- Ημερολόγιο Just A Man. - H Εν Χριστώ Ζωή μου. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Εξακολουθώ και σήμερα να μην έχω την δυνατότητα διόρθωσης και διαγραφής μηνύματος?
Υπάρχει πρόβλημα με το λογαριασμό μου?
Ευχαριστώ,
Να είστε ευλογημένοι.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
Just a man.
999
Μην ανησυχείς, Just A Man!
Η απάντηση δίνεται στo "τεχνικά προβλήματα των forums".
Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να διορθώσει
ή να διαγράψει μήνυμα.
quote:Μην ανησυχείς, Just A Man!
Η απάντηση δίνεται στo "τεχνικά προβλήματα των forums".
Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να διορθώσει
ή να διαγράψει μήνυμα.
Σε Ευχαριστώ πολύ.
Να είστε ευλογημένοι.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
Just a man.
999
7 Άγγελοι φύγανε.
7 Όνειρα σβήσανε επί της Γης.
7 Νέα παιδιά.
7 Χαμόγελα.
7 Ελπίδες.
7 Ψυχές.
7 Γιατί?
Με ποιες λέξεις μπορείς να πεις σε αυτούς τους Πατέρες, και σε αυτές τις Μητέρες το Γιατί?
Όσο προσπάθησα, ήταν μάταιο. Δεν υπάρχουν λέξεις.
Μόνο σιωπή.
Μήπως όσοι βιώνουν πόνο και σιωπή αυτή τη στιγμή,
έτσι να πονάει συνέχεια ο σιωπηλός ουρανός για τους ανθρώπους?
Τόσα Γιατί. Κοντεύω να σαρανταρίσω και αυτό το πώς και το Γιατί πολλές φορές δεν φεύγει από το μυαλό μου...
Θυμήθηκα ότι, κάποτε κάπου ένας προσκυνητής ρώτησε κάτι ένα Γέροντα. Και εκείνος του απάντησε: Δεν ξερώ.
Ο προσκυνητής απόρησε. Μα καλέ μου Γέροντα. Εσείς, και δεν ξέρετε.
Και του απάντα ο Γέροντας σε όλα αυτά τα πως και τα γιατί της λογικής: το “Δεν ξέρω”, θα σε πάει πολύ μακριά.
Προσπαθούμε όλα να τα εξηγήσουμε και να τα αναγάγουμε σε απλές αρχές της φυσικής, της χημείας των μαθηματικών και με την λογική.
Μα τελικά το μόνο που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε είναι τα συναισθήματα μας.
Το Μέγα μυστήριο της Ύπαρξης.
Τη μας βάζει σε συγ-κίνηση κάθε στιγμή και λειτουργούμε?
Όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει αναγωγικό τρόπο που να εξηγήσω το θέμα.
Τελικά όλα δεν μπορούν να εξηγηθούν. Απλά βιώνοντε.
Ζούμε σε ένα Μεταπτωτικό Κόσμο του Καλού και του Κακού. Με συνεχόμενες εναλλαγές. Κάτι σαν το νούμερο 8. Πάνω - Κάτω.
Σε ποιο κύκλο θα παραμένουμε τον περισσότερο χρόνο, και αυτό είναι ένα μυστήριο.
Από εχτές ήθελα να καταχωρίσω το 666ο μήνυμα μου στο Forum.
26-9-2004. Εορτή Μεταστάσεως του Αγίου και Αγαπητού Μαθητού του Χριστού Αποστόλου, Ευαγγελιστή και Θεολόγου Ιωάννη.
Ίσως ήταν γραφτώ. Στο 666ο, μήνυμα μου, να είναι μήνυμα ορόσημο.
Στιγμή ορόσημο για να δημιουργηθεί ο Ιερός Θυμός.
27-9-2004 = 2+7= 9+9= 18+2= 20+4= 24=2+4=6
Γιατί? Γιατί? Γιατί? Γιατί? Γιατί? Γιατί? Γιατί? Χ7
Just γιατί?
Μένουν άλλα 333 βήματα μέχρι να ολοκληρώσω το ταξίδι μου (999).
Πορεία από την Βηθλεέμ στο Γολγοθά και από την Σταύρωση στην Ανάσταση.
Από τον θάνατο (των υλικών) στην πύλη όχι του ανεξήγητου, αλλά της Αιωνιότητας.
Ας είναι αυτά 333 βήματα πορεία προς την κοίμηση των υλικών επι-θυμιών(Επί – Θυμού).
Ας γίνει το Θέλημα σου ως εν Ουρανών και επί της Γης.
Κύριε Ιησού Χριστέ, εισάκουσον την ευχή μου για τις 7 Φωτεινόμορφες Ψυχούλες.
Ας είναι οι Ψυχές σας, στο ταξίδι της επιστροφής, σαν πεταλούδες.
Με το Φως σας να σκορπάτε, των αστεριών τα όνειρα να τραγουδάτε,
στην αγκαλίτσα του ουρανού, για πάντα στην αιωνιότητα του Δημιουργού.
999.
Η 28η Ολυμπιάδα ολοκληρώνεται.
Τέλος Ολυμπιακών Αγώνων.
13 Αυγούστου 2004 με 28 Σεπτεμβρίου 2004.
Πανσέληνος 28 Σεπτεμβρίου.
28 Οκτωβρίου και η επόμενη Πανσέληνος.
Κάθε 28 ημέρες περίπου, η ανθρώπινη φύση ξεκινά τον νέο κύκλο δημιουργίας (Κύκλος Γονιμότητας των Γυναικών).
Κάθε 28 ημέρες περίπου νέα Πανσέληνος.
Το 28 είναι ένα από τα νούμερα που αντιπροσωπεύει in away θα λέγαμε το Θεό και Δημιουργό μας.
Πριν την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων 27 Σεπτεμβρίου 2004, έξη (6) μετάλλια στην Ελλάδα. Τυχαίο? Και από αυτό το γεγονός διακρίνω Πνευματικό μήνυμα.
Και ένα ατύχημα. 7 Άγγελοι που αποχαιρετήσαμε Σήμερα 28-9-2004.
Σύν+
+ η 11η Σεπτεμβρίου του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Με το παλιό ημερολόγιο 29 Αυγούστου 2004.
(Μήνυμα, κάλεσμα, μετανοίας διακρίνω. Και λέω διακρίνω γιατί η ανθρώπινη Σοφία είναι μωρία προς την Σοφία του Θεού).
Ως σαν άλλοι Δίδυμοι Πύργοι έπεσαν (Πολίτες + Πολιτεία) & (Λαός + Κλήρος). Μια συναισθηματική κατάρρευση.
Αν από συμβολίσω τις ημερομηνίες, ίσως να έχουν να μας πουν πολλά πνευματικά μηνύματα.
Μνήμες όμως έρχονται στο μυαλό μου, και από μια άλλη αντίστοιχη ημερομηνία.
28 Αυγούστου 1998 Παρασκευή 17:15.
Μετά από ένα μεγάλο τροχαίο, ο just βγήκα ζωντανός με ελάχιστές γρατζουνιές.
Στον εσπερινό του Αγίου Ιωάννη του Προ-δρόμου (29-8 Αποτομή Κεφαλής Τιμίου Προδρόμου.)
Γλυκέ μου Άγιε και Αρχάγγελε Ιωάννη, στης μετανοίας σου τα φτερά φύλαξον με.
Χωρίς εσένα 28-8-98 δεν θα ζούσα ποια.
Υπέρ Ευλογημένος να είσαι μέσα στους Αιώνες.
28 Αυγούστου με το Παλιό Ημερολόγιο είναι Δεκαπενταύγουστος (15-8). Πόσο τυχαίες μπορεί να είναι μερικές φορές οι ημερομηνίες στην ζωή μας.
Μέγα τα μυστήρια της Ύπαρξης.
27 Σεπτεμβρίου 2004 Μέρα πένθους. Με το παλιό ημερολόγιο 14 Σεπτεμβρίου (Ημέρα Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού). Εν το μέσω της Ελλάδος. Στην καρδιά του σώματος της Ελλάδος. (Και εδώ, Πνευματικό μήνυμα Σταύρωσης, σαν να διακρίνω).
Μα και τα βιβλία της Καινής Διαθήκης 27 είναι. Τελευταίο, η Αποκάλυψη.
