ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Μυστική Ελλάδα" & η απόλυτη αντιγραφή - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Μυστική Ελλάδα" & η απόλυτη αντιγραφή - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ntavelis66652 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
Ntavelis666Μέλος
01/11/2004, 02:51:26
Thios: "Διαφήμηση του βιβλίου σου είναι ολόκληρο το topic Όρος Πεντελικόν #2..."

Λυπάμαι που το τόπικ σου έδωσε αυτήν την εντύπωση...

Πάλι καλά που το παράτησα.

Χαιρετώ.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

01/11/2004, 09:46:38
Νταβελις666
quote:

Καλησπέρα σας.
Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ.Αντωνιάδη, μου είπε πως πράγματι το κείμενο του Χειλαδάκη είναι εκείνο που παρέθεσα στο Esoterica και στο επόμενο τεύχος του "Μυστική Ελλάδα", θα γίνει η σχετική διευκρίνηση.
Νομίζω πως το θέμα κλείνει εδώ.
Καλό σας βράδυ.

ενα συγγνωμη κι οξω απ'την πορτα (να μου ζησουν τα κοροιδα)

μπορει να σου δωσουν και καραμελιτσα και κανα λουκουμακι να σε γλυκανουν ετσι αγριος που εισαι και τους ετριξες τα δοντια

Ntavelis666Μέλος
01/11/2004, 18:05:41
Εντάξει ρε Κολοκοτρώνη, έχεις δίκιο, είμαστε κορόϊδα αλλά τι ήθελες να κάνω ; Να τον αρχίσω στις απειλές και στον τσαμπουκά ; Δεν είμαι τέτοιος. Μίλησα αρκετή ώρα με τον Αντωνιάδη και μου εξήγησε κάποια πράγματα απο τα οποία εγώ τουλάχιστον έκρινα οτι ο άνθρωπος αυτός είναι ειλικρινής και έντιμος. Σίγουρα όμως δεν θα'χεις καμιά διάθεση να μάθεις τι μου είπε, οπότε άστο να πάει στο φουκαρά τον Διάβολο καλύτερα.
Και κόψε επιτέλους τις ειρωνίες σου σε'μένα όπως κάνεις αρκετό καιρό τώρα. Αν έχεις κάτι ουσιώδες να μου πείς, πές'το μου καθαρά και ξάστερα και όχι με ειρωνικές κουταμαρίτσες. Δεν ωφελούν ούτε εσένα, ούτε κανέναν απο'δώ.
Χαίρετε.

ThiosΜέλος
01/11/2004, 20:08:31
Αυτό που εννοούσα ήταν ότι, από τη στιγμή που από το συγκεκριμένο topic προκύπτει με βεβαιότητα ότι έχεις ασχοληθεί πολύ με το θέμα, αν προσωπικά αγόραζα κάποιο σχετικό βιβλίο, αυτό θα ήταν το δικό σου. Δεν βλέπω πώς μπορεί να εκληφθεί διαφορετική ερμηνεία του προηγουμένου μου post.

01/11/2004, 23:19:09
δεν θα σε παρακαλεσω κιολας ρε νταβελη να μου πεις αυτο που ξερω κι απο μονος μου

ο γερο-διαολος εχει δουλειες με φουντες τελευταιως

Ntavelis666Μέλος
02/11/2004, 18:43:28
Ρε Κολοκοτρώνη, άστο καλύτερα μην το κουράζεις περισσότερο παλληκάρι μου. Πω πω βρε αδερφάκι μου, είσαι απίστευτα βαρετός.

Thios με συγχωρείς, παρερμήνευσα.

02/11/2004, 22:58:06
ρε νταβελη -

αμα βαριεσαι, να το χοντρυνω λιγο να ξυπνησουμε...

το "μυστικη ελλαδα" αντεγραψε εσενα -

εσυ ποιον αντεγραψες...?

03/11/2004, 09:00:17
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1681

το "κειμενο σου" ρε νταβελη δεν ειναι κι εντελως δικο σου!!!!

Ntavelis666Μέλος
03/11/2004, 19:59:01
KOΛΟΚΟΤΡΟΝΗΣ : το "μυστικη ελλαδα" αντεγραψε εσενα -

εσυ ποιον αντεγραψες...?

