- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Η καθυστέρηση που υπάρχει ορισμένες φορές στο άνοιγμα των σελίδων των Forums είναι αλήθεια.
Βρισκόμαστε σε κάποια μεταβατική φάση και σύντομα θα γίνει η μετάβαση στο νέο server ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις.
Προκειμένου να μην ταλαιπωρείσαι - τόσο εσύ όσο και κάποιος άλλος συνομιλητής μας - θα πρότεινα να μη μπαίνεις στα Forums από την κεντρική σελίδα τους.
Μια λύση θα ήταν να αποθήκευες τα links από τις επιμέρους Κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν ώστε να μπαίνεις κατευθείαν από εκεί.
Αν επισκεφθείς το ακόλουθο σχετικό θέμα (κλίκαρε στον τίτλο που θα ακολουθήσει), θα βρεις όλες τις Κατηγορίες Συζητήσεων, οπότε μπαίνοντας σε κάθε μία από αυτές μπορείς και να αποθηκεύσεις τα links τους:
Προτάσεις για την (Μεταβατική) αντιμετώπιση των Καθυστερήσεων στις σελίδες των Forums

In anticipation of my resurrection...
Όπως περπατάμε την Αθηνάς από Μοναστηράκι προς Ομόνοια είναι δεξιά ή αριστερά;Τι σημαίνει "πριν μπούμε";Μήπως το μαγαζί είναι γωνιακό; Η φάτσα του βρίσκεται στην Αθηνάς ή στην Ερμού;
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!
Έλα όμως που μου έχει κολλήσει η ανασφάλεια και φοβάμαι μην τυχόν και χρωστάω κι άλλο μάθημα κ δεν το έχω πάρει χαμπάρι!
Θα πάω αύριο και θα ζητήσω μια αναλυτική για να δω.Κανονικά για να την εκδόσουν τους παίρνει 2-3 μέρες αλλά εγώ θα τους κλαφτώ για να τη βγάλουν εκείνη τη στιγμή και να τη δω.Μετά ας τη σκίσουν...
Και μετά το μάθημα θα αρχήσω διάβασμα σοβαρό επιτέλους!Να παραθέσω επιτέλους και τις απαντήσεις του συγγραφέα και να δουμε τι θα κάνουμε με την ανάλυση του κειμένου.Αυτή τη φορά θα είναι πιο εντατικά...
Α!Και στις 8 Οκτωβρίου αρχίζω μαθήματα Γαλλικών στο ΙFA(Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών).Επιτέλους θα μάθω την αγαπημένη μου γλώσσα και θα γνωρίσω καλύτερα τη Γαλλία που λατρεύω!Vive la France!(τώρα αυτό έτσι γράφεται;)
Τα Γαλλικά τα απεχθανόμουν που τα έκανα 5 χρόνια (Γυμνάσιο & Λύκειο).
Παρόλα αυτά, όταν διαβάσω ένα κείμενο στα Γαλλικά το κατανοώ σε μεγάλο βαθμό.
Αλλά όταν ακούω να μου μιλάνε δεν πιάνω λέξη! ![]()
Καλό πτυχίο κιόλας! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Εγώ πάλι έχω τρελό πάθος για οτιδήποτε γαλλικό.Δεν μου αρέσει απλά η γλώσσα.Μου αρέσει ολόκληρος ο πολιτισμός τους...και η τρέλα που τους βαράει κατακούτελα
Οι Γάλλοι μοιάζουν σε πολλά με εμάς όπως πχ στη συνήθεια να μένουν τα παιδιά με τους γονείς για πολύ καιρό ή στο σύνδρομο "πρέπει να μπεις στο πανεπιστήμιο"!
Δε λέω, είναι σοβινιστές πράγμα με το οποίο συμφωνώ μέχρι έναν βαθμό αλλά μερικοί το παρακάνουν.
Αχ...Γαλλία...
Τέλος πάντων όπως και να έχει εμείς συνεχίζουμε...
Εγώ θα "ελευθερωθώ" στις 20 του μηνός όπου θα δώσω το μάθημα(ουφ παναγία μου!)
