ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σ.ΝΑΓΟΣ: Ο νεοπυθαγόριος τέκτονας και ο Λόγος του - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Σ.ΝΑΓΟΣ: Ο νεοπυθαγόριος τέκτονας και ο Λόγος του - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
mimosaΜέλος
27/09/2008, 00:30:15
Δεν διαχωριζω τους ανθρωπους απο τα ζωα.
Ολοι ειμαστε κατοικοι και παιδια της Γης, η οποια σαν καλη μανουλα φροντιζει να μαγειρευει για ολους.
27/09/2008, 18:26:56
quote:
Ολοι ειμαστε κατοικοι και παιδια της Γης, η οποια σαν καλη μανουλα φροντιζει να μαγειρευει για ολους.

Η φυση ΜΑΣ μαγειρευει ολους.Ακομα και τα μικρα ψαρια μπαινουν στο τηγανι.Καποιοι απο εμας ειναι τα μικρα ψαρια.Καποιοι σε ηλικια 5 ετων θα φυγουν απ το χερι της μητερας τους και θα τους πατησει ενα αμαξι, καποιοι χορτοφαγοι θα πανε για σαφαρι στη Αφρικη και θα τους φαει μια τιγρης επειδη τους ειδε στο δασος και τους θεωρησε απειλη για αυτην κλπ κλπ.
quote:
Πρωτα πρεπει να βρουμε ποια ειναι η πραγματικη μας φυση.

Οντως, μολις μαθουμε ποια ειναι η φυση μας τοτε ας αρχισουμε να βαζουμε κανονες.Αν και η φυση μεταβαλεται-ετσι μονο συνεχιζει να υπαρχει ζωη.

Λετε οτι η κρεατογαγια ειναι αμαρτια.Σε ποια θρησκεια αναφερεστε?

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/09/2008 18:30:16

mimosaΜέλος
28/09/2008, 07:59:41
Κανενα σαρκοφαγο δεν βλεπει τον ανθρωπο σαν τροφη. Μπορει να τον σκοτωσουν αλλα δεν θα τον φανε, εκτος κι αν δεν εχουν φαει για μηνες.
Μονο οι υαινες τρωνε τα παντα (και τους παντες) αλλα δεν επιτιθονται!

Εγω προσωπικα ειμαι αθρησκη. Δεν μπορω να απαντησω.

Και σε ενα αλλο θεμα μιλατε για τα κοινα στοιχεια (ανατομικα;!!!) του ανθρωπου με τα σαρκοφαγα. Σαρκοφαγα ζωα ειναι πολλα αλλα προφανως εννοειτε τα αιλουροειδη.
Τα σαρκοφαγα ηταν τα μονα ζωα οπου οι πρωτοι ανθρωποι τα εβρισκαν σκουρα μαζι τους... Ηταν δυνατα και γνωριζαν αριστα την τεχνη της επιθεσης... Δυσκολοι αντιπαλοι...
Λογικο ηταν να τα θαυμαζουν αλλα επρεπε να τα νικησουν. Ετσι ξεκινησαν να τα παρατηρουν, τα μιμηθηκαν και στο τελος τα πολεμησαν με τα ιδια οπλα. Αντεγραψαν τις κινησεις τους, παρατηρησαν τα δοντια τους και εφτιαξαν παρομοια οπλα κλπ... Ηταν μεγαλοι δασκαλοι. Αυτες οι τεχνικες επιθεσης τους χρησιμευσαν επισης για να κυνηγησουν αλλα ζωα για να τραφουν. Μας χρησιμευουν ακομα και σημερα. Μονο που σημερα δεν μας απειλει τιποτα. Μονο ο φοβος μας οτι απειλουμαστε. Απειλουμαστε;

Αλλωστε, υποτιθεται, οτι κοινο προγονο εχουμε με τον πιθηκο. Τα αιλουροειδη σε ποιο σημειο μπαινουν στη .. "συνουσια" ; !
Κοινα στοιχεια εχουν ολα τα γηινα πλασματα.

28/09/2008, 22:35:44
quote:
Εγω προσωπικα ειμαι αθρησκη. Δεν μπορω να απαντησω

Αρα κανενας λογος ενοχης... αυτα που εμεις αναπαραγουμε τα τρωμε κιολας... απλο φαινεται..
mimosaΜέλος
29/09/2008, 03:31:14
Δεν σε καταλαβαινω.
Πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχει μια θρησκεια και ενας θεος που θα σε τιμωρησει επειδη τρως κρεας;
Πρεπει να υπαρχουν καποιοι αγγελοι που σε κοιτανε και θα επρεπε να ντρεπεσαι επειδη τρως κρεας; Αν δεν υπαρχουν ειναι ολα καλα; Αυτο εννοεις;

Εγω λεω απλα να αρχισουμε να επαναπροσδιοριζουμε τις αξιες μας... σιγα-σιγα...

mimosaΜέλος
29/09/2008, 03:47:20
Και επειδη το θεμα ειναι η λαιμαργια γενικα... ο καθε ανθρωπος θα φαει οσο φαγητο εχει αναγκη. Οσο και να του πεις οτι ειναι αμαρτια... οποιος και να του το απαγορευσει δεν θα το καταλαβει γιατι ολα τα γηινα πλασματα γεννηθηκαν ελευθερα.
Θα πρεπει να ιδιος να επαναπροσδιορισει (επιμενω) τις αναγκες του.
reboot, restart, defragment, πως το λενε;;;
29/09/2008, 19:02:13
quote:
Λετε οτι η κρεατογαγια ειναι αμαρτια.Σε ποια θρησκεια αναφερεστε?

