- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 5ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Για κάποιους πάω και στην κόλαση, τους άλλους τους δείχνω μετά χαράς τον δρόμο για εκεί...... ♥
https://www.youtube.com/watch?v=XsE4mdB1-t4
Πράγματι, πολύ ενδιαφέρον video ![]()

Η διαδικασία της μεταφοράς της συνειδητότητας στον αστρικό κόσμο ,γίνεται μόνο μέσω διαλογισμού.
Μεσω του διαλογισμού παύουν να λειτουργούν οι αισθήσεις του υλικού σώματος και αρχίζουν να λειτουργούν οι αντίστοιχες του αστρικού.
Οταν αρχίσει να λειτουργεί ο αστρικος νούς τότε βρισκόμαστε πραγματικά στο αστρικο πεδίο.
Ομως η διαφορά μεταξύ μιας δικής μας φαντασίωσης που φτιάχνει το μυαλό μας απο μια πραγματική επίσκεψη στον αστρικο κόσμο δεν ειναι εύκολα ορατή.
Γι αυτο πρέπει να συμβουλευώμαστε παντα κάποιον που έχει εμπειρία σε αυτή τη διαδικασία για να μας βοηθήσει να ξεδιαλύνουμε τι απο τα δύο συμβαίνει.
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
molis brika auto to forum kai mou fenetai arketa endiaferon ta 8emata pou sizitioude kai analyode.
twra 8a ei8ela mia xarh apo kapion pou 3erei kai exei asxoli8ei me astrikh probolh mias kai einai ena 8ema pou me endiaferei kai to exw meletisei arketa..8a ei8ela loipwn apo kapoion pou 3erei na mou grapsei an borei bhma bhma enan odeigo gia na kataferw na kanw astrikh probolh oso pio sidoma ginetai. euxaristw
θα σε παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείς Ελληνικούς (πεζούς) χαρακτήρες και οχι Greeklish.
Τώρα, όσον αφορά το θέμα της Αστρικής προβολής (ή Αστρικό Σώμα)
καλό είναι να ανατρέξεις σε παρελθούσες συζητήσεις,
μια και το παρόν αποτελεί την 5η συνέχεια του θέματος, ξεκινώντας απο εδω : αστρική προβολή (μέρος πρώτο)
(στο τέλος κάθε θέματος υπάρχει το σχετικό link για τη συνέχεια του)

(Βιβλίο "Μαθήματα Εσωτερικής Αστρολογίας")
1) Ο μαθητής ξαπλώνει στο κρεβάτι του, ανάσκελα. Χαλαρώνει το σώμα, ώστε κανένας μυς να μη πιέζει το αστρικό σώμα. Κατόπιν θα μισοκοιμηθεί προφέροντας το μάντραμ, ΡΟΥΣΤΙ τοιουτοτρόπως: Ρρρρρουουουσσσστίίίίί. Το μάντραμ αυτό προφέρεται διανοητικά. 0 μαθητής σε αυτές τις στιγμές πρέπει να μετατρέπεται σ' ένα "κατάσκοπο" του ύπνου του.
Όταν ο μαθητής βρεθεί στην κατάσταση νάρκης ή υπνηλίας που προηγείται του ύπνου, να σηκωθεί απ' το κρεβάτι του και να βγει απ' το δωμάτιό του. ∆εν πρέπει να ασχολείται με το φυσικό του σώμα, σ' αυτές τις στιγμές θα σηκωθεί απ' το κρεβάτι του και θα βγει απ' το δωμάτιό του.
Πώς; Με ποιο τρόπο; Σχεδόν όλοι οι μαθητές πιστεύουν ότι πρόκειται για μία άσκηση μαγνητισμού ή αυθυποβολής κτλ., αλλά απατώνται αξιοθρήνητα, διότι αυτό δεν έχει να κάνει με την αυθυποβολή ή τον υπνωτισμό. Απλά και μόνο να σηκωθεί απ' το κρεβάτι του και η Φύση θα κάνει τα υπόλοιπα. Αυτή θα γνωρίζει το πώς θα διαχωρίσει το αστρικό σώμα από το φυσικό σώμα. Αρκεί λοιπόν στον μαθητή να σηκωθεί, να βγει απ' το δωμάτιό του και η φύση θα κάνει τα υπόλοιπα.
Έξω πλέον από το δωμάτιό του, ο μαθητής θα κάνει ένα μικρό πήδημα με την πρόθεση να αιωρηθεί στο διάστημα (...) Εάν όμως δεν αιωρηθεί, θα ξαναξαπλώσει ο μαθητής στο κρεβάτι του και θα επαναλάβει το πείραμα.
