ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγώνες Επιχειρηματολογίας!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Αγώνες Επιχειρηματολογίας!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

amalia48 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
30/04/2009, 14:01:12
quote:
Αλλά αν δε κατανοήσουμε που μας οδηγούν για ποιο λόγο να υπάρχουν;

Μάλλον υπάρχουν για να μας οδηγούν εκεί που πρέπει να πάμε .
helios2012Μέλος
30/04/2009, 15:59:23
Μήπως λέω μήπως, αγαπητέ Open Mind υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι τα πάντα προκαθορισμένα ή/και να έχουν ξανασυμβεί με αποτέλεσμα να βαδίζουμε σε έναν "δρόμο" που έχουμε ξαναβαδίσει και αυτή τη φορά ν'αναγνωρίζουμε τα "σημάδια" που είχαμε "δεί-μαρκάρει" την προηγούμενη φορά όταν προχωρούσαμε στο συγκεκριμένο δρόμο?
30/04/2009, 16:10:30
Όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα!

Ο αδελφός του κολλητού μου με την παρέα του, (5 άτομα) πάντα μετακινιόντουσαν με 2 οχήματα. Μία μηχανή κι ένα αυτοκίνητο.
Πάντα ο αδελφός του ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή του κατόχου της.
Πολύ σπάνια άλλαζε με τον έναν από τους δύο συνεπιβάτες του ΙΧ.
Ενώ ο άλλος συνεπιβάτης του ΙΧ, ποτέ δεν ανέβαινε στη μηχανή γιατί φοβόταν.

Πριν 2 χρόνια περίπου, σε μία από τις βόλτες τους, αυτός που δεν ανέβαινε στη μηχανή γιατί φοβόταν, ζήτησε να ανέβει στη θέση του αδελφού του φίλου μου!
Εκπλάγηκαν και φυσικά του έκαναν το χατίρι.
Στη διαδρομή όμως, τρακάρει η μηχανή (για πρώτη φορά) και ο συνεπιβάτης της (το παιδί που φοβόταν), φεύγει πάνω από τη μηχανή και σκοτώνεται ακαριαία.

Τι να ήταν ο ο ποιο ισχυρός παράγοντας? η τύχη του ενός? ή η ατυχία του άλλου? ή μήπως ο συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων?

Είναι όντως μερικές συμπτώσεις που αν μή τι άλλο σε προβληματίζουν.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

MAYRAΝέο Μέλος
30/04/2009, 16:38:46
Δηλαδή είναι σημάδια που μας οδηγούν στο επόμενο βήμα και κατ’ επέκταση στο τελικό στόχο, άρα πρέπει να καταλάβουμε μέσα από αυτά πιο είναι το επόμενο βήμα ή απλά αναμνήσεις ίσως και προειδοποιήσεις από το παρελθόν

MAYRA13

helios2012Μέλος
30/04/2009, 16:54:21
χμμμμ ενδιαφέρον και το παράδειγμά σου ευρωπαίε...
Πάνω σ'αυτό μπορούμε ν'αναρωτηθούμε, μήπως το παληκάρι που σκοτώθηκε γνώριζε υποσυνείδητα πώς είχε πεθάνει γι'αυτό και είχε μόνιμα έναν ακαθόριστο φόβο?
Και μήπως παρακούωντας το ένστικτό του, έκανε το μοιραίο λάθος επιβεβαιώνοντας το γνωστό "πεπρωμένον φυγείν αδύνατον" με το οποίο είμαστε όλοι "ποτισμένοι"?
Ποιός ξέρει...
MAYRAΝέο Μέλος
30/04/2009, 17:05:16
Η γνώριζε υποσυνείδητα πως ΘΑ (τον τρόπο) πεθάνει και ένιωσε το πλήρωμα του χρόνου σ’αυτή τη ζωή.. καλή συνέχεια.

