- ΜΑΣΟΝΙΑ!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
psytekk: Μη ξεχνάς οτί η πολιτική κατάσταση που διανύουμε τώρα είναι μια μασωνική μείξη "αριστερόδεξιάς", η διεθνούς καπιταλιστικού σοσιαλισμου-καπιταλισμού διότι έχουμε ένα ληστρικό τραπεζικό σύστημα, και απο την αλλή μία διεθνιστική αριστερή δράση φιλική προς λαθρομετανάστες ,εχθρική προς την ιστορια-βλεπε βιβλίο ιστορίας κτλ.
Δηλαδή με λίγα λόγια ανούσιο ψευδοπατριωτισμό δεξιας των τραπεζών και ιερατίων και ανούσιο αριστερισμό ο οποίος αλλωτριώνει κάθε εθνικό στοιχείο και προωθεί την παγκοσμιοποίηση με καθε μέσω-άθλια παιδεία,υπερδιεθνισμος κτλ.
Αγαπητέ/η μου άρα με λίγα λόγια μου λες ότι η Μασονία είναι η ανώτερη Εξουσία και Δύναμη. Η Μασονία είναι το ΕΝΑ και όλοι οι άλλοι είναι κομμάτι του ΕΝΑ. Οι δημοσιογράφοι και τα Μ.Μ.Ε. τι ρολο έχουν στην Μασονία? Το Hollywood προωθεί την Μασονία?
Στην λίστα σου με τα ονόματα είδα ότι το ιερατείο είχε σχεδόν μηδαμινή συμμετοχη. Τι γνωρίζεις για την εκκλησία της Ελλάδος σε σχέση με την Μασονία? Υπάρχει αντί – μασονικός αγώνας από την Εκκλησία όπως π.χ. με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά? Γνωρίζεις αν υπάρχει κάτι οργανωμένο ενάντια στην Μασονία?
quote:
psytekk:
72 μέλη υπάρχουν στην +ΑΟΑ"RDO ASTRUM ARGETINUM888(AGGLIA)KAI 72 ΣΤΗΝ -ΑΟΑ ORDO ADEPTIS ATLANTIS666 (AGGLIA)
ΒΛΕΠΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
http://e-e-e.gr/planetary_zionist_hierarchy.jpg
Αγαπητέ/η μου ενδιαφέρον το σχεδιάγραμμα της Ιεραρχίας! Μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις τι συμβολίζουν,
1) οι αριθμοί: 888, 777, 666,
2) ZEN, AOA, OTO, MTM, BENEN BERITH,
quote:
psytekk: ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΑΣΩΝΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΡΩΑΓΩΓΗ
Πως παίρνει προαγωγή ο μασόνος και πόσες μπορεί να πάρει?
quote:
psytekk: Την πολιτική ένωση την περιέγραψα παραπάνω τώρα η θρησκευτική είναι η θεοσοφία.
Όταν λες Θεοσοφία εννοείς την σοφία που έδωσαν τα Θεϊκά Όντα στους Θεοσοφιστές? Αν ναι, τότε και οι Θεοσοφιστές είναι κομμάτι του ΕΝΑ της Μασονίας! Ο Κροουλι ήταν ένας από αυτούς. Ένας φίλος μου είπε ότι ο Καρλ Γκερμερ ήταν μαθητής του Κροουλι και ήταν μυημένος στο Ordo Templi Orientis.
quote:
psytekk: ΣΚΕΝΔΕΡΜΠΕΗΣ
Ποιος είναι αυτός?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Η παρέμβαση μου θα προκαλέσει μάλλον έντονες αντιδράσεις αλλά δεν είναι δυνατόν να μην πω κάποια πράγματα.
Ποιος σας έχει πει ότι η γνώμη κάθε ανόητου ή φρενοβλαβούς έχει βαρύνουσα σημασία ή έστω ψήγματα αλήθειας ;
Αναφέρεστε στην ιστοσελίδα http://e-e-e.gr/ και σε παρόμοιες πηγές… κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθείτε ότι κυκλοφορούν ανάμεσα μας άνθρωποι φρενοβλαβείς όπως ο δημιουργός της εν λόγω σελίδας, ή και άνθρωποι που παίζουν με την έλξη που ασκούν οι συνομωσίες και η συνομωσιολογία στους ανθρώπους όπως εκείνος ο πλασιέ βιβλίων που μιλάει για σπηλιές κλπ, ή εκείνος ο άμοιρος ο ηλικιωμένος με τα μακριά μαλλιά (Φουράκης νομίζω) με εκείνες τις απίστευτες ανοησίες για τους Ελ κ.ο.κ.
Όλα αυτά τα τάγματα που αναφέρετε ZEN, AOA, OTO, MTM, BENEN BERITH κλπ. δεν είναι τεκτονικά, κάποια άλλα όπως αυτά +ΑΟΑ"RDO ASTRUM ARGETINUM888(AGGLIA) -ΑΟΑ ORDO ADEPTIS ATLANTIS666 (AGGLIA) υπάρχουν μόνο στην φαντασία κάποιων.
Ποιος σας έχει πει ότι ο τεκτονισμός έχει 33 βαθμούς ή βαθμίδες ;
Ο τεκτονισμός έχει 3 βαθμούς. ΤΕΛΟΣ - 3 και μόνο. Μαθητής, εταίρος, διδάσκαλος. Οποιοιδήποτε άλλοι βαθμοί π.χ. οι 30 επιπλέον του Σκωτικού τύπου, ή οι βαθμοί του τύπου της Υόρκης είναι επιγενόμενοι βαθμοί σε φιλοσοφικά συστήματα πέραν του συμβολικού τεκτονισμού.
Για να το καταλάβετε καλύτερα κάποιος που έχει τον 3ο βαθμό, δηλαδή είναι διδάσκαλος και δεν ασχολείται με τους επιγενόμενους βαθμούς όπως έχει κάθε δικαίωμα, και κάποιος που έχει τον 33ο στον Σκωτικό τύπο δεν έχουν καμία διαφορά στον τεκτονισμό.
Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα αν ο έχων τον 3ο βαθμό έχει εκλεγεί σε κάποιο αξίωμα στην στοά να είναι λόγω του αξιώματος ανώτερος του άλλου που έχει τον 33ο.
Ποιος σας είπε ότι ο τεκτονισμός έχει σχέση με την Θεοσοφική ; Ποιος σας είπε ότι ο τεκτονισμός έχει σχέση με το Ordo Templi Orientis ; Ποιος σας είπε ότι ο τεκτονισμός έχει σχέση με τον ιουδαϊσμό ;
Τέλος για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τους άθεους, την πολιτική και τον τεκτονισμό.
Για να γίνει κάποιος τέκτονας πρέπει να πιστεύει στην αθανασία της ψυχής. Αν είναι άθεος ή η θρησκεία του δεν δέχεται την αθανασία της ψυχής δεν μπορεί να γίνει τέκτονας.
Οι χριστιανικές εκκλησίες όλων των δογμάτων πολέμησαν τον τεκτονισμό λόγω της ανεξιθρησκίας του. Δεν δέχονταν και δεν δέχονται και μάλλον δεν πρόκειται ούτε στο μέλλον να δεχτούν, ένα φιλοσοφικό σύστημα, όποιο και να είναι αυτό, το οποίο δεν διακηρύσσει ότι η χριστιανική εκκλησία έχει την μοναδική αλήθεια. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι αποδέχεται κάποιος ως αδελφό του ένα μουσουλμάνο ή ένα ιουδαίο χωρίς να προσπαθήσει να τον προσηλυτίσει. Σκεφθείτε ότι ακόμα και σε πράγματα που δεν έχει λόγω ανάμιξης η εκκλησία, παρεμβαίνει παραβαίνοντας το λόγο του Ιησού «Τα του Καίσαρως το Καίσαρι» απαιτώντας να διακηρύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση το χριστιανικό της χαρακτήρα, ή η ελληνική εκκλησία να αναφέρεται στην αστυνομική ταυτότητα το θρήσκευμα κάποιου ή με το να μην δέχεται την καύση ως επιλογή κάποιου για την κηδεία του ή για να θυμίσω και παλιότερα τους αφορισμούς αυτών που παντρεύονταν με πολιτικό γάμο κλπ.
Για την πολιτική τέλος το να είναι κάποιος κομμουνιστής δεν τον εμποδίζει από το να γίνει τέκτονας. Κανείς ποτέ δεν ερωτά κανέναν στον τεκτονισμό για τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Αν συγχέετε την αθεΐα και τον κομμουνισμό, σας υπενθυμίζω ότι δεν ήταν και δεν είναι όλοι οι κομμουνιστές άθεοι. Ως άθεους τους παρουσίασε η καθολική εκκλησία πρώτα και στη συνέχεια και η ορθόδοξη για να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους και την τεράστια περιουσία τους. Η άποψη του Μαρξ ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών σηκώνει πολύ συζήτηση αν ήταν αθεϊστική ή απλά συμπερασματική.
Μην υιοθετείτε την όποια ανοησία σας πει κάποιος. Έλεος. Πως είναι δυνατόν να δέχεστε απόψεις για τον τεκτονισμό ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν με αυτόν ;
Τι θα μπορούσαν π.χ. να μάθουν οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανών από φτωχούς λαθρομετανάστες στην Θεσσαλονίκη. Ότι δεν είχε να φάει στο Αφγανιστάν ή στο Πακιστάν ή στη Νιγηρία και ότι ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους από την πείνα ; Δεν χρειάζονται καν πράκτορες για αυτό. Το βλέπουν στην τηλεόραση. Μήπως πιστεύετε ότι υπάρχουν λαθρομετανάστες που ταξίδεψαν μέρες από τα βουνά με τα πόδια ή σκυλοπνίγηκαν στα αμπάρια καϊκιών και γνωρίζουν κρατικά μυστικά των χωρών από τις οποίες προέρχονται ;
Πίσω από τη φιλανθρωπία δεν μπορούν εξ ορισμού να κρύβονται σκοτεινοί σκοποί. Δεν μπορώ να δω σκοτεινούς σκοπούς πίσω από την Αντικαρκινική Εταιρεία (έργο της Μεγ. Στοάς της Ελλάδος), δεν μπορώ να δω σκοτεινούς σκοπούς πίσω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο των Αγ. Αναργύρων (επίσης), πίσω από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε συσσίτια για άστεγους, νοσοκομεία κλπ (Μεγ. Στοά της Ελλάδος και Εθνική Μεγ. Στοά της Ελλάδος).
