ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Άγιο Όρος και γέροντες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Άγιο Όρος και γέροντες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Κωστας30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
alexeyev1970Μέλος
03/02/2004, 23:57:55
Μπράβο poet!

SAFΝέο Μέλος
05/02/2004, 15:50:13
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΣΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ΤΟΛΗΣ

exotericaΜέλος
06/02/2004, 02:02:07
Και βεβαια υπαρχουν και σημερα αγιοι. Απλά όσο ζουν κρυβονται γιατί ο σκοπός τους είναι η πανω πόλη και οχι τα μεταβαλόμενα της ζωής.
Μπράβω Πόετ μας εκανες να επισκευτουμε και μεις τον μεγάλο γέροντα. Παντως ενδιαφερόταν πολύ για τον κόσμο ο δρόμος προς το σπιτι του ηταν τοσο περπατημενος ωστε η σκονη ηταν λεπτη σαν την ζαχαρη στα αγιορείτικα λουκουμια. :)
Νασαι καλα
Εξοτ.

qwerty21Νέο Μέλος
06/02/2004, 23:57:47
Σίγουρα υπάρχουν Άγιοι και σήμερα αλλωστε ο π.Παίσιος πέθανε πριν 10 χρόνια αλλα δεν θέλουν να προβάλλονται.Αν ξέρει όμως κανεις κάποιον τέτοιο γέροντα να μας το πεί είτε στο forum είτε με προσωπικό mail
για να μην δημοσιευτεί.

elgreco_Νέο Μέλος
14/06/2005, 06:30:54
h sxesh moy me thn ekklhsia eixe na kanei pantote me to proaylio mikros na paixoyme me to fysokalamo h kamia mpala,,megalos na paroyme to fos na pame na fame thn mageiritsa , os ena shmeio to teleytaio synexizei na isxyei kai shmera.aisthanomai ntroph kai thelo na to allakso ayto.exo zhsei kai go mia empeiria kai malista pio entyposiakh apo ayth poy anefere o poet.Malista apo enan geronta agnosto sto koino,se ena xorio sta voyna(opoy otan eixa paei me ekane megalh entyposh pos ginetai na rxetai tosos kosmos kai o papoylhs na paramenei agnostos).Ekei vrethika me to zori ,tespa.Tha moy peite mono aoristologies mexri tora,tha sas po oti dne thelo na moirasto thn empeiria moy mazi sas .Kai theoro oti ekei ekso kykloforei arketos kosmos me koyfes istories kai empeiries poy poly apla den milaei,polles fores kai oi gerontes dinoyn tetoia symvoylh.Apla grafo gia na po prota apola oti pragmati yparxoyn xarismatikoi gerontes toys opoiys o polys kosmos dne gnorizei,epishs to gegonos oti diavazoyme se ena vivlio kati fovera travhgmeno dne xreiazetai na to eksovelizoyme kateythian kai na xleyazoyme gia fantasioplhktoys toys anthropoys.

Me to theo symvainei ayto poy eipe kapote o pascal"Επειδή υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ανάξιοι της αγάπης του Θεού, θέλησε να τους αφήσει στερημένους από το αγαθό το οποίο δεν θέλουν. Δεν θα ήταν λοιπόν δίκαιο να φανερωνόταν μ’ έναν τρόπο ξεκάθαρα θεϊκό και απολύτως ικανό να πείσει όλους τους ανθρώπους. Αλλά δεν θα ήταν επίσης δίκαιο να ερχόταν μ’ έναν τόσο κρυφό τρόπο, ώστε να μην μπορούν να Τον αναγνωρίσουν εκείνοι που Τον γυρεύουν ειλικρινά…
Υπάρχει αρκετό φως για κείνους που δεν επιθυμούν παρά να Τον δουν, και αρκετό σκοτάδι για κείνους ου έχουν αντίθετη διάθεση"

19/06/2005, 01:50:40
Έχω διαβάσει και εγώ πολλά βιβλία για τον Πατέρα Παΐσιο και δεν κρύβω ότι με έχει ενθουσιάσει η μορφή του και συχνά τον επικαλούμαι στις προσευχές μου (έχω και κάποια από τα βιβλία του).
Σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο με τον Πατέρα Παΐσιο, έζησαν και οι άλλοι δύο Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο Πατέρας Ιάκωβος Τσαλίκης και ο Πατέρας Πορφύριος.
Τι θα μπορούσε να πει κανείς γι' αυτούς;;;
Όσα και να προσπαθήσουμε να πούμε εμείς, θα είναι λίγα.

