- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Το ξέρω ότι ο προβληματισμός σου αφορούσε σχόλιο του ΑΜΕΙΝΙΑ.
Η τοποθέτησή μου,ήταν προς διάλυσιν του προβληματισμού σου.
quote:
Αμαλία
Αν βέβαια με ρωτήσεις, πιστεύω πως οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί ως αντιπροσωπευτικά πολύπλοκα συστήματα ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας, δεν μπορούν να υφίστανται κεντρικό έλεγχο.
Οχι δεν υφίστανται κεντρικό έλεγχο.Τουλάχιστον έτσι νομίζουν.
Υφίστανται περιφερειακό έλεγχο.
Και ο περιφερειακός έλεγχος,υφίσταται τον κεντρικό έλεγχο.
Επομένως..?
quote:
Τώρα, σχετικά με την ουτοπία που σκιαγραφείς, θα τοποθετηθώ μάλλον αργότερα, διότι έχω ακόμα μια ερώτηση που έχω αφήσει να κρέμεται και περιμένω την απάντηση του DSM.
Ουτοπία?
Για το 5% Αμαλία,δεν είναι ουτοπία.Είναι ελπίδα.Είναι σκοπός.Είναι ποθούμενο.Αν το δούμε ώς ουτοπία, είμαστε out of the game.
Κι εγώ θα ήθελα την απάντηση του DSM και αυτός είναι κι ο λόγος που δεν επεκτείνομαι στη συζήτηση.Είναι πολύ εύστοχο το ερώτημά σου.Και θα έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αμαλία μαςΤο ξέρω ότι ο προβληματισμός σου αφορούσε σχόλιο του ΑΜΕΙΝΙΑ.
Η τοποθέτησή μου,ήταν προς διάλυσιν του προβληματισμού σου.
Ε άμα είναι έτσι, εντάξει τότε ΝΙΚΟΜΑΧΕ μας!

Ήμουν εκτός εχθές το βράδυ,οπότε τώρα είδα την εξέλιξη του topic.
quote:
Με προβληματίζει η πιθανότητα να υπάρξουν κάποιοι λίγοι, ένα 5%, που θα ελέγχουν τις μάζες. Κι ας είναι και ηθικοί. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που ξεκίνησαν κάποιοι λίγοι (ή κάποιος ένας) με πολύ "θεάρεστα" οράματα και κατέληξαν σε τρομερές τραγωδίες. Άσε που δεν ξέρω εάν η λύση αυτή εντοπίζει σωστά το πρόβλημα: Δηλαδή, ποιό είναι το πρόβλημα κατά τη γνώμη σου; Ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν επάνω οι λάθος λίγοι;
Κι εγώ δεν θεωρώ ότι η βέλτιστη λύση είναι ο έλεγχος-διότι έχει και κακή έννοια ο όρος- των πολλών από λίγους,ακόμα και ηθικούς.
Γι'αυτό ακριβώς πιο κάτω από την επίμαχή μου φράση που έβαλες και συ σε quote δηλαδή αυτήν:
quote:
Πως μπορεί να γίνει αυτό; :όταν το ηθικό κομμάτι του 5% (καλά το 2% ρε Νικ,μη φωνάζεις..) ανακτήσει τον έλεγχο των μαζών από τους σημερινούς ηνίοχους.
που ούτως ή άλλως το θεωρώ ως πρώτο βήμα αναχαίτησης των ηνίοχων,
λέω ακολούθως αυτό:
quote:
Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης,απλά είναι υποχρεωμένοι να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας
ακριβώς επειδή θεωρώ ότι, ακόμα και οι άριστοι ,πρέπει να έχουν την έ γ κ ρ ι σ η των πολλών-κάτι που αρχίζει να γίνεται εφικτό από την στιγμή που οι πολλοί πάψουν να είναι κατευθυνόμενοι από τους ...λάθος λίγους -
Όσον αφορά αυτή σου την παρατήρηση:
quote:
Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που ξεκίνησαν κάποιοι λίγοι (ή κάποιος ένας) με πολύ "θεάρεστα" οράματα και κατέληξαν σε τρομερές τραγωδίες.
