- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
]Κάνει μεν ο διάβολος τις ... διαβολές του αλλά σε καμία περίπτωση αν δεν πάρει την άδεια του Μεγαλοδύναμου.
Αυτό ... προϋποθέτει κάποιο είδος συνεργασίας ... ![]()
"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."
Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)
Αυτό που λες Heretic, ότι ο Διάβολος δεν κάνει τίποτα που να αντιτίθεται στο σχέδιο του Θεού ή χωρίς την άδειά του, το παραδέχονται -εμμέσως- ακόμα και οι χριστιανοταλιμπάν, όταν λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να τη θέληση του Θεού.
Στην πραγματικότητα πιστεύουν το εξής παράλογο : Ο Διάβολος και οι ακόλουθοί του εργάζονται μέρα-νύχτα και ακατάπαυστα για το έργο τους, που είναι να κλέψουν όσες περισσότερες ψυχές μπορούν μέχρι την τελική μάχη, όπου θα χάσουν ολοκληρωτικά και θα τιμωρηθούν για πάντα. Το κορυφαίο είναι ότι γνωρίζουν ότι θα χάσουν αλλά αυτοί εκεί, χαραμίζουν όλη την αθάνατη ύπαρξή τους μόνο και μόνο για το πεισματάκι του Εξ'αποδώ, που δεν μπόρεσε να φάει τη θέση του boss...
![]()
![]()
![]()
quote:Η απόδειξη της σχέσης Θεού - Σατανά (σε 4 γραμμές) - Ποια είναι η σχέση μεταξύ Θεού & Σατανά ;
- Μπορεί να γίνει οτιδήποτε χωρίς την θέληση του Θεού ;
- Όχι.
- Ε, τότε είναι συνεργάτες.
Edited by - kangaro on 19/06/2019 21:14:38
quote:
Το κορυφαίο είναι ότι γνωρίζουν ότι θα χάσουν αλλά αυτοί εκεί, χαραμίζουν όλη την αθάνατη ύπαρξή τους μόνο και μόνο για το πεισματάκι του Εξ'αποδώ, που δεν μπόρεσε να φάει τη θέση του boss...
Η λεγόμενη "μεταφυσική του κ... τα 9μερα"
![]()
Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 19/06/2019 21:37:57
Έχει αναλυθεί εκτενώς αυτό, πρόκειται για αυτά που κληρονόμησαν οι Εβραίοι από τις Βαβυλωνιακές θρησκείες και αυτά που δανείστηκαν από αυτές. Στις οποίες φυσικά υπήρχε ΠΑΝΘΕΟΝ, πολλά θεία όντα δηλαδή. Από αυτές φαίνεται πως επιβίωσαν οι "Ελοχίμ", μεταξύ άλλων. Ο Γιαχβέ, ο θεός των Ιουδαίων, είναι κι αυτός ένας από τους Ελοχίμ. Προφανώς υπήρξαν κι άλλοι. Το θέμα τώρα, είναι πως η χριστιανική θρησκεία έχει κάποια πολύ προσεκτικά κρυμμένες, πολυθεϊστικές καταβολές, εξ αιτίας της Παλαιάς διαθήκης. Οσα ελληνιστικά στοιχεία κι αν "δανείστηκε", είμαι εμφανής ο αχταρμάς που επικρατεί.
quote:
Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά.
Εωσφόρος ήταν το όνομα του αρχάγγελου πριν την πτώση. Λογικό είναι να αποκαλείται "Σατανάς" πλέον, γιατί έτσι τον αποκαλεί η εκκλησία. Και μάλιστα εμφανίζεται ξεκάθαρα σαν πειρασμός στον Ιησού στην Κ.Δ. Τι άλλο να συζητήσουμε για το θέμα αυτό; Να αρχίσουμε να συζητάμε ξανά τις ιστορίες της Κ.Δ;
Το θέμα ότι οι κληρικοί, μιλάνε εντελώς ξεκάθαρα ότι ο Σατανάς δρα μεν αυτοβούλως αλλά ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ κάθε φορά που την πέφτει σε κάποιον χριστιανό. Για να δικαιολογήσουν προφανώς την παντοδυναμία του Κυρίου και το προφανές της δοκιμασίας. Συνήθως συνοδεύεται (στην εξομολόγηση) από το "κάποια αμαρτία έκανες ή σκέφτηκες για να συμβεί αυτό". Οπότε είναι ξεκάθαρη η συνεργασία (υπαλληλική σχέση θα την ονομάσω) με τον Κύριο. Προφανώς και στον ενσαρκωμένο Λόγο τα ίδια έκανε, και μάλιστα κατά τη σταύρωση. Άρα λοιπόν, όταν στην πέφτει κι εσένα να λες "Δόξα σοι Κύριε".
