ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

spirit31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
RinpocheΝέο Μέλος
12/12/2003, 09:56:24
Ώστε παιδιά τόσο ευγενείς και καλλιεργημένες ψυχές ήταν οι σαμουράι; Και εγώ νόμιζα ότι έκοβαν το κεφάλι του τελευταίου χωρικού για πλάκα.

Αυτό είναι που λέμε να καταπίνεις την τροφή (μύθο στην προκειμένη περίπτωση) αμάσητη.

ΊασπιςΝέο Μέλος
12/12/2003, 21:03:05
Γειά σας ξανά. Spirit πολύ ωραίο το άρθρο . Το είχα διαβάσει κι εγώ πριν από καιρό. Δεν ήξερα ότι ήταν αυτή η πηγή σου.
Αυτά που εγώ μπορώ να καταλάβω από την Πολιτεία του Πλάτωνα, όταν μιλάει για τις τάξεις και τις αρετές που αντιστοιχούν στην κάθε μια, είναι ότι η σοφροσύνη είναι η βασική αρετή (που αναπτύσουν οι γεωργοί- έμποροι), απαραίτητη για να ανήκει κάποιος στην πολιτεία εκείνη. Την σοφροσύνη την καταλαβαίνω σαν ''σώας τας φρένας'' δηλάδη το να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι, με το όνομά τους, κι όχι όπως θα ήθελες να είναι. Αυτή μηπώς δεν είναι και η ικανότητα που πρέπει να έχουν όσοι ασχολούνται με το εμπόριο και την γη; Να στηρίζονται στα γεγονόταν και όχι στο πως θα ήθελαν να είναι τα πράγματα. Οι πολεμιστες, αφού έχουν αναπτύξει ήδη αυτή την αρετή, -γι' αυτό άλλωστε είναι και πολεμιστές- χρειάζεται να αναπτύξουν την ανδρεία. Για να μπορούν να πολεμούν , να αντιμετωπίζουν και να νικούν, τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς τους εχθρούς. Μήπως οι φοβίες μας, η δειλία, το βόλεμα, η τσιγκουνιά, η τεμπελιά και πολλά άλλα του συναφιού αυτού , δεν είναι εσωτερικοί εχθροί όλων μας; Αν δουμε την πολιτεία κάτω από αυτό το συμβολικό πρίσμα, τι να σας πω παιδιά... εγώ έχω ανακαλύψει, χιλιάδες , φοβερά πράγματα!!!
Χ'αρηκα πολύ που υπάρχει ανταπόκρηση στο θέμα αυτό γιατί και εμένα με ενθουσιάζει.
Ίασπις

spiritΜέλος
16/12/2003, 12:00:24
Καλημερα,εδω ξανα στον δρομο του πολεμιστη και ο καθενας απο εμας μονος του να ψαχνει τις ριζες της υπαρξης του προσπαθωντας να εναρμονιστη με το ΟΛΟ.
Οι δρομοι πολλοι,και οι διδασκαλιες ακομη πιο πολλες...
αλλα το ερωτημα ειναι το ιδιο αφου η καταληξη ειναι στο 0 πως μπορουμε να αποφυγουμε την αισθηση ματαιοτητας της ΥΠΑΡΞΗΣ;
ισως με την εκμηδενιση της ατομικοτητας του εγω,αλλα αυτο ειναι δυσκολο και χρειαζεται αυτοπειθαρχια και ελεγχο των επιθυμιων,σταθερο προσανατολισμο και συγκροτημενη προσωπικοτητα σε συνδυασμο με την ΕΥΘΥΝΗ που αναλαμβανουμε να πραγματωσουμε στο δρομο του πολεμιστη,στο δρομο της γνωσης στα πολλαπλα επιπεδα της υπαρξης μας.

Αναφερεις φιλε osiris myth:[ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ, ΑΝΔΡΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΑΝΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ, ΣΟΦΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ κ.α. ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΑΝΙΚΟ.]

