ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- EΠΕΙΓΟΝ (Σχετικά με ιό) - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- EΠΕΙΓΟΝ (Σχετικά με ιό) - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

alexeyev197017 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
alexeyev1970Μέλος
23/01/2004, 17:20:38
Πρός όλους τους χρήστες του esoterica.gr
Μροσοχή εάν δείτε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μήνυμα με το θέμα Hi!.
Πρόκειται για ιό που δεν διαγράφει τα αρχεία σας μεν , αλλά μένει μέσα για αρκετό διάστημα (6 μήνες περίπου)και τα αλλάζει μορφή.
Εάν δείτε το μήνυμα απλά σβήστε το και μην το ανοίγετε καθόλου.

24/01/2004, 01:37:53
Σ' ευχαριστούμε, σαφώς χρήσιμη η πληροφορία σου!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

scullyΜέλος
24/01/2004, 10:42:10
χμμμμμ...ιοι και εδω μεσα....?!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

27/01/2004, 09:05:16
Λες και ήσουν στο μυαλό μου!
Πριν από λίγο έσβησα 6 τέτοια μηνύματα...
Καλά την μυρίστηκα τη δουλειά..

"Τάδε έφη Avallon"
27/01/2004, 11:20:56
Συγγνώμη, μία διευκρίνηση:

Τα e-mails αυτά φαίνονται να έρχονται από το Esoterica?

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

alexeyev1970Μέλος
27/01/2004, 19:32:11
Δεν το'πιασα αυτό...Για κάντο πιο λιανά.

28/01/2004, 02:43:49
Ας αλλάξω την ερώτηση.

Ο αποστολέας σου ήταν ή έδειχνε να σου ήταν γνωστός;

Σε ρωτάω, γιατί μπορείς να δεις μέσα από τα properties του μηνύματος, αν κάποιος εσκεμμένα σου στέλνει αυτόν τον ιό.

28/01/2004, 03:58:55
Ευχαριστώ και από μεριά μου για την προειδοποίηση

Ας μου επιτραπεί και εμένα να κάνω μία προειδοποίηση που αφορά το ίντερνετ και τη σύνδεση που χρησιμοποιούν κάποιοι..

Ας προσέξουν λοιπόν όσοι μπαίνουν με free internet γιατί ίσως αντιλειφθούν ξαφνικά πως δεν πληρώνουν με την ώρα όπως είναι το σύστημα 120 δρχ.μέχρι τις 10μ.μ. και 60 δρχ. μέχρι 8π.μ. αλλά με αστική χρέωση ανά λεπτό. Που σημαίνει 600 και κάτι δραχμές την ώρα..

Την πάτησα με συγκεκριμένη εταιρεία που θα έλεγα ευχαρίστως το όνομά της αν μου επιτρεπόταν...

Σου λένε free internet και τελικά την πατάς γιατί παίζουν με τις λέξεις οι άνθρωποι για να βγάζουν λεφτά...

Ευτυχώς εντελώς τυχαία το πρόσεξε κάποιος "άγνωστος" μέσα από ένα πρόγραμμα για chatting που μπαίνω και μου έδωσε την πληροφορία. Αλλιώς ακόμα με εκείνη θα έμπαινα και θα πλήρωνα όχι μόνο τα μαλλιοκεφαλά μου τα οποία δεν θα γλυτώσω, αλλά και για όλες μου τις τρίχες και του φίλου μου ......

Εύχομαι να μην την έχει πατήσει κανείς άλλος....

Πάντα με φιλική διάθεση........

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

28/01/2004, 04:25:15
Φίλη simori,

είναι κρίμα που δεν είχε πέσει το μάτι σου στην "αντιδιαφήμιση"!

Πρόσφατα γνωστή εταιρεία provider έβγαλε αντιδιαφήμιση στην επίσημη ιστοσελίδα της καταγγέλλοντας την εν λόγω. (νομίζω ότι μία είναι και την ξέρουμε, γιατί λίαν προσφάτως μας πιπίλιζε το μυαλό δια διαφημίσεων στην τηλεόραση με χαριτωμένα κόμικς του ζωώδους βασιλείου)

alexeyev1970Μέλος
28/01/2004, 19:29:00
Εγώ το είδα απλά σα είδηση στην τοπική εφημερίδα της πόλης μου και γι'αυτό θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω όλους. Μέχρι στιγμής δεν έχω δεχτεί τέτοιο μήνυμα και ελπίζω να μη γίνει στην πορεία διότι από υπολογιστές είμαι και λίγο σκράπας.
Πάντως από ότι είδα στο άρθρο της εφημερίδας έγραφε ότι πρέπει να προσέχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και ότι αν δείτε το μήνυμα που σας είπα να μην το ανοίξετε.
Δε νομίζω πάντως να έχει ουδεμία σχέση με το esotericagr αλλά καλό είναι να προσέχετε γενικά.
Ευχαριστώ και για τις πληροφορίες που μου δώσατε.