Λείπει ένα μόνο, το 28o βιβλίο, για να ολοκληρωθεί η Βασιλεία των Ουρανών. Εγκαίνια Νέας Κτίσης. Της Καινής Κτίσης. Της Καινής Διαθήκης.
Ευλογημένος να είναι ο ερχόμενος σου Γλυκέ μας Ιησού σε κάθε ανθρώπινη καρδιά.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
Just a man
999
Τέλεια εκφράζεται ο θεός ,μέσα από την αγαθή ψυχή σου.
Όταν μιλάς για την ουσία μας ,με αγγίζεις και εμένα.
Όπως εγώ έλαβα το φως το αληθινό ,από την όμορφη ψυχή σου ,θα ήθελα με την σειρά μου να σου δώσω κάτι , από ηθική υποχρέωση στην αγάπη.
Η ψυχή ήταν μία .
Ήταν τέλεια.
Ήθελε όμως μάρτυρες.
Δεν μπορούσε να ζει αιώνια ,μέσα στην απόλυτη ευτυχία της μοναξιάς της .
Δεν αρκούσαν οι άγγελοι ,για να τον υμνούν και να τον δοξάζουν.
Ήθελε να ποιήσει κάτι διαφορετικό .
Να τον λατρέψει ένα πλάσμα διαφορετικό.
Οι άγγελοι ,όπως ορθά έγραψες ,είναι αντίγραφο του εαυτού του.
Κάπως έτσι πιστεύω ,ότι ξεκίνησε την δημιουργία του ανθρώπου.
Τον έπλασε όμοιο και όμως πόσο διαφορετικός γίνεται ,όταν αρνιέται την ουσία του την αγάπη.
Όταν πάλι κάποιο συγγενικό πνευματικό παιδί του ,όπως εσύ, βρίσκει τον τρόπο να αγαπήσει αληθινά μέχρι θανάτου ,του βάζει το φράγμα των δακρύων ,για να μην απολέσει μια τόσο σημαντική ύπαρξη.
Έτσι αγαπάει ο θεός και μέσα από εμένα αγαπητέ αδελφέ.
Δίχως όρια ,αιώνια ,δυνατά ,απαλά και ατελείωτα.
Με αδελφική διάθεση .
quote:
του βάζει το φράγμα των δακρύων ,για να μην απολέσει μια τόσο σημαντική ύπαρξη.
quote:
Έτσι αγαπάει ο θεός και μέσα από εμένα αγαπητέ αδελφέ.
Δίχως όρια ,αιώνια ,δυνατά ,απαλά και ατελείωτα.
Αδελφέ μας,
Σε ευχαριστώ που άφησες το άρωμα των συναισθημάτων σου.
Εύχομαι πάντα η κίνησης της Ψυχής σου να είναι ΚΥΚΛΙΚΗ από το Α στο Ω.
Ωμέγα. Ωραιότητα της Ψυχής. Μα και πάλι στο Άλφα. Στην Αγάπη.
Να είσαι ευλογημένος.
Με αγαθή Αγάπη Χριστού 7Χ7
Just a man.
999
Αραθύμησα το πλούσιο πνευματικό λεξιλόγιο σου.
Εγώ ,ένα ταπεινό ,παιδί της αγάπης ,θέλω να ακούσω από την ψυχή σου και πάλι ,όμορφα λόγια.
Ο θεός με έβαλε να ανησυχήσω και να σε ικετεύσω ,να γράψεις κάτι .
Η σελίδα σου ,είναι σελίδα αγάπης.
Ύμνησέ την αγαπητέ ,εν χριστώ αδελφέ.
Ποτέ δεν θα μπορέσουμε ,να δοξάσουμε αρκετά την ουσία , χάρη στην οποία υπάρχουμε .
Αν αυτό γίνει ( το ξέρεις καλά ), θα είσαι αιώνιος.
Να σαι παντού και πάντα ευλογημένος αδελφέ .
Με αληθινή αγάπη .
Alfa-omega.
quote:
Αραθύμησα το πλούσιο πνευματικό λεξιλόγιο σου.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μα φρονώ ότι το πνευματικό μου λεξιλόγιο είναι πολύ φτωχό για να εκφράσω τον Πατέρα μας, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Ακόμα ούτε στην αρχή δεν είμαι.
quote:
Εγώ ,ένα ταπεινό ,παιδί της αγάπης ,θέλω να ακούσω από την ψυχή σου και πάλι ,όμορφα λόγια.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι πάντα η αύρα της Ψυχής σου να είναι λουσμένη με σωφροσύνη, ευγνωμοσύνης και ταπεινοφροσύνη.
quote:
Ο θεός με έβαλε να ανησυχήσω και να σε ικετεύσω ,να γράψεις κάτι .
Η ανησυχία πότε δεν προέρχεται από τον Θεό. Όταν είμαστε μέσα στον Φως του Τριαδικού μας Θεού δεν φοβόμαστε και δεν ανησυχούμε.
Δεν έχω φτάσει στην Θέωση για να με ικετεύσει καλέ μας αδελφέ. Και να θέληση πάλι ο Τριαδικός μας Θεός να φτάσω στην θέωση (Θέωση= να δούμε με τα μάτια της Ψυχής μας τον Τριαδικό Θεό) κατά χάρη, πάλι τον Ουρανό θα πρέπει να ικετεύουμε.
Ικετεύουμε τον Φύλακα Άγγελο μας, τους Αρχαγγέλους μας, τους Αγίους / Αγίες, Όσιους / Όσιες, Μάρτυρες και Ομολογητές μας του Ιησού Χριστού, τον Άγιο και ίσο με Αρχάγγελο Ιωάννη τον Πρόδρομο, την Μητέρα του Τριαδικού μας Θεού, την Παναγία, να μεσιτεύσουν, να πρεσβεύσουν Κύριων ημών Ιησού Χριστό, να Συγχωρεί την ανθρωπότητα, να την Ελεεί, να την Ευλογεί, να Ειρηνεύει τις καρδιές των ανθρώπων, και να την σώσει εν Πνεύματη Αγίο και (Αληθεία=(Αγάπη)).
quote:
Ποτέ δεν θα μπορέσουμε ,να δοξάσουμε αρκετά την ουσία , χάρη στην οποία υπάρχουμε .
Και αυτό είναι μια από της μεγαλύτερες Aλήθειες!!! Η Αγάπη του Θεού είναι ίδια για όλα του τα δημιουργήματα.
quote:
Αν αυτό γίνει ( το ξέρεις καλά ), θα είσαι αιώνιος.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το Νου μας στο Φως.
Και ο μόνος τρόπος είναι να προσευχόμαστε αδιάλειπτα. Προς τον Ιησού!!!
Η Πανίσχυρη δύναμη του Ονόματος του Ιησούς. Που φωτίζει και διαλύει τα σκοτάδια στην Διάνοια μας, ώστε να κατέβει το φως της Αγάπης, να μας καθαρίσει, και να καθίσει η (Αγάπη(999)) στην Καρδιά μας.
Η δύναμη της Θέλησης εξαρτάτε από την Ευγνωμοσύνη.
Στην Αρχαία Ελλάδα λέγανε: ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ.
Οι Ορθόδοξοι Πατέρες λέγανε: Φόβος (Σεβασμός) Θεού, Αρχή Σοφίας.
Ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι αφιερωμένος στην του Θεού Σοφία.
Εκεί θα πρέπει να αφιερώσουμε και τον δικό μας Ναό. Η Σοφία είναι κριμένη μέσα στον άνθρωπο.
Και αυτό που δονεί όλη την ύπαρξη του just a man πού είναι η μεγαλύτερη Σοφία στο Σύμπαν είναι:
Κατά τον just a man:
Ευγνωμοσύνης Σοφίας, Ψυχής Σωτηρίας. Ευγνωμοσύνη Θεού, Σοφίας Αγάπης.
Η ανταπόδοσης Ευγνωμοσύνης είναι η ίσο με την Δικαιοσύνη και αυτό είναι η μέγιστη Σοφία.
Τα αποκλειστικά δικαιώματα στο παραπάνω, ανήκει στον Τριαδικό μας Θεό.