Στην ``αρχέγονη θρησκεία`` αφού το θέτεις έτσι.

quote:
Ακομα και τα μικρα ψαρια μπαινουν στο τηγανι.Καποιοι απο εμας ειναι τα μικρα ψαρια.Καποιοι σε ηλικια 5 ετων θα φυγουν απ το χερι της μητερας τους και θα τους πατησει ενα αμαξι, καποιοι χορτοφαγοι θα πανε για σαφαρι στη Αφρικη και θα τους φαει μια τιγρης επειδη τους ειδε στο δασος και τους θεωρησε απειλη για αυτην κλπ κλπ.

Ακόμα ενας δρακόνιος υπερασπιστής.

Φίλε μου Dr Jekyll Mr Hyde αν δεν διάβασες τα παραπάνω, κάνε τον κόπο και διάβασετα, πιστεύουμε οτι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο.
Τώρα αν εσύ τον βάζεις στην ιδια μοίρα με τα ψάρια οντως ετσι είναι οπως τα λές.

Edited by - allzzaro on 29/09/2008 19:38:56

29/09/2008, 19:45:00
quote:
Αρα κανενας λογος ενοχης... αυτα που εμεις αναπαραγουμε τα τρωμε κιολας... απλο φαινεται..

Θα σε παραπέμψω στις προφητείες του Αγ. Ανδρέα.

Προφητεύει τον ερχομό μιας φυλής, που εχουν μια ιδιαίτερότητα.
Τους αρέσει το κρέας, ειδικά το ανθρώπινο.

Και ερωτώ εσένα που κραυγάζεις ``μή ένοχος ηθικά``.

Ποιά η αντίδραση σου οταν γίνεις γεύμα..
Ποιά η αντίδραση σου οταν σε εκτρέφουν για να γίνεις γεύμα.
Ποιά η αντίδραση σου οταν σε εκτρέφουν οικογενειακώς για να γίνεις γεύμα.
Ποιά η αντίδραση σου οταν βιώνεις τη βρώση προσφιλών σου προσώπων να ψήνονται και να τρώγονται ενώ ανάβει ενα μεγάλο γλέντι.

Πώς θα αισθανθείς οταν τους εκλιπαρείς, οταν προσπαθείς να τους πείσεις οτι ``δεν είσαι ζώο`` οτι εχεις ευφυία οτι εχεις συναισθήματα και αυτός δεν καταλαβαίνει αφού για αυτόν είσαι ενα ψάρι για αυτόν είσαι ενας νόστιμος μεζές..

Edited by - allzzaro on 29/09/2008 19:59:14

29/09/2008, 20:03:44
mimosa
quote:
Πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχει μια θρησκεια και ενας θεος που θα σε τιμωρησει επειδη τρως κρεας;

Ξέρει τι λέει οταν ρωτά κάτι τέτοιο.

Φυσικά και υπάρχει θρησκεία που να απαγορεύει τη βρώση σάρκας.
Οπως υπάρχει και θρησκεία που επιβάλλει τη βρώση σάρκας.

30/09/2008, 01:10:58
quote:
Θα σε παραπέμψω στις προφητείες του Αγ. Ανδρέα.

Προφητεύει τον ερχομό μιας φυλής, που εχουν μια ιδιαίτερότητα.
Τους αρέσει το κρέας, ειδικά το ανθρώπινο.

Να κατι που δεν ηξερα.. ενδιαφερον..
quote:
Φίλε μου Dr Jekyll Mr Hyde αν δεν διάβασες τα παραπάνω, κάνε τον κόπο και διάβασετα, πιστεύουμε οτι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο.
Τώρα αν εσύ τον βάζεις στην ιδια μοίρα με τα ψάρια οντως ετσι είναι οπως τα λές.
quote:
Ποιά η αντίδραση σου οταν γίνεις γεύμα..

Λοιπον.. εγω προσωπικα ειμαι Χριστιανος και ετσι πιστευω και το οτι ο ανθρωπος δεν ειναι ζωο.ΑΛΛΑ ειμαι φανατικος κρεατοφαγος.Στη ζωη μου εχω φαει τονους κρεατους.Χοντρος δεν ειμαι.Μαλιστα εχω 10 κιλα λιγοτερα απο οσο θα επρεπε με βαση το υψος μου.Αν δεν γυμναζομουν μπορει να ηταν 5.Οποτε γενικα ο,τι τρωω γινεται μυικη μαζα.

