- Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Τότε ποια ελεύθερη βούληση υπάρχει; Ή μήπως καθώς πλησιάζουμε στη θεότητα χάνουμε την ελεύθερη βούλησή μας;]
Συμφωνώ με αυτό.Μάλλον χάνουμε την ελεύθερη βούλησή μας αλλά κερδίζουμε κάτι άλλο.Προφανώς μαθαίνουμε από τα λάθη μας.Για παράδειγμα μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο βλέποντας τις θηριωδίες και από τον Χίτλερ και στη Χιροσίμα η ανθρωπότητα αποφάσισε να συσταθεί ο Ο.Η.Ε για να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο.Κερδίζουμε σε σοφία.Βέβαια το θέμα είναι να μην πάθεις πρώτα και μετά να μάθεις..
[Lock_Smith:
η αντιπαλότητα είναι μια φυσική ανάγκη ενός ελαττωματικού πλάσματος ή ενός ελαττωματικού πολιτισμού]
Τείνω προς το δεύτερο σκέλος..Κατά την άποψή μου ο σημερινός πολιτισμός ή σύστημα χρησιμοποιεί και προάγει τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου και με αυτόν τον τρόπο μάλλον αποπροσανατολίζει. Π.χ με το πρόσχημα ότι αυτό πουλάεισε διαφήμιση για την προώθηση ενός αναψυκτικού έστω ότι χρησιμοποιούν μία πολύ όμορφη κοπέλα να πίνει το αναψυκτικό.Πώς τελικά προωθείται το προιόν;(Αυτή την ερώτηση την έκανε ένας Έλληνας καθηγητής της φιλοσοφικής-το όνομα μου διαφεύγει).Τελικά ο τηλεθεατής "πίνει" την κοπέλα.
Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να θεωρήσουμε τον άνθρωπο "θύμα" και πως ο ίδιος δεν ευθύνεται.(εδώ υπάρχει ένα θεματάκι οπως γιατί δεν προβάλλουμε αντιστάσεις και αν μπορούμε..)Πάντως σίγουρα επηρρεαζόμαστε αρνητικά....
[Lock_Smith:
Αναρωτιέμαι λοιπόν, ο άνθρωπος είναι ένα αποτυχημένο πλάσμα?]
Κατά τη άποψή μου ο άνθρωπος είναι ένα εξελισσόμενο πλάσμα.π.χ παλιότερα θεωρούσε πως το να πεθάνεις στον πόλεμο ήταν τιμή και ανδρεία.Στη σημερινή εποχή ο πόλεμος είναι κάτι το απεχθές(τουλάχιστον σαν ιδέα)Νομίζω εξελισσόμαστε προς το καλύτερο.Επιπλέον πέρα από τον όποιο παραλογισμό βλεπουμε γύρω μας υπάρχουν και άνθρωποι ουκ ολίγοι οι οποίοι αφιερώνουν τη ζωή τους στους άλλους και αγωνίζονται για τα δικαώματα όλων.Γιατροί,οργανώσεις κλπ είναι νομίζω σπουδαία δείγματα του ανθρώπινου είδους.Δεν πιστεύω δηλαδή ότι έχουμε αποτύχει.
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣΤο άβουλο ον βουλήθηκε για πρώτη φορά τότε...και αρχίσει ο φυσικός νόμος της εξέλιξης να εξελίσσει και τον νου!
![]()
Χμ, ενδιαφέρον. Ίσως μπορεί να το δει κανείς κι έτσι. Αν θέλει να μείνει στα θρησκευτικά πλαίσια (μύθος του Αδάμ, της Εύας, κ.λπ. εννοώ). Δηλαδή, υπήρξε εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν βούληση και μετά απέκτησαν. Αρχικά την είχαν δυνάμει και μετά έγινε ενεργεία. Αν αφήσουμε στην άκρη την αμφισβήτηση της ύπαρξης ελεύθερης βούλησης, αν υποθέσουμε δηλαδή για λίγο ότι υπάρχει. Τότε εμφανίζεται ένα άλλο ερώτημα:
Τι είδους νου είχε ο άνθρωπος πριν από την πρώτη αυτή πράξη ελεύθερης βούλησης; Έναν νου που αξιολογούσε τα πράγματα αλλά δεν έπαιρνε αποφάσεις (δεν είχε βούληση); Τι είδους νους ήταν άραγε αυτός;
(Γιατί γράφεις, ότι μετά άρχισε ο φυσικός νόμος της εξέλιξης να εξελίσσει και το νου, οπότε αυτός άλλαξε απ' όπως ήταν αρχικά στον παράδεισο).
