ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Marios_160 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
06/07/2006, 16:19:25
Τοξικά χημικά συνέχεια...

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η απειλή αυτή αλλά και ποιά είναι η θέση του ανθρώπου απέναντι στην τακτική που την προκαλεί.

Ο δεκάλογος του καταναλωτή φαίνεται μια καλή λύση?

1 Αγοράζω βιολογικά προϊόντα, όταν είναι δυνατό.
2 Πλένω και ξεφλουδίζω φρούτα και λαχανικά πριν τα καταναλώσω.
3 Αποφεύγω τη χρήση εντομοκτόνων στο σπίτι και στον κήπο.
4 Αποφεύγω κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Διαλέγω φρέσκα, κατεψυγμένα ή αφυδατωμένα προϊόντα αντί κονσερβών.
5 Αποφεύγω τρόφιμα που ήρθαν σε επαφή με PVC.
6 Χρησιμοποιώ μη-πολυανθρακικά μπιμπερό. Ο θηλασμός είναι η καλύτερη επιλογή.
7 Ανοίγω τα παράθυρα για τον αερισμό του σπιτιού και αποφεύγω τα αποσμητικά χώρου.
8 Χρησιμοποιώ καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον.
9 Αγοράζω σαπούνια, σαμπουάν και καλλυντικά που δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα και μόσχους.
10 Χρησιμοποιώ χρώματα, βερνίκια και κόλλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές ενώσεις ή επιλέγω υδατοδιαλυτά υλικά.

συνεχίζεται...

Edited by - allzzaro on 06/07/2006 17:49:51

07/07/2006, 16:23:57
Toξικά χημικά συνέχεια...

Ακολουθεί η μαύρη λίστα…

Προϊόντα βινυλίου (χλωριωμένα πλαστικά PVC)
Προϊόντα πολυουρεθάνης
Προϊόντα εξηλασμένης πολυστερίνης (XPS)
Προϊόντα που περιέχουν ενώσεις μολύβδου
Προϊόντα που περιέχουν κρεωζοτέλαιο
Προϊόντα αμιάντου
Προϊόντα που περιέχουν φορμαλδεΰδη
Προϊόντα που περιέχουν ενώσεις του χλωρίου
Προϊόντα (όπως πλαστικά, χρώματα, καλλυντικά) που περιέχουν φθαλικές
ενώσεις
Προϊόντα (όπως απορρυπαντικά, ρούχα, χρώματα) που περιέχουν
ενεανυλφαινόλες και συγγενείς ενώσεις
Προϊόντα (όπως καλλυντικά και απορρυπαντικά) που περιέχουν μοσχοξυλένιο ως
αρωματικό πρόσθετο
Απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού με φωσφορικά άλατα
Προϊόντα (υφάσματα, χαλιά, έπιπλα, ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια) που
περιέχουν βρωμιούχους επιβραδυντές καύσης
Προϊόντα (όπως καλλυντικά, οδοντόκρεμες, καθαριστικά) που περιέχουν
triclosan ως αντιβακτηριακό παράγοντα
Προϊόντα (όπως ρούχα, υφάσματα, χαλιά, παιδικές πάνες, αθλητικά παπούτσια,
υφαλοχρώματα, προϊόντα περιποίησης προσώπου) που περιέχουν οργανικές
ενώσεις του κασσιτέρου
Προϊόντα που περιέχουν φθοριούχες ενώσεις
Προϊόντα που περιέχουν ουσίες με ιδιαίτερα υψηλό ‘δυναμικό υπερθέρμανσης’
(Global Warming Potential –GWP), όπως είναι για παράδειγμα το εξαφθοριούχο
θείο [SF6] σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και οι υδροφθοράνθρακες [HFCs] σε
συστήματα ψύξης και κλιματισμού
Προϊόντα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

συνεχίζεται...