Μερικοί θριαμβεύουν αμέσως, άλλοι χρειάζονται μήνες ή ακόμη και χρόνια για να μάθουν. Αλλά' αυτός που "επιμένει" στο τέλος θριαμβεύει.
2)Μέσα στον εγκέφαλο κάθε ζωντανού όντος αντηχεί πάντα μία νότα κλειδί, κατά τρόπο σχεδόν ανεπαίσθητο. Αυτή η νότα κλειδί είναι αυτή της Ακτίνας, στην οποία καθένας ανήκει, και φαίνεται να εξέρχεται από τα κύτταρα της παρεγκεφαλίδας. Μερικοί θ' ακούσουν τον ήχο φλογέρων και αυλών της Αιγυπτιακής Ακτίνας, άλλοι θ' ακούσουν το Γκονγκ της Ανατολικής Ακτίνας, άλλοι πάλι, το βρυχηθμό της θάλασσας, της ακτίνας της Σελήνης κτλ.
Εάν ο μαθητής αποσιωπήσει όλες του τις σκέψεις, στη σιγαλιά της νύχτας, θα ακούσει τη νότα-κλειδί του, τότε θα κάνει να δονείται πιο ισχυρά αυτή η νότα, μέσω της θέλησης και όταν αυτή η νότα καταστεί τόσο δυνατή ώστε να πλημμυρίσει και ημι-παραλύσει όλο το φυσικό σώμα, ο μαθητής θα σηκωθεί απ' το κρεβάτι του, θα βγει απ' το δωμάτιό του (...)
3) Εάν ονειρεύεστε ότι βρίσκεστε σ' ένα καθορισμένο τόπο και ξυπνήσετε, τότε μη κουνιέστε, ξανά αποκοιμηθείτε, συγκεντρώνοντας την φαντασία στον τόπο που ονειρευόσασταν, αισθανόμενοι ότι είστε πάλι εκεί και σαν να προσπαθείτε να συνεχίσετε το όνειρο από εκεί που το ‘χατε αφήσει, αγκιστρωμένοι με όλη σας την θέληση στον τόπο αυτόν του ονείρου σας. Το μυστικό του κλειδιού αυτού είναι η φαντασία και η θέληση ενωμένες σε δονούμενη αρμονία.
4) Τη στιγμή που είστε έτοιμοι ν' αποκοιμηθείτε, συγκεντρώστε ζωηρά
τη φαντασία σας και την θέλησή σας, ενωμένες σε δονούμενη αρμονία, σε μία καθορισμένη θέση ή περιοχή.
Η συγκέντρωση πρέπει να είναι τέλεια. Μετά, αρχίστε να περπατάτε με "πίστη" στον τόπο που έχετε "φανταστεί." ∆εν θα πρέπει να φαντάζεστε ότι εκείνη τη στιγμή φαντάζεστε, διότι τότε το πείραμα θ' αποτύχει. Πρέπει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε πραγματικά στην περιοχή που φαντάζεστε και ξεχάστε τελείως το υπνοδωμάτιό σας.
Αυτό το πείραμα πρέπει να πραγματωθεί μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου. Άπαξ και βρεθείτε στην περιοχή που επιθυμείτε, γονατίστε και ζητήσατε απ' τον δικό σας Εσώτερο Θεό να σας οδηγήσει στην Αγία Γνωστική Εκκλησία, που είναι ο μεγάλος Καθεδρικός της Ψυχής και ο Ναός όπου ιερουργεί ο Ηλιακός Λόγος (...)
5) Έχοντας υπ' όψιν ότι κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου η ψυχή περιπλανάται σ' όλες τις περιοχές που τις είναι γνωστές και ότι σε κατάσταση ύπνωσης ασχολείται με τα ίδια καθήκοντα και ασχολίες της ημέρας, θα πρέπει να συνηθίσετε κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας να ρωτάτε τους εαυτούς σας: "Πού είμαι; Είμαι μέσα στο φυσικό μου σώμα ή έξω απ' αυτό;" Κάντε, στη συνέχεια, ένα μικρό πήδημα με πρόθεση να αιωρηθείτε στον αέρα. Είναι λογικό λοιπόν ότι εάν αιωρείσθε, είναι διότι βρίσκεστε έξω από το σώμα σας και αν δεν αιωρείσθε, είναι διότι είστε με σάρκα και οστά και τότε συνεχίστε τον δρόμο σας. (...)
