- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν ξέρω τι φταίει.Δεν είμαι σε θέση να διακρίνω ή να γνωρίζω το αν είναι μεροληπτικοί οι συντονιστές ή όχι.Το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι ότι θέλω ένα φόρουμ που να μην είναι ξέφραγο αμπέλι από την μια και-συγγνώμη για την λέξη αλλά είναι η μόνη που με εκφράζει αυτή την στιγμή-σφιχτόκωλο από την άλλη.
Και ας σταματήσουν κάποια στιγμή κάποιοι να λένε ότι γίνεται επίθεση ή προσπάθεια εξόντωσης του χριστιανισμού!Έχει καταντήσει κλισέ πια...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Ο 9% 'δημοκρατικά εκλελεγμένος' αρχιεπίσκοπος κατηγόρησε ελληνόφωνη και τουρκική μια εφημερίδα επειδή παρουσίασαν στοιχεία για σχέδιο προεδρικού-εκκλησίας να ελέγξουν τα ΜΜE! Και που είσαστε ακόμα. Θέλει να κάνει και σχολεία τώρα σαν και αυτά που έχουμε τόσο καιρό είναι απομιμήσεις. Μεσαίωνας.com

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider’
Edited by - Sagaviper on 20/08/2007 12:55:32
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:Φίλε el.elyon, επειδή μου διέφυγε η ερώτησή σου και δεν απάντησα , οφείλω να ζητήσω πρώτος εγώ συγνώμη .
el.elyon
Φίλε sesostris πριν μερικές μέρες σου έκανα μια ερώτηση. Επειδή μπορεί να μη τη διάβαζες σε ξαναρωτώ : “Θα ήθελα να σε ρωτήσω αγαπητέ μου, όταν κάποιος σου ζητάει συγνώμη εσύ τι κάνεις?”
Και τώρα η απάντηση στην απορία σου . Φίλτατε οι όποιες αντιπαραθέσεις μου , ακόμα και αν καμιά φορά είναι έντονες , δεν γίνονται ποτέ με μίσος προς τον συνομιλητή μου όσο και αν διαφωνούμε , οπότε επειδή η αντιπαράθεση και θεμιτή είναι και δεν μας βλάπτει σαν άτομα , δεν υπάρχει και λόγος συγνώμης και συγχωρήσεως ει μη μόνο λεκτικά για λόγους καλής συμπεριφοράς .
Υπήρξαν όμως και φορές στο παρελθόν , ευτυχώς ελάχιστες , που ορισμένοι από φθόνο έβλαψαν κακόβουλα και εσκεμένα είτε εμένα προσωπικά είτε την οικογένειά μου γενικότερα . Γι'αυτούς τους ανθρώπους η λέξη συγνώμη είναι για μένα ανύπαρκτη , όπως και αυτοί .
Δεν υπάρχει οδός επιστροφής !
quote:
sesostris: Φίλτατε οι όποιες αντιπαραθέσεις μου , ακόμα και αν καμιά φορά είναι έντονες , δεν γίνονται ποτέ με μίσος προς τον συνομιλητή μου όσο και αν διαφωνούμε , οπότε επειδή η αντιπαράθεση και θεμιτή είναι και δεν μας βλάπτει σαν άτομα , δεν υπάρχει και λόγος συγνώμης και συγχωρήσεως ει μη μόνο λεκτικά για λόγους καλής συμπεριφοράς .
Αγαπητέ ζητάς συγνώμη όταν θεωρείς ότι πρέπει να ζητάς συγνώμη! Η απορία μου ήταν όταν σου ζητάνε συγνώμη, εσύ τι κάνεις?
Όταν κάποιος μου ζητάει συγνώμη τότε αυτόματα λαμβάνει αυτό που ζήτησε!
quote:
sesostris: Υπήρξαν όμως και φορές στο παρελθόν , ευτυχώς ελάχιστες , που ορισμένοι από φθόνο έβλαψαν κακόβουλα και εσκεμένα είτε εμένα προσωπικά είτε την οικογένειά μου γενικότερα . Γι'αυτούς τους ανθρώπους η λέξη συγνώμη είναι για μένα ανύπαρκτη , όπως και αυτοί .
Δεν υπάρχει οδός επιστροφής !
Αγαπητέ δεν θα ήθελα να σχολιάσω γιατί το θέμα είναι καθαρά προσωπικό.
quote:
sesostris: quote:
Φίλε el.elyon, επειδή μου διέφυγε η ερώτησή σου και δεν απάντησα , οφείλω να ζητήσω πρώτος εγώ συγνώμη .
Αγαπητέ μου Sesostris εκτιμώ ότι απάντησες. Ευχαριστώ!
(Δεν υπάρχει λόγος φίλε να ζητήσεις συγνώμη επειδή σου διέφυγε η ερώτηση μου)
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Χριστόδουλος"
Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή,
"Ξεπεράστηκε ήδη το πρώτο στάδιο της εκεί παραμονής του, δηλαδή περί του αν ο οργανισμός του θα ήταν θετικός σε μεταμόσχευση ζωτικού οργάνου ή όχι. Ακολουθεί η ανεύρεση μοσχεύματος και η επιτυχής επέμβαση".