Edited by - allzzaro on 07/07/2006 17:40:52

07/07/2006, 18:50:32
allzzaro

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
07/07/2006, 19:37:08
Τρισαγαπητέ φίλε ΕΛΑΧΙΣΤΕ

Σκοπός μου, δεν είναι μόνο να ενημερώσω τα αγαπητά μέλη που διαβάζουν το τόπικ αυτό για τα ``τοξικά χημικά``.
Αν ...το τόπικ αυτό εχει να κάνει με ``Βότανα - διατροφή και υγεία`` πάντα σε ολα τα πόστ, προσπαθώ να περάσω και την ``εσωτερική αντίληψη``.

Ετσι και στο θέμα αυτό με τα ``τοξικά χημικά`` θα έχουμε και ενα σχόλιο σχετικά με το πως ο ανθρωπος αντιμετωπίζει αυτό το θέμα αλλά και μια αντιμετώπιση απο μια αλλη οπτική γωνία.
Αξίζει να περιμένετε να ολοκληρώσω ... και θα ήθελα και τη γνώμη σου .. οχι μόνο τη δική σου φυσικά..
Μόνο δώστε μου χρόνο...

Edited by - allzzaro on 07/07/2006 19:40:01

07/07/2006, 19:54:01
Toξικά χημικά συνέχεια...

Μήπως οι 50 εντολές που προτείνει η Greenpeace??

1. Αποφεύγετε τις συσκευασίες µιας χρήσης.
2. Αποφύγετε όλα τα προϊόντα αμιάντου.
3. Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
4. Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως µε νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
5.Προτιμήστε ανεμιστήρες οροφής αντί των ενεργοβόρων
κλιματιστικών.
6. Χρησιμοποιήστε στα ψώνια σας µία πάνινη τσάντα αντί
για πλαστική.
7. Αντικαταστήστε το συμβατικό σας ντους µε ένα μοντέλο μικρότερης ροής νερού.
8. Ανακυκλώστε το λάδι μηχανής του αυτοκινήτου σας. Δώστε το στο συνεργείο και µην το ρίχνετε στην αποχέτευση.
9. Προτιμάτε να αγοράζετε αναψυκτικά σε επιστρεφόμενα γυάλινα μπουκάλια.
10. Αν χρειάζεστε είδη ξυλείας απαιτείστε πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι δεν προέρχονται από αρχέγονα δάση.
11. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν
φωσφορικά άλατα.
12. Τοποθετήστε ένα πλαστικό μπουκάλι στο καζανάκι της τουαλέτας σας, για να μειώσετε την ποσότητα νερού που κατακρατάται στο καζανάκι.
13. Βάλτε ηλιακό θερμοσίφωνα.
14. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης: λεωφορεία, τρένα, μετρό, τραμ, τρόλεϊ, ποδήλατα
ή ...περπάτημα
15. Υποστηρίξτε τις τοπικές αγορές αγροτικών προϊόντων.
16. Χρησιμοποιήστε µη λευκασμένα φίλτρα καφέ.
17. Πειραματισθείτε µε τα χορτοφαγικά γεύματα κατά προτίμηση βιολογικής προέλευσης.
18. Μειώστε τα απορρίµµατα προτού ακόμη αγοράσετε τα προϊόντα,προτιμώντας αυτά με μικρή και φιλική προς το
περιβάλλον συσκευασία
19. Προτιμήστε τα οικονομικά “πράσινα” ψυγεία. Σώστε το όζον και το κλίμα της Γης.
20. Εάν σχεδιάζετε ένα καινούργιο σπίτι, συμπεριλάβετε στα κατασκευαστικά σχέδια συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.
21. Αναζητήστε το λογότυπο της ανακύκλωσης στα προϊόντα που αγοράζετε.
22. Αποφύγετε τα χλωριωμένα πλαστικά PVC.
23. Μαζέψτε το νερό της βροχής σε κουβάδες και χρησιμοποιήστε το για
πότισμα των φυτών σας. Έτσι, εξοικονομείτε νερό είτε από το δημοτικό
δίκτυο είτε από πηγάδια.
24. Προτιμήστε τα καταστήματα που προωθούν συγκεκριμένα προγράμματα
ανακύκλωσης.
25. Μην αγοράζετε προϊόντα που προέρχονται από ζώα ή φυτά που
κινδυνεύουν µε εξαφάνιση (www.cites.org)
26. Τα βράδια του χειμώνα κλείνετε τα πατζούρια και τις κουρτίνες για να κρατήσετε τη ζέστη στο χώρο σας.
27. Χρησιμοποιήστε επαναχρησιµοποιούµενα δοχεία για την αποθήκευση
τροφών στο ψυγείο σας αντί να τις καλύπτετε µε αλουμινόχαρτο.
28. Η ποδηλασία βοηθάει στη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης, συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιβραδύνει το “φαινόμενο του θερμοκηπίου”.
29. Φυτέψτε ένα δέντρο.
30. Ανακυκλώστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά.
31. Εάν αποφασίσετε να φάτε σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού (fast food), ζητάτε πάντα επαναχρησιμοποιούμενα πιάτα και ποτήρια. Ούτως ή άλλως πάντως, ξανασκεφτείτε το αν βρίσκεστε στον κατάλληλο χώρο.
32. Χρησιμοποιήστε λεβάντα για το σκώρο. Αποφύγετε τα τοξικά εντομοκτόνα.
33. Επιλέξτε, όπου είναι δυνατόν, υδροχρώματα και όχι λαδομπογιές.
34. Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε, ανακυκλώστε.
35. Αποφύγετε τα χημικά εντομοκτόνα. Χρησιμοποιείστε λεβάντα για την
καταπολέμηση του σκώρου.
36. Μη ξεχνάτε να σβήνετε όσα φώτα δεν σας χρειάζονται.
37. Αντί για κλιματιστικές συσκευές, αξιοποιήστε τις δυνατότητες φυσικού δροσισμού.
38. Προτιμάτε χαρτιά που δεν έχουν προηγουμένως υποστεί λεύκανση µε
χλώριο.
39. Προτιμάτε να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
40. Μην αφήνετε άσκοπα τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας ανοιχτές.
41. Μην αφήνετε την τηλεόραση, το στερεοφωνικό ή άλλες ηλεκτρικές
συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand-by). Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε
πόση ενέργεια καταναλώνουν σε αυτή την κατάσταση.
42. Μην αγοράζετε ψάρια πολύ μικρού μεγέθους. Δώστε µία ευκαιρία στη φύση να αναπαραχθεί.
43. Φροντίστε για τη συντήρηση του λέβητα-καυστήρα στο σπίτι σας δυο φορές το χρόνο. Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα.