Επίτρεψέ μου να σου πω ότι γνωρίζω-στην ιστορία- ελάχιστους που είχαν θεάρεστα οράματα (και άρα ήταν και ηθικοί)και επειδή δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν,τους πολλούς--που μην το ξεχνάμε ε..,μπάζουν και έμπαζαν διανοητικώς -έπεσαν με πάταγο μη καταφέρνοντας να στηρίξουν τελικά το συμφέρον των πολλών(αφού αυτοί οι τελευταίοι δεν το κατάλαβαν,ώστε να τους στηρίξουν αντί να τους εμποδίσουν).
Από την άλλη μεριά γνωρίζω αρκετούς,με όχι θεάρεστα οράματα,που κατέληξαν όντως σε τρομερές τραγωδίες.
Θέλω να πω ότι δεν γίνεται να έχεις θεάρεστο όραμα,δηλαδή να είσαι ηθικό στοιχείο,και να καταλήξεις σε τραγωδία για τους πολλούς.
Το πιθανότερο είναι να αποτύχεις και να καταλήξεις σε προσωπική τραγωδία...
Αμαλία,αν έστω και στο 1% των πιθανοτήτων σου πέρασε από το μυαλό ότι υποστηρίζω επανάληψη των γνωστών τραγωδιών του φασισμού-ναζισμού και όποιων άλλων μιμητών τους,
είμαι εδώ για να τα κ ατ α δ ι κ ά σ ω απερίφραστα.
Ο σκοπός μου είναι να ΜΗΝ ελέγχονται πλέον οι πολλοί από τους λίγους ανήθικους.
Σε αυτό το βήμα πήγαινε η ανάκτηση του ελέγχου,όχι όμως για να παραμείνουν ελεγχόμενοι.
Για να επιμορφωθούν ,ώστε να ανακτήσουν οι ίδιοι τον αυτοέλεγχό τους,και την κριτική τους ικανότητα,ώστε να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ επιτέλους,αντί να αντιτίθενται,το τελικό στάδιο της καθοδήγησης-κυβέρνησης των λίγων ηθικών με την ΕΓΚΡΙΣΗ -υποστήριξη ΟΛΩΝ μας.
Ευχαριστώ τον Νικόμαχο,που έχοντας ίδιο σχεδόν με το δικό μου όραμα,σου απάντησε και ξεδιάλυνε το επίμαχο σημείο της ανάρτησής μου.
Στο βαθμό που δεν ήμουν σαφής,στα περί ελέγχου,ζητώ συγνώμη.
Νοιώθω υποχρεωμένος να το κάνω επειδή γνωρίζω από την (αγαπημένη μου) ιστορία,ότι τύποι με επίπλαστο και δημαγωγικά "έξυπνο" τρόπο,οδήγησαν σε τραγωδίες.
Δεν θα στήριζα με τίποτα κάτι τέτοιο,θα πέθαινα πολεμώντας το.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Άτιμη διανοητική τεμπελιά.
Όλα με το κουτάλι στο στόμα, έτοιμα.
Αν είναι μασημένη η τροφή, ακόμη καλύτερα..
Πραγματικά πιστεύεις ότι δεν έχω διαβάσει-παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη του Venus Project;
Και προφανώς το ίδιο έχουν κάνει και οι περισσότεροι στο παρόν τόπικ.
Η δυνατότητα διάδοσης με το δενδρικό σύστημα που περιγράφεται ως μέθοδος εφαρμογής,επιτυγχάνεται μόνο-δυστυχώς-όταν υπάρχει άμεσο χρηματικό αντίτιμο.
Κοινώς μπορείς να πουλήσεις καλυντικά ή ασφάλειες ζωής,χρησιμοποιώντας δενδρικό σύστημα πωλητών.
Πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να επιτύχεις διάδοση ιδεών.
Και για να σε προλάβω,οι -ισμοί που πέτυχαν κατά μια έννοια "διάδοση ιδεών" έδιναν για αντίτιμο μετά θάνατον ζωή...(καλύτερη και από χρήμα,γι'αυτούς που τσιμπάνε)
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχεις τις καλύτερες των προθέσεων.
Το ζήτημα που διαπραγματευόμαστε είναι πολύ δύσκολο,όπως ορθά σου επισήμανε και ο Νικόμαχος.
Κανείς μας δεν έχει έτοιμη μια εφικτή και εφαρμόσιμη λύση.
Το Venus είναι λύση.
Εφικτή και εφαρμόσιμη δεν είναι στην σημερινή του μορφή.
Μείνε στην παρέα μας.