quote:quote:
Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά.Εωσφόρος ήταν το όνομα του αρχάγγελου πριν την πτώση. Λογικό είναι να αποκαλείται "Σατανάς" πλέον, γιατί έτσι τον αποκαλεί η εκκλησία.
Το "Εωσφόρος" δεν είναι όνομα με τη σημερινή σημασία της λέξης "όνομα". Ονόματα ονομάζονταν και τα επίθετα, δηλαδή οι λέξεις που δείχνουν ιδιότητες. Εως=αυγή και φόρος=φέρων. Αυτός που φέρνει την αυγή, ο αυγερινός. Πουθενά δεν αναφέρεται ως αρχάγγελος προ πτώσης στα ιερά κείμενα του χριστιανισμού. Και η λέξη "εωσφόρος" χρησιμοποιείται για πολλά όντα όχι μόνο για ένα. Δεν είναι μονοσήμαντη η χρήση της. Ο αυγερινός =εωσφόρος= πλανήτης Αφροδίτη χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο του "πρώτου σε κάτι". Δεν είχε καμιά σχέση με το ον που έπεσε. Είτε ένα ήταν ή περισσότερα.
Το "σατανάς" επίσης δεν είναι όνομα. Είναι απλά στα εβραϊκά ο αντίδικος ή ο εχθρός. Αυτό φαίνεται στο Βασιλειών Γ 14 (πάλι 3,14!!!) "14 Καὶ ἤγειρε Κύριος σατὰν τῷ Σαλωμὼν τὸν ῎Αδερ τὸν ᾿Ιδουμαῖον καὶ τὸν ᾿Εσρὼμ υἱὸν ᾿Ελιαδαέ, τὸν ἐν Ραεμμὰθ ᾿Αδραζὰρ βασιλέα Σουβὰ κύριον αὐτοῦ· καὶ συνηθροίσθησαν ἐπ᾿ αὐτὸν ἄνδρες, καὶ ἦν ἄρχων συστρέμματος καὶ προκατελάβετο τὴν Δαμασέκ· καὶ ἦσαν σατὰν τῷ ᾿Ισραὴλ πάσας τὰς ἡμέρας Σαλωμών. καὶ ῎Αδερ ὁ ᾿Ιδουμαῖος ἐκ τοῦ σπέρματος τῆς βασιλείας ἐν ᾿Ιδουμαίᾳ· ".
Η χρήση του όρου "σατάν" δεν έκανε πιο σαφές τι είναι ή ποιος είναι αυτό το ον. Η σατανικότητα άραγε πως ονομάζεται στα εβραϊκά; Θεωρώ ότι ο σατανάς όπου αναφέρεται πλέον είναι η σατανικότητα. Γιατί δεν πρόκειται γα ένα και το αυτό ον το οποίο δεν μπορεί να είναι πανταχού παρόν. Η σατανικότητα όμως ως αφηρημένη έννοια, ή ιδιότητα είναι πανταχού παρούσα. Το ον που έγινε σύμβολο της σατανικότητας είναι άλλο θέμα προς συζήτηση. Η προσωποποίηση έγινε λόγω γλωσσικής αδυναμίας της εβραϊκής γλώσσας που δεν μπορούσε να εκφράζει αφηρημένες έννοιες με διακριτό τρόπο από τα πρόσωπα όπως η ελληνική.