Να σου πώ παλληκάρι μου. Μόνο σου το σκέφτηκες αυτό ή σε βοήθησαν κι'άλλοι ; Αν το σκέφτηκες εσύ, μπράβο σου! Είσαι ένα πραγματικό τέρας ευφυϊας!!
Λοιπόν Κολοκοτρονάκο, άκου να δείς αγόρι μου, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που γράφουν βιβλία ή άρθρα σε περιοδικά. Είναι αυτοί που ΚΛΕΒΟΥΝ κείμενα άλλων πλασάρωντας τα ως ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ (βλέπε Ρίζος) αλλά είναι και αυτοί που στα γραπτά τους, ΠΟΤΕ δεν παραλείπουν να αναφέρουν ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Eλπίζω να ξέρεις τι σημαίνει η λέξη "ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ" τέτοιο τέρας ευφυϊας που είσαι.
Λοιπόν, άλλο "κλέβω κείμενα" και άλλο "γράφω βάσει κάποιου άλλου κειμένου, μην παραλείποντας όμως ΠΟΤΕ να αναφερθώ στις πηγές μου.
Και κάτι τελευταίο. Όταν σε ρωτάνε κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, μάθε επιτέλους να δίνεις μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και όχι παιδιάστικες ειρωνίες.
Λοιπόν, εμένα η "θητεία" μου στο Esoterica τελείωσε. Με κουράσανε αφάνταστα τα τσιράκια-γλύφτες του Μπαλάνου που κατά καιρούς μπαίνουν εδώ μέσα. (βλ.Snack Pack, Kakao,Iranon,Παύλος, τώρα ο Κολοκοτρώνης και σίγουρα κι'άλλοι) Και όλοι εσείς οι Μπαλανογλύφτες, να πείτε στον κύριο σας οτι αν κάποιοι του "μπαίνουν στο μάτι" καλά θα κάνει να μην στέλνει τους υπηκόους του για να τους "επιτεθούν", ούτε να γράφει ποιηματάκια του στύλ "Τι κι'αν ο Πάν είναι το πάν, εκείνοι που το'πάν ;" αλλά να τους "επιτίθεται" ο ίδιος.
Χαίρετε.

04/11/2004, 07:46:13
quote:

Λοιπόν, εμένα η "θητεία" μου στο Esoterica τελείωσε.

Για τους περισσότερους από εμάς, η λέξη "θητεία" έχει συνδεθεί με μια χρονική περίοδο που έπρεπε να κάνουμε μια μεγάλη και υποχρεωτική "αγγαρεία" και δεν βλέπαμε την ώρα να ξεμπερδέψουμε με αυτήν...

Φίλε Ntavelis, άν για σένα η παραμονή σου στο esoterica σου θύμισε πιό πολύ αγγαρεία και καψόνια, τι να πώ, απόψεις είναι αυτές.

Από την άλλη σκέψου το και λίγο διαφορετικά, παρτ'αλλίως (που λέμε) με ανάποδη προπελιά, η συμμετοχή σου εδώ έχει ανοίξει κάποιους δρόμους, που όπως και να το κάνουμε, είναι δικοί σου. Έχεις δηλαδή ... παλιώσει ! Και ο παλιός δεν κάνει 3ο νούμερο σκοπιά 2-4. Ούτε και καψόνια. Τα ξέρεις αυτά- πιστεύω...

Από την άλλη σε βλέπω που σταναχωριέσαι που έχεις εχθρούς. Ε, τι να κάνουμε, έτσι ειναι η ζωή. Θα ζήσεις ΚΑΙ με αυτούς.
Πώς αν τις υπ'εχθρών οφελοίτω (καλά ! χωρίς πολυτονικό- άλλο πράμμα !!!) [Πλόυταρχος] έτσι για να αναφέρουμε και τη σχετική βιβλιογραφία, πρίν μου κοπανήσει και κανένας οτι το ... έκλεψα από την ... Υπερβορέα και τό΄φερα.

Σε ελεύθερη απόδοση της ρήσης του Χίλωνα του σοφού που, όταν κάποιος του είπε ότι δεν έχει ούτε έναν εχθρό, εκείνος τον ρώτησε μήπως δεν έχει ούτε φίλο.

Υ.Γ. Επειδή δεν μπορείς να ΞΕΡΕΙΣ ποιός πραγματικά κρύβεται πίσω από ενα nickname, ψυχραιμία...
Μπορεί να μην είναι καν υπαρκτό φυσικό πρόσωπο...

* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

05/11/2004, 16:19:25

quote:

"υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που γράφουν βιβλία ή άρθρα σε περιοδικά. Είναι αυτοί που ΚΛΕΒΟΥΝ κείμενα άλλων πλασάρωντας τα ως ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ (βλέπε Ρίζος) αλλά είναι και αυτοί που στα γραπτά τους, ΠΟΤΕ δεν παραλείπουν να αναφέρουν ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.