Αν θες, βοήθησέ με να το φανταστώ, πώς ήταν αυτός ο πρώτος άνθρωπος, ή καλύτερα ο νους του, πριν κάνει την επιλογή. ![]()

1.
quote:
γιατί το φόρουμ δημιουργεί τις περιστάσεις να ανακινούνται συνεχώς κάποια ερωτήματα"
Καλώς κάνει το forum και τις δημιουργεί τις περιστάσεις αυτές, εφόσον πρόκειται για σημαντικά ερωτήματα. Επίσης, τα ερωτήματα αυτά δεν ανακινούνται μονάχα από το forum, αλλά από όλον τον κόσμο που ασκεί τον φιλοσοφικό στοχασμό γενικότερα.
quote:
Αλλά επειδή όσο τρέχει η ζωή τρέχουν και οι εμπειρίες, στα ίδια ερωτήματα δίνονται κάθε φορά και διαφορετικές απαντήσεις, καθώς αλλάζει η εμπειρία Απλά, η εμπειρία δεν είναι κάτι που μεταδίδεται. Μόνο τα νοήματα των λέξεων.
Δεν αλλάζουν μονάχα οι απαντήσεις, αλλά και τα ίδια τα ερωτήματα. Αν θες, τα επί μέρους ερωτήματα. Όσο για την εμπειρία, δεν είναι μόνο αυτή αρκετή, αλλά είναι και η σκέψη που τη συνοδεύει. Η γόνιμη σκέψη είναι εμπειρία.
Ακόμα, τα νοήματα των λέξεων δεν μεταδίδονται έτσι απλά. Θα πρέπει να αγκιστρωθούν στον κόσμο, να γίνουν εμπειρία για να συν-εννοηθούμε.
2.
Έχει καλυφθεί πιο πάνω (στο 1).
3.
quote:
amalia: Αν τα καλύψει η εμπειρία τότε τι χρειάζονται οι συλλογισμοί, οι απόψεις, η συζήτηση;Dr Jekyll Mr Hyde: Δε χρειάζονται. Τα κάνουμε επειδή βρισκόμαστε σε άγνοια ή επειδή βαριόμαστε να πειραματιστούμε.
Σε ρώτησα το παραπάνω, διότι φαντάζει τουλάχιστον αντιφατικό να γράφεις ότι είναι "κουραστικό να ανακυκλώνονται κάποια ερωτήματα" κι ότι "κάποια στιγμή θα τα καλύψει η ίδια η εμπειρία", τη στιγμή που εσύ ο ίδιος συζητάς γι' αυτά σε ένα forum διαλόγου.
Βρίσκεσαι σε άγνοια; (Αν ναι, μάλλον δεν θα βρεις απαντήσεις εδώ, θα πρέπει να περιμένεις την εμπειρία)
Ή βαριέσαι να πειραματιστείς; (Πειράματα μπορούμε να κάνουμε και με τη σκέψη - αυτό είναι ένα καλό νέο! βοηθάνε πολύ στους συλλογισμούς)
4.
quote:
Η ελεύθερη βούληση είναι κάτι έξω από τον άνθρωπο; Έξω απο τη ζωή;
Μάλλον δεν μπορώ να απαντήσω ευθέως σ' αυτό που ρωτάς, τη στιγμή που δεν είμαι καθόλου σίγουρη εάν υπάρχει ελεύθερη βούληση.
Αν θες όμως, θα απαντήσω γι' αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως "ελεύθερη βούληση" (ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει):
Εφόσον το αντιλαμβανόμαστε, είναι μέσα σε εμάς, στη σκέψη μας και στη ζωή μας.
Και τελικά:
Με ποιον τρόπο θα καλύψει η εμπειρία το ερώτημα σχετικά με την ελεύθερη βούληση;

quote:quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣΤο άβουλο ον βουλήθηκε για πρώτη φορά τότε...και αρχίσει ο φυσικός νόμος της εξέλιξης να εξελίσσει και τον νου!