quote:Δεν υποχρεούται κανείς σε συμμετοχή. Ναι ο πειρασμός είναι αφηρημένη έννοια. Το ότι περιγράφεται να μιλάει ένα ον δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ένα και το αυτό ον που έπεσε τότε. Ο Καζαντζάκης παρουσίαζε τον Ιωάννη το Βαπτιστή στη θέση του πειρασμού (να είναι ο πειρασμός) αν θυμάμαι καλά. Το πρόσεξε κανείς αυτό; Γιατί το έκανε;
Και μάλιστα εμφανίζεται ξεκάθαρα σαν πειρασμός στον Ιησού στην Κ.Δ. Τι άλλο να συζητήσουμε για το θέμα αυτό; Να αρχίσουμε να συζητάμε ξανά τις ιστορίες της Κ.Δ;
quote:
Το θέμα ότι οι κληρικοί, μιλάνε εντελώς ξεκάθαρα ότι ο Σατανάς δρα μεν αυτοβούλως αλλά ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ κάθε φορά που την πέφτει σε κάποιον χριστιανό. Για να δικαιολογήσουν προφανώς την παντοδυναμία του Κυρίου και το προφανές της δοκιμασίας. Συνήθως συνοδεύεται (στην εξομολόγηση) από το "κάποια αμαρτία έκανες ή σκέφτηκες για να συμβεί αυτό".
Αυτό όμως δεν είναι απόδειξη ότι την έκανε την πράξη! Ούτε η απλή σκέψη είναι αιτία να παθαίνει κανείς στην πράξη κάτι. Η σκέψη είναι αιτία για πράγματα του πεδίου του νου και μόνο εφόσον υλοποιηθεί σε πράξη είναι αίτιο για πράγματα που συμβαίνουν στον ορατό κόσμο.
Υπάρχει η περίπτωση να μην έκανε τίποτε και όμως να το έπαθε. Οι συνηθισμένοι ιερείς και εξομολόγοι λένε συνηθισμένα πράγματα και ακολουθούν τη συνηθισμένη πορεία σε όλα. Δεν μπορούν να καταλάβουν πάντα το ασυνήθιστο που είναι εξ ορισμού έξω από το σκεπτικό τους.
quote:
Οπότε είναι ξεκάθαρη η συνεργασία (υπαλληλική σχέση θα την ονομάσω) με τον Κύριο. Προφανώς και στον ενσαρκωμένο Λόγο τα ίδια έκανε, και μάλιστα κατά τη σταύρωση. Άρα λοιπόν, όταν στην πέφτει κι εσένα να λες "Δόξα σοι Κύριε".
Αυτό όταν απαλλαγείς θα το πεις ή αν καταλάβεις ότι δικαίως υποφέρεις. Αλλιώς πως θα πεις "Δόξα τω Θεώ"; Δε βγαίνει ειλικρινά δοξολογία όταν υποφέρεις και ο Θεός δε θέλει ψευδοδοξολογίες.
Η υποχρεωτική δοξολογία του θεού, βρέξει - χιονίσει, δεν είναι επιθυμία του Θεού. Η επιθυμία του Θεού είναι να είμαστε τέλειοι και τέλειος δεν είσαι όταν υποκρίνεσαι. Αυτά από το χριστιανισμό όπως τον καταλαβαίνω εγώ και μερικοί ακόμα νομίζω. Οι ασκητές που έλεγαν να δοξάζουμε πάντα το Θεό είχαν εμπεδώσει κάποια πράγματα επειδή είχαν παραιτηθεί από τον κόσμο. Οπότε δεν είχαν πρόβλημα.
Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 19/06/2019 22:32:46
quote:
Το "Εωσφόρος" δεν είναι όνομα με τη σημερινή σημασία της λέξης "όνομα". Ονόματα ονομάζονταν και τα επίθετα, δηλαδή οι λέξεις που δείχνουν ιδιότητες. Εως=αυγή και φόρος=φέρων. Αυτός που φέρνει την αυγή, ο αυγερινός. Πουθενά δεν αναφέρεται ως αρχάγγελος προ πτώσης στα ιερά κείμενα του χριστιανισμού. Και η λέξη "εωσφόρος" χρησιμοποιείται για πολλά όντα όχι μόνο για ένα. Δεν είναι μονοσήμαντη η χρήση της. Ο αυγερινός =εωσφόρος= πλανήτης Αφροδίτη χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο του "πρώτου σε κάτι". Δεν είχε καμιά σχέση με το ον που έπεσε. Είτε ένα ήταν ή περισσότερα.