Μέχρι τότε τα κεφάλια μέσα
Ύστερα θα αρχίσουμε να συζητάμε νομίζω ποιο διεξοδικά το κείμενο του Επτάμερον ξεκινόντας από τις πρώτες απορίες που είχαμε θέσει.
Άραγε ο Irium βρήκε κάποια απάντηση στο πρόβλημα του Κύκλου;
Μεχρι τότε θα σε στείλω...και όχι μόνο εσένα αλλα και όσους είναι στη σηζήτηση και ενδιαφέρονται τέλος πάντον...στις εκδόσεις Μακρή Πατησίων 14, 7ος όροφος, Στοά Φέξη...έχει πολύ ενδιαφέροντα βιβλία...και όποιος ζητήσει να δει και την ίδια την κα Μακρη....δε θα χάσει!Εγώ απο εκέι πήρα την κρυστάληνη απο χαλαζία σφαίρα μου...και εχει κι αλλα "εργαλεία" της Μαγειας!
Τι ήταν αυτό;Χασμουριτό;
Όλα καλά;Σήμερα θα επιχειρήσω να βρω το μαγαζάκι που είπε η Angelic Dragon.
Καλή μου τύχη...
και πλησιάζουν οι εκλογές...
και πλησιάζει και η μέρα που θα δώσω...
καλημερα σε ολους
Τωρα τα αντικείμενα που εμπορευεται είναι οι κρυσταλοι χαλαζία, που όπως είπα εχω παρει κι εγω απο εκει, περγαμηνή και λογικά έχει οτι υλικά χρειάζετε ένας μάγος...εγω αυτο το διάβασα σε μια μικρή υποσημίωση στο βιβλίο Αποκρυφισμος Κοκκινος Δρακος. απο τις ίδιες εκδόσεις.
Θες τίτλους....σου παραδίδω μερικους:Οι Μάγισσες(δεν ειναι μυθιστόριμα), Μαυρη και Λευκή Μαγεία, Η Μαγική τεχνη της Καβάλλας, Κλεις του Σολομώντος, Το 6ο και 7ο Βιβλίο του Μωυσή, Πνευματικός καθαρισμός, Τα θαυματα της σκέψης κ.α.
Για τα υπόλοιπα μπορεις αν θελετε να πατε στην έκθεση βιβλιου στη Διονισίου Αεροπαγήτου ή κατευθείαν απο τις εκδόσεις!
Αυτα!
Το μαγαζί προσπάθησα να το βρω....αλλά από ότι φαίνεται είμαι πολύ χαζός
Βγαίνω από το μετρό και λες οτι είναι αριστερά αλλά όχι στην Ηφαίστου.Άρα θα είναι γύρω γύρω στην πλατεία(αφού λες μάλιστα ότι την βλέπει)
Τέλος πάντων θα αποπειραθώ ξανά μετά την Πέμπτη που δίνω το τελευταίο και μοναδικό μάθημα.
Πάντως θα ήθελα να σημειώσω ότι εδώ σε αυτό το forum μέλημά μου είναι να κάνουμε μια συζήτηση που θα είναι απομακρυσμένη όσο το δυνατόν περισσότερο από τα New Age και την τάση για "μαγεία της στιγμής". Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να τρέχουμε πίσω από οτιδήποτε και οποιονδήποτε μας παρουσιάζεται ως φωστήρας γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το δικό μας μονοπάτι.
Ένας "μάγος" άρα, δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα ραβδί ούτε κάποια κρυστάλινη σφαίρα.
Κύριο μέλημά μας είναι να μιλήσουμε για την Υψηλή Μαγεία, την Τέχνη της Επίκλησης δυνάμεων μέσω της Τελετουργικής Μαγείας και αυτό προσδοκούμε να το πετύχουμε μερικώς με το να σχολιάσουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ένα κλασσικό Γριμμόριο, αυτό του Επτάμερον.
