- ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΖΩΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ . ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ,ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΓΧΟΣ ,ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.
ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η <<ΣΥΝΤΑΞΗ>> ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΟΓΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ!!! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ , ΓΕΙΤΟΝΑ , ΓΝΩΣΤΟΥ . ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ.
Η ΟΥΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ <<ΓΙΑΤΙ? , ΠΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ Κ.Τ.Λ.>> ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ , ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΜΙΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ <<ΚΥΚΛΟΥ>> ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ <<ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ>> ΛΥΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ LIFE STYLE ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΕΣ
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.
ΙΣΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ .
ΦΙΛΙΚΑ
DIMITRIS_Z
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ...
ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ...
Edited by - Traveller on 20/11/2003 13:37:51
Διαβάζοντας τα λόγια σου, μου ήλθαν στο μυαλό τα σοφά λόγια ενός ΜΕΓΑΛΟΥ γραμμένα σ' ένα παλιότερο θέμα :
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2329
Καλή αρχή στο Esoterica...
που είναι βέβαια συνακόλουθο και της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της κακής διατροφής.
Καί ένα άλλο.
Τα παιδια και κυρίως τα 0-7 χρονών δεν έχουν την μάνα τους κοντά όσο είναι απαραίτητο , και αυτό οδηγεί σε κατοπινα προβληματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Προσωπικά εγώ υποφέρω απο εξάρσεις νευρικής γαστρίτιδας τα τελευταία 18 χρόνια , η αδερφή μου απο αυχενικό μια κολλητή μου απο ταχυπαλμίες και ζαλάδες και ο γαμπρός μου απο έλκος.
Φαίνεται ότι τρέχουμε πολύ πιό γρήγορα απο όσο επιτρέπεται και ο οργανισμός κλωτσάει.
που αγωνίζονται να έχουν μια πολυδάπανη ,επίπονη και πολλές φορές αιματηρή επεμβαση στο σώμα τους , έχοντας την εντύπωση ότι οι άντρες δεν γουστάρουν τα "ψωμάκια" ή τα 3-4 κιλά παραπάνω .
Ελπίζω να κατανόησα το νόημα του τοπικ και να μην είμαι εκτός θέματος.
quote:
Το life style απο τη μεριά του έχει κυρίως θύματα τις γυναίκες
που αγωνίζονται να έχουν μια πολυδάπανη ,επίπονη και πολλές φορές αιματηρή επεμβαση στο σώμα τους , έχοντας την εντύπωση ότι οι άντρες δεν γουστάρουν τα "ψωμάκια" ή τα 3-4 κιλά παραπάνω .
Ελπίζω να κατανόησα το νόημα του τοπικ και να μην είμαι εκτός θέματος.
Μην ανησυχείς, δεν είσαι καθόλου εκτός θέματος.
Σκεφτείτε όμως και την άλλη πλευρά. Αν και κατά πόσο δηλαδή γίνονται αποδεκτοί οι άνθρωποι που δεν συμβαδίζουν με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής.
Η καλύτερη μερίδα ανθρώπων κατά τη γνώμη μου είναι αυτοί που ξέρουν να εξισορροπούν τα πράγματα στη ζωή τους. (ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός)
quote:
Φίλε μου Δημήτρη, καλωσήλθες...Διαβάζοντας τα λόγια σου, μου ήλθαν στο μυαλό τα σοφά λόγια ενός ΜΕΓΑΛΟΥ γραμμένα σ' ένα παλιότερο θέμα :
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2329
Καλή αρχή στο Esoterica...
Συμφωνώ απόλυτα
Δημήτρη καλωσήλθες στο Φόρουμ ![]()
![]()
quote:
Αν και κατά πόσο δηλαδή γίνονται αποδεκτοί οι άνθρωποι που δεν συμβαδίζουν με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής.
ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΦΙΛΕ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΖΩΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ <<ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ>>.
quote:
έχοντας την εντύπωση ότι οι άντρες δεν γουστάρουν τα "ψωμάκια" ή τα 3-4 κιλά παραπάνω .
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ??????? ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΚ!
respect
quote:
ΙΣΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ .
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΟΥ... THE FOOL...
IN THE NAME OF THE BLACK SHEEP...
quote:ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΟΥ... THE FOOL...