LoucasΜέλος
28/01/2004, 20:19:55
ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΓΕΛΑΣΑ.
ΓΕΛΑΣΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.

ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΑΝΟΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΙΛ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΟΡΤΟΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΜΕΣΩΣ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANTIVIRUS ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΑΙ ΕΝΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΤ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΜΑΙΛ.

Ο ΠΑΘΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΘΩΝ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

28/01/2004, 22:53:27
quote:
Εγώ το είδα απλά σα είδηση στην τοπική εφημερίδα της πόλης μου και γι'αυτό θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω όλους

Αγαπητέ alexeyev1970, εντάξει, κατάλαβα. Νόμιζα ότι είχες παραλάβει κάποιο τέτοιο μέιλ.

Αγαπητέ Loucas,

προσωπικά δεν χρησιμοποιώ antivirus προγράμματα σε μόνιμη βάση, γιατί δημιουργούν προβλήματα στο λογισμικό κατά καιρούς (ειδικά το Norton, παρ' ότι είναι απ' τα καλύτερα).

Πάντα προσέχω τα μέιλς τα οποία ανοίγω και ακολουθώ δύο διαδικασίες:

• είτε εγκαθιστώ κάποιο πρόγραμμα, αλλά το ενεργοποιώ μόνο για να κάνω scan την χρονική στιγμή που επιλέγω εγώ (βέβαια φροντίζω να το κάνω συχνά), ή
  • κάνω online scan μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο

Τέτοιες ιστοσελίδες είναι η Panda Active Scan (του πολύ καλού προγράμματος Panda) και η Trend Micro - Free Online Virus Scan (Housecall)

Επειδή μου έχει τύχει:

αν διαπιστώσετε ότι κάποιος εσκεμμένα σας στέλνει σωρεία τέτοιων μηνυμάτων και δεν ξέρετε ποιός (ο αποστολέας αυτών των μηνυμάτων είναι συνήθως πλασματικός, ακόμα κι αν είναι γνωστός σας) ανοίξτε τις "ιδιότητες" (properties) του mail (προσοχή: όχι το ίδιο το μήνυμα) και αντγράψτε τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας τη λειτουργία copy-paste, σ' ένα νέο μήνυμα, το οποίο μπορείτε να στείλετε στο abuse@... (όπου στις ... θα βάλετε τον provider σύνδεσης στο διαδίκτυο ο οποίος φαίνεται στις ιδιότητες τις οποίες αντιγράψατε). Αν πχ. εμφανίζεται η Otenet και στείλετε το μήνυμα εκεί, οι υπεύθυνοι θα εντοπίσουν τον αποστολέα και θα έχει κυρώσεις ανάλογες με το αν το κάνει όντως επανειλημμένα ή από αμέλεια. Θα σας ενημερώσουν σχετικά.

alexeyev1970Μέλος
29/01/2004, 12:25:56
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου zadok,ειδικά για μας που δεν ξέρουμε και πολλά από υπολογιστές! Για το norton κάποιος φίλος μου είπε ακριβώς το ίδιο,ότι είναι καλό αλλά δημιουργεί προβλήματα στο λογισμικό.
Πρέπει να ενημερώνομαι πιο συχνά μου φαίνεται...

29/01/2004, 20:26:00
To ονομα του ιού είναι WORM_MIMAIL.R κάνει την ιδια δουλειά με τον I LOVE YOU δεν ξέρω αν είναι ο ιδιος με αυτόν που λέει ο alexeyev1970 αλλά ο ιός αυτός δρά ως εξής.

Εαν σε περίπτωση ανοιχτεί κάνει εγκατάσταση οπως ολοι οι ιοί και αποστέλλει email με τον ιό σε ολους οσους είναι στον κατάλογο.

Οπότε εαν πάρετε τον ιό απο κάποιον γνωστό σας ο γνωστός σας θα έχει αγνοια..

Φοβερά μεγάλες ζημιές μιας και τα αντιβάριους δεν τον γνωρίζουν ....

Darkangel_78Μέλος
30/01/2004, 00:19:29
quote:
To ονομα του ιού είναι WORM_MIMAIL.R

Και να λεγόταν μόνο έτσι καλά θα'τανε!!Σκέτη ...μαφία αυτός ο ιός!
Κοιτάξτε και στο θέμα αυτό,το οποίο σήμερα "ξαναζεστάθηκε" ... δυστυχώς!
/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1902

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 30/01/2004 00:24:13

30/01/2004, 01:16:10
Ευχαριστούμε, αγαπητή Darkangel_78!

_Μέλος
30/01/2004, 01:42:47
quote:
εντελώς τυχαία το πρόσεξε κάποιος "άγνωστος" μέσα από ένα πρόγραμμα για chatting που μπαίνω και μου έδωσε την πληροφορία.

Μου θύμισες κάποτε είχα προειδοποιήσει έναν χρήστη που έμπαινε με tellas και έκανε chat ανενόχλητα.

Κάτω Πάυλας