- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ο συγγραφέας του CM στις απαντήσεις που έχει δώσει κατά καιρούς στους αναγνώστες σχετικά με το τι βλέπει κανείς κατά τη διάρκεια μιας Επίκλησης αναφέρει πως στον Κύκλο, γύρω από τον Εξορκιστή μπορεί κανείς να δει κάποια αγαθοποιά πνεύματα(Άγγελοι;) που είναι πιασμένα χέρι χέρι και σχηματίζουν κύκλο γύρω από αυτόν. Προφανώς αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε με την κατασκευή του Κύκλου της Τέχνης και εδώ καταλαβαίνεις πόσο γελείοι είναι όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αρκεί ένας "νοητός Κύκλος φωτός" γύρω από εσένα...
Τώρα όσον αφορά την Καμπαλά, ναι είναι σημαντική, ειδικά όταν τη χρησιμοποιείς για να αναλύσεις τεχνικές όπως την LBRP κτλ όμως έχω την εντύπωση ότι πέρα από κάποιες βασικές αναφορές στα Γριμμόρια δεν χρεισημοποιήται διαξοδικά.Δηλαδή ένα κλασικό Γριμμόριο μάλλον θα ήταν λάθος να προσπαθήσει κανείς να το αναλύσει όλο Καμπαλιστικώς. Πέρα από τις βασικές αντιστοιχίες δεν χρειάζεται καμία άλλη καμπαλιστική ανάλυση (ξανά λέω μιλάω για τα κλασσικά Γριμμόρια του Μεσαίωνα). Οι πολλές και περίπλοκες αντιστοιχίες με τα χρώματα, τα Σεφιρότ κτλ για να καλέσεις ένα πνεύμα έχουν εφαρμογή μόνο στο πιο σύγχρονο(ας μου επιτραπεί ο όρος)σύστημα μαγείας.Έτσι το βλέπω αλλά είναι απλά μια σκέψη.
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!
Σήμερα κάπως καλύτερα τα πράγματα...πολύ ζέστη όμως...
Πως τα πας εσύ;Πρόλαβες να ρίξεις καμιά ματιά στο κείμενο; Αγόρασες μήπως το βιβλίο χθές;
Καμιά άλλη ιδέα για τους Αγγέλους που καλούμε και για το αν ο Κύκλος είναι ολοκληρομένος ή όχι;
Έχω εξαντλήσει(πιστεύω) κάθε(λογική)προσπάθεια για να δώσω απάντηση στα ερωτήματα περί Κύκλου και επίκλησης Αγγέλων.
Διάβασα...ξαναδιάβασα...έψαξα κάθε συζήτηση στο Internet αναφορικά με το Επτάμερον στα ελληνικά και στα αγγλικά(που έδιναν κάποιες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αλλά δεν ξέρω αν έχουν λάθος) και τελικά κατέληξα να γράψω στον συγγραφέα του CM. Έχω καταλήξει όπως σου είπα σε δύο πιθανές εκδοχές αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Η αναζήτηση συνεχίζεται...
Πιθανολογώ ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να το κάνουν αυτό. Ούτως ή άλλως το πράγμα είναι μπερδεμένο από μόνο του. Δεν πιστεύω ότι τα Γριμμόρια προσπαθούν να αποκρύψουν πληροφορίες. Απλά δεν τα λένε όλα επειδή είναι σημειώσεις περισσότερο παρά αναλυτικές "οδηγίες χρήσης"
Επίκληση δεν εφαρμόζει κάποιος τυχαίος που στα χέρια του έπεσε ένα τέτοιο βιβλίο.Επίκληση εφαρμόζει ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί για χρόνια με τη μαγεία και κατανοεί ότι αυτή η ενασχόληση έχει σαν στόχο την εξύψωσή του.Μέσα από τη μελέτη ο μαθητευόμενος μάγος ζυμώνεται και διαπλάθει τη φύση του.Άρα μια Επίκληση προϋποθέτει ωριμότητα και πολλή γνώση.Προϋποθέτει γνώση για μερικά πράγματα που τα Γριμμόρια δεν τα διδάσκουν επειδή πολύ απλά δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.Εκεί συμβαίνει το μπέρδεμα πιστεύω.Ακριβώς επειδή προϋποθέτουν γνώση εμείς νομίζουμε ότι είναι ατελή.
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχει λόγος να μην εμπιστεύεται κάποιος τα Γριμμόρια ή να αναρωτιέται αν αυτό που του λένε είναι έτσι ή φαίνεται αλλιώς κτλ.