Όταν διάβασα την λέξη τρελός, θυμήθηκα μια ιστορία που μου είπε ένας φίλος μου σχετικά με το θέμα. Δεν την θυμάμαι όμως ακριβώς οπότε θα τον ρωτήσω και θα σας την παραθέσω πάραυτα.
Ήταν που λέτε σε ένα βασίλειο χρόνια πολλά πριν μια βρύση από όπου ο λαός έπαιρνε νερό. Κάποια στιγμή λοιπόν το νερό της βρύσης ρυπάνθηκε από κάποιο μικρόβιο και όλος ο λαός τρελάθηκε. Επικράτησε επομένως ένας χαμός σε όλη τη χώρα αφού ο λογικός βασιλιάς (που δεν είχε πιεί από τη βρύση) δεν μπορούσε να συννενοηθεί με τον υπόλοιπο λαό. Οπότε είχε δύο λύσεις:
Α) Να πιεί νερό να τρελαθεί και να μπορεί πλέον να συννενοηθεί με τους υπόλοιπους.
Β) Να μην πιεί νερό να κρατήσει τα λογικά του και να σηκωθεί να φύγει.
Κάπως έτσι είναι και στην πραγματικότητα. Η επιλογή είναι δική μας...
nice story.
μόνο που τους λογικούς, τους έχουν για τρελλούς...
Το life style έχει φτιαχθεί για να κάνει τη δική μας ζωή δυσκολότερη και ευκολότερη τη ζωή των εμπρόρων και επιχειρηματιών...
Ο σημερινός τρόπος/ρυθμός της ζωής έχει φτιαχθεί για να αλλοτροιώσει τον άνθρωπο... και το πετυχαίνει αφού από το κυνήγι του υλισμού ελάχιστος χρόνος μας μένει για πνευματικές ενασχολήσεις και προβληματισμούς...
Το moto ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ έχει μπει καλά στο πετσί μας...
Το είδος της ψυχαγωγίας απομακρύνει τον άνθρωπο από τις ρίζες του από την ταυτότητά του... Είμαστε άραγε φτιαγμένοι για να χορεύουμε RAVE πέρνοντας ectstasy ή να ανεβαίνουμε πάνω στα τραπέζια και να αναλωνόμαστε σε χορούς της κοιλιάς? Είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει ή κάποιοι άλλοι μας το έχουν "επιβάλλει"? Γιατί όταν εγώ πήγαινα γυμνάσιο δεν ήταν της μόδας...
Ακόμα και ο κοινωνικός αποκλεισμός που δημιουργείται εξαιτίας του καπνίσματος αλλά και του μη καπνίσματος οδηγεί σε προβληματισμό...
Δεν κάπνιζα ποτέ γιατί ασχολήθηκα με τον αθλητισμό αλλά πάντοτε αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στις συναναστροφές μου...Στο σχολείο ήμουν ξενέρωτη επειδή δεν κάπνιζα (έφτασα σε σημείο να δοκιμάσω για χάρη τους... μάταια...δεν το ήθελα καθόλου). Αργότερα στην εργασία μου όταν όλοι στα σεμινάρια ή σε διαλέξεις έκαναν διάλλειμα για τσιγάρο εγώ έμενα πίσω...
Ο steelspring πολύ σωστά αναφέρθηκε στη μόδα που θέλει τις γυναίκες έξω από το σπίτι και μακριά από το μεγάλωμα των παιδιών. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση φίλε μου να ξέρουμε να βάζουμε τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή μας... Πριν αποκτήσω την κόρη μου εργαζόμουν ως στέλεχος σε μια πολυεθνική με μισθό λίγο μεγαλύτερο από του συζύγου μου και σε θέση με λαμπρότατες προοπτικές εξέλιξης αφού ήμουν βοηθός στο Γενικό Διευθυντή της εταιρίας... παρόλα αυτά όμως δε δίστασα να αφήσω την θέση μου αυτή για να μεγαλώσω το παιδί μου.
Ομολογώ ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση αφού την πλήρωσα με περικοπές σε όλους τους τομείς λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε στη συνέχεια αλλά όταν βλέπω το παιδί μου και το συγκρίνω με τα παιδιά των φιλενάδων μου που δουλεύουν παίρνω μεγάλη ικανοποίηση...