Το μόνο που μπορώ να δω είναι φιλανθρωπία, αγαθοεργία για να είμαι πιο ακριβής, και προσπάθεια κάλυψης αναγκών που αφήνει η πολιτεία ακάλυπτες. (Για το ανύπαρκτο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας δεν χρειάζεται να μιλήσω…)
Μόνο με ένα πράγμα θα συμφωνήσω απόλυτα: καλύτερα να δουλεύεις μάταια παρά να καθίσεις μάταια όπως είπε και ο παππούς του el.elyon η οποία είναι ουσιαστικά και τεκτονική αρχή.
Fiat Lux
quote:
alet: Η παρέμβαση μου θα προκαλέσει μάλλον έντονες αντιδράσεις αλλά δεν είναι δυνατόν να μην πω κάποια πράγματα.
Σαφώς θα πρέπει να πεις και εσύ κάτι αλλά δεν μας είπες εσύ ποιος είσαι, ο μαθητής; ο εταίρος; ο διδάσκαλος;
quote:
alet: Ποιος σας έχει πει ότι η γνώμη κάθε ανόητου ή φρενοβλαβούς έχει βαρύνουσα σημασία ή έστω ψήγματα αλήθειας ;
κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθείτε ότι κυκλοφορούν ανάμεσα μας άνθρωποι φρενοβλαβείς όπως ο δημιουργός της εν λόγω σελίδας,
Ο Ανόητος και ο φρενοβλαβής δημιουργός της εν λόγω σελίδας σου στέλνει ένα ευχαριστώ για την παρέμβαση σου φίλε/η alet! Ναι σε ευχαριστώ alet για την έντονη αντίδραση σου που μάλλον είναι η απόδειξη ότι ένας Μασόνος είναι εδώ! Τώρα αν είσαι ή δεν είσαι αυτό θα το πεις εσύ, έκτος αν κρύβεσαι να πεις την αλήθεια για τον εαυτό σου! Ο Ανόητος και ο φρενοβλαβης δημιουργός της εν λόγω σελίδας δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ο Ανόητος και ο φρενοβλαβης δημιουργός της εν λόγω σελίδας δεν έχει πει την γνώμη του για την Μασονία γιατί δεν γνωρίζει τόσα πολλά για την Μασονία! Ο Ανόητος και ο φρενοβλαβης δημιουργός της εν λόγω σελίδας έκανε ερωτήσεις και έλαβε απαντήσεις, σαφώς όχι σε όλα!
Μα γιατί αυτή η έντονη αντίδραση, μάλιστα σε μια καταδικασμένη συζήτηση?
Γιατί δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου alet?
«Αγαπητέ/η γιατί είναι απαραίτητη η πίστη σε Θεό για να γίνεις τέκτονας?
Γιατί γίνονται θεολογικές συζητήσεις και πως γίνονται?
Τα βιβλία του μασόνου Robert Ambelain είναι μια έκφραση των θεολογικών συζητήσεων? Υπάρχουν και αντί – χριστιανοί μασόνοι?»
Ποιοι θα πρέπει να το αντιληφθούν? Και τι να αντιληφθούν? Αχ ναι, τον Ανόητο και φρενοβλαβή δημιουργό της εν λόγω σελίδας!
Φίλε/η alet ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
quote:
alet: Ποιος σας έχει πει ότι ο τεκτονισμός έχει 33 βαθμούς ή βαθμίδες ;
Πάντως ο Ανόητος και ο φρενοβλαβής δημιουργός της εν λόγω σελίδας δεν το είπε, απλά ρώτησε!
quote:
alet: Ο τεκτονισμός έχει 3 βαθμούς. ΤΕΛΟΣ - 3 και μόνο. Μαθητής, εταίρος, διδάσκαλος. Οποιοιδήποτε άλλοι βαθμοί π.χ. οι 30 επιπλέον του Σκωτικού τύπου, ή οι βαθμοί του τύπου της Υόρκης είναι επιγενόμενοι βαθμοί σε φιλοσοφικά συστήματα πέραν του συμβολικού τεκτονισμού.
Για να το καταλάβετε καλύτερα κάποιος που έχει τον 3ο βαθμό, δηλαδή είναι διδάσκαλος και δεν ασχολείται με τους επιγενόμενους βαθμούς όπως έχει κάθε δικαίωμα, και κάποιος που έχει τον 33ο στον Σκωτικό τύπο δεν έχουν καμία διαφορά στον τεκτονισμό.
Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα αν ο έχων τον 3ο βαθμό έχει εκλεγεί σε κάποιο αξίωμα στην στοά να είναι λόγω του αξιώματος ανώτερος του άλλου που έχει τον 33ο.
Εδώ τι θες να πεις, ότι οι Σκοτσέζοι έχουν 33 βαθμίδες? Γιατί ?
quote:
alet: Ποιος σας είπε ότι ο τεκτονισμός έχει σχέση με την Θεοσοφική ; Ποιος σας είπε ότι ο τεκτονισμός έχει σχέση με το Ordo Templi Orientis ; Ποιος σας είπε ότι ο τεκτονισμός έχει σχέση με τον ιουδαϊσμό ;
Εσύ ποιος είσαι που τα γνωρίζεις τόσο καλά τα πράγματα? Γιατί να πιστέψουμε εσένα? Εσύ ποιος είσαι alet?
quote:
alet: Τέλος για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τους άθεους, την πολιτική και τον τεκτονισμό.
Αν νομίζεις ότι μονο με τα δυο μηνύματα σου έχεις ξεμπερδέψει τότε έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον αυτό σου Διδάσκαλε!
quote:
alet: Για να γίνει κάποιος τέκτονας πρέπει να πιστεύει στην αθανασία της ψυχής. Αν είναι άθεος ή η θρησκεία του δεν δέχεται την αθανασία της ψυχής δεν μπορεί να γίνει τέκτονας.
Λοιπόν αποφάσισε τελικά τι θα πρέπει να πιστεύει κάποιος τέκτονας, ή σε Θεό ή στην αθανασία της ψυχής? Σε ποιον Θεό? Τι είναι η αθανασία της ψυχής για την Μασονία?
quote:
alet: Οι χριστιανικές εκκλησίες όλων των δογμάτων πολέμησαν τον τεκτονισμό λόγω της ανεξιθρησκίας του.
Όταν λες πολέμησαν, τι εννοείς? Εννοείς τον Robert Ambelain και τα βιβλια του?
quote:
alet: Δεν δέχονταν και δεν δέχονται και μάλλον δεν πρόκειται ούτε στο μέλλον να δεχτούν, ένα φιλοσοφικό σύστημα, όποιο και να είναι αυτό, το οποίο δεν διακηρύσσει ότι η χριστιανική εκκλησία έχει την μοναδική αλήθεια.
Μα ποια Αλήθεια? O δημιουργός της εν λόγω σελίδας δημιούργησε την σελίδα για να ακουστεί η Αλήθεια της Μασονίας και εσύ τον είπες Ανόητο και φρενοβλαβή! Ας μας πει επιτελούς η Μασονία ποια είναι η Αλήθεια! Υπάρχει Θεός? Ποιος είναι? Πες μας την Αλήθεια, alet!!!
quote:
alet: Δεν μπορούν να δεχθούν ότι αποδέχεται κάποιος ως αδελφό του ένα μουσουλμάνο ή ένα ιουδαίο χωρίς να προσπαθήσει να τον προσηλυτίσει. Σκεφθείτε ότι ακόμα και σε πράγματα που δεν έχει λόγω ανάμιξης η εκκλησία, παρεμβαίνει παραβαίνοντας το λόγο του Ιησού «Τα του Καίσαρως το Καίσαρι» απαιτώντας να διακηρύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση το χριστιανικό της χαρακτήρα, ή η ελληνική εκκλησία να αναφέρεται στην αστυνομική ταυτότητα το θρήσκευμα κάποιου ή με το να μην δέχεται την καύση ως επιλογή κάποιου για την κηδεία του ή για να θυμίσω και παλιότερα τους αφορισμούς αυτών που παντρεύονταν με πολιτικό γάμο κλπ.
Έτσι θα ξεμπερδέψεις? Για την Μασονία που κατέχει την Αλήθεια έχεις να πεις τίποτα? Επιτελούς πότε θα πείτε την Αλήθεια? Ποια είναι η Αλήθεια της Μασονίας?
quote:
alet: Για την πολιτική τέλος το να είναι κάποιος κομμουνιστής δεν τον εμποδίζει από το να γίνει τέκτονας. Κανείς ποτέ δεν ερωτά κανέναν στον τεκτονισμό για τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Αν συγχέετε την αθεΐα και τον κομμουνισμό, σας υπενθυμίζω ότι δεν ήταν και δεν είναι όλοι οι κομμουνιστές άθεοι. Ως άθεους τους παρουσίασε η καθολική εκκλησία πρώτα και στη συνέχεια και η ορθόδοξη για να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους και την τεράστια περιουσία τους. Η άποψη του Μαρξ ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών σηκώνει πολύ συζήτηση αν ήταν αθεϊστική ή απλά συμπερασματική.