Πιστευης πως ειναι ευκολο να κατακτησης ολες αυτες της ΑΡΕΤΕΣ,δηλαδη ΣΟΦΙΑ,ΘΑΡΡΟΣ,ΔΥΝΑΜΗ,ΑΝΔΡΕΙΑ,ΚΤΛ;

Εγω νομιζω πως ειναι αγωνας δρομου μεγαλων αποστασεων.
Ενω η ανιδιοτελεια ειναι μια ευθεια ευκολη,και αυτονοητη,οπως η ΠΡΟΣΦΟΡΑ,προσφερω χωρις να περιμενω ανταποδοση,βεβαια υπαρχει και η αλλη παραμετρος αυτη της αχαριστιας η της αδιαφοριας.
Αλλα πιστευω πως μπορουμε να βρουμε τον δρομο μακρυα απο βερμπαλισμους με μονο προσανατολισμο την καρδια μας.

Φιλη και συντοπιτισσα Ιασπις χαιρομαι που εισαι εδω ,καπου αναφερεις:[Την σοφροσύνη την καταλαβαίνω σαν ''σώας τας φρένας'' δηλάδη το να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι, με το όνομά τους, κι όχι όπως θα ήθελες να είναι.]

Για την σωφροσυνη που ειναι απαραιτητη στον δρομο του πολεμιστη,δηλαδη η ορθη φρονηση,η συνεση η αισθηση του μετρου,η γνωση των δυνατοτητων μας οδηγει ασφαλως σε αποφυγη ασκοπων ενεργειων.

ΟΜ

dsm

Edited by - spirit on 16/12/2003 12:02:19

Edited by - spirit on 16/12/2003 12:02:59

Edited by - spirit on 16/12/2003 12:12:05

ΊασπιςΝέο Μέλος
17/12/2003, 01:26:47
Χαιρετώ ξανά αυτή την ωραία παρέα.
Αναρωτιόμουν και θα ήθελα να ρωτήσω , τι είναι αυτό που κάνει έναν πολεμιστή , να γίνει πολεσμιστής. Τι είναι αυτό που τον κάνει να αναγνωρίσει τον εαυτό του και να ξεκινήσει να ζει στο μονοπάτι του εσωτερικού πολέμου. Αλήθεια, με τι πολεμάμε; Με τον εαυτό μας; Γιατί ; Για να βρούμε τον εαυτό μας; Παράξενο, ε;
Αλήθεια, Spirit, τι είναι αυτό που μας κάνει συντοπίτες;
Ίασπις

osiris_mythΜέλος
17/12/2003, 01:51:28
quote:
Πιστευης πως ειναι ευκολο να κατακτησης ολες αυτες της ΑΡΕΤΕΣ,δηλαδη ΣΟΦΙΑ,ΘΑΡΡΟΣ,ΔΥΝΑΜΗ,ΑΝΔΡΕΙΑ,ΚΤΛ;

OXI ΑΓΑΠΗΤΗ SPIRIS, ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΒΘΟ [ΕΓΩ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΑ], ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΑΡΧΕΓΩΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΦΩΣ.ΑΠΛΑ ΞΕΧΩΡΗΣΑ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ, ΧΡΗΜΑ ,ΔΟΞΑ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ [ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΠΕΞΩ]. ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΝΕ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΙΑ.....

spiritΜέλος
20/12/2003, 05:41:33
καλημερα,διαβαζοντας την αρχικη σελιδα του ΦΟΡΟΥΜ εχει εκει μεσα στα υπολοιπα ενδιαφερωντα θεματα και ενα αρ8ρο για τον ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ,ετσι τα βηματα μου μ εφεραν εδω,για μια ακομη φορα.

Ιασπις ευλογα τα ερωτηματα σου:
[Αναρωτιόμουν και θα ήθελα να ρωτήσω , τι είναι αυτό που κάνει έναν πολεμιστή , να γίνει πολεσμιστής. Τι είναι αυτό που τον κάνει να αναγνωρίσει τον εαυτό του και να ξεκινήσει να ζει στο μονοπάτι του εσωτερικού πολέμου. Αλήθεια, με τι πολεμάμε; Με τον εαυτό μας; Γιατί ; Για να βρούμε τον εαυτό μας; Παράξενο, ε;]

Iσως το πρωτο πραγμα που γινεται,ειναι η αφυπνιση,και αυτο βεβαια γινεται μερικες φορες ξαφνικα ΑΠΟ ΕΝΑ (ΤΥΧΑΙΟ)γεγονος,η απο καποιο συγκλονιστικο βιωμα,που μπορει να μας κανει αδυναμους για μια στιγμη,αλλα αυτο καθ αυτο το γεγονος ειναι μονο η ΑΦΟΡΜΗ και η αιτια για την ΑΦΥΠΝΙΣΗ,του εσωτερου εαυτου.