Πρέπει κάποιος να θέσει στον εαυτό του αυτές τις ερωτήσεις όταν προκαλείται κάτι που του τραβά την προσοχή, όπως μία συγκέντρωση ανθρώπων, μία επικήδειος λιτανεία, ένα παράξενο αντικείμενο, κλπ.
Πολλοί έχουν αφυπνίσει τη συνείδησή τους με αυτό το τρομερό κλειδί, διότι κάνοντας την ερώτηση, μετά αιωρήθηκαν στον αέρα και συνειδητοποίησαν ότι βάδιζαν έξω απ’ το φυσικό τους σώμα, το οποίο είχαν αφήσει να κοιμάται στο κρεβάτι.
Είναι τότε που όταν το σώμα κοιμάται, η Ψυχή περιπλανάται. Αλλά η Ψυχή μπορεί να βγει απ' το ασυνείδητο λήθαργό της, μέσω αυτού του κλειδιού. Θα πρέπει να συνηθίσετε να κάνετε αυτή την πρακτική κατά την διάρκεια της ημέρας, για να χαραχθεί στο υποσυνείδητο και να ενεργεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.
6) Πριν αποκοιμηθείτε, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, εξασκήσατε την ακόλουθη πρακτική αυθυποβολής. Πέστε στον εαυτό σας: "Πρόκειται να αποκοιμηθώ". Εκεί που θα εμφανιστώ, θα’μαι με αστρικό σώμα. Θα αναγνωρισθώ, θα αναγνωρισθώ, θα αναγνωρισθώ (...)
Θα μπορείτε να κάνετε στους εαυτούς σας αυτήν την αυθυποβολή επί μισή ώρα. Μετά απ' αυτό θ’ αποκοιμηθείτε ήρεμα. Όταν βρεθείτε στο Αστρικό, θ' αναγνωρισθείτε αυτόματα και κατά τη στιγμή του ξυπνήματος, μην κινείστε, κάντε μία άσκηση αναδρομική, για να θυμηθείτε πού πήγατε.
7) Μισοκοιμηθείτε, προφέροντας το μάντραμ ΟΜΝΙΣ ΜΠΑΟΥΜ ΙΓΚΝΕΟΣ ως εξής: Οοοοοομμμμμννννννιιιιιιςςςςςςς Μπαααααουουουουμμμμμμ Ιιιιιιγκννννννεεεεεοοοοοςςςςςςς, συλλαβίζοντας το μάντραμ και τονίζοντας το κάθε φωνήεν και παρακαλώντας τον Εσώτερό σας να σας βγάλει από το σώμα σας. Μετά σηκωθείτε απαλά από το κρεβάτι σας (...)
(Βιβλίο "Μαθήματα Εσωτερικής Αστρολογίας" Κεφάλαιο 4ο : ζώδιο των διδύμων).
-Διευκρινίζουμε οτι τα μάντρα ("μαγικές λέξεις/ήχοι") προφέρονται είτε φωναχτά είτε διανοητικά (νοερά).
-Διευκρινίζουμε οτι όταν ο Δάσκαλος αναφέρεται στην "ψυχή" εννοεί το αστρικό σώμα, και όχι αυτό που γενικά στην Γνωστική κουλτούρα αποκαλείται ψυχή.
(Αφαιρέθηκαν απο το κείμενο κομμάτια που θεωρήθηκε οτι μπορεί να δημιουργήσουν έριδα, με εξαίρεση ένα σημείο)
Edited by - Gnostic Student on 16/07/2013 22:48:05
λοιπον,σημερα κοιμηθικα στο σπιτι ενος φιλου μου.Το προϊ που ξυπνησα (δεν ειμαι σιγουρος αν ανοιξα τα ματια μου η οχι)βρεθικα στο δωματιο μου και οχι στου φιλου μου,αμεσως τοτε παραξενεφτικα και πηγα να σικοθω και βρεθικα παλι ξαφνικα ξαπλωμενος στο κρεβατι στο σπιτι του φιλου μου.Εχω αρχισει να κανω και καποιες απο τοις τεχνικες που υπαρχουν στο αρθρο του Gnostic Student και θελω να μου πειτε αν ηταν αυτο αστρικη προβολη η απλα ενα ονειρο.Επισης δεν ειμαι σιγουρος για το αν ημουν ξαπλομενος στο κρεβατι μου (στο σπιτι μου) αλλα νομιζω οτι το κοιταζα απο πανω το κρεβατι μου(χωρις παλι να ειμαι 100% σιγουρος)