αυτο εφτανε για απαντηση Τασσο μου

συνεχισε να γραφεις στο φορουμ τις αποψεις σου, και μην ακουω για αποχωρησεις

νασαι καλα

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

07/11/2004, 19:12:07
α ρε νταβελακο - ουκ εα σε καθευδειν το του Μπαλανου αποτροπαιον

CernavusΜέλος
10/11/2004, 05:29:11

Ας μην παρερμηνευθούν οι προθέσεις (μια που το post μου σκάει καπάκι σ΄αυτό του Κολοκοτρωναίου) αλλά...
Κακό Βρίλ έγραψε:

<<... Υ.Γ. Επειδή δεν μπορείς να ΞΕΡΕΙΣ ποιός πραγματικά κρύβεται πίσω από ενα nickname, ψυχραιμία...
Μπορεί να μην είναι καν υπαρκτό φυσικό πρόσωπο... >>

Ε λοιπόν, δεν ξέρω τι εννοεί! - Αλλά είναι πολύ Μπαλανικό!

Ntavelis666Μέλος
15/11/2004, 19:29:17
Κακό μου, σατανικό μου Vril, έχεις απόλυτο δίκιο στα όσα λές. Πράγματι ο όρος "θητεία" είναι παντελώς άστοχος, δεν εννοούσα αυτό. Το είπα πάνω σε ένταση. Η διαμονή μου στο Esoterica κάθε άλλο παρά θητεία είναι. Ήρθα σε επαφή με πολύ ενδιαφέροντες και ωραίους ανθρώπους και αυτό δεν είναι κάτι που λησμονώ. Zητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Άσχετο αλλά το ανέκδοτο με τον Φουράκη το ξέρετε ; Ο εν λόγω κύριος δήλωσε οτι γνώρισε τον αρχηγό της φυλής των Βρίλ-για στην Αθήνα!!! Τρέμετε λοιπόν δύστηχοι! Η υποχθόνιες ορδές των Βρίλ-για είναι ΕΔΩ και σύντομα θα τους δείτε να ξεπροβάλλουν απο τα έγκατα της Πεντέλης για να σπείρουν τον όλεθρο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επανάσταση της Κούφιας Γής είναι εδώ! Και εγώ σε μια βουνοκορφή του Πεντελικού να σιγοτραγουδώ εκείνο το τραγούδι των εκπληκτικών Therion :
ENTER VRIL-YA
MAN OF SORATH
ENTER VRIL-YA
MAN OF DRAKON

09/12/2004, 02:49:33

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

γνωστο περιοδικο εχει θεμα του αυτη την φωτογραφια και απ ο,τι εγραψε μια εφημεριδα στο Μπαγκλαντες (sic) ο σκελετος ανακαλυφθηκε κατα την διαρκεια εργων της αραμκο στην Σαουδικη Αραβια

την ειδηση την βρηκαν στο δικτυο (ξανα sic) οι δημοσιογραφοι και την αναπαρηγαγαν

τωρα, την αναπαραγει το περιοδικο

εγω ο βλακας γιατι νομιζα επι εναμιση χρονο οτι την φωτογραφια την βρηκα σε διαγωνισμο φοτοσοπ???

ρε δεν παμε καλααα

XDΜέλος
09/12/2004, 08:36:20
Μήπως θυμάσαι την web διεύθυνση του διαγωνισμού αυτού ώστε να ξεκαθαρίζει πια το τοπίο με τους διάφορους «ερευνητές»..

Υ.Γ.
Σε ευχαριστώ πολύ!

XDΜέλος
09/12/2004, 09:02:30
Βρήκα άκρη, παραθέτω το link του διαγωνισμού:

http://www.worth1000.com/cache/contest/contestcache.asp?contest_id=447

Είναι εξοργιστικό το δούλεμα που πέφτει.. βέβαια ο συγγραφέας στο περιοδικό υποστηρίζει πως υπάρχει οπτικό λάθος στην original φωτογραφία που ως βάση χρησιμοποιήθηκε για την πλαστή ..

10/12/2004, 04:16:37

quote:

Βρήκα άκρη, παραθέτω το link του διαγωνισμού:

http://www.worth1000.com/cache/contest/contestcache.asp?contest_id=447

σωστος!!!

εκει την βρηκα οπως και πολλες αλλες αναλογες

για να βρω το ονομα του δημιουργου πρεπει να ψαξω στους παλιους διαγωνισμους

αλλα υπαρχει!