ΥΓ1 Μην ανησυχείς και εγώ στο τρέξιμο είμαι!Θα γράφουμε όποτε μπορούμε.Δεν μας κυνηγάει και κανένας.
ΥΓ2 Κρίμα η Πάρνηθα...είχαμε και εμείς στην Αθήνα ένα πνεύμονα πρασίνου και τον κάψαμε κι αυτόν.
Πόσα βιβλία τελικά θα αγοράσεις;Θα πάρεις και εκείνο της Dion Fortune;
Φαίνεται πως έτρεχες πολύ αυτή την εβδομάδα.Πότε θα πας διακοπές;
Εγώ μετράω...18 και σήμερα...
quote:
Με τι θα ξεκινησουμε τι πρεπει να καλεσουμε?
Αυτό φίλε μου έχει σχέση με το τι θέλεις να πετύχεις με αυτό που κάνεις.Κάθε ημέρα κυβερνούν συγκεκρημμένα πνεύματα που όπως θα διαβάσεις επιτελούν συγκεκρημένες λειτουργίες.Το τι θα καλέσεις λοιπόν εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις, να δεις που υπάγεται αυτό που θες να κάνεις και τότε να διαλέξεις τα πνεύματα που θα καλέσεις.Πρόσεξε ότι στο Επτάμερον δεν καλείς μόνο ένα πνεύμα αλλά τρία ή τέσσερα!Τα καλείς ταυτόχρονα αλλά εμφανίζονται σαν ένα. Αυτό δεν συμβαίνει με τα άλλα Γριμμόρια όπως πχ την Goetia όπου καλείς ένα πνεύμα κάθε φορά.
Πάρε το βιβλίο από το amazon αν θες αλλά θα χρειαστεί νομίζω πιστωτική.Βρες κάποιον δικό σου που να έχει πιστωτική,χρησιμοποίησέ την για να το αγοράσεις και δώσε κατευθείαν τα λεφτά σε αυτόν για να την ξεπληρώσει.So simple!
Ξαναγυρνάω τώρα στη δουλειά...
...16 και σήμερα...
Ο συγγραφέας του CM όταν μιλάει για αυτές τις οντότητες κάνει σαφές ότι ο μάγος πρόκειται να καλέσει τους Έκπτωτους οι οποίοι είναι από τη φύση του όχι "κακοί" αλλά ασταθείς και χαοτικοί.Τα πνεύματα αυτά αρνούνται συνήθως να υποταχθούν στον μάγο και προκαλούν έτσι βίαια φαινόμενα.
Ειληκρινά δεν ξέρω αν είναι πράγματοι "κακά" με την έννοια που δίνουμε εμείς στη λέξη.Πάντως να είσαι σίγουρος ότι προσπαθούν να σε βλάψουν και να σου κάνουν τη ζωή κυριολεκτικά κόλαση άμα μπορούν.
Φεύγω στις 20 Ιουλίου και γυρνάω 29.
Τον Αύγουστο θα λείψω ίσως για μια ακόμα εβδομάδα. Όποτε μπορέσεις και είσαι σίγουρος πες μου πότε θα κατέβεις για να είμαι εδώ.
Αυτός ήταν ο συχτιρμός για το ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε internet....
Ελπίζω να μην σε "ξίνισε" το εξώφυλο του βιβλιου...
Έριξα χθες μια ματιά στο "The fourth Book of Occult Philosophy" στο οποίο περιέχεται σαν τμήμα του το "Επτάμερον". Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αλλά και πολύ...μπέρδεμα! Είναι που είναι δύσκολο... είναι και στα Αγγλικά κάτι που δεν βοηθά ιδιαίτερα γιατί τέτοιου είδους κείμενα έχουν και αρκετές άγνωστες λέξεις.Αξίζει όμως πολύ και δίνει ωραίες πληροφορίες.
Έκανα επίσης μια απλή ανάγνωση του "Grimorium Verum" ενός Γριμμορίου που φημίζεται για τη μαύρη μαγεία αφού εξηγεί τον τρόπο που μπορεί να κάνει κανείς συμφωνίες με τον διάβολο.
Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!Τον Κύκλο τον κάνεις πάνω σε δέρμα από νεαρό κατσίκι που το έχεις καρφώσει στο πάτωμα(το δέρμα) με τέσσερα καρφιά από το φέρετρο ενός μικρού παιδιού!!!!!
Μπρρρρρρρ!!!
Μου φαίνεται τόσο μα τόσο άρρωστο...
Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον σαν μελέτη.