Ἡσαΐας Κεφ. 14
πῶς ἐξέπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ὁ ἑωσφόρος ὁ πρωΐ ἀνατέλλων; συνετρίβη εἰς τὴν γῆν ὁ ἀποστέλλων πρὸς πάντα τὰ ἔθνη. 13 σὺ δὲ εἶπας ἐν τῇ διανοίᾳ σου· εἰς τὸν οὐρανὸν ἀναβήσομαι, ἐπάνω τῶν ἀστέρων τοῦ οὐρανοῦ θήσω τὸν θρόνον μου, καθιῶ ἐν ὄρει ὑψηλῷ, ἐπὶ τὰ ὄρη τὰ ὑψηλὰ τὰ πρὸς Βορρᾶν, 14 ἀναβήσομαι ἐπάνω τῶν νεφῶν, ἔσομαι ὅμοιος τῷ Ὑψίστῳ. 15 νῦν δὲ εἰς ᾅδην καταβήσῃ καὶ εἰς τὰ θεμέλια τῆς γῆς.
βλ.
quote:
Η επιθυμία του Θεού είναι να είμαστε τέλειοι και τέλειος δεν είσαι όταν υποκρίνεσαι
Edited by - Heretic on 19/06/2019 23:10:49
Το "Εωσφόρος" δεν είναι όνομα με τη σημερινή σημασία της λέξης "όνομα". Ονόματα ονομάζονταν και τα επίθετα, δηλαδή οι λέξεις που δείχνουν ιδιότητες. Εως=αυγή και φόρος=φέρων. Αυτός που φέρνει την αυγή, ο αυγερινός. Πουθενά δεν αναφέρεται ως αρχάγγελος προ πτώσης στα ιερά κείμενα του χριστιανισμού. Και η λέξη "εωσφόρος" χρησιμοποιείται για πολλά όντα όχι μόνο για ένα. Δεν είναι μονοσήμαντη η χρήση της. Ο αυγερινός =εωσφόρος= πλανήτης Αφροδίτη χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο του "πρώτου σε κάτι". Δεν είχε καμιά σχέση με το ον που έπεσε. Είτε ένα ήταν ή περισσότερα.Ἡσαΐας Κεφ. 14
πῶς ἐξέπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ὁ ἑωσφόρος ὁ πρωΐ ἀνατέλλων; συνετρίβη εἰς τὴν γῆν ὁ ἀποστέλλων πρὸς πάντα τὰ ἔθνη. 13 σὺ δὲ εἶπας ἐν τῇ διανοίᾳ σου· εἰς τὸν οὐρανὸν ἀναβήσομαι, ἐπάνω τῶν ἀστέρων τοῦ οὐρανοῦ θήσω τὸν θρόνον μου, καθιῶ ἐν ὄρει ὑψηλῷ, ἐπὶ τὰ ὄρη τὰ ὑψηλὰ τὰ πρὸς Βορρᾶν, 14 ἀναβήσομαι ἐπάνω τῶν νεφῶν, ἔσομαι ὅμοιος τῷ Ὑψίστῳ. 15 νῦν δὲ εἰς ᾅδην καταβήσῃ καὶ εἰς τὰ θεμέλια τῆς γῆς.
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση! Όπως θα δει όποιος διαβάσει όλο το κεφάλαιο οι στίχοι αυτί δεν αναφέρονται σε κανέναν άγγελο αλλά στο βασιλιά της Βαβυλώνας που πέθανε εκείνο τον καιρό.
ΚΑΙ ἐλεήσει Κύριος τὸν ᾿Ιακὼβ καὶ ἐκλέξεται ἔτι τὸν ᾿Ισραήλ, καὶ ἀναπαύσονται ἐπὶ τῆς γῆς αὐτῶν, καὶ ὁ γειώρας προστεθήσεται πρὸς αὐτοὺς καὶ προστεθήσεται πρὸς τὸν οἶκον ᾿Ιακώβ, 2 καὶ λήψονται αὐτοὺς ἔθνη καὶ εἰσάξουσιν εἰς τὸν τόπον αὐτῶν, καὶ κατακληρονομήσουσι καὶ πληθυνθήσονται ἐπὶ τῆς γῆς τοῦ Θεοῦ εἰς δούλους καὶ δούλας· καὶ ἔσονται αἰχμάλωτοι οἱ αἰχμαλωτεύσαντες αὐτούς, καὶ κυριευθήσονται οἱ κυριεύσαντες αὐτῶν.