Τα λέω αυτά γιατί φοβάμαι ότι μπορεί το μαγαζί που ανέφερες να παρέχει οτιδήποτε ευχαριστεί κάποιον περίεργο και όχι τον σοβαρό μελετητή. Ένα μαγαζί που πουλάει περίεργα μπιχλιμπίδια με φανταχτερά χρώματα και κάρτες που λένε το μέλλον και την τάδε "ενεργειακή" πέτρα και κτλ κτλ κάθε άλλο παρά μπορεί να μας παρέχει τα πράγματα που πραγματικά θέλουμε για να αποτολμήσουμε ένα τέτοιο Μεγάλο Έργο.
Όσον αφορά τα Εργαλεία της Τέχνης αυτά φτιάχνονται κατά κύριο λόγο από τον Μαθητή για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.
Από την άλλη μπορεί το μαγαζάκι αυτό να το έχει κάποιος που θέλει να "προσφέρει" σοβαρά για όποιον ασχολείται "με τέτοια πράγματα".
Όπως και να έχει θα ήθελα πολύ να το δω.
Αν σου έρθει στον νου κάποια άλλη πληροφορία παρέθεσέ την σε παρακαλώ.
Επίσης θα ήθελα για άλλη μια φορά να προλογήσω την αλλαγή που θα παρουσιάσει η συζήτηση όταν όλοι μας τελειώσουμε με τις υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου που όπως είναι γνωστό πάντα μας περιμένουν μετά το καλοκαίρι.Θα ορίσουμε χρόνους όπου θα διαβάζουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο και θα το σχολιάζουμε και γενικά θα...συντονιστούμε καλύτερα και αυστηρότερα γύρω από το κείμενο χωρίς τις παρεκλήσεις που υπήρξαν μέχρι τώρα.
Μέχρι τώρα η δουλειά που γίνονταν ήταν αρκετά χαλαρή και σίγουρα δεν θα προχωρήσει έτσι.
Όπως έλεγε και η Φώφη Γεννηματά στις νομαρχιακές εκλογές "Δουλειά!Δουλειά!Δουλειά!"![]()
Άσχετο...αυτός ο Irium που είναι;
Έλειπα για ένα διάστημα στο εξωτερικό, εξακολουθώ όμως να παρακολουθώ τη στήλη. Αισθάνομαι ότι ο F.R.C με έχει κάπως αποπάρει, ιδιαίτερα στον τρόπο που διαφωνεί μαζί μου. Είμαι σίγουρα πολύ περισσότερο εύθικτος από το μέσο όρο και δύσκολος στην επικοινωνία. Είχα αποφασίσει να μην ξαναστείλω μήνυμα και αυτό το δικαίωμα το διατηρώ για το μέλλον. Ο F.R.C όμως ταυτόχρονα μου θυμίζει τα νεανικά μου χρόνια, όταν ο ενθουσιασμός υπερτερούσε της λογικής και της εργασίας. Ταυτόχρονα, μου άρεσε η τελευταία του απάντηση σχετικά με τα διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα και το περιεχόμενό τους. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του, τόσο στο πνεύμα όσο και στο γράμμα αυτών που γράφει. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σπανίως υπάρχουν καλά βιβλία γραμμένα στα Ελληνικά και για κάποιον σοβαρό μελετητή χρειάζεται η γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας, με αρχή τα Αγγλικά.
Για να αποκτήσει κάπως ενδιαφέρον το μήνυμά μου, θα ήθελα να σας γράψω ότι μίλησα με Εβραίους συναδέλφους σχετικά με το σωστό τρόπο προφοράς ονομάτων του θεού και αγγελικών οντοτήτων. Θα ήταν καλύτερο στα Εβραϊκά ονόματα που υπάρχει η κατάληξη –ηλ να προφέρεται ως –ελ (Μιχαέλ, Εμμανουέλ). Τους έδειξα ορισμένα άλλα κείμενα στα εβραϊκά και έβαλαν τα γέλια. Όποιος τα έγραψε – μου είπαν – δεν κατανοούσε τι έγραφε και έκανε πολλά λάθη. Για κάποια κείμενα έχω τη σωστή προφορά και το νόημα. Επιβεβαίωσαν την εντύπωσή μου και τη γνώμη που έχω διαβάσει από γραπτές πηγές ότι τα Εβραϊκά του Κρόουλυ και του Μάδερς είναι έως και απαράδεκτα. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι τα Ελληνικά των ίδιων δεν είναι πολύ καλύτερα! Προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ότι οι δύο συγκεκριμένοι είχαν επιτυχίες χρησιμοποιώντας ανεπαρκή ή λανθασμένα δεδομένα.