MAYRA13

helios2012Μέλος
30/04/2009, 18:27:50
quote:

MAYRA:
Η γνώριζε υποσυνείδητα πως ΘΑ (τον τρόπο) πεθάνει και ένιωσε το πλήρωμα του χρόνου σ’αυτή τη ζωή.. καλή συνέχεια.

Ενδιαφέρουσα εκδοχή-ερμηνεία-υπόθεση και αυτή...
Εξάλλου μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και να προβληματιζόμαστε όταν προκύπτουν τέτοια παραδείγματα.
Καλωσήρθες Μαύρα ή Μάιρα ή Μαίρα!

30/04/2009, 18:37:06
quote:
Μήπως λέω μήπως, αγαπητέ Open Mind υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι τα πάντα προκαθορισμένα ή/και να έχουν ξανασυμβεί με αποτέλεσμα να βαδίζουμε σε έναν "δρόμο" που έχουμε ξαναβαδίσει και αυτή τη φορά ν'αναγνωρίζουμε τα "σημάδια" που είχαμε "δεί-μαρκάρει" την προηγούμενη φορά όταν προχωρούσαμε στο συγκεκριμένο δρόμο?

Ναι ενδιαφέρον ερώτημα λοιπόν πιστεύω ότι είναι προκαθορισμένα ορισμένα
Πράγματα όχι όλα και αν κάπως ξεφύγουμε απ το αρχικό σχεδιο πρέπει με κάποιο
Τρόπο να επανέλθουμε στο δρόμο μας εξου και οι συμπτώσεις που μας οδηγούν
Εκεί που πρέπει .
Γενικά πιστεύω ότι έχουμε μια σχετική ελευθερία στις κινήσεις μας αλλα δεν
Μπορούμε να ξεφύγουμε απ την διαδρομή που μας έχει καθοριστεί απλα μπορούμε να την
Κάνουμε πιο ευχάριστη με τις σωστές επιλογές η πιο δυσάρεστη με τις λάθος .

Τώρα στη δεύτερη θεωρία που λες υπαρχει μια θεωρία που λεει ότι επαναλαμβάνονται
Συνεχώς τα γεγονότα μεσα στο χωρο χρονο ειναι πχ σαν παίζουμε σε κάποιο έργο
Που μόλις τελειώσει ξαναπαίζει απ την αρχή μετά .
Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απλα σε κάποιους μένουν
Σαν ανάμνηση κάποια γεγονότα .

Τώρα οσο αφορα τις φοβίες όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για το συμβάν με τη μηχανή
Και εγώ είχα ένα θειο που είχε φοβία με τα αυτοκίνητα φόβονταν να μπαίνει μέσα
Μην του συμβεί κάποιο ατύχημα να φανταστείτε δεν έβγαλε ποτε του δίπλωμα
Τελικά πέθανε σε τροχαίο .

Ίσως τελικά να ξέρουμε από πριν γεννηθούμε το ρολο που θα ενσαρκώσουμε
Και το τέλος που θα έχουμε και σε μερικούς να μην σβήνονται εντελώς αυτά τα στοιχεια .

makforΜέλος
04/05/2009, 08:53:15
καταρχην το οτι γραφει το ιντερνετ δεν παει να πει οτι ειναι 100% σωστο , αυτο ειναι πιστευω αποδεκτο απο ολους , ειδικα απο αυτους που γνωριζουν εκ των εσω τι ειναι το ιντερνετ και πως λειτουγρει , πχ μπορω σε μια ιστοσελιδα μου να γραψω οτι θελω , δε παει να πει οτι ειναι σωστο!!!