44. Προτιμήστε «έξυπνα» παράθυρα με διπλά τζάμια για εξοικονόμηση
ενέργειας.
45. Μειώστε, όσο αυτό είναι δυνατό, την κατανάλωση χαρτιού και υλικών
συσκευασίας.
46. Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο στην μπανιέρα.
47. Αν ασχολείστε µε την καλλιέργεια της γης, αποφύγετε τη χρήση του
βρωµιούχου μεθυλίου.
48. Αποφύγετε όλα τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο ή παράγωγά του.
49. Διαµαρτυρηθείτε και μποϋκοτάρετε τις εταιρίες που προβάλλουν οικολογικό προσωπείο, συχνά διαφημίζοντας δήθεν «πράσινα» προϊόντα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
50. Υποστηρίξτε τη Greenpeace.

συνεχίζεται...

Edited by - allzzaro on 07/07/2006 20:04:15

manniΝέο Μέλος
07/07/2006, 21:01:18
quote:

[quote]ΦΙΛΕ ALLZZARO ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΤΑΝΟ???

Φίλε μου, σπεύσε ταχέως στη σελίδα νο 4 του τόπικ.
Εκεί θα βρείς να γίνεται αναφορά σε δύο ουσίες που περιέχει ενα σκεύσασμα με το όνομα regain. Παράλληλα στο ίδιο ποστ θα βρείς συνταγές απο λαδάκια και βότανα οπου σε συνδυασμό με το regain κάνουν θαύματα.