Είναι αλήθεια ότι είμαι σε μια περίοδο καλλιέργειας. Αν θελήσει ο Τριαδικός μας Θεός, όταν βγούνε οι νέοι καρποί, θα τους μοιρασθώ με όλους μας.
Να είσαι ευλογημένος Aδελφέ μας. Να είναι ευλογημένο ότι και αν σκέφτεσαι,ότι και αν λες, ότι και αν κάνεις.
Να είστε ευλογημένοι όλοι.
Με αγαθή Αγάπη Χριστού 7Χ7,
just a man.
999
Παλαιότερα αλλά και σήμερα ακόμα γίνονται οι άνθρωποι αντικείμενα εκμετάλλευσης όσων κατ’επίφαση πραγματεύονται την αποκλειστική διάθεση του Θείου και της όποιας δοτής αλήθειας.
Ζωντανό παράδειγμα αντίφασης αλλά και παραπλάνησης αποτελούνε οι διάλογοι μεταξύ των μελών alfa-omega και Just A Man που ακολουθούν.
alfa-omega:
«Ο θεός με έβαλε να ανησυχήσω…..»
Just A Man:
«Η ανησυχία πότε δεν προέρχεται από τον Θεό. Όταν είμαστε μέσα στον Φως του Τριαδικού μας Θεού δεν φοβόμαστε και δεν ανησυχούμε.»
Σχόλιο: Εάν αυτό δεν αποτελεί παραλογισμό και άκρατη θρησκοληψία τότε γεννάται το ερώτημα ΠΟΥ μπορούμε ακόμα να φτάσουμε με την ανθρώπινη αλαζονεία?
alfa-omega:
«Ο θεός με έβαλε να ανησυχήσω ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΣΩ να γράψεις κάτι.»
Just A Man:
«Δεν έχω φτάσει στην Θέωση για να με ικετεύσει καλέ μας αδελφέ. Και να θέληση πάλι ο Τριαδικός μας Θεός να φτάσω στην θέωση (Θέωση= να δούμε με τα μάτια της Ψυχής μας τον Τριαδικό Θεό) κατά χάρη, πάλι τον Ουρανό θα πρέπει να ικετεύουμε.»
Σχόλιο: εδώ πια τι να πει κανείς! Από την μια έχουμε την ψευδαίσθηση «επικοινωνίας» με…..τον Δημιουργό (!) ο οποίος και εκμυστηρεύεται στο μέλος alfa-omega τόσο τις ανησυχίες Του για τις ιντερνετικές διαθέσεις του Just A Man όσο και τις ανάγκες Του που προτρέπουν μέσω του δούλου Του να…..ικετεύσει το μέλος Just A Man, και από την άλλη τον έτερο συνδαιτυμόνα που….ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΙΚΕΤΕΥΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ (!!), αλλά περιορίζεται προς το παρόν στο να δηλώσει ότι ακόμη δεν έχει κατακτήσει το στάδιο της Θέωσης!!!!!
Και ερωτώ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΕΟΚΑΠΗΛΟΥΣ: ΠΟΘΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ?? Πόθεν το δικαίωμα, εκ της Αγίας Γραφής, να θεωρείται ότι δύνασθε να λειτουργήσετε ως «καταλύτες» των……..επιθυμιών και πόθων του Θεού??
Ο θρόνος αυτού που οραματίζεστε ως «Θεό» φίλτατοι δεν βρίσκεται στα νέφη του ουρανού αλλά στο νεφέλωμα της άκρατης φαντασίας σας. Έτσι καταντά λοιπόν το Θείο όταν του δίνουμε….βιογραφικό και οδηγίες χρήσης!
Και κάτι τελευταίο, σε σχέση με την αδιάλειπτη πλαστογράφηση και παραπλάνηση των όσων γράφονται αγαπητέ Just A Man:
Γράφεις το εξής «Στην Αρχαία Ελλάδα λέγανε: ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ.
Οι Ορθόδοξοι Πατέρες λέγανε: Φόβος (Σεβασμός) Θεού, Αρχή Σοφίας.»
Ο φόβος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σεβασμό. Αυτή η ταύτιση που επιχειρείς είναι δόλια και δύναται να συσχετιστεί μονάχα με τον παραλογισμό της αγαποφοβίας που κυριαρχεί στον χριστιανό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ.
Σεβασμό αποδίδουμε όταν εκτιμούμε κάποιο πρόσωπο, όταν δεν προσβάλλουμε, όταν γενικότερα φανερώνουμε αναγνώριση της αξίας του άλλου. Με λίγα λόγια: μια ανύπαρκτη στάση για τον Θεό του χριστιανισμού που απαιτεί ΦΟΒΟ.
Στον αντίποδα, ο φόβος είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συναίσθημα που μας καταλαμβάνει απλά και μόνο με την σκέψη ενός ενδεχόμενου κινδύνου, όπως π.χ. η κόλαση και η Δευτέρα Παρουσία. Είναι το αίσθημα που προκαλεί ρίγος στον άνθρωπο όταν επίκειται κίνδυνος τεράστιας απώλειας, όπως π.χ. η θανάτωση του παιδιού μας διότι ήταν…..θέλημα Θεού!
Αυτό είναι φόβος φίλτατε! Καλά θα κάνεις λοιπόν να προσέχεις τι γράφεις μιας και δεν απευθύνεσαι σε κανένα κατηχητικό, και να’σαι σίγουρος ότι εάν οι Πατέρες σας θέλανε να εμφυσήσουνε στους πιστούς τον σεβασμό για τον Θεό και όχι τον φόβο, ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΦΑΝΕ!
Και να’σαι εξίσου σίγουρος ότι γνώριζαν πολύ καλά τι γράφανε.
Ως προς τα υπόλοιπα, να σημειώσουμε ότι πρώτον η έννοια του Θεού στην αρχαία Ελλάδα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, και δεύτερον ότι οι Έλληνες λέγανε ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ και όχι Θεού σοφία πάσα αρχή. (αλήθεια, σε ποιόν φιλόσοφο αναφέρεσαι άραγε?)
Lieber Ηerr οder frau Schwabe ,πιστεύω τώρα να έχετε απελευθερωθεί ,από το συναίσθημα ,το οποίο σας οδήγησε ,να γράψετε ,τόσο παθιασμένα.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ασχολείσθε ,με υπάρξεις , που έχουν βρει τον δρόμο τους και απλά τον ακολουθούν και τον γεύονται ;;;
Γιατί δεν ασχολείστε με τον εαυτό σας ;;;
Αν θέλετε συζήτηση ,για κάποιο θέμα ,δεν είναι ευγενικό να θίγεται , εξ αρχής άτομα ,με τέτοιο άγριο τρόπο .
Που είναι η ευγένειά σας ;;;
Που είναι η αρχαία ελληνική παιδεία σας ;;;
Στην Θέωση φτάνουν μόνο οι Άγιοι. Δεν νομίζω να έχω πει πουθενά ότι είμαι Άγιος και να μην το θυμάμαι. Ούτε τη κατ-ήχηση (Κάτω ήχος) δεν έχω ακόμα τελειώσει.
Είσαι ελεύθερος από τον Τριαδικό μας Θεό όπως όλοι μας να εκφράζεσαι ελεύθερα προσωπικά σε δέχομαι στο Θέλημα του Θεού. Σε δέχομαι με Αγάπη.
Εξάλλού του Κρύους και του Ζεστούς δεν θα του λαμβάνει υπόψη του ο Θεός. Μόνο τους χλιαρούς και τους δήθεν.
Τους δήθεν ότι αγαπάνε και νοιάζονται για τον πλησίον τους, για την Δικαιοσύνη, για την Αλήθεια … Μέσα σε αυτούς αναγνωρίζω μόνο τον εαυτό μου.
Να είσαι ευλογημένος.
Ο Δημιουργός μας να σου χαρίζει όλα τα αγαθά.
Να είστε ευλογημένοι.
Με αγαθή αγάπη Χριστού 7Χ7.
just a man.
999
«Αυτό δεν είναι αδυσώπητο μίσος ,αυτό είναι …….δεν περιγράφεται.»