οσο αφορα τις ιστοριες ειναι γεγονος οτι ενα μερος τους εχει να κανεις με πιθανοτητες και στατιστικες ενω ενα αλλο μερος με την συναισθηματικη κατασταση των "ηρωων" τους κατα την εξελιξη και τελος υπαρχει και η περιπτωση να μην εγιναν ακριβως οπως εχουν μεταφερθει , ειδικα ιστοριες 30,50 και 100 χρονων ... εδω κατι που συμβαινει σημερα και ακουμε 10 για να μη πω 100 εκδοχες ... κανεις δεν μπορει να αμφισβιτησει το τυχαιο ή τη συμπτωση αλλα κατα την αποψη μου αυτα ανηκουν στον χωρο των πιθανοτητων

επισης υπαρχει και μια ακομη αποψη για αυτες τις ιστοριες που αφορα την περιγραφη τους ως αστικοι μυθοι (Οι αστικοί μύθοι αποτελούν ιστορίες ή θρύλους -- συνήθως φανταστικών -- γεγονότων που διαδίδονται μαζικά. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ευρέως διαδεδομένες παραπληροφορίες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα δημιουργήματα της φαντασίας, καθώς αρκετοί μύθοι στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Κάποιοι αστικοί μύθοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια με μικρές παραλλαγές. Για τη διάδοση τους είναι συνήθης η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.... http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82 , http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_myth )

στην ιστορια με το ατυχημα και το χειροφρενο , καποιος που ειναι σε πανικο δεν ειναι καθολου απιθανο να ξεχασει να τραβηξει το χειροφρενο ή απο τον πανικο να μη το τραβηξει καλα , μου εχει τυχει και εμενα ευτυχως οχι σε τρακαρισμα και επισης χωρις συνεπειες περα απο μια γρατζουνια του προφυλακτηρα, στην ιστορια με τους κεραυνους , υπαρχει ανθρωπος που εχει δεχτει δεκαδες κεραυνους , ευτυχως για αυτον μενει ζωντανος και το παραδοξο παρα μενει πως γινεται να χτυπανε μονο αυτον απο την αλλη ηταν ενας ανθρωπος που του αρεσε να κυκλοφορει στους αγρους και λοφους της περιοχης του κατι που το εδινε παραπανω πιθανοτητες αλλα και παλι ειναι παραξενο

αυτο με το κενεντυ το εχω διαβασει και εγω πριν απο πολλα χρονια και πραγματι προκαλει μεγαλη εντυπωση , ειτε ειναι αληθινο ειτε οχι , να μη ξεχναμε οτι οι φημε λενε οτι ο συληφθεις ουδεμια σχεση ειχε με το φονο!!!!!

οι συμπτωσεις ή δεν ξερω πως αλλιως να τις ονομασω , πραγματι προκαλουν την σκεψη μας , ειδικα περιπτωσεις σαν του νεαρου που επελεξε τελευταια στιγμη να αναιβει στην μηχανη , μια ιστορια που εχω ακουσει και εγω απο φιλους και για διαφορα ατυχηματα ... δεν ξερω εαν ειναι γραφτο ή μας οδηγουν καπου , αποψη μου ειναι πως οχι εκτος εαν υπαρξουν αποδειξεις για το αντιθετο , σιγουρα ομως μας λενε για το απροβλεπτο που θα πρεπει να εχουμε κατα νου στις ενεργειες μας , πχ η πιθανοτητες να χτυπησεις με μια μηχανη ειναι μεγαλες εαν η ηλικια σου ειναι αναμεσα 15-25 η πιθανοτητα θανατου με μηχανη ακομη μεγαλυτερη , εντος των αστικων κεντρων ειδικα αθηνα-θεσσαλονικη η πιθανοτητα ανεβαινει κιαλλο , μετα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες , ποτο-μεθη , συναισθηματικη κατασταση και τελος υπαρχει και η περιπτωση με ολες τις αντιστοιχες παραμετρους αυτου που προκαλει το ατυχημα οταν δεν ειναι ο μοτοσυκλετιστης ... συνεχιζοντας με το οδοστρωμα , το φωτισμο , ενα φορουσαν κρανος και δερματινα ... και παει μακρυα η βαλιτσα

οταν συμβαινει ή ακουμε για ενα ατυχημα , εστιαζουμε κυριως στο συναισθηματικο , δεν δινουμε σημασια στις λεπτομεριες και φυσικα στο δειγμα μεσα στο οποιο συμβαινει το γεγονος , πχ εχουμε ποσες ιστοριες με συμπτωσεις ? ποσες? 100 ? 1000? 100.000 ??? στα 200.000.000 αμερικανων εαν παρω την αμερικη ή τα 1 ,2 6 δις αναλογα την εποχη , σε βαθος χρονου 100 ετων , οι ιστοριες συμπτωσεων ειναι ΤΟΣΟ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ που θα μπορουσαν πιθανον να εξηγηθουν μεσα απο στατιστικους κανονες ως πιθανες σειρες συμβαντων.