Αναφορές για την τριχόπτωση και προβλήματα αλωπεκίασης καθώς και εμφύφευσης θα βρείς σε πολλά πόστ εδώ σε αυτό το τόπικ φτάνει να ψάξεις.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΦΑΛΑΚΡΕ

ΕΚΑΝΑ ΧΡΗΣΗ REGAIN ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ . ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ. ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΑΣΠΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ. ΕΠΕΣΕ Ο ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ. ΑΦΟΥ ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΝΥΣΗΧΟΥΣΕ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟ REGAIN ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΗΤΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΡΙΝ. ΕΤΣΙ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΧΑΣΑ ΜΑΛΛΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ! ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΓΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ (ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ) ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ. ΤΟ REGAIN ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ REGAIN ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΥΣΤΕΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ(ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ). ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΛΑΚΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ.
ΠΗΓΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΣΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ.
ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ REGAIN ΓΑΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟ.ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.

be well and...what will be will be

08/07/2006, 19:04:33
Toξικά χημικά και Φυσική Τάξη συνέχεια...

Για τη Φυσική Τάξη πρωταρχική σημασία εχει η ανάγκη και μετά η ελεύθερη βούληση.

Ανάλογα με το πώς μπορεί κάποιοι να αντιληφθούν την ολη κατάσταση πολλά από αυτά μπορεί να τα θεωρήσουν σωστά και ανέφικτα πολλά από αυτά πάλι και λάθος και ανέφικτα (απορία?) Ναι λάθος και ΑΝΕΦΙΚΤΑ..

Ας δούμε το σωστό και το λάθος ή το εφικτό και το ανέφικτο και αυτό σύμφωνα με το κατά πόσο ο κάθε άνθρωπος το αντιλαμβάνεται.

Δηλώνει αγνοια ο οδηγός ενός δίλιτρου ΙΧ ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ρύποι της μηχανής του για κάθε λίτρο βενζίνης που καίγεται παράγει περίπου 2,4 κιλά διοξειδίου του άνθρακα συνεπώς μέσα σε ένα χρόνο το ΙΧ αυτό εκλύει 2-3 φορές το βάρος του σε διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης δηλώνει αγνοια αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκπομπές ρύπων των ακρυλικών χρωμάτων , των πλαστικών του, οι ρύποι των φερμουίτ των φρένων, των φερμουίτ των δίσκων , οι ρύποι της φθοράς των ελαστικών , των λαδιών του, της μπαταρίας του εκτοξεύονται στα ύψη .. οι οποίοι αποθηκεύονται στον οργανισμό μας ή αποθηκεύονται στο υπέδαφος και αργότερα μολύνουν φυσικές πηγές.

Στην προκειμένη περίπτωση ο οδηγός αυτός εκφράζει γενικώς τον άνθρωπο οπου μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον, συμβάλλει με τη σκέψη του και τις πράξεις του στη χρήση των τοξικών χημικών.
Δηλώνει άγνοια ενώ γνωρίζει και στην περίπτωση που γνωρίζει το θεωρεί ανέφικτο.
συνεχίζεται....

Edited by - allzzaro on 08/07/2006 20:04:36

08/07/2006, 19:48:43
συνέχεια απο τοξικά χημικά και...Φυσική Τάξη και ανθρώπινη αντίληψη συνέχεια...

Σύμφωνα με τον Λάο Τσέ η Φυσική Τάξη και ισορροπία θα φροντίσουν για την ομαλή και ορθή πορεία τους με μια σοφία ανώτερη και αλάνθαστη.

Σύμφωνα με τη Φυσική Τάξη ``Τα πάντα ρεί``.