Οι προσευχές των πιστών προς τον Θεό, έχουν επικεντρωθεί πλέον, στην ανεύρεση του κατάλληλου μοσχεύματος. Όλος ο Ελληνικός λαός αισιοδοξεί, ότι ο Θεός, θα δείξει ακόμη μεγαλύτερη αγάπη σε κάποιον άλλον υπερτυχερό (οδηγώντας τον με γλυκύτητα στον θάνατο) και που θα διαθέτει το υγειές και κατάλληλο μόσχευμα που χρειάζεται ο αρχιεπίσκοπος.
Η πληροφορία που θέλει τον Χριστόδουλο να μην δέχεται το μόσχευμα εκείνο, που δεν ανήκει σε Χριστιανό Ορθόδοξο, αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Τον αρχιεπίσκοπο δεν τον ενδιαφέρει, ούτε εάν ο δότης είναι εγκληματίας, ούτε άθεος, ούτε ακόμη και εάν αυτός είναι παγανιστής. Δεν τον ενδιαφέρει ποιός θα πεθάνει για να ζήσει αυτός, άν έχει παιδιά ή άν είναι νέος για παράδειγμα. Η ποιότητα του νεκρού δεν τον ενδιαφέρει. Δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια ο Χριστόδουλος κι αυτό είναι λογικό. Αυτό που τον ενδιαφέρει αυτή την στιγμή, είναι μόνο το μόσχευμα αυτό καθ΄αυτό.
Ζητείται ένας νεκρός με το κατάλληλο μόσχευμα και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Βέβαια και όπως αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις, ο αρχιεπίσκοπος θα ευχαριστήσει τον νεκρό (όποιος κι αν είναι αυτός) για την ευγενή καλοσύνη του.
Παγανιστικοί κύκλοι πάντως, συμβουλεύουν όσους δεν θα ήθελαν με τίποτα να γίνουν δότες για τον αρχιεπίσκοπο, να αποφύγουν τα τροχαία και τις αρρώστιες αυτήν την εποχή, για να μην βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να τους ευχαριστεί ο αρχιεπίσκοπος για την καλοσύνη τους.
Λένε, ότι εάν ο ασθενής πληρώνει καλά, τότε, δεν ρωτούν ποτέ τους νεκρούς, εάν δέχονται να γίνουν δότες ή όχι.
Σε καφετέρια του χωριού μου, κάποιος, την ώρα που στην τηλεόραση έπαιζαν οι ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης την αναχώρηση του αρχιεπισκόπου στο Μαϊάμι, είπε το εξής και με προβλημάτισε...
"Ποιός ξέρει, ποιό παλληκάρι θα σφάξουνε για να ζήσει ο Μακαριότατος..."
Κάποιος του ζήτησε να γίνει ποιό σαφής.
"...υπάρχουν άρρωστοι και πεινασμένοι άνθρωποι, είπε, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα..."
Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχει και αυτή η απόλυτη σιγουριά του νοσοκομείου ότι το μόσχευμα θα βρεθεί έγκαιρα, κάτι που με προβληματίζει έντονα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, πιστεύω, εάν ο νεκρός που διαθέτει το κατάλληλο μόσχευμα δεν είναι δότης, υπάρχει μια ασφαλή οδό για να γίνει, χωρίς να χρειαστεί η "εκτέλεσή του". Αρκεί να διαθέτει ο ασθενής την οικονομική άνεση, όπως ο Χριστόδουλος στην προκείμενη περίπτωση, για να κάνει την προσφορά εκείνη στους φτωχούς συγγενείς του θύματος, που θα κάμψει τους όποιους συναισθηματισμούς τους.
Άλλωστε η Ελληνική κυβέρνηση, που διέθεσε και το προεδρικό αεροπλάνο για την μεταφορά του αρχιεπισκόπου στο Μαϊάμι, καλύπτει εξολοκλήρου το οικονομικό σκέλος χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο Χριστόδουλος (νούμερο ένα ασθενής στον κόσμο) πρέπει να ζήσει και θα ζήσει, με κάθε κόστος.
αναρωτιέμαι, και ερωτώ τους συντονιστές, σε τι εξυπηρετεί τη θεματική ενότητα "ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" η εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και η συστηματική ενασχόληση, από πλευράς Συνοδινού και της παρέας του, με το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου;;
Μήπως το θέμα αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη ενότητα;;

quote:
Ψηλός
Μήπως το θέμα αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη ενότητα;;
Μήπως πρέπει να μετακινηθείς εσύ σε άλλη ενότητα;

macedon