- Άγιο Όρος και γέροντες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΤΟΛΗΣ
Μπράβω Πόετ μας εκανες να επισκευτουμε και μεις τον μεγάλο γέροντα. Παντως ενδιαφερόταν πολύ για τον κόσμο ο δρόμος προς το σπιτι του ηταν τοσο περπατημενος ωστε η σκονη ηταν λεπτη σαν την ζαχαρη στα αγιορείτικα λουκουμια. :)
Νασαι καλα
Εξοτ.
για να μην δημοσιευτεί.
Me to theo symvainei ayto poy eipe kapote o pascal"Επειδή υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ανάξιοι της αγάπης του Θεού, θέλησε να τους αφήσει στερημένους από το αγαθό το οποίο δεν θέλουν. Δεν θα ήταν λοιπόν δίκαιο να φανερωνόταν μ’ έναν τρόπο ξεκάθαρα θεϊκό και απολύτως ικανό να πείσει όλους τους ανθρώπους. Αλλά δεν θα ήταν επίσης δίκαιο να ερχόταν μ’ έναν τόσο κρυφό τρόπο, ώστε να μην μπορούν να Τον αναγνωρίσουν εκείνοι που Τον γυρεύουν ειλικρινά…
Υπάρχει αρκετό φως για κείνους που δεν επιθυμούν παρά να Τον δουν, και αρκετό σκοτάδι για κείνους ου έχουν αντίθετη διάθεση"
Σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο με τον Πατέρα Παΐσιο, έζησαν και οι άλλοι δύο Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο Πατέρας Ιάκωβος Τσαλίκης και ο Πατέρας Πορφύριος.
Τι θα μπορούσε να πει κανείς γι' αυτούς;;;
Όσα και να προσπαθήσουμε να πούμε εμείς, θα είναι λίγα.
Υπάρχουν πλήθος καταγεγραμμένων μαρτυριών ανθρώπων απλών αλλά και "σοφών", οι οποίοι γνώρισαν κάποιον από αυτούς τους Πατέρες όταν ήταν εν ζωή, οι οποίες αποτελούν και αποδεικτικά στοιχεία της Αγιότητάς τους.
Φυσικά υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που επιβεβαιώνουν την εις τον Θεόν μεσιτεία των Αγίων Πατέρων ακόμη και τώρα που δεν βρίσκονται εν ζωή.
Πιστεύω και εγώ πως η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους. Είναι οι Φάροι στην Εκκλησία του Χριστού. Η όλη ζωή τους είναι σαν το φώς που δείχνει το δρόμο που οδηγεί προς Αυτόν, Τον Έναν.
Πιστεύω πως ο Θεός τους γέμισε με τη Χάρη Του, έτσι ώστε να βλέπουμε και εμείς οι απλοί άνθρωποι πως, τελικά, είναι δυνατόν κανείς να αποκτήσει κοινωνία μαζί Του, φτάνει να το θελήσει και να το προσπαθήσει.
Πιστεύω πως υπάρχουν και σήμερα αρκετοί πνευματικοί άνθρωποι οι οποίοι και κρατούν τον κόσμο μας με τις προσευχές τους και τις δεήσεις τους στον Κύριο. Δεν τους αρέσει όμως η δημοσιότητα και προτιμούν την ησυχία και την αφοσίωση στο έργο τους.
Κάποτε όταν είχα πάει στο Άγιο Όρος, είμασταν μια παρέα ατόμων, και σε μια συζήτηση με ένα γέροντα μοναχό, κάποιος από την παρέα τον ρώτησε αν υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι και εκτός του κλήρου και των μοναχών. Η απάντησή του ήταν πως υπάρχει νέφος, όπως είπε χαρακτηριστικά, πνευματικών ανθρώπων που ζουν στην έξω, εκτός των μοναστηριών, κοινωνία, και μας ανέφερε και ένα παράδειγμα μιας γυναίκας που ζούσε στα Ιωάννινα.
Είπε επίσης πως ο Θεός δεν μένει ποτέ αμαρτύρητος.
Δεν μένει παρά να τους ψάξουμε και να πάμε εμείς προς αυτούς, πάντα με διακριτικότητα και προσέχοντας να μην τους γίνουμε βάρος και πάντα με αγαθή προαίρεση.
Να εκφράσω και το παράπονό μου, ίσως αντιπροσωπεύοντας και τους άλλους φίλους που ζουν εκτός Ελλάδας, διότι αν και διψούμε, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να γνωρίσουμε και να βιώσουμε από κοντά τέτοιους, θα τολμούσα να πω, Πνευματικούς Γίγαντες.
Ίσως και για αυτόν τον λόγο και μερικοί φίλοι να ζητούν να μάθουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το αν υπάρχουν και που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει κάποιον από αυτούς τουν Πνευματικούς. Βέβαια, ενοείται ότι μέσα σε αυτούς που ζητούν να μάθουν βάζω και την αφεντιά μου.![]()
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 19/06/2005 01:53:46
Το θεμα με τους Πατερες ειναι μεγαλο...εγω δεν εχω γνωρισει προσωπικοτητες του διαμετρηματος παισιου δυστυχως,αλλα δοξα τω Θεω υπαρχουν αρκετοι σπουδαιοι πνευματικοι ανθρωποι σημερα...εχω γνωρισει κατα περιοδους και εγω σπουδαιους πνευματικα ανθωπους και εχω παρει δυναμη..
Παντως οπως και πολλοι αλλοι θα ηθελα να γνωρισω Αγιες προσωπικοτητες..
ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΚΙ ΑΡΝΗΣΙΖΩΟΙ , ΑΠΟΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ , ΘΑΝΑΤΟΛΑΓΝΟΙ
Ας είμαστε προσεκτικοί λοιπόν...

In anticipation of my resurrection...