Ας αφήσουμε τους κομμουνιστές να μας πούνε για τον εαυτό τους! Άρα αποδέχεσαι ότι υπάρχουν και κομμουνιστές στην Μασονία και οι κομμουνιστές αποδέχονται την αθανασία της ψυχής!!! Σε ποιο Θεό πιστευουν?
quote:
alet: Μην υιοθετείτε την όποια ανοησία σας πει κάποιος. Έλεος. Πως είναι δυνατόν να δέχεστε απόψεις για τον τεκτονισμό ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν με αυτόν ;
Σωστά αλλά θα πρέπει να μας πεις τι θα πρέπει να δεχτούμε για την Μασονία? Όταν είσαι έτοιμος να μου πεις να πάμε από την αρχή και έτσι θα μας πεις την Αλήθεια για την Μασονία! Με ποια εξουσία θα τα πεις, του Δασκάλου?
quote:
alet: Τι θα μπορούσαν π.χ. να μάθουν οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανών από φτωχούς λαθρομετανάστες στην Θεσσαλονίκη. Ότι δεν είχε να φάει στο Αφγανιστάν ή στο Πακιστάν ή στη Νιγηρία και ότι ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους από την πείνα ; Δεν χρειάζονται καν πράκτορες για αυτό. Το βλέπουν στην τηλεόραση. Μήπως πιστεύετε ότι υπάρχουν λαθρομετανάστες που ταξίδεψαν μέρες από τα βουνά με τα πόδια ή σκυλοπνίγηκαν στα αμπάρια καϊκιών και γνωρίζουν κρατικά μυστικά των χωρών από τις οποίες προέρχονται ;
Βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών τηλεόραση? Ποιο κανάλι? Δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών με την Μασονία?
quote:
alet: Πίσω από τη φιλανθρωπία δεν μπορούν εξ ορισμού να κρύβονται σκοτεινοί σκοποί. Δεν μπορώ να δω σκοτεινούς σκοπούς πίσω από την Αντικαρκινική Εταιρεία (έργο της Μεγ. Στοάς της Ελλάδος), δεν μπορώ να δω σκοτεινούς σκοπούς πίσω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο των Αγ. Αναργύρων (επίσης), πίσω από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε συσσίτια για άστεγους, νοσοκομεία κλπ (Μεγ. Στοά της Ελλάδος και Εθνική Μεγ. Στοά της Ελλάδος).
Το μόνο που μπορώ να δω είναι φιλανθρωπία, αγαθοεργία για να είμαι πιο ακριβής, και προσπάθεια κάλυψης αναγκών που αφήνει η πολιτεία ακάλυπτες.
Φίλε/η alet ο Ανόητος και φρενοβλαβής δημιουργός της εν λόγω σελίδας δεν είπε τίποτα για αυτά, απλά έθεσε κάποιες ερωτήσεις!
quote:
alet: Μόνο με ένα πράγμα θα συμφωνήσω απόλυτα: καλύτερα να δουλεύεις μάταια παρά να καθίσεις μάταια όπως είπε και ο παππούς του el.elyon η οποία είναι ουσιαστικά και τεκτονική αρχή.
Ο παππούς μου δεν ήταν μασόνος. Όταν ήμουνα μικρός φοβόμουνα τα σκυλιά που γαυγίσανε. Μια μέρα ο παππούς με είδε ότι φοβήθηκα παρα πολύ από έναν δεμένο σκύλο που γαύγισε και μου είπε το έξις: τα σκυλιά ας γαυγίσουν εσύ προχωρα μπροστά!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
alet: Αναφέρεστε στην ιστοσελίδα http://e-e-e.gr/ και σε παρόμοιες πηγές…
Όλα αυτά τα τάγματα που αναφέρετε ZEN, AOA, OTO, MTM, BENEN BERITH κλπ. δεν είναι τεκτονικά,
Alet αν δεν είναι τεκτονικά τότε τι είναι?
Φίλε/η alet ή υπάρχουν πολλά για να απαντήσεις ή υπάρχουν πολλά για να σιωπήσεις!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 17/04/2007 13:13:16
Έχοντας λίγο χρόνο θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις (όχι με κάποια συγκεκριμένη σειρά και φυσικά εκφράζοντας προσωπικές απόψεις)
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
alet: Αναφέρεστε στην ιστοσελίδα http://e-e-e.gr/ και σε παρόμοιες πηγές…
Όλα αυτά τα τάγματα που αναφέρετε ZEN, AOA, OTO, MTM, BENEN BERITH κλπ. δεν είναι τεκτονικά,--------------------------------------------------------------------------------
Alet αν δεν είναι τεκτονικά τότε τι είναι?
Παρατεκτονικά κατασκευάσματα επιτήδειων που προσπαθούν να ντύσουν με "μυστικισμό" και "σοβαροφάνεια" τις ανοησίες τους με σκοπό να εξαπατήσουν διάφορους εύπιστους
quote:
el.elyon: Σαφώς θα πρέπει να πεις και εσύ κάτι αλλά δεν μας είπες εσύ ποιος είσαι, ο μαθητής; ο εταίρος; ο διδάσκαλος;
Είμαι αιώνιος μαθητής όπως όλοι μας σ' αυτή τη ζωή και σαν μαθητής αιώνιος διατηρώ το δικαίωμα να πω "κι εγώ κάτι"
quote:
el.elyon: Ο Ανόητος και ο φρενοβλαβης δημιουργός της εν λόγω σελίδας δεν έχει πει την γνώμη του για την Μασονία γιατί δεν γνωρίζει τόσα πολλά για την Μασονία!
Ο ανόητος και φρενοβλαβής δημιουργός της εν λόγω σελίδας (http://e-e-e.gr) έχει εκφράσει στον αχανή βόθρο που έχει κατασκευάσει κατ' εικόνα και ομοίωση της ψυχοσύνθεσης του, άπειρες φορές την άποψη του. Αν έχω καταλάβει καλά θεώρησες ότι εννοούσα εσένα. Όχι. Εσύ είσαι δημιουργός του θέματος που συζητάμε τώρα. Αν αγαπητέ μου όμως ταυτίζεσαι με τον κατασκευαστή του http://e-e-e.gr λυπάμαι πολύ.
quote:
el.elyon: Αν νομίζεις ότι μονο με τα δυο μηνύματα σου έχεις ξεμπερδέψει τότε έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον αυτό σου Διδάσκαλε!
Δεν φαντάζομαι ότι σε περίπτωση που βαρεθώ να συνεχίσω την συγκεκριμένη συζήτηση θα προσαχθώ βιαίως ; Τέλος πάντων - επαναλαμβάνω ότι είμαι αιώνιος μαθητής.
quote:
el.elyon: Λοιπόν αποφάσισε τελικά τι θα πρέπει να πιστεύει κάποιος τέκτονας, ή σε Θεό ή στην αθανασία της ψυχής? Σε ποιον Θεό? Τι είναι η αθανασία της ψυχής για την Μασονία?
Πριν ασχοληθείτε με πιο σύνθετα θέματα, όπως ο τεκτονισμός και οι θρησκείες, νομίζω θα ήταν καλά να καταπιαστείτε πρώτα με τα πιο απλά. Η αθανασία της ψυχής και ο Θεός, στις 3 βασικές μονοθεϊστικές θρησκείες τουλάχιστον (Χριστιανισμός, Μωαμεθανισμός, Ιουδαϊσμός) δεν συγκρούονται. Στο δόγμα και των 3 η αθανασία της ψυχής υπάρχει. Όσο αφορά στο υπόλοιπο σκέλος νομίζω απάντησα: σε όποιον Θεό θέλει
Για το ρόλο της αθανασίας της ψυχής, σκέψου το κάπως αλλιώς, αν δεν πιστεύεις στην ψυχή και στην αθανασία της, τότε ποιος ο λόγος να ασχολείσαι με την σωτηρία της ;
Τα παραπάνω νομίζω απαντούν και στο γιατί πρέπει κάποιος για να γίνει μασόνος να πιστεύει σε Θεό.
quote:
el.elyon: Βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών τηλεόραση? Ποιο κανάλι? Δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών με την Μασονία?
Η παρατήρηση μου αφορούσε αυτό που είπε ο Lusipan, δηλαδή:
quote:
Καλημερα σε ολους.Φιλε EL ELYON και εγω ξερω γενικα αυτα που ανεφεραν
οι περισσοτεροι φιλοι εδω.Απλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι πισω απο
τις φιλανθρωπιες τους κρυβονται σκοτεινοι σκοποι.Στην Θεσσαλονικη
υπαρχει μια μη κερδοσκοπικη μη κυβερνητικη οργανωση η οποια ειναι δικο
τους δημιουργημα και εχει ως σκοπο να φροντιζει λαθρομεταναστες και τις
οικογενειες τους.Πριν καιρο αποκαλυφθηκε οτι απλα παρεχοντας την βοηθεια
ψαρευαν πληροφοριες απο ανθρωπους που προερχοντουσαν απο
εμπολεμες περιοχες εξυπηρετωντας τα αμερικανακια.Το θεμα περασε καποια
στιγμη απο την τηλεοραση αλλα καλυφθηκε αμεσως.
Αγαπητέ el.elyon νομίζω ότι αν ξαναδιαβάσεις τώρα την απάντηση μου θα καταλάβεις
quote:
el.elyon: Ας αφήσουμε τους κομμουνιστές να μας πούνε για τον εαυτό τους! Άρα αποδέχεσαι ότι υπάρχουν και κομμουνιστές στην Μασονία και οι κομμουνιστές αποδέχονται την αθανασία της ψυχής!!! Σε ποιο Θεό πιστευουν?
Ναι υπάρχουν κομμουνιστές χριστιανοί, κομμουνιστές μουσουλμάνοι κλπ. Σου φαίνεται παράξενο ; Πιστεύεις ότι οι κομμουνιστές είναι άθεοι ; Αν ναι κάνεις μεγάλο λάθος.
quote:
el.elyon: Γιατί γίνονται θεολογικές συζητήσεις και πως γίνονται? Τα βιβλία του μασόνου Robert Ambelain είναι μια έκφραση των θεολογικών συζητήσεων? Υπάρχουν και αντί – χριστιανοί μασόνοι?»
Να σου αντιστρέψω το ερώτημα. Γιατί να μην γίνονται θεολογικές συζητήσεις ; Η απάντηση σου θα με βοηθούσε ιδιαίτερα να καταλάβω διάφορα από αυτά που λες.
Ambelain δυστυχώς δεν έχω διαβάσει.