![]()
Χμ, ενδιαφέρον. Ίσως μπορεί να το δει κανείς κι έτσι. Αν θέλει να μείνει στα θρησκευτικά πλαίσια (μύθος του Αδάμ, της Εύας, κ.λπ. εννοώ). Δηλαδή, υπήρξε εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν βούληση και μετά απέκτησαν. Αρχικά την είχαν δυνάμει και μετά έγινε ενεργεία. Αν αφήσουμε στην άκρη την αμφισβήτηση της ύπαρξης ελεύθερης βούλησης, αν υποθέσουμε δηλαδή για λίγο ότι υπάρχει. Τότε εμφανίζεται ένα άλλο ερώτημα:
Τι είδους νου είχε ο άνθρωπος πριν από την πρώτη αυτή πράξη ελεύθερης βούλησης; Έναν νου που αξιολογούσε τα πράγματα αλλά δεν έπαιρνε αποφάσεις (δεν είχε βούληση); Τι είδους νους ήταν άραγε αυτός;
(Γιατί γράφεις, ότι μετά άρχισε ο φυσικός νόμος της εξέλιξης να εξελίσσει και το νου, οπότε αυτός άλλαξε απ' όπως ήταν αρχικά στον παράδεισο).Αν θες, βοήθησέ με να το φανταστώ, πώς ήταν αυτός ο πρώτος άνθρωπος, ή καλύτερα ο νους του, πριν κάνει την επιλογή.
amalia 1 ώρα έγγραφα, πατάω αποστολή και πήρα απάντηση "have a nice day"
το ποστ πάντως δεν υπάρχει ποθές ![]()
Επειδή είμαι άρρωστος και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ εύκολα και επειδή τώρα εκνευρίστηκα και βλέπω τον όφι να με επισκέπτεται σύντομα ![]()
ή ψάξτε στα log files μήπως και βρεθεί ή όταν θα είμαι καλύτερα και θα μπορώ να συγκεντρωθώ θα ξαναπαντήσω...![]()
Plaudite, acta est fabula!
quote:Σωστά. Αλλά γιατί είναι σημαντικά; Γιατί ασκούν επιρροή πάνω στη ζωή μας. Επομένως και οι απαντήσεις σε αυτά μπορούν να ασκήσουν επιρροή πάνω στην ζωή μας.
Καλώς κάνει το forum και τις δημιουργεί τις περιστάσεις αυτές, εφόσον πρόκειται για σημαντικά ερωτήματα. Επίσης, τα ερωτήματα αυτά δεν ανακινούνται μονάχα από το forum, αλλά από όλον τον κόσμο που ασκεί τον φιλοσοφικό στοχασμό γενικότερα.
quote:Σωστά
Δεν αλλάζουν μονάχα οι απαντήσεις, αλλά και τα ίδια τα ερωτήματα. Αν θες, τα επί μέρους ερωτήματα.
quote:
Όσο για την εμπειρία, δεν είναι μόνο αυτή αρκετή, αλλά είναι και η σκέψη που τη συνοδεύει. Η γόνιμη σκέψη είναι εμπειρία.
Ναι, όταν η γόνιμη σκέψη προκαλεί κάποια αλλαγή, εσωτερική στον εαυτό μας, τότε είναι πράγματι εμπειρία. Έπειτα αυτή η αλλαγή που θα έχει γίνει, η εσωτερική, θα επηρεάσει και την ζωή μας. Ίσως όχι βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα, οι μικρές αλλαγές που έχουμε υποστεί εσωτερικά, φαίνονται.
quote:Δεν τα συζητάω όμως γιατί έχω ανάγκη να τα συζητήσω
Σε ρώτησα το παραπάνω, διότι φαντάζει τουλάχιστον αντιφατικό να γράφεις ότι είναι "κουραστικό να ανακυκλώνονται κάποια ερωτήματα" κι ότι "κάποια στιγμή θα τα καλύψει η ίδια η εμπειρία", τη στιγμή που εσύ ο ίδιος συζητάς γι' αυτά σε ένα forum διαλόγου.
quote:
Βρίσκεσαι σε άγνοια; (Αν ναι, μάλλον δεν θα βρεις απαντήσεις εδώ, θα πρέπει να περιμένεις την εμπειρία)
Δεν περιμένω να βρω απαντήσεις εδώ
quote:Ενδιαφέρον. Όπως;
Ή βαριέσαι να πειραματιστείς; (Πειράματα μπορούμε να κάνουμε και με τη σκέψη - αυτό είναι ένα καλό νέο! βοηθάνε πολύ στους συλλογισμούς)
quote:Δικό μου λάθος, επαναπροσδιόρισέ το ως εξής:
Μάλλον δεν μπορώ να απαντήσω ευθέως σ' αυτό που ρωτάς, τη στιγμή που δεν είμαι καθόλου σίγουρη εάν υπάρχει ελεύθερη βούληση.
