- SWEENEY TODD - - Κινηματογράφος -

Για κανένα δίμηνο - τρίμηνο λυσσάω και βλέπω ό,τι ημερήσια κι εβδομαδιαία ταινία κυκλοφορεί στα videoclubs - εκτός των κομεντί κι αισθηματικών - και πηγαίνω στον κινηματογράφο συχνά.
Μετά σταματάω για κανένα χρόνο κι ύστερα άντε πάλι το ίδιο...

In anticipation of my resurrection...
Υπάρχει περίπτωση κάποια ατμοσφαιρική ταινία να έχει την ίδια απήχηση στην tv? Η κάποια με σπέσιαλ εφφέ?
Είναι σαν να αναρωτιόμαστε που ακούγεται καλύτερα η μουσική, στο κασσετοφωνάκι ή στο στερεοφωνικό συγκρότημα? άλλο που πολλά σινεμά έχουν γίνει και πιτσαρίες....
Και σίγουρα είναι θέμα πρωτεραιοτήτων.. τι 8α σε συγκινούσε περισσότερο? ένας καφές σε μία καφετέρια ή μία καλή ταινία?
Εμένα σίγουρα το δεύτερο... μιας και δεν πάω ποτέ για καφέ.. αλλά αν με έβαζε κάποιος να διαλέξω μεταξύ μιας καλής ταινίας και μια βόλτα στο δάσος, μάλλον θα έμπενα σε δίλημμα..μιας και η επιλογή καλής ταινίας είναι συν των άλλων και θέμα υποκειμενικό,και όπως είπα πιο πάνω τα πάντα είναι θέμα διάθεσης της στιγμής, του καιρού, της παρέας και πρωτεραιοτήτων... και της υποκειμενικότητάς μας;)
Φίλε PREDATOR τί εννοείς "εχει καλα κρυμμενα τα συστατικα ενος μιουζικαλ"? Μιούζικαλ δεν είναι? Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που δεν είδαν με καλό μάτι το γεγονός αυτό.. αλλά αρκέστηκαν στο όνομα Tim Burton...
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

quote:
οι φιλοι μου που το ειδαν, δεν πολυ καταλαβαν το στοιχειο "μιουζικαλ" επειδη δεν "τραγουδουσε"
Δεν τραγουδούσε;Σίγουρα το είδαν;
Γιατί ο Ντεπ μας έδειξε ότι έχει και πολύ καλές φωνητικές ικανότητες στο τραγούδι στο συγκεκριμένο έργο, εκτός αν περίμεναν να δουν κανένα μιούζικαλ του στυλ του Hello Dolly ή του fanny girl και την Στρέιζαντ να εμφανίζεται απ΄την γωνία
Τότε ναι δίκιο είχαν τέτοιου τύπου μιούζικαλ δεν είναι...ευτυχώς.![]()

Edited by - keraynos on 21/04/2008 00:57:19

Αν και ποτέ δεν μ'άρεσαν τα μιούζικαλ, και ο Τζόνυ Ντεπ δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, το SWEENEY TODD με άφησε γενικά ικανοποιημένο. Είναι σκοτεινό και ταυτόχρονα ειρωνικό, είναι ατμοσφαιρικό αλλά και ωμό (τα κοψίματα λαιμών αν και ελαφρώς τραβηγμένα, είναι απολαυστικά!).
Γενικά είναι από αυτές τις ταινίες που ακόμα κι όταν δεν σε εντυπωσιάζουν, τουλάχιστον κερδίζουν την εκτίμησή σου διότι πολύ απλά έχουν ταυτότητα. Νομίζω ότι τέτοια ταινία είναι και το SWEENEY TODD, με μπόλικη πρωτοτυπία, εξαιρετική φωτογραφία και συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο τελείωμα (είναι σημαντικό το πώς τελειώνει μια ταινία για την γενικότερη γεύση της).
Δεν θα το έβλεπα βέβαια στον κινηματογράφο, αλλά για το σπίτι με παρέα, τροφή και ρόφημα, βλέπεται απολαυστικότατα...

quote:
Δεν θα το έβλεπα βέβαια στον κινηματογράφο, αλλά για το σπίτι με παρέα, τροφή και ρόφημα, βλέπεται απολαυστικότατα...
Αρκεί να μην σου μπουν ιδέες μετά παρόμοιες με αυτές του Sweeney Todd και της κυρίας Λόβετ... ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...