δουλεμα πεφτει χοντροτατο φιλε μου!!!

XDΜέλος
10/12/2004, 07:46:24
Συμφωνώ απόλυτα!!

Τώρα όσον αφορά το θέμα των πασάλων στην Original φωτογραφία η εξήγηση είναι εξαιρετικά απλή:

Το πρόβλημα με την σκιά των πασάλων στην αυθεντική (διότι είναι αυθεντική) εικόνα του Cornell University είναι δυσερμήνευτο εάν θεωρήσουμε πως η εικόνα έχει ληφθεί ως έχει δηλαδή σε μια και μοναδική λήψη, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθώς όπως μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα της (http://www.graphics.cornell.edu/outreach/mastodon/index.html) οι εν λόγο εικόνες έχουν δημιουργηθεί από ανεξάρτητες λήψης μικρότερων, διαφορετικών φωτογραφιών της ανασκαφής (με την βοήθεια 2 ανεξάρτητων ψηφιακών μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν εκεί) και ύστερα από επεξεργασία του τμήματος πληροφορικής αποδόθηκαν ως τεράστιες, υπέρ-υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, για τον λόγο αυτό φέρουν άλλωστε και την στάμπα «Copyright 2000 Cornell University Program of Computer Graphics” (..μου κίνησε τις υποψίες για ψάξιμο) που διαφορετικά δεν δικαιολογείται σε μια Αρχαιολογική ή καλύτερα Παλαιοντολογική έρευνα καθώς είναι εξ αρχής προϊόν φωτομοντάζ και αυτό δεν κρύβεται καθόλου από το Πανεπιστήμιο που της παρέχει στο κοινό!

Στα πλαίσια αυτά το παράδοξο πρόβλημα των σκιών των πασάλων εξαλείφεται καθώς ολόκληρη η φωτογραφία είναι απλά σύνθεση μικρότερων φωτογραφιών ληφθέντων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές οπότε και το διαφορετικό στήσιμο προβολέων και άρα οι λανθασμένες σκιές (που παρέμειναν ως έχουν, δηλαδή δεν διορθώθηκαν, αφού το Πανεπιστήμιο δεν είχε κανέναν λόγο να μπει στον κόπο να τις διορθώσει μιας και δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι φωτοσύνθεση και φαίνεται από ότι μου φάνηκε υπερήφανο για το επίτευγμα αυτό).

Αυτή την πολύ σημαντική λεπτομέρεια (έστω και ψευδή αν θέλετε) θα έπρεπε ο Πάλμος να την είχε αναφέρει στο άρθρο του για ευνόητους λόγους μαζί βέβαια με τις αιτιάσεις του καθώς τώρα τα πράγματα λαμβάνουν διαφορετική τροπή αφού τελικά η αυθεντική εικόνα (δημιουργημένη από φωτομοντάζ του Πανεπιστημίου) είναι όντως αυθεντική και η πλαστή με το Γίγαντα απλά βασίσθηκε σε αυτήν άρα πάνε περίπατο οι μεγάλες ανακαλύψεις του συγκεκριμένου ερευνητή πως λόγω των λανθασμένων σκιών των πασάλων (λες και θα ήταν ο μόνος που τις πήρε χαμπάρι..) οι αυθεντική εικόνα είναι η πλαστή και εκείνη του Γίγαντα αληθινή (!) κτλ..

Ειλικρινά έχω απογοητευθεί πλήρως από την φαιδρότητα των «ερευνητών» του χώρου..

10/12/2004, 11:47:43

quote:

Αυτή την πολύ σημαντική λεπτομέρεια (έστω και ψευδή αν θέλετε) θα έπρεπε ο Πάλμος να την είχε αναφέρει...

ο Παλμος?

δικο του ηταν το αρθρο?

ετσι εξηγουνται πολλα!

αφου δηλωνει εκπροσωπος τυπου των Ε επειδη διπλαρωσε την κυρια Γκιολβα και της πηρε το αρχειο του μακαριτη, ειναι ικανος για τα παντα

μην απογοητευεσαι ομως φιλε μου, ερευνητες δεν ειναι μονο οσοι παρουσιαζονται σε εκπομπες - καποιοι σιωπηλα επιτελουν εργο

για παραδειγμα νομιζεις οτι οι "ερευνητες" εχουν προσεξει ολα τα περιεργα που υπαρχουν στην σπηλια αυτη την στιγμη?

σε διαβεβαιω πως οχι