(μη με παρεξηγήσεις,δεν σου δίνω την άδεια-δε θα είχα το δικαίωμα-σε προτρέπω με όλη μου την καρδιά φίλε μου).
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Γράφεις ότι θα υπάρχει ένα 0.1% που θα μας εκπροσωπεί υπό τη μορφή κυβέρνησης.
Διαφωνώ κάθετα. Η εξουσία διαφθείρει.
Οι άνθρωποι έχουν αποδείξει καθ'όλη την ιστορία της ανθρωπότητας ότι είναι χείριστοι διαχειριστές της εξουσίας (επομένως και του δημοσίου χρήματος).
H εξουσία γεννάει διαφθορά και απληστία, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Τέλος.
Ένα είδος κυβέρνησης που θα αποτελείται από αναλυτές συστημάτων, μηχανικούς, προγραμματιστές υπολογιστών θα χρειαστεί μόνο κατά τη μετάβαση από τη νομισματική οικονομία σε μια αυτοματοποιημένη, τεχνολογική οικονομία βασισμένη στους πόρους.
Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά δεν θα υπαγορεύουν πολιτικές ούτε θα έχουν οποιασδήποτε μορφής πλεονέκτημα ή όφελος έναντι των υπολοίπων.
Η δουλειά τους θα είναι να φέρουν εις πέρας την αποκατάσταση του περιβάλλοντος όσο το δυνατόν πιο κοντά σε φυσικές συνθήκες σε ξηρά και θάλασσα.
Επίσης, θα ορίσουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη διαχείριση των μεταφορών, της γεωργίας, της πολεοδομίας και της παραγωγής.
Όταν οι αισθητήρες των υπολογιστών επεκταθούν σε όλους τους τομείς του φυσικού και κοινωνικού πλέγματος, θα είμαστε σε θέση να πετύχουμε συγκεντρωτισμό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.
To συγκεντρωτικό σύστημα θα μπορούσε να συνδεθεί με ερευνητικά εργαστήρια και πανεπιστήμια με όλα τα δεδομένα να παρακολουθούνται και να ενημερώνονται συνεχώς.
Έτσι, μέσω αυτής της τεχνολογίας βιομηχανικής, ηλεκτρονικής ανάδρασης θα διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς, ζήτησης και διανομής.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμεύσουν ως καταλύτες για την αλλαγή. Θα συγκροτούν επιστημονικές κλίμακες της απόδοσης.
Τελικά, η εγκατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και η λήψη των αποφάσεων από τις μηχανές θα διαχειριστούν όλους τους πόρους με γνώμονα την εξυπηρέτηση το κοινού καλού.
Αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο ανθρώπινη και ουσιαστική προσέγγιση για τη διαμόρφωση του πολιτισμού του μέλλοντος, η οποία δεν θα στηρίζεται στις απόψεις ή τις επιθυμίες ενός συγκεκριμένου ατόμου ή σέκτας.
Όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση μια συνολική, ολοκληρωμένη επισκόπηση των πόρων, της ενέργειας, καθώς και της υπάρχουσας τεχνολογίας χωρίς να επιτρέπεται σε ένα συγκεκριμένο έθνος ή επίλεκτη ομάδα ανθρώπων να έχει το πάνω χέρι.
Οι άνθρωποι έχουν αποδείξει καθ'όλη την ιστορία της ανθρωπότητας ότι είναι χείριστοι διαχειριστές της εξουσίας (επομένως και του δημοσίου χρήματος).
H εξουσία γεννάει διαφθορά και απληστία, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Τέλος.
Ένα είδος κυβέρνησης που θα αποτελείται από αναλυτές συστημάτων, μηχανικούς, προγραμματιστές υπολογιστών θα χρειαστεί μόνο κατά τη μετάβαση από τη νομισματική οικονομία σε μια αυτοματοποιημένη, τεχνολογική οικονομία βασισμένη στους πόρους.
Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά δεν θα υπαγορεύουν πολιτικές ούτε θα έχουν οποιασδήποτε μορφής πλεονέκτημα ή όφελος έναντι των υπολοίπων.
Η δουλειά τους θα είναι να φέρουν εις πέρας την αποκατάσταση του περιβάλλοντος όσο το δυνατόν πιο κοντά σε φυσικές συνθήκες σε ξηρά και θάλασσα.
Επίσης, θα ορίσουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη διαχείριση των μεταφορών, της γεωργίας, της πολεοδομίας και της παραγωγής.