3 Καὶ ἔσται ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ἀναπαύσει σε Κύριος ἀπὸ τῆς ὀδύνης καὶ τοῦ θυμοῦ σου καὶ τῆς δουλείας σου τῆς σκληρᾶς, ἧς ἐδούλευσας αὐτοῖς. 4 καὶ λήψη τὸν θρῆνον τοῦτον ἐπὶ τὸν βασιλέα Βαβυλῶνος καὶ ἐρεῖς ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνη· πῶς ἀναπέπαυται ὁ ἀπαιτῶν καὶ ἀναπέπαυται ὁ ἐπισπουδαστής; 5 συνέτριψε Κύριος τὸν ζυγὸν τῶν ἁμαρτωλῶν, τὸν ζυγὸν τῶν ἀρχόντων· 6 πατάξας ἔθνος θυμῷ, πληγῇ ἀνιάτῳ, παίων ἔθνος πληγὴν θυμοῦ, ἣ οὐκ ἐφείσατο, ἀνεπαύσατο πεποιθώς. 7 πᾶσα ἡ γῆ βοᾷ μετ᾿ εὐφροσύνης, 8 καὶ τὰ ξύλα τοῦ λιβάνου εὐφράνθησαν ἐπὶ σοὶ καὶ ἡ κέδρος τοῦ Λιβάνου· ἀφ᾿ οὗ σὺ κεκοίμησαι, οὐκ ἀνέβη ὁ κόπτων ἡμᾶς. 9 ὁ ᾅδης κάτωθεν ἐπικράνθη συναντήσας σοι, συνηγέρθησάν σοι πάντες οἱ γίγαντες οἱ ἄρξαντες τῆς γῆς, οἱ ἐγείραντες ἐκ τῶν θρόνων αὐτῶν πάντας βασιλεῖς ἐθνῶν. 10 πάντες ἀποκριθήσονται καὶ ἐροῦσί σοι· καὶ σὺ ἑάλως, ὥσπερ καὶ ἡμεῖς, ἐν ἡμῖν δὲ κατελογίσθης. 11 κατέβη εἰς ᾅδου ἡ δόξα σου, ἡ πολλὴ εὐφροσύνη σου· ὑποκάτω σου στρώσουσι σῆψιν, καὶ τὸ κατακάλυμμά σου σκώληξ. 12 πῶς ἐξέπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ὁ ἑωσφόρος ὁ πρωΐ ἀνατέλλων; συνετρίβη εἰς τὴν γῆν ὁ ἀποστέλλων πρὸς πάντα τὰ ἔθνη. 13 σὺ δὲ εἶπας ἐν τῇ διανοίᾳ σου· εἰς τὸν οὐρανὸν ἀναβήσομαι, ἐπάνω τῶν ἀστέρων τοῦ οὐρανοῦ θήσω τὸν θρόνον μου, καθιῶ ἐν ὄρει ὑψηλῷ, ἐπὶ τὰ ὄρη τὰ ὑψηλὰ τὰ πρὸς Βορρᾶν, 14 ἀναβήσομαι ἐπάνω τῶν νεφῶν, ἔσομαι ὅμοιος τῷ ῾Υψίστῳ. 15 νῦν δὲ εἰς ᾅδην καταβήσῃ καὶ εἰς τὰ θεμέλια τῆς γῆς. 16 οἱ ἰδόντες σε θαυμάσονται ἐπὶ σοὶ καὶ ἐροῦσιν· οὗτος ὁ ἄνθρωπος ὁ παροξύνων τὴν γῆν, ὁ σείων βασιλεῖς; 17 ὁ θεὶς τὴν οἰκουμένην ὅλην ἔρημον καὶ τὰς πόλεις αὐτοῦ καθεῖλε, τοὺς ἐν ἐπαγωγῇ οὐκ ἔλυσε. 18 πάντες οἱ βασιλεῖς τῶν ἐθνῶν ἐκοιμήθησαν ἐν τιμῇ, ἄνθρωπος ἐν τῷ οἴκῳ αὐτοῦ· 19 σὺ δὲ ριφήσῃ ἐν τοῖς ὄρεσιν ὡς νεκρὸς ἐβδελυγμένος μετὰ πολλῶν τεθνηκότων ἐκκεκεντημένων μαχαίραις, καταβαινόντων εἰς ᾅδου. ὃν τρόπον ἱμάτιον ἐν αἵματι πεφυρμένον οὐκ ἔσται καθαρόν, 20 οὕτως οὐδὲ σὺ ἔσῃ καθαρός, διότι τὴν γῆν μου ἀπώλεσας καὶ τὸν λαόν μου ἀπέκτεινας· οὐ μὴ μείνῃς εἰς τὸν αἰῶνα χρόνον, σπέρμα πονηρόν. 21 ἑτοίμασον τὰ τέκνα σου σφαγῆναι ταῖς ἁμαρτίαις τοῦ πατρὸς αὐτῶν, ἵνα μὴ ἀναστῶσι καὶ κληρονομήσωσι τὴν γῆν καὶ ἐμπλήσωσιν τὴν γῆν πολέμων.
