεσα σε πολλά αδέλφια.

Μανία σου βρε Παυλακο να είσαι ακόλουθος. Second hand brian, λένε ορισμένοι.

quote:
30Kι αυτούς που προόρισε, αυτούς και κάλεσε. Kι αυτούς που κάλεσε, αυτούς και δικαίωσε. Kι αυτούς που δικαίωσε, αυτούς και δόξασε. 31Ποιο, λοιπόν, θα πρέπει να είναι το συμπέρασμά μας απ’ όλα αυτά; Aν ο Θεός είναι με το μέρος μας, ποιος είναι εκείνος που θα στραφεί εναντίον μας; 32Kαι μάλιστα αυτός που δε λυπήθηκε τον ίδιο του το Γιο, αλλά τον παρέδωσε στο θάνατο για χάρη όλων μας, πώς επίσης μαζί μ’ αυτόν δε θα μας χαρίσει τα πάντα; 33Ποιος θα κατηγορήσει τους εκλεκτούς του Θεού;

Το συμπέρασμα Παυλακο, είναι πως οι Χριστιανοί είναι εκλεκτοί, Και πως ο Θεός σας, είναι πονηρός και άκαρδος!

quote:
O Θεός είναι αυτός που μας δικαιώνει. 34Συνεπώς, ποιος είναι αυτός που μας κατακρίνει; Eκείνος που πέθανε, και μάλιστα αναστήθηκε, είναι ο ίδιος ο Xριστός, ο οποίος και είναι στα δεξιά του Θεού, ο οποίος και μεσιτεύει για μας.

Μεσίτης ο Χριστός? Αν παρω σοβαρα ότι γράφεις Παύλε, πρέπει να σβήσω το Χριστό από Σοφό και φιλόσοφο.

Πως συμβαδίζει η μεσιτεία, με το αγάπα τον πλησίον σου ως Εαυτόν?

quote:
35Eπομένως, ποιος θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Xριστού; Θλίψη ή στενοχώρια; ή διωγμός; ή πείνα; ή γύμνια; ή κίνδυνος; ή μαρτυρικός θάνατος; 36Όπως λέει η Γραφή: “Για χάρη σου μας θανατώνουν όλη τη μέρα. Θεωρηθήκαμε σαν πρόβατα για σφάξιμο!”

Αν είναι μεσιτική η αγάπη του, αφού μεσιτεύει, έτσι δεν είπες Παύλο, πολύ φοβάμαι πως είναι τα πάντα παραμυθία, γεννήματα του δικού σου μυαλού!
Αν πάλι μίλησε για κάτι διαφορετικό που αλλού αναφέρεις, (μάλιστα το είπανε ύμνος προς την Αγάπη) κοίταξε τα καλύτερα, γιατί πέφτεις σε σοβαρές αντιφάσεις.

quote:
37Όμως μέσα απ’ όλα αυτά τα δεινά βγαίνουμε περισσότερο κι από νικητές μέσω εκείνου που μας αγάπησε! 38Γιατί έχω πειστεί πια απόλυτα, πως ούτε θάνατος, ούτε ζωή, ούτε άγγελοι, ούτε αρχές, ούτε εξουσίες, ούτε παρόντα, ούτε μέλλοντα, 39ούτε όσα βρίσκονται ψηλά, ούτε όσα βρίσκονται στα βάθη, κι ούτε κάποιο άλλο διαφορετικό δημιούργημα θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, που εκδηλώθηκε μέσω του Xριστού Iησού, του Kυρίου μας.»

Κοίταξε να μην πειστείς Παύλε, μα να τα ζήσεις!

quote:
Γιατί πράγματι τίποτα δεν μπορεί να με χωρίσει από την Αγάπη του Θεού! Και το Μέτρο της Αγάπης του Θεού είναι μονο ο Σταυρος του Ιησού Χριστού!!!

Μούσκεμα τα κάνεις παλι Παύλε!

Έχει Μέτρο η Αγάπη?

Αν έχει, είναι του μυαλού σου Παύλε.

Δες λοιπόν από σήμερα το σταυρό σαν σύμβολο μόνο, που η κάθετος δηλώνει πόνο, αγώνα, άγνοια και σύγκρουση, και η οριζόντια, το Τέλος τους.

quote:
Δεν μπορείς να Αναστηθείς αν πρώτα δεν Πεθάνεις! Δεν μπορείς να Πεθάνεις αν πρώτα δεν Σταυρωθείς! Και δεν μπορείς να πας στο Σταυρό αν πρώτα δεν περάσεις από την Γεθσημανή και πεις στον ουράνιο Πατερα, ας γίνει το θέλημα Σου και όχι το δικό μου!

Τετοια γραφεις και μετα σου παρουσιαζονται μημητες των παθων του Χριστου σε διαφορα μερη. Μάλιστα το Πάσχα, σταυρώνονται κανονικά…με αληθινά καρφιά. Που φτανει η Βλακεια... Τα κάνανε παυλακο, μα δεν έγινε τίποτα.

Δημήτρης ανέβηκε, (στο σταυρο) μήτρος κατέβηκε!

quote:
H Αλήθεια είναι ότι παρόλο που είχε την ιδιαίτερη μορφή του ως Θεός, εντούτοις δε θεώρησε την ισότητά του με το Θεό σαν κάτι από το οποίο θα μπορούσε να αρπαχτεί, 7αλλά κένωσε τον εαυτό του και πήρε τη μορφή δούλου, αποκτώντας την εμφάνιση του ανθρώπου.

Κένωσε τον Εαυτό του. Μάλιστα.

Σκέψου καλύτερα τι έγραψες Παύλο, ΚΕΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Κενώνοντας τον, τη να συνέβη Παύλε?

quote:
Kι όταν πια πήρε το ανθρώπινο σχήμα, 8ταπεινώθηκε αυτόβουλα, υποτασσόμενος ως το σημείο να δεχτεί ακόμα και να πεθάνει, και μάλιστα να πεθάνει στο σταυρό! 9Γι’ αυτό και ο Θεός τον υπερύψωσε και του χάρισε αξίωμα ανώτερο από κάθε άλλο αξίωμα, 10έτσι ώστε στο αξίωμα του Iησού να υποταχτούν όλες οι ουράνιες και επίγειες και καταχθόνιες δυνάμεις, 11και κάθε γλώσσα να ομολογήσει ότι Kύριος είναι ο Iησούς Xριστός, και να δοξάζεται έτσι ο Θεός Πατέρας!»

Εδώ είναι το παραμύθι Παύλο!

Τι ανάγκη έχει ο θεός να δοξαστεί?

Του λείπει μήπως κάτι?