MAYRAΝέο Μέλος
04/05/2009, 12:42:05
Ναι μπορεί να είναι τυχαία γεγονότα δε νομίζω ότι το αποκλείει κάνεις αλλά χωρίς να το αφήνουμε στη τύχη του εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να μην είναι. Σκέψου ότι πολλά πειράματα κατέληξαν σε θεωρίες λόγο της συχνότητας του ίδιου αποτελέσματος.

MAYRA13

NASAROYTAKIΜέλος
12/12/2009, 09:44:17
εδω δεν ταιριαζει το 'η ιστορια επαναλαμβανεται'??

http://img209.imageshack.us/img209/7339/pirates007.jpg

virgoΝέο Μέλος
02/03/2004, 14:21:51

"Αβυσσος η ψυχή της γυναίκας"!!!! λένε συνέχεια οι άντρες!!!

Γιατί άραγε??
Τους είναι δυσνόητο ότι η ψυχή είναι μια και όμοια με την δικη τους???

Διαφορά..... καμια!!!!

Μπορείτε άραγε να σκεφτείτε όπως μια γυναίκα??
Μόνο τότε θα την κατανοήσετε και θα αγγίξετε την απόμακρη κατά τα άλλα για σας "άβυσσο" και θα την αγαπήσετε πραγματικά!!!!

Αντέχετε.... να αγαπήσετε πραγματικά και συνάμα δυνατά??

Είστε έτοιμοι? Τι λέτε???

virgo

Just_A_ManΜέλος
02/03/2004, 15:18:52
Για να αγαπήσει κάποιος αληθινά θα πρέπει να απαρνηθεί το ΕΓΩ του. Η μόνη αληθινή αγάπη είναι αυτή που μας ενώνει με ανιδιοτέλεια.

Οι κραδασμοί της Αγάπης του καλού μας Admin κάτι μου λέει ότι θα ξεκλειδώσει όλα τα topics της Virgo.

Είθε όλοι οι άνθρωποι να γεμίσουν οι καρδίες τους με ανιδιοτελή Αγάπη.

Με αγαθή Αγάπη.
Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

oneiric1Μέλος
02/03/2004, 15:31:33
Έχω αντέξει ν’ αγαπήσω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, κάποιον που δεν άξιζε ούτε στο ελάχιστο, κι’ ας «έπιασα πάτο».

Θα το έκανα ξανά........?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

Just_A_ManΜέλος
02/03/2004, 16:04:48
Σε ευχαριστούμε Admin για τα δώρα Ζωής. Τα Δώρα Αγάπης.

Η Αγάπη χωρίς Διάκριση για όλους τους Ανθρώπους
για όλα τα θέματα τους είναι αυτή που μας ανυψώνει.

Με αγαθή Αγάπη.
Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

sweet_roseΝέο Μέλος
02/03/2004, 18:19:13
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.....
Ο ΠΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ..ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΠΑΤΟ..ΔΕΝ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΑΛΛΟΥ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ...

lencolasΜέλος
03/03/2004, 03:34:45
Η ΑΓΑΠΗ...ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..
ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΑΓΑΠΗ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ...
ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ...
ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

03/03/2004, 04:04:49
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΗ (?) VIRGO EINAI TOY JUST A MAN ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ Η ΨΥΧΗ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕΣ ΠΑΤΟ ΕΣΥ ΦΙΛΗ ΟΝΕΙΡΙΚ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΟΥ. ΕΚΕΙΝΟΣ (-Η) ΕΧΑΣΕ.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
GRETEL