22 Καὶ ἐπαναστήσομαι αὐτοῖς, λέγει Κύριος σαβαώθ, καὶ ἀπολῶ αὐτῶν ὄνομα καὶ κατάλειμμα καὶ σπέρμα — τάδε λέγει Κύριος — 23 καὶ θήσω τὴν Βαβυλωνίαν ἔρημον, ὥστε κατοικεῖν ἐχίνους, καὶ ἔσται εἰς οὐδέν· καὶ θήσω αὐτὴν πηλοῦ βάραθρον εἰς ἀπώλειαν. 24 τάδε λέγει Κύριος σαβαώθ· ὃν τρόπον εἴρηκα, οὕτως ἔσται, καὶ ὃν τρόπον βεβούλευμαι, οὕτως μενεῖ, 25 τοῦ ἀπολέσαι τοὺς ᾿Ασσυρίους ἀπὸ τῆς γῆς τῆς ἐμῆς καὶ ἀπὸ τῶν ὀρέων μου, καὶ ἔσονται εἰς καταπάτημα, καὶ ἀφαιρεθήσεται ἀπ᾿ αὐτῶν ὁ ζυγὸς αὐτῶν, καὶ τὸ κῦδος αὐτῶν ἀπὸ τῶν ὤμων ἀφαιρεθήσεται. 26 αὕτη ἡ βουλή, ἣν βεβούλευται Κύριος ἐπὶ τὴν ὅλην οἰκουμένην, καὶ αὕτη ἡ χεὶρ ἡ ὑψηλὴ ἐπὶ πάντα τὰ ἔθνη. 27 ἃ γὰρ ὁ Θεὸς ὁ ἅγιος βεβούλευται, τίς διασκεδάσει; καὶ τὴν χεῖρα αὐτοῦ τὴν ὑψηλὴν τίς ἀποστρέψει;
28 Τοῦ ἔτους, οὗ ἀπέθανεν ὁ βασιλεὺς ῎Αχαζ, ἐγενήθη τὸ ρῆμα τοῦτο. 29 μὴ εὐφρανθείητε οἱ ἀλλόφυλοι πάντες, συνετρίβη γὰρ ὁ ζυγὸς τοῦ παίοντος ὑμᾶς· ἐκ γὰρ σπέρματος ὄφεως ἐξελεύσεται ἔκγονα ἀσπίδων, καὶ τὰ ἔκγονα αὐτῶν ἐξελεύσονται ὄφεις πετόμενοι 30 καὶ βοσκηθήσονται πτωχοὶ δι᾿ αὐτοῦ, πτωχοὶ δὲ ἄνθρωποι ἐπὶ εἰρήνης ἀναπαύσονται· ἀνελεῖ δὲ λιμῷ τὸ σπέρμα σου καὶ τὸ κατάλειμμά σου ἀνελεῖ. 31 ὀλολύξατε, πύλαι πόλεων, κεκραγέτωσαν πόλεις τεταραγμέναι, οἱ ἀλλόφυλοι πάντες, ὅτι ἀπὸ Βορρᾶ καπνὸς ἔρχεται, καὶ οὐκ ἔστι τοῦ εἶναι. 32 καὶ τί ἀποκριθήσονται βασιλεῖς ἐθνῶν; ὅτι Κύριος ἐθεμελίωσε Σιών, καὶ δι᾿ αὐτοῦ σωθήσονται οἱ ταπεινοὶ τοῦ λαοῦ.