Σιγουρα αυτο δεν μπορει να συμβει σε χαρακτηρες οι οποιοι ειναι δεσμιοι της ΥΛΗΣ,και μονο αυτης.
Ακομη πιστευω,πως ο δρομος του πολεμιστη δεν σταματα ποτε και απαιτει αυτοθυσια μερικες φορες,καθως επισης και αγνοτητα της βαθυτερης ψυχικης ουσιας.

Πολεμωντας και σκοτωνοντας τον παλιο ευατο και δημιουργωντας εναν καινουργιο,ΛΑΜΠΕΡΟ ΕΥΑΤΟ,η ασπιδα του πολεμιστη,η γνωση,και η πειθαρχια που αποκταμε μας κανουν πολυ πιο δυνατους...σε οποιο σημειο και να ειμαστε.

Τοτε αναγνωριζουμε την συμπαντικη μας υπαρξη,απελευθερωνουμε το ΦΩΣ που κρυβουμε μεσα μας,μακρυα απο μικροτητες και εγωισμους,γινεται η θεαση μας(αναγνωριση)στα ανωτερα πεδια υπαρξης δηλαδη κανουμε μια προσεγγιση του ΘΕΙΟΥ-ΘΕΙΚΟΥ μας ΕΙΝΑΙ,της βαθυτερης ουσιας μας,μεσα απο τον δρομο του πυρρος ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ.

ΥΓΕΙΑ.
Ηρθα απο την λαμψη παω πισω στην λαμψη...
ΟΜ

dsm

spiritΜέλος
02/01/2004, 14:56:20
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΛΤΕΚΩΝ
Στην Βορεια Αμερικη,μια τελειως ξεχωριστη παραδοση ειχε δημιουργησει τον πιο γνωστο ισως σημερα Δρομο του Πολεμιστη,αυτον που εγινε γνωστος μεσα απο τα βιβλια του Καρλος Καστανεντα που γνωρισε τεραστια απηχηση στην Δυση τα τελευταια τριαντα χρονια.
Ο Καστανεντα ηταν αυτος που πρωτος εκανε δημοσια γνωστη την παραδοση των Τολτεκων,η τον Δρομο της Γνωσης των Ινδιανων Γιακι,μεσα απο τα βιβλια του,στα οποια ο δασκαλος του, ο Ινδιανος Δον Χουαν,τον μυει στο απαιτητικο και δυσκολο μονοπατι της μυστικης γνωσης που κατειχε απο τα παναρχαια χρονια η φυλη του.

Τα βιβλια του Καστανεντα δημιουργησαν ενα ολοκληρο ρευμα και τα τελευταια χρονια εκαναν την εμφανιση τους και ορισμενοι αλλοι συγχρονοι συνεχιστες και εκφραστες της αρχαιας παραδοσης των Τολτεκων.Απο αυτους ενας απο τους πιο σημαντικους,ειναι σημερα ο Τεουν Μαρες,που ισχυριζεται οτι εχει επιφορτιστει απο τους συντροφους του Τολτεκους πολεμιστες με το καθηκον να παρουσιασει στην ανθρωποτητα ολη τη διδασκαλια των Τολτεκων σε μια σειρα βιβλιων,απο τα οποια εχουν εκδοθει στα Ελληνικα μεχρι τωρα δυο,Η Επιστροφη των Πολεμιστων και Η Κραυγη του Αετου,ενω τον Οκτωβριο του 2003 αναμενεται το τριτο βιβλιο της σειρας με τιτλο Ο Δρακος της Γνωσης.

Στα βιβλια του Μαρες συναντουμε ολες τις γνωστες εννοιες και τεχνικες του Καστανεντα,οπως τη νηφαλιοτητα,τη μη πραξη,το σβησιμο της προσωπικης ιστοριας,το σταματημα του εσωτερικου διαλογου,το ονειρεμα και την παραφυλαξη,που ολες εστιαζονται στην τελικη δυνατοτητα μας να μετακινησουμε το σημειο συναρμογης της αντιληψης μας,απο την ακαμπτη μεχρι τωρα θεση του σε νεες θεσεις πανω η μεσα στο φωτεινο κουκουλι μας,ωστε να ευθυγραμμισουμε νεα ενεργειακα πεδια και να επιτυχουμε ετσι νεες αντιληψεις και δυνατοτητες-θετοντας σαν σκοπο μας την απολυτη ελευθερια και διαχωριζοντας τον εαυτο μας,σε αυτο το σημειο,απο εκεινους τους(αδερφους)μας που δελεαζονται απο την Δυναμη καθεαυτη και πεφτουν στις παγιδες της,θυσιαζοντας την ελευθερια τους για τον λεγομενο Δρομο της Υψηλης Περιπετειας(;;)
Κατα τον Μαρες ο ανθρωπος πρεπει να διεκδικειση την πνευματικη του κληρονομια και την δυναμη του.