Όσο για το τελευταίο σκέλος: γιατί τα ποδοσφαιροποιείτε όλα ; Τι σημαίνει υπάρχουν αντι-χριστιανοί μασόνοι ; Γιατί θα πρέπει κάποιος να είναι αντί σε κάτι ; Φαντάζομαι υπάρχουν μασόνοι που δεν είναι χριστιανοί αλλά αυτό δεν τους κάνει αντι-χριστιανούς. Προφανώς τους κάνει μουσουλμάνους, βουδιστές ή ξέρω εγώ τι άλλο.
Η συνέχεια αργότερα
Fiat Lux
Edited by - alet on 17/04/2007 16:42:52
quote:
alet: Καλησπέρα,
Έχοντας λίγο χρόνο θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις (όχι με κάποια συγκεκριμένη σειρά και φυσικά εκφράζοντας προσωπικές απόψεις)
Καλημέρα αγαπητέ μου alet. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το χρόνο σου.
quote:
alet: Παρατεκτονικά κατασκευάσματα επιτήδειων που προσπαθούν να ντύσουν με "μυστικισμό" και "σοβαροφάνεια" τις ανοησίες τους με σκοπό να εξαπατήσουν διάφορους εύπιστους
Εδώ αγαπητέ μου, λες ότι υπάρχουν κάποιες αιρετικές ομάδες της Μασονίας που εξαπατούν τον κόσμο. Τι είναι ο ‘μυστικισμός’ και η ‘σοβαροφάνεια’?
quote:
alet: Είμαι αιώνιος μαθητής όπως όλοι μας σ' αυτή τη ζωή και σαν μαθητής αιώνιος διατηρώ το δικαίωμα να πω "κι εγώ κάτι"
Αγαπητέ μου αυτό που λες φαίνεται απλό αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο απλό. Τι εννοείς όταν λες ότι είσαι αιώνιος μαθητής? Εννοείς ότι έχεις αιώνια ζωή? Για να είσαι αιώνιος μαθητής αυτό θα πει ότι δεν θα γίνεις ποτέ Δάσκαλος, άρα αγαπητέ μου ποιος είναι ο αιώνιος Δάσκαλος σου?
quote:
alet: Ο ανόητος και φρενοβλαβής δημιουργός της εν λόγω σελίδας (http://e-e-e.gr) έχει εκφράσει στον αχανή βόθρο που έχει κατασκευάσει κατ' εικόνα και ομοίωση της ψυχοσύνθεσης του, άπειρες φορές την άποψη του. Αν έχω καταλάβει καλά θεώρησες ότι εννοούσα εσένα. Όχι.
Ναι αγαπητέ alet πράγματι θεώρησα ότι εννοούσες εμενα.
quote:
alet: Εσύ είσαι δημιουργός του θέματος που συζητάμε τώρα. Αν αγαπητέ μου όμως ταυτίζεσαι με τον κατασκευαστή του http://e-e-e.gr λυπάμαι πολύ.
Όχι αγαπητέ μου δεν ταυτίζομαι με τον κατασκευαστή της εν λόγω σελίδας. Και απόλυτα δεν ταυτίζομαι με κανέναν. Αλλά ούτε με την έκφραση σου «Ο ανόητος και φρενοβλαβής δημιουργός της εν λόγω σελίδας» ταυτίζομαι.
quote:
alet: Δεν φαντάζομαι ότι σε περίπτωση που βαρεθώ να συνεχίσω την συγκεκριμένη συζήτηση θα προσαχθώ βιαίως ; Τέλος πάντων - επαναλαμβάνω ότι είμαι αιώνιος μαθητής.
Αγαπητέ μου για να βαρεθείς θα πρέπει να έχεις χρόνο. Αν κατάλαβα καλά εσύ δεν έχεις πολύ χρόνο στην διάθεση σου και ούτε καν απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις και θα υπάρχουν και άλλες. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βαρεθείς την συζήτηση και το μόνο πρόβλημα θα είναι ο χρόνος. Αγαπητέ για σένα είσαι ο μαθητής αλλά για το θέμα είσαι ο Δάσκαλος. Και ο Δάσκαλος πάντα απαντάει στις ερωτήσεις των μαθητών!
quote:
alet: Πριν ασχοληθείτε με πιο σύνθετα θέματα, όπως ο τεκτονισμός και οι θρησκείες, νομίζω θα ήταν καλά να καταπιαστείτε πρώτα με τα πιο απλά. Η αθανασία της ψυχής και ο Θεός, στις 3 βασικές μονοθεϊστικές θρησκείες τουλάχιστον (Χριστιανισμός, Μωαμεθανισμός, Ιουδαϊσμός) δεν συγκρούονται. Στο δόγμα και των 3 η αθανασία της ψυχής υπάρχει.
Αγαπητέ μου στις θρησκείες αυτές πράγματι υπάρχει η αθανασία της ψυχής και πράγματι είναι μονοθεϊστικές. Αλλά ο Θεός δεν είναι ο ίδιος! Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Αληθινός Θεός για τους Χριστιανούς, προφήτης για τους Μουσουλμάνους και ψευδό Μεσσίας για τους Εβραίους. Ο Ιησούς Χριστός είναι η ουσία αγαπητέ μου! Αυτός ενώνει και Αυτός χωρίζει! Άρα αγαπητέ μου ο Θεός δεν είναι ο ίδιος για τις θρησκείες αυτές και σαφώς και υπάρχει σύγκρουση! Αλλά εδώ το ζητούμενο είναι πως η Μασονία θεωρεί ότι δεν υπάρχει σύγκρουση?
quote:
alet: Όσο αφορά στο υπόλοιπο σκέλος νομίζω απάντησα: σε όποιον Θεό θέλει
Και στον Σατανά?
Πως μπορεί ένα Χριστιανός, ένας Ιουδαίος και ένας Μουσουλμάνος να δεχτούνε ότι υπάρχουν και άλλοι Θεοί? Όταν για Αυτούς αυτό είναι ειδωλολατρία? Tι θα πει σε όποιον Θεό θέλει, θα πει ότι όλοι αυτοί οι Θεοί υπάρχουν και στην πραγματικότητα?
Αγαπητέ η απάντηση σου είναι σύντομη και φαίνεται απλή αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί πολλά θεολογικά προβλήματα.
quote:
alet: Για το ρόλο της αθανασίας της ψυχής, σκέψου το κάπως αλλιώς, αν δεν πιστεύεις στην ψυχή και στην αθανασία της, τότε ποιος ο λόγος να ασχολεισαι με την σωτηρία της ;
Σωτηρία της ψυχής, σωτηρία από τι αγαπητέ? Η Μασονία, σου προσφέρει την σωτηρία της Ψυχής σου? Eσυ σε ποιον Θεό πιστεύεις?
quote:
alet: Τα παραπάνω νομίζω απαντούν και στο γιατί πρέπει κάποιος για να γίνει μασόνος να πιστεύει σε Θεό.
Πως αντιμετωπίζει η Μασονία τους Άθεους? Όταν λες ότι ένας Άθεος δεν μπορεί να γίνει Μασόνος αυτό είναι επειδή ο ίδιος δεν θέλει ή επειδή η Μασονία δεν δέχεται τους Άθεους? Αφού η Μασονία δεν είναι θρησκεία τότε γιατί λειτουργεί σαν Θρησκεία και απορρίπτει τους Άθεους?
quote:
alet: Η παρατήρηση μου αφορούσε αυτό που είπε ο Lusipan, δηλαδή:
Υπάρχουν δημοσιογράφοι στην Μασονία?
quote:
alet: Αγαπητέ el.elyon νομίζω ότι αν ξαναδιαβάσεις τώρα την απάντηση μου θα καταλάβεις
Σαφώς και σου λέω άλλη μια φορα ότι δεν ταυτίζομαι με τους φίλους που μίλησαν για σκοτάδι. Αγαπητέ μου εκτιμώ την συμμετοχη σου γιατί είσαι ο αιώνιος μαθητής της Μασονίας και αυτό είναι σημαντικό. Εσύ μιλάς για αυτό που γνωρίζεις, για αυτό που βιώνεις σαν αιώνιος μαθητής αλλά οι άλλοι φίλοι δεν μιλάνε σαν αιώνιοι μαθητές!
quote:
alet: Ναι υπάρχουν κομμουνιστές χριστιανοί, κομμουνιστές μουσουλμάνοι κλπ. Σου φαίνεται παράξενο ; Πιστεύεις ότι οι κομμουνιστές είναι άθεοι ; Αν ναι κάνεις μεγάλο λάθος.
Αγαπητέ μου δεν πιστεύω αλλά γνωρίζω κομμουνιστές που είναι άθεοι! Ο γνήσιος κομμουνιστής είναι Άθεος! Πιστεύει στον Άνθρωπο και όχι στον Θεό! Αν θες μπορούμε να ρωτήσουμε και την Παπαρήγα!
quote:
alet: Να σου αντιστρέψω το ερώτημα. Γιατί να μην γίνονται θεολογικές συζητήσεις ; Η απάντηση σου θα με βοηθούσε ιδιαίτερα να καταλάβω διάφορα από αυτά που λες.
Αγαπητέ μου με το να ρωτώ γιατί γίνονται θεολογικές συζητήσεις δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνονται αλλά θέλω να μάθω το γιατί! Αφού η Μασονία δεν είναι θρησκεία γιατί ο Θεός/οι και η θεολογία είναι σημαντικά για την Μασονία? Άρα αγαπητέ γιατί γίνονται θεολογικές συζητήσεις ?
quote:
alet: Όσο για το τελευταίο σκέλος: γιατί τα ποδοσφαιροποιείτε όλα ; Τι σημαίνει υπάρχουν αντι-χριστιανοί μασόνοι ; Φαντάζομαι υπάρχουν μασόνοι που δεν είναι χριστιανοί αλλά αυτό δεν τους κάνει αντι-χριστιανούς. Προφανώς τους κάνει μουσουλμάνους, βουδιστές ή ξέρω εγώ τι άλλο.