Συνεπώς είναι φανερό ότι πρόκειται για το βασιλιά της Βαβυλώνας του καιρού εκείνου και σε αυτόν αναφέρεται το χωρίο και το κεφάλαιο όλο σχεδόν, ο οποίος αποκαλείται "εωσφόρος" για τους λόγους που προείπα.
quote:
Είναι γνωστά όλα αυτά. Απορώ όμως για τη σιγουριά με την οποία μιλάει ο Λ.Α γενικά
Αν με ρωτήσει κάποιος πόσες γωνίες έχει το τετράγωνο πρέπει να έχω αμφιβολία ότι είναι 4 ;;; Τα θέματα για τα οποία ο καθένας μπορεί να έχει σιγουριά είναι αυτού του είδους. Τα περί Θεού είναι σαν τα μαθηματικά: λογικές συνεπαγωγές (ορθές ή μη είναι άλλο θέμα που εξαρτάται από την αφετηρία του συλλογισμού και από την ακρίβεια με την οποία τηρεί τη διαδικασία ο συλλογιζόμενος).
Και αυτά περί του τι θέλει ο θεός από τον άνθρωπο, δεν τα λένε (δεν τολμούν μάλλον) να τα πουν ούτε οι προηγούμενοι, γιατί "μυστήριαι αι βουλαί του Κυρίου" ή κάπως έτσι. Το νόημα το πιάνουμε, αν με εννοείς. Τώρα πως γίνεται να τις ξέρεις εσύ αυτές, δεν εκπλήσσομαι πάντως. Φιλοξενούμε άλλη μια αυθεντία ανάμεσα μας, είναι προφανές αυτό. Φάνηκε εξ αρχής.
Edited by - Heretic on 19/06/2019 23:46:17
quote:
Λουκά Αυγερινέ, δεν έχει σημασία τι νομίζεις εσύ ότι λέει η Βίβλος.
Σου μίλησα για μαθηματικά και μου μιλάς για Βίβλο. Γιατί; Δεν κατάλαβες γιατί έφερα το παράδειγμα του τετραγώνου;
Τα περί Θεού δεν ορίζονται από τη Βίβλο μόνο. Και χωρίς καμία Βίβλο τα βρίσκει κανείς.
quote:
Εφόσον οι άγιοι πατέρες έδωσαν αυτά την ερμηνεία, έτσι είναι.
Δεν κατάλαβα τι θα πει το "έτσι είναι". Τι εννοείς ; Άλλο οι ερμηνείες και άλλο οι μαθηματικές προτάσεις. Στις ερμηνείες έχει δικαίωμα κανείς να κάνει τη δική του και μπορεί να είναι και καλύτερη από κάποιων πατέρων. Άλλωστε δεν είχαν ομοφωνία πάντα ούτε ήταν αλάνθαστοι. Οπότε δεν υπάρχει το "έτσι είναι".
quote:
Για τους χριστιανούς, όχι για μένα ή για σένα.
Γιατί οι χριστιανοί πιστεύουν όλοι όooλα όσα λένε οι πατέρες; Αφού τα περισσότερα δεν τα γνωρίζουν και ο καθένας κάνει τα δικά του.Αρκεί να μην ξεφεύγει πολύ.
quote:
Είναι όπως σου τα γράφω δηλαδή. Ο Σατανάς, ο διάβολος δηλαδή, αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Κι αυτά τα λένε οι θεολόγοι κι οι κληρικοί, δεν τα βγάζω εγώ από το κεφάλι μου.
Δεν σε κατηγόρησα ότι επινόησες την Αποκάλυψη.
quote:
Και αυτά περί του τι θέλει ο θεός από τον άνθρωπο, δεν τα λένε (δεν τολμούν μάλλον) να τα πουν ούτε οι προηγούμενοι, γιατί "μυστήριαι αι βουλαί του Κυρίου" ή κάπως έτσι.
Και εγώ τι να κάνω; Να φοβηθώ που τόλμησα; Ο τολμών νικά λέω εγώ.Δεν έχω τέτοια διλήμματα.
quote:
Το νόημα το πιάνουμε, αν με εννοείς. Τώρα πως γίνεται να τις ξέρεις εσύ αυτές, δεν εκπλήσσομαι πάντως. Φιλοξενούμε άλλη μια αυθεντία ανάμεσα μας, είναι προφανές αυτό. Φάνηκε εξ αρχής.