Θελεις να μου πεις οτι το κρεας κ το λιπος του δε μου χρειαζεται?

Ή οτι αν δεν τρωω μπριζολες οι ανθρωποφαγοι θα με λιπιθουνε?

Τα φυτα δεν πονανε δηλαδη?Εχουν γινει ερευνες πανω σε αυτο.Το σιγουρο ειναι οτι καταλαβαινουν οταν καποιος παει να τους κανει κακο.

mimosaΜέλος
30/09/2008, 11:38:43
Ο ανθρωπος δεν ειναι ζωο αλλα αναγκαστηκε να γινει καποτε για συγκεκριμενους λογους.
Ειπα παραπανω οτι παρατηρησε τα δοντια των αιλουροειδων και εφτιαξε οπλα... δεν ορμηξε στο ζαρκαδι για να το ξεσκισει με τα δικα του! Αυτο δειχνει οτι δεν εχουμε τετοια ενστικτα...

Απλα σκεφτειτε τους λογους που ο πρωτος ανθρωπος αναγκαστηκε να φαει, να σκοτωσει να χρησιμοποιησει και να εκμεταλευτει τα υπολοιπα ζωα και μετα κοιταξτε γυρω σας και δειτε αν επικρατουν οι ιδιες συνθηκες!
Ποσο μοιαζει ο κοσμος μας με εκεινον τον κοσμο; Εχουμε τις ιδιες αναγκες με εκεινον τον ανθρωπο;

Ο ανθρωπος πρεπει να εξελισσεται παιδια...

mimosaΜέλος
30/09/2008, 11:40:25
Και οχι, δεν ειναι κακο να τρως κρεας.
Απλα σκεψου.
mimosaΜέλος
30/09/2008, 11:51:38
Στην ανηψουλα μου, 2,5 ετων, το αγαπημενο της φαγητο ειναι τα χορτα. Τα τρωει συνεχεια. Σε μια συναντηση μια μερα οπου υπηρχε κρεας πανω στο τραπεζι οταν την ρωτησαν αν θα φαει ειπε: -θελω χορτα (χοτα για την ακριβεια :))... της ειπαν οτι δεν εχουμε και απαντησε: -ΠΕΠΕΙ (πρεπει) ΝΑ ΕΧΕΙΣ... κουνωντας το δαχτυλο .
Θελω να πω Αλζαρο οτι δεν ειναι τοσο απαισιοδοξα, οσο τα σκεφτεσαι, τα πραγματα για τις επομενες γενιες!
30/09/2008, 19:24:25
quote:
Να κατι που δεν ηξερα.. ενδιαφερον..

Δεν ήξερες?
Δεν ρώταγες!

Καλά αφού δεν ήξερες και ήσουν ανενημέρωτος πως μπαίνεις ετσι σε μια τέτοια συζήτηση , με τέτοιο θράσος και τολμάς να λές οτι δεν ``νοιώθεις καμμία ενοχή``?

Να υποθέσω λοιπόν οτι θα το ψάξεις, αν και αμφιβάλλω.

quote:
Λοιπον.. εγω προσωπικα ειμαι Χριστιανος και ετσι πιστευω και το οτι ο ανθρωπος δεν ειναι ζωο.ΑΛΛΑ ειμαι φανατικος κρεατοφαγος.Στη ζωη μου εχω φαει τονους κρεατους.Χοντρος δεν ειμαι.Μαλιστα εχω 10 κιλα λιγοτερα απο οσο θα επρεπε με βαση το υψος μου.Αν δεν γυμναζομουν μπορει να ηταν 5.Οποτε γενικα ο,τι τρωω γινεται μυικη μαζα

Αμφιβάλλω φίλε μου εάν είσαι Χριστιανός.
Χριστιανός ονομάζεται αυτός που ασπάζεται την φιλοσοφία-διδασκαλία του Ιησού και ως γνωστόν ο Ιησούς δεν έτρωγε σάρκα.
Το ``τουτο εστι το σώμα μου`` αυτά είναι κάποια επιχειρήματα ορισμένων, οπως εσύ πχ..
Φίλε μου ας μην το κουράσουμε αναφέρθηκε προηγουμένως για τους μυημένους που απείχαν της κρεατοφαγίας, εάν σε ενδιαφέρει μπορείς να το ψάξεις.

quote:
Τα φυτα δεν πονανε δηλαδη?Εχουν γινει ερευνες πανω σε αυτο.Το σιγουρο ειναι οτι καταλαβαινουν οταν καποιος παει να τους κανει κακο.

Είναι το πρώτο επιχείρημα που θα μου θέσει ο κάθε αδαής.
Φυσικά και πονάνε ρε φίλε.
Οσο για το αν σου χρειάζεται το λίπος και το κρέας.. αφού είπες οτι είσαι 10 κιλά κάτω απο το κανονικό. Αρα δεν έχεις. Αρα ως προς τι η ερώτηση αν σου χρειάζεται αφού δεν έχεις.