Πρεπει να ακολουθησει συνειδητα το Δρομο του Πολεμιστη η τον Δρομο της Ελευθεριας και να πραγματωσει τις διδασκαλιες της τολτεκικης παραδοσης,αρνουμενος το ρολο του (θυματος)και τον εγλωβισμο του στην κοσμοθεωρηση που του εχει επιβαλλει η κοινωνικη του διαμορφωση.

Πρεπει να αντιμετωπισει δημιουργικα τις προκλησεις στην ζωη του παιρνοντας τα δωρα της δυναμης που εχουν αυτες να του προσφερουν,ετσι ωστε να μπορεσει να πραγματωσει το πληρες δυναμικο του σαν ενα (μαγικο ον του συμπαντος).
Συνφωνα με τον Μαρες,ο πολεμιστης πρεπει επισης να καλλιεργησει μια υγιη εγρηγορση οσον αφορα την παρουσια του θανατου του,ετσι ωστε να τον χρησιμοποιει για να ζει στην(ακρη)η στις παρυφες της ζωης,οπου η ζωη ανανεωνεται συνεχως,ζωντας πληρως στο εδω και τωρα και οχι περιμενοντας το αυριο,οπως εχουν διδαχθει οι περισσοτεροι απο μας να κανουμε στην συγχρονη κοινωνια,αναμενοντας το (λαχειο)η τη μαγικη ραβδο που θα μας απαλλαξει απο τις δυσκολιες μας και θα δωσει ενα νεο συναρπαστικο νοημα στη ζωη μας.

Μια αλλη σημαντικη εννοια που αναφερει ο Μαρες για τον Τολτεκο πολεμιστη ειναι η εννοια των καθρεφτων,δηλαδη οτι ο κοσμος γυρω μας αντικατοπτριζει απλως την παρελθουσα,τωρινη η μελλοντικη συμπεριφορα μας,κι επομενος οι αλλοι ανθρωποι γυρω μας,τη συμπεριφορα των οποιων μπορει να κατακρινουμε,μας δειχνουν απλως τα ελαττωματα μας πανω στα οποια πρεπει να εργαστουμε για να τα ξεπερασουμε.Οταν καταφερουμε να τα ξεπερασουμε,τοτε θα απομακρυνθουν με καποιο απροσμενο τροπο απο τη ζωη μας αυτα τα ατομα που καθρεφτιζαν προηγουμενος αυτες τις αδυναμιες μας.

Η σωστη χρησιμοποιηση της εννοιας των καθρεπτων σταματα επισης την οποιαδηποτε επικριση απο μερους των αλλων.
Μια βασικη εννοια στην οποια επιμενει ο ιδιος ειναι η αλληλεπιδραση,η αλληλοεξαρτηση και το αλληλενδετο της ζωης μας που εξαφανιζει καθε επιπλαστη φαινομενικη διακριση μας και απομονωση μας απο τους αλλους συνανθρωπους μας η τα αλλα πλασματα της Φυσης γυρω μας.

Με τη βοηθεια της αλληλεξαρτησης ολης της ζωης ο πολεμιστης της ελευθεριας,παρολο που δεν μπορει να επιβαλλει σε κανεναν να αλαξει,ανυψωνοντας ο ιδιος τον εαυτο του,ανυψωνει και τους αλλους γυρω του,βοηθωντας ετσι τα μεγιστα στην αλλαγη και την προοδο του περιβαλλοντος του.

