- Πόσο εύκολα μπορείτε να ξεγελαστείτε; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Και όσο για την επιγραφή διαβάζεται καλύτερα άμα την βλέπεις από πλάγια, αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ..![]()

Βρήκα και γω ένα τεστ ![]()
Ποιο από τα δύο τραπέζια είναι μεγαλύτερο;

Σχετικά με τα τραπέζια, εγώ δεν τα βλέπω καν ως τραπέζια.
Μεγαλύτερο πάντως φαίνεται το πρώτο σχήμα.

In anticipation of my resurrection...
Κεραυνέ που είσαι να μας πεις….

Αμάν άσε μια φορά να βρω μια σωστή απάντηση ..

Δείτε την ακόλουθη φωτογραφία:

Όταν βλέπουμε τα τραπέζια στο μυαλό μας δημιουργείται η εντύπωση της προοπτικής που θα είχαμε αν βλέπαμε έναν δρόμο. Σε μια προοπτική απεικόνιση, τα δύο σχήματα από το τεστ της keraynos δε θα έπρεπε να έχουν το ίδιο μέγεθος. Το επάνω θα έπρεπε να είναι μικρότερο, έτσι ώστε να συμπεράνει το μυαλό μας ότι είναι τα ίδια σε μέγεθος. Αν βάλουμε δύο ισομεγέθη τραπέζια το ένα πάνω από το άλλο, θα μας φανεί πως το πιο πάνω (το οποίο για την αντίληψή μας θα φαίνεται ως πιο πίσω, ή ως πιο μακριά από εμάς) είναι μεγαλύτερο από το κάτω.
Ας το δούμε στις παρακάτω φωτογραφίες, στις οποίες έχω χρησιμοποιήσει τον δρόμο και κάποια τραπέζια από την εικόνα της keraynos.
Στην πρώτη περίπτωση, αν και φαίνεται μεγαλύτερο το πιο πάνω (το πίσω) τραπέζιο, και τα δύο είναι ισομεγέθη.
Στη δεύτερη περίπτωση, φαίνονται ισομεγέθη αν και το κάτω τραπέζιο είναι μεγαλύτερο.
Ποιο είναι μεγαλύτερο από τα δύο; (1η περίπτωση)
Ποιο είναι μεγαλύτερο από τα δύο; (2η περίπτωση)
Και τα δύο είναι ίσα: (1η περίπτωση)
Το κάτω είναι μεγαλύτερο από το επάνω: (2η περίπτωση)

Τώρα το πρόσεξα!
Δεν είναι τραπέζια, κρέμες καραμελέ είναι!!!

quote:
Λυπήσου μας δεν αντέχω τόσο γέλιο ακόμα δεν ξύπνησα, μου έφυγε η μασέλα από τα γέλια…

quote:
Σημείωση:
Τώρα το πρόσεξα!
Εγώ το είδα απο την αρχή! μιαμ μιαμ!![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-