Και ναι βρε sansantion έχω πάρει 5 κιλά από τη γέννα και μια και ήμουν αθλήτρια και είχα συνηθίσει αλλιώς το σώμα μου μου κακοφαίνεται αλλά δε θα πεθάνω κιόλας ούτε και θα δώσω 1500 Ευρώπουλα στους Εβραίους των Bodyline... Yπάρχει πάντα και το εσωτερικό κάλλος... για όσους ενδιαφέρονται...
Ξέρω σας έμπλεξα γιατί αναφέρθηκα σε πολλές παραμέτρους που αφορούν στους τρελλούς ρυθμούς που μας έχουν επιβληθεί...
Ολα αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από πρότυπα συμπεριφοράς τα οποία έχουν επιβάλλει το marketing και οι βιομηχανίες ρούχων, τσιγάρων κ.α.

quote:
Nα'μαι και γω εδώ μετά από προσωπική πρόσκληση ενός καλού φίλου για να καταθέσω την άποψή μου αν και νομίζω ότι μου μυρίζεται παγίδα και κάπου στη γωνία με περιμένει κάποιος...
Ποιός είναι αυτός ο κακός που θέλει να σου στήσει παγίδα! Όποιος και αν είναι...μακριά απ' αυτόν!
quote:
Ο σημερινός τρόπος/ρυθμός της ζωής έχει φτιαχθεί για να αλλοτροιώσει τον άνθρωπο... και το πετυχαίνει αφού από το κυνήγι του υλισμού ελάχιστος χρόνος μας μένει για πνευματικές ενασχολήσεις και προβληματισμούς...
Δεν νομίζω πως ο σημερινός τρόπος ζωής έχει φτιαχτεί για να αλλοτριώσει τον άνθρωπο. Πιστεύω πως τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος. Όλοι κυνηγούν το χρήμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλοτρίωση του ανθρώπου. Δημιουργείται στην ουσία ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο δύσκολα ξεφεύγει κανείς αν κάνει το λάθος και εισέλθει σ΄αυτόν.
Το θέμα όπως ξαναρώτησα είναι αν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτήν την διαδικασία.
Πιστεύετε οτι μπορεί να υπάρξει μέτρο; Αν ναι, πόσο δύσκολο είναι να το πετύχουμε;
Και αν φτάσουμε σε σημείο που θεωρούμε οτι έχουμε μέτρο, μήπως πραγματικά μας έχει πάρει η κατηφόρα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
Edited by - Τσανάκαλος on 14/12/2003 18:57:48
Μα που πήγαν οι υπόλοιποι?
quote:
Πιστεύετε οτι μπορεί να υπάρξει μέτρο; Αν ναι, πόσο δύσκολο είναι να το πετύχουμε;Και αν φτάσουμε σε σημείο που θεωρούμε οτι έχουμε μέτρο, μήπως πραγματικά μας έχει πάρει η κατηφόρα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
Φίλε μου νοιώθω ότι έχω κατακτήσει το μέτρο όσο τραβηγμένο και αν σου φαίνεται...και περιέργως τραβώ την ανηφόρα...

Οπότε κάποια στιγμή (ευτυχώς) συλλογίζομαι τις μ.λ.κ.ς που σκέφτομαι και επανέρχομαι στην πραγματικότητα.
Δεν ξέρω αν το παθαίνουν και άλλοι αλλά είναι αυτό λέω, οτι δηλαδή είναι πολύ λεπτά τα όρια του μέτρου.
quote:
Eπιτέλους! Πάνω που νόμιζα πως έγραψα τον επίλογο...
Μα που πήγαν οι υπόλοιποι?
Άντε ντε, που πήγαν;
quote:
Δεν ξέρω αν το παθαίνουν και άλλοι αλλά είναι αυτό λέω, οτι δηλαδή είναι πολύ λεπτά τα όρια του μέτρου.
Mην ανησυχείς καλέ μου και δεν είσαι μόνος...
Ειδικά τέτοιες μέρες...
Ειδικά αν έχεις πιστωτική...
Και ειδικότερα αν δεν την πληρώνεις εσύ...
Σημασία έχει να έχεις την αίσθηση του μέτρου στο σύνολο της ζωής σου και ορισμένες τέτοιες μικρές ατασθαλίες είναι απλά πταίσματα!
Καλή σας νύχτα!![]()