"Η ανθρώπινη βούληση, είναι κάτι έξω από τη ζωή;"
quote:Αρχικά πρέπει να αναλυθεί το ίδιο το ερώτημα: Τι εννοούμε όταν λέμε ελεύθερη βούληση;
Και τελικά:
Με ποιον τρόπο θα καλύψει η εμπειρία το ερώτημα σχετικά με την ελεύθερη βούληση;
Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι εννοούμε με αυτό, για να καταλάβουμε σε ποιο βίωμα αντιστοιχεί. Όμως πάλι δημιουργείται αυτό το κενό που λέγαμε... ότι οι λέξεις είναι μόνο λέξεις, δεν μεταδίδουν εμπειρίες. Μπορούν να προκαλέσουν κάποιες εμπειρίες, εσωτερικές ή εξωτερικές, αλλά δεν μεταδίδουν εμπειρίες. Π.χ. αν εγώ πω "Εκείνο το κρασί του 57', ήταν πολύ ωραίο", θα έχει καταλάβει κανείς τι εννοώ; Κανείς. Γιατί η εμπειρία της γεύσης του οίνου, δεν μεταδίδεται μέσα απο λέξεις. Όμως μπορεί αυτό να παραρικήσει κάποιον π.χ. να παραγγήλει το ίδιο μπουκάλι, στο ίδιο μαγαζί. Επομένως οι δικές μου λέξεις και σκέψεις, θα προκαλέσουν, θα γίνουν κινητήρια δύναμη, για μια εμπειρία για τον άλλο άνθρωπο.
Το ίδιο συμβαίνει και με την "ελεύθερη βούληση". Κάποιος θα σου πει ότι δεν υπάρχει, κάποιος θα σου πει ότι ελεύθερη βούληση είναι π.χ. η υποταγή σε κάποιο θεό, κάποιος θα πει ότι ελεύθερη βούληση είναι ο διαλογισμός, κάποιος θα σου πει ότι έχουμε ήδη ελεύθερη βούληση, κλπ κλπ. Απόψεις πολλές, αλλά ποια απο αυτές αντικαθιστά την ίδια την εμπειρία; Καμία.
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣamalia 1 ώρα έγγραφα, πατάω αποστολή και πήρα απάντηση "have a nice day"
Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο στο σύστημα αποστολής απαντήσεων του forum. Όταν κάποιος στέλνει ένα μήνυμα εμφανίζεται το παρακάτω:
"Νέα Απάντηση Απεστάλη!
Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σας!"
Μήπως το έστειλες κάπου αλλού;
(Σημ:
Περαστικά σου, εύχομαι να γίνεις σύντομα καλύτερα
)

"have a nice day"
τουλάχιστον 2 φορές στο παρελθόν ![]()
αντευχήθηκα, σε άπταιστα "γαλλικά",
και από τότε έκοψα τα μεγάλα κείμενα ![]()

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ένα μήνυμα που εμφανίζεται και είναι το εξής:
Complete
Have a nice day!
To μήνυμα αυτό όμως δεν εμφανίζεται σε φυσιολογικές περιπτώσεις απόστολής μηνυμάτων, αλλά όταν για κάποιο λόγο "μπερδεύεται" το σύστημα.
Ένα παράδειγμα είναι όταν κάποιος πατάει την "Απάντηση στο Θέμα" χωρίς να έχει κάνει login και στη συνέχεια κάνει login στο πεδίο επάνω δεξιά (κι όχι βάζοντας το όνομα και τον κωδικό του στο παράθυρο του μηνύματος). Εμφανίζεται και πάλι η σελίδα του μηνύματος κενή (ανεξάρτητα με το εάν είχε γράψει πριν κάποιο κείμενο). Γράφει το μήνυμα, κάνει "Αποστολή Νέας Απάντησης" και το σύστημα εισέρχεται σε έναν ατέρμονο βρόχο με το προαναφερθέν (Complete, κ.λπ.).
Σ' αυτήν όμως την περίπτωση, το μήνυμα εμφανίζεται στο θέμα - δεν χάνεται.