Όταν οι αισθητήρες των υπολογιστών επεκταθούν σε όλους τους τομείς του φυσικού και κοινωνικού πλέγματος, θα είμαστε σε θέση να πετύχουμε συγκεντρωτισμό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.
To συγκεντρωτικό σύστημα θα μπορούσε να συνδεθεί με ερευνητικά εργαστήρια και πανεπιστήμια με όλα τα δεδομένα να παρακολουθούνται και να ενημερώνονται συνεχώς.
Έτσι, μέσω αυτής της τεχνολογίας βιομηχανικής, ηλεκτρονικής ανάδρασης θα διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς, ζήτησης και διανομής.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμεύσουν ως καταλύτες για την αλλαγή. Θα συγκροτούν επιστημονικές κλίμακες της απόδοσης.
Τελικά, η εγκατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και η λήψη των αποφάσεων από τις μηχανές θα διαχειριστούν όλους τους πόρους με γνώμονα την εξυπηρέτηση το κοινού καλού.
Αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο ανθρώπινη και ουσιαστική προσέγγιση για τη διαμόρφωση του πολιτισμού του μέλλοντος, η οποία δεν θα στηρίζεται στις απόψεις ή τις επιθυμίες ενός συγκεκριμένου ατόμου ή σέκτας.
Όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση μια συνολική, ολοκληρωμένη επισκόπηση των πόρων, της ενέργειας, καθώς και της υπάρχουσας τεχνολογίας χωρίς να επιτρέπεται σε ένα συγκεκριμένο έθνος ή επίλεκτη ομάδα ανθρώπων να έχει το πάνω χέρι.
Γράφεις ότι θα μας εκπροσωπεί ένα 0.1% σε μια μορφή διακυβέρνησης.
Η εξουσία γεννά τη διαφθορά και την απληστία.
Αυτό γινόταν ανέκαθεν στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Είμαστε χείριστοι διαχειριστές του «πάνω χεριού».
Όσο συγκεντρώνεται η εξουσία στα χέρια λίγων, τόσο θα έχουμε διαφθορά.
Κυβέρνηση ανθρώπων θα χρειαστεί μόνο κατά τη μετάβαση από την τωρινή νομισματική οικονομία σε μια παγκόσμια αυτοματοποιημένη, τεχνολογική οικονομία βασισμένη στους πόρους.
Τότε μόνο θα χρειαστεί να αξιοποιήσουμε τις υπηρεσίες αναλυτών συστημάτων, μηχανικών, προγραμματιστών υπολογιστών κτλ.
Δουλειά τους θα είναι να φέρουν εις πέρας την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε σχεδόν φυσικές συνθήκες σε στεριά και θάλασσα.
Θα ορίσουν επίσης τον πιο αποδοτικό τρόπο διαχείρισης των μεταφορών, της γεωργίας, της πολεοδομίας και της παραγωγής.
Όταν αποκτήσουν οι περιβαλλοντικοί αισθητήρες των υπολογιστών εξαπλωθούν τελικά σε όλους τους τομείς του φυσικού και του κοινωνικού πλέγματος, τότε θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε το συγκεντρωτισμό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.
Αυτό το συγκεντρωτικό σύστημα θα μπορούσε να συνδεθεί με ερευνητικά εργαστήρια και πανεπιστήμια, με όλα τα δεδομένα να παρακολουθούνται και να ενημερώνονται διαρκώς.
Με αυτή την τεχνολογία βιομηχανικής, ηλεκτρονικής ανάδρασης θα διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς, ζήτησης και διανομής.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμεύσουν ως καταλύτες για την αλλαγή.
Θα συγκροτούν επιστημονικές κλίμακες απόδοσης.
Τελικά, η εγκατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και η λήψη αποφάσεων από τις μηχανές θα διαχειρίζονται όλους τους πόρους με γνώμονα την εξυπηρέτηση το κοινού καλού.
Αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο ανθρώπινη και ουσιαστική προσέγγιση για τη διαμόρφωση του πολιτισμού του μέλλοντος, η οποία δεν στηρίζεται στις απόψεις ή τις επιθυμίες ενός συγκεκριμένου ατόμου ή σέκτας.
Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση μια συνολική, ολοκληρωμένοι επισκόπηση των πόρων, της ενέργειας, καθώς και της υπάρχουσας τεχνολογίας χωρίς να επιτρέπεται σε ένα συγκεκριμένο έθνος ή επίλεκτη ομάδα ανθρώπων το πάνω χέρι.
quote:
far-fighter
ΝΙΚΟΜΑΧΕ,Γράφεις ότι θα υπάρχει ένα 0.1% που θα μας εκπροσωπεί υπό τη μορφή κυβέρνησης.
Διαφωνείς επειδή ακόμη μια φορά με επιβεβαιώνεις.
Η επιβεβαίωση έγκειται στο ότι:
α)Δεν διαβάζεις προσεκτικά,πριν σχολιάσεις.
β)Οτι το θέμα δεν είναι εύκολο για πολλούς.
Δεν είπα το 0,1% αλλά το 1-3% ότι θα έχει την διακυβέρνηση.
Εσυ φυσικά παρέβλεψες την εξήγησή μου, διά το ποιοί ακριβώς θα απαρτίζουν αυτη την διακυβέρνηση, απο που θα προέρχονται, με ποιό τρόπο και με ποιό σκοπό.
Εκανες πάλι το λάθος, να συγκρίνεις το δικό μου 1-3% των εφυών ανθρώπων, με τις σημερινές κυβερνήσεις.Δεν κατάλαβες ότι η αντιστροφή της τυραννίας των αριθμών,αυτομάτως σημαίνει και αντιστροφή πλέυσης!!!
quote:
far-fighter
Θα επεκταθούν οι μηχανές στο κοινωνικό πλέγμα?
Για τέτοια νοημοσύνη νομίζεις μιλάμε εδώ?
quote:
far-fighter
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμεύσουν ως καταλύτες για την αλλαγή. Θα συγκροτούν επιστημονικές κλίμακες της απόδοσης.Τελικά, η εγκατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και η λήψη των αποφάσεων από τις μηχανές θα διαχειριστούν όλους τους πόρους με γνώμονα την εξυπηρέτηση το κοινού καλού.
Far-fihter ποιό ήταν το τελευταίο έργο επιστημονικής φαντασίας που έχεις δεί?![]()
![]()
![]()
Εδώ καλέ μου φίλε δεν συζητάμε την αντικατάσταση της ανθρώπινης νοημοσύνης απο τις μηχανές,αλλά προωθούμε την νοημοσύνη, ώστε αυτη η ίδια να γίνει,κτήμα όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων.Αυτο συνεπάγεται αυτομάτως και πλήρης αλλαγή όλων των δεινών του χθές και του σήμερα.Γιατι όλοι παραβλέπετε αυτη την παράμετρο?
Γιατι σκέπτεσθαι και συγκρίνετε την αυριανή μείωση της ένδειας της διανοίας, με σημερινά μέτρα και σταθμά?
Οταν αυτο που συζητάμε εδώ επιτευχθεί, τότε θα αλλάξουν και ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΘΜΑ!!!!
quote:
far-fighter
Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση μια συνολική, ολοκληρωμένοι επισκόπηση των πόρων, της ενέργειας, καθώς και της υπάρχουσας τεχνολογίας χωρίς να επιτρέπεται σε ένα συγκεκριμένο έθνος ή επίλεκτη ομάδα ανθρώπων το πάνω χέρι.
Πάλι τα ίδια!
Μα αφού θα πρόκειται για ανθρώπους,χωρίς ένδεια διανοίας,προς τι η αναφορά σε ένα έθνος, ή μια ομάδα?
DSM
Εχασα στοίχημα δυο μπύρες...!!
Ενα κιβώτιο έπρεπε να χάσεις!!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ:Θέλω να πω ότι δεν γίνεται να έχεις θεάρεστο όραμα,δηλαδή να είσαι ηθικό στοιχείο,και να καταλήξεις σε τραγωδία για τους πολλούς.
Το πιθανότερο είναι να αποτύχεις και να καταλήξεις σε προσωπική τραγωδία...
Να σημειώσω καταρχάς, ότι το θεάρεστο το είχα βάλει σε εισαγωγικά, οπότε σε μεγάλο βαθμό συμφωνούμε. Φυσικά και δεν πήγε καν το μυαλό μου στην υπόθεση ότι υποστηρίζεις φιλοναζιστικές "μελωδίες". Απεναντίας!
Να διερευνήσω όμως λίγο αυτό το τμήμα που έχω βάλει σε quote.