Περιγράφεται αγαπητέ, και μάλιστα πολύ εύκολα! Κριτική και αμφισβήτηση λέγεται. Απλό δεν είναι?
alfa-omega:
«Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ασχολείσθε ,με υπάρξεις , που έχουν βρει τον δρόμο τους και απλά τον ακολουθούν και τον γεύονται ;;;»
Το έχω πει επανειλημμένα και θα το ξαναπώ: εκτίθεστε σε ένα δημόσιο βήμα που φιλοξενείται από μια ιστοσελίδα αναζήτησης και αμφισβήτησης, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΕΙΟ. Εάν δεν αντέχετε την κριτική τότε μάλλον κάτι κάπου «κολλάει».
Η προκύπτει από τα όσα έχεις (δεν έχεις!) απαντήσει κάτι διαφορετικό από αυτοεπιβεβαιώσεις και δοξασίες κατά το δοκούν?
Αλήθεια, ΠΟΙΟΣ είναι ο αντίλογος σου φίλτατε στα όσα σχολιάζω? ΠΟΘΕΝ τα τεκμήρια σου? ΠΟΘΕΝ η ορθότητα των όσων «βλέπεις» και «ακούς»? Δεν είδα τίποτα λοιπόν για την ταμπακέρα φίλτατε. ΤΙΠΟΤΑ!
Παρεμπιπτόντως, «Schwabe» μπορεί να είναι μόνο ο Schwabe (Der Schwabe bzw. Die Schwäbin).
«Στην Θέωση φτάνουν μόνο οι Άγιοι. Δεν νομίζω να έχω πει πουθενά ότι είμαι Άγιος και να μην το θυμάμαι. Ούτε τη κατ-ήχηση (Κάτω ήχος) δεν έχω ακόμα τελειώσει.»
Τότε μάλλον….βρίσκεσαι στον καλύτερο δρόμο αγαπητέ! Διότι στην απάντηση σου λες «Δεν έχω φτάσει στην Θέωση για να με ικετεύσει καλέ μας αδελφέ…» πράγμα που αφήνει ορθάνοιχτα ανοιχτό αυτό το ευτυχές ενδεχόμενο φίλτατε.
Μήπως θα πρέπει να κάνετε κάποτε την αυτοκριτική σας πριν συνεχίσετε να «ερμηνεύετε» και να αποδίδετε τις εντολές και ενίοτε τις προθέσεις του Θείου φίλτατε? Λέω μήπως…..
Όσον αφορά την λέξη κατήχηση, η επεξήγηση που μας δίνεις μάλλον (και πάλι) παραπλανητική είναι φίλτατε Just A Man για μια ακόμη φορά. Πότε θα μάθεις επιτέλους να βάζεις το δάχτυλο εκεί που καίει?
Η λέξη αυτή όντως ΕΙΧΕ την σημασία του «ηχώ εντόνως» (κατ{α} +ηχώ), κατηχώ, αλλά ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. Όση σχέση έχει ο δαίμων της αρχαίας σοφίας των ελλήνων (δαήμων-ευδαιμονία) με τους σατανάδες δαίμονες του χριστιανισμού άλλη τόση έχει και η χριστιανική κατήχηση με αυτό που πας εσκεμμένα να θολώσεις!
Και για να μην αφήνουμε τίποτα ανοιχτό, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα και με την «γλώσσα» της Καινής Διαθήκης (Πράξεις ΙΗ’25) η κατήχηση έχει την έννοια της συστηματικής διδασκαλίας και μύησης σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και κοσμοθεώρησης, με απώτερο σκοπό την καθοδήγηση ή τον προσηλυτισμό.
Με λίγα λόγια ακριβώς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι έως τώρα προσπάθειες σου. Δεν είναι κατ’αρχάς κατακριτέο πλην όμως ας μην μασάμε τα λόγια μας φίλτατε.
Και κάτι ακόμα: όταν καπηλεύεσαι την αρχαιοελληνική σοφία καλά θα κάνεις να προσκομίζεις και τα σχετικά στοιχεία.
Αυτό που ( κατά την άποψή μου ) ,σου λείπει αγαπητέ ,είναι η αίσθηση.
Μετράς τα πάντα με το μυαλό.
Αυτό το απορρίπτω ,σε εμένα. Προτιμάω να αισθάνομαι και να νιώθω ζωντανός ,παρά να γίνω ζωντανός ανθρώπινος ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Η λογική δεν με οδήγησε πουθενά . Αντίθετα με ταλαιπώρησε πολύ . Αναμόχλευσε και ανακατασκεύασε καινούργια (τεχνικά) αισθήματα.
Δεν θέλω να συμβάλλω σε μια ολοκληρωμένη τεχνοκρατική κοινωνία.
Θέλω να νιώθω και να αισθάνομαι ,τα εξωτερικά ερεθίσματα των αισθήσεών μου. Δεν θέλω να τα μετατρέψω σε ψηφιακές πληροφορίες .
Χάνουν την αληθινή τους ουσία.
Δεν έχει για εμένα λοιπόν ,ουδέν νόημα ,να σχολιάσω τα γραφώμενά σου ,η να βρεθώ σε αντίλογο μαζί σου.
Φαντάσου εμένα και εσένα ,να κάνουμε διάλογο ,για την αγάπη ;;;
Εσύ λιώνεις κυριολεκτικά ,για την αρχαία ελληνική σοφία . (και καλά κάνεις ).
Εγώ λιώνω απόλυτα ,στο άγγιγμα της αγάπης του Ιησού χριστού . Αυτήν την αγάπη του ,την γεύθηκα μέσα στην ψυχή μου.
Δεν υπάρχει ποιο τέλειο πράγμα ( κατ’ εμέ),από αυτό το άγγιγμα .
Το κοινό μας σημείο ,πιστεύω ότι είναι ,η δεύτερη αγάπη που έχω μέσα στην ψυχή μου.
Αυτή είναι ο Πυθαγόρας ….έως τον Αριστοτέλη.
Αν θέλεις κάνε τον κόπο και κοίταξε το θέμα που παράθεσα στο φόρουμ ,προς δημόσια συζήτηση.
Ίσως βρούμε και άλλα κοινά σημεία.
Συγνώμη αγαπητέ Just_A_Man ,που έδωσα αφορμή ,για έντονες αντιπαραθέσεις ,στην σελίδα της αγάπης.
Με σεβασμό ,στην αξιόλογη διάνοιά σου Schwabe.
Alfa-omega.
«Συγχαρητήρια Schwabe , κατάφερες να φέρεις τον γραπτό διάλογο ,στα δικά σου μέτρα και σταθμά.»
Τα συγχαρητήρια ανήκουν μάλλον σε όσους δημιουργούν κλειστούς ορίζοντες δίνοντας ταυτόχρονα και……την κερκόπορτα της σωτηρίας αυτή τη φορά. Για σκέψου……
alfa-omega:
«Η λογική δεν με οδήγησε πουθενά . Αντίθετα με ταλαιπώρησε πολύ . Αναμόχλευσε και ανακατασκεύασε καινούργια (τεχνικά) αισθήματα.»
Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά θα υποθέσω ότι δεν έκανες ποτέ χρήση της λογικής αγαπητέ! Η πίστη που εκκινεί από την λογική κρίση και την διαρκή αμφισβήτηση είναι Απολλώνιο φως στον ορίζοντα σου. Η πίστη που εκκινεί από το παράλογο και αναπόδεικτο οδηγεί σε προκαθορισμένα μαντριά της ανθρώπινης σκέψης, σε κελιά της αμφισβήτησης, και τέλος στην αγκαλιά του εκάστοτε «ελέω Θεού» ιερατείου.
Αυτός ο παρα-λογισμός δύναται να απαντηθεί μόνον με έναν ακόμη παραλογισμό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΘΕΪΑ. Ελπίζω να κατανοείς τις ποιοτικές διαφορές.
alfa-omega:
«Δεν θέλω να συμβάλλω σε μια ολοκληρωμένη τεχνοκρατική κοινωνία.»
Έχεις την ψευδαίσθηση ότι θέλεις να συμβάλλεις σε μια θεοκρατούμενη? Η έχεις να μας υποδείξεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ παράδειγμα κοινωνίας προς μίμηση που να άνθισε και να παρήγαγε πολιτισμό στηριζόμενο στις ελέω θεού εξουσίες που πραγματεύεται ο χριστιανισμός?