Υπάρχουν πλήθος καταγεγραμμένων μαρτυριών ανθρώπων απλών αλλά και "σοφών", οι οποίοι γνώρισαν κάποιον από αυτούς τους Πατέρες όταν ήταν εν ζωή, οι οποίες αποτελούν και αποδεικτικά στοιχεία της Αγιότητάς τους.
Φυσικά υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που επιβεβαιώνουν την εις τον Θεόν μεσιτεία των Αγίων Πατέρων ακόμη και τώρα που δεν βρίσκονται εν ζωή.

Πιστεύω και εγώ πως η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους. Είναι οι Φάροι στην Εκκλησία του Χριστού. Η όλη ζωή τους είναι σαν το φώς που δείχνει το δρόμο που οδηγεί προς Αυτόν, Τον Έναν.
Πιστεύω πως ο Θεός τους γέμισε με τη Χάρη Του, έτσι ώστε να βλέπουμε και εμείς οι απλοί άνθρωποι πως, τελικά, είναι δυνατόν κανείς να αποκτήσει κοινωνία μαζί Του, φτάνει να το θελήσει και να το προσπαθήσει.

Πιστεύω πως υπάρχουν και σήμερα αρκετοί πνευματικοί άνθρωποι οι οποίοι και κρατούν τον κόσμο μας με τις προσευχές τους και τις δεήσεις τους στον Κύριο. Δεν τους αρέσει όμως η δημοσιότητα και προτιμούν την ησυχία και την αφοσίωση στο έργο τους.
Κάποτε όταν είχα πάει στο Άγιο Όρος, είμασταν μια παρέα ατόμων, και σε μια συζήτηση με ένα γέροντα μοναχό, κάποιος από την παρέα τον ρώτησε αν υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι και εκτός του κλήρου και των μοναχών. Η απάντησή του ήταν πως υπάρχει νέφος, όπως είπε χαρακτηριστικά, πνευματικών ανθρώπων που ζουν στην έξω, εκτός των μοναστηριών, κοινωνία, και μας ανέφερε και ένα παράδειγμα μιας γυναίκας που ζούσε στα Ιωάννινα.
Είπε επίσης πως ο Θεός δεν μένει ποτέ αμαρτύρητος.

Δεν μένει παρά να τους ψάξουμε και να πάμε εμείς προς αυτούς, πάντα με διακριτικότητα και προσέχοντας να μην τους γίνουμε βάρος και πάντα με αγαθή προαίρεση.

Να εκφράσω και το παράπονό μου, ίσως αντιπροσωπεύοντας και τους άλλους φίλους που ζουν εκτός Ελλάδας, διότι αν και διψούμε, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να γνωρίσουμε και να βιώσουμε από κοντά τέτοιους, θα τολμούσα να πω, Πνευματικούς Γίγαντες.
Ίσως και για αυτόν τον λόγο και μερικοί φίλοι να ζητούν να μάθουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το αν υπάρχουν και που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει κάποιον από αυτούς τουν Πνευματικούς. Βέβαια, ενοείται ότι μέσα σε αυτούς που ζητούν να μάθουν βάζω και την αφεντιά μου.

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 19/06/2005 01:53:46

nikostheaterΜέλος
19/06/2005, 15:42:52
Παιδια,συγχαρητηρια στον/στην qwerty21 για το ομορφο θεμα..επιτελους ενα θεμα που για τους γνωστους λογους καποιοι πηγαν να το ναρκοθετησουν αλλα δοξα τω θεω δεν "επεσε"αδοξα..
Το θεμα με τους Πατερες ειναι μεγαλο...εγω δεν εχω γνωρισει προσωπικοτητες του διαμετρηματος παισιου δυστυχως,αλλα δοξα τω Θεω υπαρχουν αρκετοι σπουδαιοι πνευματικοι ανθρωποι σημερα...εχω γνωρισει κατα περιοδους και εγω σπουδαιους πνευματικα ανθωπους και εχω παρει δυναμη..
Παντως οπως και πολλοι αλλοι θα ηθελα να γνωρισω Αγιες προσωπικοτητες..
kixe35Νέο Μέλος
14/06/2006, 03:38:38
ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ,ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΛΙ, ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ "ΓΕΡΟΝΤΟΛΑΤΡΕΙΑ"-ΠΡΩΣΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΠΟΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ "ΠΗΓΗ" ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ, ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΘΕΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΞΙΩΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΨΥΧΩΝ!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!
AINEIAN06Μέλος
14/06/2006, 04:00:01
ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ
ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΚΙ ΑΡΝΗΣΙΖΩΟΙ , ΑΠΟΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ , ΘΑΝΑΤΟΛΑΓΝΟΙ
14/06/2006, 08:49:38
Φίλε μου ΑΙΝΕΙΑΝ06, νομίζω πως θα ήταν καλό να μην καταφεύγουμε ούτε σε γενικεύσεις ούτε να καταλαμβανόμαστε από το συναίσθημα μας.
Ας είμαστε προσεκτικοί λοιπόν...

In anticipation of my resurrection...