Σε ένα γηραιό δάσος οπου τα μεγάλα και γηραιά δένδρα δεν αφήνουν περιθώρια για να φυτρώσουν νέα, η Φύση φροντίζει για τηνανανέωση την κατάλληλη στιγμή.
Η φωτιά κάνει καλά τη δουλειά της φροντίζοντας να εκτοξευτούν σε μεγάλες αποστάσεις οι σπόροι από τα κουκουνάρια κλπ και μέσα από τη στάχτη θα γεννηθεί ένα νέο δάσος.
Επίσης καλά τη δουλειά τους κάνουν και αυτοί που εχουν ιδιαίτερους λόγους να αυτοπυρπολούν τα δάση.
Είμαστε μάρτυρες εδώ και αρκετές δεκαετίες οπου κάθε καλοκαίρι καίγονται δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.
Ποιος άνθρωπος είναι αυτός που δεν θα παραμείνει απαθής στο μέγεθος της καταστροφής?
Οι ιδιοι αυτοί που αντίκρυσαν την καταστροφή, οι ίδιοι αυτοί που επέρριψαν τις ευθύνες σε αλλους, οι ίδιοι αυτοί συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη διασάλευση της Φύσης οι ιδιοι αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών ανάμεσα στα μερικά δένδρα που δεν κάηκαν. Οι ίδιοι θα επιρρίψουν τις ίδιες ευθύνες στους αλλους όταν ξανακάψουν ότι απέμεινε.

Οι ίδιοι ενώ θεωρούσαν λάθος την πυρπόληση θεώρησαν σωστό να κατοικήσουν εκεί.

Στην προκειμένη περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί εκφράζουν τον ανθρωπο οπου μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον, συμβάλλει με τη σκέψη του και τις πράξεις του στη διασάλευση της Φυσικής Τάξης.

Αυτά τα δύο παραδείγματα αρκούν για να αποδείξουν το πώς ο κάθε άνθρωπος θεωρεί σωστό ή λάθος κάτι.

φυσικά συνεχίζεται ...

Edited by - allzzaro on 08/07/2006 21:55:32

09/07/2006, 18:39:53
Φυσική Τάξη και ανθρώπινη αντίληψη συνέχεια...

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Ο Παράκελσος είχε πει ότι το Σύμπαν είναι μια σκέψη του Θεού. Σαν μικρογραφία του ο άνθρωπος που μπορεί να κατευθύνει τη σκέψη του και να τη σταθεροποιεί μπορεί να δημιουργεί και μορφές αν και αυτό ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο εξέλιξης της παρούσας ανθρωπότητας.

Ο άνθρωπος σύμφωνα με διάφορες φιλοσοφίες γνωρίζοντας τον εαυτό του γνωρίζει τη Φύση ή και το αντίθετο γνωρίζοντας τη Φύση γνωρίζει και τον εαυτό του , ετσι λοιπόν θέλει να παρουσιάζεται ως μικρογραφία της φύσης ουσιαστικά επειδή εχουν πολλά κοινά στοιχεία, εναρμονίζοντας τις σκέψεις του - πράξεις του ως εχέφρων όν στοχεύοντας στην ανάγκες του και στις ανάγκες της και όχι στην ιδιοτελή προσωπική του βούληση.

Εκτός λοιπόν από τα σωστά και τα λάθος τα ανέφικτα και τα εφικτά όπως τα θεωρεί ο άνθρωπος υπάρχει και άλλος τρόπος οπου μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την κατάσταση?
Ενας άλλος τρόπος που δεν εχει να κάνει απλά με την κατανόηση των φυσικών δρώμενων.

To σωστό και το λάθος φίλοι μου υπόκειται στις ανθρώπινες αντιλήψεις.
Το σωστό και το λάθος , το καλό και το κακό ετσι όπως θέλει να το εννοεί ο άνθρωπος δεν το εννοεί η φύση.
H Μητέρα Φύση εχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να δρά.
Κύριο μέλημα της είναι η απόλυτη ισορροπία.
Μία ισορροπία που ενώ μπορεί να παρουσιάζεται ως αναρχική.. αλλά βασίζεται σε κάποιους αρχέγονες κανόνες.
Ότι διαταράξει την απόλυτη ισορροπία αυτή,η φύση θα αντιδράσει με απρόβλεπτο αλλα και ακατανόητο τρόπο για τον ανθρώπινο νού ο οποίος θα χαρακτηρίσει την ενέργεια της κακή, καταστροφική.
Ορισμένες αντιδράσεις από αυτές η ανθρώπινη αντίληψη θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει προειδοποιητικές όπως είναι η καταστροφή του όζοντος , οι πλημμύρες , η εμφάνιση των διαφόρων ιών, φαινόμενο νίνιο , οι αλλαγές του κλίματος, το λιώσιμο των πάγων , το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η όξινη βροχή, η μείωση το όζοντος, οι κυκλώνες, ακόμα και η μετακίνηση του άξονα της γής ή απειλή ενός κομήτη.