Επίσης, έχεις την άποψη ότι μια κοινωνία κατά τα πρότυπα π.χ. ενός Ηράκλειτου ή ενός Επίκουρου είναι μια «τεχνοκρατική κοινωνία»? Μήπως οι υπεραπλουστεύσεις σε οδήγησαν σε αδιέξοδο?
alfa-omega:
«Εσύ λιώνεις κυριολεκτικά ,για την αρχαία ελληνική σοφία . (και καλά κάνεις ).
Εγώ λιώνω απόλυτα ,στο άγγιγμα της αγάπης του Ιησού χριστού . Αυτήν την αγάπη του ,την γεύθηκα μέσα στην ψυχή μου.»
Θα σου’λεγα τώρα για τι λιώνω, αλλά άντε μας βλέπουνε πολλοί!!![]()
Ας χρησιμοποιήσω λοιπόν τα όσα λες. «Λιώνω» λοιπόν αγαπητέ όχι για την αρχαία ελληνική σοφία, μιας και δηλώνω αρχαιόφιλος και όχι αρχαιολάτρης, αλλά για την αλήθεια.
Υπάρχει αγαπητέ μεγαλύτερη θρησκεία από την αλήθεια? Για σκέψου.
Μιας και το έφερε όμως η κουβέντα μας, να σου υπενθυμίσω ότι για όποιον έχει ανατραφεί με την κλασσική ελληνική φιλοσοφία, η πίστη ήταν η χαμηλότερη βαθμίδα της γνώσης, η πνευματική κατάσταση του αμαθούς.
Εάν λοιπόν «βαστάς» σε ειλικρινή διάλογο και όχι σε δοξασίες περί μαγικής σκέψης και αντισταθμίσματα κενών αισθημάτων, τότε ευχαρίστως να τα πούμε.
Να’σαι καλά.
Κάποιες γρήγορες σκέψεις εν ώρα εργασίας.
Εν Πνεύματι Αγίο & Αληθεία.
Πνεύμα= Φως = Ιησούς.
Αλήθεια = Αγάπη = Ιησούς
Ζωή = Ειρήνη = Ιησούς.
Τελικά, τη και κάνω όσα θέλω στην ζωή, και δεν κάνω αυτά που πρέπει να κάνω?
Τη και αν αναλύσω όλη την δημιουργία και δεν αναλύσω τον εαυτό μου?
Μήπως τελικά το μόνο πρόβλημα στο πλανήτη (και την Δημιουργία) είναι ο άνθρωπος?
Αν τελικά λύσει τα εγωκεντρικά και εγωιστικά προβλήματα του ο άνθρωπός, να λυθεί και το πρόβλήμα της δημιουργίας. (Μόλυνση, πείνα, πόλεμοι, κατασπατάληση φυσικών πόρων…)?
Μήπως από την πολύ ανάλυση οι άνθρωποι παθαίνουν παράλυση? Ίσως είναι το μόνο σίγουρο.
Η πολύ ανάλυση φέρνει παράλυση. (παρά-λυση).
Σημειώσεις για το σπίτι. Τα παραπάνω προς επεξεργασία
την ώρα του ησυχασμού. + Δύο εκπομπές. + Σάββατο συγκέντρωση. + Πρωινή Εκπομπή + Βραδινή.( Αυτή μάλλον πάει για record).
Την καλησπέρα μου σε τυχαίους αναγνώστες.
Να είστε ευλογημένοι.
Με αγαθή Αγάπη Ιησού Χριστού 7Χ7,
just a man
999
Μεγάλη μέρα Χαράς για την Οικουμένη.
Εισόδια της Παναγιάς μας.
Εισόδια της ΠάνΓλυκιας Μητέρα του Τριαδικού μας Θεού.
Ο Ιερός Ναό της ΟικοΝομίας (Οίκος-Ναός+Νόμος) για την σωτηρία της ανθρωπότητας.
Η Πύλη της Αιωνιότητας.
Η αφιέρωση του Ιερού Ναού,
του Ιερού Δισκοπότηρου,
στον Ιερό Ναό της Δημιουργίας.
Άραγε, ποιο δημιούργημα θα μπορούσε να σταθεί με παρρησία απέναντι
στη Μητέρα του Θεού?
Ποιος, Ουρανός,
ποιος Ήλιος,
ποιο Αστέρι,
ποιο Λουλούδι,
ποιο Χρώμα,
ποια Μουσική Νότα,
ποιο Ποίημα,
ποιος Στίχος,
ποιο Άρωμα,
ποια Εικόνα,
ποια Ανθρώπινη Μορφή,
ποιο Δημιούργημα,
μπορεί να έχει την Χάρη Της?
Είθε αυτά τα Χριστούγεννα να γίνει Βηθλεέμ, η Διάνοια, η Καρδιά, και το Σώμα μας και να έχουμε τα Εισόδια του Γλυκύτατου μας Ιησού Χριστού σε κάθε ανθρώπινη Ψυχή.
Είθε να γνωρίσουμε την αλήθεια (ΑΓΑΠΩ – ΑΓΑΠΗ (Εν Χριστό Αγάπη) ),
και η αλήθεια να μας ελευθερώσει όλους.
Είθε η κάθε Ψυχή να εν-σωματωθεί (εν= το ένα = ένα Σώμα, μια Καρδιά μια Διάνοια) με τον Ιησού μας δημιουργώντας το Ιερό Δισκοπότηρο της Δημιουργίας.
Είθε η Μητέρα Γη μας, να γίνει ο Ιερός Ναός της Αγάπη σε όλη την Δημιουργία.
Αμήν. Αμήν. Αμήν.
Την καλησπέρα μου σε τυχαίους αναγνώστες.
Να είστε ευλογημένοι.
Με αγαθή Αγάπη Ιησού Χριστού 7Χ7,
just a man
999
Σε άφησα γλυκέ μου Ιησού, και μου έφυγες νωρίς.
Και είμαι απαρηγόρητος.
Η Ψυχή μου και το Σώμα μου αιμορραγούν από την αόρατη πληγή και τον πόνο.
Μα θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνει. Όπως και τότε.
Αν δεν φύγω, δεν θα έρθει ο Άλλος Παράκλητος, μας είχες πει.
Χωρίς Παράκλητο, η Ψυχή είναι σαν Παράλυτο.
Το πνεύμα όπου θέλει, και όταν θέλει χρονικά πνέει.
Η χάρης του Θεού έρχεται, αλλά δεν κάθετε. Γιατί κάθετε μόνο στα καθαρά. Όπως με τα περιστέρια. Είναι τυχαίο?
Αχ, καρδιά μου. Γιατί να μην μπορώ να βρω κερί, για να κλείσω τα αυτιά σου, από τις σειρήνες των παθών μου. Αχ.!!!
Κύριε, δεν τους μπορώ όλους τους δασκάλους μαζί.
Ο ένας για τον Ηθικό Πόνο.
Ο άλλος για τον Συναισθηματικό Πόνο.
Και ο άλλος για τον Σωματικό Πόνο.
Η Αλήθεια λένε ότι πάντα πονάει!!!
Κάποτε είχα πει στα αστεία ότι για να πάρεις Πνεύμα θα δώσεις αίμα.
Αγίου Πνεύματος (Πν-Αίματος). Τώρα το βιώνω.
Το Πνεύμα της Αλήθειας.
Ποτέ δεν θα ψάχναμε για κάτι, αν δεν ήμασταν σίγουρη ότι υπάρχει.
Και αυτό δεν είναι άλλο από την Αλήθεια.
Είναι έμφυτο από καταβολής μέσα στην αιωνιότητα να αναζητούμε την Αλήθεια.
Το Αληθινό.
Συνήθως την Αλήθεια την αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις πέντε αισθήσεις μας.
Τώρα που γράφω ακούω ένα τραγούδι και αυτό είναι κάτι αληθινό το αισθάνομαι.
Είναι αυτό βιβλίο. Είναι τηλέφωνο. Είναι τραπέζι.
Αλήθεια.
Η Αλήθεια πάντα κρύβει το ερωτηματικό. Αν είναι πραγματική. Με βεβαιότητα ότι έτσι είναι. Δηλαδή κρύβει τον έρωτα. Μα Αγαπάς? Η αιώνια ερώτησης που περιμένει μια απάντηση για να επικυρώσει την πεποίθηση της γνησιότητας.