Τελος ιδιαιτερη εμφαση δινει Ο Μαρες στο οτι ο πολεμιστης πρεπει να μαθει να ακουει την ΚΑΡΔΙΑ του και να την ακολουθει με εμπιστοσυνη,διοτι ειναι η ΠΥΛΗ προς τη σιωπηλη γνωση και την αμεση επαφη με τον ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.Το ακουσμα αυτο της καρδιας δεν ειναι μια ρομαντικη εννοια,αλλα μια πραγματικη ικανοτητα που πρεπει να εξασκηθει και να κατακτηθει απο απο τον πολεμιστη.
Προυποθετει προφανως την περιστολη της λογικης και το σταματημα του εσωτερικου διαλογου,θυμιζοντας μας ετσι το αποφθεγμα(η πρωτη σκεψη ειναι η καλυτερη σκεψη)του θιβετανικου Δρομου του Πολεμιστη.

ΥΓΕΙΑ.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ειναι μαθηματικος και ερευνητης-συγγραφεας.
Απο τις εκδοσεις Αρχετυπο κυκλοφορουν τα βιβλια του ΟΙ Κυριαρχοι του Κοσμου.Αντιβαρυτητα,Ιερη Γεωμετρια και Υποχ8ονια Μυστηρια.

OM

dsm

osiris_mythΜέλος
07/01/2004, 02:12:54
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΝΚΙΣ ΧΑΝ...............

10/03/2004, 00:44:38

ειμαι νεο μελος στο esoterica και αποψε μου υπεδειξαν το συγκεκριμενο θεμα, για το οποιο ενδιαφερομαι αφου ακολουθω στη ζωη μου το μονοπατι του πολεμιστη.

χαρηκα πολυ που καποιος επισημανε πως η εννοια του πολεμιστη δεν ειναι αποκλειστικα Ινδιανικη αντιληψη.

παντα ενιωθα πως ολα τα μονοπατια της γνωσης εχουν κοινες συνισταμενες και ιδιο προορισμο.

ο ανθρωπος της γνωσης βαδιζει στο μονοπατι του οπως ο πολεμιστης παει στον πολεμο...

με σεβασμο, με φοβο, με αποφασιστικοτητα και σε διαρκη επιφυλακη.

σεβεται τον εαυτο του, τις πραξεις του, την γνωση που προσπαθει να αποκτησει.

εχει φοβο, γιατι αντιμετωπιζει το Αγνωστο, και οποιος δεν φοβαται γινεται απερισκεπτος - ο φοβος του γινεται συμμαχος και οχι εχθρος του.

ειναι αποφασισμενος για το ο,τι πραττει, και δεν μετανιωνει γιατι οι πραξεις του εχουν σκοπο.

βρισκεται σε διαρκη επιφυλακη, παραφυλαγοντας το περιβαλλον του αλλα και τον εαυτο του καθε στιγμη.

το να ζει σαν πολεμιστης εχει ως αποτελεσμα μια αψογη ζωη, πραγμα που του δινει την δυναμη που χρειαζεται για να γνωρισει το Αγνωστο.

ναστε καλα

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

spiritΜέλος
12/03/2004, 09:29:03
Καλως ηρθες jonniebegood,στο Εσωτερικα και στον δρομο του Πολεμιστη,στον δρομο της σοφιας.
Κι ενα αποσπασμα απο τον Παολο Κοελο απο το εγχειριδιο του πολεμιστη του φωτος:Ολοι οι δρομοι του κοσμου οδηγουν στην καρδια του πολεμιστη,αυτος βυθιζεται διχως δισταγμο στο ποταμι των παθων που κυλαει δισχιζοντας τη ζωη.
Ο πολεμιστης γνωριζει πως ειναι ελευθερος να επιλεξει οτι επιθυμει.
Οι αποφασεις του λαμβανονται με θαρρος,νηφαλιοτητα και καμια φορα με μια δοση τρελας.
Δεχεται τα παθη του και τα ζει εντονα.Ξερει πως δεν ειναι απαραιτητο να παραιτηθει απο τον ενθουσιασμο της κατακτησης.
Δεν χανει ομως ποτε το βλεμματου τα πραγματα που εχουν διαρκεια και τους στερεους δεσμους που δημιουργηθηκαν μεσα στον χρονο.
Ενας πολεμιστης ξερει να ξεχωριζει το παροδικο απο το μονιμο.
ΟΜ

GEORGE DΜέλος
13/03/2004, 04:35:23
ΚΑΗΜΕΡΑ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΗ ΠΡΟΣΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΙΒΗ-ΕΡΕΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΕΥΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ,ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΩ,ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ-ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΑΙΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΨΥΧΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ,
ΠΟΥ ΓΕΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ,ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΗΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ

ΠΡΟΣΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΙΔΑΧΗ ΣΑΣ

ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