Αγαπητέ επειδή βλέπω πληθυντικό καλό είναι να μου μιλάς στον ενικό γιατί είμαι μονος μου. Όταν διαβάζεις Ambelain θα καταλάβεις τι σημαίνει αν υπάρχουν αντί – χριστιανοί μασόνοι. Αγαπητέ μου εγώ απλά ρώτησα δεν δήλωσα κάτι! Αφού διαβάζεις Ambelain μπορείς να μου απαντήσεις!
quote:
alet: Γιατί θα πρέπει κάποιος να είναι αντί σε κάτι ;
Στην ερώτηση αυτή θα πρέπει να απαντήσουν αυτοί που είναι αντί σε κάτι!
quote:
alet: Η συνέχεια αργότερα
Περιμένω αγαπητέ μου alet και ελπίζω να έχεις παραπάνω χρόνο.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Όντως έχω πολύ περιορισμένο χρόνο αλλά βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα τη συζήτηση και όσο μπορώ θα συμμετέχω.
quote:
Εδώ αγαπητέ μου, λες ότι υπάρχουν κάποιες αιρετικές ομάδες της Μασονίας που εξαπατούν τον κόσμο. Τι είναι ο ‘μυστικισμός’ και η ‘σοβαροφάνεια’?
Δεν θεωρώ ότι είναι «αιρετικές» ομάδες. Θεωρώ ότι είναι απατεώνες. Εξαπατούν τον κόσμο όπως τον εξαπάτησε ο Καματερός με το νερό του τη δεκαετία του ’70, η «Αγία» Αθανασία του Αιγάλεω, ή οι διάφοροι με το θέμα της φραπελιάς πρόσφατα κλπ.
Με την επίφαση της σοβαρότητας (θεραπευτικό νερό Καματερού, ιαματικές δυνατότητες ελιάς κλπ.) ή του μυστικισμού (σημάδια στο σώμα της «Αγίας» Αθανασία του Αιγάλεω κλπ.) εξαπατούν πνευματικά ανήσυχους αλλά φαντάζομαι ασταθείς και με ελλιπείς γνώσεις ανθρώπους, με μοναδικό στόχο το πορτοφόλι τους.
quote:
Αγαπητέ μου αυτό που λες φαίνεται απλό αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο απλό. Τι εννοείς όταν λες ότι είσαι αιώνιος μαθητής? Εννοείς ότι έχεις αιώνια ζωή? Για να είσαι αιώνιος μαθητής αυτό θα πει ότι δεν θα γίνεις ποτέ Δάσκαλος, άρα αγαπητέ μου ποιος είναι ο αιώνιος Δάσκαλος σου?
Είμαι αιώνιος μαθητής κατά την αρχαιοελληνική άποψη, δηλαδή «γηράσκω αεί διδασκόμενος» έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «εν οίδα ότι ουδέν οίδα».
(το αιώνιος είναι σχήμα λόγου φυσικά, κατά το αιώνιος φοιτητής κ.ο.κ)
quote:
Όχι αγαπητέ μου δεν ταυτίζομαι με τον κατασκευαστή της εν λόγω σελίδας. Και απόλυτα δεν ταυτίζομαι με κανέναν. Αλλά ούτε με την έκφραση σου «Ο ανόητος και φρενοβλαβής δημιουργός της εν λόγω σελίδας» ταυτίζομαι.
Χαίρομαι ειλικρινά που δεν ταυτίζεσαι με τον συγκεκριμένο, τον οποίο θεωρώ ότι δικαίως τον ονομάζω φρενοβλαβή κρίνοντας από τις απίστευτες χυδαιότητες που εκστομίζει.
quote:
Αγαπητέ μου στις θρησκείες αυτές πράγματι υπάρχει η αθανασία της ψυχής και πράγματι είναι μονοθεϊστικές. Αλλά ο Θεός δεν είναι ο ίδιος! Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Αληθινός Θεός για τους Χριστιανούς, προφήτης για τους Μουσουλμάνους και ψευδό Μεσσίας για τους Εβραίους. Ο Ιησούς Χριστός είναι η ουσία αγαπητέ μου! Αυτός ενώνει και Αυτός χωρίζει! Άρα αγαπητέ μου ο Θεός δεν είναι ο ίδιος για τις θρησκείες αυτές και σαφώς και υπάρχει σύγκρουση! Αλλά εδώ το ζητούμενο είναι πως η Μασονία θεωρεί ότι δεν υπάρχει σύγκρουση?
Η αποτύπωση του Θεού σαφώς δεν είναι η ίδια. Αναμφισβήτητα υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των θρησκειών (ανά τους αιώνες μέχρι και πόλεμοι κλπ) και ο τεκτονισμός το αναγνωρίζει. Εξ αυτού του λόγου λοιπόν στις στοές δεν επιτρέπεται η συζήτηση για θρησκευτικά θέματα. Η παράβαση αυτής της απαγόρευσης έχει σαν αποτέλεσμα την οριστική αποβολή από την στοά.
quote:
Και στον Σατανά?
Πως μπορεί ένα Χριστιανός, ένας Ιουδαίος και ένας Μουσουλμάνος να δεχτούνε ότι υπάρχουν και άλλοι Θεοί? Όταν για Αυτούς αυτό είναι ειδωλολατρία? Tι θα πει σε όποιον Θεό θέλει, θα πει ότι όλοι αυτοί οι Θεοί υπάρχουν και στην πραγματικότητα?
Αγαπητέ η απάντηση σου είναι σύντομη και φαίνεται απλή αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί πολλά θεολογικά προβλήματα.
Όχι βέβαια στον Σατανά. Όπως νομίζω ότι ανέφερα σε θρησκεία που πιστεύει στην αθανασία της ψυχής.
Τη λογική σου για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να την καταλάβω.
Θεωρείς ότι δεν μπορείς να συναναστραφείς, να επικοινωνήσεις και συνάψεις φιλικές σχέσεις -αδελφικές ίσως σχέσεις- με κάποιον που δεν είναι Χριστιανός ?
Ο τεκτονισμός είναι φιλοσοφικό σύστημα όχι θρησκευτικό. Τις αρχές από τις οποίες εμφορείται δεν θα μπορούσα να τις παραθέσω λόγω χώρου και χρόνου αλλά ουσιαστικά βασίζονται και κινούνται γύρω από τις έννοιες Αγάπη, Αλήθεια, Ηθική, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ισότητα, Αγαθοεργία. Οι έννοιες αυτές υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες πέραν του Χριστιανισμού.
quote:
Σωτηρία της ψυχής, σωτηρία από τι αγαπητέ? Η Μασονία, σου προσφέρει την σωτηρία της Ψυχής σου? Eσυ σε ποιον Θεό πιστεύεις?
Σωτηρία της ψυχής κατά την έννοια τη Χριστιανική για τους Χριστιανούς, την Μουσουλμανική για τους Μουσουλμάνους, την Ιουδαϊκή για τους Ιουδαίους κ.ο.κ.
Ο τεκτονισμός φυσικά και δεν σου προσφέρει καμία σωτηρία της ψυχής. Αν όμως δεν πιστεύεις σε αυτήν τότε πολύ δύσκολα ακολουθείς τις αρχές του τεκτονισμού που επιγραμματικά ανέφερα πιο πάνω.
Προσωπικά εγώ είμαι Χριστιανός, πιστεύω στην Χριστιανική, Αποστολική και Ευαγγελική διδασκαλία, εξετάζω ιδιαίτερα κριτικά τη στάση της εκκλησίας σε πολλά ζητήματα και την απορρίπτω εξ ολοκλήρου όταν παρεμβαίνει σε θέματα που δεν την αφορούν (πολιτειακά, πολιτικά κλπ.) γιατί τότε παραβαίνει και το λόγο του Κυρίου.
quote:
Πως αντιμετωπίζει η Μασονία τους Άθεους? Όταν λες ότι ένας Άθεος δεν μπορεί να γίνει Μασόνος αυτό είναι επειδή ο ίδιος δεν θέλει ή επειδή η Μασονία δεν δέχεται τους Άθεους? Αφού η Μασονία δεν είναι θρησκεία τότε γιατί λειτουργεί σαν Θρησκεία και απορρίπτει τους Άθεους?
Όπως έχω προαναφέρει στον τεκτονισμό άθεοι δεν γίνονται δεκτοί. Για να απορρίψει τους άθεους δεν χρειάζεται να είναι θρησκεία. Η αθεΐα απορρίπτεται διότι απάδει της φιλοσοφίας και των αρχών του τεκτονισμού τις οποίες προανέφερα επιγραμματικά.
quote:
Υπάρχουν δημοσιογράφοι στην Μασονία?
Δεν ξέρω. Φαντάζομαι πως ναι.
quote:
Αγαπητέ μου δεν πιστεύω αλλά γνωρίζω κομμουνιστές που είναι άθεοι! Ο γνήσιος κομμουνιστής είναι Άθεος! Πιστεύει στον Άνθρωπο και όχι στον Θεό! Αν θες μπορούμε να ρωτήσουμε και την Παπαρήγα!
Γνωρίζω κι εγώ κομμουνιστές που είναι άθεοι, όπως γνωρίζω και δεξιούς άθεους κλπ.
Γνωρίζω όμως και κομμουνιστές με βαθιά πίστη. Η πίστη στον άνθρωπο δεν συγκρούεται με την πίστη στο Θεό.
Γενικότερα για τον κομμουνισμό υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση. Ο κομμουνισμός δεν πρεσβεύει την αθεΐα. Η εκκλησία πρεσβεύει τον αντικομμουνισμό.
quote:
Αγαπητέ μου με το να ρωτώ γιατί γίνονται θεολογικές συζητήσεις δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνονται αλλά θέλω να μάθω το γιατί! Αφού η Μασονία δεν είναι θρησκεία γιατί ο Θεός/οι και η θεολογία είναι σημαντικά για την Μασονία? Άρα αγαπητέ γιατί γίνονται θεολογικές συζητήσεις ?
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Θεολογική συζήτηση είναι για παράδειγμα η συζήτηση για τον Αβραάμ ως πατέρα των 3 βασικών μονοθεϊστικών θρησκειών (και οι 3 του αναγνωρίζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο).
Πέραν αυτού βέβαια ο Θεός δεν είναι σημαντικός για τις θρησκείες, είναι σημαντικός για τους ανθρώπους και ο τεκτονισμός είναι ανθρωποκεντρικό, φιλοσοφικό σύστημα.