Την ακρίβεια.
Την μαθηματική εξίσωση θα λέγαμε. Πως όμως όταν αλλάζουμε ένα στοιχειό από την εξίσωση, τελικά αλλάζει όλο το αποτέλεσμα.
Από Αληθοσύνη είναι φτιαγμένη και η Νοημοσύνη για να μπορεί να γίνει ο Ιερός Ναός της Ευγνωμοσύνης.
Κάθε φιλόσοφός, μελετητής, πνευματιστής, φανατικός θρησκευόμενος κουβαλάει την Αλήθεια με προϋποθέσεις, παροχές και προκαταλήψεις.
Δημιουργώντας το είδωλο του Θεού που θέλουν, στο χώρο των Ιδεών της Διάνοιας και της Φαντασίας.
Όλες οι φιλοσοφίες οι θρησκείες και κάθε πνευματικό μονοπάτι αυτό που διακρίνουμε όλοι είναι ότι έχουν κοινό μεγάλο κομμάτι της Αλήθειας. Αλλά δεν έχουν τον προορισμό της τελικής Αλήθειας.
Του τελικού προορισμού. Προς τον Ιησού Χριστό. Προς τον Εν Τριάδι Θεό.
Η Αλήθεια μόνο βιώνετε σαν τρόπο ζωής. Να είμαι αληθινός.
Σε ότι σκέπτομαι , λέω και κάνω.
Ποιος όμως μπορεί να είναι Αληθινός άνθρωπος?
Πώς μπορεί να γίνει Αληθινός?
Στην Ορθόδοξη Πίστη γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε ότι η φύση μας είναι ασθενική.
Σημαντική η υγεία του ανθρώπου.
Και τις περσότερες φορές που την χάνουμε είναι γιατί όπως ό άνθρωπος έχει μόνιμα μια ροπή προς το κακό, προς την προκατάληψη, σε περιοριστικά πιστεύω, και όχι προς το αγαθό = (Σύμφωνα με την φύση, στο καιρό του, και ότι γίνεται με μέτρο).
Όπως και με το κακό έτσι και με τις αρρώστιες μεταδίδονται πολύ ποιο εύκολα από ότι η υγεία.
Σε φυσικό και ψυχικό επίπεδο.
Από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Συνήθως η υγεία μεταδίδεται με την Αλήθεια = Αγάπη, πραότητα, κατανόηση, φροντίδα, καλοσύνη και ένα σωρό άλλα.
Άρα τελικά η Αλήθεια σε φυσικό επίπεδο είναι ζήτημα Ζωής και Θανάτου.
Αν δεν ξέρουμε από τη πάσχουμε, και δεν το ερευνήσουμε μπορεί από αμέλεια, η από υπερηφάνεια πίστης να χάσουμε την ζωή μας σε βιολογικό επίπεδο.
Μήπως όμως το ίδιο μπορεί να πάθει και η Ψυχή μας?
Μήπως όμως χάσουμε την ψυχή μας αν από αλιτημοσύνη, αμέλεια και υπερηφάνεια (από καθαρά προσωπική επιλογή σε αυτό που αρέσει στην διάνοια μας, που της προκαλεί την ηδονή, την χαρά, χωρίς να αποδεχτούμε τις προειδοποιείς των γραφών?
Μήπως τελικά από την ηδονή πάμε στην οδύνη?
Τελικά την Αλήθεια δεν μπορούμε να την βρούμε από μόνοι μας. Είμαστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο. Όπως όλη η Δημιουργία.
Αν χαθεί ο ήλιος τα λουλούδια δεν θα έχουν ζωή ποια. Μα τη αξία θα είχε και ο ήλιος σε ένα χωράφι χωρίς λουλούδια?
Θα ήταν όπως την έρημο της Αφρικής. Έτσι όπως είναι και η καρδιά, η διάνοια και το σώμα μας χωρίς την παρουσία του λόγου του Ιησού στην ζωή μας.
Και όπως σε φυσικό επίπεδο βιώνουμε την Αλήθεια μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσης έτσι και έγινε και με το Δημιουργό μας.
Επειδή δεν μπορούσαμε να τον βρούμε από μόνοι μας, ήρθε και μας βρήκε Εκείνος!!!
Όπως ο ήλιος ψάχνει να ζεστάνει κάθε τη που έχει ζωή πάνω στην Γή.
Ο γλυκύτατος μας Ιησούς Χριστός ήρθε και μας βρήκε. Και μας είπε:
Ε-Γ-Ω, είμαι η Αλήθεια.!!!
Είμαι το Φως, η Οδός και η Ζωή.
Άρα η Αλήθεια δεν είναι κάτι, αλλά είναι Κάποιος.!!!!
Όχι ένα μυθικό πρόσωπο. Αλλά ένα Ιστορικό πρόσωπό που δεν χωράει αμφιβολία ότι πέρασε πάνω από τη μητέρα Γη μας.
Ήρθε και μπήκε στην Ζωή μας (όπως ο ερωτάς, ο ερωτευμένος/η) για να μπορούμε και είμαι να μπούμε στην Ζωή του. Την Αιώνια ζωή του. Να μπούμε στην Αλήθεια.
Τις επί Γης και Ουράνιες Αλήθειες.
Και το μόνο που κάνουμε τελικά εμείς οι άνθρωποι είναι να κρίνουμε την Αλήθεια.
Να κρίνουμε την Αγάπη. Να κρίνουμε Εκείνον.
Μα οι άνθρωποι δεν μπορούν να γίνου κριτές της Αλήθειας!!!
Γιατί τελικά η Αλήθεια δεν μπορεί να κριθεί.
Γιατί υπάρχει βαθειά μέσα μας και όλοι την αναγνωρίζουμε σε κάθε τι στην ζωή μας. Είναι αυτή που μας βάζει σε κίνηση. Συγ-κίνηση.
Ποιο πάνω είχα πει ότι η πολύ ανάλυση φέρνει παράλυση. Ακινητοποίηση. Παράλυση. Χωρίς Παράκλητο. Χωρίς Ψυχή!!!
Σώμα ο Ιησούς Χριστός.
Ψυχή το Άγιο Πνεύμα.
Πατέρα η Σοφία και Διάνοια αυτής της Δημιουργίας.
Μετά την αποχώρηση του Ιησού στην Oρθοδοξία δεν υπάρχει αντιπρόσωπος, εκπρόσωπος πάνω στην Γη.
Γιατί είναι ανάμεσα μας.! ! ! ! ! ! ! ! Ανάμεσα σε όλους. Ο Ιησούς μας δεν γεννήθηκε δεν Σταυρώθηκε δεν Αναστήθηκε μόνο για τους Αγίους. Αλλά για όλη την ανθρωπότητα!!!!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να του ανοίξουμε την καρδιά μας.
Μακάριοι οι ΚΑΘΑΡΟΙ τη καρδιά, ότι αυτοί τον Θεό όψονται. (Ματ. 5,8)
Τον Τριαδικό μας Θεό, δεν θα τον δούμε με τις πέντε αισθήσεις μας αλλά με την καρδιά!!!
Με την καρδιά!!!
Με την καρδιά!!!
Με την καρδιά!!!
Με την καρδιά!!!
Με την καρδιά!!!
Με την καρδιά!!!
Με την καρδιά!!!
Ο Ιησούς δεν μας είπε ότι θα δούμε το Θεό με καμιά από τις πέντε αισθήσεις μας (Τα μάτια, τα αυτιά …) Αλλά με την καρδιά!!!
Η μόνη μου επιθυμία είναι αυτά τα Χριστούγεννα να έχουμε τα Εισόδια της Αλήθειας, στις Καρδιές των Ανθρώπων!!!
Είθε αυτά τα Χριστούγεννα να γεννηθεί η Αλήθεια
στις καρδιές, τις διάνοιες, και τα σώματα των.
Ιησού μας, ας είναι μια κοινή ευχή από όλους μας.
Για να μην γιορτάσει για ακόμα μια φορά η Ερημιά στην καρδιά μας.
Αμήν. Αμήν. Αμήν.
Υστερόγραφο.
Το ρολόι ραδιόφωνο το πρωί, με ξύπνησε στάλα στάλα τα δάκρυα
και το τραγούδι της Κοκκινού, Θα Περιμένω.