Μία ακόμη απορία ανάμεσα στις άλλες που μου λύθηκε αφορά τα κείμενα της γνωστής φράσης ‘Ραντιείς με υσσώπω και καθαρισθήσομαι. Πλυνείς με και υπέρ χιόνα λευκανθήσομαι’ από τον 50ο (αν θυμάμαι καλά) ψαλμό του Δαυίδ.
Σε πολλές τελετές επικλήσεων τώρα, πριν την κύρια διαδικασία της επίκλησης είναι απαραίτητο ένα λουτρό με νερό, ή νερό με αλάτι, ή νερό με ύσσωπο που συμβολίζει την κάθαρση του τελετουργού από όλα του τα ανομήματα και μειονεκτήματα, με σκοπό να εισέλθει στον κύκλο αγνός και απαλλαγμένος από οτιδήποτε μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην πορεία της τελετουργίας. Η φράση ‘Ραντιείς με υσσώπω και καθαρισθήσομαι, πλυνείς με και υπέρ χιόνα λευκανθήσομαι’ χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά κατά το λουτρό, όμως, ορισμένοι λαμβάνουν το σχόλιο των Ψαλμών όχι μόνο συμβολικά αλλά και αντικειμενικά: ο τελετουργός θα πρέπει πραγματικά να ραντίσει τον εαυτό του με ύσσωπο και να παραμείνει εκχύλισμα του φυτού πάνω του ενώ εισέρχεται στον κύκλο. Ο ύσσωπος τώρα έχει το επιστημονικό όνομα Hyssopus officinalis και είναι ένα αρωματικό φυτό με μπλε άνθη που υπάρχει (αν και είναι πολύ σπάνιο) στην Ελλάδα. Αν το φυτό βρεθεί (F.R.C, υπάρχει κοντά στα μέρη καταγωγής σου!) θα πρέπει μικρή ποσότητα να κοπεί με την πρόθεση να χρησιμοποιηθεί μόνο και αποκλειστικά για τελετουργικό σκοπό και για τίποτα άλλο.
Όμως, τα δικά μου στοιχεία υποδείκνυαν ότι αν οι Ψαλμοί γράφτηκαν από τον Δαυίδ κάπου στην Παλαιστίνη τότε υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί πουθενά στην περιοχή δεν υπάρχει ύσσωπος. Άρα, είτε γινόταν εισαγωγή του φυτού, είτε ο Δαυίδ αναφέρεται σε άλλο φυτό. Οι Εβραίοι συνάδελφοι με βοήθησαν να καταλάβω ότι η απόδοση του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος στα Ελληνικά από τους Εβδομήκοντα έχει σοβαρό πρόβλημα και ο Ψαλμός του Δαυίδ δεν αναφέρεται στον ύσσωπο αλλά σε ένα από δύο είδη ρίγανης που υπάρχουν στο Ισραήλ με το επιστημονικό όνομα Origanum syriacum (Μajorana syriaca) ή Origanum maru. Tα συγκεκριμένα φυτικά είδη δεν φύονται στην Ελλάδα.
Τα προβλήματα της μετάφρασης ή απόδοσης των όρων από τη μία γλώσσα στην άλλη, ακόμη και σε ιερά κείμενα, μπορεί να δημιουργεί προβλήματα. Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά σχετικά με την απόδοση του σημαντικότερου ονόματος του Θεού στην Εβραϊκή γραμματεία.