Σχετικά με τους αντι-χριστιανούς τέκτονες. Ναι μπορεί να υπάρχουν δεν διαφωνώ. Μια από τις αρχές του τεκτονισμού -θα ακουστεί ιδιαίτερα οξύμωρο- είναι όμως ότι είναι αντί των αντί !
Αγαπητέ μου el.elyon (δηλαδή ο Μέγιστος Θεός στα εβραϊκά) μια και αναζητάς όπως λες την αλήθεια. Τέκτονας δεν γίνεται κάποιος με το να μυηθεί σε μια στοά. Τέκτονας γίνεται εφαρμόζοντας τις τεκτονικές αρχές.
Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έγιναν τέκτονες αποσκοπώντας στην κοινωνική εξέλιξη νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποια «λέσχη ισχυρών» ή για να βρουν τα «μεγάλα μυστικά» όπως ο δημοσιογράφος Β. Λαμπρόπουλος που «αποκάλυψε» μυστικά που πωλούνται στα βιβλιοπωλεία χρόνια και υπάρχουν στο internet
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν το χρόνο τους.
Ο τεκτονισμός είναι ένα αλληγορικό, βιωματικό φιλοσοφικό σύστημα.
Ως αλληγορικό και βιωματικό σύστημα δεν μπορεί να κατανοηθεί από κάποιον που δεν συμμετέχει ή ακόμα και από κάποιον που δεν εμφορείται από τις αρχές του αλλά προσποιείται.
Αν τα αγγλικά σου είναι καλά μπορώ να σου δώσω όλο το τυπικό μύησης και των 3 βαθμών, που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί στο internet. Σου εγγυώμαι όμως ότι κι εσύ δεν θα καταλάβεις τίποτα και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος αυτού, θα νομίζεις ότι δεν τα έχεις δει όλα.
Η συνέχεια προσεχώς !
Fiat Lux
Πιστός στην υπόσχεση που έδωσα ότι θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη για όσα ερωτήματα έχουν τεθεί, νομίζω ότι με το μήνυμα αυτό ολοκληρώνω με τα όσα έχουν τεθεί μέχρι τώρα.
quote:
Πως παίρνει προαγωγή ο μασόνος και πόσες μπορεί να πάρει?
Οι τέκτονες δεν παίρνουν προαγωγή ! Η διέλευση από Α’ σε Β’ βαθμό όπως και η έγερση από Β’ σε Γ’ βαθμό γίνονται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ανάλογα με τον εσωτερικό κανονισμό κάθε στοάς και τον γενικό κανονισμό κάθε μεγάλης στοάς. Δηλαδή γνωρίζει ένας τέκτονας από την μύηση του και μετά, αφού λαμβάνει τους δύο αυτούς κανονισμούς πότε θα προχωρήσει στους 2 επόμενους βαθμούς.
quote:
quote:
psytekk: ΣΚΕΝΔΕΡΜΠΕΗΣ
Ποιος είναι αυτός?
Γεώργιος Καστριώτης, υιός του βυζαντινού Ιωάννη Καστριώτη και της Βοϊσαβής κόρης του ηγεμόνα των Σέρβων.
Έζησε από το 1405 μέχρι το 1468. Φοίτησε σε τουρκική στρατιωτική σχολή και μέχρι το 1443 ήταν αξιωματικός του τουρκικού στρατού. Το 1443 μαζί με 300 Αλβανούς επαναστάτησε εναντίον των Τούρκων. Το λάβαρο της ομάδος του είναι η σημερινή αλβανική σημαία. Από τότε μέχρι και το 1473 η Αλβανία ήταν ανεξάρτητη.
Το Σκενδέρμπεης είναι παραφθορά του τιμητικού τίτλου Ισκεντέρ (Μ.Αλέξανδρος) Μπέης. Ο Σκενδέρμπεης είναι ο εθνικός ήρωας των Αλβανών.
quote:
Υπάρχουν πολιτικοι και ιερείς στην μασονία? Τι βαθμό έχουν?
Διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα, από τότε που τηρούνται τεκτονικά αρχεία, φαίνεται ότι έχουν μυηθεί άνθρωποι απ’ όλα τα επαγγέλματα / λειτουργήματα και απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Ο βαθμός επαναλαμβάνω δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο παρά μόνο με τον εσωτερικό κανονισμό κάθε στοάς. Πουθενά στον κόσμο σε κανονικές στοές (δηλαδή σε στοές που τηρούν τους κανονισμούς) δεν δίδεται βαθμός σε κάποιον επειδή είναι ισχυρός κοινωνικά ενώ σε κάποιον άλλο δεν δίδεται. Όλοι θα περάσουν και από τους 3 βαθμούς στα χρονικά διαστήματα που προβλέπει η στοά τους.
Το παρακάτω κείμενο είναι από την διακήρυξη της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος. Το ίδιο ακριβώς κείμενο υπάρχει στις διακηρύξεις όλων των κανονικών μεγάλων στοών διεθνώς.
Η Εθνική Μεγάλη Στοά είναι κυρίαρχον και ανεξάρτητον Σώμα, ασκούν την Ελευθέραν Τεκτονικήν μόνον εις τους τρεις Βαθμούς και μόνον εντός των ορίων των οριζομένων εις το Σύνταγμα αυτής ως «γνήσιος Αρχαίος Τεκτονισμός». Δεν αναγνωρίζει μηδέ αποδέχεται την ύπαρξιν οιασδήποτε ανωτέρας Τεκτονικής αρχής, υπό οιονδήποτε όνομα και αν εμφανίζεται αύτη.
Η Εθνική Μεγάλη Στοά αρνείται και θα αρνήται την συμμετοχήν εις Συνέδρια μετά των λεγομένων Διεθνών Ενώσεων, αι οποίαι ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τον Ελευθεροτεκτονισμόν και αποδέχονται ως μέλη Σώματα, τα οποία δεν συμμορφούνται αυστηρώς προς τας αρχάς, επί των οποίων στηρίζεται η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Η Εθνική Μεγάλη Στοά δεν αποδέχεται τον τοιούτον ισχυρισμόν, μηδέ ότι αι απόψεις αυτής δύνανται να εκφρασθούν υπό τοιαύτης τινος Ενώσεως.
Αυτές οι δύο παράγραφοι είναι αυτές που απαντούν σε διάφορες θεωρίες περί βαθμών, βαθμίδων, διεθνούς διαπλοκής κλπ.
quote:
Άρα υπάρχουν οι θεοσοφικές στοές και οι φιλοσοφικές στοές. Εσύ υποστηρίζεις ότι υπάρχουν και άθεοι – κομουνιστές μασόνοι ενώ ο/η alet λέει ότι αν δεν πιστεύεις σε κάποιο Θεό δεν μπορείς να γίνεις μασόνος. Οι άθεοι μπορούν να φτάσουν σε όλες τις βαθμίδες?
Πέραν του αθεϊσμού για τον οποίο έχω απαντήσει σε παλιότερο μήνυμα μου θα ήθελα να τονίσω κάτι.
Στον τεκτονισμό υπάρχουν οι συμβολικές στοές, δηλαδή οι στοές που ασκούν τον τεκτονισμό στους 3 βαθμούς του και οι στοές που ασκούν τον φιλοσοφικό τεκτονισμό, στους επιγενόμενους βαθμούς. Τα 2 κυρίαρχα φιλοσοφικά συστήματα είναι ο τύπος της Υόρκης (Βασιλική Αψίδα, Τέκτονες του Σήματος, Βασιλικοί και Εκλεκτοί Διδάσκαλοι, Ναυτίλοι της Βασιλικής Κιβωτού κλπ.) και ο Σκωτικός τύπος (4ος μέχρι 33ος βαθμός).
Οι μητρικές όπως λέγονται από πολλούς στοές, δηλαδή της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας στον φιλοσοφικό τεκτονισμό ασκούν τον τύπο της Υόρκης.
Ο Σκωτικός τύπος είναι δημοφιλής στην Αμερική όπου συνήθως οι τέκτονες μυούνται ομαδικά μέσα σε μία εβδομάδα σε όλους τους βαθμούς του τύπου (4ο μέχρι και 32ο)
Προσωπικά πιστεύω ότι όλος αυτός ο θόρυβος για τον τεκτονισμό δεν οφείλετε μόνο στους φρενοβλαβείς συνομωσιολόγους, ή στους απελπισμένους ανθρώπους που βρίσκουν το άλλοθι τους εκεί (ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, οι μασόνοι κυβερνούν τον κόσμο κλπ. κλπ.). Οφείλετε και σε μισαλλόδοξους και μωροφιλόδοξους τέκτονες οι οποίοι συντηρούν μια τέτοια εικόνα ώστε να δείχνουν σπουδαίοι, πολλοί δε από αυτούς είναι οι ιδρυτές και τα μέλη διάφορων παρατεκτονικών / τσαρλατανικών ταγμάτων (ΟΤΟ κ.ο.κ.)
Τονίζω ότι όλα τα παραπάνω όπως και τα προηγούμενα μηνύματα μου είναι προσωπικές απόψεις και δεν εκφράζουν κανένα άλλο εκτός από εμένα.
Αυτό δεν το λέω για να αποποιηθώ κάποια κριτική ή ευθύνη, το λέω έχοντας υπόψιν μου ότι ο τεκτονισμός είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα που μια και είναι βιωματικό ο καθένας, μέσα στα πλαίσια των κανονισμών φυσικά, το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Fiat Lux
Edited by - alet on 19/04/2007 14:52:35
quote:
alet: Αγαπητέ el.elyon
Όντως έχω πολύ περιορισμένο χρόνο αλλά βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα τη συζήτηση και όσο μπορώ θα συμμετέχω
Αγαπητέ μου alet ευχαριστώ!
quote:
alet: Δεν θεωρώ ότι είναι «αιρετικές» ομάδες. Θεωρώ ότι είναι απατεώνες. Εξαπατούν τον κόσμο όπως
Θα προτιμούσα να μου πεις πως εξαπατούν τον κόσμο και όχι όπως! Η καταγγελία σου αυτή είναι σημαντική για όλους. Για αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να μας πεις περισσότερα για αυτές τις ομάδες. Γιατί αν έχεις δίκαιο για τις ομάδες τότε αυτές οι ομάδες είναι επικίνδυνες για την κοινωνία.
quote:
alet: Είμαι αιώνιος μαθητής κατά την αρχαιοελληνική άποψη, δηλαδή «γηράσκω αεί διδασκόμενος» έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «εν οίδα ότι ουδέν οίδα».