Σε άφησα, και είμαι απαρηγόρητος. Έφυγες και έδυσε ο Ήλιος ξαφνικά.
Σε ευχαριστώ που πέρασες έστω και για λίγο.
Κυριακή και 28 του μηνός, ας ήταν κάθε μέρα. Έστω και λίγο.
Το λίγο μου είναι πολύ!!!
Άρα είναι τυχαία η μέρα και η ημερομηνία?
Τέλος προσωπικού Ημερολόγιου Κυριακής 28 Νοεμβρίου.
Την καλησπέρα μου σε περαστικούς αναγνώστες.
Υστερόγραφο 2.
Το παραπάνω μήνυμα το αισθάνομαι εκ καρδιάς. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεται ο καθένα την Αλήθεια κατά πως η καρδιά του ορίζει. Σεβαστό. Στο συγκεκριμένο μήνυμα επειδή το αισθάνομαι πολύ προσωπικό δεν θα επανέλθω με κανένα σχόλιο.
Όποιος αισθανθεί το μήνυμα μου, ίσως, να πάρει ένα από τα καλύτερα δώρα για της 25 Δεκεμβρίου.
Ευχαριστώ,
Να είστε ευλογημένοι. Ο Χριστός και η Παναγία μαζί μας.
Με αγαθή Αγάπη Ιησού Χριστού 7X7,
just a man.
999
Σε συνέχεια στα όσα μοιραστικά με τον Άλφα Ωμέγα σε κάποιο μήνυμα στο topic Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΔΙΚΗ Μας ;;; , θα ήθελα να αφήσω την καρδιά μου απόψε να ταξιδέψει στο Σώμα της Ψυχής μας.
Το Σώμα. Πόσο φωτεινόμορφο είναι. Πόσο καλλιτεχνικά, είναι φτιαγμένο. Με πόση Ενότητα συνδέετε το κάθε κύτταρο από το DNA μας.
Και η καρδιά μου αναρωτιέται:
Μπορεί ένα χέρι από το σώμα, να ανήκει στο χέρι μεμονωμένα, η ανήκει στο σύνολο του σώματος?
Το χέρι σαν μεμονωμένο μέλος, μπορεί να κάνει κάτι από μόνο του?
Μπορεί ένα πόδι από το σώμα, να ανήκει στο πόδι μεμονωμένα, η ανήκει στο σύνολο του σώματος?
Μπορεί το σώμα να στηθεί όρθιο όταν αρχίσει και χάνει μέλη?
Τα πάντα φωνάζουν ενότητα. Αυτός είναι ο δρόμος προς την Ορθόδοξη Οικουμενικότητα. Ενωμένα τα μέλη με την Κεφαλή. Ενωμένα με την Αλήθεια.
Όλοι μπορούμε να ανήκουμε ενωμένοι σε αυτό το σώμα με το Άγιο Βάπτισμα στο όνομα του Πατρός του Υιού και του Παν Αγίου Πνεύματος.
Το σώμα του Ιησού Χριστού μας.
Τα πάντα είναι αλληλένδετα μέσα στην Δημιουργία. Πλασμένα από την άπειρη Σοφία του Πατρός και Θεού και Δημιουργού μας.
«Το δικό μου σώμα»!! Μα, τη μύθος και αυτό. Που το βρήκα το Σώμα μας και το δημιούργησα με τόσο Σοφία!!!?
Αγοράζουμε κτήματα. Μα, πως και αυτά το δημιουργήσαμε. Και αυτοί, από τους οποίους τα αγοράζουμε, είναι δημιουργήματα τους !!!?
Πόσο μεγάλη πλάνη αγνωμοσύνης Θεέ μου και Δημιουργέ μου. Πόση αχαριστία ποια να διασκορπίζεται μέσα στο Σώμα σου. Σαν μουχλιασμένη τροφή.
Τα πάντα είναι μια Δωρεά. Και αυτό είναι η μέγιστη Αγάπη που λέγετε Δημιουργός.!!!
Και όλα με την ανάγκη της σύνδεσης μεταξύ τους (κοινής συνείδησης).
Της επί-κοινωνίας.
Επί της Κοινωνίας. Όχι στην μοναξιά του καβουκιού. Για αυτό υπάρχουν και άνδρες και γυναίκες. Αλλιώς θα έπρεπε να υπάρχει ένα φύλο. Και θα μέναμε στην μοναξιά μας.
Ενότητα. Όλοι ενωμένοι. Το χέρι που απλώνουμε ο ένας στον άλλο είναι η αλυσίδα της Αγάπης. Με την Θεία χάρη του Ιησού να νιώθουμε ότι μας επιτρέπει να νιώσουμε. Για να ολοκληρωθούμε.
Καλλιτεχνώντας την Πεταλούδα της Ψυχής μας. Δίνοντας της, την ελευθερία στην Ψυχής μας, Ελεύθερα ενωμένοι με τον Ιησού, να ενώσουμε τα σώματα και φτερά μας για να ελευθερωθούμε και να φτάσουμε στο Δημιουργού και Πατέρα μας.
Μαζί με την Αλήθεια. Μαζί με τον Ιησού.
Βάζοντας την δικιά μας φτερούγα από την μια πλευρά πού είναι η Υπομονή (Σταθερή Θέληση μας προς Εκείνον (μικρά, μικρά βήματα κάθε μέρα)) και από την άλλη περιμένοντας την Αλήθεια (Αγάπη (Ιησού)) να έρθει και να δημιουργήσομε από την υπέρβαση του Ε-Γ-Ω μας (Ελεύθερα Γίνομαι Ωραιότερος (Τελειότερος ως προς την Αρετή)) την δεύτερη φτερούγας που είναι η Ταπεινοφροσύνη.
Αναζητήστε την Αλήθεια (Ιησού), και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσεις!!!
Γιατί τελικά χωρίς την κόλλα της Αγάπης του Ιησού που ενώνει όλα τα κομμάτια και μέλη της Ψυχής μας δεν μπορεί από μόνη της να ενωθεί και να ελευθερωθεί!!!
Με Υπομονή. Με τρυφερή, στοργική και δημιουργική Υπομονή αρχίζει η Ψυχή μας να κεντάει τα φτερά της.
Το Τώρα. Είναι το εωσφορικό ψαλίδι που μας κόβει και χαλάει το
κέντημα της Υπομονή μας.
Τα πάντα φωνάζουν Ενότητα και Ελευθερία.
Οικουμενική Αγάπη. Ενωμένοι όλοι μαζί. Γιατί διασπασμένοι το Σώμα υποτάσσετε με ευσπλαχνική Αγάπη και θυσιάζεται για κάθε μέλος του. Για να ξανά ενωθούν όλα τα μέλη (Θεία Κοινωνία).
Τα μέλη των Ορθοδόξων προσπαθούμε να αυξήσουμε την γνώση των αποδείξεων για τον Τριαδικό Θεό. Και ειδικά πολλές φορές για να βοηθήσουμε όσους δεν έχουν την ίδια πίστη με μας.
Αλλά τελικά αν μειώσουμε την επιθυμία των παθών μας, που μας κρατάνε μακριά από Εκείνον, τότε θα έχουμε ένα Σώμα Ενότητας.
Όταν όλα τα μέλη (κοιλιά, νους, καρδιά…) θα υποταχτούν στο Σώμα και όχι το Σώμα στα μέλη, τότε θα πραγματοποιηθεί η Βασιλεία των Ουρανών όπως στον Ουρανό έτσι και στη Γη.
Και κάθε σου μέλος να κραυγάζει, όπως ο γλυκύτατος μας Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και εις Άξιος Αρχάγγελος, που κραύγαζε μέσα στην έρημο, Εκείνος να μεγαλώνει (το σώμα του (ενωμένα όλα τα μέλη)) και Ε-Γ-Ω να μικραίνω.
Να Αγαπάμε εν Αληθεία, και να Αληθεύω εν Αγάπη.
Αγαπόντας μόνο τον Ένα!!! Μόνο Εκείνον. Η ένωση αυτή, είναι μια πανίσχυρη Αγάπη, που όταν συμβεί, θα αγαπηθούμε και από όλα τα θηρία!!!