Παρόλα αυτά η μικρογραφία της φύσης,σύμφωνα με τη δική της αντίληψη προχωρά σε έναν ιδιοτελή τρόπο σκέψης και πράξεων…… και ή μη συνεργάσιμη αυτή ανταπόκριση με τη Φυσική Τάξη θα εχει σαν αποτέλεσμα τη μη αποδοχή του ολου οικοσυστήματος από Αυτή.

Όπως εξηγούσε, όμως, και ο Αϊνστάιν, η Φύση κινείται παράλληλα για την επιβολή της τάξης,ακόμα και με αντίστροφη διαδικασία.

Η Φυσική Τάξη πολλές φορές στο παρελθόν εχει αλλάξει τη μορφή του βασιλείου της και αυτό .. γιατί δεν υπήρχε αυτή η απόλυτη ισορροπία.
Τα τέσσερα βασίλεια της Φύσης σύμφωνα με την αρχέγονη αυτή τακτική προσπαθούν να φτάσουν κάθε φορά σε υψηλότερο στάδιο σύμφωνα με το νόμο της εξέλιξης στο παρελθόν η Φυσική Τάξη απέρριψε οικοσυστήματα και μορφές ζωής με τον τρόπο εκείνο τον οποίο θεωρεί αναγκαίο.

Αυτή τι στιγμή ολοι μας θα πρέπει να αναρωτηθούμε.
Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο?

συνεχίζεται....

Edited by - allzzaro on 09/07/2006 18:48:29

10/07/2006, 02:25:25
ALLZZARO σε χαιρετώ!

Φυσικά και περιμένουμε την συνέχεια…ειδικά τώρα που τα post παίρνουν την πιο... εσωτερική τους μορφή!

Μήπως όμως μαζευτούν πολλά θέματα για συζήτηση και τελικά χαθεί ο ειρμός αυτής;

Καλή συνέχεια φυσικά και όταν έρθει η ώρα μάλλον έχουμε πολλά να γράψουμε…

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
19/05/2005, 11:18:05
quote:
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΩΔΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΤΡΙΞ...
ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ CODE 001..
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ CODE 002...
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ CODE 003....

Εγώ θα πάρω το 007!!!
Κι ένα μαρτίνι με ελιά...

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

20/05/2005, 00:56:57
ελα βρε Αμαλια μην βαζεις προκλησεις!...αν ειναι ετσι σε τουτη την αριθμηση δυο τινα μετρανε...
ο 000 και ο 007...
ο πρωτος τρεχει και ο δευτερος πινει μαρτινακι...

χμ..
θυμασαι ενα τοπικ που περιειχε ενα λινκ (αν θυμαμαι καλα ο φιλος Ανουνακις το'χε θεσει...//παλια -πολυ παλια!)που εβαζες τ'ονμα σου και σου εδινε το ονομα του ανδροειδους που εισαι; ελα! το θυμασαι σιγουρα...ολο το φορουμ ειχε πορωθει με τουτο! θα ειναι καλο λοιπον...να προχωρησουμε με χιουμορ(!) και ο καθε συντονιστης να εχει ως αβαταρ του ενα αντιστοιχο τετοιο εικονιδιο:>

cool xm?
--meanwhile... ΒΡΕΣ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ//ειμαι σιγουρη πως το θυμασαι//...:)))ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΝΕΟ ΑΙΜΑ" ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ" Ο ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ... ΔΑΥΤΟΥΣ.Ρ---

Ερρωσθε!

cprtght@tm@2005
20/05/2005, 12:56:49
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΝΤΕΛΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΘΥΜΙΑ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

21/05/2005, 03:15:12
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

δηλωσα εθελοντης φιλε μου!

το αν ειμαι καταλληλος, εσεις θα το κρινετε.