Μια δεύτερη περίπτωση είναι να γράφει κανείς απάντηση σε ένα θέμα και την ώρα που γράφει στο πεδίο του μηνύματος, κατά λάθος να γραφτεί κάποιος ή κάποιοι χαρακτήρες στο πεδίο της διεύθυνσης (του browser). Αυτό μπορεί να γίνει εάν πατηθεί π.χ. το πλήκτρο "Tab" την ώρα που γράφεται το μήνυμα και ξεφύγει ο κέρσορας από το πεδίο του μηνύματος και πάει αλλού. Μετά, όταν πατηθεί η Αποστολή Νέας Απάντησης, βγαίνουν αρχικά τα κουμπιά από το πεδίο αποστολής και εάν πατήσεις post βγαίνει το μήνυμα "Complete Have a nice day!". Σ' αυτήν την περίπτωση δεν καταχωρείται μήνυμα στο θέμα.
Αυτές τις δύο περιπτώσεις μελετήσαμε. Ίσως να υπάρχουν και άλλες που μπερδεύεται το σύστημα. Αν θες ΕΛΑΧΙΣΤΕ γράψε μου τι ώρα περίπου έστειλες το μήνυμα να ψάξουμε να βρούμε τι έχει γίνει (το μήνυμα δε θα μπορέσει να βρεθεί όμως - καλύτερα είναι όταν γράφεις κάτι μεγάλο να το σώζεις σε ένα αρχείο text ή να κρατάς ανοιχτό το παράθυρο της προεπισκόπησης μέχρι να δεις ότι όλα πήγαν καλά).
Τέλος στην περίπτωση που κάποιος στείλει πολύ μεγάλο μήνυμα (πάνω από 65.536 χαρακτήρες - κάτι που είναι ρυθμισμένο εξ' αρχής από την εφαρμογή), συνήθως βγαίνει άλλο μήνυμα (μήνυμα λάθους). Ίσως να βγαίνει και το επίμαχο μήνυμα, δεν ξέρω. Αλλά το όριο μεγέθους είναι πολύ μεγάλο, πάνω από 10 σελίδες κειμένου σε word. Δεν πρόκειται για μέγεθος μηνύματος που γράφει κανείς φυσιολογικά (ποιος γράφει απάντηση που εκτείνεται σε 10 σελίδες;), εκτός εάν περιλαμβάνει και κάποιο κείμενο αναφοράς μέσα.

Εγώ είχα πατήσει το εικονίδιο quote από το δικό σου post και μετά απαντούσα κανονικά από κάτω. Το κείμενο δεν ήταν μεγάλο το αντίθετο μάλιστα, απλά πονάω ο άνθρωπας και για να σκεφτώ χρειάζεται προσπάθεια, για αυτό καθυστέρησα να πατήσω το κουμπί του post.
Όταν αυτό έγινε με πέρασε σε αγγλικό περιβάλλον και πήρα το μήνυμα της "επιτυχής αποστολήs" του ποστ στα αγγλικά μαζί με το "have a nice day" ![]()
Περίμενα να γίνει redirect στο topic με την συζήτηση αλλά αντί για αυτό η σελίδα έκανε refresh και μου ξανά έβγαλε το αγγλόφωνο "επιτυχής αποστολή μηνύματος" & "have a nice day" ![]()
Όπως καταλαβαίνεις του είπα και εγώ την καλημέρα μου ![]()
![]()
![]()
σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους και μετά από 1-2 λεπτά έστειλα αυτό το μήνυμα pong^^
υγ1: μήπως και βοηθήσω τα γράφω αυτά
υγ2: ευχαριστώ για τις ευχές :)
Plaudite, acta est fabula!
θα το έχουμε υπόψη το ζήτημα μήπως συμβεί και σε άλλους ώστε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Πάντως, σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο να γίνεται ένα copy του μηνύματος πριν την αποστολή (κι ας διατηρηθεί προσωρινά ακόμα και στο clipboard).
![]()

Τρώγοντας το μήλο της γνώσης λοιπόν ανακάλυψε την γύμνια του. Πάλι χμμμ, σκέψη...
Άς φανταστούμε τον Θεό σαν πατέρα και τον Αδάμ και την Εύα σαν παιδιά. Έχει ο πατέρας λοιπόν έναν καφέ άς πούμε. Είναι κακό να πίνει κάποιος έναν καφέ το πρωϊ για να ξυπνήσει? Όχι θα μου πείτε. Τα παιδιά κάνει να πιουν καφέ? Όχι θα μου πείτε. Άν μεγαλώσουν και περάσουν την εφηβεία, θα τα αφήσει ο πατέρας τους να πιουν καφέ? Ναι θα μου πείτε...
Άρα , μήπως το μήλο της γνώσης είχε προσωρινή απαγόρευση και όχι μόνιμη και ούτε τίποτε άλλο περί ελεύθερης βούλησης και υπακοής στον Θεό?