F.R.C, καλή επιτυχία στο τελευταίο σου μάθημα και καλό πτυχίο.
Με ευχές για Σοφία και Κατανόηση,
Irium
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα κίνητρά μου είναι αγαθά και ειληκρινή. Μπορεί καμιά φορά του ύφος μου να είναι πνευματώδες ή έντονο ή να διαφωνώ κάθετα με κάποιον αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον αποδοκιμάζω ή οτι τον ειρωνεύομαι.Η μόνη διαφωνεία που είχα μαζί σου ήταν στο θέμα καλού και κακού αν θυμάμαι καλά αλλά δεν κατάλαβα ότι αυτά που έγραψα έτσι όπως τα έγραψα θα σε πείραζαν.Ίσως φταίει που από τη φύση μου είμαι άμεσος και θεωρώ ότι μπορώ να πλησιάσω τον άλλο(Τοξότης με ωροσκόπο Λέοντα....).
Αν θέλεις γράψε μου σε παρακαλώ τι σε πείραξε γιατί μπορεί να επαναλάβω το ίδιο λάθος αφού δεν ξέρω...τι έχω κάνει λάθος.Αν δεν θέλεις να γράψεις εδώ, το προφίλ μου έχει και το e-mail μου.
Προχωρόντας, είσαι τυχαιρός που μπορείς και μιλάς με τέτοια άτομα. Σίγουρα μπορούν να παρέχουν βοήθεια σε ζητήματα προφοράς και γραφής.
Έχω να παρατηρήσω ότι έχω συναντήσει κι αλλού το φαινόμενο να μην γράφεις ή να προφέρεις λάθος μια λέξη αλλά το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο.Περίεργο...
Όσον αφορά τον ύσσωπο πολύ βοηθητικές οι παρατηρήσεις που μας μετέφερες.Δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά ότι ο Λειτουργός θα πρέπει να ραντιστεί με ύσσωπο.Ίσως είναι κάτι που κάνει τον εξαγνισμό ακόμα ποιο δυνατό αλλά έχω την άποψη ότι δεν θα είναι κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Το λουτρό με νερό και αλάτι ίσως αρκεί.
Για την προφορά της κατάληξης -ηλ συμφωνώ απόλυτα.Εφόσον στην Εβραϊκή προφέρεται -ελ, τουλάχιστον ας διατηρήσουμε κάτι από την γνήσια προφορά!Το θέμα της προφοράς με έχει απασχολήσει πολύ στο παρελθόν.Είδα όμως ότι υπάρχουν διαφορές από γλώσσα σε γλώσσα που τελικά δεν φαίνεται να επηρεάζουν το αποτέλεσμα πχ εμείς θα λέγαμε Μιχαέλ ανώ ένας αγγλόφωνος θα έλεγε Μικαέλ.
Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να είχα διδάσκαλο για την Καμπαλά έναν Ραβίνο.Σίγουρα θα μπορούσε να ρίξει πολύ φως στις διαστρεβλώσεις που έχουμε κάνει ως Δυτικοί στη γλώσσα τους.
Irium και πάλι συγνώμη.
1.Είσαι άνθρωπος που έχει μια κάποια πείρα και αυτό είναι πολύ βοηθητικό στη συζήτηση(η οποία παρέμενε χαλαρή αλλά από εδώ και πέρα δεν θα είναι). Μπορείς να προσφέρεις τις γνώσεις σου και ο καθένας τις δικές του και όλοι μαζί να συνθέσουμε.
2.Είμαι άνθρωπος που από τη φύση του δεν του αρέσει να ενοχλεί κανέναν πόσο μάλλον να προσβάλει κάποιον. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για παρεξήγηση που μπορεί να οφείλεται και στους διαφορετικούς χαρακτήρες ή στην ηλικία.Είναι λοιπόν κρίμα να σταματήσεις τη συζήτηση από μια παρεξήγηση όταν ο άλλος πραγματικά δεν είχε σκοπό να σε προσβάλει.
Αυτά.Ελπίζω να συνεχίσουμε να σε έχουμε στην παρέα μας.