εγω δεν εχω τιποτα να χασω!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

21/05/2005, 03:46:51
Ευχαριστούμε όλους όσους προσφέρουν έστω και ένα χέρι βοήθειας μέσα από το θέμα αυτό.

Φίλε AVATARGR, γράφοντας

quote:

θα εννοείς - φαντάζομαι - το γενικό κλίμα;

Πιστεύω πως η pyramid έθεσε με εύστοχο τρόπο στην προηγούμενη σελίδα, κάποιους από τους λόγους, που θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον/α διστακτικό.
Δεν είναι εύκολο, να υποσχεθεί κάποιος τη βοήθειά του. Απαιτεί λόγο ευθύνης.
Σίγουρα όμως, το να μπορείς να δώσεις, μέσα από κάτι που σε γεμίζει,
είναι κάτι που τελικά σου δίνει περισσότερα απ'ότι θα μπορούσε να σου πάρει...

Κι όπως λέει και ο jonniebegood:

quote:
εγω δεν εχω τιποτα να χασω!

κλικ me

21/05/2005, 07:54:21
Υπάρχουν αρκετά μέλη που συμμετέχουν έτσι και αλλιώς σε αρκετές συζητήσεις και ορισμένα από αυτά το κάνουν με ιδιαίτερη αγάπη και σε "ορισμένους" τομείς.
Κάποιοι κατέχουν άτυπα κάποιους "τίτλους".
Αναφέρω ένα (χωρίς να την ρωτήσω και συγνώμη για αυτό εκ των πρότερων )που είναι πάντα εδώ για τον καθένα που ζητά κάτι.
Εννοώ φυσικά την Όστρια.
Τι θα άλλαζε για εσάς του πυρήνα του εσωτερικά αν από πλήρες μέλος Όστρια ονομαζόταν συνεργάτης ή συντονιστής Όστρια?
ή και για εμας τους υπολοιπους?
Η συμμετοχή από μόνη της δεν αρκει?δεν κανει πλουσιοτερο τον χωρο?

(Συγνώμη και πάλι Όστρια)

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 21/05/2005 07:56:30

22/05/2005, 14:28:45
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ
"Ομάδας Συνεργατών των Forums - Συντονιστών" ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟΝ Admin ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ......

ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

11/06/2005, 03:12:36
quote:

ελα βρε Αμαλια μην βαζεις προκλησεις!...αν ειναι ετσι σε τουτη την αριθμηση δυο τινα μετρανε...
ο 000 και ο 007...
ο πρωτος τρεχει και ο δευτερος πινει μαρτινακι...

χμ..
θυμασαι ενα τοπικ που περιειχε ενα λινκ (αν θυμαμαι καλα ο φιλος Ανουνακις το'χε θεσει...//παλια -πολυ παλια!)που εβαζες τ'ονμα σου και σου εδινε το ονομα του ανδροειδους που εισαι; ελα! το θυμασαι σιγουρα...ολο το φορουμ ειχε πορωθει με τουτο! θα ειναι καλο λοιπον...να προχωρησουμε με χιουμορ(!) και ο καθε συντονιστης να εχει ως αβαταρ του ενα αντιστοιχο τετοιο εικονιδιο:>

cool xm?
--meanwhile... ΒΡΕΣ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ//ειμαι σιγουρη πως το θυμασαι//...:)))ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΝΕΟ ΑΙΜΑ" ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ" Ο ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ... ΔΑΥΤΟΥΣ.Ρ---

Ερρωσθε!

ΑΜΑΛΙΑ! ΕΥΡΗΚΑ!!!

ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!
ΤΟ ΛΙΝΚ ΕΙΝΑΙ
http://www.cyborgname.com/

ΧΜ...

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ,ΔΕ,ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΕΧΕ -Ψευδώνυμο…..Γιατί το επιλέξατε ;- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.)--ENA AΠΟΛΑ.)--

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 11/06/2005 03:28:33

11/06/2005, 03:33:08

Ουάου!!!
Thanx Ατμα

α, και το καλύτερο...

κλικ me

12/06/2005, 21:18:39
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ -ΡΕΣ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.