(το αιώνιος είναι σχήμα λόγου φυσικά, κατά το αιώνιος φοιτητής κ.ο.κ)
Ναι αγαπητέ μου αλλά αυτό θα πει ότι ούτε αιώνιο δάσκαλο έχεις και ούτε αιώνια ζωή?
quote:
alet: Η αποτύπωση του Θεού σαφώς δεν είναι η ίδια. Αναμφισβήτητα υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των θρησκειών (ανά τους αιώνες μέχρι και πόλεμοι κλπ) και ο τεκτονισμός το αναγνωρίζει. Εξ αυτού του λόγου λοιπόν στις στοές δεν επιτρέπεται η συζήτηση για θρησκευτικά θέματα. Η παράβαση αυτής της απαγόρευσης έχει σαν αποτέλεσμα την οριστική αποβολή από την στοά.
Με λίγα λόγια η Μασονία δεν αντιμετωπίζει την σύγκρουση αλλά την αποφεύγει!
quote:
alet: Όχι βέβαια στον Σατανά.
Άρα η Μασονία πιστεύει ότι υπάρχει ο Σατανάς, ότι υπάρχουν τα Δαιμόνια?
quote:
alet: Τη λογική σου για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να την καταλάβω.
Θεωρείς ότι δεν μπορείς να συναναστραφείς, να επικοινωνήσεις και συνάψεις φιλικές σχέσεις -αδελφικές ίσως σχέσεις- με κάποιον που δεν είναι Χριστιανός ?
Αγαπητέ μου θα σου εξηγήσω την λογική μου αλλά πρέπει πρώτα να μου πεις τι εννοείς να συναναστρέφομαι, να συνάψω φιλικές σχέσεις, αδελφικές με κάποιον που δεν είναι Χριστιανός?
quote:
alet: Ο τεκτονισμός είναι φιλοσοφικό σύστημα όχι θρησκευτικό.
Φιλοσοφικό σύστημα που απορρίπτει την Αθεΐα! Με ποια φιλοσοφικά επιχειρήματα απορρίπτει η Μασονία την Αθεΐα? Με ποια φιλοσοφικά επιχειρήματα υποστηρίζει η Μασονία ότι υπάρχει αθάνατη ανθρώπινη Ψυχη? Και με ποια φιλοσοφικά επιχειρήματα ότι υπάρχει Θεός/Θεοί?
quote:
alet: Τις αρχές από τις οποίες εμφορείται δεν θα μπορούσα να τις παραθέσω λόγω χώρου και χρόνου αλλά ουσιαστικά βασίζονται και κινούνται γύρω από τις έννοιες Αγάπη, Αλήθεια, Ηθική, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ισότητα, Αγαθοεργία. Οι έννοιες αυτές υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες πέραν του Χριστιανισμού.
Αγαπητέ μου δεν υπάρχουν οι έννοιες αλλά απλά ίδιες λέξεις! Όταν μπορείς θα ήθελα να δούμε αυτές τις αρχές!
quote:
alet: Ο τεκτονισμός φυσικά και δεν σου προσφέρει καμία σωτηρία της ψυχής. Αν όμως δεν πιστεύεις σε αυτήν τότε πολύ δύσκολα ακολουθείς τις αρχές του τεκτονισμού που επιγραμματικά ανέφερα πιο πάνω.
Γιατί να ακολουθείς τις αρχές την μασονίας?
quote:
alet: Προσωπικά εγώ είμαι Χριστιανός, πιστεύω στην Χριστιανική, Αποστολική και Ευαγγελική διδασκαλία, εξετάζω ιδιαίτερα κριτικά τη στάση της εκκλησίας σε πολλά ζητήματα και την απορρίπτω εξ ολοκλήρου όταν παρεμβαίνει σε θέματα που δεν την αφορούν (πολιτειακά, πολιτικά κλπ.) γιατί τότε παραβαίνει και το λόγο του Κυρίου.
Αγαπητέ μου τι είναι για σένα η Αγια Γραφή? Θα ήθελα να μου πεις αν μπορώ να σε ρωτήσω για αυτά που πιστεύεις?
quote:
alet: Η εκκλησία πρεσβεύει τον αντικομμουνισμό.
Όταν λες η Εκκλησία εννοείς ο Χριστιανισμός?
quote:
alet: Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Θεολογική συζήτηση είναι για παράδειγμα η συζήτηση για τον Αβραάμ ως πατέρα των 3 βασικών μονοθεϊστικών θρησκειών (και οι 3 του αναγνωρίζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο).
Ποιοι συζητάνε στο παράδειγμα σου? Πως γίνεται η συζήτηση? Αγαπητέ μου γιατί γίνονται θεολογικές συζητήσεις?
quote:
alet: Πέραν αυτού βέβαια ο Θεός δεν είναι σημαντικός για τις θρησκείες, είναι σημαντικός για τους ανθρώπους και ο τεκτονισμός είναι ανθρωποκεντρικό, φιλοσοφικό σύστημα.
Ποιος Θεός? Ποιος είναι ο ρόλος του Θεού? Τους άθεους φιλοσόφους δεν τους δέχεται το φιλοσοφικό σύστημα?
quote:
alet: Σχετικά με τους αντι-χριστιανούς τέκτονες. Ναι μπορεί να υπάρχουν δεν διαφωνώ. Μια από τις αρχές του τεκτονισμού -θα ακουστεί ιδιαίτερα οξύμωρο- είναι όμως ότι είναι αντί των αντί !
Άρα υπάρχουν μασόνοι αντί μασόνων!
quote:
alet: Αγαπητέ μου el.elyon (δηλαδή ο Μέγιστος Θεός στα εβραϊκά) μια και αναζητάς όπως λες την αλήθεια. Τέκτονας δεν γίνεται κάποιος με το να μυηθεί σε μια στοά.
Αγαπητέ μου alet τι είναι το να μυηθεί κάποιος σε μια στοά?
quote:
alet: Τέκτονας γίνεται εφαρμόζοντας τις τεκτονικές αρχές.
Τότε γιατί υπάρχει η στοά?
quote:
alet: Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έγιναν τέκτονες αποσκοπώντας στην κοινωνική εξέλιξη νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποια «λέσχη ισχυρών» ή για να βρουν τα «μεγάλα μυστικά» όπως ο δημοσιογράφος Β. Λαμπρόπουλος που «αποκάλυψε» μυστικά που πωλούνται στα βιβλιοπωλεία χρόνια και υπάρχουν στο internet
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν το χρόνο τους.
Τι εννοείς αγαπητέ μου?
quote:
alet: Αν τα αγγλικά σου είναι καλά μπορώ να σου δώσω όλο το τυπικό μύησης και των 3 βαθμών, που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί στο internet. Σου εγγυώμαι όμως ότι κι εσύ δεν θα καταλάβεις τίποτα και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος αυτού, θα νομίζεις ότι δεν τα έχεις δει όλα.
Κάτι θα κάνω με τα αγγλικά αγαπητέ μου αλλά προτιμώ τον διάλογο μαζί σου! Αν θα καταλάβω κάτι αυτό θα το δούμε στο τέλος. Νομίζω ότι αν συνεχίζεις με τις απαντήσεις σου στις ερωτήσεις μου να είσαι σίγουρος ότι κάτι και εγώ θα καταλάβω! Αλλά όχι μονο εγώ, μπορεί και κάποιος άλλος που παρακολουθεί!
Αγαπητέ μου alet η προκατάληψη είναι ο εχθρός και όχι ο άνθρωπος! Είσαι ο πρώτος που μου λέει καλά λόγια για την Μασονία και είσαι και ο μοναδικός μέχρι αυτή τη στιγμή αιώνιος μαθητής της μασονίας. Αυτό είναι σημαντικό φίλε μου. Ο διάλογος καταστρέφει την προκατάληψη! Εγώ θέλω την αλήθεια για την μασονία να την ακούσω από έναν μασόνο, χωρίς προκατάληψη!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
γιατί τόσο πανικός με τον ιστό;
ποιος φουράκης και ποιος τηλεπλασιέ (λιακοπουλος)
ο ιστος τους ξεσκεπάζει αυτους του θεοσοφιστές και φυσικά δεν μοιάζει σε αυτους.
Στο προφίλ σου έχεις φωτο με τον τεκτονικό διαβητη μήπως;
LES
''Γεώργιος Καστριώτης, υιός του βυζαντινού Ιωάννη Καστριώτη και της Βοϊσαβής κόρης του ηγεμόνα των Σέρβων.
Έζησε από το 1405 μέχρι το 1468. Φοίτησε σε τουρκική στρατιωτική σχολή και μέχρι το 1443 ήταν αξιωματικός του τουρκικού στρατού. Το 1443 μαζί με 300 Αλβανούς επαναστάτησε εναντίον των Τούρκων. Το λάβαρο της ομάδος του είναι η σημερινή αλβανική σημαία. Από τότε μέχρι και το 1473 η Αλβανία ήταν ανεξάρτητη.
Το Σκενδέρμπεης είναι παραφθορά του τιμητικού τίτλου Ισκεντέρ (Μ.Αλέξανδρος) Μπέης. Ο Σκενδέρμπεης είναι ο εθνικός ήρωας των Αλβανών."