Μήπως επειδή δεν ήταν ακόμη πνευματικά και ψυχικά έτοιμοι να δεχθούν αυτή την γνώση τους είχε απαγορευθεί?
Μήπως με το να φάνε το μήλο , απέκτησαν ξαφνικά μια γνώση για την οποία δεν είχαν προετοιμασθεί πνευματικά και ψυχικά και συνειδητοποίησαν πόσο λίγοι είναι ή κάτι άλλο? Ουσιαστικά μήπως αυτό είναι η γύμνια τους και η ντροπή τους?
Κάπως έτσι το βλέπω μέσα από το δικό μου πρίσμα πάντα , μιας και δεν δέχομαι καμιά Παλαιά Διαθήκη , ούτε άλλα εβραϊκά κείμενα ώς γεγονότα , παρά μόνον σαν φιλοσοφικά βιβλία άν θέλετε. Μιας και όλη τους η θρησκεία , είναι αντιγραφή της αρχαίας Αιγυπτιακής (δές ομοιότητες Ώρου), μιας θρησκείας που την ήξεραν καλά μιας και ήταν σκλάβοι τους και ζούσαν εκεί μαζί τους. Τυχαίο πως ποτέ δεν ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό που αυτοί ίδρυσαν...?

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Edited by - seirios12a on 17/04/2012 11:05:40
Μάλλον είσαι σε σωστό δρόμο,πνευματικής αναγνώρισης του...απείρου!!
καλλιέργησέ το κι άλλο.
δώσε χώρο και σε ακόμη πιο πολλές πιθανότητες.
δεν είναι μόνο οι Πλειάδες και η απλή μετάβαση...
σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα,ασύληπτα ακόμη για τον εντελώς απαίδευτο νου μας!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Προσπαθω να καταλαβω τι νοημα εχουν ολες αυτες οι συζητησεις περι πρωτοπλαστων,απαγορευμενων καρπων και αλλες τοσες ανοησιες οταν εσεις οι ενθεοι δεν μπορειτε να αποδειξετε την υπαρξη θεου.
quote:
opsimos τα κόμπλεξ μας δεν τα βγάζουμε εδώ, γιατί εδώ συζητάμε. Σαφώς όποιος δεν τον ενδιαφέρει το θέμα, δεν είναι και απαραίτητο να συμμετέχει.
Δεν αντεχεις χριστιανοπουλο να ακους αληθειες;
Αυτα που "ταϊζετε" 2000 χρονια στο κοσμο τελειωσαν,οι ανθρωποι σκεπτοντε πλεον,στο κατω-κατω ποιος εισαι εσυ που θα μου απογορευσεις να γραψω την σκεψη μου,αυτο ειναι φασισμος κυριε διπροσωπε.
quote:
Ίσα ίσα Όψιμε εγώ λέω να συνεχίσεις να μιλάς, δεν κάνει να τα κρατάς αυτά μέσα σου
Εκτός απο μπουρδολογια και ειρωνια εχεις καποια επιχειρηματα για στηριξεις τα πιστευω σου;
Αν δεν εχεις,πανε παιξε τα μπαλακια σου παραπερα,ειστε ξεπερασμενοι πλεον εσεις και ο γιαχωβα σας.
Είσαι πολύ βιαστικός και λαθεύεις στην κρίση σου για τον Ντοτόρο.
Δεν ανήκει στην κατηγορία των φανατικών και δεν είναι ενθερμος οπαδός κάποιας θρησκείας.
Προφανώς δεν έχεις υπ'όψιν σου όλα τα δημοσιεύματα του ντοτόρο και δεν έχεις αντίληψη του τρόπου έκφρασής του.
Σίγουρα κάνεις λάθος και θα το διαπιστώσεις!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Καλημέρα σε όλους!Ελπίζω να περνάτε ένα όμορφο και ξεκούραστο διήμερο.
Αν κι η Ε.Μ.Υ. είχε ανακοινώσει ότι σήμερα θα είχαμε χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα, εγώ δεν έχω δει ούτε νιφάδα χιονιού.
Έχει μια ωραία λιακάδα αλλά αρκετό κρύο πάντως.
Είχα μια ελπίδα ότι θα στρώσει το χιόνι και θα γλιτώσουμε καμία μέρα από την δουλειά...In anticipation of my resurrection...
μαλλον δεν προσεξες ιδιαιτερα οτι ειχαν πει απο το βραδυ χιονια στην Αθηνα... και την Δευτερα ακομα πιο πολυ!