Ο Ένας!!!. Ο γλυκύτατος Ιησούς μας.
Η Αλήθεια. Η Μόνη Αλήθεια.
Στης 08/06/2003 : 23:15:14 είχα καταχωρίσει το παρακάτω μήνυμα στο topic: Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή , Σελίδα 4.
Σκεφτικά ότι μια εκδρομή σε αναμνήσεις, ίσως να είναι ωφέλιμη.
Αρχή μηνύματος της 08/06/2003 : 23:15:14 .
Διάβασα ένα φιλοσοφικό θεώρημα και μου άρεσε και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Υπέρτατο Θεώρημα.
Από την Απόλυτη Συνείδηση (Πατέρα….) απορρέει η Αλήθεια και ο Νόμος Της.
Από τον Νόμο της Αλήθειας απορρέει ο Νόμος της Γνώσης.
Από τον Νόμο της Γνώσης απορρέει ο Νόμος της Μάθησης.
Από τον Νόμο της Μάθησης απορρέει ο Νόμος του Σφάλματος.
Από τον Νόμο του Σφάλματος απορρέει ο Νόμος της Τιμωρίας.
Από τον Νόμο της Τιμωρίας απορρέει ο Νόμος της Μετάνοιας.
Από τον Νόμο της Μετάνοιας απορρέει ο Νόμος της Συγχώρεσης.
Από τον Νόμο της Συγχώρεσης απορρέει ο Νόμος της Επανόρθωσης.
Από τον Νόμο της Επανόρθωσης απορρέει ο Νόμος της Αποκατάστασης.
Από τον Νόμο της Αποκατάστασης απορρέει ο Νόμος της Επανόδου στην Αλήθειας..
Και η Αγάπη? Που είναι ή Αγάπη?
Η Α Γ Α Π Η είναι στην Αρχή!
Η Α Γ Α Π Η είναι στο Τέλος!
Η Α Γ Α Π Η είναι στο Μέσον!
Η Α Γ Α Π Η διατρέχει όλους τους Νόμους και όλους τους Κόσμους!
Η Α Γ ΑΠ Η είναι το Όλον!!!
Η Α Γ Α Π Η είναι το ΠΑΝ, εντός του οποίου και η Αλήθεια και η Γνώση, και η Μάθηση, και το Σφάλμα και η Τιμωρία, και η Μετάνοια και η Συγχώρεση, και η Επανόρθωση και η Αποκατάσταση και η Επάνοδος (άνοδος προς τον Ουρανό) Ζουν, Κινούνται και Είναι!
---
Γιατί τις υπερφυσικές αλήθειες είναι τέτοιες που από φυσικού τους δεν λέγονται με λόγια. Μόνο τις (αισθάνεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) κανείς.
Ποτέ μην υποτιμάς την ΔΥΝΑΜΗ που έχει η ΑΓΑΠΗ. Όταν αγαπάς, παύεις να βρίσκεσαι στο έλεος ανεξέλεγκτων δυνάμεων, η ψυχή σου γίνεται μια πανίσχυρη δύναμη!!!
Τέλος μηνύματος της 08/06/2003 : 23:15:14
Συνέχεια από 4 Δεκ. 04.
Όταν θελήσουμε να Αγαπήσουμε το σύνολο της Δημιουργία, μέσα από ατελείωτους μικρούς θανάτους του εγωισμού μας, μέσα από την συν+χωρητικότητα και την Αγάπη όπως ο Δημιουργός και Πατέρας μας, τότε θα είμαστε κατά εικόνα και ομοίωση με την Δημιουργία και με τον Δημιουργό της.
Κάποτε ο γέροντας Πορφύριος είχε πει:
Όταν προσεύχομαι προς τον Κύριο μας και λέω την ευχή:
Κύριε ημών, Ιησού Χριστέ Ελέησον με, δεν προσεύχομαι μόνο για το δικό μου σώμα. Για την δικιά μου Ψυχή.
Αλλά για κάθε μέλος τους Σώματος του Ιησού. Γιατί όλοι είμαστε μέλη του ενός Σώματος. Έχοντας κάθε μέλος στην καρδιά του για δικό του μέλος. Όπως ο Κύριος μας.
Γλυκέ μας Ιησού,
Άσε με να σου προσφέρω λίγους στοίχους Θείου Έρωτα και Αγάπης, από ένα τραγούδι Υπομονής. Την Υπομονή να σε περιμένω. Να σε περιμένω να ενωθείς μαζί μου. Να σε περιμένω, μέχρι κάθε μέλος να θελήσει Ελεύθερα να ενωθεί με το σώμα σου, με την Υπομονή να ενωθείς με κάθε μέλος του σώματος μας.
Κάθε φορά που ένα μέλος θα ενώνεται μαζί μας,
χιλιάδες ακτίνες φωτίζουν την ψυχή μας!!
Έλλη Κοκκίνου (Το επίθετο της, είναι φτιαγμένο από το χρώμα της Αναστάσεως).
"Platinum Edition" Τραγούδι: Θα σε περιμένω.
Δεν έχει νόημα ζωή χωρίς Εσένα,
μοιάζει με πρόλογο χωρίς κυρίως θέμα,
κι ο κόσμος μάταιος (<-- όλη η Ανθρωπότητα) φαντάζει στο μυαλό μου,
τα πάντα είσ' Εσύ γι' αυτό και 'γω μωρό μου,
Θα περιμένω, θα σε περιμένω, Αγάπη μου όσο και να Χρειαστεί,
εδώ θα μένω, θα σε περιμένω, ακόμα και αν μου πάρει μια Ζωή,
θα περιμένω, θα σε περιμένω, χρόνια θα κάνω αν θες Υπομονή,
εδώ θα μένω και θα περιμένω, μέχρι τη μέρα που θα 'ρθεις Εσύ ,
σα διψασμένη Γη θα περιμένω, να φέρεις στην Ζωή μου την βροχή,
να πιω από το στόμα σου το λατρεμένο, ένα γλυκό φιλί,
τα βράδια πάντα μόνη (η Ψυχή μου) θα πεθαίνω, ώσπου να με Αναστήσεις το πρωί,
γιατί είσαι Εσύ , αυτός που περιμένω, η ίδια μου η ζωή.
Λείπεις και τίποτα καλά δεν μου πηγαίνει,
σε ένα πάρτι που, δεν ήρθαν καλεσμένοι (Τα μέλη του),
μονάχα Εσύ μπορείς την άνοιξη να φέρεις,
για αυτό μωρό μου εγώ στο λέω να το ξέρεις,
Θα περιμένω, θα σε περιμένω, Αγάπη μου όσο και να Χρειαστεί,
εδώ θα μένω, θα σε περιμένω, ακόμα και αν μου πάρει μια Ζωή,
θα περιμένω, θα σε περιμένω, χρόνια θα κάνω αν θες Υπομονή,
εδώ θα μένω και θα περιμένω, μέχρι τη μέρα που θα 'ρθεις Εσύ ,
σα διψασμένη Γη θα περιμένω, να φέρεις στην Ζωή μου την βροχή,
να πιω από το στόμα σου το λατρεμένο, ένα γλυκό φιλί,
τα βράδια πάντα μόνη (η Ψυχή μου) θα πεθαίνω, ώσπου να με Αναστήσεις το πρωί,
γιατί είσαι Εσύ, αυτός που περιμένω, η ίδια μου η ζωή.
---
Αγία μας Βαρβάρα πρέσβευε, Κύριον τον Θεό μας, Ιησού Χριστό μας, να μας Ελεεί. Πρέσβευε στο ξημέρωμα της Εορτή σου.
Είθε, αυτά τα Χριστούγεννα να γεννηθεί η Αλήθεια στις Καρδιές, τις Διάνοιες, και τα Σώματα των Ανθρώπων και να έρθει η πολύ ποθητή ενότητα όλης της Ανθρωπότητας.
Την εν Ουρανών και την Επί της Γης.
Αμήν. Αμήν. Αμήν.
Τέλος προσωπικού Ημερολόγιου Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.
Την καλησπέρα μου σε περαστικούς αναγνώστες.
Να είστε ευλογημένοι. Ο Χριστός και η Παναγία μαζί μας.
Με αγαθή Αγάπη Ιησού Χριστού 7X7,
just a man.
999