Τι δουλεία έχει ένας εθνικός ήρωας της αλβανίας σε μασωνική στοά εν Ελλάδι;
Τι δουλεία αλερτ έχει ένας μογγολοαλβανός ο οποιος φοιτησε σε ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ALERT;
λες για τον ιστο e-e-e.gr alert
"Δεν θεωρώ ότι είναι «αιρετικές» ομάδες. Θεωρώ ότι είναι απατεώνες. Εξαπατούν τον κόσμο όπως τον εξαπάτησε ο Καματερός με το νερό του τη δεκαετία του ’70, η «Αγία» Αθανασία του Αιγάλεω, ή οι διάφοροι με το θέμα της φραπελιάς πρόσφατα κλπ.
Με την επίφαση της σοβαρότητας (θεραπευτικό νερό Καματερού, ιαματικές δυνατότητες ελιάς κλπ.) ή του μυστικισμού (σημάδια στο σώμα της «Αγίας» Αθανασία του Αιγάλεω κλπ.) εξαπατούν πνευματικά ανήσυχους αλλά φαντάζομαι ασταθείς και με ελλιπείς γνώσεις ανθρώπους, με μοναδικό στόχο το πορτοφόλι τους.."
Άσχετη και σπασμωδική τοποθέτηση σου αλερτ, αφού τέτοιου είδους χριστιανικά "θαύματα" τα ξεσκεπάζει............
ποιο πορτοφόλι αλέρτ; Tis δημοσιοποιει τις απόψεις του δεν τις πουλάει.
αν δεν έχει σχέση με ο ιουδαισμός με την μασωνία αλέρτ τι δουλεία έχουν τα τά "τρίγωνα¨" στις μασωνικές στοές αλερτ;
Η μασωνάκι είσαι αλερτ ή ασχετος για λες οτι η μασωνία δεν έχει σχεση με τον ιουδαισμό
Υφίσταται αποκρυφισμός στη μασονία;
"Βεβαίως, αφού μελετούν το ταλμούδ, την καβαλλά, την κλείδα του Σολομώντα (Clavicula Salomonis) και τις διδασκαλίες αποκρυφιστών, όπως του Καλλιόστρο, του Μαρτίν, του Στέπτφερ, του δρ. Παπύς κ.ά. ΄Η δίνουν ερμητικές εξηγήσεις σε θεολογικές απόψεις επίσημων θρησκειών, όπως λ.χ. θεωρούν ιερή τη λέξη ΙΝRI (Igne Natura Renovatur Integra=με τη φωτιά η φύση αναγεννάται ολόκληρη), που δίδασκαν οι Ιππότες του Ναού (Ναΐτες). Αντιστρέψανε, δηλαδή, το Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς των Ιουδαίων σε ερμητική θεωρία."
η ίδια η θεοσοφική ομαδα εψιλον το λέει.!!!!!!!!
............ΑΠΟΛΛΩΝ
Edited by - psytekk on 19/04/2007 16:22:29
Άρα υπάρχουν μασόνοι αντί μασόνων!
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
alet: Αγαπητέ μου el.elyon (δηλαδή ο Μέγιστος Θεός στα εβραϊκά) μια και αναζητάς όπως λες την αλήθεια. Τέκτονας δεν γίνεται κάποιος με το να μυηθεί σε μια στοά.
Τι σου είπα ελ ελιον δυο αντιπαλες μαριονετες κατω απο μια αρχή σχηματισμός "τριγώνου"
............ΑΠΟΛΛΩΝ
Σας παραθετω φυσικα και την πηγη του 1ου θεματος, για οποιον εχει την αναγκη να επανερχεται στην "ιστορια"...
Καλη συνεχεια να εχουμε, με αρκετα ενδιαφεροντα "Παραξενα" που ειναι πολλα και ενδιαφεροντα, μιας και μας προξενουν την περιεργεια!

Edited by - PREDATOR on 10/11/2008 09:45:34
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και την… υιοθεσία
ημερ/νία: 06-11-2008 από: Καθημερινή
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και την… υιοθεσία. Το δημοτικό συμβούλιο του Ρέντμπριτζ (διοικητική περιφέρεια της μείζονος περιοχής του Λονδίνου) αποφάσισε ομόφωνα να απαγορεύσει στους καπνιστές να γίνονται θετοί γονείς, από τον Ιανουάριο του 2010.
Οπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Τάιμς», οι δημοτικοί άρχοντες αναγνωρίζουν μεν τη δυσχέρεια επιβολής μιας τέτοιας απαγόρευσης, καθώς είναι προφανές ότι αποτελεί παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου, αλλά διατείνονται ότι πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας των παιδιών από τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.
Υπάρχει όμως και ο λογικός αντίλογος όσων υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να κριθεί η ικανότητα ενός ανθρώπου να γίνει γονέας από το αν καπνίζει συχνά ή λιγότερο συχνά, όταν μάλιστα πληροί όλες τις άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάληψη μιας υιοθεσίας. Εκτός κι αν οι αρμόδιοι φορείς θεωρούν ότι ανακάλυψαν έναν ακόμη τρόπο περιορισμού της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος!

ημερ/νία: 06-11-2008 από: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δικαστήριο ζήτησε την επανάληψη της δίκης δύο καταδικασμένων για διακίνηση ναρκωτικών, γιατί ο δικαστής που εκδίκασε αρχικά την υπόθεση… δεν μπορούσε να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.
Στην έφεση των Ραφαέλ Σεζάν και Ρούμπεν Μας Ριβαντάβια, οι οποίοι καταδικάστηκαν το 2004 για εισαγωγή του ναρκωτικού «έκσταση» και εξέτισαν δεκαετή ποινή κάθειρξης ο καθένας, αναφέρθηκε ότι ο δικαστής που εκδίκασε αρχικά την υπόθεση αποκοιμόταν περίπου κάθε 20 λεπτά και συχνά μάλιστα ροχάλιζε.
Το δικαστήριο τελικά έκρινε ότι η υπόθεση έπρεπε να επανεκδικαστεί με άλλη σύνθεση. Από τις ιατρικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο δικαστής έπασχε από οξεία άπνοια ύπνου.

ημερ/νία: 06-11-2008 από: Zougla.gr
Η απροσάρμοστη συμπεριφορά μίας επιβάτιδας αεροπλάνου, ανάγκασε το πλήρωμα να τη δέσει στη θέση της με μονωτική ταινία, ώστε να ησυχάσει.
Η Μαρία Εσθέρ Καστίγιο από τη Νέα Υόρκη έφερε τα πάνω κάτω σε πτήση της United Airlines, από το Πουέρτο Ρίκο με κατεύθυνση το Σικάγο, αναγκάζοντας τον πιλότο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Βόρεια Καρολίνα.
Κατηγορείται ότι παρεμπόδισε τη δουλειά του πληρώματος, ενώ παρενοχλούσε και άλλους επιβάτες. Μάλιστα, η Καστίγιο λέγεται ότι χτύπησε μία αεροσυνοδό στα οπίσθια με το πίσω μέρος της παλάμης της.
Στη συνέχεια, παρενόχλησε έναν τυφλό συνεπιβάτη της, τραβώντας του τα μαλλιά. Όταν δε προσπάθησαν να της περάσουν χειροπέδες, έγινε ακόμα πιο επιθετική. Έτσι, μέλη του πληρώματος μαζί με δύο επιβάτες, την έδεσαν στην καρέκλα, χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία.
Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η γυναίκα είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και στη διάρκεια της πτήσης ήπιε και άλλο.

ημερ/νία: 07-11-2008 από: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ενας 23χρονος Ταϊλανδός, ο οποίος αποκοιμήθηκε μέσα σε λεωφορείο και ξύπνησε με μια...κατσαρίδα στο αυτί προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση για τις συνθήκες υγιεινής στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που ανάγκασε τις αρχές να λάβουν μέτρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο Κίτιπονγκ Καμντόνγκ, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο νυχτερινό λεωφορείο στην επαρχία Κον Κάεν με προορισμό την επαρχία Τσιάνγκ Μάι, ξύπνησε στη μέση της νύχτας και ανακάλυψε έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη μέσα στο αυτί του, έγραψε η «Μπανγκόνγκ Ποστ».
Στην πρώτη στάση που έκανε το λεωφορείο ο Κίτιπονγκ αποβιβάστηκε και πήγε σε δημόσια τουαλέτα όπου κατάφερε και έβγαλε την κατσαρίδα από το αυτί, έχοντας όμως ήδη υποστεί ρήξη τυμπάνου και αιμορραγία.
Στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε επισήμως τις πλημμελείς συνθήκες υγιεινής του λεωφορείου.
Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους υπεύθυνους να κρατούν καθαρά τα λεωφορεία, αλλά ταυτόχρονα και τους επιβάτες να μεριμνούν ώστε να μη τους συμβεί ανάλογο περιστατικό: να καλύπτουν το κεφάλι τους ή να χρησιμοποιούν ωτοασπίδες πριν κοιμηθούν μέσα στο λεωφορείο.

ημερ/νία: 08-11-2008 από: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Μια κλινική απεξάρτησης στη Νορβηγία προσέλαβε ένα μέντιουμ μετά από τις καταγγελίες ασθενών για την ύπαρξη περίεργων φαινομένων, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Dagbladet.
Μαζί με την Λίλι Μπέντρις, μέντιουμ που έχει εμφανιστεί στην νορβηγική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Η Δύναμη των Πνευμάτων", οι υπεύθυνοι της κλινικής προσέλαβαν και ειδικό σύμβουλο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κλινικής, η πρώτη αναφορά για την ύπαρξη περίεργων φαινομένων έγινε από ασθενή τον Σεπτέμβριο του 2007.
"Από τότε παραπονέθηκαν κι άλλοι. Οι εμπειρίες ήταν δυσάρεστες", δήλωσε ο Χάραλντ Ρόνινγκ εργαζόμενος της κλινικής και εξήγησε ότι "φάνηκε ότι υπάρχουν άγνωστες δυνάμεις μέσα στο κτίριο, παρουσίες στα δωμάτια και ήχοι που ακούγονταν ξαφνικά".

Όσον αφορά την είδηση για τον επιβάτη του λεωφορείου και την κατσαρίδα που όχι μόνο στο αυτί του αλλά του προκάλεσε και ρήξη τυμπάνου, δεν θέλω ούτε να το φανταστώ... ![]()

In anticipation of my resurrection...