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας, ή μια ομάδα λίγων, που έχουν ένα πραγματικά αγαθό όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, μια καλύτερη κοινωνία. Αυτοί οι λίγοι, για να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να το επιβάλλουν στους πολλούς, εφόσον δεν θα καταφέρουν να τους πείσουν όλους ότι είναι για καλό. Ή αν θες, να τους πείσουν να εγκαταλείψουν τα όποια συμφέροντά τους. Θα μου πει εδώ ο Far-fighter για κρίσιμες μάζες που εάν ξεπεραστεί ένας αριθμός "οπαδών" (το "οπαδός" εδώ, δικό μου) μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση. Θα πρέπει όμως να υπάρχει αυτός ο αριθμός των ατόμων που θα σχηματίσουν την κρίσιμη μάζα και να συμφωνούν στο κοινό όραμα. Είναι άραγε εφικτό κάτι τέτοιο;
Και αν ακόμα τελικά κατορθώσει αυτή η ομάδα των λίγων αρίστων να ανέβει στην εξουσία, πώς θα εξουσιάσει όταν όλη η κοινωνία αποτελεί ένα πλέγμα διαφορετικών συμφερόντων που αλληλεξαρτούνται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ τους; Και ποιός μπορεί πραγματικά να εξουσιάσει; Αυτός που είναι πολιτικός ή αυτός που διαθέτει τους πόρους;
Μάλλον σε μεγάλες κλίμακες δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί ένα αυθεντικά θεάρεστο όραμα. Τι γίνεται σε μικρότερες;
Εάν τελικά τα καταφέρει ο άριστος (ή η μικρή ομάδα των αρίστων) να κάνει το όραμα αυτό πραγματικότητα, δεν θα αναγκαστεί να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε πραγματικά να ορίζει τις μοίρες των ανθρώπων που απαρτίζουν την μικρή αυτή κοινωνία που έφτιαξε; Να χτίσει δηλαδή ένα "εναλλακτικό" χωριό, ξεκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο; Πώς αλλιώς θα αποφύγει τις τεράστιες επιρροές που θα δέχεται συνεχώς από τον εξωτερικό κόσμο; Και εάν τελικά απομονωθεί, δεν κινδυνεύει σε μεγάλο βαθμό, η μικρή αυτή όαση, ακόμα κι αν ξεκίνησε με τις καλύτερες των προθέσεων, να εκφυλιστεί και να μετατραπεί σε ένα "Σκοτεινό χωριό";
Για τους παραπάνω λόγους, έχεις δίκιο όταν γράφεις το παρακάτω:
quote:
Ο σκοπός μου είναι να ΜΗΝ ελέγχονται πλέον οι πολλοί από τους λίγους ανήθικους.
Σε αυτό το βήμα πήγαινε η ανάκτηση του ελέγχου,όχι όμως για να παραμείνουν ελεγχόμενοι.
Για να επιμορφωθούν ,ώστε να ανακτήσουν οι ίδιοι τον αυτοέλεγχό τους,και την κριτική τους ικανότητα,ώστε να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ επιτέλους,αντί να αντιτίθενται,το τελικό στάδιο της καθοδήγησης-κυβέρνησης των λίγων ηθικών με την ΕΓΚΡΙΣΗ -υποστήριξη ΟΛΩΝ μας.
(Ο τονισμός με έντονα γράμματα, δικός μου)
Η μόνη (αν θες) διαφωνία μου με την παραπάνω πρόταση είναι η λέξη που έχω επισημάνει με bold, δηλαδή το "ανήθικους" (στο σημείο αυτό βέβαια, διευκρινίζεις αμέσως παρακάτω ότι δεν υποστηρίζεις ότι θα έπρεπε οι πολλοί να παραμείνουν ελεγχόμενοι).
Το δικό μου θέμα είναι ότι δεν πιστεύω ότι σε ένα πολύ μεγάλο σύστημα μπορεί να υπάρξει κεντρικός έλεγχος (κυβέρνηση, εξουσία, κ.λπ.) από οποιονδήποτε.
(Συνεπώς, δεν πιστεύω ότι υπάρχει και κάποια κρυφή συνομωσία πολύ ισχυρών ελαχίστων, η οποία καθορίζει την πορεία του γήινου πολιτισμού.
Εάν υπάρχει κάποια συνομωσία, αυτή είναι μια "συνομωσία μικρόνοων", κάτι που αποτελεί αναδυόμενο φαινόμενο
)