Για να ξέρω τις βουλές του Θεού σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαι αυθεντία; Δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο με ειρωνεύσαι σαν να είπα κάτι τέτοιο. Μου αποδίδεις πράγματα που δεν είπα ούτε υπονόησα. Στο σύμπαν το δικό αυτό είναι σύμφωνο με κάποιο θείο θέλημα να υποθέσω; Μην ασχολείσαι μαζί μου,
Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 20/06/2019 00:12:59
Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 20/06/2019 00:13:51
quote:
Για να ξέρω τις βουλές του Θεού σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαι αυθεντία;
είναι ανησυχητική.
quote:
Δεν σε ειρωνεύτηκα. Η παρακάτω δήλωση:quote:
Για να ξέρω τις βουλές του Θεού σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαι αυθεντία;είναι ανησυχητική.
Αυτό σε ανησύχησε;
Το άλλο θέμα το είδες; Πάλι τα ίδια κάνει. Πηγές μηδέν, μόνο άσχετες αναφορές σε δασκάλους και αβάσιμοι συσχετισμοί μεταξύ βουδισμού και ινδουισμού.
Θα επαναλάβω αυτά που είπα και πριν, το νήμα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν δωθούν πηγές από τους γνωστικούς, αν δεν διευκρινηστεί τί στο καλό είναι αυτά τα διαβόητα "ιερά κείμενα" και για ποιόν σκοπό ψάχνουμε βρούμε αναφορές.
Χαρίζουν το γέλιο, ζωή και χαρά! :
Ο καραγκιόζης!
Ο xristosxatz!
Ο Λουκάς Αυγερινός!
quote:
Θα επαναλάβω αυτά που είπα και πριν, το νήμα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν δωθούν πηγές από τους γνωστικούς, αν δεν διευκρινηστεί τί στο καλό είναι αυτά τα διαβόητα "ιερά κείμενα" και για ποιόν σκοπό ψάχνουμε βρούμε αναφορές.
Για να αποκαταστήσουμε την φήμη του Εωσφόρου μάλλον ... ![]()
"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."
quote:
Για να ξέρω τις βουλές του Θεού σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαι αυθεντία;είναι ανησυχητική.
Ανησυχητικό είναι να θεωρεία κάποιος "ανησυχητικό" για έναν άλλον το να εκφράζει την άποψή του περί Θεού ή για οτιδήποτε άλλο. Ναι πιστεύω ότι ορισμένα πράγματι είναι προφανή σε όλους περί Θεού, εφόσον πιστεύουν στην ύπαρξη Θεού. Αλλά ακόμη και εκείνοι ππου δεν πιστεύουν έχουν την ελευθερία να διατυπώσεουν εικασίες ή γνώμες περί Θεού ή περί οποιουδήποτε άλλου πράγματος. Αυτό λλέγεται ελευθερία γνώμης, ακόμη και αν είναι ατεκμηρίωτη. Ο καθένας έχει δικαίωμα να την εκφράσει. Εσύ γιατί ασχολείσαι με το τι λένε οι άλλοι; Λογοκρισία θα μας κάνεις; Κοίτα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τις φοβίες σου και άσε μας εμάς να πιστεύουμε αυτά που θέλουμε και κράτησε τις "ανυησυχίες" σου για τον εαυτό σου.
Αυτό σε ανησύχησε;
Το άλλο θέμα το είδες; Πάλι τα ίδια κάνει. Πηγές μηδέν, μόνο άσχετες αναφορές σε δασκάλους και αβάσιμοι συσχετισμοί μεταξύ βουδισμού και ινδουισμού.Θα επαναλάβω αυτά που είπα και πριν, το νήμα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν δωθούν πηγές από τους γνωστικούς, αν δεν διευκρινηστεί τί στο καλό είναι αυτά τα διαβόητα "ιερά κείμενα" και για ποιόν σκοπό ψάχνουμε βρούμε αναφορές.
Χαρίζουν το γέλιο, ζωή και χαρά! :
Ο καραγκιόζης!
Ο xristosxatz!
Ο Λουκάς Αυγερινός!
Ξέχασες τον Peronosporos!
Για να χρειζονται κάποιοι τόσους διασκεδαστές και να μην λένε να ξεκολλήσουν από ένα θέμα που δεν τους ενδιαφέρει (υποτίθεται) πάει να πει ότι σέρνεται πολλή κατάθλιψη εδώ μέσα. Μη σου πω και μανιοκατάθλιψη.
Καλά εσύ υποτίθεται ότι δε θα ξαναέγραφες εδώ. Και με πρόσβαλλες επανειλημμένα και τώρα ξαναγράφεις. Αυτό είναι ανησυχητικό.